- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Intel Arc Battlemage B570/B580
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Milyen processzort vegyek?
- Milyen asztali médialejátszót?
- Apple asztali gépek
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Calibre, az elektronikus könyvtár
-
PROHARDVER!
Milyen belső merevlemezt vegyek? Összefoglaló!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Butcher-HUN
senior tag
Sziasztok! Erről a vinyóról mi a véleményetek? WD Raptor mellé menne. Vagy esetleg tudtok ajánlani mást? Fontos hogy gyors legyen mert ezen is játszani szeretnék. Tárolásra 1TB vinyót használok külső az bőven elég.
300GB Dell Server winchester (400-14279) műszaki adatai:
Tárkapacitás : 300 GB
Fordulatszám : 15000 RPMválaszotokat előre is köszönöm!
[ Szerkesztve ]
✔<<<My Gaming PC>>>: http://butcherproductions.webs.com/my-gaming-pc ✔ <<<My Gameplay Channel>>>: https://www.youtube.com/user/szakozs✔
-
CoolBoy323
nagyúr
seagate ST31500341AS vinyóról van vmi információtok?
ezt találtam, ami megfelelő lenne nekem (7200rpm és másfél terra)
-
spydermanus
csendes tag
Sziasztok!
Tanácsot szeretnék kérni, két hdd közt vacillálok:
Samsung F3 500GB
Seagate 7200.12 500 GBAz a kérdésem, hogy melyik lenne jobb egyedüli vinyóként?
SFF házban lesz, és csak egy fér bele.Az F3-as az első postban a gyorsak között van, de a PH tesztben nem ajánlják rendszervinyónak.
Előre is köszi!
-
Balagee85
csendes tag
Sziasztok!
Vettem egy WD winchestert, nagyon gyors meg minden, viszont néha elég hangos! Van amikor észre se lehet venni, hogy be van kapcsolva a gép, de sokszor idegesítően kerreg!
HD Sentinel szerint tökéletesen működik...
Sikerült kifognom egy rossz HDD-t, vagy ez "természetes" ?Típus: Western Digital Caviar Black 1.0TB WD1002FALS
Remélem valaki tud segíteni...
Hell, It's about time! PSN ID: Balagee_HUN
-
590227
aktív tag
Google Translate A fordító a Chrome böngészőhöz.
-
590227
aktív tag
[link] Ezt a fórumot érdemes olvasni.A valóságos tulajdonságokat írják le.
-
590227
aktív tag
válasz El Kebir #23391 üzenetére
Merevlemez A magyar nyelvű változat szokás szerint hiányos.
[ Szerkesztve ]
-
King Unique
titán
2,5" is jobbak a 7200-asok? Pl.ez:Samsung S2 portable 1TB usb 3.0 7200 RPM ?
[ Szerkesztve ]
-
El Kebir
őstag
válasz 590227 #23390 üzenetére
"Gép vizsgálja,és válogatja szét a gyártott darabokat.Mi ebben a furcsa?"
az, hogy a fej és a lemez közötti légrés nagyban függ a fej kialakításától, tehát eleve 5400-re kell tervezni a hdd-t vagy 7200-re, egy átmeneti kialakítás egyik fordulatszámon se lesz optimális...elvileg.
"Igazából valós véleményekre lennék kíváncsi"
-
590227
aktív tag
Már nem keresgetem az írást,a gyártási ellenőrzésről.A Chroméba beírod magyarul,lefordítja angolra a keresést.Nekem már rengeteg HDD-m volt.Csak azóta van gondom,amióta gyártásba kerültek az 5400-as,új HDD-k.A régiekkel soha nem volt gondom.Pont én fogtam ki kettő rossz 5400-ast?A 7200-esekkel miért nincs gondom?Megadják az összes adatot a HDD-knél.Gép vizsgálja,és válogatja szét a gyártott darabokat.Mi ebben a furcsa?Megéltem már sok kiválónak minősített,ajánlott vinyót,aztán pár hónap múlva kiderült,hogy selejtek.Most is nem a legújabb tipust veszem,hanem a már bevált,gyakorlatban is bizonyítottan jó tipusút.Nagyon nem tetszik a WD garanciális cseréje,hogy felújított HDD-ket adnak,és forgalmaznak.A japánok kidobják ami selejt.
-
gg72
veterán
válasz 590227 #23388 üzenetére
Nézd, nekem meg egymás mellett megy már másfél éve egy F3-es és egy F3EG Samsung, előtte szintén egy évig egy WD Green WD6400AACS, egyikkel sem volt soha semmi bajom, miként az eddig birtokomban volt közel 20féle vinyóval sem soha. Lehet, csak szerencsés vagyok, de én nem hiszem el ezt a gyengébből lesz 5400-es legendát. Ettól függetlenül linkeld már be ide, hogy hol olvastad, kíváncsi vagyok, kösz.
[ Szerkesztve ]
-
590227
aktív tag
Olvastam,hogy a gyártott darabokat tesztelik,osztályozzák.Ami nem felel meg a 7200-as fordulaton,abból 5400-as lesz.Biztosan városi beszéd,ahogy az AMD,és az Intelnél sincs sok selejt,hanem gyengébb proci lesz,más számozással.Kettő 5400-as vinyóm ment tönkre,most éppen egy új WD noti hdd.
[ Szerkesztve ]
-
edeleny
őstag
A HD Sentinel ezt írja ki:
"A lemez felpörgése során előfordultak problémák 85 alkalommal. Ezt okozhatja merevlemez probléma vagy nagy terhelés (gyenge tápegység)."Ez mit jelent?
Most rossz a lemez, vagy csak azt naplózta, hogy ennyiszer nem indult el a gép indulásakor?
(Sajna csinált ilyeneket.)Nekem két 80-as Hitachi Deskstar K780-van RAID0-ban.
Nem tegnaptól, (kb 4 éve)
Lemez 100%
Működési idő 478 nap 3 óra
Hátralévő idő: több mint 1000 nap.Az interneten előtt is ugyan ennyi hülye volt mint most, csak a világ nem tudta róluk, hogy azok.
-
gg72
veterán
válasz 590227 #23384 üzenetére
7K1000.C nem egyenlő az 5K1000 szériával, leginkább pont halkságban nem. Nekem is volt már korábban egytányéros 7200-es Hitachi vinyóm, valóban hangos volt a seekelése, de szerintem ez az 5K1000 nem lesz az. Majd szombaton kiderül.
Adattárolásra teljesen fölösleges a 7200-es vinyó, ez a "gyengébben sikerült darabokból lesz 5400-as" meg valami urban legend? Miből gondolod?
A HD502HJ F3-as Samsungom nagyon ból bírja, egyébként pont őt fogom lecserélni a nagyobb hely miatt.
-
590227
aktív tag
Mivel nekem van kéttányéros 1TB-os Hitachi HDD-m,már írtam róla ide a fórumba.Fő HDD-nek hangos,állandóan kattogott.Amióta másodlagos lett,hangtalan.5400-as HDD-ket többé nem vennék,nem veszek.A gyengébben sikerült darabokból lesz 5400-as.Ha lehet,csak Hitachikat veszek.A Samud hogy bírja(500Gb)?
-
gg72
veterán
-
chros
őstag
En is a segitsegetek kernem: ezt neztem ki, de nem lahat kapni:
2TB Western Digital Caviar Black (WD2001FASS)Mit ajanlotok helyette? Elsosorban a megbizhatosag lenne a lenyeg (fel-egy ev utan ne haljon meg minden adaddal... )
A fentire azert esett a valasztas (ha dragabb is, mint a tobbi), mert gyors ...
Ezzel tapasztalata valakinek? Mennyire hangos a tobbihez kepest? (Most 2 Samsung van: 400GB SATA2 es 1TB SATA2, ezek elfogadhatoan halkak ...)Ti mire szavaztok? Vagy varjak meg 1-2 hetet, hatha lesz?
Koszi!
[ Szerkesztve ]
-
magedla
tag
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni tőletek!
Megbízható és halk merevlemezt keresek adattárolásra 1-1,5 TB méretben egy új (SB) konfighoz. Sok alternatívának utánaolvastam már, mindegyikre írnak hideget-meleget (Samsung - vibráció, WD - hangos, Seagate - nem megbízható). Kevés tányéros, viszonylag friss, nem elavult verziót keresek. Kíváncsi lennék a véleményetekre és a javaslataitokra.
Amennyiben a topic kereteibe belefér, 60-64 GB-os SSD ajánlásoknak is nagyon örülnék.A keret a kettőre kb. 50 ezer forint.
Előre is köszönöm.
True victory is victory over oneself
-
törölt tag
válasz zolynet #23346 üzenetére
köszi szépen!
végül samuka maradt, maradt a wd-t nem lehet beszerezni, mert mindenhol elfogyott...
samuka van viszont 13k-ért...
egy kis infó a mostani vinyóimról, megbízhatóság témában:
maxtor stm380215as (rszvinyó) 559 nap működési idő 100% (teljesítmény) 100% (kondíció)
WD5001AALS-00L3B2 (torrent, stb.) 549nap 100% és 100%
WD20EADS-11R6B1 (külső tároló) 88nap 100% 100% (fél éves, még új
WD2500BEVS-22USTO (külső, régen laptopvinyó volt) 418nap 100% 100%
WD5000AAKS-22A7B0 (külső, régen mybook) 269nap 100% 100%szóval a WD vinyók nekem bejöttek, azt leszámítva, h két külső WD házat is dobhattam a francba, mert elszálltak.Mybook és társai nem bírják a strapát.
-
jobbacsabba
aktív tag
válasz fenergie84 #23368 üzenetére
Köszi!
Az F4-re nem is gondoltam . -
MODERÁTOR
válasz utolsolevel #23376 üzenetére
szia! nem, bár hogy milyen kategória most nem tudom hova tenni [link]
"Ott szimatol a sarkadban vasfogait csattogtatva, minden egyes hétköznapod: kirúzsozott medvecsapda."
-
MODERÁTOR
válasz utolsolevel #23373 üzenetére
attól függ mire kell és mennyire lenne szükséged a teljesítményre. ha csak adatokat tárolni akkor jó a sima "green" merevlemez ha már nem akkor ott a "black caviar". WD -ből bármelyiket veheted, nem lesz vele gondod.
"Ott szimatol a sarkadban vasfogait csattogtatva, minden egyes hétköznapod: kirúzsozott medvecsapda."
-
Pigen
csendes tag
Hy!
Satás 2.5"s lemezre lenne szükségem (320GB), de minél halkabban (láttam a tesztben, hogy a Hitachi elég jó) de fontos lenne az is, hogy jól bírja a hosszú rávon, mert itthoni "szerver"be kellene, ami 0-24 megy. Teljesítmény annyira nem lényeges, nem lesz agyonhajtva, max az elején, amíg áthúzok rá minden adatot ami a másik gépen útban van...
Láttam árgépen Toshiba vinyót is, haverom esküszik rá, hogy nagyon jó, de érdekelne más emberek tapasztalata is...
Kössz!
Pigen -
utolsolevel
tag
sziasztok
1 TB os merevlemezt szeretnék venni, néztem az első oldalon WD ból mik az ajánlottak, amit én találtam annak a kódja "WD10EURS" erről tud valaki valmi infót pl hogy hány tányéros, meg hogy ajánlott e? mert az első oldalon ez nem szerepel. köszi üdv
[ Szerkesztve ]
ß
-
edeleny
őstag
Úgy néz ki Smasung lesz abból is a 1Tb SATA-II - HD103SJ.
Erről mi a véleményetek?
Valamint kérdezném, hogy a Samsungnál milyen típus számmal futnak még 1 terás vinyók?
Sajna a boltba elfelejtettem felírni a típusszámot.Itt egész szép dolgokat írnak róla.
[ Szerkesztve ]
Az interneten előtt is ugyan ennyi hülye volt mint most, csak a világ nem tudta róluk, hogy azok.
-
need
addikt
mivel ezen kivűl van még 2 db szinte ugyan olyan WD 500 GB vinyó már azokon is próbálgattam ezt a dolgot vagy is min2őre nyomtam le anyagot de csak a Samunál veszem ezt észre!
a másik router nélkül is ez történik és routerrel is!
D750+Tami 24-70..Nikon 70-200 f/2.8 vrII....Diablo3 Battletag: norennord#2734 Division 2 noren73
-
mg105
senior tag
gondolom torrentezésről van szó, mert szekvenciálisan lazán bírnia kell. random írásnál és/vagy olvasásnál már belassulhat, de a netet nem szakítja meg, az biztos, csak nem használja ki a teljes sávszélességet. ott hálózati gondok lesznek. ha továbbra is ragaszkodsz az új vinyóhoz, mazsolázz az első hozzászólásból!
-
need
addikt
Üdv...
Van nekem egy samu F3 500 Gb vinyóm!
Kimondottan adatárólasra használom de úgy veszem észre hogy amikor töltök nem birja a net sebességét 10 m/sec és szakad a net!
Nem tudom hogy ebben a hibában valóban a Samu vinyó e a hibás!Viszont lehetőség szerint lecserélném egy WD -re 750 vagy 1 terrásra természetesen sata II
kellene mindenképpen!!!WD ből 750 vagy 1 terrásból melyiket ajánlott venni? a ti véleményetek alapján?
Kizárva az 5400 rmp..![ Szerkesztve ]
D750+Tami 24-70..Nikon 70-200 f/2.8 vrII....Diablo3 Battletag: norennord#2734 Division 2 noren73
-
fenergie84
addikt
válasz jobbacsabba #23367 üzenetére
az általad leírt felállásban egy F4 320Gb vinyót ajánlanék neked rendszernek, mellé meg egy 5400rpm-est ahogy leírtad...
a kis samu nagyon gyors, 1 tányéros, nem rezonál...
nekem van F3 HD502HJ-m, ami szintén gyors és nem rezonál, írták többen is h nekik nem vált be, de nálam szépen teszi a dolgát. De jobban jársz az F4-el... -
jobbacsabba
aktív tag
Sziasztok!
Változtatnék a gépem "lemezelésén". A két Samu együtt nem várt zenekart hozott össze, így a cserénél elsődleges szempont a halk és rezonancia mentes működés.
A rendszert egy külön kisebb kapacitású lemezen gondoltam elhelyezni. Erre mit ajánlotok?
SSD-re nincs pénz
A másik lemez egy 1 Tb körüli 5400rpm-es lenne, a WD Green vagy a Samu EcoGreen sorozatból. A WD10EADS tetszik, valóban megéri az árát? Vagy van amit jobban ajánlotok? 2,5" méretben lenne csendesebb alternatíva?
A válaszokat előre is köszönöm! -
Murphistic
aktív tag
válasz Teasüti #23364 üzenetére
Valószínűleg azért gyorsabb a több tányérral rendelkező, mert kisebb az adatsűrűség, így könnyebben pozicionál az író-olvasó fej.
A játékoknál azonban számít, hogy milyen gyorsan is viszi át a szükséges adatokat (gondolom pl. egy új pálya vagy egy új textúra beolvasásáról van szó), így ott már a szekvenciális olvasás is számít, amiben az egytányéros a jobb. Valószínűleg ez játékfüggő, hogy melyik milyen gyakran és mekkora adatdarabkákat olvas be, de a játékokról gőzöm sincs .A fentiek alapján játékra és RAID-be is a 00E3A0 lenne az ideális, a kérdés már csak az, hogy sikerül-e olyat szerezned. Előfordulhat, hogy még mindig van készleten a 334-es tányérosból (esetleg még gyártják is ).
[ Szerkesztve ]
"A türelem hatalom: idővel és türelemmel selyem lesz az eperfa leveléből."
-
Murphistic
aktív tag
válasz Teasüti #23363 üzenetére
Szerintem az a sorozatszám, ami az árgépen van feltüntetve szerintem nem mond semmit, mivel csak az általános tudnivalókat írja le egy lemezről. Ebben a listában ( a specifications-re kattintva) az utolsó lenne az a típus, de nem tudjuk meg, hogy egy vagy két tányéros-e .
[ Szerkesztve ]
-
Teasüti
nagyúr
válasz Teasüti #23363 üzenetére
Olvasom az 500-as vinyók tesztjét, kezdek megvilágosodni.
Egy dolog zavaros:
334 gia tányéros 00L3B2 black a leggyorsabb az random olvasást illetően,
DE az egytányéros 00E3A0 több fps-t produkál játékban.
Vki tegye ezt nekem tisztába!
Játék partíció alá melyiket lenne érdemesebb?
Illetve raid 0-ba?Köszönöm!
-
Teasüti
nagyúr
válasz Murphistic #23360 üzenetére
Amúgy nem pont az lenne a mérvadó, amit IOMeter alatt kaptak a tesztben?
Azok szerint még mindig a seagate a nyerő, raid 0-ban is.Hát én nem igazodok el ezen a teszt sorozaton! Ahány teszt, annyiféle variáció a mezőnyben. Így nem lehet semmiféle konzekvenciát levonni.
Értem én, wd black, de az meg zsákbamacska, ha bemegyek egy boltba.
Nem tudni mit hozok ki...szerk: ez az a típus, ami kell? Ez a legjobb sorozatszámú?
Köszönöm!
[ Szerkesztve ]
-
Teasüti
nagyúr
válasz Murphistic #23360 üzenetére
Erről a kingston/intel üzletpolitikája jut eszembe: nehogymá' jó legyen a népnek, gyorsan beszüntetjük az intel beles olcsó meghajtókat. -
Juhiii
csendes tag
Sziasztok.
Szeretnék venni adattárolásra egy 1-1,5-2 terrás HDD-t és nem tudok dönteni.
WD 2000GB 5400rpm 64Mb SATA2 WD20EARS
vs.
SAMSUNG 2000GB 5400rpm 32MB SATA2 HD204UIEsetleg más javaslat? A csend és a megbízhatóság számít.
Firmware frissítést még nem csináltam és nem bánnám, ha nem is kellene.
Az op rendszer egy Samsung HD502HJ-n fut (Win 7).Köszi a tanácsokat.
-
Murphistic
aktív tag
válasz Teasüti #23357 üzenetére
Ebben a tesztben a dupla Seagate 7200.12-es nem szerepelt olyan jól, aminek okaként a teszt készítői ( ha jól emlékszem, mert most nem olvastam el ) azt hozták fel, hogy valószínűleg a firmware lehet az oka. Ugyanis kimagasló teljesítmény esetén ezek az olcsóbb lemezek házon belüli konkurenkciát jelentenének a szerverekhez optimalizált változatoknak ( ott ugye több mint valószínű, hogy valamilyen RAID-ben fogják használni ).
Személy szerint én sem látom az okát, hogy miért van ez így, ezért egyetértek a teszt készítőivel, mert ez logikusnak tűnik. Egyébként ha azt vesszük így sem egy csigalassú lemez, bár számodra a RAID-beli teljesítmény miatt lehet nem lenne ideális, ezért írtam a dolgot.
-
-
DrJános
aktív tag
Sziasztok.
Rendszer winyót szeretnék venni 7200rpm Kb 500-as lehetőleg 1 tányéros. Nagyon fontos lenne, hogy minél halkabb legyen se rezgés se kerregés se motorzúgást ne adjon ki magából ( jó persze valamennyi van, de minél kevesebb) és a hosszú élettartam se ártana. Igazából az SSD lenne a legjobb de arra nincs pénz.
Mi az ami leginkább megfelel az elvárásaimnak?Gép és régi mobilok profilban. jelenlegi mobilom : Samsung Galaxy S10
-
Teasüti
nagyúr
válasz Murphistic #23351 üzenetére
Minek kell egy firmware-t felkészíteni raid-re??
Csak írja ki és olvassa be mindazt, amit kap a vezérlőtől!
A raid a vezérlő dolga, nem? -
Mercutio_
félisten
Hümm, eszerint ha Win7 megy majd rá, akkor is formázhattam volna 512-es szektormérettel, vagy amiatt mégis jó megoldás volt a 4k-s méret?
Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek (Terry Pratchett majdnem összes, egyebek), Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP
-
King Unique
titán
válasz Dzsekó #23303 üzenetére
2,5" ben melyik az igazán jó,adattárolásra (külső hdd-be)? WD,Samsung az gondolom igen,a Seagate kevésbé? A Hitachi, meg különösen Toshiba,Fujitsu,illetve ilyen belsővel megáldott külső hdd-k ennyire jók?
Mi lenne a sorrend minőség,megbízhatóság szempontjából,ha nem untató a kérdés? -
Murphistic
aktív tag
válasz King Unique #23349 üzenetére
Szerintem annyira nem gáz, de nyári hónapokban nekem jól jött egy szobaventillátor a 3,5-os 7200rpm-eshez. Notebook HDD valószínűleg kevésbé melegszik.
-
Murphistic
aktív tag
válasz Teasüti #23340 üzenetére
Nemrég vettem egy 7200.12-est 500GB-s méretben külső tokba. A hangja szerintem megfelelő ( szerintem halkabb mint a 3 éves WD ). A sebességről és a melegedésről szerintem nem tudok megbízható adattal szolgálni a külső tok miatt (eddigi maximum 42 fok - sajnos nem érintkezik tökéletesen a házzal az alacsony profil miatt és sebességben nem ez a szűk keresztmetszet ).
Ugyanakkor a PH-s RAID teszt szerint RAID 0-ban nem teljesít olyan jól mint egymagában. Valószínűleg nincs felkészítve a RAID üzemmódra a frimware-je.
Én eddig meg vagyok vele elégedve kopp-kopp[ Szerkesztve ]
-
King Unique
titán
Adattárolára 7200 RPM-es vinyó külső 2,5"-be nagyon gáz,pl. melegedés,kopás szempontjából? Samsung S2 portable 1 TB Usb 3.0 lenne az.Nekem számítana az a +sebesség, nagymennyiségű (több 10 v.több 100 GB) adatmozgatásnál. Azért a Samsung (meg a Seagate) gondolom csak megcsinálta úgy,hogy ne jelentsen gondot a nagyobb fordulatszám,vagy alapból felejtős ilyen célra ez a típus?
[ Szerkesztve ]
-
Mercutio_
félisten
Értem, kösz!
Jól gondolom, hogy többet nyerek a 4k-s blokkmérettel 1TB esetén, mint amennyit az esetleges 512k-nél kisebb file-ok által feleslegesen foglalt 4k-kal veszítek?
Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek (Terry Pratchett majdnem összes, egyebek), Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP
-
zolynet
veterán
válasz #24334592 #23343 üzenetére
e kettő közül választanék: samu 500gb HM500JI
WD 500gb WD5000BEVT
nem tennék bele 7200rpm-es vinyót a melegedés végett
legjobban a ssd+külső usb vinyót javasolnám, de azt tudom h nem 15k
illetve még 1 megoldás, hogy benne hagyod a jelenlegi 250gigásat és veszel külső rack-et vinyóval...ugyanúgy megveheted a fent írt két vinyó valamelyikét és veszel hozzá egy rack-et, ~2-3k-tól felfeléLife is too short to stay stock!
-
mg105
senior tag
válasz Mercutio_ #23342 üzenetére
ahol nincs feltüntetve, az nem AF-os vinyó. semmi esetre sem káros. egyetlen hátrányod származhat belőle: ha egy kis fájlt olvas a vinyó, ami mondjuk elférne egy-két 512-es szektorban is, attól még 4k-s szektorméret mellett beolvassa az egész 4k-s szektort. a gyakorlatban nem meghatározó, tesztprogikkal tudod csak kimérni a "lassulást".
a mediaplayerrel kapcsolatban: szoftverfüggő. -
törölt tag
sziasztok!
a túl nagy választékból nem tudom eldönteni, h melyik lenne igazán jó hdd nekem.
msi gx700-ba kellene (korábban egy 250es WD volt benne 360nap futási idővel 100%-os minőséggel, de kicsi lett).
Legyen 500GB-s, legalább 2, de inkább 3 partíciót szeretnék rá.
Laptopba is ajánljátok a 7200rpm-s vinyókat?Mennyivel lesz zajosabb, mint az 5400-as?
köszi a válaszokat előre is!
Ja és kb. 15ropit szánnék rá.
-
Mercutio_
félisten
Sziasztok!
Vettem egy WD10EALS vinyót, jól tettem-e, ha (XP alatt) win7-re készülve 4k-s blokkokra fromáztam, vagy ahol nincs feltüntetve, hogy advanced format vinyó, ott nem kell, netán káros is lehet a 4k-s blokkméretre formázás?
További kérdés, hogy ha mégsem rendszer + adatok lesznek rajta, hanem bemegy egy mediaplayerbe, ott lehet-e a 4k-s blokkéret miatt valami probléma, illetve látja-e majd mind a 4 elsődleges NTFS meghajtót a leátszó?[ Szerkesztve ]
-
eszgabor
aktív tag
Sziasztok!
Kinéztem vételre egy wd1002faex hdd-t.
Bizonytalan vagyok, hogy jó lenne-e, mert ha jól tudom ez sata III szabvány szerinti, az alaplapom meg még egy ős abit is7, amin sata I vezérlő van.
Vajon vissza tud lassulni a sata I vezérlőhöz?
A hdd-n van olyan jumper, hogy sata II, de sata I nincs szerintem.
Tudom jön a kérdés, hogy minek ilyen vinyó a sata I-hez.
Idővel gép csere is lesz, csak most a hdd-t híztuk ki, így most az sürgős és a jövőre gondolva lenne jó a sata III drive.Előre is köszi!
Van élet a Dokumentumok mappán kívül is...
-
Teasüti
nagyúr
Seagate 7200.12-est mennyire ajánlanátok? Rendszer vinyónak, esetleg később raid 0-ban.
PH tesztnyertes, ezért tetszett meg, de soha nem volt szerencsém még seagate-hez.
Nem vmi bizalomgerjesztő márka számomra. Ha azt mondjátok jó, megveszem.
500-as méret érdekel (vagy legalábbis a legolcsóbb méretezés, 500 gigára sincs szükségem), és ugyanez az árkategória.szerk: hátrány, ha jól elkülöníthető hangot ad.
[ Szerkesztve ]
-
590227
aktív tag
Nem melegszenek.Az élményindexre mindenkinek 5,9-et ad,nekem meg 5,8-at adott,már gyanús volt az elején.Napról,napra melegebb lett.Gyári hibás lehet.A baj,hogy a laptopban van,és Csehbe kellene szállítatni.Jó tapasztalataim nincsenek az ACER szervízzel kapcsolatban.A gép Packard Bell.Ha közölték volna,hogy ACER szervízes,semmiképp sem vettem volna meg.
-
fazr
senior tag
válasz 590227 #23328 üzenetére
Húgomnak WDC WD3200BEVT-22ZCT0 típusú van és neki is melegszik. HDSentinel szerint 100%-os 140 nap üzemidő után is.
1 órája nincs itthon, notija alvóban volt, bekapcsoltam és 38°-ot mutat HDSentinel. Korábban Windows és egyéb programok telepítése után elérte a 45°-ot is.Ezzel szemben az én Hitachi-m 33°-tól nem nem volt melegebb, jelenleg is 26°-os.
Sajnos arra nincs tippem miért romlik a tiédnek ilyen gyorsan az állapota, lehet gyári hibás.
-
Hani
aktív tag
válasz Ace Ventura #23333 üzenetére
Köszönöm az infót.
Szabad tudni, hogy mit veszel helyette?
Egy minél nagyobb méretű, halk, hűvös és megbízható hdd-re lenne szükségem, ugyanakkor rendszervinyó lesz, tehát az Ecogreen széria és társai kiesnek. A költséghatékonyság is fontos, így szintén kiesik az SSD+HDD kombó. -
Ace Ventura
addikt
Az F3 több fórumtársunknak, köztük nekem is szétrázta a házikóját, pedig nem gagyi codegenekről van szó.Szerintem ezt ne válaszd, én is most adom el.
Üres az ágyam, mint a koponyám, csészémben felforr a hideg tej... az élet egy pénzdarab, feldobom néha.... de tudom mi a fontosabb: az írás, nem a fej
-
Hani
aktív tag
Uraim!
Két darab HDD-re van szükségem: az egyik egy sima asztali gépbe, a másik egy notiba.
A Samsung 1 terás F3-masát (Samsung1000GB F3 7200rpm 32Mb SATA2 HD103SJ, link), illetve a 640-es 2,5"-os cuccát (Samsung 640GB 5400rpm 8Mb SATA2 Notebook HM641JI link) néztem ki.
Kérdés, hogy van-e ezekkel kapcsolatosan bármilyen negatív tapasztalat, ellenvetés, esetleg más típus hasonló vagy nagyobb méretben, jobb ár/érték arányban.
[ Szerkesztve ]
-
Teasüti
nagyúr
Láma kérdés:
egy vinyóban a fejek azok külön-külön mozognak, vagy szinkronban?
Tehát több fej/lemez az szükségszerűen gyorsabb is?Köszi!
-
Ace Ventura
addikt
válasz jobbacsabba #23318 üzenetére
Úgy értem az itteni nagy szakik nem ajánlották még.De szerintem beleugrok, és kipróbálom.
Üres az ágyam, mint a koponyám, csészémben felforr a hideg tej... az élet egy pénzdarab, feldobom néha.... de tudom mi a fontosabb: az írás, nem a fej
-
TROG AIR
aktív tag
Sziasztok....rendszer + 2 partra osztott tároláshoz kéne vinya,
az alábbi gyártó hdd-jének ára jó nekem (16.200)
a gariideje meg 5 év :
Western Digital 1TB 64MB SATA WD10EURS
Szerintetek?430 pozitív , 0 negatív....
-
mg105
senior tag
válasz jobbacsabba #23318 üzenetére
Ő csak egy teszt konklúziója alapján ajánlotta. a megbízhatóság csak hosszú távon "tesztelhető".
-
jobbacsabba
aktív tag
válasz Ace Ventura #23316 üzenetére
Nekem ez nem áll össze... Nem ajánlották?
-
Dzsekó
addikt
válasz Ace Ventura #23316 üzenetére
PH tesztben nincs szó a megbízhatóságról...
-
Ace Ventura
addikt
Seagate 7200.12 miért nem ajánlja senki? PH teszt legjobbja.
-
El Kebir
őstag
válasz CoolBoy323 #23314 üzenetére
itt egy teszt a 90Hz-ről mondjuk nem erre emlékeztem, de gondolom jó lesz ez is.
-
-
El Kebir
őstag
válasz CoolBoy323 #23311 üzenetére
pont erre kell ez az "intellipower" , hogy mindenféle dolog elterjedjen róla...
"ő pedig tudja, h 7200"
Honnan tudja? Csak a gyártó tudja, mindenki más csak mérheti. De azt hogy változik-é, csak működés közben lehet mérni, a meghajtó remegésén, rezgésén keresztül, és akkor ott vagyunk a cikk tesztjénél. (kár hogy nincs meg a link, keresem... ha meglesz megadom)
-
El Kebir
őstag
kb 3éve volt erről egy cikk valamelyik külföldi oldalon (már nem emlékszem melyiken), abban a hdd rezgési frekvenciáját mérték, amire 90Hz adódott, bármit is csináltak vele éles csúccsal, ebből a következtetés, hogy fix 5400rpm (90Hz) azoknak a hdd-nek a fordulatszáma.
-
mg105
senior tag
válasz CoolBoy323 #23307 üzenetére
az csak egy megtévesztő jelölés! [link]
-
edeleny
őstag
válasz viktor82 #23304 üzenetére
Sziasztok.
1 Tb vinyót szeretnék venni.
Rendszer lenne rajta. Az elvárásom, olcsó és gyors.Idáig Western Digital 1Tb SATA-II 64Mb WD10EARS , és Seagate 1Tb SATA-II 32Mb Barracuda 7200.12 néztem ki.
Szerintetek melyik a jobb, esetleg valami más???
Az interneten előtt is ugyan ennyi hülye volt mint most, csak a világ nem tudta róluk, hogy azok.
-
-
aleister
veterán
válasz Ace Ventura #23298 üzenetére
Én 2 ilyet használok a WD 250-es helyett. Ez utóbbinál halkabbak még párban is.
Eladó ÚJ Adata DDR4 2 GB so-dimm ram QNAP vagy Synology NAS-ba.
-
F e Z o
veterán
Egyik ismerősömnek bedöglött a notiájba a vinyó. A következp 3 közül, melyiket ajánljátok 2,5" satás 320-asok közül?
SAMSUNG HM321HI 320GB
WD Scorpio Blue WD3200BEVT
Seagate ST9320423ASH2O über alles!
Új hozzászólás Aktív témák
- Hír Új 12 és 14 TB-os merevlemezek jönnek az év végére a Toshibától
- Hír 2020-tól gyorsan nőhet a Seagate HDD-k tárkapacitása
- Hír 14 és 15 TB-os merevlemezeket mutatott be a Western Digital
- Hír Nagy kapacitású héliumos Seagate merevlemezek érkeztek
- Hír Drasztikusan növeli az adatátvitel tempót konvencionális HDD-iben a Seagate
- Hír Alig van eltérés a HDD-k között a Backblaze megbízhatósági statisztikájában
- Hír Megérkeztek a Western Digital 10 és 12 TB-os Purple merevlemezei
- Hír Itt a Western Digital 14 TB-os PMR HDD-je
- Hír Hatékonyabb notebookokba szánt HDD-t mutatott be a Toshiba
- Hír Hagyományos irányt követő modellekkel frissíti vállalati HDD-it a HGST
- Hír Új technikával gyorsítaná a merevlemezek működését a Seagate
- Hír Seagate SkyHawk AI merevlemezek mesterséges intelligenciához
- Hír Egy év múlva érkezik a Seagate 20 TB-os HDD-je – HAMR technológiával
- Hír 40 TB-os HDD-ket ígér a Western Digital MAMR technológiája
- Hír Elsőként mutatott be 14 TB-os merevlemezt a HGST
- Hír 12 TB-os HDD-vel bővült WD Gold sorozat
- Hír Olcsó és gyors 8 TB-os merevlemezt hozott a Toshiba
- Hír Új HDD-családdal támadja az adatközpontokat a Western Digital