- Csendességre törekvő mechanikus klaviatúra jött MSI logóval
- Láncba köthető DeepCool ventilátor az ARGB fények kedvelőinek
- Hamarosan birtokba vehető az AYANEO legújabb handheld gépe
- Nyáron jön az Acer oktatási rendszerbe szánt, ChromeOS-t futtató tabletje
- Nagy képátlójú, 4K-s QD-OLED monitor jön az Acertől, ami Calman plecsnit kapott
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- AMD Navi Radeon™ RX 6xxx sorozat
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Milyen videókártyát?
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- Philips LCD és LED TV-k
- SSD kibeszélő
- Házimozi haladó szinten
-
PROHARDVER!
Milyen belső merevlemezt vegyek? Összefoglaló!
Új hozzászólás Aktív témák
-
hekkerman
tag
Csáó
Mi a különbség a Samu 154ui és a 155ui között? Melyik a jobb?
-
agemate
addikt
Üdv! SATA3-as HDD SATA2/SATA1 csatolókon is gond nélkül üzemel, ugye? Csak a biztonság kedvéért..
[ Szerkesztve ]
-
Core2duo6600
veterán
válasz Dzsekó #25994 üzenetére
Igen, az egész gépet áramtalanítottam, de ellenörzöm ismét, hogy mi a helyzet most
A pontos típusa a HDD nek :
Lemez modelszám,WDC WD5000BPVT-22HXZT1
Lemez revízió,01.01A01
Lemez sorozatszám,WD-WX11AC030189[ Szerkesztve ]
Gigabyte Z390 Aorus master , Core i9 9900K, Asus RTX2070, 64 GB DDR4, Dell Latitude 6430
-
Dzsekó
addikt
válasz Core2duo6600 #25993 üzenetére
Az a 3mp szintén érdekes, mert 8mp szokott lenni. Kapcsoltam ki Scorpio Blue-n is és Green-en is többnél, és mindenhol 8mp volt, ráadásul sehol sem volt motorleállás, igaz 2009-es darabokat néztem, az is lehet, hogy újítottak valamit.
Wdidle3 állítás után áramtalanítottad a vinyót? Előbb-utóbb gondolom igen, de amíg nem teszed, addig sima reset után össze-vissza kattog a vinyó. -
Core2duo6600
veterán
válasz Dzsekó #25991 üzenetére
Hát ez így lehet, mert oké, hogy laptop winyo, azok mindig is parkoltak, de a kéknél verte ki nálam a biztosítékot, hogy a motor is leáll.
Mert a parkolásra a wdidle3 megldás lehet, ez gyárilag 3 mp re votl a scorpio blue-n állítva kikacsoltam, de nem változott semmi sem.Gigabyte Z390 Aorus master , Core i9 9900K, Asus RTX2070, 64 GB DDR4, Dell Latitude 6430
-
Dzsekó
addikt
válasz Core2duo6600 #25988 üzenetére
A Black érdekes, hogy parkol, személyesen nem tapasztaltam, de többen mondták, hogy nem kattog.
Blue-nál meg akkor van egy extra energiatakarékosság (APM), amitől még a motort is lekapcsolja egy idő után, ezt nem tudtam.
Kicsit úgy érzem, hogy WD-nél kicsit elszaladt a ló ezzel az energiatakarékosság dologgal. -
Core2duo6600
veterán
Hát majd az okosak megmondják, hogy a WD green 1 TB osban hány tányér van, de ha 2 500 as akkor kár gyorsabb is lehet mind a samu, de a samu 320 az teljesen jó rendszernek.
Nekem is ugyanez van az egyik gépemben.Gigabyte Z390 Aorus master , Core i9 9900K, Asus RTX2070, 64 GB DDR4, Dell Latitude 6430
-
spae
aktív tag
Hali!
Na megjött a garis vinyóm, csak van egy kis probléma!
Csak WD volt, hita nem, és abból is green-t küldtek!
Az lenne e kérdésem, hogy nagyon lassú-e ha win7 rendszerlemeznek használom!Vagy van egy olyan lehetőség, hogy a mostani vinyót használom!
Melyik a jobb a win7-nek:
WD Caviar green WD10EARS, vagy Samsung HD322HJ?[ Szerkesztve ]
-
Core2duo6600
veterán
válasz Dzsekó #25986 üzenetére
Hát kikapcsoltam, és biza ugyanúgy leáll a motor is ha néhány mp -ig nem nyulok hozzá,
tök mindegy, hogy bent van a gépben vagy az usb keretben.
Most azt csinálom, hogy a külső keretben van, eredetileg is oda vettem, hogy amint beteszem Hd sentinelben az APM et felnyomok max ra, és akkor nem áll le.És igen a Scorpio black is leparkol, nyomok mutatok majd otthonról egy sentinel képet ha nem hiszed .
Ott is beállítottam a wdidle3 al, úgytünik, hogy azóta nem parkol.Gigabyte Z390 Aorus master , Core i9 9900K, Asus RTX2070, 64 GB DDR4, Dell Latitude 6430
-
Dzsekó
addikt
válasz Core2duo6600 #25984 üzenetére
A WD5000BEVT nem fog leállni, ha kikapcsolod az energiatakarékos fejparkírozó funkciót Wdidle3 progival. Ugyanis 8mp-ig nincs a vinyóhoz nyúlva, akkor kirakja a fejeket park állásba, emiatt idegesítően kattog ráadásul a load/unload cycle count számláló rohamosan nő a smartban, és a vinyó elvileg 300000 fej ki-be parkolást bír gyári adat szerint (persze ennél biztosan többet), de a lényeg, hogy csökkenti az élettartamát eléggé ha be van kapcsolva ez a funkció. Blacknél természetesen nincs energiatakarékosság, ott a teljesítmény a fontos.
-
Dzsekó
addikt
válasz B44LINT #25983 üzenetére
Ajánlott még a Hitachi 5K750 640GB
Ez 375GB-os tányérokat tartalmaz, ezért jó gyors. Sajna a teljes 750GB-os kapacitásút nem kapni Mo.-n. Ára is rendben van. És nem Advanced Format-os. Ami inkább szívás, de semmi esetre sem előny. -
Core2duo6600
veterán
válasz B44LINT #25983 üzenetére
Win 7 alatt semmien szívást nem jelent az advanced format
Linuxot nem tudom.
XP nél annál inkább, de ha bevetsz egy olyan trükköt, hogy a win 7 telepítővel particionálod meg, akkor menni fog.Nekem van egy ilyen 500 as hdd.
3 mp ig nem használom, leáll a motor is benne.500 as van amúgy.
Samsung mobil winyo ismerősök körében sorozatosan döglenek be a laptopjaikban, nekem nincs laptopom.
Van olyan, akinek gariban már nem vicc, a 15 -ik hdd jét szerelik be.
Hitachi esetleg ?
Il.l vess még egy pillantást a wd black scorpióra is, annak milyen az ára ?
Olyanom is van szintén 500 as az nem áll le.
Nem hangosabb sokkal a 7200 as a laptop hűtése úgy is elnyomja.Gigabyte Z390 Aorus master , Core i9 9900K, Asus RTX2070, 64 GB DDR4, Dell Latitude 6430
-
B44LINT
csendes tag
Sziasztok!
Laptopba szeretnék HDD-t venni, 5400 rpm 500-640 GB paraméterekkel, 15k forintig bezárólag.
A következő alternatívák jönnek szóba:Western Digital Scorpio Blue 500GB (WD5000BEVT) ~ 12k
Samsung SpinPoint M7 500GB (HM500JI) ~ 12k
Samsung SpinPoint M7 640GB (HM641JI) ~ 13k
Western Digital Scorpio Blue 640GB (WD6400BPVT) ~ 15kA forint/GB mutató alapján a 640-es Samsung tűnik az abszolút best-buy választásnak, de mostanában sok Samsungról olvastam, hogy elég lassúak. Nekem ez rendszerlemez lenne, tehát a sebesség nem elhanyagolható szempont. Nem tudom, hogy a 7200 rpm-es HDD-k mennyire hangosak, ezért nem merek megkockáztatni egy ilyet.
Bármilyen tapasztalatot, javaslatot szívesen veszek.
Érdekelne még, hogy ez az Advanced Format mekkora szívást jelent az XP-nél, illetve mekkora előnyt a W7-nél. Érdemes ilyen lemezt venni, ha XP/W7-t és linuxot is telepítek rá?
előre is köszönöm a segítséget!
B44LINT
-
IMI0923
csendes tag
Üdv !
Érdeklődnék mi a különbség közöttük, egyértelmű konkrétumot várnék!?!=
F4EG HD204UI, HD204UI/Z4, HD204UI/UZ4, HD155UI, HD155UI/Z4, HD155UI/UZ4
Konkrét válaszokat köszönöm
[ Szerkesztve ]
Üdv ! Imi Nézeteltérések helyett. Kérem figyelembe venni, nem mindig vagyok gépnél, nem ebből élek. "Hülyékkel nem érdemes vitatkozni.. Csak lesüllyedsz a szintjükre és ott legyőznek a rutinjukkal"
-
Core2duo6600
veterán
válasz vancha2 #25980 üzenetére
A Hitat is dicsérik, Legegyszerűbb nézd meg az első HSZ-t ha azok közül választasz nagyon nem nyúlsz mellé.
Green és a Blue közt annyi a különbség, hogy a blue 7200 at forog, míg a green 5400 at.Gigabyte Z390 Aorus master , Core i9 9900K, Asus RTX2070, 64 GB DDR4, Dell Latitude 6430
-
vancha2
aktív tag
Milyen HDD-t ajánlotok 13-14k környékén?
WD10EARS és WD10EALX között vacillálok, mekkora a sebesség különbség közöttük a gyakorlatban? Még egy ideig biztosan ez lenne a rendszer HDD, így fontos a sebesség.
Zajszintben van tapasztalatotok a Caviar Blue-ról? Most Green-em van az egyáltalán nem hallható, és ez nálam fontos szempont.
Samsungot és Seagate-et biztos nem veszek. WD eddig nálam hibátlan, Hitachit meg nem ismerem.
[ Szerkesztve ]
-
hekkerman
tag
válasz Core2duo6600 #25972 üzenetére
Köszi, samsung 14,5 wd 14 hitachi-t nemtudom, seagate-t meg akkor nem. Helyben egy ezressel drágábbak talán. Szóval örökre meg lehet szabadulni a parkolástól akár? Samsungtól megkérdezem, hogy akkor samuba van-e parkoló funkció, mert az oldalukon nem írták.
-
Atimester
aktív tag
válasz ..:Ateee:.. #25975 üzenetére
Szia!
A Gigabyte ga-ep45-ud3lr alaplapodnak "6 db SATA 3Gb/s" foglalata van. Azok már mind SATAII-es csatlakozók!
Tehát igen! -
..:Ateee:..
csendes tag
sata2-es vinyót rá lehet kötni sima sata foglalatra? gigabyte ga-ep45-ud3lr alaplapom van.
-
syler123
veterán
válasz Core2duo6600 #25972 üzenetére
Lehet, hogy az lesz, hogy megmarad rendszernek, de akkor meg adattárolásra elegendő lenne egy green hdd is azok azért jóval olcsóbbak, bár ez a hitachi deskstar 7k3000 20 ezerért elég barátságos. És akkor elvileg nem lassabb, mint a korábban említett wd black vinyó. De amúgy nem határolódok el egy esetleges raid0-tól sem, mondjuk 2*1tb-al és akkor lehet a wondows is gyorsabban bootolna.
-
Core2duo6600
veterán
válasz hekkerman #25965 üzenetére
A Parkolása van egy kis progi wdidle3 és ezzel ki tudod kapcsolni ezt a funkciót örökre.
Wd, Hitachi, Samsung
Nem is tudom hirtelen van -e más, a Seagate mostanában nem a legjobb, értsd, tul sok a hibás darab, a többihez viszonyítva.Azt vedd meg amelyik olcsóbb, vagy emylikre több a gari, a Samu Green ek is parkolnak pl, vagy a Hitak ? ez egyben kérdés is a többiekhez.
De akkor már miért nem 2 TB osat veszel, ennyire nagy lenne az árkülönbség ?
tomy0628
Ilyen törések nálam is vannak, pedig SSD -ről bootolok, és a hdd ét tesztelem, nélha akkor is, persze minden tesztet legalább 3 szor futtass le., de a grafikonnak nagy jelentősége nincs.
Az adatok amiket kiír onnan is talán az átlag a legfontosabb
Nem árt az antivirust, meg egyéb rezidens dolgokat erre az időre lelőni.(#25969) syler123
Én a helyedben megtartanám a 320 as rendszernek, és az ujjatt csak adatnak.
Gondold el, ha a 2 TB os elfárad akkor elszáll mindened.
Másfelől a nagy 2 TB os HDD ék adattárolásra vannak fejlesztve legtöbb ugynevezett green, 5400 as rpm el, rendszernek nem épp ideális.Én SSD ről bootolok + benne van a gépben egy 2,5 -es 500 Black,hogy csendesebb legyen.
És van a gépben 4 sata fiok, hogy ha kell akkor elérjem a tároló hdd ket, ezeket váltom majd ki egy 4 lemezes NAS sal, csak már meg kéne rendelniGigabyte Z390 Aorus master , Core i9 9900K, Asus RTX2070, 64 GB DDR4, Dell Latitude 6430
-
mpierre
veterán
-
syler123
veterán
Sziasztok!
Rendszer vinyót keresek 2tb-osat.
Jelenleg ezt néztem ki:
Western Digital 2TB 7200rpm SATA-600 64 MB - Caviar Black WD2002FAEX
Ez olyan 30-31 ezer környékén van.
Az alaplapom ASUS P5Q
Azt tudom, hogy az alaplapom csak sata2-őt tud, de úgy tudom a sata3 visszafele komptatbilis csak nem lesz annyira gyors.
Jelenleg egy 320-as Hitachi vinyó van benne, rendszer vinyónak végül is megtarthatom ezt is, de lehet hogy akkor kiveszem, mert a 2TB elég lesz nekem mindenre.
De bár milyen ötletre vevő vagyok, csak ezt néztem ki, de lehet hogy van más jobb vinyó is, akár olcsóbban. Jah meg honnan tudom meg, hogy hány tányéros?? Mert nekem azt ajánlották, hogy lehetőleg 3 tányéros legyen. -
Márton
nagyúr
válasz mpierre #25964 üzenetére
Nekem meg a +1W is pazarlás, ha felesleges és kiválthatom mással.
A többire nem reagálsz?
melegedés, zaj, rezonálás (!)Emlékszem, mikor meglátogattam a vidéken élő nagymamámat, azt mondta: "fiam, egy napon még emberek fogják pazarolni az idejüket arra, hogy elolvassák amit írsz"
-
tomy0628
aktív tag
válasz Dzsekó #25963 üzenetére
Nem az ezen lévő rendszer indult el, hanem a másik. Igaz van rajta rendszer de nem az indult el hanem a másik vinyóra telepített szokásos eddigi rendszer, kiirta hogy új hardver, felismerte, hozzáadatt 3 partíciót amin az egyiken win7 volt , és utána csináltam a tesztet. Tehát nem a wd ről futattam a rendszert. ezért nem értem.
[ Szerkesztve ]
-
hekkerman
tag
Csáó
Visszább olvasva volt már ilyen, de nem győzött meg egyik hozzászólás sem:
1,5 TB-os hdd-t vennék adattárolásra. Samsung hdd-im vannak, eddig mind kiváló, de nem húzok el más márkáktól sem. Wd ears-ról jókat olvastam, viszont ott van az a parkolási mizéria, ez win7nél is kijön, vagy hogy kell ezt értelmezni?
Jah helyben 154ui-t kapni samuból, 154wi-vel még nem találkoztam.Illetve hd sentinelben van egy ilyen, hogy raw read error rate,ez mikortól rossz? egyiken 72 másikon 3 többin 0, gondolom ezek nem nagy értékek, de sose foglalkoztam még ezzel, csak a kondícióval.
[ Szerkesztve ]
-
mpierre
veterán
válasz Márton #25959 üzenetére
Semmi pazarlás nincs benne. Cirka 7-10Watt fogyasztásról beszélünk, ha jól tudom...
#### A hatalom nem egy jelvény vagy egy pisztoly. A hatalom az a hazugság: minduntalan hazudni, míg lassan az egész világ behódol neked. #### Eladó cuccok: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/mpierre/index.html #### https://youtu.be/CRaOpLyIDpk
-
Dzsekó
addikt
válasz tomy0628 #25961 üzenetére
A leesések és a pár MB/s-es sebességcsökkenés azért van, mert arról fut a rendszer, és a teszt alatt "használja" a vinyót. Másik vinyóról futó op. rendszer alatt teszteld a vinyót vagy másik gépben, és akkor szebb görbét kapsz. Amúgy ez a vinyó átlag 100MB/s-nél többet nem nagyon megy, úgyhogy rendben van a sebessége.
-
tomy0628
aktív tag
alaplap:http://www.asus.com/Motherboards/Intel_Socket_775/P5KPLAM_EPU/
-
tomy0628
aktív tag
válasz Atimester #25960 üzenetére
Értem!
Köszi!
Még1 kérdés:
Betettem az említett vinyót WD5000AAKX, 3 partíció volt rajta(1 iken win7+ 2db szétdarabolva) . Elindítom a gépet , nem is bírtam kiválasztani melyik rendszer induljon, a régi indul automatikusan. Csniáltam 1 hd tune tesztet az említett vinyóról:Ez nagyon kevésnek tűnik, főleg a minimum... Pedig hd sentinel 100/100 at ír.
Sata 2 ben próbáltam. -
Atimester
aktív tag
válasz tomy0628 #25953 üzenetére
Nekem két 1TB-oson vannak az adatok. (Ezt most cserélem két 2TB-osra.)
Mindkettő partcionálva van 100/900GB-ra. A 100-ason van a rendszer, a 900-ason az adatok, filmek, amiket fel és le töltök. Így állandóan üzemelnek a tároló vincsik. Ezért célszerűbb azon használni a rendszert is. Felesleges egy külön rendszer vinyó, kivéve, ha nagyon gyors, pl: SSD. De még mindig drága.
Egy jobb SSD-ért kapok 2TB minőségi HDD-t!
A két vinyón két külön OP-rendszer van (XP, Win7), így boot-oláskor kilehet választani, hogy melyik álljon fel. -
Márton
nagyúr
válasz mpierre #25957 üzenetére
Talán mert ssd-k előtt pazarlás volt 2 vinyót járatni
(fogyasztás, melegedés, hangerő, rezonálás, stb..)
Ma tényleg az a logikus lépés, hogy ssd-n rendszer, minden más
esata rack-en nagy vinyón. Ha nem hurcolod, akkor meg barkácsolni
kell egy kapcsolót a ház elejére amivel tudod ki-bekapcsolni mikor kell.Emlékszem, mikor meglátogattam a vidéken élő nagymamámat, azt mondta: "fiam, egy napon még emberek fogják pazarolni az idejüket arra, hogy elolvassák amit írsz"
-
mpierre
veterán
válasz Core2duo6600 #25954 üzenetére
Sose értettem ezt a particionálást... Mi értelme?
Egy kisebb vinyót - lehetőleg 1 tányérost - a rendszernek és egy nagyot adatnak. A rendszer hdd-t nem kell siratni meg, ha megdöglik (lemezkép lementve), az adatot meg redundánsan kell tárolni és nincs para.[ Szerkesztve ]
#### A hatalom nem egy jelvény vagy egy pisztoly. A hatalom az a hazugság: minduntalan hazudni, míg lassan az egész világ behódol neked. #### Eladó cuccok: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/mpierre/index.html #### https://youtu.be/CRaOpLyIDpk
-
Atimester
aktív tag
Szia!
Én 100GB-ot hagyok a rendszernek és a többi a tároló. Ez 1TB és 2TB-os vinyóknál is használom. Én a 2TB-osok tároló részét még szét bontom két felé. Bár ez már ízlés kérdése. Nekem ilyen van: Link
Lényeg, hogy a rendszer külön partíción legyen. Akkor csak azt a részt kell formázni, amikor újra rakod a rendszert. -
Core2duo6600
veterán
Nem kötözködni akarok, de ha ilyet kérdezel, akkor felvetődik bennem a kérdés, tettél már fel rendszert valaha ?....
De amúgy pl. 100 giga a rendszernek, + a többi adatnak
Ha kevés dolgot teszel fel, lehet akár 50 giga is a rendszer, de ez alá ne menj, ha Vistát / Win 7 et használsz.Gigabyte Z390 Aorus master , Core i9 9900K, Asus RTX2070, 64 GB DDR4, Dell Latitude 6430
-
tomy0628
aktív tag
Sziasztok!
Van egy ilyen vinyóm:
Western Digital WD 500GB SATA3 (WD5000AAKX-001CA0)
Rendszer alatt is ez lenne, 2 partícióra gondoltam, hogy érdemes felosztani GB-ban?
Az egyik a rendszernek meg programoknak, a másik minden más.. -
Predator2
addikt
válasz Core2duo6600 #25950 üzenetére
óó tényleg erre nem is gondoltam viszont sebesség tekintetében leírnátok h a WD10EALX és a WD10EALS hol áll a már előbb felsorolt samsung Hitachi páros ellen
mert akkor lehet csinálok egy cserét a jelenlegi HDD-t WD10EALS rakom a médi lejátszóba és veszek egy Samsungot a gépbe
>> Ha érdekel valami, vagy nem tudok valamit, akkor Kérdezek << >>McLaren Forever.<< >> Az első és legfontosabb a megbízhatóság, minden más csak sokadik tényező!<<
-
-
Predator2
addikt
csak sata3 a kütyü meg csak sata2-t támogat
>> Ha érdekel valami, vagy nem tudok valamit, akkor Kérdezek << >>McLaren Forever.<< >> Az első és legfontosabb a megbízhatóság, minden más csak sokadik tényező!<<
-
-
Predator2
addikt
-
-
mpierre
veterán
válasz Predator2 #25943 üzenetére
Kicsit lassúcska a mai mércéhez, de teljesen jó.
-
Predator2
addikt
nem kötekedésből ne értsd félre:
de ha már Hitachi akkor nekem megfelel a Deskstar 7K1000.C is vagy van valami baja?
filmeknek nekem bőőőven elég (el muzsikálna rendszervinyó gyanánt is?) a listában benne van>> Ha érdekel valami, vagy nem tudok valamit, akkor Kérdezek << >>McLaren Forever.<< >> Az első és legfontosabb a megbízhatóság, minden más csak sokadik tényező!<<
-
Core2duo6600
veterán
válasz Predator2 #25940 üzenetére
1 TB os WD Blue ilyet néztél már ?
Jahh most látom, hogy ilyened van most
Hát a mediaplayerbe mindenképpen 5400 es hdd ét ajánlanék lévén, hogy általában nem tökéletes a hűsésük, mert akkor hangos lenne.Hibás darab mindenhol előfordul.
Mindenkitől :
Mi a különbség a WD esetében a sima és az AV változat közt ?[ Szerkesztve ]
Gigabyte Z390 Aorus master , Core i9 9900K, Asus RTX2070, 64 GB DDR4, Dell Latitude 6430
-
Predator2
addikt
-
mpierre
veterán
válasz Predator2 #25938 üzenetére
Sata III-s vinyóval biztos, hogy nem indul a gép? Fura lenne... Mi a max támogatott méret? 1,5TB-sal megküzd?
-
Predator2
addikt
sry most világosodtam meg
egy A.C.Ryan PlayON!HD2-es média lejátszóba kellene egy 1Tb-os HDD de legyen elég gyors ahoz h ha az asztali PC-ben lévő HDD-vel bármi történne helyettesíteni tudjam vele!
(egy WD-van benne jelenleg "WD10EALS" de 1x már megjártam ezzel a márkával)Samsungot vennék csak sajna rengeteg a panasz vele (nem férnek meg egymással)
így kiesett a Seagate isSata2 kellene de WD10EALS-t sajna nemnagyon lehet kapni mostanában ez van az asztali gépemben ( a Black meg drágább) is a Hitachi-t meg nem ismerem
[ Szerkesztve ]
-
mpierre
veterán
válasz Predator2 #25935 üzenetére
Szígét helyett valami mást javasolnék...
-
Core2duo6600
veterán
válasz Predator2 #25935 üzenetére
Ha nincs fent az első hsz ban, annak oka van nem ?
Amikor még rendszeresen olvastam a topikot, meg a hdd kel kicsit mélyebben fogllalkoztam, na nem profi szinten, de akkor túl sok volt hibás közte, többszöröse a többinek ugyananyi darabra vonatkoztatva, talán ezért nincs fent.Gigabyte Z390 Aorus master , Core i9 9900K, Asus RTX2070, 64 GB DDR4, Dell Latitude 6430
-
Predator2
addikt
Seagate 1Tb vinyóból látom elég sok fajta van melyik az amelyik jó is?
(gyors megbízható) a sorozatszáma érdekelneTHX előre is
-
Márton
nagyúr
üdv
HD155UI-ról tudna vki dobni egy hdtune képet?
thx
Emlékszem, mikor meglátogattam a vidéken élő nagymamámat, azt mondta: "fiam, egy napon még emberek fogják pazarolni az idejüket arra, hogy elolvassák amit írsz"
-
arrrgggh
tag
válasz Core2duo6600 #25932 üzenetére
Értem, köszi a gyors választ!
-
Core2duo6600
veterán
A lényeg, hogy ne rendszer hdd nek használd.
De végső esetben arra is jó, ha a szükség úgy hozza, valamivel lasabb lesz a rendser róla futtatva, mint nem green ről, de ne nagyságrendekre gondolj.
Nem lesz annyival lassabb mint a HDD vs SSD esetén.Ami viszont engem is érdekel, hogy pl a WD nél vannak green hdd ék, és vannak a AV Green ek, ezek közt van lényeges különbség ?
(#25930) arrrgggh
Elönye : kevesebbet fogyaszt, kevésbé melegszik, csendesebb.
Hátránya: elöbbiekből követlezik, valamelyest lassabb a file eléré, ill az adatátviteli sebesség, de utobbi nem jelentősen.
Hiszen tegyük fel, hogy 2 Tb os, van benne 4db 500 as tányér, esetleg 2 db 1 terrás (ha létezik már) , akkor a sebessége azért nem lehet annyira gyenge.A forgási sebesség a green nél 5400 a nem green nél 7200.
[ Szerkesztve ]
-
arrrgggh
tag
Sziasztok!
Össze tudná valaki foglalni, hogy a green merevlemezek mire is ajánlottak valójában?
Mi az előnye ill. hátránya a többi tipussal szemben?[ Szerkesztve ]
-
Core2duo6600
veterán
válasz mpierre #25928 üzenetére
Ez így van.
Azt azért hozzá kell tenni, hogy ma már nem feltétlen drágább egy usb 3 as,
ám ha külső keretben van 2.5 col akkor igazán a 7200 as fordulatú melett jön ki az előnye.De egyébkénbt röhely, hogy mennyire nehéz beszerezni ezekhez az usb 3 asokhoz kábeleket hosszabítókat stb... a legtöbb helyen alig hallottak róla.
[ Szerkesztve ]
-
mpierre
veterán
válasz Core2duo6600 #25927 üzenetére
Ha pedig később cserél gépet, akkor nézhet, hogy mitől tetű lassú a másolás...
-
Core2duo6600
veterán
Én a következő hdd ét, amennyiben nem laptopról, hanem asztali gépről van szó, esetleg külső keretről leszednem az ajánlott listáról, ill, odaírnám, hogy néhány másodperc múlva nem csak leparkol, hanem a motort is megállítja.
Ennek következményei, esetleg idő elött kinyiródik, hisz mint tudjuk, jobb ha állandóan megy, mind leáll meg elidul, de ami ennél is szembetünöbb, hogy várni kell mire újra magához tér.
Ha külső keretben van, és a keret támogatja az APM beállítást, akkor minden egyes alkalmommal a sentinelben, fel kell tenni a legmagasabb értékre, akkor nem áll le.De fixen beépítve szerintem nem ajánlott emiatt az állandó leállások miatt, és egyben egy kérdés is, hogy ti mit tapasztaltatok a következő hdd vel.
2,5 es Scorpio blue
WDC WD5000BPVT-22HXZT1[ Szerkesztve ]
-
mpierre
veterán
válasz Joy001 #25920 üzenetére
Ezek még usb 2.0-ások, ha jól láttam. Pl.: Egy Silicon Power A80-nal jobban járnál. Usb3-s, de elmegy usb 2.0-n is.
[ Szerkesztve ]
-
Core2duo6600
veterán
válasz marlboromen #25923 üzenetére
Igazad van, elírtam.
4000 nap.
Meg persze mára a méretük is kicsinek bizonyul.
Lehet nincs 4000 de 3000 felett van az biztos.[ Szerkesztve ]
-
marlboromen
aktív tag
válasz Core2duo6600 #25922 üzenetére
"Van bent a cégnél 2 pata seagate, 4000 üzemórával"
Gondolom ez 4000 nap akart lenni.
-
Core2duo6600
veterán
válasz marlboromen #25921 üzenetére
Szerintem kell hogy éljen hiszen azt nem mondhatják meg, hogy mennyi időt használhatom.
Igaz a WD én belül a Black javasolt szerverve (3,5) arra 5 év a gari, míg a blue -ra 3.
Nézd meg a garis feltételek mellett, hogy vonatkozik - e valami erre, de egyébként a hdd nek sokkal nagyobb igénybe vétel, ha naponta többször le van állítva, mintha folyamatosan megy.
Van bent a cégnél 2 pata seagate, 4000 üzemórával, 30 start stop al, szerverben voltak,
Leállásnál lehet hallani, hogy a csapágy már nem az igazi, de ettől eltekintve a világon semmi baj, sentinel szerint több mint 1000 nap van hátra.
Csak azért nem használjuk mert már alig van olyan lap, amiben jó lenne, és már minden géüp sata-as pata kábelek jószerivel nincsenek is.Gigabyte Z390 Aorus master , Core i9 9900K, Asus RTX2070, 64 GB DDR4, Dell Latitude 6430
-
marlboromen
aktív tag
A merevlemezeknél van a garinál valamilyen működési idő korlát? Arra gondolok ha berakok egy lemezt egy NAS-ba, és megy 0-24-ben három évet, akkor is él a gari?
-
Joy001
tag
Sziasztok 2,5 Toshiba StorE Alu II, StorE Art 3-ról mi a véleményetek?
-
szoki007
aktív tag
válasz Core2duo6600 #25918 üzenetére
hát én amit probáltam az nagyon lassu, hangos, és melegedik :S
-
Core2duo6600
veterán
válasz szoki007 #25917 üzenetére
320 as samu nekem is van, tényleg elég csendes, és valszeg egy tányoros is, mert elég könnyű
Hát akkor válassz samu-t.
A Hitával rosszak a tapasztaltok ?Előb utobb én is beszerzek majd 2 vagy 3 tb osokat, én hita ra gondoltam.
NAS ba lesz amúgy, de még a NAS sincs meg.[ Szerkesztve ]
-
szoki007
aktív tag
válasz Core2duo6600 #25916 üzenetére
hitachi semmiképp nemkell most egy 320-as samu van semmi krákogás valami ilyesmi kellene
-
Core2duo6600
veterán
válasz szoki007 #25915 üzenetére
Vedd bele még a választásba a Hitachi t is, tulképpen egy 1 tányáros hdd kellene neked.
Az elég gyors is.
A seek hang amire krákogás ként gondolsz meg nagyban függ a gépháztól is, elhelyezéstől, stb.........
Látatlanban a seek hangra senki nem fog ajánlatot tenni.
De a mai hdd ezen a téren már nem olyan hangosak mint a korábbiak, mert sokkal precizebben, kisebbet kell mozgatni a fejet.Gigabyte Z390 Aorus master , Core i9 9900K, Asus RTX2070, 64 GB DDR4, Dell Latitude 6430
-
szoki007
aktív tag
Jó estét mindenkinek !
9-10k körül kellene nekem egy 500GB-os vinyó rendszernek és mindennapi használatra tehát csendes és gyors kellene ! SATA2-es.
nemtudok választani a samsung wd és seagate között mert nemtudom melyik hangos (krákogásra értem ) és melyik halkkivácsncsi vagyok ki mit ajánlana
-
Core2duo6600
veterán
válasz djxp01 #25912 üzenetére
Van neki, de csak a tegiszttált azaz megvásárolt progi esetében.
Nekem a szállítási nem futott le, mondván, hogy a hdd bezérlő megszakította.
Lehet, hogy ide be kellene kapcsolni nem tudom, de ahci ben futok, és ekkor nem ment .Gigabyte Z390 Aorus master , Core i9 9900K, Asus RTX2070, 64 GB DDR4, Dell Latitude 6430
-
-
Core2duo6600
veterán
válasz Predator2 #25910 üzenetére
Topik első HSZ 1 TB méretnél nézelödj.
Ha a media playerbe kell én 5400 es greent tennék bele, ha boot drive nak kell, akkor
SSD ha az nem megy, akkor minél nagyobb fordulatú hdd, pl 320 as méretben, ez rendszernek elég.Gigabyte Z390 Aorus master , Core i9 9900K, Asus RTX2070, 64 GB DDR4, Dell Latitude 6430
-
Predator2
addikt
üdv
üdv olyan HDD-t keresek ami:
- 1Tb-os
- Elég gyors rendszervinyónak
- Megbízható!!
- Egy média lejátszóban lenne elsősorban ha behal a gépemben lévő HDD akkor használnám csak a gépben
- Sata 2THX a válaszotokat előre is
-
Core2duo6600
veterán
válasz Dzsekó #25908 üzenetére
Megnéztem a WD Scorpio blue 500 ast, 3 mp re van rakva ez az idle dolog, de vacakol a hdd, le is áll a motor benne, még akár bios alatt is.
Scorpio black nél szintén 8 másodperc
A blue nálam történetesen usb keretben van, de akkor is leáll ha sata ra van kötve, kiszedhető a keretből könnyen, (külön vettem a hdd ét és a keretet).
Közben egy kérdés is, mit jelent a biosban a sata portoknál a link power managment ki és be lehet kapcsolni, nem vettem semmit észre használat közben ha be vagy ki volt kapcsolva.
(#25906) djxp01
Le lehet szedni egy progit amivel ki lehet kapcsolni ezt a future-t, ezáltal nem parkolgat össze-vissza.
[ Szerkesztve ]
-
Dzsekó
addikt
válasz djxp01 #25906 üzenetére
Az nem szériahiba, kicsit béna a hír. Tény, hogy célszerű finomítani az idle időn, de aztán semmi gond nincs, mondjuk addig sincs gond. Egyszerűen csak annyi van, hogy WD túl rövidre szabta az energiatakarékossági időt, kevés az a 8mp.
Amúgy tényleg Hitachi 5K3000 széria a nyerő a gyorsasága miatt, de ugyanolyan jó a WD green is, csak picit lassabb.
-
djxp01
senior tag
Tudja valaki, hogy melyik most a legmegbízhatóbb Sata III 5400-as 1TB vagy 1.5TB-os HDD a piacon ? HDD vásárlás előtt álok, de a rossz WD/SAMSUNG HDD tönkremenetelek után, már nem tudom mit vegyek (+ láttam a hírt a WD Green széria hibájáról is [link])
[ Szerkesztve ]
regisztrált: 2005-07-05
-
addikt
Rendszernek. De nem sok a rendszernek ekkora vinyó? Mert oké, hogy külön partícióban lesz, de mégis...
-
addikt
Melyik a jobb?
Samsung 1000GB F3 7200RPM 32MB SATA2 vagy
Western Digital 1000GB Caviar Green 5400RPM 64MB SATA2?
Mindkettő azonos árban van. (12k) -
Új hozzászólás Aktív témák
- Hír Új 12 és 14 TB-os merevlemezek jönnek az év végére a Toshibától
- Hír 2020-tól gyorsan nőhet a Seagate HDD-k tárkapacitása
- Hír 14 és 15 TB-os merevlemezeket mutatott be a Western Digital
- Hír Nagy kapacitású héliumos Seagate merevlemezek érkeztek
- Hír Drasztikusan növeli az adatátvitel tempót konvencionális HDD-iben a Seagate
- Hír Alig van eltérés a HDD-k között a Backblaze megbízhatósági statisztikájában
- Hír Megérkeztek a Western Digital 10 és 12 TB-os Purple merevlemezei
- Hír Itt a Western Digital 14 TB-os PMR HDD-je
- Hír Hatékonyabb notebookokba szánt HDD-t mutatott be a Toshiba
- Hír Hagyományos irányt követő modellekkel frissíti vállalati HDD-it a HGST
- Hír Új technikával gyorsítaná a merevlemezek működését a Seagate
- Hír Seagate SkyHawk AI merevlemezek mesterséges intelligenciához
- Hír Egy év múlva érkezik a Seagate 20 TB-os HDD-je – HAMR technológiával
- Hír 40 TB-os HDD-ket ígér a Western Digital MAMR technológiája
- Hír Elsőként mutatott be 14 TB-os merevlemezt a HGST
- Hír 12 TB-os HDD-vel bővült WD Gold sorozat
- Hír Olcsó és gyors 8 TB-os merevlemezt hozott a Toshiba
- Hír Új HDD-családdal támadja az adatközpontokat a Western Digital