- iPad topik
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Bluetooth hangszórók
- Melyik tápegységet vegyem?
- Házimozi haladó szinten
- Pokoli lövölde pörgetné meg a GeForce-ok eladását
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
-
PROHARDVER!
TOPIK ÖSSZEFOGLALÓ
Ezt a leírás azért hoztuk létre, hogy segítsünk eligazodni a tévék kusza és állandóan változó világában. Először következzenek a kérdések, amikre szeretnénk választ kapni:
1. Tévére szánt összeg, forintban?
2. Mire használnád leginkább? (pl. filmnézés, tévénézés, játék, sport)
3. Milyen messziről nézed a tévét, és mekkora méretűre gondoltál?
4. Világos vagy sötét szobában nézed-e a tévét, többnyire nappal vagy este?
5. Szemből vagy enyhén oldalról nézed-e a tévét, illetve általában többen nézitek-e?
6. Milyen szolgáltatások/funkciók fontosak neked? (pl.HBO, Netflix, AirPlay, PIP stb.)
7. Milyen csatlakoztatási igényeid vannak? (pl. jack-csatlakozó, optikai stb.)
8. A tévé talpa középen vagy oldalt legyen?
9. Miket részesítesz előnyben? (pl. márka, operációs rendszer stb.)
10. Milyen egyéb követelményeid vannak? (pl. Ambilight, légegeres távirányító stb.)
11. Csak új vagy használt tv is szóba jöhet (garanciával vagy anélkül)?
Ajánlott modellek összehasonlító táblázata (haladóknak)
Új hozzászólás Aktív témák
-
BK87
senior tag
Sziasztok.
Új TV-t szeretnék venni, eddig a Sony KDL-48WD650 típust néztem ki, de az adatai szerint nem támogatja DVB-T2-t. A másik amit néztem, az a Sony KDL-43WD755 lenne, ami támogatja a T2-őt. Körülbelül egy árban lenne a kettő, de a mérete miatt a 48-as a szimpatikusabb. Mennyire lessz probléma a jöbőben a T2 hiánya? Előre is köszönöm a segítséget. -
Gabe123
aktív tag
Sziasztok.
Led tv-t keresek :
min 40" max 43"
100hz
Fullhd
Szép kép
Gépre lesz kötve , lehet rajta játék is szóval ezzel is számolni kell.
Wifi nem árt ha van rajta de nem feltétel.
120-150k között.
Előre is köszi. -
törölt tag
válasz
Ejelhar #9543 üzenetére
Maradj a Samunál, ha már megszoktad, 40J6240 típust keress, amíg van. Lapozz vissza a linkért.
zsolee73 Döntsd el, hogy aktív vagy passzív. Pana és Sonyhoz szemüvegeket is vegyél, mert nem adnak hozzá.
Baxo89 Nem rossz, de már olyat nem kapsz szerintem, esetleg ha 1-2 Teszkóban a 20%-os LG akciókban ki lehet fogni. Hallottam, hogy a 3D/Smart 42LF652V 111k-ért(149k), a Smart 43LH570V pedig 95k-ért volt kirakva(129k). Amúgy 118k egy 560V.
ReFleXx Biztos megvan a doboza is. Nem tudhatom, nézd meg másik boltban is amíg tart az akció.
morustamas01 Visszaviheti másik MM-be is, de ahogy írják előttem, benne kell lenni a dobozban, vagy bontott volt? Amelyik közelebb van, oda vigye. El kell mondani a szitut, csak megoldják tán, ha nem volt benne. -
Ejelhar
senior tag
Sziasztok.
Van nekem egy régi UE32D5000-res Samum amit mostanában lecserélnénk, de legfeljebb eggyel nagyobbra (40 inch, esetleg egy-kettő-hárommal több inch, de ez a maximum), mert ahova kerül ott nincs túl sok hely.
-
Fő szempont: fullHD filmek lejátszása (nem a saját Samu player játszik, hanem médialejátszóról nyomnám, vagyis kadenciahelyesen).
Egy 6000-re sorozatú Samu is már sokkal jobban teljesít -szerintem- ha gyors mozgásról van szó, túlképpen ez az igazi ok amiért likvidálnám a régit.
Ilyen méretben film/sorozat nézésre szerintetek mi ajánlható?
A lecserélni kívánt eszköz sima TV-zésre nagyon jó ( mákom volt, az 5000-res sorozat ellenére egy jó panelt fogtam ki), de túl darabos a gyors mozgásokhoz.
-
Igazából a Samu jelenlegi kínálata miatt vagyok tanácstalan, úgy gondoltam veszek egy mostani 8 vagy 9 ezres sorozatú TV-t olyan 40" esetleg max. 43" méretben, oszt letudva a dolog.
De UHD, meg ívelt panel, úgy általában ilyenekkel boldogítanak...
Most ott tartok éppen, hogy adjam fel a márkahűséget, de még mindig nem tudom mi lenne megfelelő számomra.
Az ár hátrasorolt szempont, de még mindig nem tudom mi lenne nekem megfelelő olyan 40" körüli méretben.
-
Baxo89
tag
Most, hogy bogarásztam az LG TV forumon itt ph-n ezt láttam összefoglalóban (lg 42LF5800). Ez akkor megfelelő lehet számunkra?
Belépő szint, de vélemények alapján jó választás lehet. Szerintetek?
-
Baxo89
tag
Sziasztok!
Asszonnyal lemondtunk az UHD-ről keret miatt.
Főbb szempontok:
árfekvés: 100-110ropi
FHD
szép kép
nem 3D-s
Smart
~108-109cm
ha lehet LG (szülőknek is az van és meg vagyok vele elégedve)
Játékra is használnám, de PC-ről filmlejátszásra is, jó minőségben. UPC van, nagyrészt RTL megy rajta.Mit ajánlanátok, van-e valahol valami jó akció?
Üdv
Baxo -
delon
tag
Sziasztok!
http://www.emag.hu/sony-kd55xd8505-smart-televizio-hdr-android-139-cm-4k-ultra-hd-wi-fi-kd55xd8505baep/pd/DCFZ53BBM/?ref=similar-exp_center-1_3&recid=ixbqosnh-i3ybz9tww14-C.c17_a185.S.SIMILAR-0p0y06s
http://www.emag.hu/lg-smart-led-televizio-139-cm-4k-ultra-hd-55uh7707/pd/DLMKC3BBM/?ref_cmp=ps&emagi_click_id=55d4f5f4b913cf971dbc95d3f51dc809
a fenti 2 tv papíron hasonló tudású.
A kettő között van valami érdemi különbség az lg nagyon dicsérik de a sony valahogy nagyobb respektben van?
Hol érdemes ezeket venni a garancia végett?
Karacsonyi akciók nem nagyon voltak ezekre a termékekre, sajnos.
remélem lesznek nagy januári árleszállítások és becsúsznak 300.000 alá
Sőt az egész karacsonyi akció a tv-k tekintetében mintha kicsit elmaradt volna, gondolták hogy az emberek karacsonyra ugy is megveszik a tv-t, még ha drágább isVélemény erről?
-
alázógyík
addikt
Sziasztok!
Melyik 32"-es TV ajánlható monitornak?
Input lag és képminőség figyelembe vételével. -
XP NINJA
őstag
Sziasztok, egy 42LF652V-ért mennyit szabad mostanság adni? (új, garanciás)
Biztos van jobb is, de most kifejezetten ez a kérdés érdekelne -
ocsua1
csendes tag
Sziasztok!
Hd és sd tv műsorokhoz, hdd-ről filmnézéshez(sd-hd), és youtube videozáshoz szeretnék 40"-43"-os tv-t vásárolni.
Amennyire tudtam visszaolvastam a fórumot és ez alapján a következők lettek a kiszemeltek 130-150000 környékén.Sony KDL43WD755 (150000)
Samsung UE40J6240 (130000)
Samsung UE40K5500 (125000)
LG 43LH630V (130000)Melyiket ajánlanátok leginkább? Esetleg valami más javaslat? A két samsung közül melyik a jobb vétel? (Minden vélemény érdekel...pozitív, negatív is)
-
bally4
tag
válasz
morustamas01 #9530 üzenetére
Ezt nehéz magyarról (?) magyarra lefordítani. Ha gond van a TV-vel, vissza kell vinni garanciában. Kicserélik, vagy ebben az esetben előfordulhat, sőt mi több valószínű, megmutatják az "ismerősödnek" a kábelt a dobozban.
-
Lucky77
csendes tag
Sziasztok !
Utánajártam a témának, valószínűleg az LG 43LH630V gyenge mozgásmegjelenítése után egy Sony KDL-43W755C lesz a befutó, mivel ez már valós 100hz-es megjelenítéssel dolgozik. Ezek után persze csak miután tényleg megnéztem valahol. Más márkákból ebben a méretben milyen típusok az ajánlottak, amik hasonló mozgásmegjelenítésre képesek ?
Ha valahol találnék a Sony-ból újracsomagoltat, jobb áron, azt érdemes megvenni vagy az ilyen készülékekkel általában gond van ?
-
Tegla80
addikt
-
morustamas01
újonc
Udv! LEHET HOGY NEM IDE Vág a téma. Bocsánat ha rossz helyre írók véleményetekre vagyok kiváncsi.Tisztelt hozzáértők . Ma egy ismerösöm, vett egy tv Lg tv, de áram kábelt nem kapott hozzá, ár Media Márkban vette. Áruhitellel. kérdés az hogy viszi vissza visszacserélésre. a tv, Polusnál lévö Media Márkhoz, ott vette. Szerintetek, visszacserélik? Másik Media Márkban akkar vásárolni, lehetséges lenne? Gondolom igen. Mivel a Média Márk hibázott, Megrendült a bizalma A Polusnál Lévö Média Márkban. Válaszotokat megköszönöm
-
Taci
addikt
55" környékén valami best buy a mostani "leértékelésekben" (emag, mediamarkt, edigital stb.)?
-
törölt tag
válasz
Filithey2016 #9523 üzenetére
De, azokat is ajánlom, és sokan UHD-t vesznek hozzá, ki-mit szeretne. Figyelj, fogod magad és az Xboxoddal besétálsz egy üzletbe, ahol ki vannak állítva a tévék, és kipróbálod ezzel is-azzal is. Vagy ismerősöknél, ha lehet. PC vagy játék módot kell a tévén beállítani. A konzolt pedig a tv felbontásához értelemszerűen az opciókban. Úgy könnyebb lesz eldönteni. Vagy az xbox és hasonló topikokat is átnézed.
Baxo89 Ennyi infó van az UH6207-es tévékről[link]. Vagy kérdezz rájuk, akinél látod, hogy olyat vett akármelyik fórumon. Nem az a legolcsóbb, olvass vissza pár hsz-t.
ReFleXx Annyiért bőven jó, és használható tv, nem pedig egy ismeretlen noname dzsunka, mint ahogy a másik topikban mondták így. Van hozzá támogatás és rendes szerviz is, az előbbieknek semmi. Találsz róla tesztet is a PH-n.
-
gabesz839
senior tag
Üdvözlet. Tudnátok olyan oldalt, oldalakat mondani ahol a jelenlegi tv - k input lagjait ismeretetik. Köszi
-
torma1981
veterán
Sziasztok.
Milyen neves külföldi teszt oldalakat tudtok? Ahol komolyan profi módon tesztelik a tv-ket és hitelesek?
-
Baxo89
tag
Sziasztok!
Erről van már valami tapasztalat? LG 43UH6207 Ahogy néztem LG közzül ez a legolcsóbb 4k tv.
Nem találni tesztet róla. -
Filithey2016
csendes tag
válasz
#94529552 #9512 üzenetére
Szia!
Valamiért azt gondoltam, hogy Xbox-hoz sokkal jobb az UHD
Akkor [Samsung J6240] minden tekintetben meg fog felelni a filmes és Xboxos elvárásoknak is?
Akkor az UHD-t nem ajánlod egyáltalán?
Köszi szépen! -
István bácsi
újonc
Sziasztok.Tanácsot illetve segítséget szeretnék kérni Tv vásárlás előtt állok és kinéztem egyLGUF850v és egy Sony55W809c -készüléket az LG outletes 1év garival a Sony zsír új 2év gyári garival.Elsősorban Tv-zéshez és merevlemezről filmnézésre lenne használva.Melyik lenne a jobb választás? Ja árban egyeznek.
-
GrotESC
aktív tag
Sziasztok! Újra lesz Tesco-ban 70K-ért a Blaupunkt 43/134m-gb-11b-fegbpx-eu TV. Ezzel van már valakinek tapasztalata? Vélemény? Még mindig nincs róla információ.
Visszaolvasva bogyi007 vett ilyet. -
ReFleXx
addikt
LG 43LF5400 80k-ert mennyire szamit jo vetelnek? Elvileg ebbol meg 16k is lejonne otps tesco kedvezmeny miatt
-
goku888
tag
Sziasztok
Tudtok nekem ajánlani jó tv 60 ezerért xbox onehoz venném meg néha filmet néznék rajta
-
csucsbicep
nagyúr
Sziasztok! 120-150k kozott keresek 40-43 colos tv-t. Gépre lesz kötve. Sok kritérium nincs. Legyen szep a kepe es, nemi játékra is alkalmas legyen. TV-kent nem fogom használni.
-
pollipudli
újonc
Sziasztok!
Keret: bruttó 300.000 Ft.
A TV az esetek 80%-ban vagy össze lenne kötve notebookal (asus ux501jw, full hd változat, nem 4k), s sorozat, valamint filmnézés menne rajta, vagy játék ugyanígy, kontrollerrel.
Nagyjából 3-4 méterről lenne nézve, viszonylag fényes szobában (nappali erkéllyel)..
Mit tudnátok ajánlani?
Nagyon köszönöm!
-
Sziasztok,
Agyalok új TV vásárlásán, mert a régi Samsungom (samsung ue32EH6030) a kis agglegénylakásomban épphogy elfért a szekrénysorban, de mióta összeköltöztem a párommal, a nappali is nagyobbá vált meg a lakás is - a TV elveszik, és szeretnék valami nagyobbat venni.
Amik számomra fontosak/nem fontosak:
- Jó panel, jó képminőség
- FullHD - 4k nem érdekel
- Jó és gyors smart rész
- Nem izgat a 3D
- Méret legalább 46"
- DLNA képes, és ha esetleg létezik Apple kompatibilis az még egy plusz pont lenne.
- 5.1 SPDIF optikai kimenete legyenFőleg film és sorozat nézés lesz a feladata, TV-t keveset nézek (illetve NFL-t és NBA-t, illetve a párom még pár hülyeséget). és tényleg fontos hogy a smart rész jó legyen, gyors illetve nagyjából frissüljön.
Köszönöm előre a segítséget srácok!
-
PTomi92
aktív tag
Sziasztok!
120-140 ezer forintom lenne egy új TV-re. Jelenleg egy 32 colos Samsungot nézek, max 3 méterről, kicsit kicsinek érzem, ezért lenne a váltás.
Számítógéppel kötném össze, főleg filmnézésre használnám, nagyon néha egy kis PS3, és persze TV. Semmi okos funkció nem kell, a lehető legszebb kép, ne okozzonanak gondot a gyors képváltások se, viszonylag gyors működés(csatornaváltások között), és jólenne 3 HDMI bemenet, de ez nem feltétel.Mi a tapasztalat? Várható, hogy januárban csökkennek az árak, vagy még most újév előtt van nagyobb kiárusítás?
Lehet kapni ennyiért jó 49 collos TV-ket, vagy maradjak a 40"-nál? Mennyivel rosszabb egy 49" TV FHD képe?
Érdemes lehet UHD-t nézni, vagy ennyiért csak hulladékot kapni? A következő 5 évben mennyire várható, hogy mondjuk UHD filmeket tudok nézni számítógépről?
Melyik típust vennétek?Köszönöm, ha valaki tapasztaltabb segít!
-
törölt tag
válasz
Filithey2016 #9503 üzenetére
Miért azt vennéd, amikor ugyanaz mint amiket én találtam, csak 129k helyett 150k? Húzza a zsebed a zseton?
Vajon miért ne lennének jók ezek a FHD-k xbox-ra?
hábumm Mozifilmnél a forrást, PC-t vagy más lejátszót 24p-re kell tenni, a tévén pedig, a Valósághű mozi, Real Cinema, stb, ... elnevezésű funkciót (vagy ahogy nevezik), be kell kapcsolni. A settopboxot érdemes kártya+kártyaolvasó kombóra cserélni, és mehet a felvétel bármelyik tévével.
A DS630-nál még annyi van, hogy DTS hangot nem viszi a lejátszója, ezért külső eszköz kell hozzá ilyen filmeknél.
kovigyuri Nagyon nem. Az R széria még gyengébb, de mondjuk aki képcsöves tévé után veszi, annak megváltás lenne az is, de a WD650 azért jobb ennél egy kicsivel. Van még 40"J6240-es is.
Peace A DS630 nem való játékra, de a WD650 se túlzottan, utóbbi helyett van 49WD756[link], ha UHD felé is nézelődsz, most 189k-ért kimondottan jó áron van az 50UH635V, ami a 6207-nél jóval jobb minőség.Batib Igen, ez ugyanolyan, csak a német piacra szánták, és még DVB-S2 tuner is van benne.
-
arvil2
csendes tag
Sziasztok,
erről a típusról valaki tud valami okosat mondani? SONY KD-55XD7005B
Érdekelne hogyan alakulnak a Sonynak a típusjelzései. -
kovigyuri
tag
Sziasztok!
SONY KDL40RD450BAEP -ról mi a vélemény?
a WD650-ről azt írtátok alap. Ez jobb?
[link]Köszönöm a válaszokat.
KGyuri -
jenco73
csendes tag
válasz
totyika93 #9485 üzenetére
A samsung UE 43KU6000-es készüléket szerintem felejtsd el katasztrófa a képminősége. 1 hét használat után visszaküldtem az emag-nak. Egy Sony Kdl 43w805c-t vásároltam helyette. A Samsung egy belépő szintü 4K tv nem éri meg az árát. A Sony "csak" full hd de magasan veri a Samsungot mindenben.
-
hábumm
újonc
Sziasztok!
50" körüli FullHD tévét szeretnénk venni, jelenlegi samsung ue37d5500 helyére. Igyekeztem kiművelődni a témában, és az igényeink (kb 3-3,5 méterről néznénk, UHD nem kell, 3D sem, hajlított pláne nem, főleg SD/HD tévéadásokat néznénk, illetve HD/FHD filmeket külső hdd-ről. Szóval főleg a képminőség számít, plusz max youtube. Böngészésre ott a laptop, ha nagyon akarjuk, majd ráküldjük a képet a tvre, ennyi elég. Szempont még, hogy jópáréves házimozirendszerünkkel is össze tudjuk kötni [dvd képe: scart/komponens, tv hangja: scart/rca/jack-rca] kábellel, mivel szegénynek sajnos nincs optikai bemenete
), valamint a fórumban olvasottak alapján végül két készülékre sikerült szűrjem a végtelen kínálatot:
LG 49LH630V
Panasonic TX-50DS630Melyikkel járnánk jobban?
Eredetileg nem nagyon akartunk volna ~170k fölé menni, viszont rózsaszín szolgáltatónknál jelenleg kamatmentes részletre is van lehetőség, így a 200k még belefér, ha megéri. A panának természetesebbnek tűntek a színei, az inputlag nem érdekes, játékra nem kell, valamint szerintem a betekintési szög se lenne para. Megfelelő beállításokkal ki lehet hozni az lg-ből hasonlóan szép, természetes képet? Egy dolog zavar még az lg-ben, olvastam, hogy a trumotion "képjavító" fícsör nem finomhangolható. Engem személy szerint kicsit zavart barátnőmék 1-2 éves lg tévéjén a túl folyamatos kép mozifilmnél, bár lehet hogy bennem van a hiba, ők nem is értették, mi bajon van.
Mondjuk ha csak a finomhangolás hiányzik, és ki/bekapcsolni lehet, vagy olyan jó az automatizmusa, hogy nem rontja el a "moziélményt", akkor semmi gond. Ott van viszont a hdd-re tv-adás felvevő lehetőség az lg-nél, ennek nagyon megörültem, hogy ezzel (meg egy új hdd-re beruházással) majd kiválthatjuk a drágább felvevős settopboxot, sőt, majd ügyesen digitalizálom a vhs kazettáinkat is.
Aztán felvilágosodtam, hogy egyikre se fogom tudni használni - olvastam, hogy ilyen digitalizálásra nem való, valamint mm-ben mondták, hogy a boxból hdmi-kábelen érkező jelről nem tud rögzíteni.
Így meg minek?
Bocsi, hogy kicsit hosszú lett, kicsit tanácstalanok vagyunk (vagy már meg is válaszoltam a saját kérdésemet?
), megéri így szerintetek a felár a panáért?
Válaszaitokat előre is köszönöm!
-
válasz
#94529552 #9500 üzenetére
Megvettem a 43UH603V-t.
49-es túl nagy lett volna, lemertuk , hülyén mutatott volna, plusz elég közelről nézzük.
Így lett UHD, olcsón. 100-ert hozhattam el. Ennyiért kár lett volna otthagyni
Ah 200-ert nem akartam venni, a 49LH570V is kb 110 lett volna. De az meg nekem most túl nagy lett volna.
-
Batib
őstag
Konkrétan erről a tipusról semmi, de..
Szerintem főbb tulajdonságaiban megegyezik a J6200-zal, ami egy jó FHD tv.
A 89 végződés nem tudom milyen különbségeket jelent, de gyanítom van benne sat tuner, esetleg vmi szín eltérés is. Nem tudom van-e valamilyen országspecifikus tulajdonság. Itthon vennéd és itthon használnád?
Esetleg vmi outlet vétel? Akkor ezekre figyelhetsz. -
poizze
csendes tag
Sziasztok! A samsung ue50j6289 típusú tv mennyire ajánlott? Mik a tapasztalatok?
-
Filithey2016
csendes tag
válasz
#94529552 #9502 üzenetére
Ha csak filmnézéshez kellene, akkor [ezt]választanám.
Xboxhoz ha szerinted ez megfelelő, akkor nem is gondolkodnék tovább.
De ha szerinted Xboxhoz ez kevés, akkor
tudnál nekem linkelni olyan UHD-t, amit bátran ajánlanál Xboxhoz, valamint netről letöltött filmek nézéséhez, és 150K körül lenne 40 col-és afelett?
Köszi szépen! -
törölt tag
válasz
Filithey2016 #9501 üzenetére
Az ahhoz is jó lesz, de lassan elfogynak ezek is, vagy drágulnak, és nem lesz csak totál alsó kategóriás FHD, vagy 199k-ért még ez a 43"-os Sony. Vagy már UHD-t vennél?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Csere-Beszámítás! MSI Ventus 3X RTX 4060Ti 8GB GDDR6X Videokártya
- Bomba ár! HP ProBook 430 G5 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I HDMI I 13,3" I Cam I W11 I Garancia!
- Sennheiser Momentum True Wireless 3 (2222132) (ELKELT)
- BESZÁMÍTÁS! 380GB Intel Optane 905P NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- Kimaxolt verzió! - 100 - Lenovo Yoga Pro 9 (16IRP8) - Intel Core i9-13905H, RTX 4070, 1TB SSD, 64GB
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest