-
PROHARDVER!
TOPIK ÖSSZEFOGLALÓ
Ezt a leírás azért hoztuk létre, hogy segítsünk eligazodni a tévék kusza és állandóan változó világában. Először következzenek a kérdések, amikre szeretnénk választ kapni:
1. Tévére szánt összeg, forintban?
2. Mire használnád leginkább? (pl. filmnézés, tévénézés, játék, sport)
3. Milyen messziről nézed a tévét, és mekkora méretűre gondoltál?
4. Világos vagy sötét szobában nézed-e a tévét, többnyire nappal vagy este?
5. Szemből vagy enyhén oldalról nézed-e a tévét, illetve általában többen nézitek-e?
6. Milyen szolgáltatások/funkciók fontosak neked? (pl.HBO, Netflix, AirPlay, PIP stb.)
7. Milyen csatlakoztatási igényeid vannak? (pl. jack-csatlakozó, optikai stb.)
8. A tévé talpa középen vagy oldalt legyen?
9. Miket részesítesz előnyben? (pl. márka, operációs rendszer stb.)
10. Milyen egyéb követelményeid vannak? (pl. Ambilight, légegeres távirányító stb.)
11. Csak új vagy használt tv is szóba jöhet (garanciával vagy anélkül)?
Ajánlott modellek összehasonlító táblázata (haladóknak)
Új hozzászólás Aktív témák
-
hábumm
újonc
Sziasztok!
50" körüli FullHD tévét szeretnénk venni, jelenlegi samsung ue37d5500 helyére. Igyekeztem kiművelődni a témában, és az igényeink (kb 3-3,5 méterről néznénk, UHD nem kell, 3D sem, hajlított pláne nem, főleg SD/HD tévéadásokat néznénk, illetve HD/FHD filmeket külső hdd-ről. Szóval főleg a képminőség számít, plusz max youtube. Böngészésre ott a laptop, ha nagyon akarjuk, majd ráküldjük a képet a tvre, ennyi elég. Szempont még, hogy jópáréves házimozirendszerünkkel is össze tudjuk kötni [dvd képe: scart/komponens, tv hangja: scart/rca/jack-rca] kábellel, mivel szegénynek sajnos nincs optikai bemenete
), valamint a fórumban olvasottak alapján végül két készülékre sikerült szűrjem a végtelen kínálatot:
LG 49LH630V
Panasonic TX-50DS630Melyikkel járnánk jobban?
Eredetileg nem nagyon akartunk volna ~170k fölé menni, viszont rózsaszín szolgáltatónknál jelenleg kamatmentes részletre is van lehetőség, így a 200k még belefér, ha megéri. A panának természetesebbnek tűntek a színei, az inputlag nem érdekes, játékra nem kell, valamint szerintem a betekintési szög se lenne para. Megfelelő beállításokkal ki lehet hozni az lg-ből hasonlóan szép, természetes képet? Egy dolog zavar még az lg-ben, olvastam, hogy a trumotion "képjavító" fícsör nem finomhangolható. Engem személy szerint kicsit zavart barátnőmék 1-2 éves lg tévéjén a túl folyamatos kép mozifilmnél, bár lehet hogy bennem van a hiba, ők nem is értették, mi bajon van.
Mondjuk ha csak a finomhangolás hiányzik, és ki/bekapcsolni lehet, vagy olyan jó az automatizmusa, hogy nem rontja el a "moziélményt", akkor semmi gond. Ott van viszont a hdd-re tv-adás felvevő lehetőség az lg-nél, ennek nagyon megörültem, hogy ezzel (meg egy új hdd-re beruházással) majd kiválthatjuk a drágább felvevős settopboxot, sőt, majd ügyesen digitalizálom a vhs kazettáinkat is.
Aztán felvilágosodtam, hogy egyikre se fogom tudni használni - olvastam, hogy ilyen digitalizálásra nem való, valamint mm-ben mondták, hogy a boxból hdmi-kábelen érkező jelről nem tud rögzíteni.
Így meg minek?
Bocsi, hogy kicsit hosszú lett, kicsit tanácstalanok vagyunk (vagy már meg is válaszoltam a saját kérdésemet?
), megéri így szerintetek a felár a panáért?
Válaszaitokat előre is köszönöm!
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen videókártyát?
- Házimozi belépő szinten
- Gitáros topic
- HTML szerkesztés
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Fotók, videók mobillal
- PlayerUnknown’s Battlegrounds
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! 380GB Intel Optane 905P NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RX 4060Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte AORUS B450 R5 5600X 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1080 Ti 11GB ASUS GT 301 FSP 700W
- BANKMENTES , KAMATMENTES részletfizetés Laptopok
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad P50 - i7-HQ I 16GB I 256SSD I Nvidia I 15,6" FHD I Cam I W10 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest