Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• hábumm

újonc

Sziasztok!

50" körüli FullHD tévét szeretnénk venni, jelenlegi samsung ue37d5500 helyére. Igyekeztem kiművelődni a témában, és az igényeink (kb 3-3,5 méterről néznénk, UHD nem kell, 3D sem, hajlított pláne nem, főleg SD/HD tévéadásokat néznénk, illetve HD/FHD filmeket külső hdd-ről. Szóval főleg a képminőség számít, plusz max youtube. Böngészésre ott a laptop, ha nagyon akarjuk, majd ráküldjük a képet a tvre, ennyi elég. Szempont még, hogy jópáréves házimozirendszerünkkel is össze tudjuk kötni [dvd képe: scart/komponens, tv hangja: scart/rca/jack-rca] kábellel, mivel szegénynek sajnos nincs optikai bemenete :( ), valamint a fórumban olvasottak alapján végül két készülékre sikerült szűrjem a végtelen kínálatot:

LG 49LH630V
    Panasonic TX-50DS630

Melyikkel járnánk jobban? :F Eredetileg nem nagyon akartunk volna ~170k fölé menni, viszont rózsaszín szolgáltatónknál jelenleg kamatmentes részletre is van lehetőség, így a 200k még belefér, ha megéri. A panának természetesebbnek tűntek a színei, az inputlag nem érdekes, játékra nem kell, valamint szerintem a betekintési szög se lenne para. Megfelelő beállításokkal ki lehet hozni az lg-ből hasonlóan szép, természetes képet? Egy dolog zavar még az lg-ben, olvastam, hogy a trumotion "képjavító" fícsör nem finomhangolható. Engem személy szerint kicsit zavart barátnőmék 1-2 éves lg tévéjén a túl folyamatos kép mozifilmnél, bár lehet hogy bennem van a hiba, ők nem is értették, mi bajon van. :DDD Mondjuk ha csak a finomhangolás hiányzik, és ki/bekapcsolni lehet, vagy olyan jó az automatizmusa, hogy nem rontja el a "moziélményt", akkor semmi gond. Ott van viszont a hdd-re tv-adás felvevő lehetőség az lg-nél, ennek nagyon megörültem, hogy ezzel (meg egy új hdd-re beruházással) majd kiválthatjuk a drágább felvevős settopboxot, sőt, majd ügyesen digitalizálom a vhs kazettáinkat is. :C Aztán felvilágosodtam, hogy egyikre se fogom tudni használni - olvastam, hogy ilyen digitalizálásra nem való, valamint mm-ben mondták, hogy a boxból hdmi-kábelen érkező jelről nem tud rögzíteni. :( Így meg minek? :F

Bocsi, hogy kicsit hosszú lett, kicsit tanácstalanok vagyunk (vagy már meg is válaszoltam a saját kérdésemet? :D ), megéri így szerintetek a felár a panáért?

Válaszaitokat előre is köszönöm! :R

Új hozzászólás Aktív témák