- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- NVIDIA® driverek topikja
- Fellép a hamisított paszták ellen az Arctic
- Apple asztali gépek
- Házimozi belépő szinten
- Minden USB-C kábel egyforma? Hát NEM. És ez a baj. – Tech Percek #7
- Megemeli a GPU-k árát az NVIDIA?
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Milyen notebookot vegyek?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
-
PROHARDVER!
TOPIK ÖSSZEFOGLALÓ
Ezt a leírás azért hoztuk létre, hogy segítsünk eligazodni a tévék kusza és állandóan változó világában. Először következzenek a kérdések, amikre szeretnénk választ kapni:
1. Tévére szánt összeg, forintban?
2. Mire használnád leginkább? (pl. filmnézés, tévénézés, játék, sport)
3. Milyen messziről nézed a tévét, és mekkora méretűre gondoltál?
4. Világos vagy sötét szobában nézed-e a tévét, többnyire nappal vagy este?
5. Szemből vagy enyhén oldalról nézed-e a tévét, illetve általában többen nézitek-e?
6. Milyen szolgáltatások/funkciók fontosak neked? (pl.HBO, Netflix, AirPlay, PIP stb.)
7. Milyen csatlakoztatási igényeid vannak? (pl. jack-csatlakozó, optikai stb.)
8. A tévé talpa középen vagy oldalt legyen?
9. Miket részesítesz előnyben? (pl. márka, operációs rendszer stb.)
10. Milyen egyéb követelményeid vannak? (pl. Ambilight, légegeres távirányító stb.)
11. Csak új vagy használt tv is szóba jöhet (garanciával vagy anélkül)?
Ajánlott modellek összehasonlító táblázata (haladóknak)
Új hozzászólás Aktív témák
-
AL
addikt
válasz
Filithey2016 #26572 üzenetére
Szia ! Nézegesd meg ezeket a készülékeket, 200 feletti árban is találsz ( ezek a mostani árak, ami szinte hetente változik) .
Némelyiknél sok véleményt is találsz itt és árak is vannak : [link]
Itt ezen az oldalon a készülékek adatait láthatod ( ha a jobb felső sarokba beírod a típusszámot előjönnek az adatok ) : [link]
Ha méret szerint 200 alatt választanék, akkor az itt látható 2017 - es kiadású ( ezért olcsóbb, de már kevés van belőlük ) Samsung : 58MU6122 és Sonyból a tavalyi (VA paneles , nem Androidos ) Sony 55XE7005, vagy az idei ( IPS paneles, Androidos ) 55XF7005 ( később lehet, hogy ez is belefér : 65MU6122, 6102)
[link]
[link]
[link]
A VA panel előnye : legalább 3x - 4x nagyobb kontraszt, mint az IPS - nél, jobb fekete. Hátránya a gyengébb betekintési szög. Filmnézésre a VA panel a jobb, ha szemből nézed, mert oldalról már torzulnak a színek ( ez paneltől is függ ) . Három méteres távolságból az 1 m oldalra csúszás szerintem nem jelent problémát, de vásárlás előtt ezt is érdemes üzletben megnézni. Ezek itt mind 4K alapmodellek ( natív : 50 Hz , többségében nem valós 10 bit , mozgás : 60 Hz, stb )
Az idei típusok általában drágábbak.
2017 - es 4K modell : Panasonic - EX, Samsung - MU , Sony - XE .
2018 - as 4K modellek : Panasonic - FX, Samsung - NU , Sony - XF
Itt látható még néhány készülék a mostani árak szerint 200 feletti is :
[link]
[link]
Ezeket is többen dicsérték ( Én nem ismerem ) :
[link]
[link]
Végső választás előtt még érdeklődjél a Samsung, LG és a Sony topickban is a kiválasztott készülékekről.
Arra vigyázz, hogy ismeretlen helyen ne vásárolj, mert baj lehet a garanciális ügyekkel. Bármelyiket veszed érdemes hozzá + garanciát venni.
Üdv. -
AL
addikt
válasz
Filithey2016 #26524 üzenetére
Szia ! A 26451 - es levélben hasonló készülékeket találsz . Az még lényeges, hogy milyen messziről nézed. Ha 2 méter körüli a távolság, akkor 49 - 55 - ös méret kell. ( nem lesz nagy ).
Ha szemből nézitek csak, akkor a VA panel a jobb, ha oldalról is, akkor inkább IPS paneles készülékeket ajánlatos választani.
Az MM - ben is van most jó akció . [link]
[link]
Üdv. -
SVLaller
senior tag
válasz
Filithey2016 #10477 üzenetére
Pólus MM-ben 264k volt -20% akcióban, még maradt 1db. Olcsóbb tévét szerettem volna de ennyiért nagyon jó vételnek gondoltam, remélem nem bánom meg.
ja és bontatlan dobozos volt, nem a kiállított.
-
Dniel
tag
válasz
Filithey2016 #10480 üzenetére
Nem sajnos a kettőt nem lehet együtt adni ez két külön promó
-
Dniel
tag
válasz
Filithey2016 #10477 üzenetére
Kispesten az 55UH7707-et valóban ennyiért adják.
-
törölt tag
válasz
Filithey2016 #10464 üzenetére
Ez a 2, amiket kérdezel, szinte ugyanolyan képességű tv, csak más talp van, és a H/K hangrendszer, de az kb. lényegtelen. A 7707 lenne az ajánlott a 7-es szériából, ha belefér a keretbe 299k-ért. Azért ha a 246-kból levonunk 29k-t amit elkölthetsz, tehát 217k
egy 55UH668-ért, ez nem semmi ár most szerintem. Vannak itt is, vagy a topikban is akik ezekből valamelyiket használják. De majd eldöntöd, vagy még FHD is képben van? Tavalyi 3D-s UF850V-m van.
bghistvan Úgy emlékszem, neked plazma után kellett valami jobb feketét tudó tv, ezért a J6240, bár azért ez se tökéletes egy OLED-hez mérten. Amikről most szó van azok IPS-es tévék. Egyébként korrekt beállítással, jó forrással, HD és az feletti felbontású anyagokkal ezek is szép képet produkálnak. -
törölt tag
válasz
Filithey2016 #10444 üzenetére
FHD-ből az LH630V-t, mert ez a legnagyobb tudású a 2016 LG FHD- tévékből. Szép képe van, jó menüje, csak kicsit lassú a menü meg a smart része a 2 magos proci miatt. Nem mellesleg, ez most akciós az MM-ben 135k árban van mint az utána jövő és csak 5-ös szériás LH570V. Az LH590V meg még drágább is.
Az UHD-ből az 55UH668V a legjobb ezekből, és most bomba áron van az MM-ben. 289k helyett 246k az ára, és még 10%-ot Ajándékkártyára adnak, amit 5 évig bármelyik MM-ben levásárolhatsz. Ez 4 magos, gyors, jár hozzá a Magic Remote is, ami kb. 10k lenne. Szóval dupla akció, én is így vettem tavaly az 55-ös UHD-t.
nemlehet Valószínűleg jobb lenne a kártya+ modul, csak akkor majd rád hárul a programozás, és a csatornarendezés folyamata, persze az sem nehéz dolog, de van itt upcdirect topik is, és egy összefoglaló is[link].
-
HKorn
veterán
válasz
Filithey2016 #9586 üzenetére
Én pont ugyanekkora nézési távolsághoz fogok 55"-at venni, igaz csak FHD-t. Szerintem a 40" kicsi.
-
törölt tag
válasz
Filithey2016 #9523 üzenetére
De, azokat is ajánlom, és sokan UHD-t vesznek hozzá, ki-mit szeretne. Figyelj, fogod magad és az Xboxoddal besétálsz egy üzletbe, ahol ki vannak állítva a tévék, és kipróbálod ezzel is-azzal is. Vagy ismerősöknél, ha lehet. PC vagy játék módot kell a tévén beállítani. A konzolt pedig a tv felbontásához értelemszerűen az opciókban. Úgy könnyebb lesz eldönteni. Vagy az xbox és hasonló topikokat is átnézed.
Baxo89 Ennyi infó van az UH6207-es tévékről[link]. Vagy kérdezz rájuk, akinél látod, hogy olyat vett akármelyik fórumon. Nem az a legolcsóbb, olvass vissza pár hsz-t.
ReFleXx Annyiért bőven jó, és használható tv, nem pedig egy ismeretlen noname dzsunka, mint ahogy a másik topikban mondták így. Van hozzá támogatás és rendes szerviz is, az előbbieknek semmi. Találsz róla tesztet is a PH-n.
-
törölt tag
válasz
Filithey2016 #9503 üzenetére
Miért azt vennéd, amikor ugyanaz mint amiket én találtam, csak 129k helyett 150k? Húzza a zsebed a zseton?
Vajon miért ne lennének jók ezek a FHD-k xbox-ra?
hábumm Mozifilmnél a forrást, PC-t vagy más lejátszót 24p-re kell tenni, a tévén pedig, a Valósághű mozi, Real Cinema, stb, ... elnevezésű funkciót (vagy ahogy nevezik), be kell kapcsolni. A settopboxot érdemes kártya+kártyaolvasó kombóra cserélni, és mehet a felvétel bármelyik tévével.
A DS630-nál még annyi van, hogy DTS hangot nem viszi a lejátszója, ezért külső eszköz kell hozzá ilyen filmeknél.
kovigyuri Nagyon nem. Az R széria még gyengébb, de mondjuk aki képcsöves tévé után veszi, annak megváltás lenne az is, de a WD650 azért jobb ennél egy kicsivel. Van még 40"J6240-es is.
Peace A DS630 nem való játékra, de a WD650 se túlzottan, utóbbi helyett van 49WD756[link], ha UHD felé is nézelődsz, most 189k-ért kimondottan jó áron van az 50UH635V, ami a 6207-nél jóval jobb minőség.Batib Igen, ez ugyanolyan, csak a német piacra szánták, és még DVB-S2 tuner is van benne.
-
törölt tag
válasz
Filithey2016 #9501 üzenetére
Az ahhoz is jó lesz, de lassan elfogynak ezek is, vagy drágulnak, és nem lesz csak totál alsó kategóriás FHD, vagy 199k-ért még ez a 43"-os Sony. Vagy már UHD-t vennél?
-
törölt tag
válasz
Filithey2016 #9491 üzenetére
Hát, mert ő direkt UHD-t keresett, de neked a filmezéshez, tévézéshez elég egy jó FHD.
Inkább a monitornak és a PS4 pro és társaihoz veszik az UHD-ket. Vagy aki nem néz rajta csak HD és jobb felbontású anyagokat. Vagy aki bízik a tv szolgáltatás fejlődésében a közeljövőben. Amit neked linkeltem, azok 1 év gyári+1 év bolti garis tévék, de szerintem érdemes bevállalni, ha valaki jobb FHD-t akar ennyiből, mert utána csak a gyengébb 5-ös széria marad.
sam1 A J6240 nem szokott fátyolosodni szerintem, de persze nézd meg, majd a bolti mód túl élénk lesz, nem az a természetes, majd rendesen be kell lőni a képét.
Duliee A madaras teszkóban láttam 570-est és 590V-t is digitális tv adással, szerintem rendben van. 200k-tól lenne 1-2 jobb vétel is 50" körül.
totyika93 Te döntöd el milyet vennél, és milyen célra. A WD650 nem igazán ajánlott, van helyette 50W755C például., de a K5500 helyett is van még 1-2 helyen J62xx-es.Online vétel ajánlott mindenkinek, és ha nagyon nem tetszik, 14 napig meggondolhatja magát. Egyik-másik üzlet visszaveszi amúgy is, pl. teszkó, lehet MM is talán, de jobb a biztonság. Ha éppen rossz, hibás, (amit már mások esetleg visszavittek) terméket kapna valaki, arra 3 napig van cseregarancia.
Új hozzászólás Aktív témák
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Filmvilág
- sziku69: Szólánc.
- Háztartási gépek
- S.T.A.L.K.E.R.: Call of Pripyat
- Digitális Állampolgárság Program DÁP
- Robot fűnyírók
- Steam, GOG, Epic Store, Humble Store, Xbox PC Game Pass, Origin Access, uPlay+, Apple Arcade felhasználók barátságos izgulós topikja
- Nők, nőügyek (18+)
- BestBuy ruhás topik
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Lenovo ThinkPad dokkolók: USB-C 40A9/ 40AY/ 40AS/ Thunderbolt 3 40AC/ Hybrid USB-C DisplayLink 40AF
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RX 7600 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- LG 65G4 - 65" OLED evo - 4K 144Hz & 0.1ms - MLA Plus - 3000 Nits - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest