Hirdetés
- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Klasszikus kínai festmények ihlették a Colorful legfrissebb memóriáinak külsejét
- Ultrakompakt Key E SSD-vel jelentkezett a Silicon Power
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
- ASUS blog: ExpertBook P5 notebook, a munkagép
- Kezdő fotósok digitális fényképei
- Milyen monitort vegyek?
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- ZIDOO médialejátszók
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Lenovo Legion és IdeaPad Y széria
- AMD Navi Radeon™ RX 6xxx sorozat
- Házimozi belépő szinten
- Intel Core i3 / i5 / i7 4xxx "Haswell" és "Haswell Refresh / Devil's Canyon" (LGA1150)
- AMD FX
-
PROHARDVER!
TOPIK ÖSSZEFOGLALÓ
Ezt a leírás azért hoztuk létre, hogy segítsünk eligazodni a tévék kusza és állandóan változó világában. Először következzenek a kérdések, amikre szeretnénk választ kapni:
1. Tévére szánt összeg, forintban?
2. Mire használnád leginkább? (pl. filmnézés, tévénézés, játék, sport)
3. Milyen messziről nézed a tévét, és mekkora méretűre gondoltál?
4. Világos vagy sötét szobában nézed-e a tévét, többnyire nappal vagy este?
5. Szemből vagy enyhén oldalról nézed-e a tévét, illetve általában többen nézitek-e?
6. Milyen szolgáltatások/funkciók fontosak neked? (pl.HBO, Netflix, AirPlay, PIP stb.)
7. Milyen csatlakoztatási igényeid vannak? (pl. jack-csatlakozó, optikai stb.)
8. A tévé talpa középen vagy oldalt legyen?
9. Miket részesítesz előnyben? (pl. márka, operációs rendszer stb.)
10. Milyen egyéb követelményeid vannak? (pl. Ambilight, légegeres távirányító stb.)
11. Csak új vagy használt tv is szóba jöhet (garanciával vagy anélkül)?
Ajánlott modellek összehasonlító táblázata (haladóknak)
Új hozzászólás Aktív témák
-
máyköl
veterán
Sziasztok
Az alábbi tv -k közül mi lenne a legjobb választás?Samsung UE55KU600
Philips 55PUH6101
LG 55UH605VKöszönöm előre is!
-
fridaycs
tag
Sziasztok!
TV választásban kérem segítségetek. Amire használni fogom:
Kábel TV (DVB-C / TARR Kft)
Eurosport Player
HBO GO55" képátlóban gondolkodtam, 250e FT kerettel. Ami fontos, hogy az ES Player és a HBO GO biztosan működjön.
Amiket néztem:
Samsung UE60J6240
Samsung UE55KU6400Válaszotokat köszönöm!
''És egy pár üveg sörtöl majd mindenki elfelejti...''
-
Daveon
csendes tag
válasz Drachande #10991 üzenetére
Rendben, akkor úgy érzem elindulok egy Sony Full HD LED TV monitor irányba, aminek a lag szintje is tűrhető...
A film nézése szerintem úgyis amúgy pc ről menne.
A TV mindenképp elsőbbséget érez, mert az egyik lényeg lenne a kényelem növelése, először is nagyobb és szebb kijelzőn nézni, másodsorban pedig nem a PC előtt ülve.
Jelenleg a PC monitorja tökéletes, de nem messziről film nézésre
Köszönöm a sok tanácsot és választ -
törölt tag
-
törölt tag
válasz djsilas #10987 üzenetére
Scart-RCA átalakítót vagy kábelt lehet használni a tv adások hangjának az átvitelére. A fülhallgató kimeneten gyengébb minőségben adná ki a hangot, ha lenne is rajta. Jobban jártál volna mondjuk optikai kimenettel rendelkező tévével, pl hasonló árban vehető a 32LH500D, az olyan házimozira vagy Soundbarhoz, aminek van optikai bemenete. Ha van is ilyen eszközöd és csak pár napos a tv, akkor én becserélném.
Makaay21 Kicsit korábban írtam hasonló kérdésre az LG 50UH635V-t, Panára is van ott tipp, de az általában a magas input lag miatt annyira nem javasolt játékra. Philipsből viszont nem tudnék javasolni egyet sem. -
Drachande
tag
válasz Daveon #10990 üzenetére
Emberenként változik, de nekem érezhetően késik egy 40ms-es TV játék közben a monitorhoz képest. Én is pont így voltam vele, mielőtt vettem - utánaérdeklődtem, azt mondták, hogy szinte érezhetetlen a különbség, aztán amikor élőben megtapasztaltam, akkor jött a hűha...
Ha a kb 80cm-es TV elég (32 col), én megfontolnám a helyedben inkább egy 32es monitor vásárlását a TV helyett, ha csak PC-ről járatod és játszol is. 60-70 körül már lehet venni 32es, fullHD felbontású monitort. Ha viszont mindenképp TVben gondolkodsz, szerintem sokkal jobbak a Sonyk a Samsungoknál, játéknál input lagban is és képminőségben is. Úgy tudnám leírni a különbséget a Samsung és a Sony TV között, hogy a Samsungoknak inkább futurisztikusabb, rajzoltabb képe van, a Sonyknak meg élethűbb, természetesebb. Én a valósághűség híve vagyok, ezért is pártolom a Sonyt inkább, de lehet, másnak jobban tetszik a Samu.
A Sony TVk "okos része" gyengébb viszont, tehát a netezési rész, szoftver, stb. Legalábbis, amikor én vásároltam és teszteket olvastam, akkor még így volt. Ehhez a részéhez kifejezetten nem értek, sose használtam egy TVn sem, meg még okostelefont sem használok.
Nem tudom, most hogy van a Sony TVknél, de egy vagy két évvel ezelőtt a Sony pl nem rakott az 50 col alatti TVibe motion flow szolgáltatást. Ez még fontos lehet, ha pen driveról, vagy külső DVD lejátszóról akarsz 24fpses filmet nézni és folyamatosabbá szeretnéd tenni. Én kifejezetten ezért vettem a Samsungot annak idején, mert abban volt és a 24 fps a filmeknél nekem szaggat. Falra mászok tőle, ha meglátom, olyan darabos a kép. PCről egy SVP-vel megoldható a 60 fpsre konvertálás szoftveresen, így nem szükséges, hogy a TVben legyen a motion flow.
A betekintési szög meg általában gyenge az olcsóbb TVknél (150e, de talán még 200 alatt is), ha jól tudom. Ezzel szemben egy IPS paneles 32es monitoré viszont nagyon jó. A többi márkáról nem tudok okosat mondani, itt a környezetemben szinte mindenkinek Sony vagy Samsung van.
LED jobb, mint az LCD szerintem.[ Szerkesztve ]
-
Daveon
csendes tag
válasz Drachande #10985 üzenetére
Köszönöm, de tippek szerint nem igazán számít fontos tételnek a lag
Azt javasolták hogy full HD és belátási szög elég.
4K nem fontos, elég a full is, filmek és Game re.
Ezen szempontok persze lecsokkentik a választékot.. De akkor még mindig érdemes lenne egy Samsung a telefonom miatt avagy vannak jobb verziók más gyárból?
Valójában az elképzelés ezek alapján a full HD, 80cm vagy több és még az örök kérdés hogy LCD vagy LED -
Makaay21
csendes tag
Sziasztok!
4K-s tv-n gondolkozom csak nem tudom milyet vegyek./LG,Panasonic,Philips/
Ára max 200ezer
Használni szeretném: One S~Skorpio(játék),Full HD filmek,4K filmek,sorozatok.
Válaszokat előre is köszönöm
-
djsilas
tag
válasz #94529552 #10491 üzenetére
Hallo Srácok!
Van ez a csoda, ez az LH510U.... Ez annyira okos, hogy már csatlakozók is alig kellenek rá, viszont a beépített hangszóróhoz képest még egy 402-es Sokol is kész audio-orgia. Szóval a kérdés az lenne, hogy mégis hogyan tudnám rákötni házimozira, vagy bármire amiből emészthető hang jön ki? Még egy rossz fülhallgató kimenetet se találok rajta... :/
Köszi, üdv
-
Szikimaci
csendes tag
Sziasztok!
Köszönöm mindenkinek a korábbi tanácsokat! Én ugyan pont megvettem a múlt héten, de aki
Panasonic VIERA TX-40DS630E
készüléket szeretne vásárolni, brutál jó áron van most a gyári garanciás piros logós boltban.
Üdv,
Szikimaci -
Drachande
tag
válasz Daveon #10984 üzenetére
4 TV-t is használtam huzamosabb ideig, 2 Sony-t és 2 Samsungot, PC-re is kötve, játékra is, stb. Nekem érezhető a TVk kb 40ms input lagja a monitorok 5-8ms-jéhez képest. Nem akkora nagy probléma, de ha újra TV vásárlás előtt állnak, 40es monitort vennék inkább a mostani Samsung 40H6400as TV helyett. Ahogy olvasgattam, általában a Sony TVknek jobb az input lagja, inkább a 20ms-hez vannak közelebb, mint a 40hez, de ez modellenként változik. Nem tudom, neked mennyire számít ez, itt van két lista, amin pár TV input lagja le van írva : [link][link]
Az Rtings oldalos listában az 1080@60Hz+4:4:4 oszlop a mérvadó, ez a PC mód a nem 4K-s TVknél, ha jól tudom. Amire érdemes még odafigyelni, ha PCre akarod kötni, hogy legyen PC mód a TVn. Így jön csak létre ez a 4:4:4es átmenet, különben nem lesz pixel pontos az átvitel. Nem értek annyira hozzá, először ennek a bekapcsolása nélkül használtam a TVt és teljesen más képe van PCre kötve, ha nincs ez a mód bekapcsolva rajta.Tegnap végre sikerült majdhogynem tökéletesen ugyanolyanra beállítanom a H6400 TVt is, mint amilyen a kalibrált monitorom, de nézegetve a két, olcsóbb kategóriájú Samsung TVt és a Sonykat is, amiket már használtam, a Sonyknak szerintem jobb képe van. Igaz ez meglehet szubjektív, ahogy látom, mindkét gyártó TV-inek sajátos a képvilága, a két Samsung nagyon hasonlít egymásra, mint ahogy a két Sony is.
[ Szerkesztve ]
-
Daveon
csendes tag
Sziasztok
Kérdésem lenne a következő...
TV monitor kategóriában keresgélek és nem igazán jutok döntésre.
Első körben abban hogy mivel Samsung telefon gazdája vagyok érdemes e Samsung oldalon keresgélni avagy más típusban nyugodtan elindulhatok és tekintsek el a telefon adta lehetőségektől egy talán jobb készülék miatt.
TV re lenne kötve ugyebár a PC játék vagy film nézés.
A hallottak alapján lehetséges hogy LG téren vannak most jó választékok vagy nyugodtan nézhetnék telefonhoz Samsung TVt avagy jobb gyártók is akadnak...
Hátrányok, pozitívumok...
Köszönöm a válaszokat.. -
törölt tag
válasz kemuri78 #10982 üzenetére
Ebbe csak 50" fér bele, a jobb tévékből. Panasonic TX-50DS630E LED LCD TV. Az online vétel ajánlottabb, mert ilyenkor 14 napig indok nélkül elállhatsz a vételtől, ha netán nem tetszik valami. Pana UHD-ből a TX-50DX700E alatti szériákból nem vennék, de ez 240k. 200k-ból az LG 50UH635V-t mondanám, amit többen is vettek mostanában, és elég baráti ár érte a 189k.
-
kemuri78
csendes tag
válasz Drachande #10981 üzenetére
Sziasztok!
Televízió vásárlása előtt állok. A jelenleg 10 éve használatban lévő Pana plazma vásárlása előtt sem siettem el, nem is bántam meg. A büdzsé sajnos nem több, mint 200e jó magyar forint. Ebből szeretném a legjobbat kihozni. Véleményetek szerint ebben az árfekvésben ki lehet hozni egy már elég elfogadhatónak mondott készüléket 55" méretben? Tudom, nehéz lesz elszakadnom a jelenlegi gép által nyújtott minőségtől, ezzel tisztában is vagyok, de talán a segítségetekkel megtalálom a megfelelőt. Márka tekintetében nem kötöm az ebet a karóhoz, felbontásban sem, a lényeg, hogy megbízható, viszonylag "jóképű" legyen. Kábeltévét ritkán nézünk, külső lejátszóról folmeket, sorozatokat annál többet. Kecsegtető a "4k", természetesen nem elsődleges. Viharsarki megyeszékhely lakosaként nem sok helyen van lehetőségem nézelődni, ami van azt sem nevezném kínálatnak, így lehet, hogy weboldalon történő vásárlásra kényszerülök, amit nem igazán szeretnék. Szeretem látni amit megveszek. Előre is köszönöm minden segítő szándékú fórumozónak!
-
Drachande
tag
Sziasztok!
Egy esetleges TV csere/vásárlás előtt állok és szeretnék kérni egy kis segítséget.
Van itthon egy Samsung UE40H6400 3D LED TVm és egy kalibrált Dell U2412 IPS paneles monitorom, mindkettő PCre kötve. Akárhogy állítgatom a TVt (PC módban), sehogysem tudom beállítani úgy a képet, hogy közeli legyen a monitor kalibrált képéhez. A TVn ha leveszem annyira a fényerőket, hogy mély feketét kapjak, akkor elvesznek a sötét részek részletei, egybemosódnak (pl egy sötét haj hullámai, stb). Ha meg rakok rá fényerőt, szürke, világító lesz a feketéje, nagyon zavaró nekem. Másrészt érzem a kb 45ms válaszidejét játék közben, a 8ms-es monitorhoz képest és a színei is sápadtabbak.Most adódott egy lehetőség, hogy megvennék a TVm, ha eladom, ezért új vásárlásán is gondolkodom. Szerintetek érdemes lenne-e egyáltalán cserélni a H6400as TVt, vagy egy kalibráltatással megoldódna-e a mély fekete beállításánál levő részletelvesztési problémám? Amikor vettem, rengeteg tesztet olvastam és ezt a TVt hozták ki egyik legjobb ár/érték arányúnak és képminőségben is, azokban az időkben. Ezért kicsit kételkedem, hogy a TV lenne rossz képminőségű, lehet, valamit én nem csinálok jól, vagy az olcsó HDMI kábel okoz ilyet, nem tudom.
Ha a kalibráció nem oldaná meg a problémát, akkor érdekelne, milyen TVt ajánlanátok, amely 40 colos és aminek inkább 20ms körüli input lagja van, mint 40. Csak PCre kötve használom, filmnézésre és játékra. TV szoftvere, okosfunkciói, 3D, stb egyáltalán nem érdekelnek, jó képe és input lagja legyen, ez a lényeg nekem.[ Szerkesztve ]
-
torma1981
veterán
Sziasztok.
Melyik tv-t választanátok?
UE55KS8000
UE60KS7000Ár ugyan az.
-
interstate76
addikt
válasz Jimmy66 #10974 üzenetére
Személyes tapasztalatom nincs vele, de a tesztek, vélemények (képernyő homogenitással jópár példány esetén gond van, ill. ennél a típusnál állítólag jobban kijön a va panel betekintési szögek terén tapasztalható hátránya az ips-sel szemben) és a specifikáció (50 Hz-es panel) alapján egy kicsit a linkelt samuk alatt van.
Mondjuk ezt viszont normális webshopból, gyári garival tudnád megvenni, szóval akár bele is vághatsz: kipróbálod, aztán ha megalapozottnak találod a fenti hátrányokat, akkor visszaküldöd, ha meg nem, akkor boldogan használod. A te döntésed.
(#10975) junior11 Az a Pana is nagyon jó tipp! Input lag kicsit magasabb, ha jól tudom, de amúgy szuper TV.
[ Szerkesztve ]
téglalap, Amerika, hangszóró, hétfő...
-
Jimmy66
senior tag
válasz interstate76 #10973 üzenetére
Olvastam a korábbi hozzászólásaidat, még azt szeretném kérdezni, hogy erről a TV-ről mi a véleményed?
Sony itthon minden...Előre is köszönöm!
-
interstate76
addikt
válasz Jimmy66 #10972 üzenetére
Ha hallgatsz egy, a va panelek irányában bevállaltan elfogult emberre, akkor ezt a hsz-t ajánlom a figyelmedbe, kiegészítve ezzel.
Azt gondolom, 4K-nak ebben a méretben nincs értelme, kivéve akkor, ha rendkívül közelről nézed.
-
Jimmy66
senior tag
Sziasztok!
40"-os méretben melyik készüléket tudnátok ajánlani?
korábban 32"-ost kerestem, de átalakítva a szekrénysort, befér a 40"-os...
-
alien19
tag
Sziasztok!
Tegnapelőtt megjött a megrendelt LG UH6207 tv. Azt kell mondjam nem bántam meg h rá esett választás (hozzá teszem ezelőtt még nem volt lapos tvm)
Gyors, szép a képe, rengeteg app van rá a store-ban, a hangja is telt, erőteljes, de ne várjon senki házimozi hangzást . Nagyon sok beállítási lehetőség van a készülékben mind a hangzást mind pedig a képet érintve. Összeségében meg vagyok elégedve a készülékkel, azt kaptam amit vártam. Ha esetleg valaki tud jó képbeállítási segédletet a tvhez azt megköszönöm. Külön köszi Pumma fórumtárs segítséget a kérdéseim gyors megválaszolásában. További szép napot mindenkinek, Sziasztok[ Szerkesztve ]
Galaxy S22U/PS 3/PS4 Pro/PS5/XOneX/SeriesX/Nintendo Wii/NSW/LG G2 OLED/ PSN ID: gzsolti
-
jaffa 2843
Ármester
Sziasztok!
Kaptam ezt az ajánlást és az erdekelne, hogy ilyen specifikációkkal van-e 120-as tv-je a Sonynak
#### Egeres közvélemény-kutatás | http://goo.gl/forms/egt3lQRWsh ####
-
Dani '85
csendes tag
Sziasztok,
már nem követem a tv gyartok fejleszteseit. Visszont vásárlás előtt állok, tudnátok kérlek segiteni benne.
Parameterek:
Méret: 55 vagy 60 col
Ár: ~450 ezer
Funkció: Képminőség vs Smart funkciók közül a képminőséget részesítem előnyben.
Felbontás: 4kÍrhattok esetleg több opciót is.
1000 köszönet.
-
gcs9058
csendes tag
Sziasztok,szeretnék tőletek tapasztalat alapján tanácsot kérni. A 46 colos plazmámat szeretném lecserélni 65-ös 4k TV-re. 2,9m-ről nézném, úgy fele-fele arányban HD és SD adások.. Mikor átszámítottam az arányt (a 65-ös 2,9m-ről olyan,mint ha a 46-sat most 2m-ről nézném), nagynak tűnik. Full HD-nál az ajánlott nézési távolság 2,6m-nél kezdődik. Ez típus van 55-ben is. De kb 2 év múlva már 3,6-ról fogom nézni,és ott már az 55-nél ilyen távolságnál elvesznek a részletek:
http://www.rtings.com/tv/reviews/by-size/size-to-distance-relationshipNézi valaki közületek ilyen távolságról? És meg lehet könnyen szokni? Előre is köszönöm.
-
MongolZ
addikt
Tudnátok ajánlani a következő paraméterekkel tvt?
- max 200e Ft
- ~50 coll
- 4K felbontás
- falra szerelhetőKöszi!
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz ngyjns #10960 üzenetére
Az UH635V a tapasztalatok szerint jó vételnek számít. Itt már néhány napja akciózzák 189k-ért: LG 50UH635V . A tévédről amott írok, mert az már off lenne itt.
-
interstate76
addikt
válasz ngyjns #10960 üzenetére
Ugyanerről az LG-ről nemrég ezt írtam valakinek privátban (bemásolom):
"Az a VA paneles LG, amit linkeltél, az a paraméterei alapján az egyik legjobb LG 200 ezer Ft alatt, de én elfogult vagyok a VA panelek irányában, ugyanis fontos számomra a magas kontraszt és nem látok releváns különbséget az ips javára a betekintési szögek tekintetében sem."
Kiegészíteném annyival, hogy természetesen a VA panelek sem egyformák, szóval mindenképpen neten rendeld, hogy indoklás nélkül vissza tudd vinni/küldeni, ha mégsem jönne be.
A pendrive-ról való lejátszás közben tapasztalható villódzásról: ha tévénézés közben nem tapasztalod, akkor ez valószínűleg a beépített médiaplayer hibája lehet, azok meg úgyis elég hulladékok. Olcsó és minőségi alternatíva.
-
ngyjns
tag
Tv-t szeretnék vásárolni 150000 és 200000 Ft között UPC sd és hd, valamint FHD blu-ray lemezek nézéséhez. 50UH635v-t néztem. Ha tudtok jobbat ebben a kategóriában várom a válaszotokat. Bár egy kicsit elgondolkoztam az LG márkán, mert egy másfél éves LG 55LB730v tv-m mostanában kiakasztott, megjelent rajta egy(több?) pixelhiba (mekkora kiterjedésűnek kell lennie, hogy a szervízhez forduljak, valamint ha pendrive-ról filmet nézek van amikor egy ezredmásodpercre fehér lesz a kép, majd megy tovább a film. A családban van aki észre sem veszi, de a jobb látásúak észrevették, főleg ha többször is előfordul egy film alatt. Persze össze vissza csinálja amikor eszébe jut. TV adásnál sem tapasztaltam, mindhárom USB-n van ilyen jelenség. Találkoztatok már ilyen problémával? Fordulhatok szervízhez ezekkel? Köszi.
-
holyshit!
újonc
válasz interstate76 #10958 üzenetére
Persze, csak van ami már engem is bosszant és néha hangot adok neki.
-
holyshit!
újonc
"Néha több százezer Ft-ot költő embereket viszel be az erdőbe, és én vagyok kötekedő, mert szóvá teszem?"
Na itt a pont.
Lehet magyarázni a bizit, h szubjektív vélemény, nem kell hallgatni rá, persze.
Ettől függetlenül sokszor olyan határozottsággal megy az érthetetlenül gyenge tv-k pártolása, hogy a totál laikus el is hiszi. (én is így voltam, csak elmentem a boltba és megláttam, hogy mi a valós)
Van aki objektív és van aki annak akar tűnni. -
törölt tag
válasz Oppenheimer #10955 üzenetére
Jah, ez is egy vélemény. Honnan tudnád te, hogy kinek mi van a birtokában, és mennyit tesz hozzá a márkautálata, előítélete,?
A mostani szűk 32"-os kínálatból szerintem játékra, és filmre, amire kérdezték, a legjobbat ajánlottam, ha olvastad. Nincs belőle a méretben a 32J6200-as és még hasonló sem. Ez a véleményem, és nem kötelező egyetérteni vele, vagy te tudsz jobbat ?De szerintem fordítva ülsz a lovon, mert pont ő a szubjektív, aki az LG márka utálattal és a személyemmel van elfoglalva, ha átolvasnád az előzményeket, hogy hány alkalommal segít valakinek/ hány alkalommal személyeskedett itt. Kis számolással kiderül. Persze most te is csak személyeskedő vonalat viszed tovább.
Egyként meg off.[ Szerkesztve ]
-
Oppenheimer
nagyúr
válasz #94529552 #10953 üzenetére
Édes mindegy honnan van birtokában az információ. Birtokában van és felhasználja. Attól, hogy van egy adott típusod otthon, ami jó, még nem biztos, hogy a lehető legjobbat ajánlod vele. Egyetértek interstate76-tal, nem ilyen szubjektív véleményekkel kell segíteni az erre tévedőket.
[ Szerkesztve ]
https://play.google.com/store/apps/details?id=com.lovemap.lovemapandroid
-
interstate76
addikt
válasz #94529552 #10953 üzenetére
Volt J6200-asom, csak már eladtam. Ha nem lett volna, akkor is tudnám, hogy a K5500-as a fasorban sincs hozzá képest. Nem is értem ezt az "érvelést".
Itt nem egyszerűen véleményt kérnek, akik idejönnek, hanem vásárlási tanácsokat, és te azt állítod a középsz.r K5500-as Samuról, hogy ugyanolyan játékra, mint a rohadt jó J6200-J6300-as széria, amikor pedig kijavítalak, akkor kötekedésnek veszed. No Comment. Ja, és ne erőlködj, nem írok a személyedről semmit.
-
törölt tag
válasz interstate76 #10952 üzenetére
Nem ismered egyiket, se, tehát 0 tapasztalat, én használom a K5500-at, te meg csak a guglit.
Csak te kötekedsz ismét, neked a kellemetlen ez a trollkodás és flamelés. Mondtam, engem nem zavar amit fírkálsz, csak ne személyeskednél már megint, olyan nehéz érteni ezt?! Komolyan. Még1x: Saját véleményt írok a fórumon, semmi közöd hozzá.[ Szerkesztve ]
-
interstate76
addikt
válasz #94529552 #10951 üzenetére
"az se valószínű, hogy egy J6200-as jobb lenne vele"
Ezzel szemben egészen biztos, hogy jobb lenne vele, mert egy kategóriával jobb panel van benne, mint a K5500-asban. Vagy kettővel.
Ha valótlanságot írsz és kijavítom, az kötekedés? Néha több százezer Ft-ot költő embereket viszel be az erdőbe, és én vagyok kötekedő, mert szóvá teszem? Érdekes megközelítés. Beszélhetünk inkább a tévékről, vagy azt szeretnéd elérni, hogy sok legyen az OFF és töröltethesd egy modival a számodra immáron kellemetlenné vált beszélgetésfolyamot?
-
törölt tag
válasz interstate76 #10950 üzenetére
Hogy mi alapján születik bármilyen írásom, ahhoz abszolút semmi közöd nincs(0). Nem is kell értened. A te írásaidat se értik sokan.
Unalmas már a kötekedésed, mi lenne, ha csak a témáról írnád le a véleményed, és a személyekkel nem foglalkoznál, úgy mint egy átlag fórumozó?Utoljára még segítek értelmezni. Ezt írtam: "32"-t hanyagolják a gyártók, ha akkora kellene, akkor a Sony WD650-es van még(a jó tévé nem itt kezdődik), és a Samsungból meg a 32K5500-at lehet számításba venni." Tehát, ha 32"os tévét venne, mivel azt is keresett, akkor ezeket lehet számításba venni, ez magyarul van, érthetően. A K5500(20 ms input lag) sem tökéletes tv, de mivel nálunk van ilyen tv és PS-hez is használjuk, ezért azt tudom mondani róla, hogy remekül használható hozzá, és az se valószínű, hogy egy J6200-as jobb lenne vele. A tesztek is ezt igazolják, mert hasonló eredményeket kaptak. A netre most nem csatlakozik egy ideje, de lehet egy factory reset megoldja, mint másoknál. De ezzel nem foglalkozunk most.
Ezek itt a fórumban vélemények, és majd az érdeklődők eldöntik, hogy mennyit hasznosítanak belőle.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz jaffa 2843 #10946 üzenetére
Itt megtalálod a leírást a 2 féle jótállásról, "Vannak régóta működő bevált számítástechnikai üzletek, ha mindenképpen webshopból szeretnél vásárolni lehetőleg ilyen boltot válasz"
bár ehhez annyit mondanék, hogy volt 1-2 eset problémás eset az Aqua nevü pc-s üzlettel. Bár nem erre számított, aki tőlük vette a tévéjét. A J5100-nak 27, míg a J6240-es 45 ms input lagot tud, de még az is megfelelőnek számít. 32"-t hanyagolják a gyártók, ha akkora kellene, akkor a Sony WD650-es van még, és a Samsungból meg a 32K5500-at lehet számításba venni.[ Szerkesztve ]
-
interstate76
addikt
válasz jaffa 2843 #10946 üzenetére
Szívesen! Azért annak még majd nézz utána, milyen és mennyi garit adnak a forgalmazók! Nem mindegy, hogy webshopos vagy gyári garanciád lesz, de őszintén szólva én a jobb tévéért bevállalom a gyengébb garit is (ez nem tipp vagy ajánlat, rosszul is lehet vele járni).
Szerk.: azt hiszem, csak a sat tuner a különbség (a 6240-esben az is van).
[ Szerkesztve ]
-
jaffa 2843
Ármester
válasz interstate76 #10945 üzenetére
Köszi, őket én is nézegettem. Ősöknek vettünk egy J5100-at nemrég és gondoltam valami hasonlót magamnak is beszerzek. A +30 ruppó még belefér.
A 6240 miben más a sima 6200-tól? Csak azt kapni már.
[ Szerkesztve ]
#### Egeres közvélemény-kutatás | http://goo.gl/forms/egt3lQRWsh ####
-
interstate76
addikt
válasz jaffa 2843 #10936 üzenetére
Valaki szerint a beírt vélemények száma a döntő, én a teszteknek és a saját szememnek hiszek. Ezek alapján szerintem hozzá kellene tenned 30 ezer Ft-ot a kerethez, hogy tényleg jó TV-t tudj vásárolni, és ha ez megoldható, akkor vagy egy Samsung UE40J6240-est vagy egy UE40J6200-ast ajánlok.
A J6200-6300-asok a legjobb fhd led lcd-k között vannak (direct ledes megvilágítás, 100 Hz-es VA panel, homogenitás, színhűség és kiváló mozgásmegjelenítés jellemzi őket). Tudom, hogy 2015-ös modellek és már csak 2, ill. 1 webshop forgalmazza őket, de annyival jobbak a hasonló áron kapható, 2016-os K szériánál, hogy azt el nem tudom mondani.
Mivel igazi feketét szeretnél, így a többnyire ips paneles LG-k kiesnek, Sonyból pedig még drágább lenne az igazán minőségi darab.
Ha kőbe van vésve a 100 ezer Ft-os felső limit, akkor nem tudok igazán jó készüléket ajánlani (a fent említett modellekből sajnos már nem forgalmazzák a 32"-es képátlójúakat).
-
törölt tag
válasz féldekás #10940 üzenetére
Szerintem ők minőségi kábeleket árulnak, de ott van alul a számuk, nyugodtan kérdezd meg, hogy amire használnád arra jó lesz-e. Vagy még ez a topik. Van egy leírás a témában[link].
ayalon99 Ebben a hsz-ben írtam 2 tévét az UHD-kből, amiket megfelelőnek gondolok a céljaidra, persze az árakat meg kell nézni(euronics, edigital, mediamarkt, stb,) mert mindig változnak. FHD-t majd mond más, ha tud.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz hitchins #10939 üzenetére
Na látod, semmit nem tudsz róla, azért linkeltem egy mérvadó véleményt olyantól, aki nem elfogult, és még csak nincs LCD tévéje sem. Érdekes módon, én már láttam tőled, hogy írtad másnak, hogy csak x tévét vennél, és y tévét nem vennél. Na én ilyeneket még sehol nem írtam. Azt se, hogy csak és kizárólag egyik márkát vegye valaki. Tévedsz, mert nem hajtotta el gjanner, csak elmondta a véleményét a flame-ről, és a kötekedésről. Pedig úgy néz ki, hogy offolni jöttél, és a kötekedőt biztatod. Off.
gjanner Jól látod az egész folyamatot, nehogy már te kérj elnézést. Van a mondás, hogy a bagoly mondja a verébek hogy elfogult, és itt most két bagoly mondja... A korrekt módon kritizálás nekik az 20 jó mellett egy ellenvélemény kiragadása. Méghogy indok nélkül. Vicces . Más meg ezt írta a korábbira.[ Szerkesztve ]
-
interstate76
addikt
válasz gjanner #10941 üzenetére
Azért mondtam neki másodjára, hogy elfogult, mert az. Teljesen korrekt módon kritizálta valaki a 7707-es LG-t, erre nekiállt össze-vissza magyarázni. Szokás szerint. Nem baj, ha beleszólsz a dologba, egy ilyen topiknak tényleg nem a konfrontációról kell(ene) szólnia, de egyrészt a véleményed bizony úgy kerek, ha mellétesszük hitchins kollégáét is, másrészt pedig alapos indok nélkül még egyszer sem kritizáltam senki véleményét.
-
gjanner
tag
válasz hitchins #10931 üzenetére
Elnézést... ritkán járok ide, csak épp másodjára ütközök bele, hogy a kolléga elkezd személyeskedni, vádasodni, hogy XY milyen elfogult és hogy biztos azt mondta volna, ha ő ezt mondta volna meg hasonlók. Kissé unszimpatikus hangnemben mindezt (ez meg az én véleményem).
Abszolút elfogadom a véleményét, sőt érdeklődve olvastam a tesztjét a boltból, csak az értelmetlen vádaskodás miatt szóltam be... de ha ezt bárki "leoltásnak" vette, hát sorry... amit ő nyom az szerintem erősebb oltás, vádaskodás, negativitás, mint amit én beszóltam, de senkit nem akartam bántani.... be is fejeztem. A topik inkább legyen szakmai, mint egymás basztatása, abból többet tanul mindenki. -
hitchins
őstag
válasz #94529552 #10937 üzenetére
Valoban nem ismerem az elozmenyeket de egyaltalan nem szemelyeskedni jottem vagy kotekedni.
Neha benezek ide ha valamilyen tvrol ker infot ismeros vagy nekem kell info es egyszeruen megakadt a szemem a leirtakon.
Lattam hogy altalaban pozitiv segito szandekkal vagy a kerdezok fele es ez tok rendben van de az az eros benyomasom hogy elfogult vagy az lg tv-k iranyaban. Ez a benyomasom pedig nem most alakult ki hanem mar masfel eve amikor en kerestem tv-t es olvasgattam a topicot.
Azert mert mas mas velemenyen van meg nem kell szerintem elhajtani csak leirta a velemenyet.
Mindegy en nem kivanok vitatkozni es szetoffolni a topicot.
Szep napot -
ayalon99
csendes tag
Sziasztok!
TV-t szeretnék vásárolni. Maximum 135-140 ezer forintig.
A méret 109cm körüli legyen , kisebb-nagyobb nem feltétlen baj.
Legfőképpen. Sport műsorok nézésére és játékra lenne használva Xbox One S társaságában. (nem ártana, ha filmekhez is remek lenne, árkategóriához képest remek természetesen)
Már nézegettem jó néhányat. De nem sikerült eldöntenem, hogy melyik érné meg.
Érdemes-e belépőszintű 4k vagy inkább egy "jobb" FullHD.
1-2 évig semmiféleképpen nem szeretnék tv-t venni, szóval némileg ennek a tv-nek még korszerűnek kéne lennie pár évig. Amennyire van ilyen ilyen áron.
Válaszotokat előre is köszönöm!Üdv.
-
törölt tag
válasz gjanner #10930 üzenetére
+1
Egyetértek, sajnos nem ritkaság ez, ők ezért járnak ide úgy látszik.atti78 [link]
hitchins Már elnézést, de úgy látom, hogy talán te egy másik adót nézel[link], és még az előzményeket se ismered itt. A saját tv-d topikjában megtalálod a valóban elfogultakat: #csakamanyi# , meg azt, hogy kik szarozzák a többi márkát. Nem másokkal kellene itt foglalkozni, mert valamiért te is csak kötekedni jöttél .
[ Szerkesztve ]
-
jaffa 2843
Ármester
Sziasztok!
TV vásárlás előtt állok és kellene pár ajánlat.
Egy kis szobába lenne:
- 80-100 cm körüli FullHD
- Smart funkció itt lényegtelen
- PC-vel és PS4 (pro)-val lenne egyidejűleg összekötve (2 HDMI alap, ha 3 van az mégjobb)
- Filmnézésre és játékra lenne, ezért a válaszidő ne legyen vállalhatatlanul ócska, valamint a fekete az fekete legyen
- ~100 k HUF max#### Egeres közvélemény-kutatás | http://goo.gl/forms/egt3lQRWsh ####
-
Impulsivex
tag
Sziasztok!
Tv kiválasztásban kérném a segítségeteket.
Árkategória: 150.000 +- 20.000 Ft
Felbontás: 1080p vagy 4K (HA jobb képű 1080p van természetesen azt)
Képernyőátló: 43"-50"-ig (Talppal együtt 114cm- szélesség fér el max)Laptopról való HDMI csatlakozás esetén fullHD filmek lejátszására használnám.
Nem muszáj SmarTV legyen.Általam kinézett modellek:
- LG 43 UH6507 4K UHD Smart LED televízió
Segítséget előre is nagyon szépen köszönöm!
[ Szerkesztve ]
-
faragoig
csendes tag
Sziasztok!
Rövid időn belül tervezem egy nem éppen mai LG 42LG5000 lecserélését a "kanlak"-ban. A hely ahova kerül már adott, aminek a méretei is (max. 78 centi lehet a magasság). Ebből adódóan 49-55" közötti méretben gondolkozom, anyagi keretem erre 250000 magassága, pluszba mehet egy kicsit.
Amikre használva lenne:
- HTPC-hez kötve/vagy anélkül filmnézés (HBO Go, Netflix, KODI) minimum 720p-ben (sorozatok)
- számítógépes játékok, plusz asztal kiterjesztés munkához
- az összes elképzelhető konzolon mókázás (PS3/4 nem pro, XBox 360/One, még lehet egy kis NES is )
- 4K-n gondolkodom, telefonom is abban tud felvenni, szóval lassan állnék át rá én isAmi tudom, hogy nem kell: WebOS, használtam, de nem vagyok kibékülve vele.
3D nem létszükséglet, van egy másik TV, ami tudja. Viszont a 24p normális megjelenítése nem lenne egy utolsó dolog, a másik készülék mellett hiányozna.
Hosszas nézelődés, keresgélés, olvasgatás és youtube-ozás után három (+1) tv állja még úgy, ahogy a sarat és árban is a meghatározott szinten állnak:
Sony 49XD8005 256e
Sony 55W808C 249e
Philips 49/55PUS6561 229e/259eAz XD7005-ös kilőttem a képe miatt miután láttam egymás mellett a 808C-vel (plusz pont a 3D), a Philips mellett pedig plusz pont a 3 oldalas Ambilight, meg kettő oldalú távirányító.
A segítséget előre is köszönöm!
Imi
[ Szerkesztve ]
-
atti78
csendes tag
Csak utólag láttam van LG topik is, lehet ez itt off, ha igen, bocsi..
Sziasztok!
55UH8507 tulaj lettem (ezelőtt szintén lg-m volt, 47LW5500).
Az a kérdésem, hogy akinek még hasonlója van (7707 is hasonló?), mennyire látszik a bevilágítás este, lámpafény mellett sötét képeknél?
Úgy emlékszem a régi lg-mnél is volt vmi ilyesmi, csak nem a képernyő szélén, hanem beljebb, viszont a "led local dimming" megoldotta. A 8507-nél látszik egy kis bevilágítás csak jobb alsó sarkánál, de ez ugyanúgy orvosolható medium led local dimming-gel.
Ez elfogadtató szerintetek? Ha jól értettem, az ilyen paneleknél mindig lesz valami kis bevilágítás valahol, mert ilyen ez a technológia. Ezt megtudom érteni, csak ennyi pénzért az embert ösztönösen azt várná, hogy ne legyen ilyen, mert mégis kerül amennyibe kerül a készülék, még akkor is, ha fele annyi mint az OLED
A picture mode expert dark room-ra van beállítva, backlight 85, contrast 80, brightness 50 (egy youtube-os videón néztem a beállítandó értékeket).Köszi!
[ Szerkesztve ]
-
gjanner
tag
válasz interstate76 #10929 üzenetére
Öreg, ezért kár fórumra járni...
-
interstate76
addikt
válasz #94529552 #10927 üzenetére
Az otthoni tapasztalatok a hasznosabbak, a többségükben elfogult tulajoktól, vagy az elismert tesztoldalak véleményei, mérései, és az, amit a saját szememmel látok? Nehogy már megmagyarázd nekem, hogy a tegnap próbált Pana jobb anyagot kapott, mint a többi! Ami külön érdekes, hogy az 55"-es képe is kiemelkedett a többi közül. Biztos arra is több bitráta jutott.
Az elfogultságról: akkora LG-fan vagy, hogy még a Holdról is látszik. Az, hogy ezt én szóvá teszem, nem elfogultság, csak néha böki a szemem az ámokfutásod. Én ugyanúgy nevetségesnek tartom, hogy a Samu Qlednek nevezi a tévéit, mint az LG olcsó RGBW-s húzását, amivel olcsón növelik a fényerőt, elrontva a színhelyességet. Nálad utóbbi tabu téma. Vajon miért?
Egy büdös szót nem szóltál volna a kis tesztemre, ha egy LG-t dícsérek benne.
(#10926) Dave567
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz interstate76 #10925 üzenetére
Vajon a sok otthoni tapasztalat a hasznosabb, vagy csak egy kiragadott vélemény a sok 7707-es vagy 8507-es tulajok írásai közül. Ahol 20-30 tulaj pozitívan, 1-2 pedig negatívan nyilatkozik a tévéjéről, akkor melyiknek higgyünk?! Elég 1értelmű, hogy a többségnek.
Más:
A "bolti tesztelés"ről köztudott, hogy semmit nem ér(fényár, pozíció, távolság, stb), és az is ismert, hogy van egyfajta előítéleted egyes tv márkákra(vissza lehet olvasni), engem ez nem zavar. Leírtad és ennyi, mert szabadság van .
Ahol 100 felé elosztott, és toldozott-foldozott vezetéken érkezik a gyenge minőségű Mindig TV adás jele, azzal nem lehet tévéket tesztelni. Néztem én is nemrég. Az említett tévékről is lehet olvasni bőven a tulajoktól, melyek egy ilyen gyorstesztnél nekem hasznosabbak. -
Dave567
addikt
válasz interstate76 #10925 üzenetére
Biztos rosszul nézted.
Ha kalibráltatod akkor olyan képe lesz mint a panának, sőt a kontraszt meg fog ugrani a duplájára.[ Szerkesztve ]
-
interstate76
addikt
válasz #94529552 #10918 üzenetére
Az miért van, hogy ha valaki rosszat mond a 7707-esről, akkor te leállsz vitatkozni vele? Nincsenek megemlíthető hátrányai?
Más: elmaradt ma egy hosszabb megbeszélésem és a felszabaduló 2-3 órában megnéztem jónéhány, 150 és 230 ezer Ft közötti ársávba eső tévét az egyik nagyáruházban, ahol állítgatni is engedték őket. Arra voltam kíváncsi, hogy normál TV adás esetén melyik hogy teljesít, ill. fel tudok-e fedezni releváns különbséget az fhd-s és a 4K-s TV-k között. Legalább 14-15 különböző készüléken belenéztem az M4 hd adásába, és az összes TV közül kimagaslóan ennek a Panának volt a legszebb, legtermészetesebb a képe (pedig ez egy belépő uhd). A Samukon és az LG-ken akármit állítgattam, a nyomába nem ért egyik sem, pedig mindegyikből megnéztem vagy 6-ot. Nyilván el lehet tölteni 1 órát is 1-1 tévével, ennyit én nem szántam rájuk, szóval biztos van olyan az általam látott típusok között, amelyiknek a képén lehetett volna javítani, de a Panát direkt el kellett volna rontanom ahhoz, hogy a samuk és eldzsík szintjére süllyedjen.
LG-ből a 49LH6047-est és a 49UH6207-est tekergettem a leghosszabban, a Samuk közül pedig az UE49K5500-ast. A véleményem az, hogy tévénézésre az áruk feléért sem vinném haza egyiket sem, olyan borzasztó a képük. Volt kirakva egy noname TV is, nem emlékszem a típusára, csak arra, hogy 50"-es volt, és 139 ezerről árazták le 119 ezerre. Nos, az általam ma megnézett, 230 ezer Ft alatti eldzsík és samuk egy paraszthajszálnyival sem mutattak szebb képet hd tévéadás esetén, mint a noname szutyok.
Fenti történet szubjektív magánvélemény, bolti körülmények közötti kipróbáláson alapul. Ja, és a Pana sem egy csodamasina, a maga 50 Hz-es ips paneljével.
[ Szerkesztve ]
-
coleen
aktív tag
Sziasztok,
Tervezek méretet lépni tvben. Egy 65KU6400 a kiszemelt. Jelenleg egy 55W809C Sonyt hajtok,amiben elég jó, valódi 100 Hz-es panel van.
Elmosódottságban, szaggatásban lenne eltérés a két készülék között? 50% game, 40% youtube és 10% film-re használnám.Coleen
-
Flam
aktív tag
Sziasztok,
TV-t keresek bármily' meglepő
Szeretném kérni a segítségeteket abban, hogy melyik jelenleg a legolcsóbb 55"-os TV a piacon ami HDR10-et támogatja?Köszi előre is!
-
Dadpool
aktív tag
válasz Oppenheimer #10915 üzenetére
A 635v n is latszik ha elinditod a YouTube on a local dimming tesztet eszreveszed hogy bizony az a feher potty nem is kicsit világítja be a képernyőt. Full sötét szobába nézd
https://www.youtube.com/user/cehaeries1 A játékban nem az számít, ki nyer vagy ki veszít.
-
sphe
senior tag
Sziasztok!
A párom egy egyszerű tv - t keres, amire számítógépet (és hifit) rácsatlakoztatva filmet lehetne nézni. Nagyjából 50 ezer forintig gondolkozik. Mit érdemes ilyen olcsón venni?
-
hamiska
csendes tag
válasz #94529552 #10918 üzenetére
Ha mindent nem is, de tv adàshoz(digi) kb beàllítottam.
A fényerő hàttér fény hasonló értéken mint amit írtàl, jelentősen vissza kellett venni az alaphoz képest.
Így most embertelen jó!!!
Azt a sok automata beàllítàst mind ki kell kapcsolni, egyéni beàllítàsokkal olyan képet kapsz hogy le esik az àllad.
Persze mindenbe bele lehet kötni, de maradjunk a realitás talaján.
Kalibràlàsra egyenlőre nincs időm, de mindenképpen megcsinálom majd.
Eddig elvàràsaim felett teljesített a 7707 mind kép hang és a web os3-at tekintve. -
ace05
senior tag
Egy ismerősnek kellene egy 40" fhd tv. Olyat keres amin nincs judder, mert mindig észreveszi. Van 200k-ja rá.
-
törölt tag
válasz Oppenheimer #10915 üzenetére
De milyen képen látszanak, azt tudod? A ld-et is a helyén kell kezelni, mint minden képjavítót. Rossz képbeállítás is okozhat gondot. Akinek nem tetszik a hatása, az meg kikapcsolja. Nem muszáj ugyanúgy látni mindent. Ha csak ezt-azt olvastál róla, tapasztalat meg semmi, így nincs sok értelme a ld-ről se társalogni, és a 7707-es képéről sem.
hamiska Sikerült már rajta mindent belőni? Én úgy láttam, hogy 50-es fényerő, 30-as háttérfény, és 80-as kontraszt mellett elég jó képet ad. Vagy ahogy éppen neked tetszik . Van a topikjában pár írás a beállításokról is, ha érdekel, pl vond-tól is.[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz Oppenheimer #10911 üzenetére
Fénycsíkok a zűrben látszanak esetleg , de lehet hogy volt valakinek garanciális tévénél problémája vele, azt ne vegyük általánosnak, mert minden márka minden típusánál vannak hibás példányok. Nagy számok törvénye.
A legtöbben elégedettek a 7707 és 8507 színeivel, sőt! Leginkább annak van vele problémája, akinek nincsen egyik se. -
elektrotank
aktív tag
válasz #94529552 #10910 üzenetére
Rendben, köszönöm a választ!
Meglátjuk, hogy anyagilag, hogy jövök ki és ha más nem, veszek egy 635V-t! A jövőben meg egy komolyabb oled tv-t.Oppenheimer: köszönöm, hogy leírtad a tapasztalataidat. Hasonló terven vagyok én is, mondjuk egy OLED55E6V-t szívesen látnék idehaza. Bár ahogy nézem, emag-on most fél millió kedvezménnyel árulják (800k-ért), akinek van annyi felesleges pénze, lecsaphat rá!
Az a szóbeszéd járja Amerikában, hogy két intelligens faj létezik a földön: emberek és magyarok. - Isaac Asimov
-
Oppenheimer
nagyúr
válasz elektrotank #10909 üzenetére
Én is szemeztem elég erősen a 7707-tel és a HDR nálam is szempont volt, de ha rákeresel neten, illetve itt az LG-s topikban, akkor azt fogod találni hogy szar a feketéje az IPS panel miatt, és a local dimmingnél nagyon látszanak a fénycsíkok.
Emiatt UH635-öt vettem inkább. Van benne kamu HDR, ami 7 évig elég lesz nekem, aztán következőnek veszek egy OLED-et rendes HDR-rel.
[ Szerkesztve ]
https://play.google.com/store/apps/details?id=com.lovemap.lovemapandroid
-
törölt tag
válasz elektrotank #10909 üzenetére
Hát, ki kellene próbálni, viszont HDR tartalom nincs még, csak demóban, szóval... Én 60-70k-val többet nem adnék érte, de majd eldöntöd. Ha lehet akkor online rendeléssel vedd, amíg ennyi az ára, de más is.(és ha nagyon nagyon nem tetszene, akkor vissza lehet vinni indok nélküli elállással)
Ok, akkor jól gondoltam.
Scooby [link], és Milka-nak is ilyen van de nagyobb, ő szokott ide is írni, de ha kérdés van akkor a másik topikba inkább.[ Szerkesztve ]
-
elektrotank
aktív tag
válasz #94529552 #10905 üzenetére
Köszönöm a választ!
Ez a Quantum kijelzős Super HDR mennyivel lenne jobb választás a sima HDR Pro-hoz képest? Megérné a felárat? Gondolom főként a képi megjelenítéshez van köze. A 49UH7707-nak még "baráti" ára van, ha meghúzom magam, talán beleférne, viszont a másik elég drága.
És igen, nem gyenge felbontású online sorozatokat néznék vele. Azt talán egyszerű FHD-s monitoron se tenném.Az a szóbeszéd járja Amerikában, hogy két intelligens faj létezik a földön: emberek és magyarok. - Isaac Asimov
-
Scooby
aktív tag
-
cucumber87
tag
válasz #94529552 #10868 üzenetére
Nagyon szépen köszönöm pont ilyen tanácsokra volt szükségem nem a méret ( bár azért ne legyen picuri) a lényeg hanem a minőség inkább és a legjobb ár érték arányt szeretném neki tanácsolni rajtatok keresztül
Cooler Master MCS-S400-KN5N-S00 Silencio S400 FSP 550W HYDRO GE 550 AMD Ryzen 5 3600X MSI B450M MORTAR MAX Kingston 2x8GB HX432C16FB3K2/16 3200MHz DDR4 HyperX Fury Black Samsung 250GB 970 EVO Plus MZ-V7S250BW M.2 PCIe Be quiet! Pure Rock BK009 XFX GTS Radeon RX 580 8GB TripleX Edition
-
törölt tag
válasz Scooby #10900 üzenetére
Igen van, például ez bőven jobb nála: LG 55UH661V: 4magos proci, alacsony input lag, jobb elektronika, stb.
atti78 Még kapható az 55UH8507, és kár hogy nem figyelted a hétvégi akciókat, de hátha egy közeli media markt-ban találsz még kedvező áron. Most innen rendelhető gyári garanciával. Nem tudni, hogy mennyi a szállítási idő, és hogy tényleg lesz-e még nekik.elektrotank Szerintem jó lenne, és annyiért ár/értékben is nagyon rendben van. Többen is írtak jó véleményt a 635V-ről, csak olvasd vissza. De az LG topikban is olvashatsz más tulajoktól. Viszont a gyenge felbontású online sorozatokhoz nem vennék UHD-t, de gondolom nem olyanokat néznél. A Quantum kijelzős Super HDR viszont már jóval drágább a HDR Pro-hoz képest. Pl. 49UH7707 és 49UH8507.
[ Szerkesztve ]
-
Xynis
csendes tag
Sziasztok!
Tv vásárlás előtt állok, és azon gondolkodom hogy várjak -e az új 2017-es modellekre (6,7-es modell Samsung,Lg) vagy válasszam a tavalyi szériákat? Ugyanis sehol sem találom azt hogy tavaly mikor jöttek ki a 6 vagy 7-es tv-k. Ha valaki segítene ebben azt megköszönném.iPad pro 12.9
-
elektrotank
aktív tag
Sziasztok!
Nem rég lett egy konzolom, illetve már azelőtt is tervezgettem egy TV vásárlását. A keret olyan 200-250 körül mozog (250 a max). A TV a szobámba lenne, a gépre lenne kötve, mint másodlagos monitor. Ezen szeretnék nézni filmet, sorozatot, esetleg YT vagy twitch tartalmat, netalántán 1-1 pc-s játékot is kipróbálnék rajta, ha már van. Nyilván a konzol is erre a TV-re lenne kötve.
A kolléga által feljebb említett tv (az LG 50UH635V) szerintetek jó lenne számomra is? A csatlakozókból bőven van elég és a felbontás is jó, viszont a HDR Pro-ról sokat nem hallottam még (annyit tudok, hogy a színeket babrálja, de nem tudom mennyire működik, vagy, hogy mennyire előnyős/hátrányos). Egy barátom "szoftveres kókány megoldás"nak nevezte, ő jobban jártas a tévékben, mint én, de azért szeretném kikérni a Ti véleményetek is!Köszönöm!
Az a szóbeszéd járja Amerikában, hogy két intelligens faj létezik a földön: emberek és magyarok. - Isaac Asimov
-
atti78
csendes tag
Sziasztok,
van nekem egy LG 47LW5500, ami úgy néz ki 5 év után feladta. Nem tudom ez jó tv-nek számít-e (panel, fekete szín stb), de nekem megfelelt.
3D-s volt, ezért szintén egy passzív 3D-s TV-t szeretnék venni, viszont 4K 55"-os..
Van valakinek olyanja, amit szívesen ajánlaná?
Vagy nincs, de tudná ajánlani egy hasonló tudásút?
Köszi!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BestBuy topik
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Kezdő fotósok digitális fényképei
- Milyen monitort vegyek?
- Call of Duty: Black Ops 6
- Sütés, főzés és konyhai praktikák
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Békéscsaba és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Kertészet, mezőgazdaság topik