- Raspberry Pi
- Hoztunk 15+ kevésbé ismert Windows-tippet és -trükköt
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Hobby elektronika
- Intel Arc Alchemist A310/A350/A380/A580/A750/A770... és mobil verzióik
- ZIDOO médialejátszók
- Gaming notebook topik
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Milyen notebookot vegyek?
-
PROHARDVER!
TOPIK ÖSSZEFOGLALÓ
Ezt a leírás azért hoztuk létre, hogy segítsünk eligazodni a tévék kusza és állandóan változó világában. Először következzenek a kérdések, amikre szeretnénk választ kapni:
1. Tévére szánt összeg, forintban?
2. Mire használnád leginkább? (pl. filmnézés, tévénézés, játék, sport)
3. Milyen messziről nézed a tévét, és mekkora méretűre gondoltál?
4. Világos vagy sötét szobában nézed-e a tévét, többnyire nappal vagy este?
5. Szemből vagy enyhén oldalról nézed-e a tévét, illetve általában többen nézitek-e?
6. Milyen szolgáltatások/funkciók fontosak neked? (pl.HBO, Netflix, AirPlay, PIP stb.)
7. Milyen csatlakoztatási igényeid vannak? (pl. jack-csatlakozó, optikai stb.)
8. A tévé talpa középen vagy oldalt legyen?
9. Miket részesítesz előnyben? (pl. márka, operációs rendszer stb.)
10. Milyen egyéb követelményeid vannak? (pl. Ambilight, légegeres távirányító stb.)
11. Csak új vagy használt tv is szóba jöhet (garanciával vagy anélkül)?
Ajánlott modellek összehasonlító táblázata (haladóknak)
Új hozzászólás Aktív témák
-
BioNiCMaN
addikt
válasz
Quadgame94 #82842 üzenetére
Kérlek használd a "válasz" gombot, mert így követhetetlen lesz a diskurzus. Köszi!
-
Kornel
veterán
válasz
Quadgame94 #82840 üzenetére
Nagyon szép összefoglaló.
OLED áron mini LED-et én se vennék, illetve ahogy fent írtam, nagyon figyelni kell az árakat, ha már tudja az ember, hogy mit akar.
Az én keretem 250-300 volt, tehát OLED majdnem kizárva, és jobb képminőség esetén csak 55col, de szerencsére sikerült meggyőzni magam, hogy 4 méterről kell a 65 col, de a belépő szint még nem nyújtana számomra megfelelő képminőséget. Ekkor állítottam be a 65 colos FALD/mini LED/OLED-et, hátha valami beleesik 300 körülre, így lett végül kicsit keretén felül 340k-ért OLED belőle úgy, hogy nem bántam meg, hogy nem vettem meg a középszerű 65 FALD QLED-et 200k-ért sem, pedig nagyon gondolkoztam rajta.
-
OldMike
őstag
Sziasztok!
Elhelyezhetőség miatt 50"-os, középtalpas tévét keresnék, de ritka mint a fehér holló. Nagyjából hármat találtam:Samsung QE50Q80C
LG 50QNED813
TCL 50C805Az itt olvasottak alapján ezekben VA panel kellene hogy legyen, de láttam olyan videótesztet (igaz orosz volt), ahol az LG tévéjére a fekete szintre és a betekintési szögre kifejezetten az IPS panelre jellemző információkat mondtak. Szerintetek lehet, hogy az LG valahonnan szerez IPS panelt ebben a méretben?
Azt hiszem, hogy a képi jellemzők alapján talán a Samu és a TCL lehet egymáshoz hasonló, az OS szerint inkább a TCL vonzana, mint a másik kettő zárt rendszere. Ugyanakkor a jelenlegi tévém egy LG LM660S (2012-es gyártmány, ami még most is tökéletes, leszámítva hogy az okos képességeinek nagy része már régen elment a levesbe.
Váltásra is csak azért készülök, mert azért ennyi idősen már bármikor beüthet a krach, legalábbis itt olvastam, hogy inkább feleennyi a mostani tévék élettartama.
Köszönöm -
rainman72
Topikgazda
válasz
Na ez így már tök normális hsz
De akkor se lehet mindenkinek TCL-t ajánlani,rengetegen nem is ismerik,tartanak tőle.
Nem beszélve arról hogy az se kompromisszum mentes márka.
Valahol meg kell találni az arany középutat a pénztárca és az elvárások között.
Ha valaki csak Lg-be van Samsungba gondolkozik az úgyis azt fog venni,nem biztos hogy rá lehet venni egy TCL-re vagy Hisense-re.
A Sonyk meg sajnos legtöbbször szóba se jöhetnek a magas ár miatt.
Az oled meg más asztal.
Ott azért nincsenek akkora diferenciák mint sok hagyományos led tv-nél vagy akár mini lednél. -
B.Gábor 76
kezdő
válasz
400 500 ezer ami 75col alsó kategóriás sok tv nem támogat HBO.sky show... akkor már az Androidos marad.meg a háttér világitás este sötétben .vagy nappal fényerő gyenge!tiszta gáz régebben nem így volt.most zseninek kell lenni meg műszerésznek .meg több hónapot el kell tölteni hogy egy tv vegyen az ember.amire éveket gyüjt!!
-
Quadgame94
őstag
Uh hát nem egyszerű, mert a nagy méretű panel inflálja a tévé tudását. Te a nagy képernyőt fizeted meg nem a tudást. A balansz jelenleg a 55-65 hüvelyk környékén van. TCL 65C845 most 430 ezer. Talán a legjobb ennyiért. VA + miniLED és nagyon szép képe van. Konkrétan kettővel van felette azoknak amiket írtál. Ennyiért van Samsung 55S90C QD OLED, ami még egy polccal fentebb van. Sajnos ha ekkora méretben akarsz jó tévét venni, akkor ez a 400-450 ezer kevés lesz. 550-600 ezer kell. Én a helyedben 65C845-re lecsapnék. Kisebb de mérföldekkel jobb tévé bárminél amit eddig használtál.
-
Kornel
veterán
válasz
B.Gábor 76 #82839 üzenetére
Be kell állítani az Árukeresőt, és figyelni az árakat, főleg most BF környékén lehetnek jó vételek.
75 colban szerintem ez a TCL 75 C745 elképzelhető 400k körül majd, sőt 420 már korábban is volt:Arra figyelni kell, hogy vannak olyan akciók (főleg eMAG-on), amik csak pár óráig élnek, ilyenkor nem szabad gondolkozni, azonnal le kell csapni rá, ha tudod hogy mit akarsz.
-
Quadgame94
őstag
Akkor leírom én mit ajánlanék
Budget kategória: Nem igazán tudok mit ajánlani. VA paneles QLED talán kapható (150 ezer alatt) de IPS NanoCell-t semmiképpen.
Alsó kategória: TCL C645. Ennél gyengébb tévét nem ajánlanék. Persze vannak olyan emberek akiknek "jó" az olcsóbb is. Ezt már nekik kell eldönteni én csak ajánlást teszek.
Középkategória: TCL C745.
Közép-felső: Bármely VA + miniLED TV, de csak 350 ezer alatt. Felette már OLED és inkább azt ajánlanám. Persze a méret is számít nyílván. Pl egy TCL 65C845 430 ezer, ennyiért egy 55B3 jön ki.
Felsőkategória: LG C3. B3 sem rossz, de inkább a C3 ha már eleve ennyit költ az ember. Esetleg Sony A
Prémium: LG G3
Nem számít a pénz és a lehető legjobb kell: Sony A95LSamsung és más márkák nincsenek a listán. Igazából vagy rosszabbak vagy csak van náluk jobb alternatíva. Egy Samsung S90C nagyon is jó TV. De én mégis a C3-at venném, ha már kiadok ennyi pénzt kapjam meg a Dolby Visiont is. De megértem akinek ez nem számít annyira.
-
Kornel
veterán
válasz
rainman72 #82831 üzenetére
Pedig igaza van.
Aki kicsit is megnézi, hogy mit vesz, az nem fog OLED áron IPS paneles mini LED-et sem venni, mert rossz, kontrasztban láthatóan gyenge. Talán egy jobb VA paneles mini LED-et, de ezt írta is.A "legjobb", amikor a gyártó még azonos modellen belül is keveri a paneleket, aztán otthon nézel, hogy nem hozza a tesztek szerint várt eredményeket.
-
rainman72
Topikgazda
válasz
B.Gábor 76 #82836 üzenetére
Philipsből alza 75PUS7608(fapados op.rendszer) vagy eMag 75PUS8807.
Utóbbi sokkal komolyabb,120hz sokkal jobb színkezelés,android,ambilight.
Sony-kat egyáltalán nem ismerem a magas áruk miatt.
Amit néztél az a legbelépőbb modeljük idén.
JVC kihagynám.
A Pana az viszont jó lehet,ez modeljük androidos ami ritka.
Hogy ezekből melyik válna be ne kérdezd.Jelenleg magamnak se találok olyan 75s tvt amire azt mondanám hogy biztos jó lesz.
Ennyit tudok segíteni.
Annyira felhígult a gyártás és a minőség,hiába próbáltam rengeteg tvt az elmult évben és is bajban vagyok mit vegyek. -
rainman72
Topikgazda
válasz
B.Gábor 76 #82830 üzenetére
Az a gond hogy a backlight bleeding és a clouding bármelyik márkánál/modelnél jelen lehet,és jelen is van,főleg a felhősödés.
A belépő szinttől a jóval drágább
tv-nél is.Plus az ips paneleknél ott van az ips glow jelenség is,a fekete csak szürke.
Erre találták ki a panelottó kifejezesét,mert csak otthon fogod látni mit kaptál.
A kérdezett 75Nano763 ips panel,inkább nappalra való,sötétben nem vagy csak némi fénnyel.
Plus amelett hogy ritka alacsony a kontrasztja,rossz a feketéje,még a sdr/hdr fénye is borzalmas.
Ugyan ez a helyezet a többi 75s
Lg-nél is szinte.
Próbáltam 65s Lg belépő nanocell-t
a 763 elődjét,meg láttam sok képet az Lg topikban,mit tudnak,nem ajánlom!
Samsung szintén lutri,az edge led miatt,illetve a márka szeret mostanában VA panel helyett ADS/IPS panelt szerelni 75s
tvi-be,7022 vagy 7102.Szóval itt is lehet bevilágítás is meg gyenge fekete gyenge kontraszt főleg sötétben.
Mi a megoldás,online vásárlás és 14nap elállás. -
szasanyi
félisten
válasz
Quadgame94 #82829 üzenetére
Alapvetően egyetértek - miután többet megnéztem, 2t jelenleg ishasználnak a csládban míg egy 55SK8500-at használtam 2 évig majd OLED-re váltottam. Viszont az ilyen határozott és szélsőséges vényemény nem jó. Miért? Mert nem egyforma a szemünk, az igényeink sőt, még a buxánk sem.
Legalább pontosítd kicsit, hogy az akinek véleményt mondasz, tanácsot adsz lássa mi alapján, mihez viszonyítva teszed azt. -
B.Gábor 76
kezdő
válasz
Vagy esetleg valami 350,400 ért?
-
rainman72
Topikgazda
válasz
Ha most a te fejeddel gondolkodunk,se Lg se Samsung,gondolom Philips se,Hisense szintén kiesik az IPS panel miatt akkor mi marad?
Mi az amit lehet ajánlani oledeken kivűl ami jó ár/érték!
"Biztos hogy Sony A95K vennék nem pedig S95B-t ha lenne annyi felesleges pénzem."
Ez ide kevés,mit vennél ha....
Konkrét tények kellenek!
Évekig hol voltál?Beesel hirtelen ide és fogadjuk el amit mondasz?
Nem hiszem hogy ez jó irány amerre megindultál itt. -
B.Gábor 76
kezdő
válasz
LG 75UR81003LJ Lg OLED42C31LA UHD SMART OLED TV .SAMSUNG UE75CU8002KXXH. Samsung UE75CU7172.Sony KD75X75WLPAEP 75" LCD Okostelevízió 189cm. 70" JVC LT-70VAQ723r 350.400 szánnak rá.400 van Sony Panasonicot, jvc.ezeket sem ajánlanád? sajnos többet nem tudok rá szánni.jelenleg LG UN74003LB van 3éves már a háttér világítása sötétben zavaró.
-
Quadgame94
őstag
válasz
B.Gábor 76 #82826 üzenetére
Szia.
NanoCell = kuka. Egy nagyon gyenge eresztés. Nagyooon alacsony kontraszt és rossz képminőség Nem véletlen h csak 340 ezer egy 75" TV. Én ha fizetnének se használnám. -
szasanyi
félisten
válasz
Quadgame94 #82827 üzenetére
Ezek szerint igen.
-
B.Gábor 76
kezdő
Üdv!LG 75NANO763QA 75" 4K HDR Smart NanoCell TV.ezt a típust ismeri valaki? filmeket nézek HBO.skyshow. netflix.néha sport.szép képe lehet?háttér világítása nem világit át sötétben fekete háttéren?valaki ismer vagy látott már ilyet?
-
Mia-ú
csendes tag
válasz
rainman72 #82661 üzenetére
Köszönöm a tippeket! Az előbb írtam, de nem találom sehol. Szóval a hangnál a Philipsnél írnak több w-t. A Samsunk és az LG csak 2 x 5W, a Philips 2x8W . Valamennyit biztos számít. Ebben van 2 usb is, a többit nem nagyon értem. Van-e felvételi lehetőség stb. Van olyan TV, amelyiknél lehet a feliratokat nagyítani, ez biztos. Igazság szerint ez és a felvételi lehetőség nem annyira fontos, de örülnék neki. Nem dőlök késbe, ha nincs. A gyártók oldalai alapján, a vásárlói vélemények és hasonlók alapján első körben Philips. Gondolom, a Digis kártyát mindegyikbe bele lehet rakni. Néztem még valami Hisense tv-t is, aminek az van írva, hogy 16W a hangzás, de gondolom, az is 2x8W, de az op rendszere nem mond semmit és gőzöm sincs, hogy bóvli, vagy nem és boldogulnék-.e vele.
Philips 32PFS6906/12 Full HD Android Smart LED Televízió, 80 cm, Ambilight
[link]
Hisense 32A5KQ 32" FullHD Smart QLED TV
[link] -
szasanyi
félisten
válasz
Quadgame94 #82819 üzenetére
"Miért jobb egy VA mini LED + DV-vel szemben ami még olcsóbb is?" - azért, mert az IPS panel gyengébb fekete szintje és a rosszabb kontrasztja miatt a blooming is jobban észrevehető HDR/DV tartalmaknál. Igaz, annak mértéke függ a zónák számától (és az éppen képernyőn lévő tartalomtól is) de ugye ott már az ár közelíti vagy akár el is éri az OLED-et.
-
Kornel
veterán
válasz
uffneked #82814 üzenetére
MM-ban ráadásul régi BB-os, mostani MBH-os hitelkártyával 10% kedvezményt is kapsz, ami ilyen összeg mellett már jelentős kedvezmény lehet, illetve a tévhitekkel ellentétben kamatfelár sincs, amennyiben következő hónap 20-ig visszafizeted az igénybe vett hitelkeret összegét:
-
Snoop27
őstag
Sajnos sok macera, a nappali bútor kis szekrényekből áll, le kellene vágatnom belőlük, mert végülis egy 44 cm-rel szélesebb és 27 cm-rel magasabb tv-ről beszélünk (a 65-öshöz viszonyitva) s annó nem terveztem ekkora tv vásárlását. Mindenesetre át kell még rágnom a dolgokat, a 75 pont beférne, viszont azzal nem lenne akkora ugrás, s a 75-85 közötti árkülönbség nem nagy.
-
Quadgame94
őstag
válasz
rainman72 #82817 üzenetére
De felejtős mert annyiért kapsz jobb kontrasztú és DV-vel ellátott tv-t. Mi szól a Samu IPS mini LED-je mellett? Miért jobb egy VA mini LED + DV-vel szemben ami még olcsóbb is? Semmi. Ráadásul a Disney+ / Netlix HDR tartalmai 80% DV. Szért írtam hogy felejtős mert csak magaddal cseszel ki. És ez minél drágábbat nézel annál prominensebb. Biztos hogy Sony A95K vennék nem pedig S95B-t ha lenne annyi felesleges pénzem.
-
rainman72
Topikgazda
válasz
Quadgame94 #82812 üzenetére
Ez az USA U7K.
Ide az U7KQ jött.
Hozzánk tavaly is egy butított model jött IPS panellel U7HQ és U8HQ is.
Ez idén is megeshet. -
rainman72
Topikgazda
válasz
"IPS nagyon gagyi már hiába mini LED."
Én mivel próbáltam IPS Samu mini ledet ezzel egyáltalán nem értek egyet.
A hozzászolás második részével se,mert DV nélkül is van élet,főleg a nagyszámú átlagos vásárlók miatt is,ettől még nyugodtan lehet Samsung modelt venni,főleg mini ledeket.Ezt kijelenteni hogy a Samsung felejtős DV nélkül kicsit erős és nem is állja meg a helyét szerintem. -
uffneked
aktív tag
válasz
Köszi, megnéztünk pár dolgot ma az MM-ben.
Volt 75U7K, meg 55U8H, komoly az ugrás a Q80C-hez képest. (Csak az a fránya Hisense logó, azt nehéz lenyomni asszony torkán…)Ami még beugrott - igen, limiten felül van, de - valamiért 390ért adják most MM-ben a Philips 55OLED707-et. Emagon a 48as kerül ennyibe, a LG 55C2 meg 420… tudja esetleg valaki, hogy ez a Philips 707 széria mivel van párban LG oldalon? Elvileg tőlük veszik az OLED-et, akkor meg drágábbak kéne lennie a Philipsnek… vagy mit nézek be?
-
Quadgame94
őstag
válasz
uffneked #82810 üzenetére
Itt egy teszt a U7K-ról. Nagyon pöpec kis TV. A Zónák nem mindig mérvadóak. Sony TV-knél van hogy alacsonyabb és veri a tőbb zónaval rendelkezőket. Dimming Control algoritmus sokat számit. VA panelben gondolkodj. IPS nagyon gagyi már hiába mini LED. Samu alapból felejtős DV hiánya miatt.
https://youtu.be/0PvuwLda_ac?si=ASEcRKUcr9AJfxss
-
uffneked
aktív tag
válasz
rainman72 #82761 üzenetére
Köszi, hasznos!
A Q80C valóban IPS, azt lehet hogy ezzel a lendülettel ki is zártam.Esetleg Hisense-TCL vonalon tudtok valamit az 55U7K-ról?
Elvileg az U7H utódja, emagon 270 alatt van kuponnal, mini-LED, VA panel.
A Q80C-t nagyjából agyonveri betekintési szögön kívül mindenben, de talán a mini LED miatt egy szinttel a C745 fölött is lenne, nem? 240vs120 dimming zone a Hisense javára.
Vagy ez még nagyon friss cucc? Esetleg nem látok valamit? -
Marcus88
tag
válasz
Quadgame94 #82805 üzenetére
Újracsomagolt plusz csak 1 év gari.
Akkor inkább újat veszek 400 ért 3 év garival. -
Bandeee82
tag
válasz
Quadgame94 #82806 üzenetére
Te is általánosítasz a 4-5 évvel. Az én top Samsung tv-m, alig több, mint egy évig bírta...
-
Bandeee82
tag
A következő tv-t keresve próbáltam utánanézni, hogy melyik márka lenne az, amelyik kisebb eséllyel hal meg pár éven belül. Illetve ha igen, akkor a szerviz probléma nélkül intézi. Ahogy látom az összes topic és a külföldi fórumok is tele vannak rémtörténetekkel. Nem gyártanak már olyan tv-t, ami sokáig bírja és sok esetben a cégek hozzáállása is felháborító. Elég gáz így a helyzet, hiszen sok százezer forintról van már szó manapság.
-
Marcus88
tag
válasz
Quadgame94 #82798 üzenetére
55
-
Quadgame94
őstag
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Huawei P50 Pro - emlékkép
- Fotók, videók mobillal
- Gyúrósok ide!
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- PlayStation 5
- Raspberry Pi
- Kávé kezdőknek - amatőr koffeinisták anonim klubja
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! 380GB Intel Optane 905P NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- Apple iPhone SE 2020 64GB, Yettel függő, 1 Év Garanciával
- Lenovo Thunderbolt 3 kábel (4X90U90617)
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A16, Samsung Galaxy A26, Samsung Galaxy A36, Samsung Galaxy A56
- LG 48C3 - 48" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - A9 Gen6 CPU
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest