Hirdetés
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Nem tudja garantálni a TSMC a tiltólistás cégek kizárását
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Riasztó topik
- Házimozi belépő szinten
- Hobby elektronika
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- OLED monitor topic
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Milyen videókártyát?
-
PROHARDVER!
TOPIK ÖSSZEFOGLALÓ
Ezt a leírás azért hoztuk létre, hogy segítsünk eligazodni a tévék kusza és állandóan változó világában. Először következzenek a kérdések, amikre szeretnénk választ kapni:
1. Tévére szánt összeg, forintban?
2. Mire használnád leginkább? (pl. filmnézés, tévénézés, játék, sport)
3. Milyen messziről nézed a tévét, és mekkora méretűre gondoltál?
4. Világos vagy sötét szobában nézed-e a tévét, többnyire nappal vagy este?
5. Szemből vagy enyhén oldalról nézed-e a tévét, illetve általában többen nézitek-e?
6. Milyen szolgáltatások/funkciók fontosak neked? (pl.HBO, Netflix, AirPlay, PIP stb.)
7. Milyen csatlakoztatási igényeid vannak? (pl. jack-csatlakozó, optikai stb.)
8. A tévé talpa középen vagy oldalt legyen?
9. Miket részesítesz előnyben? (pl. márka, operációs rendszer stb.)
10. Milyen egyéb követelményeid vannak? (pl. Ambilight, légegeres távirányító stb.)
11. Csak új vagy használt tv is szóba jöhet (garanciával vagy anélkül)?
Ajánlott modellek összehasonlító táblázata (haladóknak)
Új hozzászólás Aktív témák
-
brazso
tag
Vásároltam egy Hitachi 55HK6100 LED UHD TV-t még tavaly novemberében, gondoltam megosztom itt a tapasztaltaimat. Talán segít a választásban ha TV-t keresel.
Gyerekszobába került a falra, kábel TV, Netflix és web böngészőjéből video nézés amire használjuk. Hálózati vezetéke (230V) nincs másfél méter, nem ért le a padlóig sem. Kénytelen voltam feltekerni, elrejteni a TV mögött és egy hosszabbítót felvezetni.Csatlakozók mennyisége rendben, nem volt gond a szereléssel, nincsenek útban.
Alkalmazás nincs sok hozzá, Netflix, Youtube és Amazon Prime-on kívül nincs semmi ami érdekelne. Kodi sajnos nincs. (Van a TV-nek Android-os változata is, de gondoltam inkább veszek majd hozzá külön TV okosítót, ha szükség lesz rá.) Képe nem rossz, hangerő rendben. Távirányítójával semmi gond. A készüléken egyelten kapcsoló van, amivel esetlenül, de lehet az alapfunkciókat állítani. Kivéve amikor lefagy a készülék, ami 2-3 hetente előfordul (napi 3-4 órát mehet a készülék). Többnyire megy a TV tovább, de nem reagál sem a készüléken lévő kapcsolóra, sem a távirányítóra. Kénytelen vagyok áramtalanítani a készüléket. Nem értem miért spórolnak ki egy ki-/bekapcsoló gombot egy okos TV-n (amely simán lefagyhat). A hálózati router-en lévő USB megosztást eléri, tudtam onnan filmet nézni a TV saját lejátszójával. Feliratokat (külön srt fáljlokban) azonban nem tudtam megjeleníteni vele. Elvileg tud a TV-re csatolt USB kártyára műsort rögzíteni, de azt nem próbáltam még. A Wifi vevőjéről sokat nem tudok mondani, mert vezetékkel kapcsolódtam a belső hálózatra. A TV saját hálózati sebességmérője hülyeségeket ír ki, nem megbízható. Azonban nincsenek megakadások a lejátszásban, ez a lényeg.Ennyi tömören összefoglalva. Ha kérdésed van, csak írj!
-
Ricsi.M
tag
válasz
F-ECT$ #56637 üzenetére
Szerintem az Ambilight egyrészt nagyon hangulatos, tetszetős, külön élményt nyújt, mert úgy érzed, hogy a káván túl is történnek a dolgok, jobban beszippant a tartalomba. Másrészt azt olvastam több külföldi fórumon, hogy el tudja palástolni a kijelző gyengeségeit és sokkal színesebbnek fogod látni, a feketét pedig feketének. Ügyes trükk.
-
Gino20
őstag
válasz
yrkalla1 #56644 üzenetére
Ha lelki szemeiddel nem látod
, akkor lehet butaságnak fog hangzani, de vágd ki valami kartonból / papírból és tedd a ,,helyére" és rögtön megkapod a valós különbséget (főleg, hogy manapság nem igen van lehetőséged megnézni üzletben). Amúgy 3.5-4m-re tényleg elkél akár a 65" is (szerintem még akár nagyobb is), ami elsőre ,,ijesztő" lehet, de persze az már jóval drágább. A HDR szabványok ( HDR10, 10+, Dolby Vision) jó dolog, de ehhez nem árt egy picit erősebb TV, aminek pl nagyobb a csúcsfényereje. Belépő kategóriában inkább csak marketing, hogy ezt is tudja a TV.
Dolby Atmos, DTS támogatás szintén lehet nagy előny ha nem használsz médialejátszót és van pl ilyen tudással rendelkező házimozid / soundbar-od, de ha nem használsz külön hangkeltőt, vagyis csak a TV speakers hangszórói fognak megszólalni, akkor megint csak nincs komolyabb jelentősége. -
yrkalla1
csendes tag
LG 49UN74003-at néztem ki, led panel, fakó szürkés feketével. Előző TV Samsung VA panel volt, kínszenvedés oldalról és világosban, akkor inkább a kevésbé fekete.
A kérdésem, mennyivel nagyobb az 55"-ös ránézésre? Ki tudom számolni, de élőben nem tudom megnézni. A szoba kb 3.5*5 méteres, kb 3.5-4 méterről nézzük a TV-t. Ide van értelme 55"-ös méretnek? A másik kérdés, HDR+, HLG+ Dolby Atmos mennyire éri meg a felárat? Van, ami a hétköznap kihasználja? Film, játék stb? A nanoról letettem, nem tűnik erősnek a +25-30 ezres felárért. -
dvtkfan
senior tag
Már csak egy utolsó kérdésem lenne, hátha arra kapok választ...
A két tv között nagy eltérés van? Megéri a q80 a felárat a q70-hez képest,
Sajna ennyire azért nem értek hozzá...
Előre is köszönöm a választ!
-
rainman72
Topikgazda
Pana 2021 Lcd line-up [link]
-
rainman72
Topikgazda
válasz
F-ECT$ #56637 üzenetére
Az az igazság hogy én amugyse ülök full sötétben a tv előtt,valahonnan,másik helységből szűrödik be fény.Aki azt szereti annak szerintem ez felér egy vallatással.
Nekem miota elérhető kategoriába a került az ambi,2018 óta van ilyen tvm,és már annyira hozzá szoktam,hogy nem nagyon tudok más nézni,mert hiányérzet van.
Ki kell próbálni.Élőbe másabb ahogy leköveti a kép színeit a tv és pillanatok alatt más színeket varázsol,úgy hogy nem zavarja a szemed.
Elsőre ugy tünik mintha kiszélesedne a tvn látott kép.
Tehát ne úgy képzeld mint mikor egy a discoban villogott a fény anno,ami megvílágít egy gömböt,mert azt tudott ídegesítő lenni.
Ez is főleg akkor érdekes ha van neki hely bőven kibontakozni.Amugy a tv csak kezdet még bővitve lesz elvileg HUE lámpákkal vagy ízzóval és akkor az egész szoba fényárba fog úszni. [link] -
törölt tag
válasz
F-ECT$ #56637 üzenetére
Ha erre nem mondod azt hogy "KÖLL, AZONNAL", akkor neked nem köll..
-
F-ECT$
titán
-
Blitz23
tag
válasz
AxBattler #56632 üzenetére
Köszönöm, más gyártótól inkább ne is nézzek?
Még egy kérdés: 43UN7400 nézem. Azért van egy-két ember, aki szerint csalódás. "Iszonyatos csalódás. A színek szürkék fakók, ködfátyolosak, nem is értem hogyan tudnak ilyet kiengedni a gyárból. " Ez erre a belépő szintű árkategóriára igaz úgy általában vagy kifejezetten erre a modellre? -
Blitz23
tag
Sziasztok srácok!
Segítséget szeretnék kérni. Keresek igényeimnek megfelelően TV-t, de béna vagyok és nem értek hozzá.
100-120k
PS5 és filmek nézése (a PS5 a fontosabb)
2 méter kb.
Vegyes. Este jobban szeretek kockulni / filmet nézni.
5. Szemből vagy enyhén oldalról nézed-e a tévét, illetve általában többen nézitek-e?
Főleg szemből szoktam, de valamikor kicsit oldalról.
6. Milyen szolgáltatások/funkciók fontosak neked? (pl.HBO, Netflix, AirPlay, PIP stb.)
Nem fontosak, de jó, ha van HBO, netflix.
Legalább 2 HDMI, fejhallgatót jó lenne, ha tudna kezelni, de nem fontos.
Mindegy
Ilyen nincs.
10. Milyen egyéb követelményeid vannak? (pl. Ambilight, légegeres távirányító stb.)
4k HDR, minimum 43 col.
Akár használt is, de garancia mindenképp legyen rajta.
Értékelések alapján ezt néztem ki magamnak első körben: [LG 43UN71003LB]
Nyilván tisztában vagyok azzal, hogy nem a legjobb minőséget kapom ennyi pénzért, de minél jobbat szeretnék.
Köszönöm előre is. -
rainman72
Topikgazda
[Mi az a nanocell]
Betekintési szöget nem tudom pontosan,a Samu topikot kérdezd meg lszi
Fakulni biztos hogy fog,talàn picivel kevésbé mint egy sima VA. -
zack
nagyúr
válasz
rainman72 #56626 üzenetére
Okok. Köszi. Inkább esti filmezéshez, nappal alszom.
Bár az új lakásba még 3 hét mire átköltözünk, de elég világos a nappali ahol a tv lenne, de tetettem fel jó minőségű redőnyt, elsősorban pont ezért.
A nanocell technológiának amúgy mi a szerepe?
De szerintem akkor a 65-ös Q-s Samu lesz.Ennek a Q-s Samunak a betekintési szöge vállalható? Vagy inkább legyen kompromisszum, és legyen IPS?
-
rainman72
Topikgazda
Nem tudnak ugyanugy sötétben inkàbb szürke a fekete,a kontraszt se vàltozott,alacsony a VA-k képest,de ettöl független ki lehet hozni belöle jó képet.
Làsd lentebb székes fotó.
Ez a 3 model ajànlott.
Ips Lg 65UN74 vagy Lg 65Nano793
Va Samu Q60 magas kontraszt és magasbb fényerö mint a TU8002
Ha esti filmezêshez kell akkor mindenképp,ha vegyes akkor is inkàbb,hacsak nem vmi nagyon vilàgos helyre kell,mert akkor az Lgk
A nanocell nem igazàn tesz hozzà sokat. -
zack
nagyúr
válasz
rainman72 #56623 üzenetére
Monitorba IPS-t használok 10 éve legalább. De a VA se rossz, mert ott a fekete az fekete. Bár lehet a mostani fejlesztésű IPS panelok már több és jobb minőségű feketét tudnak. Tehát maradnék szerintem az IPS-nél.
Samsungból ha van ezekből ajánlható, akkor azt választanám első sorban. LG-t csak akkor, ha technikai paramétereiben jóval fejlettebb.
-
rainman72
Topikgazda
válasz
#85578752 #56616 üzenetére
Esetleg ez a bontott de nem hasznàlt,3 év garis nem érdekel jó àron? [70PUS8505]
-
zack
nagyúr
Sziasztok! Az lenne a kérdésem, hogy a Vodafone kínálatából ezek közül melyik 65 colos tévét érdemes?
Samsung UE65TU8002 4K UHD
LG 65UN74003 4K UHD
LG 65UN71003 4K UHD
LG 65NANO793 4K UHD NanoCell
Samsung UE65TU7022 UHD 4K
Samsung QE65Q60T UHD 4K QLEDAmit ajánlottatok pár éve az bejött (UE50H6400). De ez menne a gyerekekhez, nekünk meg egy nagyobb.
-
rainman72
Topikgazda
válasz
AxBattler #56619 üzenetére
Ez is mini led erre írtam hogy dràga lesz sztem nem kicsit
Akkor inkàbb a sima led 9206.
Vagy a 8506 ami szintén 120hz panelt kap elvileg [összehas. 8506-9206-9506] -
rainman72
Topikgazda
válasz
#85578752 #56616 üzenetére
A Samu mini ledek hàt mit is mondjak,nem olcsók
A legolcsóbb 55s 630e [link] A Philips is kb ilyen àron fog nyitni.Hogy abból mikor lesz megfizethetö az àtlag embernek,sztem még nem most,meg jövöre se még.
Attól jobban megéri az oledek àràt nézni.
Tavaly is volt 300-320e az 55s,és több napig,nem egy fél óràra hogy esélyed se legyen megvenni.
IPS panellel csak az 55PUS7805 van vagy a 65PUS7805-8505.
Illetve a 2019s model 65PUS7354.
Nem mondom hogy kerülendö,de az ips glow és bevilàgitàs boritékolható.
Ne vàrj olyan homogén é fekete képernyöt mint amit az 58PUS7805höz mellékeltem.
Nappal igen de sötétben nem.Az ambilight meg egy olyan dolog ami eléggé be tud szippantani.
IPS én elég szerencsés voltam ezzel a panellel,nagyon kevés a backlight bleeding
-
Bence01
tag
Sziasztok,
Van egy Samsung ue55mu8000 -es tv-m amivel meg vagyok elégedve, de mellé szeretnék egy hasonló-t 50" -ban vagy 55" is szóba jöhet. A keret max 170eFt VA/MVA panelt szeretnék és 4k hdr-t ha már lejátssza jó, nem baj hogy nem sokat dob rajta, akár használt is oké, de elég gyér a kínálat. Ahogy nézegettem a dolgokat a 100Hz esélytelen így attól is elbúcsúztam.
Szerintetek mi férne bele? A márka/menü nem érdekes inkább a kép legyen szép.Amit hirtelen találtam:
Samsung UE55TU8002
Samsung UE50TU8502
Samsung QE50Q60TAU -
törölt tag
válasz
rainman72 #56613 üzenetére
Igazad lehet, a VA monitoromnak szebb színei vannak mint az IPS laptop kijelzőnek, cserébe jobb a betekintési szög - és még persze ezer más változó van. A mostani TV-nk is VA, elég szűk az a tartomány ahonnan jó a képe.
Szóval a 43-55-65-75 IPS, 50-58-70 VA, akkor ennél a típusnál is a 65-ös vagy az 55-ös ami érdekes lehet, ha többen is néznénk. Vagy várunk a 2021-es modellekre, amik között lesz mini LED-es, gondolom hasonló árban mint a Samsung QLED.
-
tobias40
veterán
Az Olimpia és foci EB miatt szokott leárazok lenni.Érdemes ezekre várni vagy nem számot tevő az ilyen akció?
-
rainman72
Topikgazda
válasz
#85578752 #56609 üzenetére
Az 58PUS7805 VA panel,van itthon nekem is meg IPS Philips is.Mind2 be lehet àllitani hasonlo szineket aki làtott màr ilyen tvket tudja
Philipsnél a 43-55-65-75 az IPS panel.
Raktam ki pár képet,attól élőben sokkal élesebb a kép,a fotó elég gyenge,de nagy métetet meg nem enged feltölteni. -
rainman72
Topikgazda
válasz
tomboy0013 #56606 üzenetére
-
-
törölt tag
válasz
tomboy0013 #56606 üzenetére
Köszi az élő tapasztalatot, egybevág az elméleti adatokkal a táblázatban.
A HDR annyira nem is fontos, az Android csak kényelmes lenne, HBO Go sem szempont, valamivel úgyis okosítani kell mindegyik TV-t ha weboldalakba ágyazott videókat is néznék (pl. ATV videók, RTL Most, SzínházTV).Én is ilyen ársávban gondolkodtam, az automatikus hangerő limit miatt olyan TV-t kerestem amin van fejhallgató kimenet, mert a soundbar auto limitje nem jól működik a hektikusan hangmérnökölt youtube-os videóknál, a Samsungé meg analóg kimeneten elviselhetővé teszi, lehet hogy vannak már fejlettebb megoldások, de nem ismerem őket (talán a Dolby Volume ilyen technológia?)
160e körül volt egy LG, aminek még volt fejhallgató kimenete, de utamba akadtak a Philipsek és az Ambilight miatt megtetszettek.
Érdekes módon az Ambilux már nem tetszik annyira, olyan mint a híradókban amikor a képtartalmat elmosva és felnagyítva jelenítik meg a háttérben vertikálisan rögzített mobiltelefonos videóknál.A PUS7805-ből az 58-as most szimpatikus, nagyobb nem kell, köszönöm mindenkinek a segítőkészségét!
-
törölt tag
válasz
rainman72 #56604 üzenetére
Köszi, ezt láttam először tesztvideón, meg is tetszett. Ahogy látom, ezek IPS panelekkel vannak szerelve, bár itt meg azt írják nincsenek ilyen méretű IPS panelek (50, 70). De akkor az 58-as az lehet.
-
zsolthee
senior tag
Sziasztok!
Tudja valaki, hogy a Panasonic TX-49EX600E TV-hez milyen csavar kell a VESA rögzítéshez?
-
dvtkfan
senior tag
Sziasztok,
A Telekom kínálatából volna olyan tv, ami az alábbi részletezésnek megfelel?
Kb. nagyon max 300-350K
Elsősorban TV és filmnézés, másodsorban elég sok Xbox is...
Most jelenleg [ez a TV] van itthon, de most már egy minimum 50-es 4K tv-t szeretnék
Vegyesen...nappal is és este is
Inkább szemből, max 2 fővel, na jó még a gyerkőc is, akkor 3 fő
HBO, Netflix
Legalább 2 vagy 3 hdmi és minnél több usb port
Mindegy
Most egy Samsung és egy LG van itthon...
Nincs
Csak új és lehetőleg a Telekom kínálatából!Előre is köszönöm a segítséget!
-
tomboy0013
veterán
válasz
rainman72 #56603 üzenetére
Elkértem a távirányítót és felhúztam a színeket, nekem úgy is nagyon gyengének tűnt. Szórakoztam egy ideig a beállításokkal, de nem igazán ért a közelébe a 65-ös verzió alapbeállításainak se. Ezért is engedtem el azt a TV-t. 2-ből 2 ugyanolyan színtelen volt, bár lehet pont 2 gyári hibás termék volt. De ahogy látom más is írt színproblémákról a linkelt oldalon, így nem egyedi az eset. Lehet kétféle panel került az 58-as 8505-be?
Konzumpro: Nekem azok sem igazán tetszettek, most jelenleg a Sony XH90 felé hajlok. Jelenleg 290 az ára az 55-ös változatnak. Fluid Android, FALD LED, 10bit, 100-120hz, HDMI2.1. Egyelőre nem látok jobbat ezen az árszinten, főleg Androiddal. Egyébként 150.000-es limittel indultam neki a TV vásárlásnak
-
törölt tag
válasz
tomboy0013 #56601 üzenetére
Köszönöm, ez hasznos tapasztalat, lehet hogy a TCL után valami Samsung QLED a következő ami jó lehet. Jó drágán.
-
rainman72
Topikgazda
válasz
#85578752 #56600 üzenetére
Próbàld meg olcsóbban az 58PUS7805-t.
Sajàt tapasztalatból merem ajànlani.
A droid hiànyàt,vagy az HBOGO-t egy
Mi stick-el lehet pótolni még igy is jobban kijössz.
Nincs bevilàgitàs,homogén,nem felhös.
Szinekkel sincs gond,a gyàri szabvànyos mod àllitàs nélkül is hasznàlható.
Pàr napja volt 160e is,be kell àllitani egy àrfigyelöt [link] -
rainman72
Topikgazda
válasz
tomboy0013 #56601 üzenetére
Nincsenek fakó szinei a VA paneles Philipsnek se,minimàlis beàllítàssal hozza azt a szintet mint egy IPS,itt inkàbb az oldal irànyú fakulàs ami bosszantó lehet.
Föleg úgy hogy wide color gamut-al,széles színskàlàval rendelkezik a PUS8505.
Külföldi forumokon meg az ittenin is volt példa a rossz HDR kezelésre sajnos,én még nem talákoztam vele.
És már az 58PUS7805 is jó színkezelésböl nem csak a PUS8505 -
válasz
BalaNce87 #56599 üzenetére
Ha kell HBO GO és Netflix, Android nélkül, akkor csak Samsung és LG jöhet szóba... utóbbinak talán barátságosabb a menürendszere és a Magic Remote-tal nagyobb élmény lehet kezelni.
+ Világosabb helyre lehet jobb lenne egy IPS panel: LG 43UN8000, vagy LG 43UN8100.
Az általad említettek között szerintem nem fog nagy különbséget érzékelni, szvsz fölösleges +20k-t kiadni a Q60-ért. -
tomboy0013
veterán
válasz
#85578752 #56600 üzenetére
Én is nézegettem egy időben az 58PUS8505-öt, de a fakó színek eltántorítottak. 2 üzletben is megnéztem és tesztelgettem a kép beállításokat. A 65-ös változat volt mellette a Euronics-ban és annak sokkal szebbek voltak a színei (azt hiszem az IPS panelos).
Aztán végül TCL C815 lett 20.000-rel drágábban mert én is androidosat akartam. Ég és föld volt a TCL javára a különbség kép(qled) és hangminőség(beépített 2.1-es Onkyo hangrendszer) szempontjából is. Kár, hogy az Edge LED miatt bevilágított az enyém és inkább elálltam a vásárlástól. Azóta sincs új TV-m.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Spórolós topik
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Subaru topik
- Nem tudja garantálni a TSMC a tiltólistás cégek kizárását
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- LEGO klub
- Teljes stratégiaváltással megy neki az európai piacnak a BYD
- Riasztó topik
- Elindult a Marathon zárt alfa tesztje
- További aktív témák...
- Szinte új, minőségi, állítható ritkítóolló
- Beszámítás! Apple Mac Mini 2018 i7 32GB 256GB SSD számítógép garanciával, hibátlan működéssel
- Samsung Galaxy A71 128GB Kártyafüggetlen, 1 év garancia
- Dell Precision 5560, 5550, 3561 i7, 10-11. gen. Nvidia 4k Touch, gar
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5600X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 4060Ti 8GB Rampage SHIVA Seasonic 650W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest