-
PROHARDVER!
TOPIK ÖSSZEFOGLALÓ
Ezt a leírás azért hoztuk létre, hogy segítsünk eligazodni a tévék kusza és állandóan változó világában. Először következzenek a kérdések, amikre szeretnénk választ kapni:
1. Tévére szánt összeg, forintban?
2. Mire használnád leginkább? (pl. filmnézés, tévénézés, játék, sport)
3. Milyen messziről nézed a tévét, és mekkora méretűre gondoltál?
4. Világos vagy sötét szobában nézed-e a tévét, többnyire nappal vagy este?
5. Szemből vagy enyhén oldalról nézed-e a tévét, illetve általában többen nézitek-e?
6. Milyen szolgáltatások/funkciók fontosak neked? (pl.HBO, Netflix, AirPlay, PIP stb.)
7. Milyen csatlakoztatási igényeid vannak? (pl. jack-csatlakozó, optikai stb.)
8. A tévé talpa középen vagy oldalt legyen?
9. Miket részesítesz előnyben? (pl. márka, operációs rendszer stb.)
10. Milyen egyéb követelményeid vannak? (pl. Ambilight, légegeres távirányító stb.)
11. Csak új vagy használt tv is szóba jöhet (garanciával vagy anélkül)?
Ajánlott modellek összehasonlító táblázata (haladóknak)
Új hozzászólás Aktív témák
-
AL
addikt
válasz
Smile8822 #49141 üzenetére
Szia. A display spec oldalon a jobb felső sarokba kell a típusszámot beírni. Sokszor az utolsó 1, 2 számjegy nélkül, majd 4 készülék adatait összehasonlíthatod. 50 es LG és a Samsungok VA panelesek az 55 ös LG IPS paneles. A fenti összefoglalóban olvashatsz a panelekről, de az a legjobb ha üzletben megnézed őket az otthoni nézési távot és szöget utánozva. Ha már leszűrted őket 1, 2 készülékre, akkor érdeklődjél itt, vagy az adott márka topickban. Üdv.
-
KD6-3.7
őstag
Ez a topic egy időhurok, minden nap ugyan azok a kérdések ugyan azokról a televíziókról!
Olvassatok már picit vissza, irjatok be a keresőbe a márka nevét, modellszamot az is sokat segít!Van összefoglaló is!
Illetve írjatok meg hogy mekkora helyetek van, milyen messziről néznétek, számít e, ha elkezd fakulni a kép, ha oldalról nézed, aztán mennyit szánsz rá stb. Netflix minden TV-n van, HBO GO csak LG, Samsung és Androidos modelleken ami pl.: egyes TCL, Sony, Philips tipusok.
Összefoglaló! Pls!
-
rainman72
Topikgazda
válasz
Smile8822 #49141 üzenetére
Ezt te gondoltad komolyan hogy ennyi tvt egymással össze hasonlítsunk,arra ott a displayspec.
mert az egy regény lenne a végén
Azonos árfekvésben tehát 100 és 200 ezer között ugyanazt a képet kapod nagyjából
Eltérés csak a VA és az IPS sajátságos tulajdonságaiban van,ezt megtalálod az összefoglalóban fent!
Hogy melyik milyen panel azt meg itt [link] -
gyeniko
őstag
No, elhoztam a Smsung UE65NU8002-t. És tényleg bontatlan és tényleg 2 év Samsung Magyar Zrt. adja a 2 év jótállást. És tényleg 310.440,. Ft-ot fizettem érte. Így aztán megkímélem magam attól, hogy jóval drágábban vegyek 50 Hz-es TV-t.
-
Smile8822
senior tag
Sziasztok!
Új Tv -t szeretnék vásárolni kinéztem párat és szeretném megtudni hogy melyik lenne jobb választás és miért igazából szeretném tudni hogy melyik mivel jobb a másiktól.
Ők lennének:
LG 50UN70003LA 4K UHD HDR webOS Smart TV.LG 50UN74003LB 4K UHD HDR webOS Smart TV
LG 55UM7050PLC 4K UHD LED TV
LG 55UN70003LA 4K UHD HDR webOS Smart TV
LG 55UN74003LB 4K UHD HDR webOS Smart TV
LG 55NANO793NE 4K UHD HDR webOS Smart NanoCell TV
Samsung UE50TU7102KXXH Crystal UHD LED TV
Samsung UE50TU8002KXXH Crystal UHD LED TV
Samsung UE55TU7102KXXH Crystal UHD LED TV
Samsung UE55TU8002KXXH Crystal UHD LED TV
Köszönöm előre is... -
zozy84
senior tag
Sziasztok!
Arra lennék kiváncsi, hogy mi ténylegesen a különbség a Samsung QE 65 Q82RAT és a Samsung QE 65 Q80TAT között??
Az oké, hogy a RAT az 2019es modell a TAT meg 2020as.
Annyit már mondtatok pár hete, hogy a RAT modellek tehát a 2019es modellek többet tudnak mint az idei modellek. De mivel tudnak kevesebbet az idei TAT 8as sorozatos tv-k?
Annyi különbséget már találtam hogy a Q82RAT az Direct Full Array 6X , a Q80TAT meg Direct Full Array 8X/12X.
Ez nagy különbség?? A képminőségen ezt bárki észreveszi?
Csak azért kérdezem mert most hogy nincs akció így a QE65Q80TAT 700eft!Én meg akcióban egy hónapja vettem a 363eft-ért a QE65Q82RAT-t ami akkor elvileg jobb mint a TAT de fele annyiért vettem. Ez lehetséges? Amúgy baromira meg vagyok elégedve a tv-vel. Imádom! A Sony W829 után meg pláne gyönyörű képe van. Csak most akkor olyan mint ha egy 700eftos tvm lenne? Ez a Samsungnak hogyan jött vagy miért?
Simán csak kiváncsi vagyok.
Egy barátomnak már neki sem állok megmagyarázni, hogy az ő Q60RAT miért nem olyan jó mint az Q82RAT. (Ha már a dupla ára nem árulkodó) -
rainman72
Topikgazda
Hát igen 1szerübb lenne jó meglátás,de ezek a tipusok se állandóak,jövőre jön újabb szeria,ezért nem igazán jó megoldás sztem!
Volt itt egy fotós hsz a Hisense-ről pár napja,de eltünt,van amugy saját topicja olvass bele!
TCL-m is voĺt nem rég 65s ívelt VA panellel,nagyon jó kontrasztos képpel,edge ledes kivitelben,nuku bevilágitás!
Meg még egyet szeretnék [link] -
Veron
addikt
válasz
rainman72 #49116 üzenetére
csak egy komment: nagyra értékelem a segítségetek. pont ezért nem lenne egyszerűbb, ha ezt a listát és még további 2-3 méretvariánsra betenné valaki az összefoglalóba? a kérdezők 75%-a ugyanazt a kérdést teszi fel, egyszerűbb lenne nektek, ha nem kellene ennyiszer leírni.
dj79: a Hisense A7100F ennyire penge? kínai ellenes voltam, de sokat ajánljátok és 100ért az 50 colos nem drága.
összeszerelési minősége, betekintési szöge rendben van? médialejátszója viszi a 4k tartalmakat NASról vajon? -
nyesteb
tag
válasz
rainman72 #49116 üzenetére
Én is hasonló cipőben járok, mint TBone, de nálam UPC Direct van, amit szeretnék majd box nélkül megúszni (sajna a box távirányítója egy frekin működik a világításéval és folyton kapcsolgatja azt is), de azt olvastam korábban, hogy a Hisense nem ajánlott erre a célra. Ez még mindig áll? Ezek a Hisense TV-k is rosszak műholdas adással? Amúgy a Philips felé húz a szívem, de a Hisense is jónak tűnik.
Köszi! -
kiki22
senior tag
Sziasztok ! Új konzolokhoz jelenleg melyik tv-t érdemes megvenni ? Lg cx -et nézegettem .Van esetleg jobb választás ?
-
TBone
tag
Sziasztok!
130-140k körül gondolkozunk egy TV-ben. 2,8-3méterről nézzük a TV-t majd, 50”-ban nézelődöm. Az a baj, hogy totál analfabéta vagyok a témában, a különböző nagy gyártók millió féle típusaiban (már csak 50 inchnél is) nem tudok eligazodni. Nincs különleges igényünk: max Full HD tartalmakat néznénk (4K szinte kizárt), filmek, TV szolgáltatóknál elérhető adók, netflix, én néha sportokat is.
Vannak kifejezetten ajánlott típusok vagy nagyon nem lehet mellélőni?Előre is köszi!
-
Kingcold
aktív tag
Sziasztok!
Szemezgetek egy ideje eg Hisense AF7400F el.
Ami visszatart, az az input lag, 20ms. Ez mennyire lehet zavaró játék (PS4Pro) alatt?
A displayspecifications.com on, csak BE7400 as modelt találtam. (átnevezés, vagy másik modell... nem tudom) de itt 50ms ról szól a téma.
Mi az igazság? -
rainman72
Topikgazda
válasz
GegeWarrior #49105 üzenetére
Ez a Nano engem is,csak hát az ára
[link]
-
HF77
őstag
válasz
GegeWarrior #49105 üzenetére
az a nanocell mit is tud?
nem vagyok otthon a témában... -
wwhy
veterán
válasz
GegeWarrior #49099 üzenetére
Erre én is kíváncsi vagyok
Ha esetleg megvetted valamelyiket, majd számolj be róla.
-
Duppy
kezdő
Sziasztok!
A sony kd55xh9077 televizio jo arban van 250ezer ftert?
Van olyan jo mi t az altalatok sokat emlegetett xf9000es sorozat?
Csak mert van kuponom es ennyiert megtudom venni.
A masik versenyzo emelett a samu qe55q70t. Az jobb lenne,vagy rosszabb kategoria?
Koszonom a valaszokat fiuk,lanyok!!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Új és használt laptopok , üzletitől a gamerig , kedvező áron. Garanciával !
- Telefon felvásárlás!! Apple Watch Series 6/Apple Watch Series 7/Apple Watch Series 8
- SEAGATE ST6000NM0034 6TB 7.2k SAS HDD, nettó 15747Ft + ÁFA, 1 év garancia
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i9 14900KF 64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Csere-Beszámítás! Custom vizes számítógép játékra! I7 12700KF / RTX 3090 / 32GB DDR5 / 1TB SSD
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest