- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- SD memóriakártyák (SD, SDHC, SDXC, micro SD)
- RAM topik
- Kompakt vízhűtés
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- 80% vs. 100% – Tönkreteszed az aksit, ha mindig feltöltöd? – Tech Percek #6
- Léghűtés topik
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
Aktív témák
-
frizso
senior tag
válasz
Dr. Akula #1197 üzenetére
Ez jobb?
Lenovo 3000 N100
C2D T5500@1.6 Processzor
sata 80 Gb vincsi
Dvd+- RW
15.4'' 1200x800 monitor fényes kijelző
1.5 giga ram (667)
wifi,bluetooth,1.3 webcamera beépített, magyar billentyü,ujlenyomat felismerő,4-1ben kártyaolvasó
VGA integrált 945 Express Family (128)GMA 950 A notebook [link]
Használtan mennyit ér? -
Dr. Akula
félisten
válasz
parandroid #1198 üzenetére
A lenti linken ezt írják róla:
leather-like surface constructed of metallic gray graphite polycarbonate
Magyarul metálfényezésű műanyag kaszni. (Azt nemtom ebben mi a bőrszerű.) -
-
Dr. Akula
félisten
Sajnos testközelből ismerem már az acereket, nem kell hozzá olvasnom is. A 8xxx sorozat régi (Pentium-M-el ma már nem is árulnak (új) gépet), elvileg csúcsmodellnek szánták, de annyira lett csúcs, mint amennyire a TravelMate üzleti: semennyire. Csak többe kerül. A fémházat nemtom hol hallottad, olyan ennek tuti nincs, hacsak a műanyagot nem soroljuk a fémek közé.
szerintem ez jobb, mit a Tecra S2, de erről ne nyissunk vitátHát ne is. Azért viccnek jó volt.
Ha venni akarod, ott a Tecra, ami mégiscsak egy minőségi sorozat tagja, nem ilyen Acer hulladék, én a helyedben nem is gondolkodnék melyiket vegyem. -
Dr. Akula
félisten
Tekintve hogy itt: [link] egy Toshiba Tecra S2 ilyen konfigban:
15.1'' 1400x1050 sxga+ Tft
DVD-író DL
nVIDIA Geforce Go6600 64 Mb
1024 Mb ddr Ram
60 Gb (5400) Hdd
Gigabit lan
56k modem
Firewire
3db USB 2.0
WiFi b/g
bluetooth
infra, PCMCI
újszerû notebook
1 hó garancia 3 hó szervízgarancia
memóriakártya olvasók
109 rongy, nem sokat. Igaz, ez elég alkalmi vétel, talán 90-100k-t is kapsz érte, de a fentihez viszonyítva 50k lenne reális. -
frizso
senior tag
Ez a noti mennyit érhet Acer Travelmate 8103 WLMI:[link]
Intel Pentium M 750 (1,86GHz, 533Mhz FSB, 2MB L2 cache)
15,4'' WSXGA+ TFT LCD (1680*1050)
ATI MOBILITY RADEON X700 with 128MB
100GB HDD
DVD Double Layer
1024 DDR2 533
Használt, gari nincs, akku 3-4 óra, ami eltér a linkhez képest, hogy ebben 1Gb-t memó van és 100Gb-o vicsi! Korrekt hozzászólásokat várok!
[Szerkesztve] -
dagijoe78
csendes tag
Laptop... laptop... laptop...
Vegyetek PC-t!
-
törölt tag
válasz
parandroid #1186 üzenetére
igen, figyelmetlenül ovlastam...
nem vettem észre a különbséget az i945PM és az i945GM közt... bocsi -
Damage
senior tag
Szívesen megmutatom 1-2 képemet, amit egy 19''-os képernyőn dolgoztam fel 1024x768-ban. Tudom, hogy mekkora képernyőméret mellett milyen nehéz (vagy könnyű) dolgozni. A fotófeldolgozásnál alap, hogy néha 400-800X-osan is belenagyítunk a képbe (igen, addig, hogy teljesen pixeles lesz a kép) és ilyenkor egy nagyobb kijelzőn átláthatóbb az egész. Engem nem zavar, ha másnak jobb a kisebb kijelző, kérlek Téged (és a többieket se) zavarja, hogy nekem ezek az igényeim.
[link]
[link]
[link]
[link]
Engedd meg, hogy eldöntsem, hogy mekkora kijelző lenne számomra az ideálisabb.
Azt se értem, hogy mást miért zavar, hogy nem törődöm a gép tömegével. Én fogom cipelni, nem más...
A játékról lemondtam, de egyébként sem játszottam volna új játékokkal, csak naívan azt gondoltam, hogy vehetek ilyen gépet (árlistákból ez derült ki, pl a FuSi-k). Mivel meggyőztetek, hogy nem annyira megbízhatóak, és élőben sem tetszett annyira a kijelzőjük, ezért erről a márkáról lemondtam.
Egyébként kíváncsiságból elnéztem pár helyre, hogy élőben is megnézhessem a notik kijelzőjét. Tapasztalataim szerint a Packard Bell-nek a legszebb a kijelzője (Diamond View). AZ MSI-k is nagyon tetszettek.
amol-nak és a többi értelmes embernek köszönöm a segítőszándékú hozzászólását. Örülök, hogy 1-2 ember elfogadta és megérti, hogy mire van szükségem! -
sghc_toma
senior tag
válasz
#16820480 #1182 üzenetére
amúgy édekes az a lista a 950-nel kompatibilis játékokról... azt írják, hogy a CoD2 nem indul el rajta, közben meg youtube-on van olyan video, amikor Macbook-on játszanak vele...
mikor kijött a játék, tényleg nem futott.. gondolom azóta megoldották a játék írói, hogy menjen 950-en is..
meg azt sem értem, hogy a Quake4 miért nem fut, ha a Doom3 igen, ugyanis ugyanaz a grafikus motor egy az egyben...
Quake4 elindul, csak nem nagyon lehet vele játszani, pöppet lassú a drága.. ezt írják is, a ''Details'' linkre kattintva van info a problémáról.. -
törölt tag
köszi, ez megnyugtató! mondjuk most is minimum közeli beállításokkal játszom vele, mert így is elégséges, inkább csak az irányítás meg a frissített játékoslista miatt használom ezt is már csak a 06 helyett...
ennél újabb játékokkal már nem nagyon szoktam játszani, úgyhogy akkor asszem lehetséges, hogy inkább tendálok majd a szubnotesz kategória felé
amúgy édekes az a lista a 950-nel kompatibilis játékokról... azt írják, hogy a CoD2 nem indul el rajta, közben meg youtube-on van olyan video, amikor Macbook-on játszanak vele... meg azt sem értem, hogy a Quake4 miért nem fut, ha a Doom3 igen, ugyanis ugyanaz a grafikus motor egy az egyben... -
törölt tag
megnézegettem a videókat, jobb, mint amire számítottam, bár ezek több éves játékok azért... (az aero felület meg úgy szaggat, hogy csak na)
mondjuk engem az érdekelne, hogy pl. a Fifa07 hogy megy vele (esetleg a 08 elindul-e majd), mert gondolom az NFSU2 az simán menni fog, ha a Halo ment
ha ezeket a kritériumokat teljesíti, akkor lehet, hogy a következő laptopomban már gma950 fog ketyegni... -
törölt tag
válasz
parandroid #1172 üzenetére
leánykori neve? ezt értem hogy érted, de mégse értem... én azt hittem, hogy az i945gm az magának a chipsetnek a neve, a gma950 meg a grafikus chipnek (bár ebben sincs sokkal több logika, mint abban, hogy átnevezték).
amúgy az intel integrált grafikus vezérlőjével nem az a baj, hogy egy csomó játék 10-15 fps produkálva fut rajta alacsony felbontáson is, mert ilyet a többi integrált kártya is tud. hanem az, hogy egy csomó játék meg se nyikkan vele, mert eleve nem kompatibilis az intel megoldása velük. ilyenkor a kedves user valami olyasmi kedves hibaüzenetet kap, mint amit a hagadűs Alfonzotól: ''menjen be a hangszerboltba és vegyen húrokat rá''...[link]
-
Neoka
aktív tag
válasz
parandroid #1170 üzenetére
Köszi a válasz(oka)t.
Még annyi, hogy az msi m673x-szel szemezgetek. Esetleg tudok mondani olyat ami tudásban hasonló vagy jobb, de árban még közel marad hozzá? (~210e Ft)
No ezaz.. félek is az intergált VGA-tól, ezért kérdeztem rá, de a legtöbb noti ilyan árban (amiket eddig néztem) mind ezzel a 945-ös ''izével'' van szerelve. -
sssent
senior tag
''Az NX sorozatot nézegettem ami ugye 'business class' kategória''
Ez valami marketingzseni kijelentése volt, a HP háza táján inkább nc-vel kezdődnek a BC gépek. Ettől még az nx nem rossz, olyasmi, mint a ThinkPad R.
''jóféle hangrendszer ami kiegészítő hangfalak nélkül is jól szól''
Ilyen nincs, semelyik gyártónál sem, egyszerűen fizikai képtelenség. Lehet, hogy egyik másik kicsit jobban szól, de alapvetően egyik sem élvezhető. Külső hangfal vagy fejhallgató mindegyikhez kell. Ha nagyon vájtfülü vagy, akkor hangkártya sem árt - de ez már azért nem a 128b/s MP3 kategória.
A kijelzőt mindenképpen meg kell nézni, márkán belül is változó.
peterkeT: #1172: valóbanA lényeg, hogy egyeseknek szerintem így talán ismertebb.
-
parandroid
félisten
-
WN31RD
addikt
''Azt meg külön tudom sajnálni [...]''
Legyél szíves, kerüld a személyeskedést a továbbiakban.
Egyébként fel nem foghatom, miért veszed személyes sértésnek azt, ha vagyunk annyira igényesek, hogy nem ajánlunk fostalicska gépeket senkinek, hiába kéri akár. Ha valakinek a pénztárcájával nem összhangban levő igényei vannak, vagy kellő tapasztalat híján nem tudja, hogy jellemzően mit érdemes venni, és milyen szempontokra érdemes figyelni, akkor a legjobb tudásunk szerint megpróbálunk segíteni, megkímélni a kérdezőt a tanulópénz megfizetésétől. Ha nem megy, hát nem megy, az ő döntése végső soron, de nem fogunk rábólintani egy olyan gépre, amely a szaktudásunk és az e téren szerzett tapasztalataink alapján vállalhatatlanul gyenge minőségű. Akkor sem fogunk rábólintani erre, ha netán mindenki olyat vesz. -
amol
addikt
válasz
parandroid #1154 üzenetére
Akkor inkább ne értékeld sehogy. A tiéd egyetlen értelme az volt, hogy végre beismertél egy tévedést. Az Intel inkompatibilitási listáján szereplő programok nem feltétlenül a teljesítmény hiánya miatt nem futnak GMA-n. Talán hagyjuk abba a semmi megmagyarázását 50 soron keresztül, ha már az alap dolgokban egyetértünk nem kellene az apróságokon rágódni.
Nem feltétlenül szükséges erre válaszolni, nem tervezem hogy mostanában benézek. Csak olyan emberekkel lehet vitatkozni, akik nem dugják a fejüket a földbe.
Azt meg külön tudom sajnálni, akinek egy egész napos számítógéphasználat után az internet jelenti a kikapcsolódást.
[Szerkesztve] -
parandroid
félisten
''Na pont a jó minőség nem volt a listában. Köszönöm.''
Vacak minőségű műanyag gagyit nem fogok ajánlani. Te megteheted, ha gondolod.
''Először is nem létezett MX4xx go csak Geforce 4 4xx go.''
Hadd ne nyálazzam át az elmúlt évek már rég kifutott mobil VGA kínálatát pontos elnevezések után, teljesen egyértelmű volt, hogy milyen VGA-ról beszélek, mivel nemigen van mivel keverni. Pár éve volt ilyen gépem, nem jegyeztem meg a VGA pontos megnevezését. Elnézést a tévedésért.
''Ha gondolod leírom még egyszer, ha az nem elég hogy korábban leírtam hogy személyesen kipróbáltam: Nem minden játék kompatibilis a GMA-val ami elmegy dedikálttal. Vitatod ezt is?''
Az eredeti mondatod ez volt: ''Van jó pár játék ami jobban megy egy 5 éves dedikált memóriás kártyával mint egy vadiúj integrálttal, emellett egy sor játék el sem indul velük, ezt jól tudjuk. Még listát is adott ki az Intel.''. Erre írtam azt, hogy ami nem indul el egy mai integrált VGA-val, az az 5 éves dedikált VGA-val sem fog. Igen, van olyan, játék, ami nem fut integrált VGA-s gépen, ilyen például az Oblivion, vagy akár a Heroes 5, az idén megjelent csilivili fps-ekről nem is beszélve. Viszont ezek Gef4MX 4xx Go, pardon, Geforce 4 4xx Go kártyán sem fognak működni, ahogyan egy Ati Radeon 7500 (vagy akár 9000) Mobility-n sem. Visszanéztem a korábbi eredményeket, 3DM 2001-ben 4000 pont körül tud az i900GMA, 03-ban pedig 850 pont körül. Ez kb egy asztali MX440 szintje.
Másrészt egy manapság piacon lévő dedikált VGA-t (egy X1600-at, vagy akár csak egy Go 7400-at) tartalmazó gép nem egy árkategória egy integrált videóvezérlővel szerelttel, ellenben más felhasználási területen akár hasznos is lehet (lásd fogyasztás, melegedés).
Harmadrészt: A dedikált VGA nem játékra való, de korlátozottan arra is alkalmas. Nyilván nem a legújabb játékokkal, de nézd meg az általad korábban említett listát. Aki ennél több játékot akar a gépén látni, az kezdjen el nézelődni a dedikált VGA-k között, és készüljön fel az extra költségekre.
A kedvemért nem kellett volna mindezt még egyszer leírnod, én is tisztában vagyok az integrált VGA-vezérlők képességeivel, a hozzászólásodat pedig ebben a formában csak kötözködésnek tudom értékelni.
p -
amol
addikt
válasz
parandroid #1120 üzenetére
Az eredeti hozzászólás (igénylista):
''Az elvárásom: 17'' kijelző (a lehetőleg legszebb 2D képpel), 3200+ Barton-nál gyorsabb proci, 1 giga RAM (DDRII minimum), asztali PC-be való GeForce 6800-nál erősebb VGA. ''
Mutass ilyen jó minőségű gamer gépet 200e-ért. Köszönjük.
Na pont a jó minőség nem volt a listában. Köszönöm.
Az 5 éves dedikált memóriás kártya az MX4xx Go / FX5xxx Go sorozat, vagy Ati részen a 7500 és a 9000, 9200. Talán egy 9600-ra már igaz, amit állítasz (bár ez 5 éve még igen új kellett legyen), a többit az iGMA950 és az integrált R300 is állva hagyja jóval alacsonyabb fogyasztással. Az említettek fölött pedig gyakorlatilag csak az nvidia 6-os sorozata és az Ati X sorozata van, ezek pedig jóval újabbak.
Először is nem létezett MX4xx go csak Geforce 4 4xx go. Ha gondolod leírom még egyszer, ha az nem elég hogy korábban leírtam hogy személyesen kipróbáltam: Nem minden játék kompatibilis a GMA-val ami elmegy dedikálttal. Vitatod ezt is? -
Neoka
aktív tag
Sziasztok!
Milyen a 945 GM fajta vga vezérlővel ellátott noti? ilyen pl az asus z92f
másik melyik lenne jobb:
msi M673x
vagy asus z96f?
vagy tudtok mondani hasonló tudásút mint az MSI M673X? -
törölt tag
mondjuk az igazi dtr az egyik legfeleslegesebb dolog a világon. lehúzás gazdag hülyegyerekeknek. mobilnak gyakorlatilag nem mobil, mert mintha felszalagozott dömperrel mennél lánykérőbe. akinek arra telik, az megengedhet magának két gépet, meg autóval jut el x helyről y-ra. de mint látszik, ez itthon senkit nem fenyeget, mert a topik nagyjából arról szól, h kb. 130-250e pénzem van, maximum félprofesszionális felhasználásra lesz, melyikkel járok legjobban.
-
shev7
veterán
válasz
JulWCZar #1144 üzenetére
de ha nem viszed sehova, akkor egyaltalan minek a notebook... Amennyibe egy normalis DTR kerul, annyiert ket gepet veszel, egy asztali gep arabol meg nem veszel normalis DTR-t. Ha meg megis vinni kell, akkor az ipari hulladek kategoriaban elojonnek a peterkeT altal is emlitett hibak, hogy nehany kinyitas becsukas utan reped a muanyag a zsanernal...
Ertelmetlen dologrol vitazol... -
JulWCZar
senior tag
válasz
parandroid #1146 üzenetére
Burolatra/zsanérokra/mechanikára gondoltam a vázzal, nem voltam egyértelmű, sry.
Nem csak a nehézkes hűtő a gond, hanem a kábelek, perifériák, nagyon sérülékeny a monitor, a súlyról nem is beszélve.
Hiába vannak nosztalgikus élményeim a lanpartykról, azért 2007-ben ezt ajánlani elég abszurd -
parandroid
félisten
válasz
JulWCZar #1144 üzenetére
''2. A váza nem bírja a strapát''
Nem is a vázáról van elsősorban szó, hanem a burkolatról (karc, törés, repedés). Persze ha a megvételtől számítva kinyitva egy asztalon áll, és hozzá sem nyúlsz, mert csak külső egeret és billentyűzetet használsz, akkor no para, de akkor meg minek notebook.
Ha viszont már szállítod, akkor az feltételezi a táskában szállítást és a kinyitás-lecsukást is, ami már komoly megterhelést jelent némelyiküknek.
A barebone és asztali gépekre pedig nem igaz, hogy nem bírja a strapát, mert teljesen jól szállítható, hacsak nincs valami extrém méretű és súlyú hűtő benne, csak egyszerűen a befoglalómérete és a súlya, valamint a sok apró periféria miatt nehézkesen szállítható.
p -
törölt tag
válasz
Dr. Akula #1141 üzenetére
Kezedbe veszel egy konzumer notit, az már szinte a saját súlyától letörik, és akkor még nem is használtad. Recseg-ropog az egész, tré az illesztés, szerinted ez milyen minőség, meddig fogja bírni? Amíg kisétálsz vele a boltból.
ne általánosítsál már ennyire, mert ez így maga az esszenciális, tömény hülyeség... ezt azért nem kéne, még ha ennyire mély tüskeként él is benned, h vissza kellett vinned 2 db (talán acer) notit...
[Szerkesztve] -
JulWCZar
senior tag
válasz
parandroid #1143 üzenetére
Nézd, én így látom a gagyi erős notebbokot:
1. Akksi ideje elenyésző
2. A váza nem bírja a strapát
3. Nagyon melegszik
Ha DTR-re kell, az első kettő nem számít. Az utolsó is csak akkor, ha ez tönkre teszi a gépet, tehát a ''megfőzi a tökeimet'' nem lehet probléma, mert asztalon van.
Barebone:
1. Akksi idő nulla
2. Egyáltalán nem bírja a strapát
3. A hűtése rendben van
A 3. pont azonban lényegtelen, mert asztalon van. Csak akkor előny, ha annyira elkúrt konstrukciójú notebookkal versenyez ami megfőzi magát.
[Szerkesztve] -
parandroid
félisten
válasz
JulWCZar #1139 üzenetére
Értelmetlen kérdés. Nem a hordozásról volt szó, hanem az adott áron elérhető teljesítményről, és főleg minőségről.
A notebook egy hordozható számítógép. Cserébe a méreténél és a kompakt összerakottságánál fogva olyan hátrányai vannak, ami miatt nem veheti fel a versenyt árban és teljesítményben egy (akár barebone) asztali géppel. Amelyiket mégis sikerül közel annyiért adni, mint egy azonos teljesítményű asztali gépet, annak a minőségével komoly bajok vannak.
Persze ha valaki úgy érzi, hogy az adott teljesítményért hajlandó a hordozhatóság érdekében kétszeres árat fizetni, azzal semmi probléma nincs. Remek DTR gépeket kínál több gyártó is 400e Ft környékén, de a 200e Ft körül kínált 'gamer' notebookok az ipari hulladék kategóriába tartoznak.
p -
Dr. Akula
félisten
válasz
JulWCZar #1139 üzenetére
már maga a TFT monitor sérülékenyebb mint egy notebook.
Nyilván... Azért masszívabb vagy 10x...
vagy megérted elsőre, vagy továbbra is leszólsz a magas lóról olyan érvekkel hogy ''De''
Hülye kérdésre milyen választ vársz?
Kezedbe veszel egy konzumer notit, az már szinte a saját súlyától letörik, és akkor még nem is használtad. Recseg-ropog az egész, tré az illesztés, szerinted ez milyen minőség, meddig fogja bírni? Amíg kisétálsz vele a boltból. -
JulWCZar
senior tag
válasz
Dr. Akula #1136 üzenetére
''De''
Aha, jó.
Nem kérdeznem kellett volna.
Akkor gondolkozz egy picit:
Gép szállítása:
Szétszerelés, pakolgatás, csomagolás, összeszerelés.
Közben csatlakozók, kábelek használódnak, sérülnek, már maga a TFT monitor sérülékenyebb mint egy notebook.
De ezt szerintem fölösleges magyaráznom, vagy megérted elsőre, vagy továbbra is leszólsz a magas lóról olyan érvekkel hogy ''De''.
ja és a szétolvadásról: eredetileg is írtam hogy az egyetlen jogos aggodalom a melegedés miatti fagyás.
[Szerkesztve] -
atosz
őstag
Az előbbi csillogós, a második nem. A tükrözősnek első ránézésre tényleg szép képe van, csak irodában, kültéren szinte használhatatlan. De döntse el inkább mindenki maga, melyik jön be jobban.
Más kül nincs, de azt azért tudni kell, hogy a nagyobb felbontású panelek általában jobb egyéb mutatókkal is rendelkeznek, pl betekintési szögek. -
Mateee
tag
Megtudnátok nekem mondani, hogy ez a 2 fajta kijelző között mi a különbség?
HP Brightview™ WXGA kijelzõ 1280×800
HP WSXGA+ antiglare kijelzõ 1680×1050
Azt tudom, hogy a felbontásban különböznek, de a brightview és az antiglare kifejezés mit takarna? Illetve mi a különbség még köztük?
Köszi -
JulWCZar
senior tag
válasz
parandroid #1130 üzenetére
Olvastam a témákat, már egy jó ideje követe ezt is. A környezetemben sokan használnak mostani, gagyi borítású notikat, de mivel ők is csak DTR-ként, ezért semmi problémájuk nincs ebből.
Azért azt nem gondoljátok komolyan hogy egy barebone gép + monitor + stb. több hurcolást bír mint akár a legolcsóbb FuSi?
A VAIO jól van összerakva, de a lakótársam Gericomja sokkal masszívabbnak érződik. De nem gáz, úgy bánok vele mint a hímes tojással, már csak a kora miatt is megilleti a tisztelet.
Amiben talán jobb a 6 éves Sony a mostani FuSiknál az a hűtés, ebből a szempontból a gép elképesztően jól van összerakva/válogatva, hangtalanul és hűvösen fut. -
NorbZ5948
csendes tag
GlareType-->jófaszta kijelző, vagy valami butított xar?
NVIDIA® GeForce Go 7400TC 128MB---> vélemények? cod2 csak futna rajta nem? 1 giga rammal meg Turion64 X2 TL50(2 mag,64bit) CPU-val alap grafikával...
FUJITSU SIEMENS Amilo Pa 1538LX-->van vkinek ilyenje? vélemények róla? -
Dr. Akula
félisten
válasz
-
parandroid
félisten
válasz
JulWCZar #1125 üzenetére
Egy 2001-es Vaio még rendesen összerakott számítógép volt, nem is említheted egy lapon a mai konzumer gagyi modellekkel. * Leírom még egyszer, mert látom hihetetlen számodra: annyira szar műanyagból készül némelyik, hogy a táskában hordva is szanaszét kopik a borítása, a kinyitás-lecsukástól reped, törik a zsanér mellett és a legkisebb véletlen ütéstől is a reped a burkolat, emellett hajlamos a kontakthibákra. Ilyen gépre nem tudsz úgy vigyázni, hogy semmi gondja ne legyen, hiába próbálod hímes tojásként őrizgetni. Szándékos károkozásról pedig szó nincs, egyszerűen üzemszerű használatról beszélünk. Jellemzően az Acer, Toshiba Satellite és a FuSi Amilo legolcsóbb modelljeiről beszélünk, meg a különböző gagyi barebone-okra épülő legolcsóbb gépekről (Clevo, Gericom, Albacomp, ECS, Aopen, meg ki tudja még milyen néven mennek ugyanezek). További részletes információkért lásd a topikjukat.
''Évek óta használok notebookot, és egy kezemen meg tudom számolni hányszor használtam az ölemben.''
Ha olyan notid lenne, ami alkalmas erre, csak így használnád. Egész nap számítógép előtt ülök az irodában, nekem az a kikapcsolódás, hogy eldobom magam a kanapén, vagy a kagylófotelben, és mégis ott hever az ölemben az egész világ. Persze dolgozni már eszem ágában sincs ilyenkor.
* Igen, volt Vaio-m is, egy Athlon XP 2000+ procival és GF4 MX420-as VGA-val. Jó kis gép volt, szeretnivaló, de elég nagy, nehéz, és nagyon melegedett. Ölben használni kényelmetlen volt, de asztalon persze nem volt vele gond, és még azt is túlélte, hogy kedvesem egyszer leejtette - tudom, veled ilyen sosem történhet.
p -
Blaise
veterán
válasz
Darth_Revan #1128 üzenetére
3dmark 2003: 1500pont
3dmark 2005 720pont
3dmark 2006: 212 pont
Integrált kártyák közül a legjobbak közé tartozik -
Darth_Revan
veterán
HP Notebook nx6325 - EY343EA-ról tudna valaki tapasztalatot mondani? Multimédiás teljesítménye milyen? Az ATI Radeon Xpress 1150 hogy bírja a játékokat? mert azrét jó lenne,ha pár játékkal meg tudna bírkózni
(nem tegnapi játékra gondolok és nem minden maxra állítva)
-
qfm
őstag
Nekem valami olyasmi jött le abbol amit mondott, hogy ha nagyobb felbontáson használná akkor több pixel lenne azonos területen, És igy nem lenne olyan nagy egy pixel. Ő meg azokkal akar dolgozni. Már csak azt nem értem miért nem használ nagyitás funkciót nagyobb felbontás mellett? Még több helye is lenne ahogy te is irtad..
-
shev7
veterán
''Nem hiszem hogy hülye a munkájához és arra van szüksége hogy arról oktassák ki, neki mekkora kijelző kell a fotók szerkesztéséhez. Agyrém.''
Szerintem a legtobbunknek nem is vilagos, hogy miert lenne jobb fotoszerkesztesre ugyanakkor kepmeret mellett a kisebb felbontas. Ha felnagyitom a kepet ugy, hogy mindket kijelzon ugyanakkora reszet lassam a kepnek, akkor egyreszt nagyobb reszletesseggel latom a kepet, ami szerintem mindenkeppen elony, raadasul a toolbarok sem vesznek el annyi helyet. Egyszeruen nem latom a kis felbontas elonyet ebben az esetben. (Nem azt mondom, hogy nincs)
''Van jó pár játék ami jobban megy egy 5 éves dedikált memóriás kártyával mint egy vadiúj integrálttal, emellett egy sor játék el sem indul velük, ezt jól tudjuk.''
Szerintem ezt rosszul tudod. Illetve elkepzelheto, hogy van olyan, ami ot eves dedikalt kartyakkal megy, mai integralttal meg nem, de legalabb ennyi ellenpelda is lehet... -
JulWCZar
senior tag
Én sem értem minek így kioktatni valakit akinek ezek az igényei.
Az ok hogy nem kap jó minőségűt, nade:
Évek óta használok notebookot, és egy kezemen meg tudom számolni hányszor használtam az ölemben. Billeg, kényelmetlen, agyamra megy a touchpad. Akksiról sem szoktam, idegesít az időlimit. A következő notim is DTR lesz, mert asztalon használom, hálózatról, egérrel.
Itt van most egy 12''-es szubnoti, nagyon állat, ölbe vettem, pici, könnyen hordozható, de ha egy napig Visual Studiot kellene rajta használnom biztos hogy az agyamra menne.
Szóval abszolút elképzelhető hogy valakinek erre kell egy notebook, kiváltani az asztali gépet, hordozni asztaltól asztalig, egy helyen tudni a dolgokat.
És igaza van amikor azt mondja nem érdekli az anyagminőség, csak az esetleges fagyás, mert az én laptopom is lehetett volna tejfölöspohárból*, akkor is egyben lenne mert vigyázok rá és nem cipelem naponta. Így is lehet. Attól hogy valakinek Volvoja van még nem fogja mindennek nekikoccolni csak azért mert masszívabb mint egy Suzuki, hanem mindenki óvatosan próbál vezetni.
*: Sony VAIO, 2001-es, 1.2 GHz PIII-as. Iszonyat sokat megy, szó nélkül mind a mai napig. Saját memóriás VGA, tudom, életképtelen ötlet.
[Szerkesztve] -
kutga
félisten
Sziasztok!
Általánosságban melyik márka számít jobbnak (ha ezt egyáltalán el lehet dönteni)? HP vagy Lenovo? Mivel az azonos kategóriájú gépeik nagyjából egy árban vannak, csak a márkaismeretre alapozhatok.
Mondjuk nekem fontos a jó minőségű kijelző filmekhez és lehetőleg a jóféle hangrendszer ami kiegészítő hangfalak nélkül is jól szól. HP-nél ezzel úgy tudom nincs gond, de nem tudom egyéb multimédia szempontjából hogy teljesítenek ezek a gépek. Az NX sorozatot nézegettem ami ugye 'business class' kategória, a Lenovokban van webkamera meg kártyaolvasó, a BT mindkettőnél alap.A másik kérdésem az lenne, hogy DVD íróból mifélét pakolnak ezekbe?
-
greatchaos
addikt
válasz
másik dolog, hogy 200k-ét azért nehéz les ilyen gépet összeszedni, főleg a vga miatt... - ill az egyébek miat is
-
amol
addikt
Nem a mi posztunk a szaktudását megkérdőjelezni. Semmi közünk hozzá hogy ő hogy dolgozik, ha megbízzuk akkor is csak a végeredmény számít. Ha ő ezt projektorral éri el, legyen.
Ő segítséget kért egy 17'' noti vásárlásához, és nem kapott. Illetve végül igen, egy MSI-t, ami nem is olyan rossz. -
parandroid
félisten
''Miért van az, hogy amikor valaki megemlíti a játékot, mindenki egyből a legkomolyabb, legújabb 3d-s játékokra gondol, amiktől izzanak a legerősebb gépek is (pld. ez a bestia: [link] nem biztos, hogy egy örök darab)? A régi játékokkal már nem is lehet játszani? ''
Az eredeti hozzászólás (igénylista):
''Az elvárásom: 17'' kijelző (a lehetőleg legszebb 2D képpel), 3200+ Barton-nál gyorsabb proci, 1 giga RAM (DDRII minimum), asztali PC-be való GeForce 6800-nál erősebb VGA. ''
Mutass ilyen jó minőségű gamer gépet 200e-ért. Köszönjük.
Egyébként a vita már lefutott azzal, hogy Damage lemondott a játékról, illetve elismerte, hogy nem is igen játszik új játékokkal.
A felbontás legyen az ő dolga, mi annyit tehetünk, hogy ajánljuk neki, hogy próbáljon ki nagyobb felbontású kijelzővel szerelt gépet is, hiszen láthatóan meglehetősen tapasztalatlan ezen a téren (nagyfelbontású notebook kijelzők). Ezzel nem veszít semmit, és még mindig vehet XGA kijelzőt. Az más kérdés, hogy manapság új 17'' kijelzős notebookot még WXGA kijelzővel sem könnyű találni, általában minimum WUXGA (1440x900) felbontásúak.
''Van jó pár játék ami jobban megy egy 5 éves dedikált memóriás kártyával mint egy vadiúj integrálttal, emellett egy sor játék el sem indul velük, ezt jól tudjuk. Még listát is adott ki az Intel.''
Az 5 éves dedikált memóriás kártya az MX4xx Go / FX5xxx Go sorozat, vagy Ati részen a 7500 és a 9000, 9200. Talán egy 9600-ra már igaz, amit állítasz (bár ez 5 éve még igen új kellett legyen), a többit az iGMA950 és az integrált R300 is állva hagyja jóval alacsonyabb fogyasztással. Az említettek fölött pedig gyakorlatilag csak az nvidia 6-os sorozata és az Ati X sorozata van, ezek pedig jóval újabbak.
p -
atosz
őstag
Nem hiszem hogy hülye a munkájához és arra van szüksége hogy arról oktassák ki, neki mekkora kijelző kell a fotók szerkesztéséhez. Agyrém.
Most őszintén...ha pl megbíznék egy embert vmi grafikus munkával és véletlenül azt látnám, hogy a 17-es notiján kalapszar felbontással dolgozna, akkor kalap ott hagynám, de vszeg nálam van a hiba... -
amol
addikt
Notebook.hu árul Pentium M procikat, ha valakit érdekel.
-
amol
addikt
Inkabb max olyan tavolsagbol, amilyen hosszu a keze.
Akkor ez simán lehet 60-80cm is, de én pld. néha a ''kanapén fekve, gép az asztalon, egér a kézben'' pozitúrát is alkalmazom. Ilyenkor kb. 1 méter.
De valamiert megiscsak tendencia, hogy azok akik a masodik/sokadik laptopjukat veszik azok 99%-ban kisebb gepet keresnek a jelenleginel. A baj az, hogy sokan ugy allnak hozza, mintha asztali gepet vennenk, es azt hiszik, hogy a nagyobb ertek jobb, legyen barmirol szo. Pedig notiknal ez kozel sem igy van, a minimum, hogy erre felhivjuk a tapasztalatlan vasarlok figyelmet.
Nézd, pont azt írtam, hogy érthetően leírta neki miért kell. Csak én értettem volna meg vagy el sem olvastátok amit írt? Nem hiszem hogy hülye a munkájához és arra van szüksége hogy arról oktassák ki, neki mekkora kijelző kell a fotók szerkesztéséhez. Agyrém.
Mert ami nem ebbe a kategoriaba esik, az gyakorlatilag elmegy az integralt kartyakon is.
Gyakorlatilag nem. Már írtam erről is, csak tudnám minek. Van jó pár játék ami jobban megy egy 5 éves dedikált memóriás kártyával mint egy vadiúj integrálttal, emellett egy sor játék el sem indul velük, ezt jól tudjuk. Még listát is adott ki az Intel. -
törölt tag
a ''felhívjuk a figyelmét'' egy dolog, de szegény srácot már 3 oldal óta azzal b.sztatja mindenki, hogy miért akar olyan gépet
egyéként lehetnek kivételek, és tényleg lehet olyan, akinek jól jön a 17''-os gép is. nem azért mondom, én sem tartozom közéjük, de attól még létezhet... a BMW X5 is milyen kelendő kocsi már, pedig egy nagy dög.
[Szerkesztve] -
shev7
veterán
''mindenki olyan távolságból nézi a monitort, amilyenről akarja.''
Inkabb max olyan tavolsagbol, amilyen hosszu a keze.
''a gép mérete és súlya nem számít ha az ember autóval hordja vagy sehogy. Nem kell senkit sem lebeszélni a 17''-osról''
De valamiert megiscsak tendencia, hogy azok akik a masodik/sokadik laptopjukat veszik azok 99%-ban kisebb gepet keresnek a jelenleginel. A baj az, hogy sokan ugy allnak hozza, mintha asztali gepet vennenk, es azt hiszik, hogy a nagyobb ertek jobb, legyen barmirol szo. Pedig notiknal ez kozel sem igy van, a minimum, hogy erre felhivjuk a tapasztalatlan vasarlok figyelmet.
Miért van az, hogy amikor valaki megemlíti a játékot, mindenki egyből a legkomolyabb, legújabb 3d-s játékokra gondol
Mert ami nem ebbe a kategoriaba esik, az gyakorlatilag elmegy az integralt kartyakon is. -
törölt tag
válasz
NorbZ5948 #1107 üzenetére
tudod az a baj, hogy ha akarsz vele játszani, akkor olyan gép kell, amin egyáltalán elindul, az meg nem feltétlenül olcsó (és akkor sem adják jobb áron a boltban, ha megmondod nekik, hogy de csak néha kéne játékra...)
a kérdés az, hogy neked milyen részletesség elég. ha úgy tolnád, mint ahogy néhány ''kvékes'' ismerősöm, hogy multiban a gagyát is leszedi a grafikáról úgy lebutítják, hogy 2.000.000fps-t produkáljon a game, akkor egy GMA950 is simán jó lehet. és minél nagyobb részletességgel szeretnéd látni a játékot a képernyőn, annál drágább gép (erősebb hardware) fog kelleni hozzá.
szerintem nézegess ki egy pár gépet magadnak, aztán kérdezgess végig pár embert, akinek olyanjai vannak, hogy mennyire megy náluk a cod2. javaslom továbbra is abban a hsz-emben leírt pár márkát megtekintésre -
amol
addikt
Nem vagyok pár napig és már több mint 100 hsz-t kell visszanéznem...
Miután átverekedtem magam a magyar helyesírás gyöngyszemein és a szokásos zöldségeken, egy pár megjegyzés:
- mindenki olyan távolságból nézi a monitort, amilyenről akarja. ''Elég a kisebb kijelző nagy felbontással mert úgyis közelebbről nézed'' - kérdem én: muszáj?
- a gép mérete és súlya nem számít ha az ember autóval hordja vagy sehogy. Nem kell senkit sem lebeszélni a 17''-osról, kiváltképp ha valaki eleve nagyot akar, és indokait is értelmesen megmagyarázza. Csak tudatni kell vele, hogy többe fog kerülni ha normálisat szeretne. Ha játszani is akar vele akkor sokkal többe. Esetleg ajánlani valamit, végülis ezért jött.
- nem valószínű, hogy az összes ''gamer-noti'' 5 percenként fagy. Miért van az, hogy amikor valaki megemlíti a játékot, mindenki egyből a legkomolyabb, legújabb 3d-s játékokra gondol, amiktől izzanak a legerősebb gépek is (pld. ez a bestia: [link] nem biztos, hogy egy örök darab)? A régi játékokkal már nem is lehet játszani? Azokat meg elviszik gyengébb kártyák/gépek is anélkül, hogy bárkinek leperzselnék a tökeit. Aki pedig a legújabb játékcsodákra vágyik, tényleg tegyen le a notebookról. Esetleg vegyen xbox-ot, arra úgyis hamarabb jelenik meg minden.
Uff. -
NorbZ5948
csendes tag
válasz
#16820480 #1044 üzenetére
De nem menne sok játék rajta, legalábbis a cod2őnél jobb semmiképpen...a cod2 csak a megunhatatlan multija miatt kell...
Amugy meg szerintetek mennyi az az összeg, amenyiért lehet olyan laptopot venni amin megy a cod2? minimum árat pls..és ne olyat h belinkeltek egy 400rongyos gépet, mert azon biztos h megy..... -
Mateee
tag
Aktív témák
Hirdetés
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Yettel topik
- Milyen légkondit a lakásba?
- Random25: Windows 11 telepítés Pendriveról
- SD memóriakártyák (SD, SDHC, SDXC, micro SD)
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- RAM topik
- Politika
- sziku69: Szólánc.
- Kompakt vízhűtés
- További aktív témák...
- ÚJ BONTATLAN MacBook Pro 14 - 16" M4 MAGYAR Billentyűzet Azonnal átvehető DEÁK TÉRNÉL garanciával
- AKCIÓ ÚJ Bontatlan Macbook Pro 16 M3 Pro MAX 14 30GPU 36GB 1TB Magyar billentyűzet Azonnal átvehető.
- Thinkpad T480s 24GB RAM 1TB SSD (erős, könnyű, vékony gép) Windows 11 kompatibilis
- Dell Latitude 5510 15,6", i7 10610U, 16GB RAM, SSD, jó akku, számla, garancia
- Acer Predator Helios 300 - 15,6"FHD IPS - i7-7700HQ - 8GB - 256GB SSD+1TB HDD - GTX 1060 6GB -MAGYAR
- Laptop felvásárlás , egy darab, több darab, új , használt ! Korrekt áron !
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi 9, Xiaomi Redmi 9AT, Xiaomi Redmi 10, Xiaomi Redmi 10 2022
- IPhone 15 Pro 128GB Függelten! Akku: 89% Jótállás: 2027.01 hó ig
- Telefon Felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 14600KF 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest