Aktív témák
-
Zazi76
csendes tag
Sziasztok.
Kiváncsi vagyok a véleményetekre. Laptop vásárlás előtt állok fő szempont a megbízhatóság lenne, na meg persze az ár is. Melyik gyártó termékét ajánljátok leginkább.
Üdv: Zazi76 -
parandroid
félisten
válasz
Palika71 #2692 üzenetére
Nehéz kérdés. Egyes alkatrészeit biztosan szerelnek ösze azonos gyárakban is. De tekintetbe véve, hogy a Lenovonak van egy rakás üzeme Kína-szerte, ezért nem hiszem, hogy akár saját maguk meg tudnák válaszolni a kérdést. Az egyszerűeség kedvéért veddd úgy, hogy igen.
Épp ez a lényeg manapság. Minden gyártónak van belépő szintű, otthoni-kisirodai és üzleti sorozata. A minőség pedig ebben a sorrendben emelkedik. Persze alapvető különbségek vannak abban, hogy kinek melyik sorozata honnét indul. Egy kommersz, konzumer HP vagy Lenovo pl ver egy business class Acert. Bizonyos gyártók pedig egyáltalán nem foglalkoznak business class modellekkel, mások pedig csak egyszerűen felénk nem árulnak ilyesmit. Belépő szintű, otthoni felhasználásra szánt modelljei persze szinte minden gyártónak vannak - ezeket sózzák rá a jónépre a márkás, business class modelljeik hírnevét kihasználva.
p -
bruce24
tag
Valaki mondjon már egy türhető használt notebook konfigot 80000 környékén.
-
Palika71
őstag
válasz
parandroid #2690 üzenetére
Ugyanabban a gyárban csinálják a TP-t is, és a Lenovo-t?
-
Palika71
őstag
Különböző tesztek bizonyára kimutatják a különbséget, de Te a hétköznapi használatban biztosan nem fogod tapasztalni.
A volt asztali gépemben, egy e6300-as C2D serénykedett, 3200MHz-en. De valamikor egyszer (fogalmam sincs mikor, és mitől), visszaállt az eredeti 1.86MHz-re. De ezt csak akkor vettem észre, mikor jött érte az új gazdája, és mutogattam neki azt, hogy mi-merre-meddig... -
Ck.
addikt
válasz
Palika71 #2688 üzenetére
Elolvastam a tesztet, rosszat végülis nem írtak, csak azt, hogy a Lenovo és az IBM két különböző gyártó, szal meggondolandó a dolog. Ha a DELL-t venném, akkor egyből bővíteném 1 gigára a memóriát, úgy viszont már nem lenne semmi hátrány, az a pici órajel különbség szvsz nem észlelhető, igaz?
-
Palika71
őstag
Esetleg a tisztánlátás kedvéért, ha még esetleg ezt nem olvastad volna: [link]
Lenovo:
-2x annyi memória (6-7e Ft)
-picit gyorsabb proci (6-8e Ft)
Dell:
- 40Gb -val nagyobb HDD (3-5e Ft)
- 2 évvel több gari (kb 20-30e Ft, már amihez vásárolható)
És ezzel mindent visz, az én szemszögemből nézve.
[Szerkesztve] -
Palika71
őstag
válasz
economist #2671 üzenetére
Szerintem a C2D mindenképpen korszerűbb proci, mint az AMD X2.
Az is tény, hogy a korszerűsége kevés ahhoz, hogy a 340MHz hátrányát behozza.
De mivel az ember gépe az időnek csak az elenyésző részében pörög csúcson, fontosabb lehet az alacsonyabb fogyasztás, és az ezzel járó lényegesen kevesebb hőtermelés, és a nagyobb aksi-idő.
Ck.: Mégis, mi matt húz a szíved a Lenovo felé? -
Deathjay^
tag
válasz
Palika71 #2676 üzenetére
végülis ez igaz
amőgy most néztem h a Sempron procis Dell az USAnotebooknál 130.000+ÁFA míg a Turion X2-es 140.000+ÁFA. Szerintem itt fogom megvenni de nem tom hogy melyiket. Valószínűleg apámat rá tom venni h a ''cégnek'' vegyük meg így vissza tudja igényelni az áfát. Mennyire melegszik a két gép?
-
economist
tag
Köszönöm válaszodat! Bocs az előbbi kérdésért, mikor írtam, még nem láttam a válaszodat, utána jelent csak meg.
Szóval ne parázzak annyit a Cash-en!
Nos a fogyasztás nehéz kérdés, a lapi gyártója mindegyik esetben kb. 3órát ad meg, de hát saját tapasztalataim alapján ez oda-vissza nagyon-nagyon eltérhet.
Felhasználás célja - elég sokrtétű: elsősorban a mobilitás, mivel több helyen lakunk egyszerre. (Nálam, nála, kollégiumban...). Szóval elsősorban egy hordozható asztali gép kell, de időnként fontos lehet a munka vagy az egyetem szempontjából az aksis működés is. Többnyire asztali gépként (-kivett aksival) fog menni, internet, office, irodai alkalmazások, egyidejű futtatása. Sokszor 8-12 ablak van megnyitva ha egy-egy projekten dolgozunk, háttérben zene, letöltések, levelezés, msn, skype... Ehhez leginkább memória kell, nem is annyira teljesítmény. Máskor viszont photoshop, maya, videostudio - kép és videoszerkesztés is kell, és nem jó ha ilyenkor nincs bika a gépben. Néha, ha jut idő a pihenésre, akkor előjön egy-egy játék is, bár talán ezek nem a leginkább gépölőek. (Barátnőm gépéről van szó, tehát leginkább SIms2 20 kegészítővel ) Ezekre melyik lenne a jobb?
''Egy hangyányit jobb az ATI alaplapi VGA-ja...'' - ezek szerint akkor nincs olyan nagy különbésg az ATI javára, mint ahogy az elsőre tűnik?
Összehasonlító teszteket hol találok? Keresgéltem, de nem vagyok egy szakértő a témában, ezért fordultam hozzátok segítségért. -
economist
tag
Köszönöm válaszodat! Bocs az előbbi kérdésért, mikor írtam, még nem láttam a válaszodat, utána jelent csak meg.
Szóval ne parázzak annyit a Cash-en!
Nos a fogyasztás nehéz kérdés, a lapi gyártója mindegyik esetben kb. 3órát ad meg, de hát saját tapasztalataim alapján ez oda-vissza nagyon-nagyon eltérhet.
Felhasználás célja - elég sokrtétű: elsősorban a mobilitás, mivel több helyen lakunk egyszerre. (Nálam, nála, kollégiumban...). Szóval elsősorban egy hordozható asztali gép kell, de időnként fontos lehet a munka vagy az egyetem szempontjából az aksis működés is. Többnyire asztali gépként (-kivett aksival) fog menni, internet, office, irodai alkalmazások, egyidejű futtatása. Sokszor 8-12 ablak van megnyitva ha egy-egy projekten dolgozunk, háttérben zene, letöltések, levelezés, msn, skype... Ehhez leginkább memória kell, nem is annyira teljesítmény. Máskor viszont photoshop, maya, videostudio - kép és videoszerkesztés is kell, és nem jó ha ilyenkor nincs bika a gépben. Néha, ha jut idő a pihenésre, akkor előjön egy-egy játék is, bár talán ezek nem a leginkább gépölőek. (Barátnőm gépéről van szó, tehát leginkább SIms2 20 kegészítővel ) Ezekre melyik lenne a jobb?
''Egy hangyányit jobb az ATI alaplapi VGA-ja...'' - ezek szerint akkor nincs olyan nagy különbésg az ATI javára, mint ahogy az elsőre tűnik?
Összehasonlító teszteket hol találok? Keresgéltem, de nem vagyok egy szakértő a témában, ezért fordultam hozzátok segítségért. -
Ck.
addikt
Melyik gépet vegyem szerintetek, melyik a jobb?
Dell Inspiron 6400 Centrino Duo sorozat:
• 15.4''WXGA (1280x800pixel) TrueLife™ TFT • intel GMA950 - maximum 224MB video
• Core-Duo T2060 (1.6GHz/2MB/533) • 512MB DDR2 • 120GB HDD • DVD+/-RW DLayer
• Wi-Fi (802.11a/b/g) • Bluetooth(v2) • HUN keyboard • FreeDOS • 3év teljes DELL garancia
(IBM) Lenovo 3000 - n100 series:
• 15.4''WXGA (1280x800pixel) VibrantView • intel GMA-950 max.224MB • webkamera
• Core-Duo T2250 (1.73GHz/2MB/533) • 1024MB DDR-2 • 80GB HDD • DVD+/-RW SMti
• Wi-Fi (802.11a/b/g) • Bluetooth • FreeDOS • 1év IBM-Lenovo garancia
Most úgynézki már csak ez a két versenyző maradt, és ezek közül már nagyon nehezen tudok dönteni. Mindkettő egy árban van, egy kis különbség persze van a konfigban, de nagyon nehéz még így is dönteni. Segítsetek légyszi!
[Szerkesztve] -
economist
tag
válasz
Deathjay^ #2672 üzenetére
Köszi. Szubjektíven én is AMD-t vennék, mert az én laptomom és asztali gépem is az (előbbi egy 3500-as Sempron, utóbbi egy 2600-as Athlon XP), de ez most speciell a barátnőmé lesz, neki eddig mindig Intelje volt ( 800-as Intel Celeron II-es asztali, majd 3000-es Pentium 4 asztali). Tény, hogy mindkét proci elég erősnek tűnik, így lehet hülyeség rajta dilemmázni. Nem is tenném, ha egyik vagy másik drágább lenne, de így egyáron nehéz eldönteni. Más fórumon azt mondták, hogy az Intel erősebb a dupla L2 miatt, de azt csak ma vettem észre, hogy az AMD-ben meg az L1 dupla. Szerintetek melyik a mérvadó? Amellett az AMD 2Ghz, az Intel meg csak 1,6. És egy Ati Radeon videokártyában is jobban megbízok, mint egy Intelben.
Üdv: Economist. -
xedos
addikt
válasz
economist #2671 üzenetére
1, nem tudjuk mire akarod használni...
2, általában ha nem dolgozik maximumom a proci akkor az intel takarékosabb
3, max teljesítményen használva fordul a kocka... ott az amd kevesebbet fogyaszt...
Ez persze csak akkor számít, ha fontos az akksi idő
4, egy hangyányit jobb az ATI alaplapi VGA-ja...
A Cache mérete nem sokat számít... nézd meg a proci teszteket...
Szerintem a 2Ghz-es Turion X2 az erősebb, gyorsabb a memória kezelése is! -
economist
tag
Sziasztok!
A segítségeteket szeretném kérni. Laptop vásárlása előtt állok, és nem tudok dönteni két nagyon hasonló konfiguráció között. Az összes körítés ugyanaz (hdd mérete, sebessége, kijelző mérete, felbontása, memória mérete, sebessége, dvd-író, márka és garancia hossza stb. és az ár is nagyjából megegyezik). Ami különbözik, hogy milyen rendszerű. Az egyik az Intel T-5500 Core 2 Duo procijával (1,66GHz, L1 Cache 2*64Kb, L2 Cache 2Mb). A dilemma másik fele az AMD TL-60-as Turion 64 X2 Dual Core procija (2,00 GHz, L1 Cache 2*128 Kb, L2 cache: 2*512Kb). Mindkettő 64bites rendszert támogató, kétmagos proci, de melyik lehet erősebb? Az Intel mellett szól a 2x akkora L2, de az L1 az AMD-ben a duplája. Frekvencia nagyobb az AMD-nél, ami nem biztos, hogy sokat jelent. (Korábbi 2 GHz-es AMD procim gyalázta az akkori szobatársam 3GHz-es Inteljét). Az AMD továbbá ATI Mobility Radeon Xpress 1150M-mel van szerelve, míg az Intel videokártyája a számomra nem túl bizalomgerjesztő Intel GMA 950 IGP-vel. Vannak még apró különbségek, de a lényeg ez. Szerintetek melyikkel járok jobban?Előre is köszönöm az hozzászólásokat.
Üdv: Economist. -
Ck.
addikt
Ezt nem igazán értem. Azonos órajel mellett, azonos cache-méret mellett, egyedül a busz-frekvenciában van eltérés, 533 ill. 667 MHz. Eddig mindenhol ahol kérdeztem, azt mondták, hogy gyakorlatilag különbséget nem vennék észre, a 64 bitnek is akkor lenne jelentősége, ha 64 bites oprendszer + 4 giga ram lenne, de átlagos használat során pl. 1-2 giga rammal semmi különbséget nem észlelnék, egyedül esetleg ha konvertálnék filmeket, akkor olyan eltérések lehetnének, hogy a Core2Duo megcsinálná mondjuk 23 perc alatt, a CoreDuo pedig 26. De egyéb átlagos használat során nem jönne ki semmi különbség. Nekem ezt mondták több helyen is.
A Dell Inspiron amit kinéztem, azonos órajellel és cache-sel CoreDuo-ban 180 ezer, Core2Duo-ban pedig 260 ezer. Azonos órajel és cache mellett, egyedül az FSB tér el. Direkt rákérdeztem, hogy megérné-e a különbözetet, lenne-e lényeges, észlelhető változás, azt mondták, hogy nem. Most akkor mi a helyzet? -
-
Sárpac
nagyúr
válasz
Deathjay^ #2664 üzenetére
Dell Inspirion 6400!
Jól néz ki szép a képe, de borzasztóan melegszik (pedig csak ATI x1400 van benne), adaptere szó szerint forró nem lehet kézben tartani, és mint írtam erőteljesebb lecsukás után simán kakukk a kijelzőnek. Dell-be szerintem a 300k felettiek a jók azok már full fémházasak. -
szdanika
tag
válasz
Palika71 #2660 üzenetére
Köszi a linkeket,a második linken lévő tesztet végignéztem,és én is ez mellett tettem le a voksomat,még mielőtt eldőlt volna hogy milyen márka lesz.Sajnos ASUS-ban még nem láttam ilyen videókártyát,aztán lehet csak elkerülte a figyelmem. Acer-ban lenne,de attól meg félek,mert azt hallottam hogy a gariztatása nem egyszerű!Láttam régebben 180K-ért egy Acer-t,csak már nem találom sehol
Várom továbbra is a tapasztalatokat,javaslatokat,bárkitől! -
Deathjay^
tag
nem tudom eldönteni hogy intel vagy amd, intel vagy ati. :S
-
Palika71
őstag
-
-
Ck.
addikt
És szerintetek mennyire jönne ki a különbség XP-n és Vista-n egyaránt, ha összehasonlítjuk teljesítményben a CoreDuo (1.6 GHz, 2 MB L2 cache, 533 MHz FSB) és a Core2Duo (1.67 GHz, 2 MB L2 cache, 667 MHz FSB) procikat? Ténylegesen észlelhető különbségről van szó? A gyakorlatban ha van eltérés, milyen mértékű és miben mutatkozna meg, ha egyáltalán feltűnne?
-
szdanika
tag
válasz
Palika71 #2652 üzenetére
Hali.Amúgy a Fujitsu márka nagyon nem is érdekel,inkább ASUS felé hajlok,csak azt nem tudom hogy amire nekem kellene,le is írtam az előző hszemben,arra milyen típusú lenne jó az ASUS-ból,mert amiket én láttam az mindegyik 950GMA videókarival volt,és szerintem azon nem menne az amire kellene!
-
szdanika
tag
Sziasztok.Notebook vásárlás előtt állok,és nem tudok dönteni hogy milyen notit vegyek.Márkára eddíg mindenki az ASUS-t mondta,a gari miatt is elsősorban,nameg a minősége miatt.Én még az ACER-t néztem,de annak állítólag a gariztatása elég macerás,a többiről meg nem nagyon hallottam se jót se rosszat,na mondjuk a Fujitsuról hallottam,de az nem is érdekel...Mit tudnátok ajánlani?? Elsősorban netezésre kellene,de nem ártana ha esetleg minimum grafon elmenne rajta egy CS: Source...Magyarul nem valami szar integrált videókaris érdekelne hanem valami jó videókártyás...Proc mindegy,de szerintem core 2 a minimum..Ram is mindegy,de minimum 512 DDR2,vinyó tökmindegy. Jah és egy nagyon fontos dolog, 200-220K-ba bele kellene férnie! Mit ajánlotok,várom a tapasztalatokat,ajánlatokat,akár priviben is! Minden jót!
-
Ck.
addikt
Szerintetek melyik gépet vegyem meg, ha egy átlag felhasználásra lenne?
HP nx7400:
15.4''WXGA (1280x800pixel) Brightview™ TFT, Intel GMA-950 maximum 224MB video, Core2-Duo T5500 (1.67GHz/2MB/667), 1024MB DDR2, 120GB HDD, DVD+/-RW DL, Wi-Fi (802.11a/b/g), Bluetooth, 1 év HP gari
Dell Inspirion 6400:
15.4''WXGA (1280x800pixel) TrueLife™ TFT, Intel GMA950 - maximum 224MB video, Core-Duo T2060 (1.6GHz/2MB/533), 512MB DDR2, 120GB HDD, DVD+/-RW DLayer, Wi-Fi (802.11a/b/g), Bluetooth(v2), 3 év Dell gari
Nekem a Dell szimpatikusabb, kb. egy árban vannak, a Dell egy picivel olcsóbb. Én úgy gondolom, kibővítve 1 gigára a memóriát, akkor szinte észrevehetetlen lenne a különbség amit a HP jelentene a Core2Duo-val. Ugyanis a legnagyobb különbség az, hogy 533 helyett 667 MHz az FSB. Nem gondolom, hogy a gyakorlatban az tényleges különbséget jelentene, én inkább a Dell mellett vagyok. Meg azért minőségben és megbízhatóságban is a Dell az élen van. Nektek mi a véleményetek?
Előre is köszi!
[Szerkesztve] -
PEPE85
senior tag
Hellosztok, egy kis tancsért jöttem ebbe a topic-ba. Notebook csere előtt állok. Amikkel kell, hogy rendelkezzen: minimum 1 év garancia, beépített HSDPA-s adatkártya (1.8Mbit elég), beépített wifi, 2.5 órát minimum vigyen az akksija egyszerű használattal (word, excel, winamp, netezés), videókártya ne az a nagyon gagyi integrált, valami kis 3D szoruljon bele, DVD író, a márka nem számít, lényeg, hogy minél olcsóbb legyen. Winyó, proci, memória, kijelző mindegy, mert a mostani gépekben amiket adnak az nekem elég(15-ösnél mondjuk azért ne legyen nagyobb az LCD). Ha írnátok pontos típusokat, azt megköszönném.
-
*seven7
tag
Gascan, én sajnos a garanciális futkosás miatt nem tudom megvenni a notebook.hu-ról amit kinéztünk és késik, így maradok a notebookgyor.hu Dell-nél, ami 173.000 Ft. Később pedig veszek bele még ramot. Így legalább győri, nekem megéri.
Egyébként nemrég írt vissza a notebook.hu, azt írták augusztus 16.ra jön meg a Dell.
Ha az Neked korrekt és könnyen tudod vinni, ha garanciás probléma van vele, akkor ezt válaszd!
Asusról - szobatársamnak az van, meg még egy ismerősömnek, semmi gondjuk nincs vele, és úgy tudom az Asus eléggé megbízható. 2 év is elegendő a garanciához, úgyh nyugodtan nézegess Asust, próbálj itthon, h valóban magyar legyen a billje.
Szobatársam Aliencomputers.hu-ról vette. -
-
PLacc
senior tag
-
*seven7
tag
Nos Gascan, én úgy tudom, h ha veszel egy konfigot oprendszerrel, akkor azt nem cd/dvd -n adják oda, hanem lesz a vinyón egy partíció, amin ott az install. Ezt pedig kiírhatod magadnak, ha akarod. És megteheted, h Xp-t teszel fel.
Amúgy ennek a gépnek a billentyűezte milyen? Cseh? Angol? Erre még nem gondoltál?
Vagy nem kell feltétlenül magyar? -
Gascan
tag
Lenne egy olyan kérdésem, ha veszek notebookot és mondjuk egy cseh Vista businesst adnak, hozzá... akkor azt megtehetem, hogy nem instalálom fel, hanem csak félreteszem a polcra, vagy ha kell valakinek akkor eladom és egy magyar XPét instalálok fel a gépre?
Mert van ez a gép, amit már egyszer belinkeltem... rákérdeztem, és azt mondják, hogy az eladónak nincs joga kicserélni más nyelvű Windowszra, én meg szlovákul se nagyon tudok, nem, hogy még csehülPedig a gép az nekem pont megfelelne ([link]) 165e Ft bruttó
Szerk.: Még + 1 kérdésem lenne, ezt a gépet rá lehet csatlakoztatni egy projektorra? [link] Ha igen, akkor az S-video csatlakozón keresztül?
[Szerkesztve] -
amol
addikt
válasz
Dr. Akula #2609 üzenetére
Asztali gép az kell, mert jáccani s kell.
Azt főleg a fiammal, gépen keveset játszom, és azok a játékok amik érdekelnek többnyire eddig is elmentek notin (440go 32mb).
Bár végül te nem tesztelted le, megtették mások, és az nvs130/135/140m teljesítménye is elég lenne. Kérdéses a fogyasztása, mert nem szeretném ha nagyon az akkuidő kárára menne a jobb video. Persze csodára nem számítok. -
cucka
addikt
válasz
Deathjay^ #2626 üzenetére
nem volt még dell inspiron-om (szerintem nem is lesz), amit tudok, hogy többfajta akksival szerelik őket, a gép adatlapján szokta írni, hogy melyikkel mennyit bír. ezek az értékek elég optimisták, normál akkus használat (web, szövegszerkesztés, stb.) mellett simán le lehet vonni belőlük úgy 20 percet.
mod: segítek, mert a laptop.hu oldala nagyon gyík, alig van adat az árult gépekről. notebookstore-nál a 1501-esre ezek a gyári adatok vannak megadva:
4cellás 29Wh Li-Ion akkumulátor (akár 2.7óra üzemidõ)
6cellás 53Wh Li-Ion akkumulátor (akár 4.1óra üzemidõ)
9cellás 80Wh Li-Ion akkumulátor (akár 5.5óra üzemidõ)
[Szerkesztve] -
törölt tag
válasz
Deathjay^ #2621 üzenetére
a herélt azt jelenti, hogy az L2 cache fele csak annak, ami egy normál CoreDuo prociban van (1MB vs. 2MB)
az összes ''X2'' jelzésű proci két magos, így a TL50 is.
a shared videóram pontosan azt jelenti, hogy a rendzermemóriából veszi el a saját részét. az ilyen kártyákat hívják integráltnak. bár ez az érték áltlaában a maximális méretet jelenti, alapjáraton nem vesz el ennyit a ramból, hanem csak 8-16 megát (és általában sajnos nem lehet kézileg szabályozni) -
cucka
addikt
válasz
Deathjay^ #2621 üzenetére
mit is takar pontosan, hogy ''herélt coreduo''? butított vagy valami hasonló?
igen, 2 mega helyett csak 1 mega cache van benne, és pentium dual core néven fut. ezeket a különbségeket leszámítva rendes core duo processzor. nemrég volt erről szó, lásd #2601.
Az AMD Turion X2 TL-50-es CPU nem két magos véletlenül?
de
a rendszer memóriából veszi el a 128 MB-t? . igen, maximum 128 megát, de ha nincs rá szükség, akkor kevesebbet. integrált ati-m még nem volt, de intel integrált igen. ott ráírják, hogy max. 224 megát foglal le magának, de nálam alapesetben mindössze 8 mega memóriával elvolt. ha jól emlékszem, akkor ezek az ati cuccok 32 megát esznek alapból, ami nem is fog nőni, csak ha épp játszol vele.
[Szerkesztve] -
-
Deathjay^
tag
-
kiccsaj_
csendes tag
hát igen nekem is az a bajom hogy az asus jó nagy. Látjátok ha vki nem ért hozzá
Vennék én FS-t de avval már kétszer is befürödtem.
Szval Lg-t válasszam...azt hiszem az lesz
Köszi a segítséget!!!!!!! -
törölt tag
válasz
kiccsaj_ #2616 üzenetére
hát pedig az LG 3-szor odaver azAsusnak paraméterekben... sokkal jobb processzor (két magos vs. Asus 1 magosa), jobb vga (bár ez nézőpont kérdése mi a jobb. minden esetre az LGben levő az erősebb), ráadásul hordozhatóbb is (laptopban nem feltétlenül előny a nagyobb, sőt!)
-
kiccsaj_
csendes tag
sziasztok!
teljesen új vagyok és nem volt még időm átolvasni az eddigieket, de szeretnék venni egy laptopot ki is néztem melyiket ami paraméterekben nekem megfelelne.
Csak sajna nem tudom milyen mert itt ahol lakok sehol nincs egy olyan bolt ahol meg tudnám nézni, nem tudom vki ismeri-e de elküldenék két linket és tudna vki róla mondani vmit hogy érdemes-e megvenni? Monjuk az Lg-nek a formája tetszik, az asusnak meg leginkább a paraméterei.
Köszi
Asus A7M-7S042 :
http://www.macropolis.hu/index.php?kat=1&termekkod=1463
LG P1-KP01H
http://www.macropolis.hu/index.php?kat=1&termekkod=1448 -
cucka
addikt
válasz
Deathjay^ #2613 üzenetére
a sempronos gép nagyon drága, a másik kettő meg kb. egyformán jó vétel, a te döntésed, hogy a herélt coreduo-s gépet veszed vagy több pénzért a turion x2-est. az általad vázolt feladatokra bőven jó lesz bármelyik (sőt, a sempron is jó lenne, csak nem ennyi pénzért)
[Szerkesztve] -
Deathjay^
tag
nos felmerült bennem is, hogy laptopot vegyek. A legelején a HP NX6325-ös szériával szemeztem, de olvasgattam a hsz-eket és keveslem azt az 1 év garit. Azért megnéztem a DELL gépeket, hogy mit tudnak és most hirtelen nem tok közülük választani.
A kiszemelt dararbok:
[link]
[link]
[link]
A gép leginkább netezésre, MSN-ezésre, mIRC-ezésre lenne használva. Mondjuk az se lenne rossz ha elfutna rajta az Unreal Tounrament `99Na ki melyiket ajánlaná?
[Szerkesztve] -
bwoay
nagyúr
BIOS-t nézd meg, asszem kint van az A09 (vagy 08?),
amiről azt olvastam, hogy korábban kapcsolja be a hűtést,
nem engedi a procit 50 fokig. Felraktam, nem is igen melegszik (mondjuk előtte sem volt jellemző), de bámulatos, hogy milyen ritkán kapcsolja be a ventit,
meg hogy mennyire vissza tudja hűteni a gépet még használat közben is,
aztán akkor le is kapcsol.
Leteszteltem az akkut filmnézéssel, Battlestar Galactica,
40 perces epizódok, egy rész kb 20%-nyi töltöttséget esz meg.
Ez a legoptimálisabb esetben 200 óra filmnézést jelent, nagyon jól hangzik.
(ezeket részben már Fasyrtnak is írom)
ja, semmi problémám a hangjával, hallgathatnám füldugóval,
de nekem tökéletesen megfelel a beépített mono speaker.
sőt, amíg nem olvastam, hogy páran ezt kifogásolják,
addig fel sem merült bennem, hogy lehetne stereo is. -
amol
addikt
Van köztetek olyan akinek nincs asztali gépe csak notija és az 14''-os vagy kisebb?
sheratan: tudooom! -
cucka
addikt
válasz
#16820480 #2591 üzenetére
csomó helyen nem is említik a T20xx procikat, amikor a CoreDuo/Core2Duo termékpalettáról van szó, máshol meg olvastam olyat is, amit te mondtál, hogy a CD-k lebutított változatai (ami végülis lehet, mert ezekben csak 1MB L2 van)
szerintem ezt a két szócikket érdemes megnézni: [link] és [link] . Jól látható, hogy az ''intel pentium dual core'' cimkével ellátott processzorok is ugyanolyan 65nm-es yonah maggal rendelkeznek, mint a ''core duo'' cimkével ellátottak. különösen ez a mondat érdekes: T2060 was discovered to be an Intel Core T2050 with half L2 cache (CPUID-Z identifies it as T2050). (ugye a t2060 pentium dual core elnevezésű, a t2050 meg core duo).
namost szerintem az a helyzet, hogy az intel meg szeretné tartani a core márkanevet az erősebb processzoroknak, ugyanakkor igény volt/van/lesz olcsóbb kétmagos processzorokra is. szerintem az a legvalószínűbb, hogy egyszerűen csak átnevezték a butított, 1 mega cache-es yonah procikat, ezzel alacsonyabbra pozicionálva őket a piacon.
Aktív témák
Hirdetés
- Utolsó darab - 1M helyett - MacBook Pro Retina 14 M4 - 10C CPU / 10C GPU / 24 GB RAM / 1 TB - MAGYAR
- Macbook Pro 13" - 2020, 4 mag i7, 32/512GB, touchbar - garancia ( 901)
- Eladó XD Design Bobby Hero Spring, Yellow laptoptáska
- Razer Blade 15 gamer laptop megvigyázott szép állapotban.
- ÚJ BONTATLAN MacBook Pro 14 - 16" M4 MAGYAR Billentyűzet Azonnal átvehető DEÁK TÉRNÉL garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- LG 55G4 - 55" OLED evo - 4K 144Hz & 0.1ms - MLA Plus - 3000 Nits - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium
- Dell D6000 univerzális dokkoló USB-C/ USB-A, DisplayLink & Dell WD15 (K17A) USB-C + 130-180W töltő
- Xiaomi Redmi Note 10 Pro 128GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RX 6600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest