- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Milyen TV-t vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- DUNE médialejátszók topicja
- Kezdő fotósok digitális fényképei
Aktív témák
-
kutga
félisten
válasz
stevve #48153 üzenetére
Közben én is olvastam pár tesztet, fórumot, bennem is hasonló kép alakult ki, de ettől még teszik.
A másik gép amit néztem jóval erősebb procival jön, és 9 cellás akksival, ott sem lehet gond az üzemidővel:
Acer Gateway No20
[link]Egy valami van amitől tartok, sem az Acer sem a Gateway nem a legjobb gari szempontjából, bár lehet felvállalom, mert nekem a lényeg a kis méret és a hosszú akkus üzemidő. Az eddigi laptopjaim kivétel nélkül meghaltak másfél óra után...
-
kutga
félisten
válasz
stevve #48151 üzenetére
Pontosan!
Az én kiszemeltem amúgy a 190. pont a középmezőnyben. A nagy akkuidő reményében akarok ezzel szerelt gépet (Acer Travelmate 8471G), teljesítményben gondolom elmarad egy Core2Duotól, de office-ra, netezéshez elég lehet?
Játszani nem játszok (nincs rá időm), néha kis PS-t, Autocadot szeretnék rajt futtatni.
-
kutga
félisten
Sziasztok!
Tudnátok linkelni egy olyan oldalt ahol a mobil processzorokat lehet összehasonlítani teljesítmény alapján?
Konkrétan erre a CPU-ra vagyok kíváncsi: Intel Core2 SU9400 ULV
MOD
Megtaláltam, de itt aztán annyi van hogy csak...győzzem kiválasztani melyik kell nekem. -
kutga
félisten
Sziasztok!
Erről a gépről tud vki linkelni egy tesztet?
ACER TravelMate 8471G
[link]Én csak a 8471-ről találam, ami integrált VGA-val van, kíváncsi lennék főleg az akkuidőben mit jelent a diszkrét VGA.
-
kutga
félisten
Sziasztok!
Tudtok ajánlani 14-es vagy annál kisebb méretben jó laptopot aminek az üzemideje 4-5 (esetleg annál több) óra körül van?
Amit én néztem az ez:
[link]Egyedül az ára az ami miatt nem tetszik, de a hardver pont megfelelő.
Vmi ilyesmit keresek, vmivel olcsóbban, annyi különbséggel hogy nem szükséges feltétlen a dedikált VGA, a lényeg a hosszú üzemidő.
Netbook nem igazán érdekel, vmi ehhez hasonló kellene.
-
kutga
félisten
Sziasztok!
Erről a gépről mi a vélemény?
Acer TravelMate 8471
[link]Magyar tesztet nem találtam róla, külföldi oldalakon vannak leírások, úgy láttam ez is Timeline széria, nyolc órás üzemidő, számomra jó felszereltség.
Kicsit tartok az Acertől, mondjuk szerencsére ez nem Aspire sorozat, van valakinek tapasztalata ezzel a géppel?
-
kutga
félisten
Sziasztok!
Használt laptopot szeretnék vásárolni, 50k körül, ofiice-ra netezésre, filmekre (semmi HD).
A Dell D410-est néztem ki, árban megfelel, 50k körül mozog, akár garanciával is meg tudom venni, a tudása is elég (mondjuk optikai meghajtó jó lenne bele).
A kérdésem, emellett mit érdemes még nézegetni? HP-nak vannak ilyen áru használt gépei, esetleg vmi régebbi Thinkpad?
-
kutga
félisten
Sziasztok!
A Gateway notikról mik a tapasztalatok?
Konkrétan egy ilyennel szemezek:
[link]Nagyon tetszik benne az erős proci és a hatalmas akku, az üzleti kialakítás nem tudom mit jelent, de gondolom nem lehet rossz az összeszerelés minősége. Viszont magyar nyelvű tesztet nem nagyon találtam róla, a külföldiek megoszlanak.
Mindenképpen 12", max 13" méretben gondolkodom, ebben az árban (150k) eddig nem találtam olyan modellt ami konkurense lehetne.
-
kutga
félisten
Sziasztok!
Egy könnyű, 12,1" vagy 13,3"-os laptopot keresek, elsődleges szempont a minél nagyobb akkuidő, ennek megfelelően vmi CULV processzorral szerelt masinát kellene választanom.
Amiket nézegettem:
Lenovo U350 széria, bár nekem az ára kicsit borsos, ha esetleg van vmi olcsóbban, szívesen várom az ötleteket.Alap programok+netezésre kell, a teljesítmény nem lényeges túlságosan de azért az oprendszert vigye. Várom az ötleteket.
-
kutga
félisten
Sziasztok!
170k környékén milyen notebookot lehet manapság kapni, ami 15'6-nál kisebb, és diszkrét VGA-val szerelt?
15,6-os kategóriában HP 4510s-t néztem, az 165 körül van újonnan. A mostani gépem is HP (4310s), valami méretben hasonlót keresek.
14-es méretben néztem egy ilyet:
[link] -
kutga
félisten
Sziasztok!
Tudtok vmi megbízható boltot, ahol jó áron adnak 2 GB-os DDR3 memóriamodult notebookba?
-
kutga
félisten
Sziasztok!
Az asztali gépekbe szánt intel X4500HD és a notikba való X4500MHD kártyák teljesítménye között van vmi különbség?
-
kutga
félisten
Sziasztok!
Ha iponon keresztül rendelek egy HP gépet, arra ugyanúgy vonatkozik a HP 2 éves nemzetközi garanciája?
Csak mert az ipon honlapon a legtöbb gép mellé egy év garanciát írtak.
-
kutga
félisten
Sziasztok!
Na szép lassan összejött a pénz az új gépre. Eladtam a régit, így most laptop nélkül vagyok, szóval a hét elején meg kell vennem az újat.
A lényeg akkor, 150k van rá, legyen benne egy viszonylag erősebb proci és dedikált VGA, a nagy akkuidő sem hátrány. A méret 15,4.
Az eddigi versenyzők:
HP Pavilion DV5-1105em Renew
[link]Toshiba Satellite A300 új
[link]HP Probook 4515s új
[link]Ezek közül kellene választanom, esetleg ha ilyen árban van még gép, meggondolom. Nekem a Pavilion tetszik a legjobban, elég erős, pont arra való amire használnám (internet, mozi, játék, néha office). A Toshiba sem gyenge, de félek hogy gagyi műanyag. Az uccsó HP a játék miatt necces, bár talán minőségben az a legjobb.
Amiről még nem tudok, hogy melyiknek milyen a hűtése, mennyire zajosak, melegednek-e.
-
kutga
félisten
válasz
kisgab1 #37002 üzenetére
Üdv!
Én is ezt néztem ki, most is Lenovom van, de egy érdekes adalék:
A mostani gépem egy Lenovo 3000 N100-as, CoreDuos, integrált videókártya, stb... Eddig semmi gondom nem volt vele, nagyon masszív, megbízható gép, kivéve egy dolgot...a hűtése vmi szörnyen idegesítő módon lett megoldva. A történet nagyjából az, hogy a ventillátor 10 másodpercenként kapcsol fel-le, pörög kb ugyanennyi ideig, aztán leáll, mindezt nyugalmi helyzetben, amikor max office és egy böngésző van nyitva. Nagyon idegesítő munka közben, mondjuk egy videónál, vagy ha csak éjjelre be akarom kapcsolni egy letöltéshez, nem lehet tőle aludni.
Megoldás nincs rá, NHC nem műödik ehhez a géphez, talán egy BIOS frissítés megoldaná, de azt nem merem bevállalni.
Utánaolvastam a G550A-nak is, és sajnos annál ugyanez a probléma áll fenn. Egy külföldi fórumot tudok belinkelni, ami pont ezzel foglalkozik, angol tudás nem árt. A PH!-n az Ideapad topikban is rákérdezhetsz, többeknél előfordul és nem egyértelmű hogy típushiba vagy egyedi esetek, én kétszer is meggondolnám.
-
kutga
félisten
Sziasztok!
A jövő hét elején meg kell vennem az új gépet, azt hiszem ez lesz belőle:
[link]HP Renew, bruttó 150k, 2 év garival.
Viszont szeretnék legalább egy alternatívát, van olyan új gép, ami ezt a teljesítményt hozza ezért az árért?
-
kutga
félisten
Sziasztok!
Lassan körvonalazódik hogy 155k-m lesz a max keret az új laptopra.
Ennyi pénzért most egy ilyet néztem ki akcióban:
Lenovo G550A
http://www.laptopszalon.hu/webshop/3710/LENOVO+IdeaPad+G550A+15.6+HD+WXGA.+Intel+Core+2+Duo+T6600+2.2GHz.+3GB.+320GB.+DVD-RW.+nVidia+GF+G210M.+DOS.+6+cell.+Sz%FCrke+alu.+designPont belefér a keretbe és elég jó a felszereltsége. Úgy olvastam ez már a Lenovo Value Line családjának tagja.
Viszont...most is Lenovom van, és elég katasztrofális a hűtése (a venti kb 10 másodpercenként kapcsol be-ki és iszonyat idegesítő). Külföldi fórumokon sajnos ugyanezt olvastam a G550-ről is, valakinek esetleg van tapasztalata?
A másik lehetőség, hogy innen a PH!-ró veszek egy Renew HP Pavilion DV5-öst, az egy tizessel olcsóbb, de annyival gyengébb is.
Szóval mi a helyzet ezzel a Lenovoval, mert engem erősen elgondolkodtatott.
-
kutga
félisten
Sziasztok!
A notebookstore-on kívül van még olyan bolt Budapesten ami nagy választékban forgalmaz HP Renew gépeket (Asis nem tetszik, jó az a két év gyári gari a renew mellé)?
-
kutga
félisten
Sziaszok!
A HP Presariokról mit lehet tudni, mik a vélemények?
Elsősorban az érdekelne, hogy milyen az akksijuk illetve mennyire hangosak, melegednek, konkrét modellnek ezt néztem ki:
-
kutga
félisten
Üdv!
Ez a gép árban pont jó, ráadásul új. Megnéztem az általad linkelteket is, de sajnos azok újonnan túllépik ezt a keretet. Megnéztem azokat amiket linkeltél, az a T400 elég tetszetős darab, de se doboz, se garilevél, se számla, ki tudja honnan valók.
Mi a különbség a gl40 és a gm45 között?
A videókártya hd videók mellett max ténylef csak erre a két játékra kell(ene), ha ezek eldöcögnek rajt, maradhat a sima X4500.
Egyébként T-Unit, adm nagyon köszönöm a segítséget, azt hittem ezekkel a feltételekkel alig találok gépet.
-
kutga
félisten
válasz
T-unit #36400 üzenetére
Üdv!
A HP 4310s szimpatikusnak tűnik, de lenne egy-két kérdésem:
erről a T3000 prociról még nem hallottam, egyik oldalon Centrino Duonak titulálják, egy másikon Celeron Dualnak. Melyik az igaz?
A mostani gépemben egy T2250-es Centrino Duo van, elvileg az én olvasatomban a T3000-es jobb kell legyen, még ha Celeron akkor is.
Létezik vmi olyan oldal ahol össze vannak gyűjtve a notebook procik vmiféle lista alapján?
Utánaolvastam a játéknak is, a kolléga elég sokat játszik interneten BF2-t és DoW-t, utánaolvastam külföldi fórumokon, az X4500 azért el-elvisz újabbakat is, ennek a kettőnek talán elég lesz...
-
kutga
félisten
Sziasztok!
Az integralt X4500-as videokartya hol helyezkedik el teljesitmenyben mondjuk egy regebbi Geforce 6600GT vagy Radeon 9600 Pro-hoz kepest?
Bocs az ekezetek miatt.
-
kutga
félisten
Sziasztok!
Most ismerősömnek nézek gépet és ebben szeretnék segítséget kérni.
Ami a lényeg, 13,3"-os vagy 12,1"-os gépnek kell lennie, és maximum 150k-ba bele kell férnie. Ahogy nézegettem az árakat számomra egyértelmű hogy csak használt gép jöhet szóba, ezért a kérdés adott, milyen használt gépet lenne érdemes nézni, aminek elfogadható a teljesítménye.
A főbb igények:
*a kis méret miatt fontos a hordozhatóság, jó akksi
*erősebb processzor (most vett ugyanis valami jobb fajta tv-t amin nagy felbontású filmeket is nézne, a notebookot rákötve)
*a videókártya elsősorban ez az igényt elégítse ki, de azért egy Dawn of War (1), Need for Speed Underground, Battlefield 2 fusson el rajt - talán ez a legsarkalatosabb pont.
*és bár ebben a méretben nem általános, de egy beépített 3G-s modem sem lenne hátrányNagyjából ennyi, várom az ötleteket. Minden segítséget köszönök!
-
kutga
félisten
válasz
Darth_Revan #36327 üzenetére
Hmm...rövid volt és velős...viszont most lemegyek a boltba...
-
kutga
félisten
Sziasztok!
Mostanában elég sok gépet láttam sis chipsettel szerelve, egyik ismerősömnek is olyan van, a fórumon viszont csak negatív kritikát találni róla.
Valaki össze tudná foglalni hogy mi a baj ezzel a gyártóval, és miért kell kerülni? Sajnos számomra elég szimpatikus gépekben van ilyen, és emiatt nem hezitálok még.
-
kutga
félisten
válasz
T-unit #36310 üzenetére
Üdv!
Kössz a választ, van egyébként valahol egy részletesebb leírás arról hogy milyen a HP hardvere (csatolók, bővítőhelyek elsősorban)?
Ja és ami a legfontosabb...Renew programban vásárolt gépek mennyivel "kevesebbek" mint az új? Úgy tudom ezek jogilag új, teljesen felújított darabok, amire ugyanúgy vonatkozik a 2 éves garancia. Javítsatok ki ha tévedek, mert ha így van erősen elgondolkodom hogy használtan vegyem meg, majdnem 15k-val olcsóbban.
-
kutga
félisten
Sziasztok!
Én most egy ilyet néztem 150k-ért, Renewban kicsit olcsóbb:
HP Probook 4515s notebook (új)
15.6" HD (1366x768) AntiGlare, Athlon X2 QL-66, Radeon HD 3200, 2GB DDR2, 250GB HDD, DVD+/-RW DL LS,
802.11(b/g), webcam, FreeDOS 2 év garancia a notebookstore-tól.Mit lehet tudni erről a gépről? Érdemesebb inkább egy C2D-val szereltet választani? Ennél szimpatikus a dedikált videókártya, bár nem tudom a 3200-es mire elég.
150k-ból Dell 1545-öst néztem, de sehol sem találok Radeon 4330-al szereltet...
Több pénzem meg sajna nincs.
-
kutga
félisten
Sziasztok!
Bár nem a reklám helye de ma reggel munkába menet megakadt a szemem az egyik nagy elektronikai áruházlánc egy ajánlatán:
HP Pavilion DV62010EH
[link]Bevallome ezt a típust máshol nem láttam, mit lehet tudni róla? Épp ebben az árban keresek gépet és eddig ez a legerősebb amit találtam.
-
kutga
félisten
válasz
T-unit #35673 üzenetére
Üdv!
Kössz a választ, én is attól féltem hogy elég alja-kártya.
Hogy milyen játék? Hmm...szeretnék egy olyan gépet ami egy-két éves játékokat azért elvisz, nem kell hogy maxon.
Azt hiszem egy Dell 1545 lesz a vége. Elég jó a felszereltsége, jó proci, jó VGA, és az hogy három év garival adják kifejezetten pozitív. Mivel többet nem tudok rá áldozni, oprendszer nélkül veszem, de azt majd később megoldom, lehet erre első körben már win7 fog kerülni.
-
kutga
félisten
Sziasztok!
Minap néztem egy notebookot amiben ilyen videókártya volt:
Radeon Xpress 1250
Én még nem hallottam erről, meg szeretném kérdezni hogy teljesítményben hol helyezkedik el.
Emellett az is érdekelne, hogy a Turion X2 és Athlon X2 közül melyiket érdemes választani, melyik az újabb, jobb? Ami gépeket nézek azokban általában Athlon X2 QL-66-os proci van.
-
kutga
félisten
Sziasztok!
Én is notebook vásárláson töprengek, nézegettem is egy párat, de elég nagy a választék, szeretnék kis segítséget kérni.
Ami biztos hogy kellene:
erős CPU (C2D vagy AMD mindegy - irodai alkalmazások mellett néha videókódoláshoz, tervezéshez is kellene)
dedikált videókártya (néha játszani is akarnék - NfSU, Warhammer 40k Dawn of War, Battlefield 2 a kiszemeltek)
15"-os méret
jó hűtés, ne melegedjen túlságosan
jó összeszerelési minőség
max 150k-m van ráAmiket néztem:
Toshiba Satellite A300
[link]
Erős CPUval szerelt, sok RAM, jól néz ki, teszt alapján szimpatikus, hűtése nem tudom milyen, továbbá nem tudom ez a videókártya mire elég, egy korábban linkelt benchmark oldal szerint nem mai darab, viszont elég sok csatoló van rajt.Asus K50IN
[link]
Nagyon jó ár-érték arány teljesítmény szempontjából, a kiszemeltek között ebben van a legerősebb VGA, teszt alapján szimpatikus volt ez is, jó a hűtése, viszont csak VGA és LAN csatoló van rajt, félek későbbi bővítés szempontjából ez nem lesz előnyös, ezen felül elég sok ASUSt láttam már vibráló kijelzővel, nem tudom ez általános jelenség-e.Én ezt a kettőt néztem, a Toshibát választanám, ha mondjuk 2 éves játékokat stabilan vinne, de nem tudom mire elég benne a VGA. Az ideális notebook talán egy olyan lenne, amiben ezek mellett van beépített 3G modem, és eSATA csatoló. Vmi MSIn láttam is ilyeneket, de a topicot visszaolvasva nem alakult ki túl jó képem az MSI-ről.
A kérdés adódik, ezek közül melyiket válasszam, illetve van-e egyéb lehetőség? A segítséget köszönöm és elnézést a hosszú HSZ-ért.
-
kutga
félisten
Sziasztok!
AMD mobil processzorairól mik a vélemények? Pár éve még úgy hallotta/tudtam hogy melegdnek, sokat fogyasztanak, stb.
Az én kiszemelt gépem viszont AMD-vel szerelt:
AMD Athlon 64 X2 QL64 2.1GhzÉrdekelne, változott-e azóta a helyzet (remélem igen), és mik a tapasztalatok AMD-s procival ellátott gépekkel?
-
kutga
félisten
Sziasztok!
Notebookot vásárlásán töröm a fejem - általános célra, web, office, filmek, régebbi játékok (max NFSU), érdekelne mik a lehetőségeim, illetve tanácsot szeretnék kérni, mert nem sok olyat találtam ami nekem megfelelő lenne.
Amik az elvárások:
13,3-as vagy 12,1-es kijelző (!)
Intel C2D processzor
dedikált videókártya (nem integrált)
akksiról hosszú üzemidő (a mostani notim 1 órát bír csak)
cca 200k legyen az áraIlyen feltételek mellett a Toshiba U500-asát találtam megfelelőnek, ami vmivel több mint 200k újonnan, de ezeknek a feltételeknek megfelel. Korábban még láttam egy MSI-t, ami 50k-val olcsóbb volt, de abban integrált videókártya volt, és nem is emlékszem a típusára.
A Toshiba mellett mi jöhet még számításba, esetleg olcsóbban, esetleg használtan? A segítséget köszönöm!
-
kutga
félisten
Sziasztok!
Tudtok esetleg olyan boltot, ami régebbi (Pentium 3 v 4 M-mel szerelt) subnotebookokat forgalmaznak?
Kb. egy éve vagyok egy Lenovo n100-as tulajdonosa, meg vagyok elégedve a teljesítményével, de most egy olyan gépet keresek, ami minden tekintetben hordozható (kis méret, súly, hosszú akkuidő).
Mivel a teljesítmény most számomra nem lényeges, ezért keresek olyan gépet, ami még korábbi processzorral van felszerelve (netezésre, office alkalmazásokra, esetleg filmekhez nem kell a Core 2-es). A lényeg inkább a minél hosszabb akkuidő.
Minél olcsóbban akarom megúszni a dolgot, viszont használt gép megvételébe nem nagyon akarok belemenni, és ebben a kategóriában (12" vagy alatta) nem nagyon találtam az interneten.
Kérem segítsetek legalább azzal, hogy egy-két modell nevét megadjátok amiről tudni lehet hogy megbízható...
-
kutga
félisten
Sziasztok!
Most vettem egy Lenovo N100-as gépet, oprendszer nélkül. Felraktam rá egy SP2-es angol nyelvű wint, a kérdés az lenne, hogy drivereket honnan tudok leszedni hozzá? Letöltöttem a System Update nevű progit a Lenovo honlapjáról, gondolom ez jó lesz.
[link]
Emellé mit érdemes még feltelepíteni, és azokat hol találom meg? -
kutga
félisten
Sziasztok!
Az oldal alján lévő gépekkel kapcsolatban mik a vélemények (nx8220? Eddig nem gondolkodtam fémházas gépben, de ezek elég jól néznek ki. A kérdés annyi lenne, hogy teljesítményben hol vannak ezek egy nx7400-ashoz, ami az eddigi favorit.
[link]
Abban ugye erősebb CoreDuo T2400-as proci van, 667 MHz FSB. A Pentium-M régebbi architektúra, a kérdése hogy mennyivel lassabb?
Én ezt néztem: PY522, várnám a véleményeket, mert tesztet eddig sajna nem találtam hozzá.
[Szerkesztve] -
kutga
félisten
Sziasztok!
Budapesten keresném minél több notebookkal foglalkozó bolt elérhetőségét, amik megbízhatóak garancia szempontjából és kedvező árakkal rendelkeznek. Elsősorban HP és Lenovo típusok érdekelnek. Notebookstore-t és Usanotebookot nézegetem, de jó lenne minél több alternatíva. -
kutga
félisten
Sziasztok!
Általánosságban melyik márka számít jobbnak (ha ezt egyáltalán el lehet dönteni)? HP vagy Lenovo? Mivel az azonos kategóriájú gépeik nagyjából egy árban vannak, csak a márkaismeretre alapozhatok.
Mondjuk nekem fontos a jó minőségű kijelző filmekhez és lehetőleg a jóféle hangrendszer ami kiegészítő hangfalak nélkül is jól szól. HP-nél ezzel úgy tudom nincs gond, de nem tudom egyéb multimédia szempontjából hogy teljesítenek ezek a gépek. Az NX sorozatot nézegettem ami ugye 'business class' kategória, a Lenovokban van webkamera meg kártyaolvasó, a BT mindkettőnél alap.A másik kérdésem az lenne, hogy DVD íróból mifélét pakolnak ezekbe?
-
kutga
félisten
Sziasztok!
Tudnátok ajánlani vmi olyan oldalt amin találok összehasonlító teszteket notebookokról? -
kutga
félisten
Sziasztok!
Sokat keresgettem, a végére két laptop maradt bent, amik közül döntenem kellene.
Az egyik a HP NX7400-as sorozata, [link] (EY252), amiben ez van:
15.4''WXGA (1280x800pixel) Brightview™ TFT LCD
intel GMA-950 max. 224MB video
Core-Duo T2400 (1.83GHz/2MB/667)
1024MB DDR2
80GB HDD
DVD+/-RW D-Lay
Wi-Fi (802.11a/b/g)
Bluetooth
Microsoft Windows XP Professional
1év nemzetközi HP garancia
A másik egy Lenovo N100-as gép, [link]
15.4''WXGA (1280x800pixel) VibrantView
intel GMA-950 max.224MB
webkamera
Core-Duo T2250 (1.73GHz/2MB/533)
1024MB DDR-2
80GB HDD
DVD+/-RW SMti
Wi-Fi (802.11a/b/g)
Bluetooth
FreeDOS
1év IBM-Lenovo garancia
Mindkét géprol olvasgattam teszteket, elég jókat írtak róluk, bár a Lenovo hangszóróit szidták rendesen. A HP-ben erosebb a processzor, a Lenovoban viszont van webkamera és kártyaolvasó. Nem tudom a Lenovokba milyen DVD írót pakolnak, azt olvastam LG-t, ez a Smulti nem tudom mi akar lenni. A Dual Layer annyira nem lényeges. Amire kellene a gép: filmnézés, netezés, MS Office, zenehallgatás. A Lenovo FreeDOS-át nem ismerem, arra mindenképpen XP fog kerülni, kérdés hogy ebben az esetben a drivereket be tudom-e szerezni, illetve hogy mennyit dob a gép árán az oprendszer.
A hároméves garibovítéssel együtt mindkét gép olyan 210k körül van, ami épp kimeríti azt a keretet amit a gépre szánnék.
Mivel ez lesz az elso notim nem szeretném elkapkodni. Szóval akinek van esetleg tapasztalata bármelyikkel, vagy tudna segíteni a választásban kérem segítsen. Minden kis segítségnek örülök. -
kutga
félisten
Sziasztok!
Azon gondolkozom, hogy melyik platform éri meg jobban, az Intel CoreDouja vagy az AMD Tuionja. Amelyik gépet most nézem, abban AMD van, AMD Turion-64x2 (TL-52 - 1.6GHz), a kérdés az lenne, hogy egy T2250-es CoreDuo procihoz képest mennyivel gyorsabb, és a legfontosabb...mennyit fogyaszt és mennyire melegszik egy ilyennel szerelt gép? Innen-onnan azt hallottam hogy az AMD-k energiagazdálkodása nem az igazi és egy óráig sem bírják akksiról. Ki mit tud mondani erről? -
kutga
félisten
Első notinak tervezek egy ilyen beszerzését. Lenovo N100 [link]
A helyen ahol néztem akciósan úgy 180k körül van. A kérdésem annyi lenne, hogy akinek régebb óta van esetleg ilyen gépe megoszthatná velem a tapasztalatait. Alapvetően MS Office, filmnézés, netezés hármasra használnám. Olyan dolgok érdekelnének hogy hogyan van összerakva, mennyire megbízható, meddig bírja az akksi? A segítséget előre is köszönöm! -
kutga
félisten
válasz
Shadowfax #640 üzenetére
Üdv!
Főleg netezésre, Office alkalmazásokra és filmezésre kell a gép. ez van most akciósan, HP-ra még várni kellene. Az lenne az alapvető kérdés (gyártótól függetlenül) hogy mennyire megbízhatóak ezek a gépek és mennyire felelnek meg ezknek az igényeknek?
Bár ha a HP tényleg jobb akkor talán érdemesebb lenne várni. -
kutga
félisten
Sziasztok!
A következő három márka között vacillálok:
Albacomp (Traveller V5)
HP-Compaq (nx7400-as sorozat)
IBM Lenovo (IBM Lenovo Thinkpad N100)
Most az IBM tűnik befutónak de azért kíváncsi lennék a véleményekre. -
kutga
félisten
Sziasztok!
Úgy néz ki a hónap végén lesz esedékes a notebook vásárlás, inkább a következő elején. Azonban értesültem egy komoly problémáról Alba notikkal kapcsolatban, miszerint eléggé melegszenek és ez akár félévenként komoly problémákat okozhat. Az lenne a kérdés, hogy ez mennyiben igaz illetve vhogy ki lehet-e védeni ha tényleg előfordul a hiba? -
kutga
félisten
Sziasztok!
Nézegettem az usanotebookot. Erről a kettőről mik a vélemények? Elsősorban az érdekelne, mennyire kell kétmagos processzor (CoreDuo vagy Core2Duo) ha olyan alkalmazásokat akarok futtatni mint IE, Firefox, illetve filmek, és mennyire erős egy ilyen Pentium-M processzor? Ez a HP kétségkívül nem annyira puritán mint az NX sorozat, és lehet hogy nekem bőven elég lenne. (jelenlegi asztali konfigom 2800+ Sempron, 1024 MB DDR memória, ha annak a teljesítményét eléri már bőven jó). Itt van hozzá a link is: [link]
A másik egy ASUS modell, kicsit borsosabb az ára, a kérdés az lenne, hogy az a proci hogyan viszonyul az előző versenítárséhoz? Ebben viszont jobb a vinyó és az akksi is, ha jól látom, viszont a szervíztapasztalatokról sok jót nem hallottam, illetve a kijelző is csak 15''-os. Ehhez itt a link: [link]
A harmadik lehetőség, hogy Albacompnál rakok össze valami nekem megfelelőt, azokról a gépekről azonban egyáltalán nem hallottam semmit.
Szóval aki tud kérem írjon véleményt! A segítséget előre is köszönöm!
[Szerkesztve] -
kutga
félisten
Sziasztok!
Albacompról mik a vélemények? Úgy hallottam hogy szervizelés szempontjából egész jók, nézegettem az áraikat, és náluk is van egy-két egész jó konfig. Minap megnéztük MM-ben (mert hülyék nem vagyunk) és nem tűntek rossznak az Alba gépek.
A másik...melyiket ajánlanátok leginkább a NotebookStore, Usanotebook és Albacomp üzletek közül?
Minél többet nézegetem a különféle honlapokat, a választás egyre nehezebb. -
kutga
félisten
Sziasztok!
Mik a vélemények és tapasztalatok erről a boltról? Mivel csak egy év garit adnak alapból notebookokra, azt szeretném kérdezni hogy mennyi időre és mennyiért lehet ezt kiterjeszteni?
[link]
[Szerkesztve] -
kutga
félisten
Sziasztok!
Akinek van már tapasztalata ezzel a bolttal kapcsolatban kérem ossza meg velem, mert nagyon kedvezőek az árai. Főleg a garancia és a szervíztapasztalatok érdekelnének. [link] Eddig a Notebookstore-t nézegettem, de ezek az árak magukért beszélnek.
A másik pedig, nézegettem a gépeket, ezzel kapcsolatban kellene valami tapasztalat.
Fujitsu-Siemens Amilo Pi 1505 [link]
Minél tovább nézelődöm annál inkább bonyolultabb lesz ez a kérdés. -
kutga
félisten
Sziasztok!
A véleményeteket szeretném kikérni. Notebook vásárlás előtt állok, úgy 160-170 k-t tudok max rászánni. A következő három típust nézegettem:
ACER Aspire 3690 sorozat [link]
HP nx7300-Duo [link]
Fujitsu-Siemens Amilo Pro V2055 [link]
Amire kellene: netezés, MS Office alkalmazások, filmnézés.
Nagyjából egyforma áron lehet kapni őket. A HP mellett szól, hogy erős a procija, viszont nem hallottam jókat a kijelzővel kapcsolatban. A másik kettőt nem igazán ismerem, hevernak Acerje van és semmi gond nincs vele. Szóval szerintetek melyik érné meg a legjobban?
A segítséget előre is köszönöm!
Aktív témák
Hirdetés
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Synology NAS
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Kézilabda topik
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Minecraft
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- További aktív témák...
- ÚJ BONTATLAN MacBook Pro 14 - 16" M4 MAGYAR Billentyűzet Azonnal átvehető DEÁK TÉRNÉL garanciával
- AKCIÓ ÚJ Bontatlan Macbook Pro 16 M3 Pro MAX 14 30GPU 36GB 1TB Magyar billentyűzet Azonnal átvehető.
- Thinkpad T480s 24GB RAM 1TB SSD (erős, könnyű, vékony gép) Windows 11 kompatibilis
- Dell Latitude 5510 15,6", i7 10610U, 16GB RAM, SSD, jó akku, számla, garancia
- Acer Predator Helios 300 - 15,6"FHD IPS - i7-7700HQ - 8GB - 256GB SSD+1TB HDD - GTX 1060 6GB -MAGYAR
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest