- Azonnali informatikai kérdések órája
- OLED TV topic
- Apple iPad 11” (A16, 2025) - a táblagépek vanília fagylaltja
- Léghűtés topik
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- Azonnali fotós kérdések órája
- Asztrofotózás
- 80% vs. 100% – Tönkreteszed az aksit, ha mindig feltöltöd? – Tech Percek #6
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
Aktív témák
-
amol
addikt
Érintkezési hiba volt, meg kellett kicsit mozgatni. Most világít a lámpa is, de ezt írja ki:
''104-Unsupported wireless network device detected.
System Halted. Remove device and restart.''
Köszönöm HP -
amol
addikt
Egy INF volt, felraktam de semmi. Közben kiderítettem, hogy a HP válogatós, és csak azokat engedi amiket BIOSban (!!!!) engedélyeztek, tehát bele kell túrni a BIOSba amit én most nem fogok megtenni. Hallottam erről korábban, de hogy még csak meg se mukkanjon hogy van benne valami új, ez azért nonszensz.
Ez a felfogás nem tetszik, a HP nyomtatóm sem működött ''mezei'' nyomtatószerverrel, csak 50k-s HP-val, így a nyomtatót cseréltem le inkább.
[Szerkesztve] -
qfm
őstag
van hogy driver instalálás után veszi észre a hardvert a win..
lagalábbis asztali gépeknél igy van, de mivel notin is ugyanolyan os van, gondolom az se lett ennyivel okosabb
[Szerkesztve] -
-
amol
addikt
Ide is beírom, hátha gyorsabban tud vki segíteni rajtam:
Egy HP nx6110-be szeretnék belepaszírozni egy Gigabyte GN-WIKG mini PCI wlan kártyát, és bizony meg se mukkan, még azt sem érzékeli hogy új hardver van benne. A kártya biztosan jó. Arra gondoltam hogy esetleg a kapcsolóhoz kell valami driver, találtam egy quicklaunch buttons nevezetűt, de nem hozott megoldást.
Ezenkívül ez egy remarketed gép amerikai billentyűzettel, í nélkül. Nem tudjátok mennyibe kerülne bele egy magyar?
Köszi! -
válasz
Scoobyka #1683 üzenetére
igen, sajna az valszleg postázgatós
Bár az árelőnybe sztem még 2 postaforduló is bőven belefér, és ahogy a világ boldogabbik feléből vásárolt notikkal megtapasztaltam, nemigen voltak ilyen gondok...
Közvetlen haveri körömből: 2db noti, egy Sager+egy öreg HP (ami Mo-gon nem a leg+bízhatóbbak közé tartozik) + a sajátom egy emachines, 3 év alatt egyikre se volt 1 gramm panasz sem. USA ebay-ről voltak amúgy. (most, h az öreg kontinensen kotlok, a német ebay felé kacsintgatok, ott is kapni új darabokat)
A gariztatást meg kell tőlük kérdezni, biztiamibizti. Amúgy én híve vagyok, érezze csak a magyar gazdaság, hogy nem vagyunk hajlandók lenyelni az ÁR = $->€+25%-ot, ha majd sokan vásárolnak külföldről, előbbutóbb leesik bizonyos népeknek a tantusz...
! valaki írta fentebb, h nem tetszenek neki az 533-as RAM-ok. Addig nincs baj, míg duálban mennek, mert tudtommal a napa FSB-je 677MHz, a Santa Rosáé pedig 800MHz. Én mostmár inkább azon gondolkozom, h 533as, de alacsonyabb késleltetésű (=CL4) ramokat keresek a jövevénynek
[Szerkesztve] -
-
válasz
Scoobyka #1665 üzenetére
bocsi a késedelmes válasszal. Az igazság, h a németektől tervezem beszerezni egészen pontosan őt, T7300-zas procival, 2GB DDR2-rammal, g-s wifivel, 80GB-os wincsivel:
[link]
Költségek: amit írtam, az 1019€-ba (bruttó) +35€ postaktg-be kerül. (vámolás, +áfahüjeség nincs, mivel Mo is €U része már)
Ha a grafika nem olyan fontos, akkor 7-800€ körül is találsz náluk olyat, ami office munkára jó lesz jópár évig -
aakosb
csendes tag
-
titababa
csendes tag
válasz
RexpecT #1672 üzenetére
Ezeket a honlapokat már oda vissza fújom.Cak nem tom, hogy ennyi pénzért milyet érdemes venni.A notebokkcheck.om-on találtam egy videókari, és egy proci sorrendet, az alapján választottam a toshibát.nem 2 évre szeretném a gépet így fontos lenne az h egy Jó ideig ne kelljen hozzányúlni...
ez pl?
http://www.pcx.hu//?action=termekOldal&azonosito=03646
ebben sztem a proci és a videókari is toppon van -
Patrick
addikt
240-260k ft értékben kéne noti, játékra is(sims2, fifa07, Pes06, flatout2, hasonlók...). A noti nem nekem lesz
Acer TravelMate 4233WLMi_GO7300 2GB
MSI M673X-012HU
CLEVO M555N 07 Intel® Core2 Duo
Az alábbi 3-at néztem ki? Szerintetek? vagy ebben az árban tud vki jobbat? -
-
Scoobyka
addikt
jelenleg én nyugod szível ajánlom a MSI M677x-002-es modelt,kedvező ár és jó teljesítmény....ipon-nál v.pcx webáruházakban nagyon kellemes az ára...[link]
ha fontos a 17 colos kijelző akkor L735-ös is van! -
titababa
csendes tag
Sziasztok!
Új vagyok itt segítségért jöttem...
Mit szóltok a Toshiba Tecra A7-112-höz?
A pénzem kb erre elég!
http://www.pcx.hu//?action=termekOldal&azonosito=07039
A segítséget előre is köcce! -
-
Patrick
addikt
Hi all!
240-260k ft értékben kéne noti, játékra isMit tudnak itt javasolni a szakemberek?
-
Scoobyka
addikt
[link]
de mind nagyon jó -
szdanika
tag
Köszi mindenkinek aki segített idáig,akkor keresgélek még notikat,remélem sikerül egy megfelelőt találni,ami árban is és teljesítményben is megfelel!
-
válasz
szdanika #1645 üzenetére
Ajánlom magam, bár nem CS-ztem, az én notimnak kb a doom3 (alapgrafon) a vége.
Nézz be hozzám: [link]
Garanciális háttér már nincs, de a masina absz +bízható, soha, semmi nyavajája nem volt. Dirverek: már nincs hozzá support, de nem nagy kunszt összeszedni hozzá azt a 3-4 drivert, amit igényel(VGA, csipszet, WiFi, hang)
-
Dr. Akula
félisten
válasz
szdanika #1645 üzenetére
Fontos lenne a megbízhatóság,a jó garanciális háttér,és az ára!
Itt van két T43-as X300-zal: [link]. Megbízhatóság, szervíz az garantáltan jó, garit azt le kell csekkolnod az IBM honlapján, ehhez szükséges a szériaszám ismerete (eladót fel kell hívni, ha korrekt, úgyis megmondja). Az én ex T43-am 2009-ig volt garis, van esély hogy még ezekre is van IBM gari. A CS állítólag GMA950-en is elfut, a Source változatot, illetva a másik gamét nemtom. De az biztos hogy minimum beállításokkal még a Titan Quest is elmegy, én azt használtam, és az se egy s3 triora optimalizált game. -
szdanika
tag
-
amol
addikt
válasz
szdanika #1645 üzenetére
Szia.
Nem tudom ezeknek a játékoknak mik a grafikai igényük, mindenesetre a kis játékhoz ugyanolyan hardver kell mint a rendszereshez. Ha elég nekik egy olyan kártya ami kb 5000 pontot tud 3dMark01-ben akkor esetleg valami integrált cucc, de általánosság, hogy ennyiért nem szabad olyan gépet venni amivel komolyabban játszani is szeretnél, mivel a minősége (melegedés, időtállóság stb) nagy valószínűséggel és enyhén szólva megkérdőjelezhető.
A rá szánt összeg kb. 150-180K +-10K
Na ezek együtt ritkán mennek, legalábbis új gép esetében nem. Ha nem ragaszkodsz az újhoz, akkor esetleg keress mondjuk valami alig használt Thinkpadet Ati x1300 vagy x1400-as kártyával, pld az R szériából. Az bírja a strapát és a videója sem gyenge.
Ha ragaszkodsz az újhoz, akkor keress egy Ati integrált kártyával szerelt gépet például ezt 3 év garanciával, jó supporttal: [link]
Remélem mindenki örül -
szdanika
tag
Sziasztok.
Érdeklődni szeretnék hogy ki milyen laptopot tud ajánlani,amivel még egy két játékkal játszani is lehet,konkrétan a CS:Source,Trackmania Nations játékokra gondoltam,természetesen nem a full graf és 100fps a cél,hanem hogy élvezhető legyen és ne akadjon minimumon
Nem játszok sokat,csak egy pár órácskát ha van időm,szóval nem kell egy nagyon fullos gép!
A rá szánt összeg kb. 150-180K +-10K
Várom minden hozzáértőnek a válaszát,akár PM-ben akár ide a fórumba!
További szép napot! -
amol
addikt
törölve
[Szerkesztve] -
amol
addikt
válasz
#95590400 #1640 üzenetére
Persze, de én a tajvani szervízre gondoltam ami egy kicsivel messzebb van mint Brno. Viszont ha forgalmazzák Európában, akkor kizárt hogy ne legyen közelebb szervize.
Én mindenesetre arra esküszöm, ha egy termékre tökéletes szervíz+support van hazánkban is, megfelelő alkatrészraktárral. Ilyen szempontból Lenovo, Dell, Albacomp biztos megfelelő, Hp-ról megint nem tudok nyilatkozni mert nem foglalkozom vele, de a hsz-ek alapján az is jó.
A Toshiba szervize sem rossz, mivel 10 évre visszamenőleg van alkatrész minden notihoz, viszont a ritkább és/vagy régebbi gépekhez való alkatrészeket külföldről kell megrendelni, ami tudjuk mivel jár, le is írtad. -
amol
addikt
válasz
t72killer #1638 üzenetére
Nem rossz, nem rossz. Utána kell olvasni.
Noti drivereknél -amíg van fejlesztés egy adott modellre- az a biztos amit a gyártó kiad. Az 100%-osan működik. Videokártya driver sem biztos hogy sokban különbözik, az én 2002-es driveremmel sem tud lényegesen kevesebbet a kártyám mint a legújabb Forceware-rel. -
törölt tag
pedig sokkal praktikusabb megoldás, ha egy olyan helyre megy a lapos, ahol van kapásból alkatrész (azaz brno), nem kell még arra is várni, mint itthon, ahol rossz esetben bemegy, pár nap míg kiderül mi baja van, pár hét míg megjön az alkatrész, pár nap míg elkészül. és ami a legfontosabb számukra: költséghatékonyabb. ez pedig gondolom a noti értékesítési árába is bejátszik valahol. szóval papíron jól hangzik, ha élhetek eme képzavarral.
[Szerkesztve] -
Igen, tapasztaltam a user-barátabb gyártóknál
amúgy én nem vok híve, mert általában újabb drivereket találok, ha közvetlenül az adott elem gyártóját nézem meg (VGA főleg, de áll ez a csipszetre, soxor WiFi-re is)
Persze ez azoknál, akiknek nem ez a mániájuk, kivitelezhetetlen... +ha az ember nem ér rá egész napot eltökölni pl egy ujratelepítéssel, akkor is...
Gari: no, ezt tuti +kérdem a bolttól, bár Ny-Európában kevésbbé valószínű, h +szivatják a kedves vásárlótAmúgy ahol néztem ([link]) 2év garit adnak a compalokra, valszleg postázósan amerikai módra. (be biztos nem gyaloglok hozzájuk Lipcsébe
)
Bizony, a rendes supportot (=Lenovo, Dell, stb) meg kell fizetni... bár ha benne van az ember, nem sok pluszt jelent -
amol
addikt
válasz
t72killer #1636 üzenetére
A ''posta tajvanra'' kivitelezhetetlen. Sokan már amiatt is aggódnak, hogy az Acer Brnoban szereltet annak ellenére, hogy csak egy telefonba kerül, elviszik és házhoz is szállítják. Azért is problémás, mert a legkisebb, legolcsóbb alkatrész beszerzése is hetekbe és a szállítási költségek miatt aránytalanul sokba kerülne.
Normálisabb notebook gyártóknál eleve van olyan szoftver, ami akár beavatkozás nélkül naprakészen tartja a rendszert (driverek, segédprogramok), ugyanúgy frissít mint a Windows Update. ThinkPad (és gondolom a sima Lenovo is), Dell, LG biztosan ilyen, a Toshibának is van valami hasonló progija de nálam sosem működött. Hp-ről nem tudok. -
jogos. driverek meg mindenfélék...
Amúgy az eMachines-omhoz is mindenféle egyéb oldalról kellett összevadásznom a drivereket, csak bios update volt az oldalukon. Bár ezzel személyszerint nem volt nagyon lelkiismereti problémám. (főleg, h azelőtt nem volt notim, és nem láttam normális support site-ot)
A garancia részét (a support tárgyilagos része) nem tudom. leginkább arra tippelek, h posta Taiwanra...
[Szerkesztve] -
-
Racecam
nagyúr
Utoljára szólok, hogy minden személyeskedést most fejezzétek be!
A következő, aki ezt nem fogta fel, repülni fog!! -
hm, látom a topic eléggé félresiklott, nem kéne...
Van valakinek behatóbb tapasztalata a Compal gépekkel? Ahogy néztem ők is egy lehetőség relatíve jó teljesítmény/ár arányú gépre.
Amúgy tudtommal a compal gyártja a Toshiba, Dell, Acer, stb számára a notikat, ők a második legnagyobb gyártó a Quanta után. ([link], ill ki gyárt kinek: [link])
[Szerkesztve] -
törölt tag
-
amol
addikt
#1618-at tartva a kérdésem ugyanez. De én az ''ezek'' szó helyett az ''ő''-t használom, mint személyes névmás.
[Szerkesztve] -
-
*seven7
tag
180ezer körül csak ezt az Acer-t találtam, ami talán legjobb paramétereiben és magyar nyelvű bill-je van:
[link]
Sajnos HP pavilion dv6000 kiesett, mert nincs magyar billentyűzet és az kizáró ok...
Nos, Acerban GMA 950 van, ha nem játszok vele (max. csé 1.6 - nem tudom az elfut gond nélkül?) akkor ugye nem lesz vele problémám? Kicsit félek tőle.
Az USAnotebooknál ilyen garancia van erre a gépre: 1 év el- és visszaszállításos garancia
Ez azt jelenti, h házhozjönnek, elviszik és visszahozzák? -
amol
addikt
Részemről nagyot nyelve lezártnak tekintem az egészet. A véleményem Dr. Akula stílusáról és értékeiről semmit sem változott, de a topicot nem éri meg teljesen tönkretenni. További hasonló kedves hozzászólásokat privátban kérek.
Üdv. -
polip
addikt
ti készen vagytok...mi a sz@rt személyeskedtek már? észre kéne venni magatokat...szánalmassá kezd válni...
-
amol
addikt
[link]
LOL -
Dr. Akula
félisten
-
Dr. Akula
félisten
Mi lenne ha egyszer értelmeznéd is amit az ember ír, és nem a pitiáner dolgokba kötnél bele?
Ezt nyilván magadra értetted, és úgy a helyes. Wneird egyszer már szólt mindenkinek hogy elég legyen, te meg a haverod azóta is folytatjátok. Mi kell még ahhoz hogy végre felfogjátok hogy le kéne állnotok? Egy ban? -
Blaise
veterán
válasz
Dr. Akula #1610 üzenetére
Amiket említettél azokra ''csak'' 1 év garancia van (persze van kiterjesztés pénzért), de pl egy Albacompra kapásból kapsz 2 évet, itt is rakják össze őket, nagyobb az esélye hogyha elszáll valami alkatrész belőle akkor kapásból van raktáron. Gondolom azért neked sem mindegy hogy mennyit áll egy gép a szervízben
-
Dr. Akula
félisten
Sajnos a business gépeket az emberek 90%-a nem tudja megfizetni
De. Akinek nem futja csúcsmodellre, annak ott van az IBM R, HP nx széria. Semmivel nem drágább mint egy Acer / Asus / Clevo, csak épp nem középkategóriás videórezsóval akar villogni, hanem minőségi(bb) anyagokkal.
Az hogy szar a konzumer, nem azt jelenti hogy nincs belőle működőképes példány. Hanem azt hogy nem mindegy hogy 50% esélyed van hogy azonnal viheted is vissza szervízbe, vagy 1%. És a szervíz se mindegy hogy kinyalja a seggedet is, vagy csak pingvinezik ez ugyan nem garis hiba és különbenis. -
amol
addikt
válasz
Dr. Akula #1607 üzenetére
Nem konkrétan rám, hanem mindenkire, így rád is. Ezután a hozzászólásod után ki-ki ítélje meg kinek jár az amiről írsz.
Mellékesen ki sem nyitottam a számat, nem a titkárnőm gépel helyettem.
Mi lenne ha egyszer értelmeznéd is amit az ember ír, és nem a pitiáner dolgokba kötnél bele?
shev7: ja, értem
[Szerkesztve] -
törölt tag
ráadásul esetleges, macerás, kútba eshet, ha meg nem pesti vagy, akkor az esetek 90%-ban megette a fene. a benzin meg az idő, utánajárás nem éri meg.
-
amol
addikt
''az emberek nagy rész már nem apuci pénztárcáján kereszül nézi a dolgokat így nincs pénze t61, d620 és egyéb csodákra.''
Itt ez kulcsmondat volt, eddíg még el kell jutnia. Ha visszanézel pont azóta ilyen a hangulat amióta megkapta a t61-et és elkezdett írogatni.
Segítségre szemmel láhatóan nincs szüksége, mivel a világegyetem teljes tudásával rendelkezik, másnak viszont képtelen segíteni bármiben. Így kénytelen vagyok azt hinni, hogy csak a flame miatt ír, ugyanis értelme nincs.
Ezzel van a gond és nem azzal, hogy jobbak a bc gépek, amivel kétségtelenül egyetérthetünk.
Engem már kevésbé zavar, sőt inkább csak nevetek rajta, de érkeznek ide olyan emberek is, akiknek segítségre van szükségük, és sajnos ezt kell lássák.
Itt már nem a bc kontra konzumer vitáról van szó.
[Szerkesztve] -
polip
addikt
csatlakozok
nem arról kellene szólnia a fórumnak, hogy páran kifejezzük mekkora májerek vagyunk notik terén és ha nem magnézium a háza a notesznak és nem minimum IBM brand van rajta, akkor már szart ér...
tanácsot kell adni és megérteni, hogy ha valakinek 150Kból kell kihozni a maximumot, akkor ez van....
nem mindenki A8-as audival jár az utakon sem.
észre kellene már venni ezt a dolgot...
Aktív témák
Hirdetés
- Azonnali informatikai kérdések órája
- One mobilszolgáltatások
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- OLED TV topic
- Óvodások homokozója
- Ukrajnai háború
- További aktív témák...
- ÚJ BONTATLAN MacBook Pro 14 - 16" M4 MAGYAR Billentyűzet Azonnal átvehető DEÁK TÉRNÉL garanciával
- AKCIÓ ÚJ Bontatlan Macbook Pro 16 M3 Pro MAX 14 30GPU 36GB 1TB Magyar billentyűzet Azonnal átvehető.
- Thinkpad T480s 24GB RAM 1TB SSD (erős, könnyű, vékony gép) Windows 11 kompatibilis
- Dell Latitude 5510 15,6", i7 10610U, 16GB RAM, SSD, jó akku, számla, garancia
- Acer Predator Helios 300 - 15,6"FHD IPS - i7-7700HQ - 8GB - 256GB SSD+1TB HDD - GTX 1060 6GB -MAGYAR
- LG 27CN650N-6A - Felhő Monitor - 1920x1080 FHD - 75Hz 5ms - USB Type-C - Quad Core - BT + WiFi
- HP ProoBook 745 G7 laptop /Ryzen 3 4300U/4GB DDR4/256GB NVMe (Erősen "B" kategóriás esztétikailag)
- AKCIÓ! Lenovo Thinkpad P15 Gen1 15 FHD notebook - i7 10850H 16GB RAM 512GB SSD Quadro T1000 W11
- Bomba ár! HP Elitebook 850 G8 - i5-11GEN I 16GB I 256GB SSD I 15,6" FULLHD I Cam I W11 I Gari!
- Samsung Galaxy A15 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest