- Csendben leállította a Deep Link fejlesztését az Intel
- Már Vulkan API-val is működik a Smooth Motion képgenerálás
- Driftelős és lövöldözős hangulatú lett az új Arc meghajtó
- Ollós klaviatúrával és az eddigi legkisebb Basilisk egérrel jelentkezett a Razer
- Viszonylag kompakt léghűtésekkel gyarapította kínálatát az Arctic
Aktív témák
-
Damage
senior tag
válasz
doktor úr #21114 üzenetére
"A kollégámnak vettünk 6715b-t, abban folyamatosan megy, persze szépen leszabályozza magát, így szinte hangtalan, de engem zavar (őt nem). "
Szerintem nem megy mindig, vagy csak nekem nem tűnt fel. Én nem mondanám hangos gépnek.
Egyébként az enyém 1680x1050 @ 15,4".
Több, mint egy éve használom. Sokan panaszkodnak rá, hogy aprók a betűk, minden kicsi. Nekem nem volt gond a szememmel,és számomra elégséges a méret.
Fényképszerkesztésnél pótolhatatlan, hogy sokkal több eszköztár kifér az asztalra, és többet látok a képből.
Sokan azt mondják majd, hogy IBM, én azt mondom hogy HP.
Mit vegyek Canon vagy Nikon? Merci vagy BMW? Adidas vagy Nike? -
Damage
senior tag
TABLET HP TC4400! Segítsetek!
Szeretnék venni egy ilyen gépet a HP renew/asis keretein belül. Az egyetlen gondom, hogy semmi tapasztalatom sem az asis keretein belül árusított gépekkel, sem a tablet PC-kel. Tudom, hogy az ASIS gépek jogilag használtak (gyakorlatilag is), de mégis adnak rá egy év garit, ami az akkura is kiterjed. A Tablet PC-ről: mennyire kopik a kijelzője használat során, több lépcsősen nyomásérzékeny-e a kijelzője bizonyos progik alatt (mint pl a digitális rajztáblák)? Mennyire stabil/erős a zsanér?
Miért akarom pont ezt a típust és nem inkább egy X41-es-t? Mert kell a touchpad és bízom a HP-ban (több, mint egy éve nyúzok egy sima laptopot, minden nap több órán keresztül és hordozom ide-oda stb), + az asis keretein belül szerintem korrekt ár a 160 ezer Ft (dual core 2Ghz, 2Gb RAM, BT, Wi-fi, ujjlenyomat, fémház stb). Mennyire bonyodalmas egy Win Vista-t rávarázsolni külső optikai maghajtóval? A Vista Business felismeri az érintőképernyőt? Szereteném, ha felvilágosítanátok az összes előre nem látható negatív tapasztalattal kapcsolatban, amit egy Tablet-ről (TC4400) tudnom kellene. Előre is köszönöm a válaszokat! -
Damage
senior tag
válasz
v.attis #18436 üzenetére
Nem szeretnék reklámozni, de megteszem!
Egyik fórumtársunk hirdet egy ilyen gépet:
[link]
Én is ilyet használok, szerintem elég erős és megbízható gép. Bátran ajánlom, de majd a többiek elmondják erről a gépről a véleményüket...
(jogtiszta XP Pro SP2 és Vista Business jár mellé) -
Damage
senior tag
válasz
tuskooo #18335 üzenetére
Emlékszem, amikor 486-os gépemet bővítettem, 120Mb-os winyó mellé egy 426-ost. Istennek éreztem magam fél Gb-tal.
A tippet meg mégegyszer köszönöm. Amit idáig olvastam a Vostro-ról, elég meggyőző számomra. Képek alapján is tetszett. Keresek egy helyet, ahol élőben is megnézhetem, megtapogathatom (kicsit rátenyerelek, megkínzom stb) és nagy rá az esély, hogy ez lesz a következő gépem.
Jut eszembe. Amikor a Dell XPS-t élőben megnéztem (EW 240 ezer HUF-ba kerül tegnap óta), megnéztem a többi gépet is. Barátnőmnek nagyon megtetszett egy Packard Bell (természetesen külsőre), a fedlapját kinyitva olyan hangokat adott ki magából, hogy megijedtem. Recsegett, ropogott. Ekkora selejtet még nem láttam (hallottam). Nem mertem utána hozzányúlni. Senkinek nem ajánlom azt a gépet...
-
Damage
senior tag
Eddig is világos volt, tudom mi fán terem az "image tank". Erre az esetre számomra ott vannak az elegendő memóriakártyák, de ha elmegyek 1-2 hétre és azonnal látni szeretném az eredményt, netalán bele is rondítok PS-sel, akkor már kevés a 60 Gb hely a képek számára. Főleg úgy, hogy előszeretettel használok Vista-t kismillió programmal. Pár zene, film, játék és máris ott tartunk, hogy a jelenlegi notebook-om 160gigáját is keveslem. Tudom mekkora az image tank és az én winchesterem sem sokkal nagyobb, nehezebb, de mint mondottam nem nagyon szeretem cipelni. Ás minek is cipelném, ha pl a Vostro 320 Gb-os winchesterrel (is) szereli a gépét.
Egyre jobban eltávolodsz a témától és Te nem érted meg, amit írtam!
"Nehogy már én egy hajókiránduláson az ölembe tartott notival és a külső USB-s vinyóval kezdjek el bohóckodni."
Logikusan akkor viszem magammal, ha normális méáretben meg akarom nézni a képeket, esetleg szerkeszteni is. Azt nem egy hajón fogom tenni. Erre az esetre sincs szükségem irreálisan drága imagetankra. 4Gb CF és SD kártya fillérekért van és nekem pont annyi van, amennyi számomra elég, ráadásul nem is foglal annyi helyet."Persze a magyar egy cipekedős nép. Ugyanazzal a kocsival amivel utánfutóval trágyát szállít, másnap azzal megy esküvőre, stb."
???
Nem értem ezt az "érdekes hasonlatot", de igen...én pl ugyanazzal az autóval megyek esküvőre, amibe belepakolok minden sz*rt. Persze, ha veszel nekem több autót, akkor ígérem minden nap másikkal fogok járni. A magyar nép ilyen csóró nép."Lassan ki kellene már nőni ezeket a mindentmegoldokegyeszközzel című spórolásmániát."
Egyre nagyobb butaságokat írsz már elnézést! Az alaphelyzet az volt, hogy vannak olyan (a mai korban szerintem egyáltalán nem hatamas) elvárásaim egy notebook-kal kapcsolatban, hogy ugyan ne 60Gb-os winchester legyen már benne. Gond, hogy szívesebben veszekl olyat, amiben 320Gb van? Ezért lennék én "mindentmegoldokegyeszközzel spórolómániás" ember? Számomra az imagetank egy nagy baromság, nem fogok érte pénzt kiadni, ha megtehetem hogy ugyanannyi adattárolásra elegendő memóriakártyám legyen, ami egyrészt olcsóbb, kevesebb helyet foglal stb.Én meg erről beszéltem, mostmár világos???
-
Damage
senior tag
Idézet tőlem:
"Ne is beszéljünk a 60Gb-os winchesterről....pár napig fotózom és nem is marad hely...
Van 2x500Gb-os USB-s WD tárhelyem, de nem szeretem mindig magammal cipelni..."A mostani gépemben 160-as winchester van, de néha ezt is kicsinek érzem. Nekem kevés a 60Gb, ez van
-
Damage
senior tag
APS, ez benne van a mostani HP-mban 3d Drive guard névvel, nem látom sok értelmét, nem kocogás közben használom a gépet, mégcsak nem is az ölemben, hordozni, csak kikapcsolt állapotban.
Ultranav: írtózom a pöcökegértől, touchpad jöhet, de sűrűn használok normális (Logitech) külső egeret), számomra lényegtelen a Trackpoint.
Fémváz: ez fontos! De úgy tudom, hogy a Vostro is merev vázas. Vagyis vannak benne Al-Mg megerősítések. A gépet nem dobálnám, de gépelés közben ne recsegjen (nem ütöm a klav-t). A HP (6715b X2) bill számomra ideális, ha ezt a szintet hozza a Vostro, akkor azzal megelégszem.
Rescue and recovery? nem tudom, hogy pntosan mit jelent, gondolom rendszervisszaállítás. Ez inkább Software kérdés. Vista Business elég korrekt ebben, egyébként rendszeresen készítek (heti 1szer) biztonsági másolatot, ezért számomra nem ad + dolgot.
Acces connections: szintén nem tudom mire való, gondolom elindítás nélkül felfedezi a wi-fi pontokat vagy ilyesmi. Nem hiszem, hogy szükségem lenne rá, bármit is jelent.
Klav. megvilágítás: sok éven át tanultam vak- és gyorsírást. Egyébként fekete alapon fehérrel vannak a bill-en a karakterek és ehhez bőven elég fényt ad a kijelző.
A Dell-re 3 év gari van. Egy laptopot nem használok 1-1,5 évnél tovább.
A Vostro 13,3 és 40dkg-mal könnyebb.
A Vostro-hoz Vista Business jár XP Home-mal szemben (én is tudok "ingyen Business-t, de szeretnék jogtiszta OP rendszert). A Vostro-ban 2Gb RAM van alapból és 8400-as VGA. +1 USB port. -40dkg, -pár cm. Elhiszem, hogy jók az IBM (Lenovo) gépek, de meggyőztetek jó kis gép ez a Vostro. Főleg, ha annyira strapa, ahogy a képekből lejön...Szerk: Ne is beszéljünk a 60Gb-os winchesterről....pár napig fotózom és nem is marad hely...
Van 2x500Gb-os USB-s WD tárhelyem, de nem szeretem mindig magammal cipelni...Szerk2:
Lehet, hogy én vagyok igénytelen, de az én igényeimet idáig kieélgítette a 6715b (Turionos TL60). Szerintem a kijelzőt fogom leginkább visszasírni, ha cserélem a gépet. Masszív, erős, számomra elég gyors, de nem ártana, ha kisebb lenne... -
Damage
senior tag
Nem is értem mi kerül ennyibe az XPS-be...sokan azt mondják a design. Szerintem 1000szer szebb a Vostro, és masszívabbnak is tűnik (cserébe +20dkg, ami nem súly).
Nem hordozásra született? Ezt hogy érted? Én idáig egy 15,4"-os gépet hordoztam (2,7kg + táp, táska, ez-az) és végülis nem nagy teher, de nem lenne probléma, ha mostantól egy 13,3-ast (2,02kg) cipelnék magammal.
Köszi a linket, már végignéztem...találtam Vista Business változatot és T8100-ast is. Mivel jobb az R61? Írtad, hogy a Vostro elavultabb. Nem 2, hanem 4 Mb Cache? Az nem nagyon izgat, annyival szerintem nem tudhat többet, (PS CS3, NET, néha filmek, minimális videoszerkesztés, grab, ki- becsomagolás, minimális játék) alatt nem hiszem, hogy annyira észrevehető....Egyre jobban tetszik ez a gép, és külsőre is tetszetős. Emlékeztet a mostani gépemre!
Amire nem nagyon találtam idáig választ, de hamarosan rákérdezek a DELL-es topicban is, hogy hosszú távon mennyire melegszik teljes CPU kihasználtság mellett...
És meddig bírják ezek a CPU-k? Mondjuk a T5870-es? Mi az a hőfok, ami még nem árt a procinak? Nem az ölemben tartom a gépet, ha mégis, akkor van köztünk valami nem hővezető tárgy (falap, bármi más). Meddig lehet terhelni anélkül, hogy ne olvadna el, és mi az, ami még nem árt neki és mi a jellemző üzemhőmérséklet? -
Damage
senior tag
válasz
tuskooo #18304 üzenetére
Utánanéztem. 2 fajta kijelzővel van, mind a kettő matt (szerencsére) és 5400 sata. 160Gb-osból van 7200 (opcionális).
Prociban nem vagyok biztos, hogy erősebb a TL-60-nál (ne kövezzetek meg Intel fanatikusok), de ha gyengébb is, akkor is annyival, hogy észrevehetetlen a különbség. Amennyiben erősebb, akkor nincs gáz. Látom, hogy van T8100-al is. Az 100%, hogy erősebb a mobil X2 2Ghz-nél.
Köszi a választ. -
Damage
senior tag
Igen, ezt gondoltam.....mármint, hogy 12,1-ben csak LV és ULV-s gépek vannak. Ezért is írtam az #18275-ös HSZ-ban, hogy 14 alatti legyen. Tudom, hogy 13,3-as gépeket szerelnek TL-es C2-es procival, mivel felvilágosítottál arról, hogy 12,1-es csak gyengébb CPU-val van ezért lemondok erről a méretről, marad a 13,3".
Kényelmi és elvi okokból nem bontanám meg a házat, még akkor sem, ha nem takarja a RAM foglalatnál matrica a borítást. Vista-t szeretnék a gépen futtatni, mert nálam sokkal stabilabb, mint az XP bármelyik változata. Tavaly augusztus óta fut Vista Business a gépemen, napi több órán át és soha nem volt vele problémám, kivétel az első napokat, amikor nem találtam ezt-azt és nem ismertem ki magam a rendszeren. Egyszer sem fagyott le, csinált hülyeséget. Pár User Error, de azóta ezek a problémák is megoldódtak. Betonstabil rendszer, mondjon mindenki azt amit akar...T500:
MSI alapból kilőve, és amúgy sem szeretnék gyengébb procival gépet.
A Vostro, amit belinkeltél: EZ KELL NEKEM, köszönöm szépen! Legjobb ajánlat, amit idáig hallottam! Egyetlen szépséghiba a FreeDOS. Árulják ezt a konfigot Win-nel is? A Vostro-k fémházasak? Erősebbek az XPS-nél? EZ a proci erősebb a TL-60-nál? A RAM 667-es vagy 800-as (gondolom, ha "csak" 667-es, akkor se érezném a különbséget a 800-ashoz képest). A VGA nem integrált, de nem is csúcs kategóriás, remek!!! A kijelzője matt vagy tükör? A HDD 5400-as, SATA vagy IDE? Kiénzetre is jobban tetszik az XPS-nél, árban is jó (hiszen még olcsóbb is, mint az XPS). Utánanézek ennek a gépnek, de amennyiben tudnál válaszolni a kérdéseimre, megköszönném....és köszi a tippet, ez tényleg jó ajánlatnak tűnik!tuskooo:
Touchpad számomra elengedhetetlen, nem szeretem a "pöcökegeret". HP 12,1-es normális gépei 400 ezer bruttó körül vannak. Nah ennyit nem szeretnék rá költeni. MSI-t elvi okokból kilövöm. Max egy WIND-et a barátnőmnek, mert (szerintem) jobb, mint az EEE és elfér a táskájában. És igazad van, azt hiszem marad a Vostro, de azért még utánaolvasok, hogy mennyire megbízhatóak, erősek...Köszönöm a segítséget!
-
Damage
senior tag
válasz
^Clown #18289 üzenetére
AZ a vicces, hogy mindenki Netbook-ot ajánl nekem, mikor kifejezetten kértem, hogy ne az a kategória legyen. Min. 2x2Ghz és min. 2 Gb RAM az elvárásom és vagy 12,1" vagy 13,3"-as kijelző. Nem szeretnék downgrade-elni.
A Dell XPS-ről letettem. Megnéztem élőben és nem voltam elájulva tőle. Tapogattam, kinyitottam, becsuktam, nyomogattam. Olyan, mint valami játék és nem is tetszett
A kijelző és a fedlap hajlik és ez a mágneses megoldás??? Rémes, ráadásul az utolsó 4-5 cm-nél már csapódik.Az anyaghasználat sem tetszett, a bill. pocsék és ronda, számomra rossza nyomáspontja és olyan, mintha valami kínai számológépes órából lopták volna. A fedlap anyaga tetszene, de gyűjti az ujjlenyomatot (fekete). A tapipad ragad, nem siklik az ember ujja rajta (vagy csak nekem tűnt úgy). A kijelző tükörként funkcionál. Miért erőltetik ezeket a kijelzőket??? Mindenki dícséri, hogy mennyire szép. Szerintem élőben még rondább, mint a képeken. A mindössze 2 USB-t még elviseltem volna, de összességében nem jött be a gép. Olyan gyengécskének tűnik. A hardware elemek korrektek, egy ilyesmi gép kellene Vostro köntösben ennyiért. Vagy HP 6715b házban (persze 13,3"-as méretben). -
Damage
senior tag
válasz
spyduck #18276 üzenetére
Eszem ágában sincs netbook-ot venni. AZt írtam, hogy minimum olyan erős konfigurációt szeretnék, mint a mostani és nem Wind vagy EEE kategóriában (hanem sokkal erősebbet). Minimum XPS, de ha valaki tud ilyen árban jobb gépet, akkor szóljon. Sajnos nincs időm utánanézni mindegyiknek. A HP2133, EEE és a Wind játékszerek...
-
Damage
senior tag
Laptopomat (HP 6715b X2 2Ghz, 2Gb, X1250, 15,4" 1680x1050) cserélni szeretném kisebb, de legalább ugyanilyen erős gépre. Kinéztem a Dell XPS M1330-ast. 13,3" T7250, 2Gb, 250Gb, GeF8400M GS. Ez kerülne 240 ezer Ft-ba.
Megéri ezt megvennem, vagy van valami jobb ajánlat ilyen árban? (csak 14" alatti gépek jöhetnek szóba és nem MSI Wind vagy ASUS EEE kategóriára gondoltam). -
Damage
senior tag
configuration vagy konfiguráció ifjú Kazinczy...
Rendelj akkor USA-ből, de azért remélem tisztában vagy vele, hogy Mo-on le se fogják sz*rni a világgaranciát. Lehet az ASUS vagy HP. És ha bármi segítségre lenne szükséged vagy javításra, itthon át se veszik a géped, amennyiben mégis, mélyen a zsebedbe nyúlhatsz. Supportra lesz szükséged? Angolul kell kommunikálnod és USA-t tárcsáznod. Akinek nehezére esik egy angol OP rendszer használata és nincs tisztában azzal, hogy bármikor le lehet cserélni azt (letörlöd, megveszed a magyar jogtiszta Win-t és felteszed ez utóbbit, esetleg csúnya illegális Win-t teszel fel a gépedre, amit nem tanácsolok), szerintem ne vásároljon kintről gépet, mert nagyon ráfázik. Egyébként itthon is lehet gamer notebookokat kapni. -
Damage
senior tag
válasz
Declare #3706 üzenetére
Igen, megnéztem. Ezeket, és emellett kb. 15 gyártó több, mint 100 modelljét. Egyébként ennek nyoma is van a fórumban. Rengeteg helyen voltam és néztem meg személyesen a gépeket, de a HP tech. support számán is elmondják, hogy ugyanabból az anyagból van mindkét ház (061-3821111).
Valóban lehet a másikat is bővíteni RAM-mal és szó se róla, valóban erősebb gép az Intel-es konfig. Ezzel nem is vitatkozom, de....hogy valóban megéri-e a több, mint 100 ezer Ft-os ráfizetést, ezzel vitába szállok. Aki játszani szeretne a legújabb játékokkal minél szebb grafikával, azoknak igen, mivel az AMD-s típus nem játékra van kiélezve. No flame, szerintem jobban megéri az AMD_s konfig, de döntse el mindenki saját maga, hogy mire használná a gépet és mennyit áldoz rá, a tényeket felsoroltuk.
''És ezt a p, b, infót honnan szedted/szedtétek? Magyar oldalon az összes notebook az üzleti célú gépek között van az nc, nx, s, p, b, mindegyik....
''Annyit jelent, hogy a''p''-sek általában a legerősebb procival szerelt gépek'' na és ez meg végképp honnan veszed?''
[link]
Nézd meg, pár száz link...remélem meggyőző, de emiatt is felhívhatod a HP supportot, ha nincs fent az oldalukon.
A professzionális felhasználásra szánt gépekbe valószínű nem tesznek egy alsókategóriás procit...hacsak nem alacsony fogyasztásra (és emiatt gyengébb teljesítményre), kis méretre és minél kisebb hőleadásra van tervezve az adott gép. Ezért általában a ''p''-s gépekbe a lehető legizmosabb procikat rakják.
Számomra a téma itt lezáródott, nem érdekem másokat rábeszélni, hogy szerintem melyik gép és miért éri meg jobban. Döntse el mindenki saját maga. Nem vagyok AMD párti, semmi bajom az Intellel és belátom, hogy kevesebbet fogyaszt és erősebb valamivel. Az a nem mindegy, hogy milyen áron!
Üdv! -
Damage
senior tag
válasz
Declare #3692 üzenetére
''műanyag nyiklő-nyeklő kopós házzal szemben''
Nézd meg személyesen mind a két gépet. Ugyanaz a ház.
cucka írta:
''(nincs akkora különbség a c2d-x2 között, mint azt te gondolod/hangoztatod).''
Ez is tény, ki lehet próbálni.
Az X2600-os meg valóban jóval erősebb. Cserébe több hő és energia, meg aztán felhasználó függő, hogy ki használja ki ezt a VGA-t.
Abban a ''műanyag nyiklő-nyeklő kopogós házban'' egyébként dupla annyi RAM van, amit a Vista kihasznál és nagyobb winyó, amit a T. Userek kihasználhatnak.
Az árkülönbözet töredékéért ki lehet bővíteni 3 évre a garit. -
Damage
senior tag
''b'' business
''p'' professional
Annyit jelent, hogy a''p''-sek általában a legerősebb procival szerelt gépek, de én az X2 TL60-at sem tartom gyengének, bár tény, hogy nincs olyan erős, mint a T7500 C2D, de progik alatt nemigen vehető észre a sebességbeli különbség. A dupla annyi memóra szerintem érezhetőbb, főleg Vista alatt. -
Damage
senior tag
válasz
Declare #3662 üzenetére
A 6715b Business class gép. Ezt támasztja alá a ''b'' a nevében és a mellé adott Vista Business OP rendszer (+ a HP oldalán is a business gépek között van). A háza ugyanolyan, mint a 8-as sorozaté.
Az Inteles-nek 4800-as az akkuja az AMD-s 4400-al szemben és a CPU-ja sem érezhetően gyorsabb (nem nagyon fogja senki se észrevenni a sebességbeli különbséget egy progi alatt sem). Az AMD-s gépben kétszer annyi RAM van és 40Gb-al nagyobb winyó. Ez alapján szerintem nem ér közel sem 100valahány ezer Ft-tal többet.
Persze döntse el mindenki maga... -
Damage
senior tag
Én nyugodt szívvel ajánlom az AMD-s verziót. Több, mint 100 ezer Ft-tal olcsóbb és az AMD-s dupla annyi memóriával rendelkezik és 40 Gb-al nagyobb a winyója. A (b) a business kategóriát jelöli és nem az otthonit. Mellesleg a sebességbeli különbség minimális az Intel javára. (6715b-m van)
-
Damage
senior tag
válasz
Declare #3611 üzenetére
Nem akartam OFF-olni, de nem hagyom ki a lehetőséget. Tudtommal az AMD előbb jött ki 64bites CPU-val rendelkező Notival, mint az Intel (bár lehet, hogy rosszul emlékszem).
Aláírom, hogy a Santa Rose-nak nincs AMD-s ellenfele és a leggyorsabb C2D-k is odavernek a Turion X2-nek (bár PS alatt nem vettem észre a sebességbeli különbséget). Ugyanakkor nem árt néha odafigyelni az ár/teljesítmény/minőség/szolgáltatásokra. Ebben az esetben sokszor nagyon jó az AMD-s platform. Nem szívesen (mivel már megvettem a gépem), de meghallgatom, hogy milyen laptopot vehettem volna 240 ezer HUF-ból, ami hozza a saját gépem teljesítményét (proci, RAM, winyó), szolgáltatásait, OP rendszerrel és ilyen felbontású kijelzővel. Persze lehet, hogy én voltam a hülye és átvágták a fejem ezzel a géppel. Mindenesetre én azóta sem találtam ennél jobb gépet ebben az árkategóriában és minőségben.
Szerintem nem olyan gázos az AMD platform, ahogy azt néhány ember gondolja. -
Damage
senior tag
Tapasztalataim alapján kijelenthetem, hogy elég korrekt gép a 6715b (X2-es, nem a Sempronos). A kijelzője is nagyon jó (1680x1050). Akinek CRT kell, az meg ráköthet egyet. Van rajta TV kimenet is, bluetooth, wifi, 4 usb kártyaolvasó stb-stb. Ennyi pénzért 2 Giga RAM-mal TL60-as X2-t 160 gigás winyóval, ekkora kijelzővel (szerintem nagyon korrekt képe van, én fényképszerkesztésre sokat használom) nem nagyon fogsz találni. Jó egy hónapig olvasgattam a teszteket és néztem meg élőben kismillió gépet. A végén emellett döntöttem. Persze mindenki a saját gépépt isteníti, én azóta se bántam meg, hogy megvettem.
-
Damage
senior tag
válasz
Declare #3447 üzenetére
[link]
Tessék.
Egyébként nincs egy hónapja, hogy megvettem és teljes mértékben elégedett vagyok vele.
Szerk: annyi, hogy az akku nálam nem bírta 4 és fél órán át, igaz, hogy full fényerővel használom és teljesítménycentrikus üzemmódban.
szerk. 2.: lehet, hogy azért nem hallottál róla, mert (relatív) új széria. a 6235-öt váltja tudtommal. Persze annál sokkal jobb
[Szerkesztve] -
Damage
senior tag
Elég kevés szó esett idáig róla (lehet, hogy azért, mert aránylag új model), de a HP-k között szerintem nagyon jó árban van a 6715b (nem a Sempronos változat).
X2 TL-60 2Ghz
2x1024 (667) RAM
160Gb winchester
Ati Radeon X1250 (Maximum 512 MB megosztott rendszermemória)
15,4'' tükröződésmentes Brightview 1680x1050 kijelző
LAN, modem, WiFi, bluetooth, 4USB, PCMCIA, firewire, kártya- és ujjlenyomatolvasó stb.
2,6kg, 4 órás akku (tapasztalataim szerint ~2,5 óra teljesítménycentrikusra állítva max. fényerőn, kímélő módban biztos tovább bírja)
Windows Vista Business, NAV 2007, Office 2007 (60 napos) + sok egyéb progi
''De ha valaki meggyőz, hogy az AMD jobb vétel, akkor nyitott vagyok rá''
Az általad kinézett (5920G) Intel procis Acer a Windows Vista élményindexe szerint 4,8-at ért el, a RAM szintén 4,8-at, igaz, hogy a VGA kártyája erősebb az átlagosnál, de azt írtad, hogy számodra nem fontos.
A HP 6715b CPU szintén 4,8 a RAM 5,9 a Vista élményindexe alapján. És Vista mellé amúgy sem árt a 2Gb RAM.
És mivel HP-t szeretnél, ezért különösen ajánlott.
Szerintem jó vétel, akinek nem kell, hogy fussanak a legújabb játékok.
Egyik legerősebb mobil AMD proci, átlagon felüli winchester, RAM és kijelző....és HP. -
Damage
senior tag
válasz
Gallapapa #2415 üzenetére
HP6715b bruttó 240 ezer HUF
AMD Turion x2 TL60 (2Ghz), 2x1Gb 667 RAM
Integrált ATi x1270 (x1250) (1080p-s filmeket simán viszi, Intel GMA-nál erősebb)
160Gb winchester, 15,4 nagyfelbontású (1680x1050) széles TFT
ujjlenyomat olvasó, memóriakártya olvasó, S-video, VGA kimenet, 4USB, Wlan, bluetooth stb-stb, mindenféle nyílás-csatlakozás
HP-k megbízhatóak, akkuja kb 3 órát kibír, ha nem játszol vele és nem teljesítménycentrikusra állítod.
Windows Vista Business jár mellé + Norton Antivirus & Internet Security + pár HP-s progi, Office 2007 (ez utóbbi próbaverzió)
1 év garancia (kibővíthető 2 vagy 3 évre a vásárlástól számított egy éven belül).
Én 2 hete vettem egy ilyet. Teljes mértékben elégedett vagyok vele. Ilyen árban nem igen találtam erősebb gépet. Acer, FuSi stb. ilyesmikről lebeszéltek. Mindenki a HP-t, Dell-t, Lenovo-t, Vaio-t istenítette, ha megbízhatóságról van szó. -
Damage
senior tag
Lassan két hete 15,4'' 1680x1050-es felbontású gépet használok. Napi több órán át használom NETezésre (sok olvasás) is. Személy szerint engem nem zavar a nagyobb felbontás, ráadásul sok esetben és proginál jól is jöhet. Első két nap fura volt, hogy a honlapok nagy része csak a monitor bal felén látszódik. Akit zavar, használhat Operát vagy IE-t, ott %-os arányban be lehet állítani az oldal méretét.
Persze ez csak az én véleményem. Lehet, hogy másnak fárasztja a szemét és nincs szüksége a nagyobb felbontásra. -
Damage
senior tag
Viccesek a renew kategória eredeti bruttó árai.
Lehet, hogy annyi volt az ára egy évvel ezelőtt...
HP 6715b (GB835EA)
business class
- 15,4'' (1680x1050) ATi Radeon X1250 (max 512Mb)
- AMD Turion 64 X2 (TL-60, 2.0 Ghz)
- 2x1024 DDR2 (667)
- 160 Gb HDD
- WiFi, Bluetooth, 4 USB2.0, S-video, VGA, stb-stb
- Win Vista Business
[link]
Majd' egy hónap olvasgatás, személyes találkozás (a notikkal), fórumozás után ez a típus mellett döntöttem. Szerdán átvehetem az üzletben. Remélem nem fogok benne csalódni!
Köszi mindenkinek a segítséget, ha gondoljátok majd írok róla 1-2 sort, ha megkapom... -
Damage
senior tag
válasz
parandroid #2000 üzenetére
[link]
A HP oldalán semmilyen jelölést nem használnak előtte (és máshol sem). -
Damage
senior tag
2 héten belül megveszem a gépet. Már csak döntenem kellene a két befutó között:
MSI M673X-016HU 2GB
[link]
bruttó 214 ezer
vagy
HP-Compaq 6715b (GB835EA)
[link]
bruttó 239 ezer
A HP kijelzője 1680 x 1050 WSXGA+
A HP háza is műanyag?
Melyiket vegyem meg?
Sokan istenítettétek a HP-t, ez elég jó árban van a tudásához mérten? -
Damage
senior tag
Igen, elolvastam. Többek között Te is az MSI-t ajánlottad és másokat is megkérdeztem. Mindenki jókat mondott róla és ár/szolgátatás/teljesítmény arányait nézve elég korrekt a többi gyártóhoz képest. Nagyjából végigolvastam az összes nevesebb gyártó topicját itt a PH!-n. Ma újból felkerestem 1-2 boltot személyesen is, hogy a kezembe vehessem a gépeket. Tetszett az MSI. Azt hiszem hamarosan megveszem
Mégegyszer köszönöm a segítséged és a többiekét is, akik segítettek a hasznos hozzászólásaikkal! -
Damage
senior tag
válasz
Dr. Akula #1288 üzenetére
Kiragadtál egy dolgot a sok közül....valóban jók az ASUS VGA-i, de olvasd el figyelmesebben a hozzászólásomat!
Elárulom neked, hogy a GSXR egy sportmotor és a Swift egy autó. Előbbi egy személyre lett tervezve (bár két személyre lehet vizsgáztatni), utóbbi egy személyautó 5 személyre + némi csomagnak is marad hely, ergo összehasonlíthatatlan. Teljesen más kategória még akkor is, ha az áruk megegyezik. A GSXR-eknek a legkisebb 600ccm-es változatáért már megkapod a Swift 5 személyes autót. Ezek ellenére valaki Swift-t vesz, valaki GSXR-t. Kinek mi az igénye. Tapasztalataim szerint sokkal több Swift rohangál az utakon, mint GSXR, akkor ebből az következik, hogy a Swift sokkal jobb? Nagyon érdekes a gondolatmeneted... Ne keverjük a szezont a fazonnal....
Mindenkinek más igénye van, egy adott kategórián belül kikérte egy ember a felhasználók véleményét. Már egyszer leírtam, hogy nem szeretnék állást foglalni, de nagy bátorságra vall (vagy hülyeségre) ebben a szegmensben az ASUS-t fikázni a HP javára...
Számomra itt véget ért ez az értelmetlennek tűnő vita. Nekem már elég hülyeséget mondtál, még fotófeldolgozás terén is, amihez nem hiszem, hogy többet értenél nálam!
Remélem majd normális érvekkel meggyőzik a fórumtársunkat, hogy melyik notit érdemes megvásárolnia, még akkor is, ha a HP mellett dönt!
Ennek a vitának (veszekedésnek) így nincs értelme. Szerencsé(m)re megkeresett 1-2 hozzáértő, aki valóban ért a notebook-okhoz és segített nekem dönteni. Remélem ezek ellenére is itt maradnak ebben a fórumban és a többieknek is segíteni fognak az állandó és ok nélküli fikázás helyett!
''A személyeskedést most fejezed be, öcsi!''
no comment... -
Damage
senior tag
''A HP nagyobb név, nem is kicsivel, és most nagyon visszafogottan reagáltam arra a röhejes felvetésre''
Relatív. Volt egy pár HP cuccom és a cégnél, ahol dolgozom is megfordultak ezek a termékek, nem kis darabszámban. Igaz, hogy ezek nagy része nyomtató volt és server állomás, de akadt közöttük 1-2 notebook is. Amennyiben nem hiszel nekem, szívesen szolgálok Neked 1-2 fényképpel (nem HP fényképezővel fogom lefényképezni), amennyiben igényled, készítek 1-2 képet...
Ha jobban elolvasod a hozzászólásaimat, akkor számodra is kiderülhet, hogy nem fikáztam a HP notebook-okat:
Kérlek olvasd el mégegyszer az 1277 és 1278-as HSZ-mat. Csupán az ASUS védelmére keltem, mert olvasott és személyes tapasztalataim nem támasztják alá, hogy a HP bármivel is jobb minőségű lenne az ASUS-nál.
'' Elhiszem, hogy a HP-nál is megvan a támogatottság, de etéren az ASUS-t fikázni nagy badarság...''
''Valóban fontosabb, hogy jobban össze legyen téve és ebben nincs személyes tapasztalatom! Ugyanakkor a kezembe vettem mindkét gyártó sok-sok notiját és nem találtam az ASUS-t gyengébbnek.''
'' Elolvastam kismillió fórumot és nem fikázták jobban az ASUS-t a HP-nál.''
Nagy különbség, ha fikázom a HP-t vagy védem az ASUS-t!
Idézet Tőled:
''(A hardver piac nem csak abból áll, amivel a magánemberek szemét akarják kiszúrni.)''
Gondolom személyes használatra magánemberként szeretne laptopot venni és nem a HP überbrutál felsőkategórs szegmensnek szánt termékét szeretné megvásárolni. És most itt felsorolhatjátok, hogy milyen gondok vannak az ASUS notebook-okkal. Amíg nincsenek ilyen érvek vagy tények, addig felesleges az ASUS-t szidni és a HP-t isteníteni!
Mellesleg az ergonómia nagyon szubjektív dolog... -
Damage
senior tag
válasz
Quent1n #1276 üzenetére
Valóban fontosabb, hogy jobban össze legyen téve és ebben nincs személyes tapasztalatom! Ugyanakkor a kezembe vettem mindkét gyártó sok-sok notiját és nem találtam az ASUS-t gyengébbnek. Elolvastam kismillió fórumot és nem fikázták jobban az ASUS-t a HP-nál. A szervíztapasztalatokra kíváncsi vagyok, gondolom nem hasraütésszerűen írtad....
-
Damage
senior tag
válasz
Quent1n #1274 üzenetére
Bár még nincs laptopom, de az elmúlt napokban mást sem tettem, mint az ide vonatkozó szakirodalmat és fórumokat olvasgattam (+ kevés saját tapasztalat), ezekkel az érvekkel vitába szállok:
A HP soha nem volt jobb minőségű, ha igen, akkor miben? Elmúlt napokban több notebook-ot tartottam a kezemben, mint amennyi időt eltöltöttem az asztali PC-m mellett (sok-sok multit meglátogattam többször is).
szervíz: szerencsére idáig nem jutottam, bár évek óta az ASUS-ra tettem a voksom és soha nem volt garanciális problémám velük! Az ASUS-ra két év gari van, a HP-re egy! Itt magad ellen beszéltél, mert az ASUS-nak kedvezőbb a garanciális feltételei.
Támogatottság: nincs olyan hardware eszköz, amihez ne találnál normális driver-t, ami konkrétan a saját gyártmányú hw-re lett megírva (az ASUS-nál). Elhiszem, hogy a HP-nál is megvan a támogatottság, de etéren az ASUS-t fikázni nagy badarság...
Win XP: akinek van otthon gépe, vszínűleg van OP rendszere is. Semmi warez, de nem illegális egy gépről letörölni és egy másikra feltenni... Vagy használ linuxot, esetleg olyan Win XP SP2-t, mint a magánszemélyek 98%-a -
Damage
senior tag
válasz
Darth_Revan #1270 üzenetére
Ne hallgass rá, van itt sok ember, aki jártasabb a témában...
Nem akarom, hogy másnak is olyan hülyeségeket mondjon, amihez nem ért
Az ASUS-ra 2 év van és jár hozzá egy egér és egy táska (szerintem elengedhetetlen egy Notebook mellé). Magamból kiindulva az első dolgom az lesz, hogy ezeket beszerezzem!
És számomra az ASUS nagyobb név, de majd a többiek megmondják...
[Szerkesztve] -
Damage
senior tag
válasz
Dr. Akula #1269 üzenetére
Folyamatosan olyan ''okos'' érveket tudsz felhozni, hogy már fáj...
Az ASUS azóta etalon a hardware gyártók körében (alaplap, VGA kártya, asztali PC, notebook, barebone, PDA stb-stb), amióta az eszemet tudom, míg a HP ''csak'' egy összeszerelő műhely és sok-sok esetben a szakma szégyene, főleg, ha saját gyártmányú hardware elemről van szó (digitális fényképező, scanner stb).
Indokold vagy tényekkel támaszd alá a véleményed!
Amit művelsz az nem más, mint a normális fórumozók félrevezetése. Semmit nem tudsz az egészről! Örülök, hogy maradt még 1-2 ember, akinek lehet adni a szavára...
Már a hozzám intézett válaszaid során is kiderült, hogy lövésed sincs néha, hogy miről beszélsz. Itt be is fejeztem, mert csak felhúzom magam egy kis dilettáns gyerek hülyeségein...
Darth_Revan: van itt 1-2 ember, aki komolyan ért a notebook-okhoz és napi rendszerességgel váltogatják, tesztelik ezeket. Én a helyedben meghallgatnám a többiek véleményét. Nem szeretnék állást foglalni, mert elfogult vagyok és az ASUS-ban soha nem csalódtam (asztali PC hardware eszközök és PDA terén). -
Damage
senior tag
Valaki tud bővebb információt az ASUS C90-esek hazai megjelenéséről?
[link]
Elég korrektnek tűnik és elvileg 950$ körüli ára van (persze nem a csúcsmodellnek).
Szerk: ha jól látom az ebay-en lehet előrendelni, de nem teljesen egyértelmű a számomra. 950$ az üres laptop? + cash a proci, RAM és a VGA?
[Szerkesztve] -
Damage
senior tag
Szívesen megmutatom 1-2 képemet, amit egy 19''-os képernyőn dolgoztam fel 1024x768-ban. Tudom, hogy mekkora képernyőméret mellett milyen nehéz (vagy könnyű) dolgozni. A fotófeldolgozásnál alap, hogy néha 400-800X-osan is belenagyítunk a képbe (igen, addig, hogy teljesen pixeles lesz a kép) és ilyenkor egy nagyobb kijelzőn átláthatóbb az egész. Engem nem zavar, ha másnak jobb a kisebb kijelző, kérlek Téged (és a többieket se) zavarja, hogy nekem ezek az igényeim.
[link]
[link]
[link]
[link]
Engedd meg, hogy eldöntsem, hogy mekkora kijelző lenne számomra az ideálisabb.
Azt se értem, hogy mást miért zavar, hogy nem törődöm a gép tömegével. Én fogom cipelni, nem más...
A játékról lemondtam, de egyébként sem játszottam volna új játékokkal, csak naívan azt gondoltam, hogy vehetek ilyen gépet (árlistákból ez derült ki, pl a FuSi-k). Mivel meggyőztetek, hogy nem annyira megbízhatóak, és élőben sem tetszett annyira a kijelzőjük, ezért erről a márkáról lemondtam.
Egyébként kíváncsiságból elnéztem pár helyre, hogy élőben is megnézhessem a notik kijelzőjét. Tapasztalataim szerint a Packard Bell-nek a legszebb a kijelzője (Diamond View). AZ MSI-k is nagyon tetszettek.
amol-nak és a többi értelmes embernek köszönöm a segítőszándékú hozzászólását. Örülök, hogy 1-2 ember elfogadta és megérti, hogy mire van szükségem! -
Damage
senior tag
válasz
Dare2Live #1032 üzenetére
Habár nincs tapasztalatom a notik terén, de ezt előre sejtettem! égis ennyiből kellene kihoznom a legnormálisabbat. Tisztában vagyok vele, hogy nem lehet szarból várat, de ennyiből mégis, mi lenne a legjobb választás számomra? Nem a legjobbat szeretném a piacról, hanem 200 ezerből a legjobbat kihozni...
Ennyi erővel a fényképezőgépem is kidobhatnám, elvégre lehet venni 20 millió Ft-ért, ami jobb, vagy 5 millió Ft-os objektívet venni a mostani gépemhez....
Az adott anyagiakból szeretném a legjobbat megvenni... -
Damage
senior tag
válasz
parandroid #1026 üzenetére
Igazad van, hogy az elvárásaim változni fognak, de itt most az anyagiak szabják meg a szűk keresztmetszetet! És ha választanom kell, hogy mi legyen a hátrány, akkor az üzemidőt és a tömeget jelölöm meg, mert ez számít nekem legkevésbé! Ez van!
Igen, autóban is használnám! De fotószerkesztésről van szó és ahogy már leírtam, Wacom táblát használok (leginkább az ölemben)!
Tisztában vagyok vele, hogy a CRT-nek szebb és jobb a képe, ha visszaolvasol láthatod, hogy előnyben részesítem én is a CRT-ket. Legnagyobb bánatomra nem a mobilitásukról híresek és az autóban is kényelmetlen és majdnem lehetetlen használni ezeket a ''nagy dögöket''.
''viszont notebookon csak akkor dolgoznak, ha nagyon muszáj.''
Ezért szeretnék notebook-ot, mert MUSZÁJ, hacsak nem akarom az asztali PC-t magammal cipelni mindenhova. Elsődleges cél a szép kép és 17''-os kijelző (1giga RAM). Másodlagos a játék. Sokan leírtátok, hogy a kettő együtt nem megy csak fagyások árán. Marad az elsődleges cél, felejtsük el az erős VGA-t és játékot. 200 ezer HUF-ért a legerősebb 1 giga RAM-mal rendelkező legszebb 2D-s képpel rendelkező notebook-ot keresem! -
Damage
senior tag
válasz
parandroid #1016 üzenetére
Nem tudom, hogy mi a jó egy notebook-ban, ezért is vagyok kíváncsi a fórumtáraim véleményére. Azt azonban nagyon jól tudom és tisztában vagyok vele, hogy nem fog zavarni, ha egy notebook 3kg helyett 5kg-t fog nyomni. És még mindig nem értem, hogy ez benneteket miért zavar?! Elvégre az én ölemben lesz és nekem a tömegével kapcsoaltban nincsenek elvárásaim!
Szó nem volt arról, hogy touchpad-dal dolgozom. Elvégre minden notebook-on van USB port és bármelyikhez hozzá lehet kötni a Wacom táblát vagy az USB-s egeret! Nem is értem, hogy ezt miért hoztad fel?!
Azt is mondtam, hogyha azért találjátok szarnak, mert lefagy a túlmelegedés miatt, azt elhiszem! Ezen kár lovagolni!
Elsősorban nem játékra venném, ahogy már többször is leírtam. Max nettó 200k HUF van rá és mondtam, hogy érdekelnek az egyéb alternatívák!
''Az 1024x768-as felbontás 12''-en még talán elfogadható, talán még 14''-en is, efölött rémálom. 17''-en pedig kimondottan röhelyes egy notebook esetében, főleg grafikai munkára.''
Ez a kijelentés a röhejes! Mellesleg a fotószerkesztés és a grafikai munkálatok között igencsak nagy különbségek vannak!Egy 12''-os 1600x1200-as monitoron megcsinálsz egy képet. Éles, jól néz ki...egy hagyományos 17''-os 1024x768-as monitoron meg lehet, hogy ''szétesik'' ugyanaz a kép! Mit gondolsz (miért létezik) miért használják a nagyítás funkciót fotószerkesztés során? Mert pontosabb, szebb végeredményt érhetnek el ezáltal... Más dolog, hogy a végeredmény szebb lesz egy kisebb méretű, de nagyobb felbontású monitor mellett. Engedd meg, hogy ezt én eldöntsem magamnak, hogy mire van szükségem a fotók feldolgozásához! Nekem feldolgozásra kell (amikor nem vagyok otthon, vagyis elengedhetetlen a mobilitás).
Én a kijelzők minőségére (dinamika, szaturáció, fehéregyensúly stb-stb) vagyok inkább kíváncsi és nem a felbontására!
Minden egyes hasznos hozzászólást megköszöntem (olvass csak vissza), de amikor valaki amiatt akar lebeszélni egy notebook-ról, hogy nehéz lesz nekem az 5 kg és ötödjére sem érti meg, hogy nem érdekel a súlya, azzal nem igen tudok mit kezdeni...
Elhiszem, hogy azzal dolgozol Te és sokan mások, de a kérdéseim nagy részére nem kaptam választ. A fotószerkesztés részét hagyd meg nekem kérlek. Engem a képminőség érdekelt, a sebesség és a megbízhatóság.
Mégegyszer és utólag is köszönöm az afféle hozzászólásokat, ahol amitt próbáltak lebeszélni az egyes típusról, hogy a CPU/GPU hőmérséklete miatt hajlamos a fagyásra. Ezek ellenére mégegyszer elmondom a kedvedért is, hogy a tömege, felbontása, üzemideje, anyagminősége (amíg el nem olvad magától), NEM érdekel! Fogadd el, hogy mások az elvárásaim, mint neked!
[Szerkesztve] -
Damage
senior tag
Házamtól az autóig. Autótól az ideiglenes szállásig cipelném. Ebben a háromszögben nem érdekel, hogy egy 2 vagy egy 5 kg-s laptop lesz az ölembe. Főleg úgy, hogy egy 4 kg-s fényképezőgép lóg a nyakamban! És hidd el, hogy nem fogok egyszerre fényképezni és képet feldolgozni! És azt is hidd el, hogy kényelmetlenebb a 4kg-s gépet remegés nélkül kitartani, mint egy 5kg-s laptopot az ölemben tartani ülés közben. Légyszíves felejtsük el ezt a súlyproblémát! Engem nem érdekel a tömege, amíg nem több 5-6 kg-nál...
-
Damage
senior tag
válasz
#16820480 #1007 üzenetére
Nem lenne közvetlenül az ölembe!
Nem feltétlenül a játék az elsődleges szempont! Egy 3200+ Barton-t szeretnék kiváltani, ami nem egy mai technika!
Másodlagos a fülhallgató és az efféle bővítmények helyzete.
A kijelzővel tisztában vagyok, hogy nem egy normálisabb CRT-vel megyegyező kijelző, de ezek ellenére sem kaptam infot arról, hogy a többi Laptop kijelzőhöz mérten mennyire jó vagy rosssz az előbb emíltett FuSi vagy ACer kijelzője!
Azért jobb a ''pixeles'' kép, mert
- ha egy 19''-os monitornál 1024*768-as felbontás mellett egy kép nem lesz pixeles akkor egy nagyobb felbontással rendelkező monitor mellett, vagy egy azonos felbontású de kisebb kijelzővel rendelkező monitor mellett mégannyira sem lesz pixeles a kép
- a nagyobb pixelméret miatt könyebb az utómunkát elvégezni -
Damage
senior tag
Rendben, vegyél az öledbe egy 2kg-s gépet! Remélem már megvan, vagy segítenek kiválasztani Neked, hogy melyik gép is lenne ideális a számodra.
Ne haragudj meg rám, hogy engem az sem zavarna, ha 17''-os lenne és 5kg-s! Elnézést kérek, hogy az igényeimnek megfelelnének a nehezebb gépek is! Egyébként alap dolog, hogy nem a combomra (és tökömre) tenném a gépet, hanem példának kedvéért egy rajztáblára, hogy véletlenül se égesse szét a lábam (és a tököm), és ezáltal maradna egy minimális hely a szellőzésnek is a gép alatt....
''Nem fogom dobálni és nem fog leégni az alja (és a tököm sem), megtanultam hogy tegyek alá egy nagyobb könyvet (táblát) és így marad hely a szellőzésnek is. - aha, akkor 4 kiló a notebook, 0.5-1 kiló a tápegység és a kábel, plusz viszel még magaddal egy 3-4 kilós világatlaszt is. ha szerinted ez kényelmes, akkor hajrá, vegyél ilyen gépet.''
Még mindig kényelmesebb számomra, mint egy 30kg-s asztali gépet (CRT-vel) cipelni és üzemelteti az autóban! Nem értem, hogy számodta miért probléma, hogy nem a legkönyebb gépet szeretném megvenni magamnak?! Egy egyszerű 0,5x0,7 méteres fél kg-s fatábla 300 Ft bármelyik IKEA vagy KIKA-ban....
Komolyan nem értem az ilyen embereket! Hidd el, hogy én is szívesebben megvenném a 800 ezer HUF-os negyed kg-s 37''-os kijelzővel rendelkező csúcsgépet, de nincs arra pénzem.
Tényleg ne haragudj, hogy nálam nem számít egy Notebook tömege...
pfff....
[Szerkesztve] -
Damage
senior tag
Ki lehet forgatni a szavaimat, de itt arra gondoltam, hogy nem érdekelnek a külsőségek. Nem használnám széslőséges körülmények mellett a gépet és vigyázok a cuccaimra! Lehet akármilyen szar minőségű műanyagból, amíg magától szét nem esik nem érdekel!
Nem fogom dobálni és nem fog leégni az alja (és a tököm sem), megtanultam hogy tegyek alá egy nagyobb könyvet (táblát) és így marad hely a szellőzésnek is.
A második gondolatsorodhoz hozzászólva:
köszi, ebben sokat segítettél! El vagyok tévedve a VGA-k terén. Nem vagyok tisztában ezekkel! Nem tudtam, hogy a mobil X1600 és a 7600 GO gyengébb az ''asztali'' 6800-nál. Megpróbálom eszerint alakítani az igényeimet! -
Damage
senior tag
Ne ragadjunk már le ennél a ''tömeg kérdésnél''. Inkább veszek az ölembe egy 5 kg-s gépet, mint egy 15 kg-s asztali gépet egy 15kg-s monitorral!
Tisztában vagyok azzal is hogy a széles képernyős TFT-nek más a képaránya, természetesen nem 1024X768-ban használnám!
Azzal is tisztában vagyok, hogy nem kapom azt a színhűséget, mint a CRT-nél, sem azt a dinamikát, kontrasztot, tónusokat stb-stb. -
Damage
senior tag
válasz
Dare2Live #993 üzenetére
Erre előre számítok, ezért is mondtam, hogy nagy ellensége vagyok a TFT-nek. Tisztában vagyok vele, hogy soha nem fogom azt a minőséget kapni, mint egy CRT monitor mellett. Ezek ellenére számomra megoldhatatlan, hogy egy CRT-t cipeljek magammal (és működtessem egy autóban), ezért érdekel, hogy a TFT-k körében mennyire jó ennek (ezeknek) a típusoknak a képe! Sajnos nem tudok nettó 200-nál többet áldozni egy notira, amivel az otthoni gépemet is lecserélném. Ebből szeretném a lehető legnormálisabb gépet megvenni legalább 17''-os kijelzővel és minél jobb VGA-val.
-
Damage
senior tag
Az elmúlt nap nagy részét ezzel töltöttem, de gondoltam egyszerűbb rákérdezni, mint 7x24 órán át kutatni ebben a témakörben. Próbáltam elolvasn mindent ebben a témakörben a FuSi-s topicban és itt is. Rákerestem a típusokra, de leginkább boltok árlistáját kaptam találatul.
Az anyagminőség, tervezés, kivitelezés nemigen számít. Nem zavar, ha csúnya és szar műanyagból van. A meghibásodás és a túlmelegedés (ebből következő lefagyás) annál inkább érdekel! És ha azt mondjátok, hogy ez jellemző erre a típusra én elhiszem!
Másik kérdés:
[link]
Acer TravelMate 7514WSMi
Erről mi a vélemény?
Amennyiben ez sem jó, abban az esetben segítsetek légyszi'!
Az elvárásom: 17'' kijelző (a lehetőleg legszebb 2D képpel), 3200+ Barton-nál gyorsabb proci, 1 giga RAM (DDRII minimum), asztali PC-be való GeForce 6800-nál erősebb VGA. A tömeg, üzemidő nem számít (nem kell ellőni mégegyszer a cipeld az asztali PC-t poént).
szerk: a legfontosabb, ne legyen több nettó 200 ezernél...
[Szerkesztve] -
Damage
senior tag
válasz
#16820480 #981 üzenetére
Nem feltétlenül a PS-hez kellene az erősebb VGA. Játszanék is a géppel. Kiváltanám az asztali 3200+ barton + GeForce6800-at egy nem gyengébb játékgépre, de ez csak másodlagos szempont! Egyébként a PS CS3 főleg a 3D miatt különbözik a PS CS2-től, amit én lehetőség szerint szeretnék majd kihasználni!
TFT ellensége vagyok, mert hiszem, hogy a CRT-nek szebb a képe (persze itt kompromisszumot kell kötnöm a hordozhatóság miatt, így marad a TFT). Ezért is kérdeztem, hogy mennyire jó ez a FuSi 17''-os CrystalView kijelző?
A színhűség valóban fontos, a látószög nem érdekel (majd helyezkedem én). A panel nagysága annyiból számít, hogy 17'' mellett tudja az 1024x768-at (nincs olyan, ami ne tudná). Ugyanakkor nem mindegy, hogy 14'' mellett látod (szerkeszted) vagy 19'' mellett! Utóbbinál könnyebb a fotók feldolgozása. 14''-nál lehet, hogy tűéles lesz az, ami 17''-nál pixeles és ez az ami nagyon nem mindegy....
''egyébként azért nem jó választás egy FuSI, mert a 40%-uk gyárilag hibás, és így viheted majd szervizbe elég gyakran.''
Ez az első normális indok! Én ilyenekről nem tudok, mert nem vagyok jártas a mobilgépek világában, de hiszek Neked (nektek)!
Az ergonómia nem érdekel és a külső sem! Az se gond, ha melegszik (amíg le nem fagy)! Annyira hajlamos a melegedésre, hogy fagy is?
Köszi a választ! -
Damage
senior tag
válasz
Dr. Akula #980 üzenetére
A tömeg (+/- 2-3 kg) nem számít és minimum 17''-ra szükségem van!!!
''Ja, és Amilo, ami már definiálja a ''minőségét''.''
Vagyis csak szimplán FuSi ellenpárti vagy?!
''tömeg és üzemidő nem számít
Akkor minek neked notebbok?''
Leírom mégegyszer:
''Sokat járok fotózni és nem feltétlenül itthon dolgoznám fel a képeket (Adobe Photoshop CS3), ezért lenne szükségem a hordozhatóságra és a min. 17''-ra és relatív erős procira''
Beláthatod, hogy könnyebb egy notebook-ok hordozni, mint egy asztali PC-t CRT monitorral, klaviatúrával, egérrel stb. Ráadásul a Notebook-ot (feltételezem), hogy szivargyújtóról is tudnám használni az autóban anélkül, hogy az anyósülést elfoglalnám. Ugyanakkor nem szeretnék 2 számítógépet, eladnám (és kiváltanám) az asztali PC-m a jövendőbeli notebook-kal.
''és eleve a TFT-k ellensége vagyok
Ha már a kiló úgyse számít, vihetsz CRT-t is. ''
''A tömeg nem számít'', itt természetesen notebook-okra gondoltam. Nem számít, hogy 3 vagy 5 kg, csak hordozható legyen!
''Mennyire jó ez a 17''-os CrystalView kijelző?''
Ez az ami érdekelne!
Nem azért kértem a véleményeteket, hogy asztali PC-t ajánljatok, hiszen pont ezt szeretném kiváltani valami mobil gépre! A játék másodlagos (azt elvárom, hogy jobban teljesítsen, mint egy asztali Barton 3200+ GeForce6800-al párosítva)!
Fotó feldolgozásnál nem mindegy, hogy 17''-nál adja le ezt a méretet vagy 14''-nál. És az se utolsó szempont, hogy milyen minőségű a kijelző. Mivel új cuccnak számít, gondoltam nagy naívan, hogy jónak számít 2D-nél a TFT között. Inkább az érdekel, hogy mennyire dinamikusan adja vissza a színeket, tónusos, fakó, éles, túlszaturált stb-stb. Mennyire élethű egy normálisabb CRT-hez képest? Tudom, hogy soha nem lesz olyan képe, mint egy CRT-nek, de a többi nettó 200 ezer Ft laptopok körében milyen?
'' Főleg fotózásra elvárná az ember ekkora méretben az 1920*1200-at, de legalább az 1680*1050-et.''
Ez butaság. Én 1024x768-ban használom a 19'' CRT-m (1600x1200-at simán tudja 100Hz-en), de nincs értelme! Feldolgozásnál sokkal jobb ez a felbontás egy ekkora kijelző mellett! -
Damage
senior tag
válasz
Dr. Akula #978 üzenetére
Megköszönném, ha tényekkel alátámasztanád a véleményed! Miért nem jó? Miben gyenge? (az üzemidő nem lényeges szempont, mert hálózati áramról, autó akkuról használnám). Hogy érted, hogy értelmezhetetlen? (tömeg és üzemidő nem számít)
Nem LAN party miatt kellene, és eleve a TFT-k ellensége vagyok!
Sokat járok fotózni és nem feltétlenül itthon dolgoznám fel a képeket (Adobe Photoshop CS3), ezért lenne szükségem a hordozhatóságra és a min. 17''-ra és relatív erős procira, VGA-ra. Sokat nézek filmet PC-n és néha szeretnék játszani is vele (most asztali PC-m van, 3200+ Barton és GeForce 6800).
Mit ajánlanál ez a FuSi Xi 1526 helyett, ami szintén minimum 17'' és legalább ilyen erős, de nem drágább? -
Damage
senior tag
Kinéztem ezt a gépet:
[link]
Jó vásár lenne 240 HUF bruttóért?
Játékra használható (mondjuk egy asztali Barton3200+ és GeForce6800-ashoz képest)? Egyéb alkalmazásokra (fotószerkesztés, Photoshop CS3)? Mennyire jó ez a 17''-os CrystalView kijelző? Van valakinek személyes tapasztalata ezzel a (vagy hasonló) típussal?
A 7600GO vagy az X1600 mobility az erősebb játékoknál?
Jóval erősebb a Mobile AMD Turion64 X2 TL50(2 mag,64bit) 1600Mhz a 3200+ Barton-nál?
Előre is elnézést a sok buta kérdésért, de évek óta nem követem a PC-k világát...
Aktív témák
Hirdetés
- Eladó Lenovo Ideapad s145
- Lenovo ThinkBook 14" G7 Notebook! Intel Ultra 5 125U / 16GB DDR5 / 512GB NVME /
- Szuper áron dobozos új Asus Tuf Gaming FX607JV i7-13650HX 32GB 1TB SSD Nvidia RTX 4060 165Hz gari
- LENOVO LEGION 5! GARANCIA! 165HZ RTX 3050TI RYZEN 5 6.GEN! DDR5! 94% AKKU!
- Lenovo ThinkPad T440s - Intel Core i5-4300U - 8 GB DDR3 RAM - 120 GB SSD - 14" Full HD
- PowerColor AMD RX5700XT 8GB / Újszerű állapotban / 6 hónap jótállással / számlával
- Apple iPhone 11 Pro Max 64GB Zöld / Normál állapotban / 100 % AKKUMULÁTORRAL / 12 hónap jótállással
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép játékra! I5 13400F / 32GB DDR5 / RTX 4070 Super / 1TB SSD
- Bomba ár! Dell Latitude E5570 - i5-6300U I 8GB I 256GB SSD I 15,6" FHD I HDMI I CAM I W10 I Gari!
- Csere-beszámítás! Számítógép PC Játékra! I3 14100F / RTX 3060 12GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest