Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Hrabo86

tag

Sziasztok,
    az elmúlt 1-2 hét utánaolvasása utána az alábbi konfigot raktam össze, főként játékra, minimális tuninggal:

Lap: MSI B450 TOMAHAWK MAX
    CPU: AMD Ryzen 5 3600
    CPU hűtő: Arctic Freezer 34 (sima, nem az eSports) ~ 9k
    RAM: G.Skill DDR4 3200 16GB RipJaws V CL16 KIT (2x8GB)
    SSD: Kingston A2000 500GB M.2
    Ház: SilentiumPC Signum SG1 TG SPC230
    Táp: Be Quiet System Power 9 600W [80+ Bronze]
    (Hűtő paszta: Arctic MX-4 2019 Edition (20g))
    (További ventik: ARCTIC P12)
    VGA egyelőre a régi rx570 marad az rtx 30xx megjelenéséig, hátha kapunk valamit jó áron. Ha nem akkor rtx 2070 Super van kinézve, hátha annak is esik az ára.

Láttam ez a hűtő elég jó ár-érték aránnyal rendelkezik, itt is volt ajánlva, azért választottam. Sokat költeni se akarok rá és az RGB, csillivilli cuccok se kellenek.
    Árban pedig 10k körül maradnék, hacsak valami nem indokolja nagyon a felárat. Viszont elég ez az alap Freezer 34 változat? (nem dual, esport..) Jó lesz ez, vagy van valami best-buy, amit nem láttam?

Ha jól néztem a proci hűtő befér a házba és ram-ok sincsenek a RipJaws magasabb bordáival útban, az rtx 2070 Super is be fog férni... de simán benézhettem valamit. :F

Egyéb kérdés:
    - Ezeket az univerzális CPU hűtőket fel tudom gond nélküli tenni a gyári foglalatra-keretével?
    - Mennyire van értelme pasztát venni és már induláskor normális pasztát kenni a proci hűtőre? Amúgy is jól jönne a régi gép újrapasztázásához eladás előtt és ez a 20g-os 5600-ért jó vételnek tűnt, az ajánlott listában is megtaláltam.
    - Házba az ARCTIC P12 ventiket láttam ajánlott budget megoldásként a meglévő 2 kiegészítéseként. Van ennél jobb és vagy ajánlott olcsóbb megoldás mindenféle hülye RGB nélkül?

Köszönöm előre is a meglátásokat, és elnézést a hosszú hsz-ért! :R

Új hozzászólás Aktív témák