- Jó, jó, mechanikus billentyűzetet... de milyet?
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- AMD Navi Radeon™ RX 6xxx sorozat
- Blu-ray lejátszók
- 20 Gbps-os ház érkezett M.2-es SSD-khez az ASUS TUF divíziójából
- Végre a Logitech is bemutatott egy analóg klaviatúrát
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Azonnali fotós kérdések órája
- Milyen cserélhető objektíves gépet?
- Vezetékes FÜLhallgatók
-
PROHARDVER!
Ajánláshoz szükséges kérdések (alkatrészeknél pontos megnevezést kérünk)
1.: Mennyit szánsz a hűtőre?
2.: Milyen házba kerül?
3.: Milyen alaplapra lesz?
4.: Processzor és videókártya típusa?
5.: Ramok pontos típusa?
6.: Egyéb igények? (szín, RGB, stb.)
>>> Ajánlott léghűtések és paszták táblázata - 2024 <<<
Új hozzászólás Aktív témák
-
jim bcs
nagyúr
Egy pár várandós hűtő elérhető lett a magyar piacon, bekerültek az összefoglalóba!
Tower 120:
Cooltek Jonsbo CR-401 Black - RGB (161mm_AM4)
Cooltek Jonsbo CR-601 Black - RGB (158mm_AM4)Tower 140:
be quiet! Dark Rock 4 (159.4mm_AM4)Tower 140+, Extrém tuningra, főként X79/X99-es chipsetre:
be quiet! Dark Rock Pro 4 (162.8mm_AM4)
Thermalright ARO-M14G Grey Ryzen (162.14mm_AM4 ONLY)
Thermalright ARO-M14O Orange Ryzen (162.14mm_AM4 ONLY)Topflow 120:
Cooltek Jonsbo CR-701 - RGB (75mm_AM4)Beárazás: https://logout.hu/bejegyzes/jim_bcs/bearazos_topikok_listaja.html
-
csucsotke
aktív tag
Üdvözletem! A brocken 2-vel szemezgetek. A súlya 884 gramm, most látom hogy az csaknem 1 kiló. Elbírják ezt az alaplapok, illetve a felfogatás? Néha hurcolászom is a gépet. Kibírja a kocsiban rázkódást a felfogatása? Köszi.
[ Szerkesztve ]
-
szimcsi
senior tag
Sziasztok!
Az alábbi konfighoz keresnék egy megfelelő proci hűtőt.
Alaplap:MSI H61MU-E35 (B3)
Processor:Intel(R) Core(TM) i5-2400 CPU @ 3.10GHz
memória:3.1GHz,Kingmax 4096MB RAM 1333mhz
ház:Sharkoon T5 Economy BlackEddig csak gyári hűtőt használtam, de a nyári meleg mindig eszembe juttatja, hogy egy jobbra le kéne cserélnem, mert sokszor nem lehet meglenni a gép közelében, kb. 5 perc játék és megfő az ember
(bár nem vagyok biztos benne, hogy "csak" a cpu hűtő cseréje megoldaná egyből ezt a problémát, de enyhítené, gondolom.)
5-10 ezret szánnék rá, cpu tuning nincs. Egy egyszerű, csendes hűtőre volna tehát szükség, sokat nem akarnék már erre a konfigra költeni, de egy kicsit jobb cpu hűtés talán ráférne.Köszönöm!
[ Szerkesztve ]
XP
-
Speed®
HARDVERAPRÓD
-
szimcsi
senior tag
-
juhiimi
aktív tag
Sziasztok!
Egy ID-Cooling SE-213v2 szerinteték elég lesz egy Xeon E5450-re 3,6 ghz-re húzva?(esetleg 3,8-on is megpróbálnám majd) Ha nem akkor ebbe az árkategóriában(esetleg max 10k-ig elmennek) mit ajánlanátok?Romániából írok, hardverapró nem igazán opció.
Köszönöm!
-
A_ScHuLcZ
addikt
Sziasztok!
i5-8600k-hoz milyen hűtőket javasoltok, ha halk/hangtalan működést szeretnék elérni tuning esetén is? Házat nem tudok mondani, mert kiválasztás alatt van, de alapvetően a szellősebbeket nézem.
Dark Rock Pro 3-on gondolkozom, az biztos elég, de kell vajon akkora hűtő hozzá?
[ Szerkesztve ]
"I'd tell you a joke about UDP, but you probably wouldn't get it."
-
elfelejtette
veterán
Sziasztok!
Változtak a terveim, az eredetileg Inteles konfig végül Ryzen lesz, de az eredetileg kinézett Zalman CNPS10X Optima nem AM4 kompatibilis, ezért vagyok itt.
Az áttervezett konfig:
Gigabyte GA-AB350-Gaming 3 (az optikai kimenet miatt)
Ryzen 5 2400G (az IGP miatt)
Alpenföhn Ben Nevis Advanced (a beakasztós rögzítés miatt)(Jól láttam?)
G.Skill Ripjaws 4 8GB(2x4) DDR4 3200 (a kompatibilitás miatt)
Cooler Master N300 (CM 590III-at akatunk, de most mindenhol csak a fehér van, az nem kell)
A másik variáció a hűtőre a Freezer33. A 10k körüli ársávban mi lenne a jobb megoldás, ha a halkság az elsődleges? Lehűteni mindegyik letudja majd, tuningot nem tervezünk."Nem tudom, hogy Mamának vagy Dan hadnagynak volt-e igaza, hogy van-e rendeltetésünk, vagy csak ide-oda sodor bennünket a véletlen, mint a szél, de azt hiszem, kicsit mindkettő igaz." Forrest Gump
-
A_ScHuLcZ
addikt
válasz Bestspiler7 #80820 üzenetére
És kell egyébként ekkora hűtő tuning esetén?
Nem akarok feltétlen ilyen brutált venni, de ha megkívánja, akkor kell.
Alternatívaként mik javasoltak még halk működésre?
-
Savanya
addikt
válasz elfelejtette #80821 üzenetére
Nekem van egy felesleges gyári AM4 kitem Zalman Optimához . 2 nagyobb Coláért elviheted .
Mobilszámom: 70-516-8068
-
BudaiZoli
tag
Sziasztok!
Azért kérdezek, mert láttam itt mindenféle írást és nem tudok dönteni. A gyári hűtőmet szeretném lecserélni az i5-6500-as procimon, mert már kezd hangosodni. Semmi különösebb igényem nincs, csak legyen halkabb és 4k alatti árral. Tudom, ezért nem fogok "értelmes" hűtőt kapni, nem is célom hardpro hűtőt venni. Talán csak van ilyen árfekvésben jobb megoldás mint a gyári. Leginkább bepattintós megoldás érdekelne, de végső esetben akár Lego-zok is.
Köszönettel várom ajánlásotokat!
Üdv,
Zoli[ Szerkesztve ]
-
milkabrams
őstag
Üdv!
Cm elite 130, asrock h110m itx, 2x8gb HyperX Fury Black és i5-6500 mellé keresek hűtőt.
A lényeg, hogy egy csendesebb gépet akarok, ha tudtok ajánlhattok házhűtő ventit is.
Először döntsétek el, hogy mennyit érdemes szánni rá.[ Szerkesztve ]
Ó, nagy volt az én lelkemnek bűne,/ és olyan nagy a rá mért kárhozat,/ égi fény rá hiába vetülne/ és enyhülést a sír sem tartogat:/ lent végtelen korokon át ont rá kegyetlen, bús átkokat.
-
Ispy
veterán
válasz jim bcs #80801 üzenetére
Majdnem vettem egy CR-201-et varázslóéknál (a gyártó szerint 160mm magas), de egyrészt nagyon necces lenne, hogy befér-e, másrészt varázslóék írtak róla tesztet és jól le is húzták, úgyhogy inkább nem vettem meg.
[ Szerkesztve ]
"Debugging is like being the detective in a crime movie where you're also the murderer."
-
jim bcs
nagyúr
válasz Bestspiler7 #80826 üzenetére
(#80826) Bestspiler7
Totál felesleges a dupla tornyos! Az alap TDP 95W, más pénzével nem szoktunk játszani.(#80829) Ispy
Nem feltétlen csak a teljesítményt kell nézni, nagyon sok szempont van amit ajánláskor figyelembe kell venni, nem mindegy hová kerül az adott hűtő, ezért is vannak kérdések az összefoglaló elején amit ildomos megválaszolni.[ Szerkesztve ]
Beárazás: https://logout.hu/bejegyzes/jim_bcs/bearazos_topikok_listaja.html
-
semetka
őstag
Sziasztok!
Tönkrement egy közel 10 éves laptopom cpu hűtője,kiszeretném cserélni de sehol se találok hozzá ,gondolom azért is mert nem mai gyártás.
Ez a típusa: K52jr-sx116d
Esetleg tud valaki ebben segíteni???==Gigabyte Z170X Gaming 3 Core i5-6600 2x4GB DDR4 2666MHz Kingston HyperX Fury with Intel HD Graphics 530==
-
Pakmara
őstag
-
Ispy
veterán
válasz jim bcs #80830 üzenetére
Normál esetben befért volna gond nélkül, de az ablakosított oldallappal már nem biztos, meg nagyon lehúzták a ledes megoldást, mindegy találtam másik opciót, csak nekem eddig kimaradtak a látókörömből a jonsbo hűtők.
"Debugging is like being the detective in a crime movie where you're also the murderer."
-
Bestspiler7
tag
válasz jim bcs #80830 üzenetére
Hát A_ScHuLcZ azt irta, hogy tunig miatt kellene a hütő és Dark Rock Pro 3 kérdezte, ezért irtam azt hogy inkább már akkor Dark Rock Pro 4. (ugyan annyiba kerül, halkabb, könnyebb is felrakni).
Am egy OC 8600k-nak nem 95W TDP-je. Am ha tudnál valami jót ajánlani neki, az engem is érdekelne. -
jim bcs
nagyúr
válasz Bestspiler7 #80834 üzenetére
Az alap TDP-je 95W, OC-val efölött nem sokkal minimálisan. Mainstream vonalra minden dupla tornyos felesleges, az összefoglalóban ott van a Tower 120/140-es kategória, mindkettőben bőségesen van választék olyan hűtőkből amelyek rogyásig elegek, Tower 140 fölé Mainstreamnél nem kell menni, felesleges.
Ilyen esetekben nem rá, hanem lefelé beszéljük a delikvenst, az ilyen értelmetlen vásárlás. Mainstreamen amit a Tower 120/140-es kategória egyes darabjai nem oldanak meg, azt a dupla tornyosok se fogják, ott sz@r a paszta az IHS alatt. Dupla tornyos X79/X99 vagyis Performance kategória, valamint alap 130W TDP-vel rendelkező procihoz ajánlunk és nem utolsó sorban minden forrasztott IHS mellé ahol igény van rá, de itt se mindenre.[ Szerkesztve ]
Beárazás: https://logout.hu/bejegyzes/jim_bcs/bearazos_topikok_listaja.html
-
A_ScHuLcZ
addikt
válasz Bestspiler7 #80834 üzenetére
Újonnan ugyanannyiba kerül, de Dark Rock Pro 3-at 8k-val olcsóbban tudtam volna szerezni.
[ Szerkesztve ]
-
bazsi1866
újonc
Sziasztok!
Előző procimat, ami egy i5 6500 volt, egy Deepcool Gammaxx 300 hűtötte, aminek teljesítményével teljesen meg voltam elégedve, sosem engedte 63 fok fölé. A napokban vettem egy i7 7700-at arra gondoltam arra is jó lesz. Azonban komoly terhelés alatt fel szalad 80 fokra, és ott is marad. Azt olvastam ez nem egészséges. Milyen hűtőt ajánlanátok az új procihoz?
Segítségeteket előre is köszönöm!
-
milkabrams
őstag
Légyszi nekem is néznétek valamit?
Ó, nagy volt az én lelkemnek bűne,/ és olyan nagy a rá mért kárhozat,/ égi fény rá hiába vetülne/ és enyhülést a sír sem tartogat:/ lent végtelen korokon át ont rá kegyetlen, bús átkokat.
-
Pease
csendes tag
Sziasztok!
CPU hűtő vásárlása előtt állok.
1.: Mennyit szánsz a hűtőre? 10-12k körül
2.: Milyen házba kerül? Raijintek Agos (gyártó szerint 160mm max)
3.: Milyen alaplapra lesz? asrock h97 fatal1ty performance
4.: Processzor típusa? i5-4590
5.: Ramok típusa? 2x4gb low profil ram
6.: Egyéb igények? IdőtállóságTudom, hogy ekkora összeg bőven sok erre a procira, de nem kizárt, hogy 1 éven belül valami komolyabb fejlesztés lesz ezért inkább költök rá most többet.
az alábbiakat találtam:
Scythe Ashura (ez sajnos 161 mm, de lemértem és szerintem befér illetve 8 ezer forintért best buynak néz ki)
be quiet! Pure Rock
Cryorig H7
be quiet! Shadow Rock 2
Alpenföhn Matterhorn PureTi melyiket ajánljátok? Illetve, jobb alternatíva is érdekel.
Előre is köszönöm a segítséget
-
-
VTom
veterán
válasz milkabrams #80840 üzenetére
Cryorig C7 szerintem jó lehet Neked. Az, hogy mennyit szánsz rá, Rajtad múlik.
Everybody has a plan until they get punched in the mouth.
-
csabika0001
senior tag
Sziasztok!
Elgondolkodtam régi hűtöm cseréjén (Scythe Ninja 3 rev b). Anno még a PHENOM 955BE procimat hűtötte, most pedig egy I5 8600K-t hűt. Most 1,23-1,25V-on már a 80-85 fokot nyaldossa a proci 4,6GHz-en (IBT alatt).
A deliddel még picit várnék ha nyerek 5-6 fokot akkor meglépném a cserét. Mit gondoltok van esélyem a cserével ekkora előrelépésre (vagy mindenképen delid)?
- corsair vengance ramjaim vannak
- akár magasabb hűtő is bemegy (+3-5mm) jelenleg egy [ilyen házam van]
- vízhűtés is érdekelTermészetesen a cél az 5GHz vagy följebb, de ha delid nélkül sikerül még kicsikarni 200MHz-et akkor maradna így és nem veszne el a gari.
[ Szerkesztve ]
-
VTom
veterán
válasz milkabrams #80847 üzenetére
Egy kicsivel több a Scythe big shuriken 2,az szerintem jobb, és csendesebb is, mint a cryorig.
De arra a procira a Cryorig is elég lesz.Everybody has a plan until they get punched in the mouth.
-
tzabo
tag
Sziasztok,
Freezer 33 eSports ONE hűtővel van tapasztalat, hogy mennyire bajos felszerelni meg hogyan hűt, mennyire zajos?
Kösz,
Gábor -
narayb
csendes tag
Sziasztok
Gépújítás küszöbén egy ryzen 2600x mellett döntöttem, de nem szeretném cserélni a jelenlegi CM Hyper 212 EVO hűtőmet. Azt olvastam az oldalukon, hogy AM4-gyel nem kompatibilis, de lehet kapni hozzá adaptert, amivel azlesz.
Mivel itthon adaptert már nem találtam (kifutott termék..), érdemes lenne külföldről berendelni egyet, elég jó minőségű maga az alkatrész? Vagy váltsak csak egyszerűen egy már a dobozból AM4 kompatibilis hűtőre?
Köszi
Új hozzászólás Aktív témák
-
Qru
MODERÁTOR
(rögzített hozzászólás)
Felmerült az igény egy CPU léghűtés kibeszélő topik iránt, ami megnyitásra került.
A jövőben itt csak a konkrét választással/vásárlással kapcsolatos dolgok kerülnek a kibeszélő topikba pedig a minden más (tesztek, vélemények, tapasztalatok).
[ Szerkesztve ]
#nincsbennetarcsi
-
(rögzített hozzászólás)
Szeretnék minden érdeklődő fórumozót megkérni, hogy hűtő választáshoz a Topik Összefoglaló elején lévő 6 pontos kérdéssorra igyekezzen minél pontosabb választ adni, hogy érdemben segíteni tudjunk.
A jelenlegi ár-érték arányban legjobbnak tartott hűtőkről az összefoglaló táblázatot árkategóriánkénti besorolásban itt találjátok: > > > Hűtő toplista. < < <
Egyéb, forgalomban még kapható és ajánlott hűtők: Aktív hűtők.
Forgalomban már nem kapható, leginkább használt piacon fellelhető hűtők: Kifutott hűtők.
Jó minőségű, ajánlott zsírok hűtő alá: Hővezető paszták.
A topikhoz nem, vagy csak részben kapcsolódó témák linkjei:
Hogyan javítsam a házam szellőzöttségét? - > Léghűtés topik
Ha nem szellőzik jól, akkor cseréljem? - > Milyen házat vegyek?
Kéne új venti! - > Ventilátorok - Ház, CPU (borda, radiátor), VGA
Csak a hűtő marad? - > Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
Többet szeretnék tudni a hővezető pasztákról! - > Hővezető paszták
Hogyan feszeljem alul a procim? - > Az adott tokozás saját topikja
Hogyan delideljek? - > Tuning kezdőknek
AiO-t tudtok ajánlani? - > Még mindig nem! Kompakt vízhűtés
Kérek mindenkit, hogy a topik szakmaiságát őrizzük meg, így a témába nem vágó hozzászólásokat inkább privátban, vagy az adott téma saját topikjában beszéljük meg.Az emberiség két legnagyobb találmánya az írás és a mikrohullámú sütő.
Hirdetés
- Teszt DeepCool AK400 Digital: hűtés extra kijelzővel
- Teszt DeepCool Assassin IV: egy igazán különleges toronyhűtő
- Teszt Nehézfém: Montech Metal DT24 Base hűtő
- Teszt DeepCool AK500 hűtő: elegancia magas áron
- Teszt Megvan-e 250 watt? Jonsbo HX6250 hűtő tesztje
- Teszt DeepCool AK400 hűtő: elegancia és hatékonyság
- Teszt DeepCool AK620 hűtő: színes LED-ek nélkül is megkívánjuk
- Teszt IceGiant ProSiphon Elite: jéghideg szódával
- Teszt A Zalman CNPS20X trónfosztásra tör a léghűtések piacán
- Teszt Noctua NH-U12A: a hűtők új királya?
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest