- Jó, jó, mechanikus billentyűzetet... de milyet?
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- AMD Navi Radeon™ RX 6xxx sorozat
- Blu-ray lejátszók
- 20 Gbps-os ház érkezett M.2-es SSD-khez az ASUS TUF divíziójából
- Végre a Logitech is bemutatott egy analóg klaviatúrát
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Azonnali fotós kérdések órája
- Milyen cserélhető objektíves gépet?
- Vezetékes FÜLhallgatók
-
PROHARDVER!
Ajánláshoz szükséges kérdések (alkatrészeknél pontos megnevezést kérünk)
1.: Mennyit szánsz a hűtőre?
2.: Milyen házba kerül?
3.: Milyen alaplapra lesz?
4.: Processzor és videókártya típusa?
5.: Ramok pontos típusa?
6.: Egyéb igények? (szín, RGB, stb.)
>>> Ajánlott léghűtések és paszták táblázata - 2024 <<<
Új hozzászólás Aktív témák
-
Speed®
HARDVERAPRÓD
válasz xxxpepe #80600 üzenetére
A DRP3 is halk, de a Macho optimálisabb ilyen szempontból, lévén erre tervezték.
El kellene dönteni, mi a fontosabb..a kinézet és a hűtőteljesítmény vagy a csend?
Mert a DRP3 OChoz is komoly tartalékkal bír, cserébe nagyobb helyet is foglal pl.
Mellé a felszerelése nem gyerekjáték és ha magas RAMjaid vannak, azt is kilövi..
Ellenben a Macho is elég normál OChoz, halk (főleg a WB2 ventis) és RAMbarát. -
Televan74
nagyúr
A Brocken3 kapcsolatban mennyire helytálló az a megállapítás hogy halk,de nem kiemelkedő a hűtési teljesítménye? Egy teszt értékelésében olvastam.
Amikor nincs remény! Jusson eszedbe nincs isten, csak én!
-
Televan74
nagyúr
-
kory24
őstag
Sziasztok.
Amd a8 3870k apu-ra szeretnék hűtőt.(lehetséges húzás)
Acer Aspire 3641 ház. (de ha nemtudom feltenni oldallapot hűtő miatt nem baj.)
Gigabyte GA-A75M-S2V alaplap
2db Kingston savage 1866mhz ddr3 ram, amik hűtőbordásak.Az alábbi 3 hűtő közül melyik férne oda ram-tól?
DeepCool ICE BLADE PRO V2.0
Cooler Master Hyper 212 EVO
Cooler Master Hyper T4És közülük melyik ajánlottabb?
A DeepCool jobb annyival, amennyivel drágább? -
mgoogyi
senior tag
válasz xxxpepe #80600 üzenetére
Tesztekben a Rev B és a DRP 3 fej-fej mellett szokott lenni hűtésben, pl: [techpowerup]
Szeretem az egyszerűbb és könnyebben szerelhető dolgokat, szóval inkább a machot venném a kettő közül.
Nehezen tudom elképzelni, hogy van az a körülmény, ami miatt 10k-ért többet adnék a DRP3-ért.A legjobbnak a D15-öt gondolom.
-
Boby85
csendes tag
Sziasztok!
milyen CPU hutot vegyek?
Ház:
egy régebbi tipusu Cooler Master RC690KKN
Alaplap :
Asrock z370 pro 4
Ram:
Patriot viper 4 16GB kit 3000MHz
Proci:
i5 8600KRászánt osszeg 15eFT korul lenne, csendesség ugy 25-27 DB max!
A házban eredetileg van 3drb venti, ami még 100%ban mukodik és csendesek is, szoval a légáramlás biztositott, bár még tudnék venni akár ha kell plusz ventiket..
Koszonom a gyors választ!
Boby
-
őstag
Az alaplap és a ház oldalfala között 140 mm van.
Egy I7-4790. Lenovo brand-es gép, gyári hűtővel. Ami tartós terhelés hatására (renderelés, kódolás) eléri a 70 fokot.
mATX lap, Normál RAM (Kingston Fury Black)
Nem is hang számít... hanem az, hogy hűvösebb legyen a proci tartós terhelésen. Ami a gyári megoldáshoz képest csak nem nagy elvárás. A 4790 a 4770-hez képest már jobban össze lett rakva, azaz delid nélkül is korrektebb a hőelvezetése...Gondoltam, 120 mm-ig bevállható toronyhűtőre:
BQ Pure Rock Slim BK008 (124 mm). Ez befér, ha a lap és ház széle között 140 mm van?
Noctua NH-D9L (110 mm)vagy lényegesen jobb a gyárinál egy normális' top flow, ami alacsony:
id-cooling is 5016 tHUF-ig el tudunk menni árban és az kellene, hogy a gyárinál jobb hűtés legyen. -8, -10 fok szerintem elvárható... azaz tartós max terhelésen 70 helyett 60 fok legyen. A házban van még egy AC F9-es hátul és mivel mini toronyról beszélünk... ezzel kb. ki is merült a szellőztetés (táp + az említett hátsó venti).
Használt kizárva... mozgó alkatrészt nem veszek használtan...[ Szerkesztve ]
Meliora sunt bono inimica
-
Speed®
HARDVERAPRÓD
válasz bluemirage #80610 üzenetére
Ha nem kell, hogy halkabb legyeb, totál felesleges költeni rá, egyáltalán nem sok a 70°C, sőt.
-
SECTORnooB
addikt
Sziasztok!
Szerintetek melyik a legjobb ár érték arányú szén alapú paszta? -
Speed®
HARDVERAPRÓD
válasz SECTORnooB #80612 üzenetére
Thermal Grizzly Hydronaut.
-
őstag
válasz Speed® #80611 üzenetére
ennek az öreg' haswell-nek 72 fok a maximum és rövid távon visel el csak többet.
Egy 1 órás kódolás nem rövid táv...
ez egy házi teszt... de látszik ami nálam is, hogy a gyári hűtő az éppenhogy életben tartja kategóriára jó... több évesen... porosan, öreg paszta, öreg venti... meg talán már arra sem.
Szóval valami gyárinal jobb megoldás kellene, 140 mm alaplap/ház magasságig, bő 16 tHUF-ig.[ Szerkesztve ]
Meliora sunt bono inimica
-
Speed®
HARDVERAPRÓD
válasz bluemirage #80614 üzenetére
Ne keverjük a Tcase és a TjMax értéket, ami a magokra vonatkozik és jóval messzebb van..ill. ott sem hal meg a proci, csak throttlingol. De ha rászánod a pénzt a Pura Rock Slim jó lesz rá bőven.
Befér-e: proci tetejétől az oldallapig szokás mérni egyedi esetekben, ahol a gyártó nem adja meg. -
s7evcsenko
addikt
Üdv.
Ide irányítottak a problémámmal, hátha...
Első és második kör.
Ez tényleg lehetetlen küldetés a mai világban?Az a durva, hogy az asus lapon elvileg 20%-ot enged állítani a ventinek, de az mégis 885-öt forog minimum, ez alá nem hajlandó csökkenni.
[ Szerkesztve ]
"Az őszinteség a bátrak erénye, és mint ilyen, kevesek kiváltsága."
-
chopin42
addikt
válasz s7evcsenko #80619 üzenetére
Ő...milyen hűtőd van
Csak mert ezt fontos volna tudni, hogy érdemben lehessen válaszolni a kérdésedre. Lehet, hogy olyan trágya a ventilátor, hogy nem lehet lejjebb szabályozni 800-nál, és a 20% ennél kevesebb. A korábbi lapodnál, ha a passzív üzem lehetséges volt, megállt, de ha elindult, az is elképzelhető, hogy 800 volt a minimum. Persze ez csak tipp, illetve lehet, hogy az alaplap nem tudja megfelelően kezelni, de az első kérdés akkor is áll.[ Szerkesztve ]
Szakmai kérdések csak a fórumban...
-
s7evcsenko
addikt
válasz chopin42 #80620 üzenetére
Ilyen van most:
Deepcool Gammaxx 400Az előző az egy cooler master 103-as volt, amit meg lehetett állítani, de ennek a ventijét is rádugtam a lapra és ez is ugyan ezt produkálja, bár sokkal halkabb.
-
L3fthand
csendes tag
Sziasztok,
Tanácsot szeretnék kérni cpu hűtő választásban.
Eddig két típust néztem ki:
Alpenföhn Matterhorn pure ([link])
Scythe Mugen 5 Rev B. ([link])Azt szeretném, hogy a lehető leghalkabb legyen, illetve a jövőben tervezek egy Ryzen 1600x (vagy utódja) rendszerre váltani.
Érdemes lehet megvenni a Matterhorn Pure-t és egy csendesebb ventit rakni rá?
1.: Mennyit szánsz a hűtőre: 10-15 ezer Ft.
2.: Milyen házba kerül: Fractal design core 3000 (gyártó szerint 160mm-es hűtő fér bele)
3.: Milyen alaplapra lesz: B85M PRO4
4.: Processzor típusa: i5 4570
5.: Ramok típusa: DDRIII Kingston Hyperx Fury 2*4 GB
6.: Egyéb igények: legyen minél halkabb.Köszönöm.
Lh. -
Boby85
csendes tag
Sziasztok!
Már kérdeztem itt, de senki nem válaszolt nekem, kérlek segitsen valaki.
Koszonom!
Boby
-
efegyke
tag
Sziasztok!
Beújítottam egy i7 8700 processzort és azt szeretném megkérdezni hogy ilyen házelrendezésben reális e az hogy Battlefield 1 multiplayer alatt 90 fokos a proci?
tul.képpen pár mm van a hütő teteje és a táp alja között.
a hűtő egy Cooler Master Gemini II M4
-
chopin42
addikt
válasz s7evcsenko #80621 üzenetére
Nos a helyzet a következő.
Deepcool oldalán ez szerepel a ventilátornál:
Fan Speed 900±150~1500±10%RPM
Operating Voltage 10.8~13.2VDC
Ezek tükrében ne csodálkozz, hogy nem megy 880 alá...az is csoda, hogy annyin elindul. Valami ritka ótvar venti lehet...
Ha a lapod nem enged kevesebbet 20%nál, akkor egy olyan ventinél, ami lemegy 300ig, kevesebb lesz a fordulat, pl ezért volt halkabb a másik.
Venti/hűtőcsere a megoldás, 3k-ért nagyon jó 120-as ventiket lehet venni. Olyan való rá.Ventilátorok. Itt kérdezz.
Megjegyezném, ha valamelyik lapnál működött a passzív üzem ennél a hűtőnél, akkor vagy 900-ról indította, vagy csoda, hogy nem égett le a túl alacsony fesz miatt...(Operating Voltage 10.8~13.2VDC)Szakmai kérdések csak a fórumban...
-
s7evcsenko
addikt
válasz chopin42 #80627 üzenetére
Jogos, amit írsz, csak hogy ott ez is szerepel: Noise: 17.8~30dB(A).
És hogy 900-on ez tuti nem 18dB, az szinte biztos... lehet futok vele egy garis kört.
Ha elhajtanak, akkor veszek rá egy ventit.Nem, a passzív üzem a másik, halkabb, CM Hyper 103-s hűtővel működött.
Köszönöm szépen, hogy szántál rám egy kis időt!
-
chopin42
addikt
válasz s7evcsenko #80628 üzenetére
Azok a decibel értékek sokszor hazudnak. Menj a ventis topikba, ott megmondják a tutit. Írj le mindent, a laptól kezdve a hűtőn át a problémáig, korábbi hűtő stb...
-
Speed®
HARDVERAPRÓD
válasz s7evcsenko #80628 üzenetére
A marketing sokat elbír..kisbetűs rész nincs, hogy hány méterről mérve?
-
s7evcsenko
addikt
válasz chopin42 #80629 üzenetére
Értem, hogy marketing, csak hát elém tettek 3 hűtőt, és erre volt a legkisebb érték írva...
Gyorsan kellett, mert péntek volt, és zártak a boltok.
Kipróbálok egy Alpenföhn Matterhorn-t, ezt meg visszaviszem, hátha."Az őszinteség a bátrak erénye, és mint ilyen, kevesek kiváltsága."
-
Speed®
HARDVERAPRÓD
válasz malnabokor #80632 üzenetére
Ha maximalista vagy és a hűtő érintkező felülete nem tartalmaz alumíniumot, Condactonaut. Ha szimplán nagyon jó normál kence kell, Hydronaut.
-
Boby85
csendes tag
válasz mgoogyi #80626 üzenetére
Szia!
Ha jol mérem, akkor 16 cm kb, de nem vagyok abban sem biztos hogy jol mérem.
Mint már irtam EP 45DS4-es alaplapon egy q6600 proci van, és log rajta egy Freezer 7PRO még az elso REV1 es változat. Lemértem a legmagasabb pontjátol a megmaradt hely még 3,8 cm 2 mm rezervával.Koszom az idod!
Boby
-
malnabokor
senior tag
válasz Speed® #80633 üzenetére
Kezdő noobként jól belefogtam, Kryonaut-ot vettem közben (röviden: csak a portól akartam kitisztítani a gépet, de közben leszedtem a hűtés és a száradt pasztával leesett, hogy úgy nem akarom visszarakni). Tanulok a saját hibámból ígérem, így még megkérdezem, hogy hagyjam a dolgot, és holnap vegyek a fentebb ajánlottakat, vagy ez is jó, csak nem annyira? (a lista alapján vettem most). Az alumíniumot megnézem otthon.
[ Szerkesztve ]
köztudott hogy az elektromos dolgok füsttel működnek, azaz ha egyszer kijön a füst nem működnek többet.
-
Dtomka
veterán
Érdekességként!
"A cég korábbi kijelentései szerint az új 120 milliméteres ventilátorok teljesítmény terén maguk mögé utasítják majd a legtöbb 140 milliméteres ventilátort" -
efegyke
tag
válasz hegegabi80 #80636 üzenetére
i5 6400 volt előtte de másik/hasonlóan pici/ házban.nem volt hőgondom sose...langyos levegőt fujt kifele a venti az a baj hogy nagyon jó tápom van(seasonic fanless 460W) és nem akarom lecserélni...
azt olvastam hogy ezek az i7es cpu-k nagyon melegek amugy is mert gagyi paszta van a kupak alatt.
-
hegegabi80
addikt
válasz efegyke #80638 üzenetére
Az lehet, hogy nem a legjobb a paszta, de a hely is tuti kevés a ventinek. A táp venti merre van? ház teteje vagy cpu?
Ha felfelé, akkor esetleg azt meg lehet próbálni, hogy a cpu felé nézzen, a bordán pedig átfordítod, hogy ne a lap felé fújjon, hanem fel. Igaz így a tápon megy keresztül a meleg levegő, de nekem jobb ötletem nincs. -
efegyke
tag
válasz hegegabi80 #80639 üzenetére
a tápban nincs ventillátor. mert passzív táp.nem tudok vele variálni.használgatom aztán hátha kitalálok valamit közben...throttlingolást eddig nem csinált. battlefield alatt a legmelegebb.még stress test alatt se olyan forró
-
Speed®
HARDVERAPRÓD
válasz malnabokor #80635 üzenetére
A Kryonaut nagyon jó kence, konkrétan a legmagasabb W/mK értékkel bír és az extrém OCsok imádják..csak hamar bedöglik és leromlik a hatásfoka. Márpedig a laptop nem az, amit havonta újrakeneget az ember..szóval sajnos nem a legjobb lépés volt, a Hydronaut minimálisan gyengébb, de nem érinti ez a gond. Méregesd, ha azt tapasztalod, hogy elszáll a hőmérséklet, akkor ráérsz hozzányúlni..és akkor ha végleges megoldást akarsz, Condactonaut, ha csak rendes kencét, akkor Hydro.
-
chopin42
addikt
Alpenföhn/Thermalright-utóbbi, ha épp kapható, és nem horror.
-
diegho
nagyúr
Sziasztok!
A CM 212 Evo-t cserélném valami csendesebbre, jobbra. Amit hűteni kell:
i7 7700, B150M, Meshify C-ben.Alapvetően valamilyen olcsó AIO-ra gondoltam 15k körül, de sima léghűtés is érdekelhet, ha van valamilyen nagyon best buy így 15k körül. AM4 nem fog érdekelni, tehát az nem feltétel.
-
-
efegyke
tag
válasz hegegabi80 #80647 üzenetére
az lesz...
-
Új hozzászólás Aktív témák
-
Qru
MODERÁTOR
(rögzített hozzászólás)
Felmerült az igény egy CPU léghűtés kibeszélő topik iránt, ami megnyitásra került.
A jövőben itt csak a konkrét választással/vásárlással kapcsolatos dolgok kerülnek a kibeszélő topikba pedig a minden más (tesztek, vélemények, tapasztalatok).
[ Szerkesztve ]
#nincsbennetarcsi
-
(rögzített hozzászólás)
Szeretnék minden érdeklődő fórumozót megkérni, hogy hűtő választáshoz a Topik Összefoglaló elején lévő 6 pontos kérdéssorra igyekezzen minél pontosabb választ adni, hogy érdemben segíteni tudjunk.
A jelenlegi ár-érték arányban legjobbnak tartott hűtőkről az összefoglaló táblázatot árkategóriánkénti besorolásban itt találjátok: > > > Hűtő toplista. < < <
Egyéb, forgalomban még kapható és ajánlott hűtők: Aktív hűtők.
Forgalomban már nem kapható, leginkább használt piacon fellelhető hűtők: Kifutott hűtők.
Jó minőségű, ajánlott zsírok hűtő alá: Hővezető paszták.
A topikhoz nem, vagy csak részben kapcsolódó témák linkjei:
Hogyan javítsam a házam szellőzöttségét? - > Léghűtés topik
Ha nem szellőzik jól, akkor cseréljem? - > Milyen házat vegyek?
Kéne új venti! - > Ventilátorok - Ház, CPU (borda, radiátor), VGA
Csak a hűtő marad? - > Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
Többet szeretnék tudni a hővezető pasztákról! - > Hővezető paszták
Hogyan feszeljem alul a procim? - > Az adott tokozás saját topikja
Hogyan delideljek? - > Tuning kezdőknek
AiO-t tudtok ajánlani? - > Még mindig nem! Kompakt vízhűtés
Kérek mindenkit, hogy a topik szakmaiságát őrizzük meg, így a témába nem vágó hozzászólásokat inkább privátban, vagy az adott téma saját topikjában beszéljük meg.Az emberiség két legnagyobb találmánya az írás és a mikrohullámú sütő.
Hirdetés
- Teszt DeepCool AK400 Digital: hűtés extra kijelzővel
- Teszt DeepCool Assassin IV: egy igazán különleges toronyhűtő
- Teszt Nehézfém: Montech Metal DT24 Base hűtő
- Teszt DeepCool AK500 hűtő: elegancia magas áron
- Teszt Megvan-e 250 watt? Jonsbo HX6250 hűtő tesztje
- Teszt DeepCool AK400 hűtő: elegancia és hatékonyság
- Teszt DeepCool AK620 hűtő: színes LED-ek nélkül is megkívánjuk
- Teszt IceGiant ProSiphon Elite: jéghideg szódával
- Teszt A Zalman CNPS20X trónfosztásra tör a léghűtések piacán
- Teszt Noctua NH-U12A: a hűtők új királya?
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest