- Milyen asztali médialejátszót?
- Jó, jó, mechanikus billentyűzetet... de milyet?
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- AMD Navi Radeon™ RX 6xxx sorozat
- Blu-ray lejátszók
- 20 Gbps-os ház érkezett M.2-es SSD-khez az ASUS TUF divíziójából
- Végre a Logitech is bemutatott egy analóg klaviatúrát
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Azonnali fotós kérdések órája
- Milyen cserélhető objektíves gépet?
-
PROHARDVER!
Ajánláshoz szükséges kérdések (alkatrészeknél pontos megnevezést kérünk)
1.: Mennyit szánsz a hűtőre?
2.: Milyen házba kerül?
3.: Milyen alaplapra lesz?
4.: Processzor és videókártya típusa?
5.: Ramok pontos típusa?
6.: Egyéb igények? (szín, RGB, stb.)
>>> Ajánlott léghűtések és paszták táblázata - 2024 <<<
Új hozzászólás Aktív témák
-
Whysperer
addikt
válasz Enter65 #80400 üzenetére
HAz mindegy. az a hutohoz lesz igazitva. beleferjen. ha 1000-es Ryzen kozul lesz akkor msi 350 tomahawk, ha a masodik generacios akkor meg nem tudom azok kozul melyik fogja megerni. haz msot egy Zalman Z11 plus. egy scythe ninja 3 rev. b van rajta. eleg nagy,de siman elfer. De ,ha 14-es noctua vagy a 15 ajanlott akkor lehet veszek egy masik hazat nem problema. Silver arrow belefert anno.
Ez az X-es Ryzen Overclock system maitt akartam aminel erosebbet.
[ Szerkesztve ]
ASUS b550 a gaming/ Ryzen 5800x3d/arctic liquid freezer ii 280/EVGA 550w GS/ SSD240+120Gb/g skill aegis 32 gb 3200 mhz / RX6800/Regnum RG6V TG
-
Viiktor1989
aktív tag
Sziasztok gyelekiik.
1.: Mennyit szánsz a hűtőre?
20.000 huf-ból szeretnék kijönni.
2.: Milyen házba kerül?
Phanteks ECLIPSE P400S
3.: Milyen alaplapra lesz?
ASRock Z370 Extreme4
4.: Processzor típusa?
I5 8600K
5.: Ramok típusa?
Ezt még sajnos nem tudom.
6.: Egyéb igények? (fekete, passzív, stb.)
Nincs.Köszönöm!
-
Enter65
senior tag
válasz Whysperer #80401 üzenetére
Értem! Nézd meg ezt amit fentebb is írtam. Kicsit olcsóbb és nekem is ez van fent az 1600X-n. Elég szépen lehűti IBT alatt sem megy 63-65 fok fölé. Az 1700X-et is el fogja vinni. Ez meg a hivatalos lapja.
De majd max Speed(R) kollega mond mást, ha szeretnéd.[ Szerkesztve ]
-
Whysperer
addikt
válasz Enter65 #80409 üzenetére
Beleveszem,de javits ki nyugodtan ,de tudtommal a X-es verzioknal addig huzza a lap ameg stabil a CPU es azet az 1700x-ek rendes tudnak meleged. de ertem az erved. Alpenfohn? Igazan az bajom,hogy nem tudom a scythe ninja 3 rev. b -ra nem lehet fogalaltot nezni mert aMugen-re van am4-es.
[ Szerkesztve ]
ASUS b550 a gaming/ Ryzen 5800x3d/arctic liquid freezer ii 280/EVGA 550w GS/ SSD240+120Gb/g skill aegis 32 gb 3200 mhz / RX6800/Regnum RG6V TG
-
Gabe123
aktív tag
Szisztok. I7 6700 hoz milyen hűtőt ajanlotok? A ház egy Phanteks Evolv mATX. Halk de nagy teljesitmény kellene.
Mark Twain once said that "If voting made a difference, they wouldn't let us do it. "
-
koti199204
tag
Sziasztok! Szerintetek egy Noctua NH-U14S letud hűteni egy 8700K?
-
Speed®
HARDVERAPRÓD
válasz koti199204 #80415 üzenetére
Persze.
-
Guresz
tag
Sziasztok!
Egy stock 8700k-hoz szeretnék új hűtőt venni, amit főleg munkára/renderelésre használok.
BQ Dark Rock 3 elég lenne erre a célra, vagy érdemes valami komolyabbat nézni?Előre is köszi!
-
Mirakuru
tag
Üdv!
i7 4790 re keresek hűtőt a gyári helyett sűrgősen. 10 max 15k a keret. Igazából van két kiszemelt egyik a BC Pure Rock másik egy kicsit drágább ARCTIC Freezer 33 eSports Edition. Várom a tippeket köszi!
Gépem: CM N300 házba ,Asrock b85m pro4, i7 4790, Sapphire RX480 Nitro+ 4gb, 2x4gb ddr3 Hyperx fury 1600 -
Starchm
őstag
Üdv.
Kb egy 10k-ból szeretnék egy hűtőt venni, mely egy CM HAF932-be kerülne, amiben van egy z77 extreme 3-as lap. Egy 3770k-t kéne lehűtenie, még mostanában alapon később ha fogy a teljesitmény akkor oc alatt, normál méretű sima bordamentes ramjaim vannak. Illetve támogatom a ha használt piacát is.+ egy kérdés: Mikor megvettem ezt a procit, az úriember delidelve adta, mx-4-el újrakenve, szept közepekor, érdemes vennem mx-4-t és újrapasztázni belül is hűtőcserekor?
-
Speed®
HARDVERAPRÓD
válasz Starchm #80423 üzenetére
Delid miatt nem kell böszme hűtőben gondolkodnod (bár 172mm helyed van), RAMjaid sem magasak, házad is tágas..ez féláron is megoldható, pl.
A kupak alá viszont nem rendes pasztát raknék, hanem liquid metalt, aztán nem kell többé bontani, sérülést rizikózva, ill. a hatásfok is sokkal jobb. A rendes paszta sajnos hajlamos a bedöglésre itt, lévén komoly hőmérsékletnek van kitéve, kiszárad és romlik a hatásfok. Kupak és borda közé nem javasolt, aluval szemben agresszív, erre figyelj!
[ Szerkesztve ]
-
jeni
félisten
válasz Starchm #80423 üzenetére
A kupak alatt semmikép ne cserélj hűtőpasztát! Oda spéci paszták kerülnek,ezt jobb ha nem piszkálod. Gondolom a kupak vissza van ragasztva?
A kupak feletti pasztát ha CPU hűtőt cserélsz akkor lehet,érdeme lecserélned.
Ha használtan vennél akkor a Mugen 2 Mugen 4 is is jó vétele és elegendő arra a I7-3770K-ra.
Akár egy ilyent az apróról és 10000 évig tökéletes lesz neked.
Noctua NH-D14+AM4 kit
apró hiba (pici benyomódás) Macho Rev. A + 140mm Wingboost2 PWM venti
Pár ezerrel drágábban a Noctuát venném meg,még akkor is ha delidelve van a procid. Sőt ha eladod a procit az alaplappal akkor a Noctua még jó lehet bármire is. -
Starchm
őstag
Köszönöm mind2 választ.
Nincs visszaragasztva, mint mondtam valami mx4-el kente meg, akkor érdemes lenne egy okosabb úriemberrel itt hardveren megcsináltatni a fémeset + visszaragasztatni vagy nem annyira nagy tudást igénylő a dolog tehát otthon is csinálható?
Illetve mind2-en más hűtést mondtatok, akkor elég lenne nekem a 212 is vagy akkor a macho/ noctua-ba gondolkozzak?
szerk: Illetve erről vélemény esetleg? Scythe Ninja 3 Rev B
[ Szerkesztve ]
-
Speed®
HARDVERAPRÓD
válasz Starchm #80426 üzenetére
Nem 1 delidelt Ivy járt nálam, azért írom, amit. Ha ráncba van szedve fémes kencével, nem művészet lehűteni, ugyanis nem a wattokkal van baj, abban nem durva értelmes OC mellett. Én rendberaknám a helyedben, az, hogy saját kezűleg vagy más által, rajtad áll. A szükséges kellékek beszerzése után nem nagy kunszt, persze úgy is nézheted, hogy mire rendelsz kencét és ragasztót is szerzel, kb. ott vagy, mintha mással csináltatod, rendes relid toolban. Ezután viszont már rizikómentesen lehet bánni vele, ill. később eladhatóbb is, mintha darabokban lenne, sérülékenyen. A LM azon túl, hogy sokkal jobban vezeti a hőt, nem is döglik be, ergó az elért jobb eredmény maradandó. Ilyen értékű procinál én nem fillérezném ki ezt a részt
Lehet venni monstrum hűtőt is persze, csak nem raknám rá jelen állapotban. Relid nélkül már maga a foglalat leszorítóereje is jobban hat a magra, mintha eloszlana az IHS pereme által, kellemetlen végeredménnyel is járhat.
Mégegyszer, a proci maga alapvetően nem igényel extrát, értelmes OCval alig megy 100W fölé (épp most tesztelgetek egyet, 4.5GHz/1.2Von ~120W).
D14 böszme jószág, 150+W sem gond vele, de erre felesleges lenne. Macho akkor jó, ha a totál kuss a cél, lévén passzívan is elviszi akár ezt a procit. Ninja3..szerelni nem leányálom, de alapvetően nem rossz borda, csendes üzemhez jó partner. Ha kellőképp olcsó és tetszik a csicsadizájn teteje.. -
jeni
félisten
válasz Starchm #80426 üzenetére
A drága procinál ahogy a Speed(R) is megírta,nem szórakoznék holmi pepecseléssel és az MX4 pasztázással. Legyen bekenve Grizzly pasztával,és leragasztva a kupak is.Sajnos mozgó, nem ragasztott állapotban akár sérülhet a proci is vagy másképp le is sarkazhatod! Attól kezdve fém alátét lesz belőle. Van pár emberke az aprón aki minőségi munkát is vállal ilyen téren.
A nagyobb hűtőt azért írtam mert ha rendszert váltasz akkor a Noctua még arra is elegendő lesz. A delidelt cpu esetén már nem kell bitang hűtő!
A 212 CM lehet a következő gépednél már akár kevés is lehet,és akkor megint az lesz,hogy milyen CPU hűtőt vegyek? -
Mr.Mercury
aktív tag
Sziasztok!
CPU hűtő választásban kérnék segítséget: Ryzen 1600x-re néztem ki 2 fajta hűtőt, de nem tudok egyértelműen dönteni. 15.000-Ft-ig kerestem hűtőt, abban mindkettő benne van, illetve méretileg is beférnének.
Az egyik választottam az Arctic Freezer 33 eSports edition, a másik pedig a Thermaltake Ring Silent 12 Pro. Szerintetek melyik lenne a jobb választás?Mercury
-
Speed®
HARDVERAPRÓD
válasz Mr.Mercury #80431 üzenetére
Lehet jobban jársz, ha az összefoglaló kérdéseit megválaszolod előbb.
A Tt részemről kapásból kiejtve, nem valami jól sikerült teljesítményre..
Az F33 nem rossz darab, de nem is top, ill. totál felesleges rá két venti. -
tothjozsi96
addikt
Mennyit szánsz a hűtőre?
10-20kMilyen házba kerül?
NZXT S340 EliteMilyen alaplapra lesz?
ASUS PRIME Z370-AProcesszor típusa?
INTEL I7-8700KRamok típusa?
Corsair Low ProfileNincs egyéb igényem.
Egy olyan kérdésem van így a végére, hogy egy Be Quiet! Pure Rock OC nélkül elég a 8700k-ra? -
tamasgal
senior tag
Sziasztok!
Készítettem egy buli bluetooth hangfalat és elfüstölt a digitális végfok egy komoly bevetés alkalmával. A végfok chip és a hűtőborda között egy hőátadó gumi vacak van. Szerintetek, ha egy elektromosságot nem vezető pasztával pl: Artic Cooling MX-2-vel kiváltanám, javulhat a helyzet? Jól tele kéne nyomnom ott az alkatrészeket, ezért elektromosságot is kapna a paszta, bírná vajon? Rendelek új panelt de nem olcsó Kínából sem az ilyen teljesítményű panel ezért mindenképpen meg szeretném óvni legközelebbi partynál Szerintetek beválhat?
-
Speed®
HARDVERAPRÓD
-
moddingR
aktív tag
Sziasztok!
Egy kis segítséget kérnék tőletek:
1.: Mennyit szánsz a hűtőre? Max 12-13, de ha olcsóbb se baj
2.: Milyen házba kerül? mATX 158mm magas max
3.: Milyen alaplapra lesz? ASRock B85M Pro4
4.: Processzor típusa? i5 4570
5.: Ramok típusa? Sima hűtés nélküli
6.: Egyéb igények? A lényeg: FEKETE borda, könnyű szerelhetőség -
Ice&Lime
veterán
Sziasztok!
Egy i3-7350K-s procihoz kérnék cpu hűtő tanácsot tőletek.
A proci K-s, de egyenlőre nem lenne húzva, csak az alap gyári órajelen működne.
A procihoz alapból nem jár a gyári inteles stock hűtő, ezért kéne valamilyen helyette. Kb. max. 3-5 ezret szánnék rá, mert még az is jobb lenne, mint ami járt volna hozzá a gyári stock hűtő.
Egyszerű 8-9k-s alsó tápos micro atx házban lenne, amiben csak elől lenne egy venti.
A lap még nem konkrét, de egy b250m-esre menne. Elméletileg nem lenne hozzá külön vga téve, csak maga az igp lenne játékra használva. A ram modul (1db) mérete, magassága pontosan: 34.04mm, vastagsága: 7.08mm.
Jó lenne, ha aktív hűtésű, fekvős kialakítású, aránylag halk és nagy "vas" lenne alatta, hozzá. A szín és design nem lényeges, csak legyen jó.Előre is köszi a segítséget mindenkinek!
-
félisten
Üdv!
ID-Cooling IS40v3-at használok az ITX házamban, egy Noctua ventivel, és teljesen meg vagyok vele elégedve, viszon azt vettem észre, hogy enyhén hajlítja az alaplapot, és ez kicsit aggaszt. Egy kedves fórumtárs adott nekem egy backplate-et, de túl vastag anyagból van, nem viszi át a cooler rögzítőcsavarja.
Tudnátok ajánlani vékony, és s1151-re passzoló, utángyártott backplate-et?
Vagy tudnátok hasonló CPU hűtőt ajánlani, amihez gyárilag adnak hátlapi merevítőt?
Venti mindegy, mert úgyis menne rá a NF B9 Redux PWM."Csak egy dologtól félek. Ha meghalok, az asszony eladja a gépeimet annyiért, amennyit bevallottam neki."
-
szinimini
senior tag
Helo helo,
berendeltem egy Jonsbo HP-625 ventit.
Remélem jó lesz.
Használja vki, tudtok róla véleményt mondani? -
Pöttön
őstag
Sziasztok!
Az lga 2011v3-al kompatibilis az lga2066?
Szóval az lga 2011v3-as hűtőmet rá tudom rakni az lga2066-os alaplapokra?[ Szerkesztve ]
A sport a legjobb kikapcsolódás...
-
bul07
nagyúr
Hyper 212 EVO-ra nem láttál valahol AM4 lefogatót olcsón
Értve ez alatt hogy nagyon 7.5€ alatt mert ennyiért a CM is küld, a posta ennyi azt kell kifizetni [link]
Régen vettem(2013.07.04) és akkor még elméletileg nem támogatta a AM4-etMás
Ha tényleg váltok minimum Ryzen 5 1600X lesz, várom az újakat
Ryzen 5 vagy 7 processzorokhoz mi az ajánlott ilyen max 12e Ft-ig?
Ugye nekem Hyper 212 EVO van csak nincs lefogatóm hozzá, meg elég öreg is a ventilátort azt is kellene cserélni, akkor már eladom és veszek egy új Hyper 212 EVO-t, és ezért érdekelne hogy ilyen árszegmensben van e jobb mint a Hyper 212 EVO[ Szerkesztve ]
( ͡° ͜ʖ ͡°) Samsung Galaxy A52S / Samsung UE48H6400 / Touran 1.9PDTDI 90LE (2005)(BRU) ( ͡° ͜ʖ ͡°) ---->"A nők pedig olyanok, mint a parkolóhelyek. A jobbak mind foglaltak, a maradék meg vagy rokkant, vagy fizetős..." - By:elfelejtette
-
addikt
Sziasztok,
1. Max 8-10eft (akár használt is).
2. Ideiglenesen egy zalman zm-t3 lesz, ezt cserélni fogom majd hamarosan.
3. Msi b350m mortar am4
4. Ryzen 1600/1600x, lenne oc is ésszerű keretek között (3.8-3.9ghz, ha bírja 1.4v alatt)
5. G.SKILL RipjawsV 8GB (2x4GB) DDR4 3200MHz F4-3200C16D-8GVKB
6. NincsVálaszt előre is köszi.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Qru
MODERÁTOR
(rögzített hozzászólás)
Felmerült az igény egy CPU léghűtés kibeszélő topik iránt, ami megnyitásra került.
A jövőben itt csak a konkrét választással/vásárlással kapcsolatos dolgok kerülnek a kibeszélő topikba pedig a minden más (tesztek, vélemények, tapasztalatok).
[ Szerkesztve ]
#nincsbennetarcsi
-
(rögzített hozzászólás)
Szeretnék minden érdeklődő fórumozót megkérni, hogy hűtő választáshoz a Topik Összefoglaló elején lévő 6 pontos kérdéssorra igyekezzen minél pontosabb választ adni, hogy érdemben segíteni tudjunk.
A jelenlegi ár-érték arányban legjobbnak tartott hűtőkről az összefoglaló táblázatot árkategóriánkénti besorolásban itt találjátok: > > > Hűtő toplista. < < <
Egyéb, forgalomban még kapható és ajánlott hűtők: Aktív hűtők.
Forgalomban már nem kapható, leginkább használt piacon fellelhető hűtők: Kifutott hűtők.
Jó minőségű, ajánlott zsírok hűtő alá: Hővezető paszták.
A topikhoz nem, vagy csak részben kapcsolódó témák linkjei:
Hogyan javítsam a házam szellőzöttségét? - > Léghűtés topik
Ha nem szellőzik jól, akkor cseréljem? - > Milyen házat vegyek?
Kéne új venti! - > Ventilátorok - Ház, CPU (borda, radiátor), VGA
Csak a hűtő marad? - > Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
Többet szeretnék tudni a hővezető pasztákról! - > Hővezető paszták
Hogyan feszeljem alul a procim? - > Az adott tokozás saját topikja
Hogyan delideljek? - > Tuning kezdőknek
AiO-t tudtok ajánlani? - > Még mindig nem! Kompakt vízhűtés
Kérek mindenkit, hogy a topik szakmaiságát őrizzük meg, így a témába nem vágó hozzászólásokat inkább privátban, vagy az adott téma saját topikjában beszéljük meg.Az emberiség két legnagyobb találmánya az írás és a mikrohullámú sütő.
Hirdetés
- Teszt DeepCool AK400 Digital: hűtés extra kijelzővel
- Teszt DeepCool Assassin IV: egy igazán különleges toronyhűtő
- Teszt Nehézfém: Montech Metal DT24 Base hűtő
- Teszt DeepCool AK500 hűtő: elegancia magas áron
- Teszt Megvan-e 250 watt? Jonsbo HX6250 hűtő tesztje
- Teszt DeepCool AK400 hűtő: elegancia és hatékonyság
- Teszt DeepCool AK620 hűtő: színes LED-ek nélkül is megkívánjuk
- Teszt IceGiant ProSiphon Elite: jéghideg szódával
- Teszt A Zalman CNPS20X trónfosztásra tör a léghűtések piacán
- Teszt Noctua NH-U12A: a hűtők új királya?
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest