- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen TV-t vegyek?
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- TCL LCD és LED TV-k
- Milyen processzort vegyek?
- Apple asztali gépek
- Vezetékes FÜLhallgatók
- Milyen notebookot vegyek?
- Egérpad topik
- Milyen asztali médialejátszót?
-
PROHARDVER!
Ajánláshoz szükséges kérdések (alkatrészeknél pontos megnevezést kérünk)
1.: Mennyit szánsz a hűtőre?
2.: Milyen házba kerül?
3.: Milyen alaplapra lesz?
4.: Processzor és videókártya típusa?
5.: Ramok pontos típusa?
6.: Egyéb igények? (szín, RGB, stb.)
>>> Ajánlott léghűtések és paszták táblázata - 2024 <<<
Új hozzászólás Aktív témák
-
Doodi18
csendes tag
Sziasztok,
Nem rég vásároltam egy új gépet, egyenlőre gyári hűtő van rajta, de leszeretnem cserélni mert nem elég a teljesítménye.
AMD Ryzen 1600as a processzor és egy Phanteks P400s házban van, ebbe elvileg 160mm a maximum ami belefér ebben a kategóriában van esetleg olyan hűtő ami tuning mellett is elbirja folyamatos rendereles alatt élhető hőmérsékleten?? Vagy esetleg jobb lenne a kompakt vízhűtés?? Ár annyira nem szempont legyen jó, a házba is tervezek venni új ház ventilátort ezzel is csökkentve a belső hőmérsékletet.
Válaszokat és a segítséget előre is köszönöm! -
Kolbi_30
őstag
Üdv!
Fejlesztenek a gepemen, de nem szeretnék vásárolni külön am4 hűtőt. A jelenlegi el tökéletesen meg vagyok elégedve. Ez egy hyper t4 ha jól emlékszem. Van rá lehetőség hogy ramenjen az am4 foglalatra?You want some birth control, you can smoke a cigarette.
-
Doodi18
csendes tag
válasz mgoogyi #79702 üzenetére
Köszi a gyors választ, HyperX 3200MHz pontos típust ne tudom de ha jól emlékszem az alaplapon a 2. foglalat a van az első memória így elv nem akadályozhatná.
Megnézem őket, és ezek hozznak annyival többet hogy megérje, mondjuk egy Artic cooler Freezer e sport 13assal szemben??
Köszönöm! -
mgoogyi
senior tag
válasz Doodi18 #79704 üzenetére
Ár-érték arányban a 10k-s kategóriát gondolom a legjobbnak.
Mivel azt írtad, hogy az ár annyira nem szempont, így az általam legjobb am4-es ventiket írtam 160mm-ig.Megér 5k felárat az esport edition a sima 33 plus felett?
[33 esports]
[33 plus]15k-ért már elég erős a mezőny, inkább egy kövérebb 1 ventiset vennék, a 2. venti szerintem annyit nem ad a dologhoz.
Kikap a 212 EVO-tól, ami már elég régi versenyző és elég sok 10k-s hűtő megveri:
[link][ Szerkesztve ]
-
jim bcs
nagyúr
válasz Doodi18 #79701 üzenetére
(#79702) mgoogyi
Van mögötte saját gyakorlati tapasztalat, vagy csak vaktába ajánlgatsz?(#79703) Kolbi_30
Ha nem írod fogalmam sincs milyen géped van!
Összefoglaló, vagy jobb oldalt fent Téma tudnivalók! ->
Pontos típus és sorozat feltétlen szükséges az ajánláshoz!
1. Mennyit szánsz a hűtőre?
2. Milyen házba kerül?
3. Milyen alaplapra lesz?
4. Processzor típusa?
5. Ramok típusa?
6. Egyéb igények? (fekete, passzív, stb.)[ Szerkesztve ]
Beárazás: https://logout.hu/bejegyzes/jim_bcs/bearazos_topikok_listaja.html
-
Doodi18
csendes tag
válasz jim bcs #79706 üzenetére
1, Ár nincs igazából ha megéri mondjuk kiadni rá 20-30ezret ám legyen de ha pár fok a különbség akkor elég nekem a 20e alatti is.
2, Phanteks P400s
3, MSI Gaming Pro Carbon B350
4, AMD Ryzen 1600
5, HyperX Predator XMP HX432C16PB3K2/16
6, Halk legyen és hűvösen tartsa a processzor, mivel hangszigetelt a ház így semmi nem látszik belőle a kinézete telejsen irreleváns.
Bármilyen típus jöhet ha jó és megbízható illetve mint írtam lehet akár kompakt vízhűtés is ha azok többet tudnak, és nem fojtanak meg a többi alkatrészt.
Köszönöm a segítséget!
-
jim bcs
nagyúr
válasz Doodi18 #79707 üzenetére
be quiet! Pure Rock
Scythe Mugen 5 Rev.B
Játék vizes kérdéssel ide -> Összefoglaló -> Kompakt vízhűtés topik[ Szerkesztve ]
-
-
denko
senior tag
Sziasztok!
Van most nekem Hyper 212 Plus hütöm Ami régi X4 es procit hűti, viszont a kerdesem az higy ez jó lenne amd 8150 alá is?
Köszönöm a segítséget! Csak mert a gyártói oldal nem egyértelmű. -
jim bcs
nagyúr
(#79711) denko
Persze.(#79712) dugø
"de erről majd a proci topikjában tájékozódj"
Gondoltam ebből egyértelmű, hogy ezt nem itt fogja senki megvitatni, van topikja, majd ott felvilágosítják. Az X alkalmasabb a feladatra, de mondom ezt ne itt, van topikja. Ja látom már mi a gondod, elfelejtettem törölni a mondat elejét, mindjárt javítom.[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Üdv!
Már kérdeztem itt, kaptam választ is, kösz. Ajánlottátok (nemtomki, de kösz) a Freezer 33 eSports Edition-t a 7700K professzorom hűtéséhez. CM silencio házban van.
Rövid móktörténet: 7500-ról váltottam 7700K-ra, és az eredeti Freezer 7 PRO Rev.2 kevésnek bizonyult. Cseréltem Freezer 13 CO-ra, ami jobb, 6° C-t nyertem, azaz 93-ról 87-re eset a meleg agyonfingatva szintetikusan a professzort.
Nagyon szeretnék választ kapni a következő kérdésekre, kérlek benneteket, csakis az igazat, a színtiszta igazat
Tehát: a Freezer 33 eSports Edition-nal számíthatok egy érezhető hőmérsékletcsökkenésre? És ok, hogy a Noise Level 0.5 Sone mindkét hűtő esetében, de ugye nme lesz hangosabb?
Nagyon köszönöm, előre is, utólag is.
-
mgoogyi
senior tag
válasz jim bcs #79706 üzenetére
Tesztek alapján ítélkezek, nincs lehetőségem gyakorlatban kipróbálni őket.
Jobban hiszek annak, amit 5 különböző teszt ugyanúgy állít, mint nagyjából bárkinek.
Pl. egészen biztos vagyok benne, hogy a Pure Rock vagy Cryorig H7 jobb minden szempontból, mint a CM 212 EVO vagy 212 X.
Ugyanakkor néha nehéz állást foglalni, mert minden tesztoldal máshogy dolgozik.Úgy gondolod, hogy félrevezetem az embereket az alapján, amit a tesztek tanúságaként szűrök le?
-
jim bcs
nagyúr
válasz mgoogyi #79717 üzenetére
Hát, ha mainstreamre ajánlasz pl. egy Le Grand Macho RT-t akkor azt mondom igen, ugyanis felesleges minden tekintetben, kivéve ha passzívan akarja használni valaki a borda terjedelme miatt. Az összefoglalóban direkt érthető kategóriákra bontottam, a hűtők majdnem mindegyikével már szereltem különböző gépeket.
[ Szerkesztve ]
-
mgoogyi
senior tag
válasz jim bcs #79718 üzenetére
Igen, mainstreamre túl erős, viszont azt írta, hogy húzott proci nyélgázon, az ár nem számít és a vízhűtés is szóba jött.
Ebből arra következtettem, hogy maximális hűtés minimális zaj mellett.Az nem teszt, hogy nagyon sok gépet szerelsz hűtőkkel.
A teszt az, amikor azonos körülmények között hasonlítasz össze sok hűtőt.Mainstreamre kb bárkinek jó egy Pure Rock vagy egy H7 vagy akár egy 212 evo, a kérdések 95%-ra be lehetne tolni őket. Vagy válasznak azt, hogyha nincs magas memóriád, akkor a 12-es tornyokból válassz egyet, ami befér a házadba. Ha meg igen, akkor keress egy eltolt felépítésűt vagy slimet ezek közül.
-
balintka
addikt
Tuningmentes i7 7700K-hoz elég a Coolermaster H412R?
-
jim bcs
nagyúr
válasz mgoogyi #79719 üzenetére
(#79719) mgoogyi
"A teszt az, amikor azonos körülmények között hasonlítasz össze sok hűtőt."
Az igen és ezt így konkrétan leírod 0-a gyakorlati tapasztalattal teszteket olvasgatva. Na akkor jelentkezz ide topikgazdának, ha úgy gondolod szimplán tesztek olvasása elég. Én meg szépen lelépek mert már látom, hogy lesznek nézet eltéréseink.(#79720) balintka
Elég.[ Szerkesztve ]
-
novakalex
aktív tag
Sziasztok,
Köszönöm a javaslatot a be quiet! Pure Rock-al kapcsolatban!
Eddigi benyomásaim vele:i7 4790 - (i5 4460-hoz kapott) gyári hűtővel -
idle: 58-65°
100%: 85-93°i7 4790 - be quiet! Pure Rock -
idle: 40-43°
100%: 50-58°A gyári pasztát hagytam rajta, ami volt a hűtőn.
Ezer hála nektek!
[ Szerkesztve ]
-
mgoogyi
senior tag
válasz jim bcs #79722 üzenetére
Jó dolog a sok gyakorlati tapasztalat, szerintem azt tudod vele igazolni, hogy egy adott hűtő nagyjából adott hasonló körülményekre beválik e vagy nem, illetve jól fel tudod mérni a szereléskor felmerülő problémákat.
Viszont annak igazolására nem látom alkalmasnak, hogy összehasonlíts 3-4 hűtőt és összehasonlítsd, hogy ezek közül várhatóan melyikkel fog legkisebb hőmérsékleten legkisebb zaj mellett üzemelni. (Sok teszt eredményeit táblázatba gyűjtve és elemezve próbálok egyértelmű relációkat felállítani hűtők között - a saját örömömre elsősorban - és vannak esetek, amikor egy adott hűtő teljesen egyértelműen jobb, mint egy másik. Adott pénzkeretből a legjobbat választom magamnak és másnak is, akkor is, ha az "indokolatlanul" jó. Ha meg ár-érték arány fontos, akkor arra meg ott a 10k-s hűtőkategória)
Visszatérve a gyakorlati tapasztalatokra: a homeopátiás szerek is gyakorlati tapasztalatokra épülnek csak épp nem igazolhatóak tesztekkel. Ezért hiszek én a teszteknek elsősorban és sokkal kevésbé a gyakorlati tapasztalatoknak. Ezt ne vedd a személyed elleni támadásnak, egy pillanatig sem szántam annak, nem akarok elvenni a gyakorlati tapasztalaid értékéből semmit. Viszont azt a benyomást tetted rám, hogy takarodjak innen, mert nem ugyanúgy látom a dolgokat, mint te. -
VTom
veterán
Sziasztok!
Milyen hűtőt ajánlanátok, aminek a hűtési teljesítménye kb. megegyezik a Thermalright True Spirit 140 Power-ével, csak kisebb? Egy 6700K-t hűt most a power, 4.5GHz-en, és abszolút elégedett vagyok vele, viszont a GPU-ra tennék egy kompakt vizes megoldást, így kiseb hellyel tudok csak gazdálkodni, ezért keresem a lehetőségeket. Elsősorban a 155mm-s szélesség a probléma.
Köszi!Everybody has a plan until they get punched in the mouth.
-
mgoogyi
senior tag
Ezeket gondolom hasonlóan jó teljesítményűeknek tesztek alapján (gyakorlati tapasztalatok nélkül):
Scythe Mugen 5 Rev B (SCMG-5100)
Scythe Mugen 5 PCGH Edition (SCMG-5PCGH)
Thermalright Macho 120 SBM
Thermalright Macho 120 Rev. AEzek 130mm szélességig bezárólag vannak, eltolt toronyhűtők(nem írtad az alaplapot, sem a ramot, így inkább biztosra próbáltam menni).
Valószínűleg jóval többet tudnak ezek is, meg a 140 power is, mint amire valóban szükséged van.
Mindenképp várd meg a topikgazda tanácsait is, illetve a topikban kért pontokat is add megy légyszíves. -
jim bcs
nagyúr
válasz mgoogyi #79725 üzenetére
Pont erről beszélek, te olvasott tesztekre alapozol, én meg a saját gyakorlatira. Sok időbe telt mire megértettem az ide látogatókkal, hogy pl. mainstreamre felesleges batár és dupla torony. A Macho RT ajánlásoddal szépen lassan visszakanyarítod a történetet és mivel egyértelműen lesz még hasonló ajánlásod én tuti ki fogok maradni belőle. Nem azért melóztam ennyit a topikkal, hogy rövid időn belül visszakanyarodjunk egy régi állapothoz.
-
-
DannyL81
tag
Ezzel [link] az Arctic Freezer 11 LP hűtővel szerintetek előrébb lennék, mint a sima alu lapos és alu bordás, gyári Intel hűtővel?
CPU: Intel Core2 Quad Q9550 (TDP: 95W)
[ Szerkesztve ]
Muszáj valamennyire intelligensnek lenni ahhoz, hogy észrevedd milyen hülye vagy
-
fogirobi
senior tag
Sziasztok!
Segítségeteket kérném. Vettem egy i7-2600-at, proci hűtőt lekaptam, kicseréltem a procit, pasztáztam, proci hűtő vissza és most azt csinálja, hogy amikor bekapcsolom a gépet akkor zúg a ventillátor, de nagyon. Ha kézzel leállítom és újra felpörög akkor minden rendben, nincs hangja. Mitől lehet ez szerintetek?
-
Speed®
HARDVERAPRÓD
válasz sid.:Rc211v #79739 üzenetére
Éljen a kusnyákolás
-
DannyL81
tag
válasz sid.:Rc211v #79739 üzenetére
Muszáj valamennyire intelligensnek lenni ahhoz, hogy észrevedd milyen hülye vagy
-
ntami2
csendes tag
Sziasztok!
Proci hűtőt szeretnek venni! 15 000 Ft körül egy Asus b250g alaplap + i7 7700 processzor + 1•8Gb corsair vengeance LPX ram+Aerocool P7-C0 Gephaz kombinaciora! A ram melle később kerül meg egy ugyan ilyen!
Elvárás hogy elférjen kényelmesen lehetőleg csendes legyen és jól hutson!
Köszönöm a figyelmet!Négyesi Tamás
-
VTom
veterán
Sziasztok,
használ valaki közületek Alpenföhn Atlas-t húzott i7-essel? 6700K-ra tervezek venni a mostani helyett, mert az túl nagy (méretben, nem teljesítményben)Everybody has a plan until they get punched in the mouth.
-
mgoogyi
senior tag
válasz Enter65 #79745 üzenetére
Szóljál neki, hogy jöjjön vissza.. . Nem szeretnék topikgazda lenni és nem tudok minden esetben ajánlást tenni. 115x-es környéken vagyok relatíve jól képben "elméletben", mivel azt fejlesztettem mostanában, de a mostani piacismeretem el fog kopni idővel...
Jim bcs sokat tett ezért a topikért, szóljatok neki, hogy jöjjön vissza. Az összefoglalója is kiváló.@ntami2:
Én ezek közül választanák:
10k körül:
Cryorig H7 (ennek hosszú szokott lenni a rendelési ideje)
Scythe KotetsuHa nagyon szeretnéd elkölteni a 15k-t (tök felesleges):
Scythe Mugen 5 Rev. B / PCGHEgyébként 175 mm magas hűtős is elfér és a ramjaid is alacsonyak, szinte bármit választhatsz, ami szimpatikus. 12 cm-es venti alá nem mennék, pl:
be quiet pure rock
Zalman cnps 10/11
egyéb 10k körüli 12-es tornyok@VTom:
Alpenföhn Atlas: Ikertorony 92mm-es ventikkel? Én nem venném. A célodnak megfelel, de indokolatlan.
Bármilyen 10k-s 12-es tornyot inkább megvennék.
A magassága miatt választanád? -
mgoogyi
senior tag
Ez 105mm széles, mi a maximum szélességben és magasságban, ami elfér?
130mm az egy elég tipikus szélesség, ott már lenne választék.
[ezt a tesztet olvastad róla?]
1200 rpm-mel már nagyjából elfogadhatóan teljesít, de azért 1200 rpm mellett a legtöbb venti már hallható zajt produkál.Nem ismerek kis szélességű ventiket, a "normál" méretosztályt ismerem valamennyire.
A Scythe Byakko emlékeim szerintem nem olyan rossz és talán méretben jó neked:
Olvass utána, szerintem sok helyen tesztelték, pl itt:
https://www.tweaktown.com/reviews/8292/scythe-byakko-scbyk-1000-cpu-cooler-review/index6.html[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
-
Qru
MODERÁTOR
(rögzített hozzászólás)
Felmerült az igény egy CPU léghűtés kibeszélő topik iránt, ami megnyitásra került.
A jövőben itt csak a konkrét választással/vásárlással kapcsolatos dolgok kerülnek a kibeszélő topikba pedig a minden más (tesztek, vélemények, tapasztalatok).
[ Szerkesztve ]
#nincsbennetarcsi
-
(rögzített hozzászólás)
Szeretnék minden érdeklődő fórumozót megkérni, hogy hűtő választáshoz a Topik Összefoglaló elején lévő 6 pontos kérdéssorra igyekezzen minél pontosabb választ adni, hogy érdemben segíteni tudjunk.
A jelenlegi ár-érték arányban legjobbnak tartott hűtőkről az összefoglaló táblázatot árkategóriánkénti besorolásban itt találjátok: > > > Hűtő toplista. < < <
Egyéb, forgalomban még kapható és ajánlott hűtők: Aktív hűtők.
Forgalomban már nem kapható, leginkább használt piacon fellelhető hűtők: Kifutott hűtők.
Jó minőségű, ajánlott zsírok hűtő alá: Hővezető paszták.
A topikhoz nem, vagy csak részben kapcsolódó témák linkjei:
Hogyan javítsam a házam szellőzöttségét? - > Léghűtés topik
Ha nem szellőzik jól, akkor cseréljem? - > Milyen házat vegyek?
Kéne új venti! - > Ventilátorok - Ház, CPU (borda, radiátor), VGA
Csak a hűtő marad? - > Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
Többet szeretnék tudni a hővezető pasztákról! - > Hővezető paszták
Hogyan feszeljem alul a procim? - > Az adott tokozás saját topikja
Hogyan delideljek? - > Tuning kezdőknek
AiO-t tudtok ajánlani? - > Még mindig nem! Kompakt vízhűtés
Kérek mindenkit, hogy a topik szakmaiságát őrizzük meg, így a témába nem vágó hozzászólásokat inkább privátban, vagy az adott téma saját topikjában beszéljük meg.Az emberiség két legnagyobb találmánya az írás és a mikrohullámú sütő.
Hirdetés
- Teszt DeepCool AK400 Digital: hűtés extra kijelzővel
- Teszt DeepCool Assassin IV: egy igazán különleges toronyhűtő
- Teszt Nehézfém: Montech Metal DT24 Base hűtő
- Teszt DeepCool AK500 hűtő: elegancia magas áron
- Teszt Megvan-e 250 watt? Jonsbo HX6250 hűtő tesztje
- Teszt DeepCool AK400 hűtő: elegancia és hatékonyság
- Teszt DeepCool AK620 hűtő: színes LED-ek nélkül is megkívánjuk
- Teszt IceGiant ProSiphon Elite: jéghideg szódával
- Teszt A Zalman CNPS20X trónfosztásra tör a léghűtések piacán
- Teszt Noctua NH-U12A: a hűtők új királya?
- PayPal
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Opel topik
- Milyen autót vegyek?
- Milyen TV-t vegyek?
- Külpolitika
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- 5¼ floppy meghajtó izzítás 30 év pihi után
- EA Sports WRC '23
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- További aktív témák...
Állásajánlatok