- Milyen egeret válasszak?
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- TCL LCD és LED TV-k
- BIOS frissítés
- Azonnali fotós kérdések órája
- Logitech Z906
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Projektor topic
- 80% vs. 100% – Tönkreteszed az aksit, ha mindig feltöltöd? – Tech Percek #6
- Micro Four Thirds
-
PROHARDVER!
Ajánláshoz szükséges kérdések (alkatrészeknél pontos megnevezést kérünk)
1.: Mennyit szánsz a hűtőre?
2.: Milyen házba kerül?
3.: Milyen alaplapra lesz?
4.: Processzor és videókártya típusa?
5.: Ramok pontos típusa?
6.: Egyéb igények? (szín, RGB, stb.)
>>> Ajánlott léghűtések és paszták táblázata - 2025 <<<
-
Qru
MODERÁTOR
(rögzített hozzászólás)
Felmerült az igény egy CPU léghűtés kibeszélő topik iránt, ami megnyitásra került.
A jövőben itt csak a konkrét választással/vásárlással kapcsolatos dolgok kerülnek a kibeszélő topikba pedig a minden más (tesztek, vélemények, tapasztalatok).
Új hozzászólás Aktív témák
-
marquuard
veterán
Üdv.
Processzorhűtő vásárlás küszöbén állok. 3 hűtés közül valamelyik:
-Alpenfohn Brocken
-Scythe Ashura
-Scythe Mugen 4A 3 hűtő közül melyik a legjobb egy tuningolt FX8350 viszonylag halk hűtésére? (Ne legyen AMD hűtő hangja, 5625RPM
)
Fontos, hogy ha húzom az FX8350-et normális keretek között (4,2-4,5GHz), rendesen tudja hűteni terhelés alatt.
Elöre is köszönöm a válaszokat. -
Carasc0
őstag
Sziasztok!
Adott az alábbi konfig:
Alaplap Asrock 1150 H87M Pro4
Processzor Intel Core i5 4570 Boxed 4x3.2Ghz
Memória Corsair Vengeance DDR3-RAM 8GB (2x4GB kit)
Vga kártya Gigabyte PCIe GV-N760OC-2GD R2.0 - GTX760 2GB
Merevlemez Western Digital 3,5" Caviar Blue 1TB 64MB 7200 SATA3
Tápegység XFX Pro 550W 80+ BRONZE
Ház Xigmatek Midgard IIAz illető Battlefield 3,4 meg ilyen komoly játékokkal játszana. Ehhez mérten kérek segítséget jó CPU hűtő terén max 10e ft értékben!
Előre is hálás köszönetem.
-
Glaz-dozfhut
őstag
válasz
goya999 #56021 üzenetére
Ha hiszünk a gyártónak és a dobozának ( TT contact 21 ), ott a maximális TDP 140W (kettő ventivel 150) jelez. Az FX-6300 max 95W hőt termel, szóval matematikailag elég lenne. A valóság attól lehet más. Nekem véletlen ilyen hűtőm van és egy 77W-os Intel processzorral viszonylag sokat nézegettem az eredményeit. Szintetikus terheléssel 61 C° volt a max. hőmérséklet nyáron. Az AMD processzorok kicsivel nagyobb felületűek, úgyhogy lehet jobb lenne a hőátadás. Szóval kipróbálhatod terhelés nélkül és látod, hogy mennyire melegszik és kell-e cserélni.
-
-
Tengri
senior tag
-
-
Apollo_21
addikt
válasz
Eduardo89 #56031 üzenetére
Ashura..rommáveri..mondom itt humajd nekem lesz kis radis egybevizem és mennyivel jobb lesz
Na megsúgom de csak h mások ne hallják!
Nagyjából semmivel nem jobb a kis 120as radis vacak..mint egy 15ezres kategóriában lévő lég..sem hőfokban, és sok esetben a pumpa is simán hoz olyan zajokat mint egy szokványos gyári venti amit rápakolnak egyes hűtőkre. Ha teheted NE vedd megHamár nagyon beleéled magad h mindenképp kell egy egybevíz én Eisberg-et vennék mert az bővíthető, mivel a blokkba már egy kis tartály is helyet foglal...feltöltő nyílással stb, az más kérdés h ez már nem 13
-
Eduardo89
aktív tag
válasz
vjozsef #56030 üzenetére
Engem nem a zaj érdekel hanem maga a teljesítmény. Azért hasonlítom össze mert ha levegős verziót veszek akkor Ashura lesz, viszont ha megéri ez a kompakt víz akkor pedig ezt veszem.
Egyébként kicsit félre értetted amit írtam. Nem az Ashurával kapcsolatban kételkedem, hogy bestbuy vagy sem hanem a 120V -vel.Pont azért mert vízhűtés létére túl olcsónak találom.
-
-
Eduardo89
aktív tag
Üdv!
COOLERMASTER Seidon 120V -ről mik a vélemények / tapasztalatok ?
i5 4670K mellé lenne ami húzva lesz viszonylag szolidan.(Nem szándékozok 5 Ghz körüli értéket kipréselni belőle egy ilyen laza 10-15 max 20% os overclockot kapna) Elsősorban az élettartam érdekelne, hogy kb mit lehet várni tőle ( üzemóra ?). Sosem volt még vízhűtésem és nem tudom mit várhatok el tőle teljesítményben és élettartamban.
A levegős alternatívája egy Scythe Ashura lenne. Egy árban vannak és gondolom a víz valamivel hatékonyabb lenne plussz nem húzná a dögnehéz torony az alaplapot.
13ezerért kicsit szkeptikus vagyok a dologgal szemben mert a többi vízhez képest ez baromi olcsó.
Nem tudom, hogy bestbuy vagy olcsó hús híg lével...
Valaki használ(t) ilyet hosszútávon ? Várom a tapasztalatokat, véleményeket !Köszi !
-
Tengri
senior tag
Sziasztok!
Egy lga 1150 i7 4770k cpu coolernek jó választás (elegendõ, csendes és hatékony?) lenne a Scythe Ashura Shadow? Corsair Vengeance rammom van és a leírás szerint beférne "alá".....nem kellene LP rammot vennem.
A ház Fractal Designe R4.
Ha nem lenne megfelelõ akkor melyiket ajánlanátok? Max 15k a keret.
Elõre is köszönöm a segítséget! -
smiti
veterán
válasz
Glaz-dozfhut #56022 üzenetére
5V-ra lelassítva sem lesz melegedési gondja még akkor sem, ha a 120 mm-es ventit leszedi róla. Nálam 1-2 fok különbség volt az 1 és 2 ventis üzemmód között.
-
stratova
veterán
Hmm. Az oldalukon is van pár hasonló
Positivo 1U - 1155/1156/1366
Lunar II - LGA775
RackSper III - 478A másik delikvens a Zalman HTPC hűtője.
-
Glaz-dozfhut
őstag
válasz
mateoo #56019 üzenetére
A D-14 gyári ventiei állandó fordulatúak. Csak a lassító ellenállással változtathatod, ha beiktatod. ( a fekete a 14 cm-re, a kék 12 cm-re) Szóval vagy lassabban megy vagy teljes fordulaton. Az a toldalék nagyon nem szerencsés, nem kimondottan praktikus, mert szét kell szerelni a házat ha fordulatot váltanál. Én egy másik ventilátor vásárlásával oldottam meg. Szóval a lappal, Biossal, ventivel semmi gond nincs, ezek ilyenek. Akárhogy is használod, legfeljebb 20 dB hangos és 150k óra múlva várható meghibásodás ami 17 év.
-
goya999
tag
Üdvözletem mindenkinek!
Jelenlegi AMD Phenom II B55 (4x3,2)-es procin egy Thermaltake contac 21-es borda van kettő AC PWM-es 9 mm-es ventivel.
Ezt a processzort fogom most cserélni egy FX 6300-as procira. Az lenne a kérdésem,hogy ez a hűtés jó az FX-nek is vagy szerezzek be komolyabbat?Tuning nem lesz. -
marquuard
veterán
Scythe Mugen 4 vagy Alpenfohn Brocken jobb egy FX8350 hűtésére? (4,2-4,5GHz)
-
Lazika
senior tag
Sziasztok?
Melyik hűtőt javasoljátok a kettő közül? CM TX3 Evo vagy Xigmatek Loki 2? Köszönöm!
-
MM
őstag
válasz
woodstock323 #56008 üzenetére
1156, 1155 és 1150 hűtők megegyeznek, ami bármelyikre jó, az mindegyikre jó.
AM2, AM3, FM1, FM2-nél ha jól tudom ugyanez a helyzet a "ráklikkelős" hűtőknél.
Itt a furattal rögzíthetőkben nem vagyok biztos, de gyanítom, hogy ebből a szempontból sincs különbség. -
vjozsef
senior tag
válasz
Coccolino_O #56007 üzenetére
Scythe Ninja 3 , passzivan.
-
woodstock323
tag
Sziasztok!
Van nekem egy hyper 212 plus-om és gépet fogok újítani ami lehet hogy lga 1150 lesz,de lehet hogy fm2+ vagy AM3+.
Természetesen egyik sem szerepel a támogatottak között a hyper-nél.
Ezért érdekelne tapasztalat,hogy ezt most szépen dobhatom ki vegyek újat,vagy annyira nem különböznek ezek felfogatási pontoban és fel tudom tenni annak ellenére hogy nincs a támogatott listán egyik sem. -
Coccolino_O
őstag
Sziasztok!
I3-2100-as procira milyen hűtőt tudtok javasolni? Köszi.
-
mateoo
csendes tag
mi lehet a gond , a proci ventik 100 % pörögnek megállás nélkül semmi szabályzás nincs
alaplap ASUS P8Z68-V PRO/GEN3
hűtő meg Noctua nh-d14 -
Csövy
tag
Sziasztok,
Konfigomban szereplő procimhoz keresek hűtőt.A gyári már kezdi feladni és iszonyatosan zúg. A keret max 10k. Nem kell hogy új legyen, lehet az apróról is.
Mit tudnátok ajánlani? Tuningolni nem nagyon szoktam, bár egy jó hűtő esetén bármi megtörténhet.Köszönöm a segítséget.
-
Pancsermeste
őstag
válasz
Potzee #56000 üzenetére
Inkább újat vennék...
Egy Hyper 212 éppen befér a házamba, ami ugye fél mm-el magasabb a Mattinál- tehát kicsit aggaszt, ha mégse pontosak az adatok...
Viszont ahogy nézegetem a képeket, az nekem furi, hogy méretre (tömegre) a macho 120 kicsit nagyobbnak tűnik. Elvileg mind a kettőn 12 cm-es venti van, és ahhoz viszonyítva nem tűnik szélesebbnek a matti, pedig az adatlapon 138mm-t írnak, míg a Macho-nál csak 120mm. Igaz a Macho-n látszik, hogy alacsonyabb, viszont jóval vastagabb...
Jó lenne látni a kettőt egymás mellett élőben!
No mindegy, köszönöm a segítséget, még alszom rá egyet!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topik célja, hogy a fórumozóknak segítséget nyújtson processzor léghűtések kiválasztásához. Kérdezés előtt kérlek töltsétek ki az összefoglalóban szereplő 6 pontos kérdéssort, amivel az ajánlást segíteni tudjátok. Ebben a topikban nem foglalkozunk kompakt vízhűtésekkel (AiO).
- Teszt DeepCool AK400 Digital: hűtés extra kijelzővel
- Teszt DeepCool Assassin IV: egy igazán különleges toronyhűtő
- Teszt DeepCool AK500 hűtő: elegancia magas áron
- Teszt Megvan-e 250 watt? Jonsbo HX6250 hűtő tesztje
- Teszt DeepCool AK400 hűtő: elegancia és hatékonyság
- Teszt DeepCool AK620 hűtő: színes LED-ek nélkül is megkívánjuk
- Teszt A Zalman CNPS20X trónfosztásra tör a léghűtések piacán
- Teszt Noctua NH-U12A: a hűtők új királya?
- Xbox tulajok OFF topicja
- Milyen egeret válasszak?
- BestBuy topik
- Friss előzetest és fejlesztői videót kapott a Mafia: The Old Country
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Mobil flották
- TCL LCD és LED TV-k
- Építő/felújító topik
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max
- REFURBISHED és ÚJ - HP USB-C/A Universal Dock G2 docking station (5TW13AA) (DisplayLink)
- Prémium PC házak akár 20-40% kedvezménnyel eladók garanciával, számlával!
- LG 65C2 - 65" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox!
- Bomba ár! Dell Latitude 7320 - i5-11GEN I 16GB I 256SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest