- Dedikált NPU-t tervezne az AMD?
- És akkor egy fejlesztőstúdió rájött, hogy vissza is élhetne a felskálázással
- Száguld a Meta és a Microsoft, 500 milliárd dollárral lőttek ki az AI-részvények
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Kínai kézbe kerül a MediaMarkt áruházak tulajdonosa
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
Ajánláshoz szükséges kérdések (alkatrészeknél pontos megnevezést kérünk)
1.: Mennyit szánsz a hűtőre?
2.: Milyen házba kerül?
3.: Milyen alaplapra lesz?
4.: Processzor és videókártya típusa?
5.: Ramok pontos típusa?
6.: Egyéb igények? (szín, RGB, stb.)
>>> Ajánlott léghűtések és paszták táblázata - 2025 <<<
-
Qru
MODERÁTOR
(rögzített hozzászólás)
Felmerült az igény egy CPU léghűtés kibeszélő topik iránt, ami megnyitásra került.
A jövőben itt csak a konkrét választással/vásárlással kapcsolatos dolgok kerülnek a kibeszélő topikba pedig a minden más (tesztek, vélemények, tapasztalatok).
Új hozzászólás Aktív témák
-
czanga
őstag
válasz
Potzee #50497 üzenetére
Mindent köszönök srácok!
Akkor ha igazán jót akarok ebben az árban akkor hyper T4, és nem gond ha felfele fúj, illetve egy 92-es Cold Tower is lehúti 50 fok alá, de megjön a hangja. Itt nyílván nem a gyári hűtő süvítésére gondoltok azért. ?
A Loki pedig nem jó alternatíva ebben az árkategóriában, ha jól veszem ki. Mondjuk ennél pont azt láttam talán, hogy hátrafelé fúj AMD-nél is akár.
-
wolandino
tag
Sziasztok!
Kinéztem egy konfigot, amiben adva van:
SCMG-3000 SCYTHE "MUGEN 3 " Heat Pipe CPU CoolerMi a véleményetek róla?
Tartsam meg, vagy cseréljem le?W.
-
Potzee
addikt
válasz
czanga #50492 üzenetére
Igen! Ár/értékben AMD-re jelenleg is a Cold Tower a legjobb. Egy 65W-os AMD A4 5300 -at IDLE 35 C fokon tart, egy 95W-os APU-t 45-50 C fokon és mindezt 3.5k-ért teszi. Viszont terhelésen azért megjön a hangja neki is. Az AC coolerek szintén jól dolgoznak és halkan, de egy játékos konfigban egy 120 mm-es ventis cooler jobb választás. Nem akarok senki zsebében túrkálni, de +1-2k -ért jobb hűtési teljesítményt és halkabb üzemmódot biztosít egy 120/140 mm-es ventis hűtő. Januárban még a Xigmatek Gaia volt a legolcsóbb és akkor annak a kollégának is ugyanazt javasoltam, mint Neked...
Ha van hely, akkor +1-2k és egy nagyobb cooler...ha szorít a kassza akkor Cold Tower, ha 7k akkor Hyper T4 / 212 vagy egy fasza használt hűtő az apróról...pl. egy jó Mugen borda + BeQuiet! 120 mm PWM venti(#50495) czanga: A legtöbb coolert AMD-re csak 2 féle módon lehet feltenni.
- felfelé fúj (ez a felső tápos házaknál gáz, mert a cpu hőjét belenyomja a venti a tápba)
- lefelé fúj a VGA kártya irányába
Van azért néhány cooler,ami 4 féleképp szerelhető pl. AC A30, Zalman CNPS 10X Optima / Performa, stb(#50496) Apollo_21: Nálam is van kb. 4-5 cooler...mostanában mindegyik 30-32 C fokos, szobahőmérsékleten, a Macho van egyedül munkára fogva a procin...ő passzívan 46-48 C fokos a nagy melegre való tekintettel...
-
czanga
őstag
válasz
bombibmw #50494 üzenetére
Freezer 7-et már gariztattam a venti miatt. Persze viccet is lehet csinálni belőle, mint látjuk a példákat, de ezzel nem leszünk/leszek beljebb. No offense.
Most nézem, hogy a Hyper T4-et AMD-re csak kétféleképp lehet rögzíteni, így mindenképp a hát teteje felé fújná a levegőt, ami nálam nem biztos, hogy túl előnyös, mivel a CM690 felett csak 3-4 cm légréteg van, majd felette már az íróasztal egyik lapja kezdődik.
-
Potzee
addikt
válasz
czanga #50488 üzenetére
A legolcsóbb megoldás a speedydb23 kolléga által említett Hyper T4 (jó néhány helyen lehet kapni) vagy egy Hyper 212, de az aprón is ki lehet fogni nagyon jó holmikat...pl. Scythe Mugen 3, Mine 2, stb...
bombibmw:
Valóban, a Gammaxx S40 is megfelelő a célra!(#50492) czanga: Egy procihűtő nem más, mint egy szépen megmunkált fém + venti. Sok hibaforrás nem létezik...max. a venti. Én még nem gariztattam egy coolert sem...
Valaki gariztatott már procihűtőt?
-
czanga
őstag
válasz
bombibmw #50491 üzenetére
Nem csak az, hanem ha gariztatni kell, akkor is vagy el kell juttatni odáig, vagy elmenni. Nem lustaság, csak épp nem től praktikus.
@Potzee:
Hidd el nem kötekedek, de azért FX 6100-hoz ajánlottál 92-es Cold Towert is, vagy Freezer 7-et, ha jól látom. Bár ott adott volt a bolt.
-
czanga
őstag
válasz
speedydb23 #50489 üzenetére
First-el csak az a baj, hogy kiesik nekem, de nagyon.
Dél budán lakom.
-
speedydb23
senior tag
-
Tarill
őstag
hőfokban mennyi különbség van (kb) az intel gyári full alu hűtője és az intel gyári rézmagos hűtője között?
-
kromatika
veterán
válasz
czanga #50480 üzenetére
szia.mind két hűtés kategóriájukban jók, EKL Cold Tower amd-re ár érték bajnok. viszont ha későbiekben intel is szóba jöhet akkor már jobban meg éri a loki,mert nem kell majd váltanod.egyébként egy kicsivel a loki jobban is teljesít.de ha a hang fontos,akkor esetleg nem férne bele a Cooler Master Hyper T4?[link] nem sokkal drágább,sőt van ahol olcsóbb mint a Loki,viszont ez már 12cm-es ventivel szerelt,halkabb és jobban is hűt mint a 9cm-es fent emlitett hűtők.
-
czanga
őstag
Sziasztok!
Van egy FX-6300 -am, amit hűteni kellene, mert a CM690-es házban, egy oldalsó befelé és egy hátsó kifelé húvó ventivel megtámogatva is 60 fokon kegyeg load alatt. Tegyük hozzá, hogy tetőtérben, klíma mentes házban, ebben a "kellemes" melegben. A gép csak játékra van használva, mert alapvetően Mac-et használok.
A két kinézett darab az EKL Cold Tower Merlin Edition és ugyaninnen a Xigmatek Loki
Felmerült pár dolog:
-Első a hang. Tuningra nagyon kis esélyt látok, így az alap teljesítménnyel kellene megbírkóznia. Nekem a ventik fordulatszáma alapján mintha a Cold Tower lenne halkabb, hacsak nem kell magasabb fordulaton menjen, mint a Loki. Ebben sajnos nem találtam utalást a Merlin féle összesített tesztben.
-Előfordulhat intelre váltás késöbb, és amint látom a Loki többféle felfogatásra is jó. Előfordulhat, hogy a következő Intel platform-okra is jó lehet majd? Ez persze csak körkérdés, mivel pár éven belül remélhetőleg nem váltok, ha beválik ez a proci, de kétszer nem vennék proci hűtőt ha nem muszáj. Ezzel gondolom sokan így vagyunk.
Biztos lesz még hülye kérdésem.
Sziasztok.
-
kromatika
veterán
válasz
bukti2 #50467 üzenetére
szia.játékok válogatja.de 412 bőven elég a procidhoz.egyébként egy procit nem az dekradálja idővel hogy 50-vagy 60 fok(70-ig nincs gond)hanem a túl sok fesz.Ezért én sem értem miért olyan fontos az 50 fok.De pl 10-12000 ft-os kategóriában matterhorn pure,mugen 3 lehet hogy megtartaná 50 fokon kb 15000rpm-en pörgő ventivel.Kérdés hogy neked melyik fontosabb 50 fok 1500rpm-en,amin ugye már van hang,vagy 58 fok 1000rpm-en ami szinte hangtalan.
-
zzola
titán
válasz
KAMELOT #50453 üzenetére
Nem olcsó.
COOLERMASTER TPC 800 RR-T800-FLNN-R1 is jól szerepelt teszteken, ~13k ventillátor nélkül...
Rá 2x SPIRE SP12025S1L3 12cm , Levegő szállítás: 65,78 CFM (1500 RPM-es fordulaton) , 1300 forint/darab...Azért kell a tuning, biztosan 4 GHz felett használnám az FX8320-ast...
Lehet mégis a ~20k-s kategóriában kellene nézelődnöm.
CORSAIR HYDRO SERIES H100I nem fér be a házamba, pontosabban hozzáérne az alaplaphoz...
Mindenképp valami 2 tornyos szörnyeteg kellene..nem? -
vásárló
csendes tag
Üdv!
Gépcsere előtt állok és úgy néz ki egy i5 4570-es processzor lesz a befutó. Semmi tuning, semmi húzás. Milyen hűtőt tudtok rá javasolni ami nem kerül egy vagyonba és hatékonyan tudja a procit életben tartani?
-
markionni
tag
Üdv. Az lenne a kérdésem, szerintetek Scythe Ashura, vagy be quiet! shadowrock pro?
Válaszokat/javaslatokat köszönöm -
bukti2
csendes tag
-
Tarill
őstag
válasz
Rypejakten #50461 üzenetére
érdekes dolog, nekem az i7 2600 alapon tx3 evo-val játék közben max 52 fok, akkor egy kisebb hőtermelésű proci egy komolyabb hűtővel nem menne 50 fok alatt?
-
bukti2
csendes tag
válasz
Rypejakten #50461 üzenetére
Értem, köszi.
Van olyan hűtő ami erre képes ilyen áron és ilyen halkan? -
bukti2
csendes tag
Sziasztok!
Szerintetek egy Cooler Master Hyper 412S elég lesz ahhoz hogy egy i5-4570-et 50 fok alatt tartson játék közben?
A proci nem lenne tuningolva. A házban lenne két 12 cm-es venti (elől és hátul).
Ja és a szoba most 29 fokos. -
-
KAMELOT
titán
válasz
decibeldrag #50428 üzenetére
K2 nagyon jó volt itt akinek FX-8xxx procit hűtötte és nagyon jól tette a dolgát. Talán az még jobb választás is lesz.
-
unclefucka
senior tag
válasz
Rypejakten #50448 üzenetére
Hasznos és közérdekű információ, köszönjük.
szerk: bár ez csak nekem újdonság, ahogy nézem -
Rypejakten
addikt
válasz
unclefucka #50447 üzenetére
engusz néven megtalálod Balázst, az egyik eladót.
-
Qru
MODERÁTOR
A hangulatjelek nem sorminta készítésre vannak.
-
guftabi96
addikt
Sziasztok!
na megjött a CM Hyper T4, amit ajánlottatok. Tényleg nagyon jó hűtő, ajánlom mindenkinek akinek nem fér be nagyobb 12 centis cooler. Két házhűtő ventilátor társaságában netezés közben 35-37 fokon tart egy 4,4ghz-re húzott FX 4130-at.
A szerelés egyáltalán nem bonyolult (legalábbis AMD foglalatra).
10/10 -
bombibmw
veterán
Egyébként a csúcshűtők is "csak" olyan 4-5 fokkal jobbak,mint a középkategóriásak.
[ Módosította: Qru ]
-
decibeldrag
tag
-
Rypejakten
addikt
-
kromatika
veterán
válasz
Rypejakten #50438 üzenetére
tesztek válogatja ,de akkor eggyezünk ki hogy a Phanteks és a Silver Arrow a király léghűtés terén
-
kromatika
veterán
válasz
decibeldrag #50434 üzenetére
Így már más a helyzet,a későbiekben extrém tuningban gondolkozol.de azért azt ne feledjük el ha már léghűtésben a csúcsokról van szó,hogy a király számomra és sok teszt szerint is a Thermalright Silver Arrow
3 fokot is ráver a D14 re,komoly tuningnál.
-
zzola
titán
válasz
Rypejakten #50413 üzenetére
Corsair H100-at néztem, csak meg kellene mérnem, hogy befér-e a házamba. A másik 2 venti meg több mint 1 kg, lehet szétszedné az alaplapot... Nem tudom, mi legyen
Köszi -
kromatika
veterán
Teljesen igazad van.a legfontosabb kérdés lessz e tuning,és ha igen mekkora?Ha nincs extrém tuning,akkor teljesen értelmetlen 20 000Ft os léghűtésre kiadni pénzt,mert nem lessz érezhető a kölönbség egy 10-12 000Ftos hűtéssel szemben.Nem arról szól a történet hogy Pl a D14-el vagy K2-vel ,alap járaton ,terhelésnél fele hőfokok lesznek mint pl a Matterhorn Pure val.Végig teszteltem,és Noctua D14,valamint IFX 14,alap járaton I5 2500K-án ,ugyan avval a ventivel csak 3 fokkal volt jobb pl a Mugen 3-nál vagy a Matterhorn pure-nál.A felsőkategóriás különbség csak akkor jelentkezett hűtésben,mikor 4.5-re húztam a procit,fesz emeléssel.Ott már 6-7 fok külöbség is volt.Egyszerűen azért mert ezek a dupla tornyos hűtők úgy vannak tervezve hogy extrém tuningnál jön elő a különbség.Szóval Alpenföhn Brocken, Mattehorn Pure,Mugen 3 ,Hr 2 Macho,Ahura, ha nincs extrém tuning bőven elegendő számodra,és nem származik semmi előnyöd pl a D14,vagy K2 ből. decibeldrag:te esetedben is ez a helyzet.
-
Rypejakten
addikt
válasz
decibeldrag #50430 üzenetére
ez egy elviekben szakmai fórum, nem a hardverapró.
-
bombibmw
veterán
Nálam a H100i 3 fokkal volt jobb,mint a Macho.
Az Ashura jobban teljesít pár fokkal és a K 2 mindkettőt 1-2 fokkal veri csak,ergo K2 Max. használtan érné meg nekem legalábbis.
Illetve nekem nem is kéne az 1,4kg miatt. -
decibeldrag
tag
válasz
Rypejakten #50427 üzenetére
Köszönöm!
Most írtam Neki privit!
Ez is egy mutatós darab,meg kell hagyni![ Módosította: Qru ]
-
Rypejakten
addikt
válasz
decibeldrag #50426 üzenetére
szerintem inkább vedd meg apróról ezt a K2-t, teljesítményben kb. ugyanazt hozza, mint a D14
-
decibeldrag
tag
válasz
Rypejakten #50425 üzenetére
Nem fölöslegesen!
A noctua nagyon tetszik,az szinte mindent elvisel-,még engem is,ezért 'Ő' a favorit[ Módosította: Qru ]
-
Rypejakten
addikt
válasz
decibeldrag #50423 üzenetére
akkor fölöslegesen téptem a szám. mindegy, aki nem igényli a tanácsot, annak fölösleges bármit írni..
-
borbas666
aktív tag
válasz
Rypejakten #50419 üzenetére
köszi, elvileg be kellene férnie, elég nagy a ház
-
decibeldrag
tag
válasz
Rypejakten #50421 üzenetére
Nem vagyok benne otthon,ezért hagyatkozom a gyári progira!
-
Rypejakten
addikt
válasz
decibeldrag #50420 üzenetére
progival tuningolni, az is sokat sejtet..
ehhez fölösleges mindkét hűtő. egy Scythe Ashura bőven megfelelne neked is.
-
decibeldrag
tag
válasz
Rypejakten #50419 üzenetére
Semmi extra,max az asus gyári turbo funkciót használom!
-
Rypejakten
addikt
válasz
decibeldrag #50417 üzenetére
meddig húznád a 8150-et?
borbas666: CM Hyper T4, ha befér a házadba. lehetőleg a First PC-től, itt most bő 1,5k-val olcsóbb, mint a legtöbb helyen.
-
borbas666
aktív tag
Üdv.
Cpu hűtőt szeretnék venni egy 1 magos 3, 06 ghz procira. Lga 775 foglalatú. A lényeg hogy halk legyen mert a mostaninak mar olyan a hangja ebbe a melegbe mint egy porszívó.
Milyet ajánlotok? -
decibeldrag
tag
válasz
Rypejakten #50416 üzenetére
Azt gondoltam-,illetve rá kerestem!
Mit ajánlanál?!
Gigabite posseidon 310-es házam van,benne AMD FX 8150-es proci,ASUS M5A99X EVO R 2.0-s lapon -
Rypejakten
addikt
válasz
decibeldrag #50415 üzenetére
nem egy árkategória a kettő. jobb a Corsair, de nem annyival, amennyivel drágább.
-
decibeldrag
tag
válasz
Rypejakten #50413 üzenetére
Szia!
Noctua NH D14-es hűtőt keresek,mert nagyon impozáns,és teszi a dolgát!
Vagy ne vacakoljak,vegyek egy Corsair H100i-t?!
Köszönöm! -
KAMELOT
titán
válasz
speedydb23 #50396 üzenetére
Hát nálam is ez a gond. Szobában 35 fok a másik szobában csak 28-30. Közben ide ha 1 órát süt a nap összesen.
Minden alkatrész 10 fokkal melegebb.
(#50413) Rypejakten: Én is nézegettem teszteket. Ezek a kompakt vízhűtők elég gyengék. Ha valaki vizet akar tegyen rá rendeset az majd fog hűteni rendesen.
Legjobban amik hútenek azok a batár hűtők vagy amik két tornyosak és sok heatpipe van bennük.
(#50415) decibeldrag: D14-et vegyed.
-
Rypejakten
addikt
120XL-t inkább ne, teljesítményéhez képest túlárazott.
szerintem három, illetve négy lehetőség van. az egyik a Scythe Ashura, amely jól hűt, és ez mellett halk is, ezt megkapod 14k körül.
a második és a harmadik lehetőség az Alpenföhn K2 és a Noctua NH-D14. kb. egy árban vannak, a teljesítményük is hasonló.a negyedik a Corsair H100i.
ha feltételezzük, hogy egy Corsair H100i egy 4,5Ghz-re húzott FX8320-at 53-54 fokig le tud hűteni, akkor ez az érték a K2 és a D14 esetében 56-58, az Ashura esetén 61-62 lehet.
persze ez csak fikció, de a netes tesztek alapján kb. ez a reális.a kérdés az, hogy megéri-e neked a közel 20k ráfizetést ez a különbség.
-
zzola
titán
válasz
Rypejakten #50410 üzenetére
Lehet 25k is, ha van értelme. -1 fokért nem adnák ki 10k-t. Néztem a Cooler master seidon 120xl-t, de nem tudom, jó választás lenne- e egy minőségi léghűtővel szemben. Többen írták az Alpenföhn Brocken-t, Mattehorn Pure-t, nekem az lenne a lényeg, hogy minnél hűvösebb legyen a CPU normális áron, ne 50k legyen...
-
kromatika
veterán
válasz
unclefucka #50409 üzenetére
Szia.Hivd fel őket[link]nagyon segítőkészek,és sok esetben be tudnak szerezni kiegészítőket ,jó áron.
-
unclefucka
senior tag
válasz
unclefucka #50376 üzenetére
Méregettem, gondolkodtam.
Arra jutottam, hogy a jelenlegi gépemben lévő ASUS Silent Knight II tökéletesen ellátná a feladatot a jövőbeni gépemhez.
Viszont kéne hozzá egy LGA115X upgrade kit, ami tudom, hogy létezik, de úgy tűnik, hogy beszerezhetetlen.Van esetleg valakinek ötlete, hogy merre induljak el ez ügyben?
-
zzola
titán
Üdv!
AMD FX8320-as processzorra szeretnék valami tuti hűtőt. Jelenleg egy Hyper TX3 EVO teljesít szolgálatot, de így ~65 fokos a CPU. Tudnátok javasolni valami megfelelő hűtőt, ami tuning mellett is hidegen tartja a processzort? A házam 200 mm széles. A pénz másodlagos, de házi gyártású vízhűtést nem szeretnék, maximum kompaktot, előre legyártottat.
Köszönöm! -
*Tata*
senior tag
válasz
decibeldrag #50404 üzenetére
Én itt vettem: [link]
Nézz körül az oldalon, van itt róla teszt is. -
*Tata*
senior tag
válasz
decibeldrag #50401 üzenetére
Én ilyet használok, előtte Noctua D-14-em volt, ez is tudja ugyanazt, csak olcsóbban.[link]
-
Szlavik
tag
válasz
TaylorXIII #50318 üzenetére
Én rá szavazok. Cooler Master Hyper 412S. A tesztekben a prohardvernek is tetszett. nekem meg alapvetőn tetszett.
-
decibeldrag
tag
Üdv Emberek!
Noctua NH D14-es hűtőt keresek-,vagy hasonló kalibert AM3+ -os foglalathoz!
Miket ajánlanátok,használt is jöhet!
Köszönöm!+
Szlavik : Köszönöm a találó szöveget!
Új hozzászólás Aktív témák
A topik célja, hogy a fórumozóknak segítséget nyújtson processzor léghűtések kiválasztásához. Kérdezés előtt kérlek töltsétek ki az összefoglalóban szereplő 6 pontos kérdéssort, amivel az ajánlást segíteni tudjátok. Ebben a topikban nem foglalkozunk kompakt vízhűtésekkel (AiO).
- Teszt DeepCool AK400 Digital: hűtés extra kijelzővel
- Teszt DeepCool Assassin IV: egy igazán különleges toronyhűtő
- Teszt DeepCool AK500 hűtő: elegancia magas áron
- Teszt Megvan-e 250 watt? Jonsbo HX6250 hűtő tesztje
- Teszt DeepCool AK400 hűtő: elegancia és hatékonyság
- Teszt DeepCool AK620 hűtő: színes LED-ek nélkül is megkívánjuk
- Teszt A Zalman CNPS20X trónfosztásra tör a léghűtések piacán
- Teszt Noctua NH-U12A: a hűtők új királya?
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 3600 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1080 8GB Rampage SHIVA ADATA 600W
- Lenovo, Dell, HP, Panasonic Getac üzleti és ütésálló katonai laptopok + Ipad 6-13. gen. garancia
- Azonnali készpénzes Microsoft XBOX Series S és Series X felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- billentyűzetek - kiárusítás - Logitech, Corsair, ASUS
- DDR5 8/ 16/ 32GB 4800-5600MHz SODIMM laptop RAM, több db- számla, garancia
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest