- Dedikált NPU-t tervezne az AMD?
- És akkor egy fejlesztőstúdió rájött, hogy vissza is élhetne a felskálázással
- 4 billió dollárt ér a Microsoft, 500 milliárd dollárral lőttek ki az AI-cégek
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Kínai kézbe kerül a MediaMarkt áruházak tulajdonosa
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Milyen TV-t vegyek?
- ZIDOO médialejátszók
- És akkor egy fejlesztőstúdió rájött, hogy vissza is élhetne a felskálázással
- Milyen egeret válasszak?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- Apple MacBook
- Milyen házat vegyek?
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
Ajánláshoz szükséges kérdések (alkatrészeknél pontos megnevezést kérünk)
1.: Mennyit szánsz a hűtőre?
2.: Milyen házba kerül?
3.: Milyen alaplapra lesz?
4.: Processzor és videókártya típusa?
5.: Ramok pontos típusa?
6.: Egyéb igények? (szín, RGB, stb.)
>>> Ajánlott léghűtések és paszták táblázata - 2025 <<<
-
Qru
MODERÁTOR
(rögzített hozzászólás)
Felmerült az igény egy CPU léghűtés kibeszélő topik iránt, ami megnyitásra került.
A jövőben itt csak a konkrét választással/vásárlással kapcsolatos dolgok kerülnek a kibeszélő topikba pedig a minden más (tesztek, vélemények, tapasztalatok).
Új hozzászólás Aktív témák
-
bombibmw
veterán
válasz
TaylorXIII #49297 üzenetére
Egy Macho is lehűti azt a procit például,olyan 4,7-ig átlagos felhasználás mellett.
Ha olyan programokat használ,ahol 100%-on jár a proci órákat,akkor bármilyen léghűtő kevés szerintem kivéve,ha alacsonyabb(4,5GHz) órajelen járatja a gépet.
Szóval nem kell drágább,mert az IVY ugye forrófejű egy bizonyos órajelen(procija válogatja) és ott már mindegy,milyen léghűtést tesz rá az ember.
Vagy kupaktalanítás. -
bombibmw
veterán
válasz
speedydb23 #49291 üzenetére
Nyilván nem kell újrahúzni havonta,de ha az lenne az utasítás,megtenném,mert az a helyes és jót tesz a procinak,gépnek.
Én azért nem várom meg,hogy kiszáradjon a nyál,inkább megelőzöm azzal,hogy a 4 grammos kiszerelésben 1500 forintért kapható MX4-el 2-3 havonta(kis túlzás,belátom) megkenem a procit.
Ez a mennyiség kb.8-10 alkalomra is elég,így ha kiszámoljuk több,mint egy évre elég a 4 gramm.
Az Ultra 2700.- és az is elég legalább 4-5 kenésre,megint számolhatunk.(#49290) NxAlex : Pontosan ezen okok miatt nem érdekelne,ha akármilyen nehéz is szétszedni a hűtőt.
De olyat még nem láttam,ahol a lapot is ki kéne szedni.
Tehát azt akarom mondani,hogy nem okoz gondot,mert nem kerül sokba,az időmet sem rabolja túlzottan.
De lehet,hogy csak én gondolom így és túlzásba esek.
Nem kell senkinek sem követni ezt a felfogást,egyszerűen csak így szoktam meg.(#49292) Potzee:
(#49295) Apollo_21: -
TaylorXIII
őstag
válasz
TaylorXIII #49294 üzenetére
Azt írja maximum 20 ezret szán rá és a CM 212 Evonál még van 5 cm azt mondja szóval lehet magasabb hűtő is. Mi volna a legjobb? i5-3570kra lenne.
-
TaylorXIII
őstag
Zlaman CNPS11 Extrememel mi egyenrangú kb? Meg miért ilyen drága ha csak 5 hőcső van rajta? a Kék ledes ventilátor miatt? Jobb ennél egy Macho? Gyártó szerint max 160mm hűtő fér a LC Power Jupiter X házba.
pdf -
speedydb23
senior tag
válasz
bombibmw #49289 üzenetére
Azért havonta én biztos nem pasztáznám újra olyan drága cuccal ha kellene... Ennyire nem sokan fanatikusak szerintem.
Ameddig a megszokott hőmérsékleteket hozza a proci addig a tököm se nyúl hozzá... Ez szerintem nem igénytelenség hanem ésszerű, mivel ameddig nincs kiszáradásnak jele addig felesleges kenegetni a procit...
-
Kal-El
senior tag
válasz
bombibmw #49289 üzenetére
Van pár proci hűtő, aminél egyáltalán nem olyan egyszerű a dolog, mert le kell szedni az alaplap hátán lévő merevítőt is és ezért jóformán mindent ki kell szedni a gépből, csak egy pasztázás kedvéért. Meg szerintem az emberek 99%-a egyáltalán nem pasztázza újra a gépét, mert nincs szüksége rá.
-
bombibmw
veterán
válasz
Kal-El #49288 üzenetére
De most komolyan.
Aki egy évet vár arra,hogy újrapasztázza a processzort,az nem igényes a gépére,nem vigyáz rá.
Jó,nem csak emiatt,de most erről van szó.
Mennyiből tart újrahúzni azt a pasztát a procin?
Ha azt írnák-mondanák rá,hogy 1 hónap múlva kiszárad,akkor is tennék rá,mert jóval alacsonyabban tartja a hőmérsékleteket,mint bármi más és az jó a procinak.(#49287) Potzee : Köszönöm szépen,de nem érdemlem meg.
Lesznek tesztek természetesen.
Most még csak az 500R gyári ledes ventijei vannak a radin és hát nem túl nagy taljasítményűek,ugye nem is kell mondani.
Valamint nem is tudta igazán megmutatni,mit is tud,mert a proci és az alatta lévő paszta...
Holnap valószínű viszem skalpolni és péntekig megy rá MX2,vagy 4,amíg meg nem jön az Ultra.
Kezdésként olyan 8-10 fokot mértem javulást a Macho-hoz képest.
Tehát teszt elvileg pénteken lesz.
Amit látunk,az egy prociblokk,tartály,pumpa.
És amit nem látunk az felül egy xtreme 45mm-es radi 13/10-es csövezéssel,ami a minimum egy hozzáértő fórumtárs szerint.
Azért lett ilyen méret,mert így tudtam használtan szerezni EK csatikat a rendszerhez.
Egyébként csak a blokkot és a pumpát-fejet vettem újonnan,a többit használtan,de nagyon jó állapotban.
Egyenlőre így tudtam megoldani a radi elhelyezését,de nekem így is tetszik.
Majd hajtogatok rá szépen,igényesen egy lyukacsos rácsot és lefújom feketére,mintha gyári lenne. -
Potzee
addikt
válasz
busman12 #49286 üzenetére
Igen!
Az AMD felfogatások 754-től felfelé (939/940/AM2/AM2+/AM3/AM3+/FM1/FM2) megegyeznek.(#49267) bombibmw:
Szép lett a holmi! Jók ezek a nagy benzinlopó csövek...
de egy fotón és az aláírásodban szereplő "watercooling"-en túl azért többet várunk!
Mit látunk a képen? Hogyan teljesít? Hőfokok, stb... -
busman12
csendes tag
termalright macho120 at fel lehet tenni fm2-re?
-
bombibmw
veterán
válasz
Kal-El #49283 üzenetére
A rendes pasztát is célszerû újrakenni félévente legalább.
És ha negyedévente kell?
Nem egy nagy mûvelet,kb. 10 perc.
Rezet,nikkelt nem bántja,de csak elviekben.
Inkább az alumíniummal nem szeretik egymást.
Én biztos,hogy a hûtô alá nem fogom bekenni.Bigemperor:
Nem kapkodod el a választást.
Kb. egy szint a kettô,de inkább nekem mindenben a Macho. -
Kal-El
senior tag
válasz
bombibmw #49281 üzenetére
Viszont ezt a Liquidet elég gyakran, félévente/évente újra kell kenni, mert teljesen elveszíti a hőátadó képességét, ami elég siralmas. Legalábbis a Pro-nál ezt írták. Ultránál nem tudom.
Ja meg a másik: ezekbe a tükörsima nikkeltalpakba is beégeti magát? Mert az már egyáltalán nem olyan porózus + az anyag is más.
-
bombibmw
veterán
válasz
Kal-El #49280 üzenetére
A proci és a hûtô közé is lehet,csak nem ajánlott,mert volt olyan eset,amikor beleette magát a réztalpba.
IVY-nál és Hasswell-nél a legjobb használni,mert ott a kupak nem forrasztva van a maghoz,mint a Sandy-nél például,hanem pasztával adja át a hôt,ami nagyon silány minôségû gyárilag.
Meg lehet kenni sima pasztával is,de az csak olyan 5-6 fokot hoz,ellenben a Liquid-el,ami 15-20-at.
Ezért Liquid a magra,rendes paszta a kupakra a hûtô alá. -
Gstyler
senior tag
válasz
Agyzuzo #49276 üzenetére
Nekem is Vengeance ramom van és én [ezt a hűtőt használom (Macho 120)]
Sokan ajánlották itt a fórumon. A borda alá nem fér be a ram, de mivel az egész el van tolva, így fordítva betéve simán elfér, a ventit meg bármelyik oldalára fel lehet tenni. Nekem bevállt.
-
Agyzuzo
addikt
Sziasztok,
Az adataimnál levő konfighoz (Z77 Pro4, i5-3570k) lenne szükségem egy viszonylag normális árú hűtőre, jelenleg a gyári stock hűtés van rajta, szóval kb. bármi jobb lehet...
A problémát az jelenti, hogy a RAM-jaimon elég magas hűtő van (Corsair Vengeance), szóval bármi nem fér el mellette... Ezeket néztem ki:
COOLERMASTER Hyper 212 EVO RR-212E-16PK-R1
XIGMATEK Gaia SD1283
COOLERMASTER Hyper T4 RR-T4-18PK-R1
COOLERMASTER Hyper 412S RR-H412-13FK-R1
XIGMATEK Aegir SD128264
COOLERMASTER RR-H412-16PK Hyper 412 SlimNem igazán tudom mekkora eltérés van ezek között, nekem elég egyformának tűnnek...
Esetleg valami hasonló árfekvésű, más gyártó terméke is szóba jöhet (10-12k). A lényeg hogy halk legyen, nem tuningolok!
Köszi előre is!
-
bombibmw
veterán
válasz
Apollo_21 #49271 üzenetére
Elvileg a rézzel nem,de hûtô alá nem ajánlott.
Mag és a kupak közé kell a nem forrasztott prociknál,a rossz paszta helyett.anytime: Köszi szépen.Vannak olyanok is,akiknek nagyon nem tetszik és egyenesen letakarnák.
Ez még nem a végleges verzió,de igyekeztem,amennyire a lehetôségek engedték. -
Tarill
őstag
a 20k alatti készre szerelt vízhűtések közül a coolermaster seidon 120M-je mennyire lenne jó választás? esetleg ti mit javasolnátok, igaz elég szűk a mezőny...
-
Hubba12
senior tag
bombibmw: Merre van a vízhűtés?
Vagy hol tart?
-
speedydb23
senior tag
válasz
xenonboy13 #49260 üzenetére
Arctic MX2 vagy MX4
Noctua NT H1
Thermalright Chill Factor 3 -
xenonboy13
tag
tudom hogy nem ide tartozik, ezért is bocsánat. De milyen processzor pasztát érdemes használni? ami még hat is?
-
tgulyas
senior tag
Üdv , tudnátok javasolni egy Fx 8320 CPU -ra kompakt vízhűtést .
-
válasz
speedydb23 #49256 üzenetére
Köszönöm a felajánlást,ő volt már nálam,a noctua d14 előtt,de vissza kellett vinnem,mert a házam oldalát már nem bírtam felrakni a heatpipe végek,illetve az első venti nagysága miatt.
-
speedydb23
senior tag
válasz
Howkeddlee #49255 üzenetére
Esetleg víz helyett még őt is meg lehet próbálni...
Ez elvileg a csúcs léghűtésben:
Thermalright SilverArrow SB-E Extreme -
válasz
peu407 #49254 üzenetére
Igen,igazad van!
Kupaktalanítani nem szeretnék,a vízhűtés építéséhez meg sajnos egyáltalán nem értek!
Ezek voltak az indokok,ami miatt a kompaktokon gondolkodtam...mod.: tudsz esetleg ajánlani valami olyan progit,amivel a ventik pontos fordulatát látom? A procihűtő ventikre gondolok!
-
peu407
senior tag
válasz
Howkeddlee #49253 üzenetére
No csak kibújik a szög a zsákból
, hogy a D14-gyel nem vagy maradéktalanul elégedett.Akkor viszont építenék egy rendszert a kompakt helyett. Egyrészt jobban hűt,másrészt szinte örök darab.És kupaktalanítanék...
-
válasz
peu407 #49252 üzenetére
Végülis igazatok lehet!
Tény,hogy jó kis hűtő a Noctua D14,csak azzal nem vagyok megbékélve,hogy mekkora helyet foglal!
Szegény gtx680 lightningnak is le kellett vennem a hátuljáról a kis "pattanást",mert nem fért el a bordák alatt!
Ezért is gondoltam hogy valami kompakt vizet kap majd a procim! Igaz,eladtam a lightningot,de visszavágyom rá,mert annyira jó volt!
S ha már kompakt,akkor vagy az újabb H110i vagy a H100i között gondolkodtam! -
peu407
senior tag
válasz
Howkeddlee #49250 üzenetére
Értem!Akkor az a kérdés,kell-e és mihez kell a 4,7 ghz?Nem lenne elég 4,5 kevesebb fesszel,és nem kellene plusz költségbe verni magad? Egyébként a 4,7/1,29 az jónak mondható.
-
bombibmw
veterán
válasz
Howkeddlee #49250 üzenetére
Az nem egy rossz fesz ekkora órajelhez.
Viszont számít az is,milyen tesztörnyezetben mérte Ő és milyenben Te.
De hidd el,hogy nem lenne sok különbség köztük.
Mondom,én 3 fokkal mértem rosszabbat a Machoval,mint a H100i-vel egy napon ,ugyanolyan időben,ugyanazzal a konfiggal.
A tesztek fizetett módon zajlanak általában,a Corsairnek pedig sok dellája van.
Inkább építs egy vizet,vagy békélj meg a hőfokokkal.
Vagy csináld azt,amit én.
Megvettem a H100i-t,kiteszteltem,nem tetszett,gondok voltak vele és visszavittem 3 napon belül. -
válasz
peu407 #49249 üzenetére
Azon már sajna túlvagyok,a noctua gyári pasztáját használtam (NT-H1) és vékonyan kentem!
A srác akitől vettem szavahihető,nem kételkednék a szavában,mivel ő is figyelte a hőfokokat. Még a szobák hőfokai is kb hasonlók lehettek! Vagy tényleg ennyivel jobb lenne a H100i a D14-től?
Jah és a Noctua hűtői maxon (1200rpm) mennek az aida szerint!!Mod.: sajnos ennyi,1,29v kell neki ahhoz,hogy ne hibázzon semmiben! (Prime,LinX,játékok)
-
peu407
senior tag
válasz
Howkeddlee #49248 üzenetére
Próbáld meg újrapasztázni MX4-Mx2 pasztával.Lehet sok paszta került a hűtő és a proci közé.10fok különbség nem lehet. Jobban nem tudod a procit alulfeszelni?
-
válasz
peu407 #49247 üzenetére
Értelek benneteket,köszönöm is a segítségeteket,és tisztában is voltam azzal,hogy ennyire egyik játék vagy progi sem melegítené fel a procit,mint a LinX vagy a Prime! Csak igazából ugye azt nem értettem,hogy amit írtam is,hogy akitől vettem srác,ő H100i-vel hűtötte,és az ő hűtője illetve az én D14 hűtőm között 10fokos eltérés volt!
Ezt csak azért is furcsáltam,mert sok tesztben a H100i és a Noctua D14 kb.egyformán álltak!
Végül most találtam egy tesztet,amiben a D14 a H100i és a H110 egy listában van. És itt látszik,hogy oc-nál a H100i kb 6fokkal alacsonyabb hőfokon ment,mint a D14. (már ha lehet hinni nekik!)
Kupaktalanítani viszont nem szeretném a procit! -
peu407
senior tag
válasz
Howkeddlee #49242 üzenetére
Igen a kulcsszó a LINX alatt.Na most a kérdés az,melyik hétköznapi progi "kergeti" ilyen extrém módon a procit?Egyik sem. Próbálj ki több általad használt alkalmazást,hogyan alakulnak a hőfokok.Ezután lehet aggódni.Szerintem a te Noctuád is elég.Az egyik legkiválóbb léghűtő.De ha nagyon háklis vagy a hőmérsékletre,tényleg kupaktalanítani kell.
-
bombibmw
veterán
válasz
Howkeddlee #49245 üzenetére
Más beszállítótól szerzik be a két kompaktot.
A H110-nél már el van hagyva a corsair link,ami szerintem jó dolog.
Valamint ugye nagyobb hőleadó felület,nagyobb és halkabb ventik.
De csak elméletben,mert 14-eshez képest a H110 sem halk éppenséggel,ezért azonnal venticserét kell eszközölni,ha valaki a halkságot szereti és kényes rá.
A H110 olyan 35k,amihez a plusz ventik is hozzátesznek.
Ha ilyen magasan járatod a procit,ennyiből már kijönne egy épített víz is kicsit többért.
Én most ezt csináltam,miután visszavittem egy H100i-t.
Azt nem írom le még egyszer,hogy miért,majd olvass vissza egy kicsit,ha kíváncsi vagy.
Csak annyi,hogy nálam a H100i 3 fokkal előzte meg a Macho-t. -
válasz
bombibmw #49243 üzenetére
Köszi szépen a segítséged! Ezek szerint akkor a H100i-nél jobb a H110i? Igazából amit elsőre láttam a kettő között különbséget az az hogy a H110i-n 14centis ventik vannak,míg a H100i-n 12centisek,ugye a nagyobb radiátor miatt!
A proci előző gazdája azt mondta,hogy neki is ugyanígy 4,7ghz-en H100i alatt 80fok volt csak a proci,nálam ez ugyanúgy 4,7ghz-en csak D14-el hűtve 90fok,ugyanakkora feszt adva neki.
Azért az a 10fok nagyon nagy különbség,ezért is gondoltam arra,hogy a d14-et lecserélem valamelyik vízhűtésre... -
Tarill
őstag
nézegettem teszteket a corsair h60-ról de nagyon vegyes, van ahol nagyon rossz eredményeket írnak van ahol meg csak pár fokkal van elmaradva egy h100-tól... most akkor minek higgyen az ember?
-
bombibmw
veterán
válasz
Howkeddlee #49242 üzenetére
Szia!
Nem lesznek jobbak,mint a D14,viszont hangosabbak,drágábbak.
Szerintem az egyik megoldás,ha ilyen magasan járatod a gépet a proci kupaktalanítása,a másik épített víz.
Ha nagyon akarod a kompakt vizet,akkor H110,vagy NZXT Kraken X60(45000.-). -
Sziasztok!
Lenne egy 3770k procim,ami szeretnék hűteni! 4,7-en majd 90fokos már LinX alatt,úgy hogy egy Noctua D14 hűti. Van esélyem szerintetek arra,hogy egy Corsair H100i vagy H110i-vel ezt a hőfokot lejjebb tudjam vinni? Ha igen,melyik jobb,a H100i vagy a H110i?
Próbáltam rákeresni a neten különböző tesztekre,legfőképp olyanra,ahol ez a 3 hűtés egy tesztben szerepel,de eddig nem találtam!Köszönöm a segítségeteket!
-
busman12
csendes tag
Üdv mindenkinek
A gyári hűtőt cserélném le A10 5800K-as procin a memóriák hűtőbordásak így elég magasak (kb6cm)
a foglalat FM2-es(alaplap asrock fm2A85X EXTREME 4) a 160 magas csisszesen férne el a házban(az én mérésem alapján) ház(XDL Happy-31B http://www.xindonglin.cn/english/pro0102.asp )
tuning egyelőre nem de nincs kizárva úgy 10K környékén -
>Deego..
senior tag
válasz
speedydb23 #49233 üzenetére
Venti az nem lényeg, van 3 db WingBoot-om.
Unom a léghűtést, ki szeretném már próbálni a vizet. Meg amúgy is az a baj hogy a számomra megfelelő hűtők mind rálógnak a PCI-E foglalatra, mivel mITX a konfig.Ezért is érdekelt volna valami olcsó kompakt.
-
speedydb23
senior tag
válasz
>Deego.. #49231 üzenetére
i3-ra minek víz?
hangban nehogy azt hidd, hogy jobb egy komoly léghűtésnél... ahhoz cserélni kell a ventiket a radin, hogy hangban is jó legyen.
Szerintem próbálkozz egy Silent Wings 2 ventis hűtéssel, esetleg Brocken 2 vagy Scythe Ashura elvileg tesztgyőztes új ventivel van szerelve!
-
Tarill
őstag
üdv srácok! mi a vélemény az ilyen készre szerelt vízhűtésekről az "alsóbb" kategóriából? gondolok ezzel a 20k alattiakra, ezt a kettőt néztem konktétabban: CM Seidon 120M vagy CORSAIR Hydro Series H55 , egy 4670K beszerzésén ügyködöm ahhoz szeretnék valami jobbat a mostani tx3 evo-nál
-
KAMELOT
titán
válasz
bajnokpityu #49222 üzenetére
Scythe Ashura is nagyon jó hűtő. 13K
-
tgulyas
senior tag
Üdv , tudnátok javasolni egy Fx 8320 CPU -ra kompakt vízhűtést .
-
Oliver8602
csendes tag
Köszönöm a válszokat.
Lenne kérdésem és ezekkröl mi a véleményetek Thermaltake CL-P0597
Cooler Master Hyper 412 Slim -
bajnokpityu
félisten
Scythe Ninja 3 Rev. B 12500ft.
Minimumra vettem a ventit, ház hátsó ventijét is kivettem, így csak erős terhelésre jön meg a hangja, pont ilyen procit használva, nagyon picike tuninggal.
-
syberia
veterán
válasz
Oliver8602 #49220 üzenetére
Ha van rá kereted kicsivel 10k fölött: EKL Matterhorn Pure
Nekem ez van és hibátlan: néma és hatékony, terhelés alatt sem válik hallhatóvá. NT-H1 pasztával használom már a második i5 procin -
Oliver8602
csendes tag
Sziasztok.
Szerintetek i7-2700K milyen hűtőt érdemes pakolni.60-62C mozog ha dolgozik.
Köszi a válaszokat előre is
-
DoxaM
aktív tag
válasz
Potzee #49216 üzenetére
Hát, megmondom őszintén már gőzöm sincs a ház típusáról, de megerőltetem magam pill (na megvan, raidmax ninja
) , egyébként a magassága mindegy, hogy mennyi...levettem a ház oldalát.
Szóval, amit ajánlotok 3-at abból végülis mindegy melyiket veszem, kb ugyanaz a hatásfok?
-
DoxaM
aktív tag
Sziasztok,
Szeretnék hűtőt cserélni lassan (vagy azonnal
) egy q6600-on.A mostani egy CM hyper tx2-es, amivel egyébként az égvilágon semmi baj nincs, talán annyi, hogy húzott procinál "loadkor" picit hangos a venti 1800rpm (meg kevés a cső
).Szóval, ha valakinek esetleg kellene egy ilyen (akár cserébe) az itt most találhat jó áron, viszont az utódjánál nem tudok dönteni..ha lehet, használtat vennék én is, 6-7k környéke.Mugen 2-nél esetleg van jobb ebben a sávban?ninja?Az a brocken 1- az esetlegesen jobb lehet, vagy gáz, hogy a gpu-ról szívja a forró levegőt?vagy van más még? (alaplap p5kc, normál ATX házban)
Előre is thx
-
Dalzarus
tag
Fx 6300-ra milyen hűtőt raknátok ami belefér ebbe a dobozba?
-
Malamute
tag
kromatika: köszi, akkor azt veszem
-
Merlinclub
senior tag
válasz
bajnokpityu #49206 üzenetére
Arra szinte a gyári is elég, de a felsoroltak közül kacagva bármelyik.
A lehúzott Alpenföhn Panorama Athlon X2 6400-at is csendben és jó hőfokon tartotta HTPC házban. A táp hangosabb volt -
KAMELOT
titán
Noctua NH-U14S Kis teszt! Jó hűtő ez.
-
bajnokpityu
félisten
válasz
Merlinclub #49205 üzenetére
10cm magas htpc házban egy alap i3 vagy i5 procit. se tuning,semmi nem lesz.
-
Merlinclub
senior tag
válasz
bajnokpityu #49204 üzenetére
Mit akarsz hűteni?
-
bajnokpityu
félisten
köszönöm mindkettőtöknek. Sztem big shuriken lesz. egyszerűen legszimpatikusabb.Az alpent a linkelt fórumon lehúzták,mint fene, shuriken legkiseb fordulatszáma 500,és reményeim szerint a zene,filmlejátszás közben nem is megy sokkal föntebb.
thermalright is tetszik,de nem értem, itt a ventit még külön meg kell venni hozzá?
-
Merlinclub
senior tag
válasz
bajnokpityu #49200 üzenetére
Alpenföhn Panorama és Silvretta, Thermalright AXP-100, Prolimatech Samuel, Scythe Shuriken familia, Noctua NH-L9 A és I verzió
-
Potzee
addikt
válasz
bajnokpityu #49153 üzenetére
Noctua NH C14
Thermalright AXP-100
Scythe Big Shuriken 2 Rev. B
(én ezek közül választanék, amennyit enged az anyagi keret...tudtommal a legmelegebb i5 is 77W TDP értékkel bír, tehát még egy kis tuning is belefér, pláne a Noctua-val...)
Ha nem HTPC házba kell akkor elég lehet egy topflow cooler is (138 mm magas) pl. BeQuiet! Shadow Rock Topflow SR1 vagy egy Scythe Grand Kama Cross Rev.B -
syberia
veterán
válasz
bajnokpityu #49200 üzenetére
Új hozzászólás Aktív témák
A topik célja, hogy a fórumozóknak segítséget nyújtson processzor léghűtések kiválasztásához. Kérdezés előtt kérlek töltsétek ki az összefoglalóban szereplő 6 pontos kérdéssort, amivel az ajánlást segíteni tudjátok. Ebben a topikban nem foglalkozunk kompakt vízhűtésekkel (AiO).
- Teszt DeepCool AK400 Digital: hűtés extra kijelzővel
- Teszt DeepCool Assassin IV: egy igazán különleges toronyhűtő
- Teszt DeepCool AK500 hűtő: elegancia magas áron
- Teszt Megvan-e 250 watt? Jonsbo HX6250 hűtő tesztje
- Teszt DeepCool AK400 hűtő: elegancia és hatékonyság
- Teszt DeepCool AK620 hűtő: színes LED-ek nélkül is megkívánjuk
- Teszt A Zalman CNPS20X trónfosztásra tör a léghűtések piacán
- Teszt Noctua NH-U12A: a hűtők új királya?
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- eBay-es kütyük kis pénzért
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- Milyen TV-t vegyek?
- World of Tanks - MMO
- Kamionok, fuvarozás, logisztika topik
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- ZIDOO médialejátszók
- További aktív témák...
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- ÚJ Lenovo LOQ 15IRX9 - QHD 165Hz - i7-13650HX - 16GB - 1TB - RTX 4060 - Win11 - 3 év garancia - HUN
- LG OLED & OLED evo Televíziók -30%
- Honor Pad X8 64GB, Wi-Fi, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Microsoft XBOX One S 512GB lemezes játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest