- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- TCL LCD és LED TV-k
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- OLED TV topic
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Ventilátorok - Ház, CPU (borda, radiátor), VGA
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Milyen videókártyát?
- Milyen egeret válasszak?
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
Ajánláshoz szükséges kérdések (alkatrészeknél pontos megnevezést kérünk)
1.: Mennyit szánsz a hűtőre?
2.: Milyen házba kerül?
3.: Milyen alaplapra lesz?
4.: Processzor és videókártya típusa?
5.: Ramok pontos típusa?
6.: Egyéb igények? (szín, RGB, stb.)
>>> Ajánlott léghűtések és paszták táblázata - 2025 <<<
-
Qru
MODERÁTOR
(rögzített hozzászólás)
Felmerült az igény egy CPU léghűtés kibeszélő topik iránt, ami megnyitásra került.
A jövőben itt csak a konkrét választással/vásárlással kapcsolatos dolgok kerülnek a kibeszélő topikba pedig a minden más (tesztek, vélemények, tapasztalatok).
Új hozzászólás Aktív témák
-
dav<3
tag
Termalteke Frio-t néztem ki magamnak. Nos a házamba 155mm fér be a Frio viszont 165mm DE a tetején van egy piros kis fogóka aminek nem látom funkcióját ha azt levgánám/leszedném akkor nyerhetnék vele 1 cm-t? Valaki akinek van nem tudná lemérni nekem? Bármi segítséget elfogadok!
Peace
-
gyáliSanyi
őstag
Sziasztok!
Milyen programmal tudom leellenőrizni azt, hogy a processzor jó vagy hogy egy kis fesznövelésnél még megfelelően működik-e?
1-2 programra gondoltam csak. -
kromatika
veterán
bocs ez dupla lett.
-
dav<3
tag
Helló tudna valaki ajánlani valami durva hűtést procira 155mm-ig? max 20k-m van rá!
-
Potzee
addikt
válasz
Gery15 #44118 üzenetére
Na, Gery15, tessék! Itt van neked Z600!
csak halkan jegyzem meg, hogy nálam a HR-02 Macho Full passzívan (nincs venti a házban, sem a cooleren!) egy (max.65W TDP) procit 40 C fokon tart netezés közben -
zsoca74
csendes tag
Sziasztok 2 cpu hűtést néztem ki magamnak de nem igazán tudok választani. Az egyik az Alpenföhn Brocken a másik pedig Scythe Mugen 3 vagy esetleg Scythe Mugen 3 Rev.B PCGH-Edition. A cpu egy amd phenom ii x4 965. Szerintetek melyik lenne a legideálisabb választás?
-
hommeros
őstag
Hello!
AM3+-ra keresnék én vízhűtést. Tud valaki ajánlani valami okosságot 25k-ig?
-
canniball
nagyúr
-
G@ß!
őstag
Amd Ahtlon 64 2200+ (1800mhz) socket 939re milyen hűtőt ajánlanátok? Ventit automatikusan cserélnék egy 800rpm-es s-flexre.
Gábor -
kromatika
veterán
válasz
Gery15 #44177 üzenetére
miért nem ajánlották?pl a méltán ajánlot brockent,1200rpm fölött már veri
[link] én is teszteltem mind ketőtt,és nálam kicsit még jobb eredmény hozott a true.Nálad kimondottan fontos a tuning teljesítmény,akkor nem értem ki és miért nem ajánlotta.Az thermalrigt extreme 120,mind a sima mind a black,nem mai darab,de még mindíg az egyik legjobb egy tornyos bordák közé tartozik,ha a tuning teljesítmény fontos.És nem utólsó szempont ,hogy a mérete is elég kompakt,magas bordás ramok is elférnek alatta.
-
válasz
Silentfrog #44022 üzenetére
No megvan a vélemény, most sikerült beüzemelni. Nagy térben vagyok nyitott oldallapokkal, de 1300-on van kis hangja a ventinek. Gyári hűtő, gyári órajel, IBT, 78-82°C terhelve, ezzel 51°C fölé nem ment. Felszerelés kicsit macerás volt, de felment. A maszatot rendesen fogja
-
kromatika
veterán
válasz
Geresics #44172 üzenetére
Szia. Alpenföhn K2 nem jó ár érték arányú hűtő.Erősen túl van árazva.És csak extrém tuningnál hoz max 2 fokot, pl házon belül a Brockennel szemben.Ezt már neked kell eldönteni hogy megéri e a dupla árat egy olyan minimális különbség amit te ki sem használsz.Ebben az esetben ennyiért THERMALRIGHT ARCHON-t vennék.
-
kromatika
veterán
válasz
Gery15 #44170 üzenetére
Q9500 -hez 3.6 fölé a felsoroltak közül a Thermalright True Black elsősorban,vagy l még a Brocken.amiket felsoroltál,a mine 2-őn kívül mind használtam és teszteltem.Most egy hr2 macho-t tesztelek. True Black-ra vegyél egy jó légnyomású 1200 vagy 1500rpm-es ventit(pl a delta nagyon passzol hozzá) és tuningban nagyon király eredményeket lehet elérni vele.nagyságrendekkel jobbat mind a EKL Cold Tower-el.
-
Geresics
addikt
Kicsit módosultak a keresési paraméterek, ezért inkább újra kérdezek:
- i3-2120-hoz olcsó, de jó hűtőt keresek. Ami eddig szóba került: TX3, Alpenföhn Sella, Zalman CNPS5X Performa. (A Xigmatek nem tűnik túl jó márkának, de csak mert előítéletes vagyok, és név alapján ítélek
)
- i5-3570K-hoz Alpenföhn K2 megfelelő tud lenni (épeszű, nem extrém tuninghoz)?
-
bb0t
őstag
Sziasztok!
Az a problémám, hogy a gépem hangja átlépte a tűrésküszöbömet. Van bent ugyan két 12cm-es venti (ezeket lehúzva sem sokkal halkabb) de én az fx6100-asom gyári hűtőjére gyanakszom. (Nem hiszem, hogy a 7770-es sapphire ventije lenne a hangos)
- Az lenne a kérdésem, tudja-e valaki, hogy kb hány dB a gyári hűtő
- Ha vennék egy újat jelentősen csökkenne-e a zaj
- Ha igen, tudnátok-e javasolni az olcsó kategóriából valamit?Egyébként a ház oldalán van még két 12 centis ventinek hely, de feleslegesnek tartok 4 ventit ehhez a konfighoz, ha azokat a "lyukakat" valami hangszigetelő cuccal lefedném az venne le a hangból?
-
csabcsi_83
csendes tag
Sziasztok!
Köszönöm Nektek, hogy segítetek a helyes döntéseket meghozni, a megfelelő terméket megvenni. 1-1 vásárlás előtt mindig idejövök olvasgatni az adott topic-ot, és kibogarászom mit érdemes vennem. Így történt ez a hétvégén is, ma pedig megvettem az új hűtőm: Cooler Master Hyper TX3 Evo
Nagyon meg vagyok elégedve a teljesítményével, és gondoltam megosztom én is a tapasztaltakat:
Phenom II 925 a gyári hűtőjével (igaz már kicsit porosan és a 2 éves pasztával) tuning nélkül: idle 53℃ futva 71℃. A TX3-al: idle 31℃ futva 42℃.
Tuning esetében (FSB 200-ról 240-re): régi hűtővel 88℃ idle, pörgetni nem is mertem.. Az új hűtővel idle 36℃, Prime95 futva max 52℃.
Nagyon halk, a hangját a táp ventilátora elnyomja. Végső soron meg kinézetre is egy szép darab..
Tehát remek választásnak bizonyult, csak ajánlani tudom! -
G@ß!
őstag
Jó ez a Macho...de iszonyat nagy...egy True black sokkal kisebb helyen elfér.
-
zsoca74
csendes tag
Sziasztok valaki használ Xigmatek Dark Knight cpu hűtőt? Ár érték arányban szerintetek megállja a helyét?
-
Borisz76
nagyúr
válasz
Silentfrog #44163 üzenetére
Én itt rendeltem.
Nem olcsó de remek ház.
-
Borisz76
nagyúr
A gépemet kicsit meghúztam....
Alapjáraton 30-40 fok között ugrál a Core Temp szerint a proci. Most is csak 1.6 GHz-en megy.
Ha kell a kakaó akkor a Turbó módban 4 GHz-ig is felkúszik a sebesség.
Én manuálisan 4.9 GHz-ig jutottam stabilan, játékokban, léghűtéssel.
5 GHz-en viszont egy idő után 90 fok fölé kúszott és lelőtte magát.Nem tudom ,hogy ez mennyire jó eredmény egy i7-3770K és Noctua NH-D14 párostól ?!
Hirtelen ennyi.
-
Gery15
addikt
Sikerült leszűkítenem a kör 5 hűtőre.
Most már csak a ti segítségeteket kérném ismét, hogy melyikkel járnék a legjobban? Alpenföhn Brocken, Thermalright True Black, Scythe Mine 2, Scythe Ninja 3 rev. b, Thermalright Macho.
Szerk.: Még találtam egy ilyet is. Scythe Mugen 3 rev.b PCGH-EDITION
-
Genis
csendes tag
válasz
kromatika #44156 üzenetére
Sziasztok!
Az alábbi hűtök jönnek számításba nálam, az itt fórumozok szerinti ajánlások egy i3 2120-as procihoz (1155)
(később nagyobb i5-re akarom cserélni)Vélemények? hangtalanul teszik ezek a hűtök a dolgukat? Húzni nem szeretnék, csak a jelenlegi gyári hütő nagyon zavar hangos.
Xigmatek Loki SD963
EKL Alpenföhn Sella
Xigmatek Gaia SD1283 -
Apollo_21
addikt
válasz
Fr@nkieWilde #44146 üzenetére
Szerintem igen. bár nálam egy dobozban pihen elég régóta
-
canniball
nagyúr
Tiszteletem!
FM2/univerzális, top-flow, cserélhető 120-as venti - a Scythe Big Shuriken 2-nek (kb. azonos árban) mik az ellenfelei?
-
kromatika
veterán
válasz
Geresics #44155 üzenetére
szia.tx 3 nem jó érték arányú hűtő.ugyan annyiért,sőt sok helyen olcsóbban ,jobb vétel a Xigmatek Loki SD963[link] mind hangban,mind teljesítményben jobb mint a tx3.sőt az EKL Alpenföhn Sella is jobb vétel. [link]de én a helyedben,ha bele fér plusz 1500FT,főleg ha később i5-is szóba jön (bár a loki is elbir vele tuning nélkül) Xigmatek Gaia SD1283 vennék.Ez már 12cm-es ventivel szerelt hűtő.Tehát halkabb,és hatékonyabb minta a 9cm-es társai.Már régóta az eggyik legjobb ár értékű hűtő a kategóriájában.I5-re alap feszes tuninghoz is megfelelő.
-
Geresics
addikt
Helló!
Szégyenlem magam, de nem tudok jelenleg visszaolvasni, ezért inkább kérdezek.
Keresek i3-2120 és i3-3220 CPU-hoz hűtőt! Mindkettő gép főleg játékra van használva, és bizony a gyári hűtő hangosnak bizonyult...
Eddig egy kiszemelt van, a TX3, de az is csak azért, mert a 775 idejében a TX2-vel nagyon elégedettek voltunk, illetve olcsó!
A kérdés:
i3-2120-hoz milyen olcsó hűtő volna jó? (FC3 alatt 61°C-ig melegszik, és hangos)
i3-3220-hoz milyen hűtő volna jó, figyelembe véve, hogy később i5-3xxx-re akarom cserélni?Előre is köszi!
-
kromatika
veterán
válasz
Silentfrog #44152 üzenetére
köszi a válaszokat.
-
Silentfrog
veterán
válasz
kromatika #44150 üzenetére
Én innen" épitkezek "amit mondtak a többiek
Nemrég vettem a Ninjat és itt kérdezősködtem,én is Brockent akartam
Alacsony fordulaton nem jónak írták a Brockent sűrű a lamellái.
A macho meg direkt alacsony illetve passziv üzemre való.
Ha találgathatnék azt mondanám ,hogy a macho jobb passziv illetve félpasszív hűtés mellettNem tartalmazza ha jól tudom 1100ft vagy valami ilyesmi a postaköltség,de fel van tüntetve az oldalon az is!
-
kromatika
veterán
válasz
Silentfrog #44149 üzenetére
köszi.és szerinted halk működésnél is jobb mint a brocken?egyébként merlinnél a ki írt ár tartalmazza a postát?
-
kromatika
veterán
válasz
Silentfrog #44144 üzenetére
ninja 3 már volt,de akkor még tuninoltam keményen,és úgy egy kicsit kevés volt.de nagyon jó hűtő.
azonos áron te melyiket választanád?mine2 vagy macho? matyiroli:én is a loki-ra szavazok.
-
Fr@nkieWilde
senior tag
Sziasztok!
Cooler Master GeminII elég lehet-e egy Phenom 955 BE C3 tuninghoz?
Csak top-flow hűtök jöhetnek szóba, amik azért elég ritkák, főleg jó áron.Mit szóltok?
-
matyiroli
tag
Sziasztok!
El kéne végre döntenem, hogy melyiket válasszam 750k-hoz?!
-EKL Cold Tower Merlin Edition
-Xigmatek Loki SD963
Várom a javaslatokat!
Üdv. Roland -
kromatika
veterán
szerintetek?
-
kromatika
veterán
válasz
Silentfrog #44141 üzenetére
Igen ám ,de mi van akkor ha fix 800-ról lenne szó.ami ugye pont a közép út.mine 2 vs macho érdekelne.
-
-
kromatika
veterán
válasz
Potzee #44126 üzenetére
találtam tesztet macho vs brockenről.érdekes és eléggé részletes ez a teszt.főleg a vándor brocken teszt sorozathoz képest.[link] itt 800-tól 1800rpm-ig mindenhol 5-6 fokot ráver a brockenre,és a D14-től is jobb 2-3 fokkal a macho(na ez szinte számomra hihetetlen,főleg nagyobb fordulaton) És még az is megdöbbentett, hogy a matterhorn és a norvand is jobban szerepel minden tartományban mint a brocken.ki tudja mi itt már az igazság.
-
kromatika
veterán
válasz
jookomak #44125 üzenetére
Köszi.Amúgy nem annyira más kategória a két hűtő,mert a brocken is a 2mm lamella távolsággal eléggé szellős bordának mondható.Potzee neked is köszi.Utána nézek még pár tesztnek.Az az igazság hogy kicsit bánom hogy eladomaz IFX 14-et,mert az mind kettőt veri szerintem,de mATX re,és mivel már tuning nincs,szelősebb bordára akarok hamarosan váltani.
-
Potzee
addikt
válasz
kromatika #44120 üzenetére
Sajnos saját tesztet nem tudok mutatni...
A Brocken egy Q6600-on dolgozik (IDLE 30-32C fok a gyári AF Purple 120 ventivel 850rpm-en de egy eléggé zárt Chieftec házban...alatta egy 8800 GTX...huhhh, két meleg cucc...), a HR-02 pedig passzívan hűt egy E5300-at (IDLE-40 C fok - Full LOAD-69 C fok Prime95-tel fűtve NZXT Tempest 410 házban, házventik és a gyári TY-140-es venti nélkül) A Macho-t ventivel még nem is használtam huzamosan...
Terveztem, hogy egyszer mindkettőt - és a héten beszerzett Ninja Mini-t - ráültetem ugyanarra a CPU-ra...pl. a Q6600-ra, de mindig csak halogatom...Merlin oldalán vannak jó tesztek a Brocken-ről! [link]
Ha valahol találok egy használható tesztet, akkor feldobom! -
Potzee
addikt
válasz
Silentfrog #44115 üzenetére
Oka nincs...de néha Brocken sincs...
Én továbbra is nagyon jó coolernek tartom! Aki hozzájut, vegye meg!
Egyébként hamarosan érkezik a Brocken 2...én már azt várom...és, akkor hátha lentebb megy az első generáció ára... -
Gery15
addikt
válasz
Silentfrog #44119 üzenetére
Tudom, tudom.
De azért szvsz adhatnának valami a kinézetre is.
-
kromatika
veterán
válasz
Silentfrog #44119 üzenetére
szia pootze.tudnal esetleg tesztet mutatni ahol macho hr2 vs brocen szerepel.kivanci lennek mennyivel hatekonyabb a hr2 kb 1000rpm en.
-
Gery15
addikt
válasz
Silentfrog #44117 üzenetére
Jobban bejön, mint ezek a nagy...
Egy jó kis Z600 kellene nekem, de az meg sajna már nincsen.
-
Gery15
addikt
válasz
Silentfrog #44115 üzenetére
Értem, csak nagyon ocsmányak.
-
Gery15
addikt
Párnapja vettem egy használt Q9550-es procit és szükségem lenne egy normálisabb hűtőre, mert most még elszaladgál tuning nélkül az EKL Cold Towerrel, de nyáron a nagy melegben már kevés lesz.
A max keretem 15k lenne, nézegettem én, de nektek hátha lenne más alternatívátok. A kiszemeltek: Alpenfoehn Matterhorn Rev.B, Alpenföhn Matterhorn Shamrock Edition, Xigmatek Dark Knight Night Hawk Edition. Melyiket ajánljátok leginkább?
-
bigsee
addikt
válasz
bigsee #43597 üzenetére
Nomégeccer:
Van itt aki "modern" konfigot hűt ezzel: Scythe Grand Kama Cross Rev. B?
A RAM-ok és a FET-ek no és a chipset miatt gondolkodom rajta, nyárra milyen fasza lenne...
-
cousin333
addikt
Sziasztok!
A kérdést egy másik topikban is feltettem, de itt talán előbb kapok rá választ.
Új gép vétele előtt állok, amit már tervezgetek is egy ideje. Nagyjából összállt, hogy mit szeretnék, de felmerült némi probléma, ebben kérnék tanácsot.
Tehát a gép fő vonalakban (legalábbis ami a problémát érinti): Intel i5 LGA1155 foglalattal, mindezt mini-ITX lapba és diszkrét VGA-val. A cél az, hogy a processzort (is) minél halkabban tudjam hűteni, lehetőleg teljes terhelésen is (tehát azért nem CPU Burnnel - TDP 77W).
A fő fejtörést egy komolyabb (torony)hűtő használata okozná, mivel azt "hagyományos" módon beszerelve a csodás, 7-es chipkészletes 1155-ös mITX lapokba egyszerűen kitakarná a VGA-nak szánt PCI-E foglalatot. Van erre valami megoldás, mondjuk egy 90-kal elfordítva beszerelhető hűtő képében? Vagy maradnak a kis, zárt, vizes megoldások?
ui: Az ASUS-nak van egy lapja, ahol a CPU foglalat a lap közepén van, de ott meg más problémák lehetnek, arról nem is beszélve, hogy >50 ezer Ft.
Köszönöm!
Új hozzászólás Aktív témák
A topik célja, hogy a fórumozóknak segítséget nyújtson processzor léghűtések kiválasztásához. Kérdezés előtt kérlek töltsétek ki az összefoglalóban szereplő 6 pontos kérdéssort, amivel az ajánlást segíteni tudjátok. Ebben a topikban nem foglalkozunk kompakt vízhűtésekkel (AiO).
- Teszt DeepCool AK400 Digital: hűtés extra kijelzővel
- Teszt DeepCool Assassin IV: egy igazán különleges toronyhűtő
- Teszt DeepCool AK500 hűtő: elegancia magas áron
- Teszt Megvan-e 250 watt? Jonsbo HX6250 hűtő tesztje
- Teszt DeepCool AK400 hűtő: elegancia és hatékonyság
- Teszt DeepCool AK620 hűtő: színes LED-ek nélkül is megkívánjuk
- Teszt A Zalman CNPS20X trónfosztásra tör a léghűtések piacán
- Teszt Noctua NH-U12A: a hűtők új királya?
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Gyúrósok ide!
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- Építő/felújító topik
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- BestBuy topik
- Facebook és Messenger
- Spórolós topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest