- Dedikált NPU-t tervezne az AMD?
- És akkor egy fejlesztőstúdió rájött, hogy vissza is élhetne a felskálázással
- 4 billió dollárt ér a Microsoft, 500 milliárd dollárral lőttek ki az AI-cégek
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Kínai kézbe kerül a MediaMarkt áruházak tulajdonosa
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- Apple MacBook
- Milyen házat vegyek?
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Milyen monitort vegyek?
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
Ajánláshoz szükséges kérdések (alkatrészeknél pontos megnevezést kérünk)
1.: Mennyit szánsz a hűtőre?
2.: Milyen házba kerül?
3.: Milyen alaplapra lesz?
4.: Processzor és videókártya típusa?
5.: Ramok pontos típusa?
6.: Egyéb igények? (szín, RGB, stb.)
>>> Ajánlott léghűtések és paszták táblázata - 2025 <<<
-
Qru
MODERÁTOR
(rögzített hozzászólás)
Felmerült az igény egy CPU léghűtés kibeszélő topik iránt, ami megnyitásra került.
A jövőben itt csak a konkrét választással/vásárlással kapcsolatos dolgok kerülnek a kibeszélő topikba pedig a minden más (tesztek, vélemények, tapasztalatok).
Új hozzászólás Aktív témák
-
popey37
addikt
kis segítség kellene, még midig hűtővásárláson nyüglődök, van 3 jelölt:
Big Typhoon 14PRO
thermaltake hyper212 plus
zalman9700
E8400-re kell, tuningal.
ki melyiket választaná? -
Qru
MODERÁTOR
válasz
poczabence #20296 üzenetére
Bőven, haver 4GHz-re húzott i7-et hűt vele. Esetleg ami még ajánlott a Coolink Corator DS. Az is megnézheted.
-
Henk
veterán
válasz
speed3456 #20294 üzenetére
Ha a teljesítmény nem is javul de a hangja biztos kisebb lesz ha ventit cserélsz rajt, most néztem 1500-4000 rpm között szabályozható a ventije. Egy 9-es venti 4000 rpm-en már nem csendes. Mondjuk azt nem tudom, hogy van rajt a venti rögzítve mert nem látszik attól a mókás burkolattól, nézd meg, hogy tudod e rögzíteni valahogy a normál keretes ventit.
-
speed3456
aktív tag
Sziasztok! Lenne egy nagy kérdésem.
Van egy Thermaltake Beetle CPU hűtőm. Jól hűt csak az a baj hogy elég hangos még akkor is ha lecsavarom a venti fordulatát minimumra. Ha leszedném a műanyag burkolatot és tennék a bordázatra egy 8cm es coolert akkor szerintetek jobban hűtene vagy legalább megtartaná a jelenlegi hőmérsékletet? Nem szeretnék új hűtőt venni de ez már nagyon hangos és ha feltekerem.... a hajam égnek áll.
-
-
poczabence
tag
Hello!
Hamarosan lecserélem a mostani procimat egy q9400-as procira. Így az eredeti inteles hűtést is lecserélném mugen 2 rev. b-re. Ezzel kapcsolatban két kérdésem lenne:
1, Létezik a mugen 2-nél jobb hűtő hasonló árkategóriában? egyáltalán megéri ilyet vennem?
2, ha igen, akkor az alaplapommal nem lesz gond? a ramok, illetve a heatpipe-ot nem fogja zavarni?Köszi a válasz(oka)t!
Bence -
Henk
veterán
Gyári hűtő nem igazán tuningra való, kicsit emeld az órajelet aztán futass egy tesztprogit, mondjuk Linx meg közbe figyeld a hőfokokat. Ha Linx-el nem megy 80 fok fölé az jó mert normál használat mellett nem melegszik ennyire. Addig húzd, hogy ezt a határt ne lépd át. Van aki szerint mehet 90-ig is egy ilyen teszt alatt de én addig biztos nem engedném. Meg a gyári hűtő marha hangos lesz ilyen terhelés mellett. Konkrét órajelet nem tud senki mondani, hogy meddig emeld mert függ a procitól, házszellőzéstől, stb. Próbálgasd ki meddig elfogadhatóak a hőfokok. Viszont ha tuningban gondolkodsz mindenképpen érdemes egy komoly hűtőt venni rá mert az i7 elég melegedős.
-
pzske
aktív tag
Sziasztok !
Most rakok össze 1 I7-es configot 1 930-val 1 Asrock X58 extreme3-ban. Szerintetek alapfeszültséggel a gyári hűtővel mennyit lehet rajta húzni ?
-
Henk
veterán
válasz
bmwsan #20283 üzenetére
Ha nem lesznek magas hűtőbordás ramjaid, elég helyed van és nem zavar a valamivel hangosabb venti és megér nekem az a pár fok 5k-t akkor veheted a Noctua-t is. A Corator-ról van írás a logout-omban abban benne van a pasztája is, hogy milyen.
Ja, a freezer 7 pro rev.2 amd-re csak úgy szerelhető fel, hogy a ventije a ház tetejével párhuzamos. Ez nem mindenkinél előnyös így. -
adamp
csendes tag
Sziasztok!
10 ezer forint környékén milyen hűtőt ajánlotok AMD 5200+ -hoz? Jelenleg Cooler Master TX2-m van, ettől valamivel csendesebbet szeretnék. (Lehetőleg a hűtési teljesítmény se legyen kevesebb.
)
-
bmwsan
senior tag
Sziasztok
Mostanában szeretnék majd picit gépet újítani, és úgy néz ki hogy i5 750/760 lesz a gépben.
El is döntöttem hogy veszek mellé egy Coratort, de valamilyen elvetemült gondolattól
vezérelve a minap meg néztem a Noctua NH-D14-et.Azóta nem tudom hogy melyik lenne a jobb, meg éri vajon a Noctua a +5K?
Esetleg van vkinek tapasztalata Corator és Noctua gyári hűtőpasztájával?
A hellyel elvileg nem lesz gond, viszonylag jó szellőzésű házba kerülne.
A rögzítésük ugyanolyan szóval pofon egyszerű...
Bármiféle tapasztalatnak örülök.Előre is köszi.
-
Henk
veterán
válasz
Mlnr To'm #20280 üzenetére
Szerintem ha körültekintően jársz el nem szabad semminek tönkremenni, milliószor szedtem szét a gépet főleg a hűtő tesztek miatt de soha semmi gond nem volt. Nekem ár/teljesítményben a Coolink Corator volt eddig a favorit, azt nyugodtam merem ajánlani, halk és erős hűtő.
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
Mlnr To'm #20277 üzenetére
hidd el azt a bajlódást abban a pillanatban, amikor először indítod a gépedet, el fogod felejteni.
első alkalommal amikor felraktam a jelenlegi hűtőmet ráment egy délután (de, papíron be se fért a házamba!), viszont a windows indulásának pillanatában már mosolyogtam. belépve az everestbe főleg, pedig akkor még kissé rosszul is raktam fel (de, nem fért be a házba és mellesleg a piacon lévő egyik legmacerásabban szerelhető darab), azonnal 15 fokot vert a gyári hűtőre. aztán megigazgattam, és lett belőle 25. venticsere és polír után 40. és még mindig halkabb volt. volt utánna ideiglenesen AC7em, de amint megint megvolt a megfelelően nagy házam, jött vissza a kisé nehezen szerelhető de remekül teljesítő merevítős hűtő.
másrészt meg az ember egyszer felrakja, aztán utánna már nincs vele több macera. ne félj tőle, ezek a hűtők úgy vannak megcsinálva, hogy az ember fel tudja rakni.
az elszállt procira: hm, fura. én anno a socketjében meg is reptettem másfél éve két procit, ebből az egyiken a félkilós gyári hűtő is rajtvolt. reptéren néztek is, hogy ez meg mi. esetleg arra ügyelj, hogy ne a szőnyegen szereld, az a statikus feltöltődés miatt problémás lehet.
leghalkabb a CoolerMaster Z600 illetve a Thermalright HR02, ezek passzívak
. alacsony légszállításra is elvileg jók, de azt a szegmenst annyira nem ismerem, hogy éppen mit érdemes venni.
-
Mlnr To'm
tag
kb 1 éve egy házcserénél elszállt a procim (AMD phenom X4 9850 130 GBP volt annó), holott se a hűtőt nem szedtem le, se nem bántam rosszul az alaplappal, azóta tartok attól hogy kivegyem az alaplapot a házból, nem hogy még "szét is csavarozzam".
Megbízom bennetek, azért is tettem fel a kérdést, csupán ez a rossz élmény aggaszt.Asszem rá sikerült dumálnotok. Ebben az esetben mi lenne a leghalkabb? 15-20e Ft-ig vagy 50GBP-íg?
-
-
Benhill
senior tag
-
Roliiii
aktív tag
sajnos penge nincs a közelembe, az a furcsa hogy kb 3 honapos a paszta ami rajta volt és máris igy összegyogyult. probáltam feszegetni, de mégmindig semmi, megse mozdul csavargatástol se adja meg magát. Kezdek kétségbe esni hogy örökre egyek lesznek vagy megsérül a proci a probálkozások alatt
-
Bagira01
veterán
Sziasztok!
Tru120ex teljesítményéhez hasonló hűtő kéne, de el kéne h férjen egy Cooler master rc 360-as házikóba (W) 148 x (H) 360 x (D) 439 mm -
Roliiii
aktív tag
kéne egy kis segitség, ma váltottam quad core ra, de amikor a 2 magos procit akartam kiszedni valahogy nem jöt le a hütö rola és ugy jöt ki a hütö a gépböl hogy a proci rávan gyoygulva az aljára:S valaki segitene hogy hogy válaszam le a procit a hütö aljárol? sima fehér paszta volt rajta.
-
Genji
őstag
Sziasztok!
Thermaltake Big Typhoon 120 VX -- ehhez hasonló kialakítású hűtő kellene nekem s1156-ra. A magasított hűtőbordás ramok nem férnek el másképpen a micro lapomon. Köszi! -
Henk
veterán
válasz
Mlnr To'm #20264 üzenetére
Az Xtreme sem hangos csak elég spéci megoldással van benne a venti, nem igazán lehet cserélni. Ha halk hűtő kell és az ára sem az elsődleges szempont akkor én olyat vennék amin cserélhető 12-es venti van így lesz egy jó bordád és olyan halk ventit választasz rá amilyet csak akarsz. Én régóta így csinálom.
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
Mlnr To'm #20264 üzenetére
amíg nincs megterhelve, addig nincs sok hangja, legalábbis engem nem zavart.
mennyibe kerülne az Extreme?
az a helyzet, hogy én valami backplatehűtős darabot vennék mindenképpen, úgy általában jobban rászorul a hűtő a procira. szerelés persze nagyobb probléma, de 3 óránál többet semmiképpen nem szívharsz vele (beleértve lapkiszedés lapvisszarakás és két kávészünet), de inkább kevesebbet. van persze pár hűtő, amit tényleg szívás szerelni, de annyira nem gyakoriak.
ha a pénz annyira nem számít, és a házban van hely, akkor érdemesebb nézegetni a nagyobb, szellősebb lamellázatú hűtőket is, egy lassú, 120/140es ventivel megtámogatva zaj/hő arányban el kell verniük az AC7et. viszont azok már nem lesznek annyira olcsók.
-
Mlnr To'm
tag
válasz
proci985 #20261 üzenetére
Húzni nem akarok, csak halkítani a gépen, a pénz meg annyira nem számít.
Ebben az esetben is inkább ac7?Egy PH cikkben olvastam hogy mennyire halk volt az Xtreme azért kacsingatok felé, meg mert a hivatalos oldalon úgy láttam nem nagy kunszt a felszerelése. AC7 hangjáról pedíg sajnos nem találtam semmit
-
Pety97
csendes tag
hali!
szerintetek milyen hűtőt vegyek egy 775-ös Intel Celeron D 352-re?(3,2GHz)
az ára azárt ne az égbe legyen.. -
proci985
MODERÁTOR
válasz
Mlnr To'm #20242 üzenetére
Freezer Xtremeről úgy hallottam, hogy az árához képest gyenge. az AC7 jó hűtő, de nagyot nem fogsz tudni vele húzni. viszont ha szempont a fogyasztás tuning közben (magyarul nem akarod kitaposni a procit), akkor meglepően jól teljesít. 150Wig elég.
socket775ön se kellett a hátuljára semmit rakni. a leszorítóereje lehetett volna jobb is, de a célnak megfelelt.
-
Henk
veterán
válasz
viktor82 #20258 üzenetére
Azzal sem jársz rosszul, én is komolyan gondolkodtam rajt mert akkor jelent meg és még senkinek nem volt, mondhatni az elsők között próbálhattam volna ki. De aztán győzött a józan ész és emiatt nem adtam érte +3k-t.
Mondjuk most már talán nem annyira elérhetetlen, én még kintről rendeltem volna és az +pk. -
Henk
veterán
válasz
viktor82 #20250 üzenetére
Én mikor vettem a TRUE-t akkor néztem a Venomous-t is de legalább 3k-val több lett volna és a teljesítmény meg ugyanaz. A Ninja3 most jött ki akárcsak a Yasya az tesztekben anyit tud mint a Mugen2, én a Ninja3-t is oda pozícionálnám. A 2 is szinte ekkora volt teljesítményét meg ismerjük. Passzív üzemre valóban jobb de felső kategóriában szerintem senki nem használ passzív hűtőt. Nálam meg a TRUE kis légszállítású ventivel is teljesített úgy mint bármelyik másik hűtő amit kipróbáltam, úgy is jobb volt mint a Z600 pedig az is passzív borda.
zazahoho: az NH-D14 nálam a mérete miatt nem is volt alternatíva. Ha lecseréled a V6-ra akkor biztos, hogy jobban melegszik majd a cucc. Viszont ha nem a legjobb teljesítményre hajtassz, illetve nem szempont az ár/teljesítmény arány de a design számít és a V6 tetszik akkor vedd meg.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
viktor82 #20252 üzenetére
Azért van benne anyag, sok a hőcső és marha nagy. A lamellák ritkásabbak mint a TRU-n pl, ezért alacsony légszállításnál jobban teljesít mint a TRU viszont magas fordulatú ventinél meg pont fordítva van. Szóval ha halk gépet akarsz akkor Ninja, ha meg teljesítmény orinetált vagy akkor jöhet a TRU(klón).
Vagy Coolink Corator DS, az is nagyon jó hűtő, jobb mint a TRU. Tesztmod:
zazahoho: Ha kicsit vissza olvasol (pár hsz-nyit csak) láthatod, hogy eddig mindenki lebeszéltünk róla, nem véletlen. Drága és ahhoz képest enm hűt olyan jól. Vannak sokkal jobb alternatívák.
-
zazahoho
őstag
csak azért kérdeztem a cm v6-t mert ,kicsit a mooding felé is kacsingatok,és olyan hűtőt szeretnék ami cm cocmos házba is illeszkedik ,vörös fekete szín tetszene(tudom ,hogy ez a topic nem erről szól) csak mostanában jelent meg ,és nem sok az infó róla
jelenlegi noctua d14 hűtővel az a gondom ,hogy 1156 lapon még az utolsó memórián is túl nyúlik,ill vga -t sem lehet a felső slotba tenni mert fizikailag nem fér el.
-
viktor82
őstag
Hát nem túl olcsó,de a TRUE sem olcsóbb sokkal!
még ezt találtam scythe ninja ez milyen lehet! -
lujó55
addikt
Sziasztok!
Lehet, hogy ciki, de egy elavult fórumtárs kérdezi:
Intel(R) Prescott 3.0/800-at mivel hűtsek, néha egy picit megküldöm (max 10%). A gyárit használom, de szerintem nem elég (50-60 fok) Mindegy milyen a hangja, csak fújja a hőt és árban elérhető legyen. Csak léghűtés!
Köszi a választ előre is! -
Henk
veterán
válasz
zazahoho #20246 üzenetére
A leszorítóerőnek van hatása a teljesítményre. Ha egy lefogató úgy van kialakítva, hogy nem szorítja eléggé le a hűtőt akkor sem ha tövig betekered a csavarokat akkor azzal semmit nem tudsz kezdeni, illetve tudod úgy javítani mint a régi TRU lefogatóját, hogy a hűtő és a lefogató közé alátétet tettek és ezzel javult a teljesítménye is. Az már más kérdés, hogy a Venomous-nál miért van lehetőség állítani, ennek én sem látom túl nagy értelmét.
Nincs tapasztalatom azzal a CM hűtővel de az árát látva nem kapott el olyan érzés, hogy azonnal rendeljek egyet, szerintem nagyon túl van árazva. Meg azokkal a magas fordulatú ventikkel halknak sem gondolnám. -
viktor82
őstag
Sziasztok!cpu hűtőt szeretnék venni i7-es procimra csak nem tudom mi lenne a jó választás nézegettem teszteket,de nem nagyon hiszek ezeknek a teszteknek!
Tehrmalright extremem már volt még anno 775-ös lapomon nagyon megvoltam elégedve vele,most is szemezgetek egy ilyennel nem tudom mennyire lenne jó választás! -
zodo
nagyúr
válasz
Tothgera30 #20124 üzenetére
Semmi baj.
Úgy is inkább a tuti biztos felé hajlottam és így maradt a Scythe Big Shuriken.
Kb. azt tudja amit vártam tőle.
Lehet, hogy későbbiekben rápróbálok egy itthon lévő Swif 120P-t, hogy azzal mit tud. -
echterion
nagyúr
Sziasztok!
Egy kérdésem lenne hozzátok: LGA1136-os foglalathoz milyen hűtőt ajánlotok? Nagyjából 7-8ezer pénzben gondolkodom, és fontos, hogy halk legyen. Ha valami ledes venti van benne, az nem hátrány, bár nem is prioritás.
Az a baj, hogy nem tudom, milyen hűtőkhöz adnak ilyen lefogatókeretet.
Előre is köszi a segítséget. -
proci985
MODERÁTOR
válasz
Mlnr To'm #20232 üzenetére
talán a Thermalright HR01plus/HR02, vagy a CoolerMaster Z600 egy lowrpm ventivel megfelelne. Scythe Mugen2 is jól hűt kis fordulatszámú ventivel, ahogy hallottam.
AC64 elvileg 150wig bírja, szóval pici tuning beleférhet. mondjuk max fordulatszámon eléggé hangos. az eléggé hasonló AC7proval én húztam q6600at, de az közben alul is volt feszelve.
-
Chosen
addikt
Sziasztok!
Egy Phenom II X4-X6-ot elbír tuning nélkül egy TX3 vagy egy Freezer 64Pro PWM?
-
zazahoho
őstag
sziasztok
NH-U12P SE 1366-hűtőhöz lehet venni ill.rendelni 1156-os lefogatót?mert nemigen találtam boltot -
proci985
MODERÁTOR
történt velem egy furcsaság és a topikba vág valamennyire:
meglett az S478as cserehűtő, egy Arctic Cooling 4. 480g, 2x2 hőcső, alu, réztalp, 80mmes venti. azért ez, mert ez volt raktáron és még az ára is... figyelembe véve a socket478at, elfogadható volt.
cseréltem a gyári hsfet (meglepően nagy és nehéz volt még az S775ös q6600b3 gyári hűtőhöz képest is, hát még az E2xx0ásokéhoz képest), megpucoltam, ez eddig oké.
ami viszont furcsa: Everest üresben 55 fokot ír, terhelve 66-67 betonstabilan. a szobahő kb 20 fok, namármost az ambient - idle közötti deltaT 35 fok, az ambient load közötti 45, ez valahogy nekem nem oké. vagy terheletlenül is bezabál 50Wot a proci, vagy én ezt nem értem, mitől ennyire baromira magas az üres érték.vagy a TJmax el van csúszva pár fokot. fesz auton, tuning nincs.
van valakinek ötlete hogy mitől lehet ennyire magas az idle hőfok amikor a load még kb rendben is van (főleg, hogy 12 fok az eltérés idle-load között, ami egész jó eredmény szvsz)?
-
Dominiator
aktív tag
válasz
realmadrid92 #20221 üzenetére
utána nézek köszi
-
realmadrid92
tag
válasz
Dominiator #20219 üzenetére
szia,
Scythe Kama Cross
ez pont 10k, jól hűt és halk.
üdv -
svedmalac
tag
Sziasztok!
Passzívként szerintetek melyik jobb 60-80W-os procin: Ninja Plus vagy Mugen2 ?
-
Dominiator
aktív tag
proci hűtpt szeretnék venni mert most van egy Asus Silent Square-m de ez túl széles, valaki tudna ajánlani valami jófélét 10k-ig bezárólag? thx
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
peete88 #20215 üzenetére
Ezek nagy, bitang hűtők, lapot ki kell venned, de ha új a deszka akkor nem para, mert előtte felrakod a hűtést mielőtt betennéd a házba a szajrét.
Mugen 2 az macerásabb, viszont ár/teljesítményben az a legjobb talán. A Corator DS-t meg a TRUE-t nagyon könnyű feltenni pl, olyanokkal nekem is volt dolgom (Mugen 2 havernak volt).
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
peete88 #20215 üzenetére
emlékeim szerint mindhez kell hátlapi merevítő. az alaplapot barmolni általában egyik hűtőhöz sem kell (kivétel talán egyedül a gigabyte p35-dq6 rev 1.0 az extrémmagas hűtőjével és a hátlapi hűtéssel, amit a revízióval cseréltek), de az alaplapot minden esetben ki kell szedni. hacsak nincs az alaplaptartó tálcán vágva egy lyuk a házban.
szivatós meg nagymértékben függ a ház kialakításától is, de minden esetben meg lehet csinálni. első alkalommal általában érdemes rászámolni pár órát mindenestül (ha még sose szereltél nagyobb hűtőt), de az eredményért megéri.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
peete88 #20212 üzenetére
Sytche Mugen 2 / Ninja 2, Thermalright Ultra 120 Extreem, Coolink Corator DS, CoolerMaster Z600, Noctua NH-D14, Prolimatech Megahalems.
Sorrendet nem állítok, mert kérdés mennyit számít a halkság és mennyit a maximális hűtési potenciál.
Ha húzod akkor tökmindegy, mert a 930 is annyit tud tuningban mint a 950. Felesleges megvenned drágábban ugynazt a tuningpotenciált.
mod:albert8: Már páran leírtuk, hogy a V8 és V6GT nem csak drága de sz@r is, ha ennek ellenére is ragaszkodsz hozzá akkor csak gratulálni tudok.
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
albert8 #20208 üzenetére
fenét, nézd meg a hangerő görbét. hiába hozza a Noctua NH-D14et, ha csakély 15(!!!)dbel hangosabb, ami exponenciális skálán a különbség a még kellemesen és a már üvölt mint a fábaszorult féreg között.
ha a hang nem számít, akkor vedd meg az apróból az IFX14et, dobj rá egy/két 3000res Ultra Kazet (árban kb ugyanott leszel), és lesz egy kegyetlenül hangos ámde eszméletlenül jó hűtőd.
v8 és v6 felejtős, drágák és alapvetően elbaltázott konstrukciók. a CM hűtői korántsem annyira jók, a ventijeik meg simán gyenge közepesek.
-
peete88
tag
Üdvözlet!
Kérdésem lenne hogy egy i7-930-ra milyen hűtőt ajánlotok Gigabyte X58A-UD3R lapra és mellette 3x2 Gb Kingston Hyperx memória van valamint a ház egy COOLERMASTER RC-692-KWN2. Annyi lenne még hpgy ha a proci módosul egy 950re akkor mennyivel kellene nagyobb hűtő? Tunning miatt kellene ugye de ezt szerintem gondoltátok
Köszönöm előre is
-
realmadrid92
tag
válasz
albert8 #20208 üzenetére
szia, végülis veheted a v6gt, de az árát biztos hogy nem éri meg 17.5k, és még rohadtul hangos is.
én 2-t tudok ajánlani neked
Mugen 2 12k-ért, ugyanúgy hűt mint a v6gt, és nagyságrendekkel halkabb, ( nálam idle-ben 300-at pörög, loadban pedig max 800-at)
vagy ha többet akarsz költeni akkor Noctua NH-D14 19.5k
Ez veri egy kicsivel a Mugen-t, de ugyanolyan halk mint a mugenüdv
-
albert8
veterán
válasz
chrisnagy13 #20201 üzenetére
Ezek szerint nem is olyan rossz...
-
Mlnr To'm
tag
Akár 15-20 e-t is, csak nem akarok valami 1kg-os bordát venni aminek a felrakásához szét kéne szedni a gépet, dzóval lehetőleg olyan kéne amit csak fel tudok csatolni a gyári tartóra.
Olvastam egy csomó kommentben, hogy másik pasztát használnak a gyári helyett, ez mennyiben befolyásolja a hűtést?
-
GAbre
veterán
Meggondoltam magam az artic freezer,nem jobb hűtés,mint a cooler master hyper uc.
Legalábbis,nem olyan melegben néztem,és felment majd 60 fokra a proci.
Még coolerrel 63 volt a max dög melegbe.
De mivel a ház hőmérsékletét is nézni kéne lehet jobb 1-2 fokkal.
De lehet ezt kompenzálja,az,h a coooler a vgától szívta a levegőt,ez meg a "házből".
Hűvösebb levegőt szed.Mlnr To'm:
Mennyit szánsz rá.
Az iponnál van 6000ért 1 faxa thermaltake hűtő,14vagy 12es venti 1300as max fordulat.
De színréz nagy borda.
Sztem az faxa halk,és még qva jól is hűt.
Én ezt ajánlom,csak nemtu'om mennyit szánsz rá. -
Mlnr To'm
tag
Halihó.
AMD 955 Phenom II procira, CM Gladiator házba keresek hűtót ami halkabb mint a gyári.
Lehetőleg olyat amit a sima felfogatóhelyre fel lehet rakni, nem szívesen bontanám szét a teljes gépet.
Ár nem kimondottan lényeg, de tuningra nem használnám, csak halk legyen.Mit tudtok ajánlani?
Előre is köszönöm.
Új hozzászólás Aktív témák
A topik célja, hogy a fórumozóknak segítséget nyújtson processzor léghűtések kiválasztásához. Kérdezés előtt kérlek töltsétek ki az összefoglalóban szereplő 6 pontos kérdéssort, amivel az ajánlást segíteni tudjátok. Ebben a topikban nem foglalkozunk kompakt vízhűtésekkel (AiO).
- Teszt DeepCool AK400 Digital: hűtés extra kijelzővel
- Teszt DeepCool Assassin IV: egy igazán különleges toronyhűtő
- Teszt DeepCool AK500 hűtő: elegancia magas áron
- Teszt Megvan-e 250 watt? Jonsbo HX6250 hűtő tesztje
- Teszt DeepCool AK400 hűtő: elegancia és hatékonyság
- Teszt DeepCool AK620 hűtő: színes LED-ek nélkül is megkívánjuk
- Teszt A Zalman CNPS20X trónfosztásra tör a léghűtések piacán
- Teszt Noctua NH-U12A: a hűtők új királya?
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest