-
PROHARDVER!
Ajánláshoz szükséges kérdések (alkatrészeknél pontos megnevezést kérünk)
1.: Mennyit szánsz a hűtőre?
2.: Milyen házba kerül?
3.: Milyen alaplapra lesz?
4.: Processzor és videókártya típusa?
5.: Ramok pontos típusa?
6.: Egyéb igények? (szín, RGB, stb.)
>>> Ajánlott léghűtések és paszták táblázata - 2024 <<<
Új hozzászólás Aktív témák
-
Krisinto
őstag
válasz Ł-IceRocK-Ł #18550 üzenetére
Ha veszel hűtőt akkor valami olyat aminek neve is van
Ami van fent Merlinclub nak az sem használt,csak bemutató darab volt,3 db van még blőle ha sietsz veszel egyet!
ki voltak állítva a boltban és késsz,ezért vihető 3-5k val olcsóbban -
tomiee85
senior tag
Sziasztok!
Vettem egy Athlon II X3 425-öt amit phenomosítani fogok (ha sikerül). (+1mag +L3)
Régi prociról (90nm-es windsor) van egy Hyper TX2 (PWM-es)-m. Ez a hűtő elég lesz ehhez is tuning és unlock esetére vagy érdemesebb vennem valami erősebbet? -
Mercutio_
félisten
-
Rush77
aktív tag
Sziasztok.
Valaki tudna nekem mondani pár hűtőt ami max 15 centi magas (de inkább kevesebb) és rendesen le tud hűteni egy Phenom II X4 955Be @3.4 procit?Én idáig ezeket találtam ami esetleg jó lenne bár nem tudom, hogy mi a véleményetek.
1- Noctua NH-C12P SE14
2- Corsair H50 (ez még belefér a keretbe ha arról van szó hogy ha tényleg jó)
3- Noctua NH-U9B SE2 (bár ezt nem tudom, hogy mennyire jó meg hangos-e)Köszi a segítséget
[ Szerkesztve ]
-
Chosen
addikt
válasz Rush77 #18564 üzenetére
Ha pontosan 15Cm helyed van, akkor már a C12P is kiesik, az ugyanis 15,2CM magas. Arctic Cooling Freezer Xtreme Rev.2 Ez bőven be fog férni(13,1CM magas), a Phenomot is elbírja, de azért mások válaszát is várd meg.
[ Szerkesztve ]
-
SpZ
senior tag
válasz Rush77 #18564 üzenetére
Phenom II X4 955Be az ha jól sejtem AM3 foglalatú Alpenföhn Gros-Clock'ner ne zavarjon meg hogy bemutató darab csak a kirakatban volt.
A másik Alpenföhn Nordwand Blue Edition ezek szerintem beleférnek a 15 centi maxba, és lehűtik a kicsikét tiszességesen. -
jeni
félisten
válasz donald_boy #18563 üzenetére
a P.H-n valaki hirdette tegnap. Kérdés,hogy él e még? Keressél ré a hűtők rovatában apróhirdetésnél
-
Rush77
aktív tag
-
Tothgera30
Ármester
Mostanában felkapottabb lett az Alpenföhn termékeke piaca és kereslete. Megnéztem a weblapjukat, és nem tudok dönteni, tehát vásárolnék közülük, főleg venti nélkül, vagy a gyári ventit ledobnám róla, de nagyon tetszik mindegyik. Az Alpenföhn Panorama tetszik legjobban, de most ajánlatot kaptam a Alpenföhn Brocken-re és az Alpenföhn Groß Clock-ra. Melyiket válasszam?
"A pokol nem hely, hanem állapot"
-
Sdi
addikt
válasz Tothgera30 #18575 üzenetére
A gros-t, olyan még nincs senkinek , jó lenne tapasztalat, mit tud.
Egyébként jól néz ki.[ Szerkesztve ]
"Ha az alkohol akadályoz a munkában, hagyd abba a munkát!" /Manuel Scorza/
-
Tothgera30
Ármester
-
Sdi
addikt
válasz Tothgera30 #18577 üzenetére
Megnéztem egy-két tesztet, inkább ne vedd meg csak ha nagyon olcsó. Amit kinéztél, biztos nem jobb nála .
"Ha az alkohol akadályoz a munkában, hagyd abba a munkát!" /Manuel Scorza/
-
SpZ
senior tag
Brockent vennék vagy Matterhorn-t, énis cserélem a gyári hűtőt a Brockenen Noctua NF-P12 ventillátorra. Elvileg 1500rpm felett már hangoskodnak a gyári ventillátorai.
-
-
dudi
senior tag
sziasztok
mivel nem sikerült saját kútfőből eldöntenem, megkérdezem itt is:
olyan hűtőt keresek, ami halk, olcsó (4k), lehetőleg passzívan el tudjon vinni egy e2180-at (esetleg 2,4ghz-en) és azért jó volna, ha nem lenne kizárva az lga1156 kompatibilitás.
ezek alapján az általam megtalált két versenyző:
ekl cooler tower (narancssárga), ami halk meg nagyon jó, de nem lga1156.
cm tx3, ami lga1156, de nem halk.a kérdésem, hogy mennyire is nem halk a tx3? Jobban megéri lemondani az i5 hűtésről, és inkább később eladni/cserélni az ekl-t?
köszi a segítséget,
dudiSounds like your fix is worse than your problem...
-
Henk
veterán
Azért felkapott mert egy üzletben van pár bemutatódarab amit 2-3k-val olcsóbban adnak, ha ez kifut akkor már nem lesz akkor üzlet mint ahogy eddig sem.
Krisinto: a tx3-on csak 9-es venti van azért az magasabb fordulaton szállít annyi levegőt mint a 12-ek.
-
chooky
tag
Annyit tennék még hozzá a pü-s beszélgetésünkhöz hogy a Panorama csak a lapossága miatt lett kifejlesztve HTPC-kbe, tehát egy Brocken, vagy Groß Clock-er simán veri. Méretben is sokkal nagyobb az utóbbi kettő.
-
Uzmany
őstag
Sziasztok a Prolimatech Armageddon-ról mi a véleményetek?
Ha jól olvastam, akkor 14cm-es ventiket is rá lehet tenni. Azokból melyek az ajánlottak?
köszönöm.® visions created with passion
-
laca71
aktív tag
Sziasztok !
Szeretnék tanácsot kérni:1 Phenom 925-ös procim van 3400-on üzemel és keresnék a gyári hütő helyett egy jobb hatásfokú és lehetőleg halkabb tipust.
Mit ajánlotok ami nem túl drága ?
Köszönöm:laca
-
Ger_man
senior tag
Sziasztok,
Szerintetek egy Zalman 9500 menniyvel jobb hűtő mint egy CM TX2?
Előre is köszönet!
-
jeni
félisten
Őszintén ha az árat nem nézzük akkor melyik a jobb?
Mugen 2 Rev.2 vagy a Alpenföhn Nordwand Blue Edition
Az Alpenföhn Nordwand hűtő ára 1000 Ft-al feljebb ment a hétfői árhoz képest
[ Szerkesztve ]
-
Tothgera30
Ármester
Nekem ugyanez lenne a kérdésem az előbb említett hűtökhöz kapcsolva még két hűtőt, az Alpenföhn Groß Clock´ner-t és az Alpenföhn Brocken-t. Tehát melyik a jobb, és árat ne nézzünk, mert egyik helyen a hűtők alatt, hogy az Alpenföhn zászlóshajója, a másikon hűtőn alatt pedig a gyártó csúcskategóriás hűtője felirat. Tehát melyiket érdemesebb megvenni Phenom 965BE-re?
"A pokol nem hely, hanem állapot"
-
jeni
félisten
a másik meg az,hogy a hütőre ha jól láttam gumival kell rögzítenem a ventit.
Ellenben a többinél valami rugalmas gyárilag meghajlított fém szállal lehet. Melyik a stabilabb? Gondolom a gumis változat az rezgés elnyelősebb,de ha gumi elfárad idő után,vagy ha szerelni kell és véletlenül elszakad ha ventit cserél rajta valaki? Lehet kapni hozzá később? -
BenJoe80
senior tag
Sziasztok!
A következő lenne a kérdésem: éppen alaplap, proci, memória csere előtt állok és érdekelne, hogy a következő procihoz kell-e és ha igen akkor milyen procihűtő:
- AMD Phenom II X4 955 AM3 Black Edition proci (a proci húzva lesz)
Jelenleg egy Apevia X-Plorer Black házam van és egy ASUS A 45-GA 450W-os tápom, így a diagonálisan elhelyezett procihűtőm sarka és a táp között max. egy azaz 1cm hely van.
A segítségeket és tanácsokat előre is köszönöm!
Megisznak egy deci pálinkát. Miért? "Olyan savam vót, meg köllet innom egy deci pálinkát, aszittem megbolondulok." Aztán megisznak négy liter bort. Miért? "Há' semmi savam nem volt má'!"
-
mrbig25
őstag
Üdv Mindenkinek!
Olyan processzorhűtőt keresek, aminek a magassága maximum 140-145mm (mindenképp álló, "torony" hűtő kell, hogy legyen) és szükség esetén megbirkózzon egy húzott 4magos AMD procival.
Egyelőre csak érdeklődök, így az ár nem fontos első körben.Magamnak a Thermalright Ultima-90-et néztem ki, de ilyet, ha megszakadok se fogok találni (, szerintem...).
Annak is örülök, ha tudtok olyan boltot ajánlani, ahol lehet még ilyet kapni. Akár külföldi is lehet.[ Szerkesztve ]
...
Új hozzászólás Aktív témák
-
Qru
MODERÁTOR
(rögzített hozzászólás)
Felmerült az igény egy CPU léghűtés kibeszélő topik iránt, ami megnyitásra került.
A jövőben itt csak a konkrét választással/vásárlással kapcsolatos dolgok kerülnek a kibeszélő topikba pedig a minden más (tesztek, vélemények, tapasztalatok).
[ Szerkesztve ]
#nincsbennetarcsi
-
(rögzített hozzászólás)
Szeretnék minden érdeklődő fórumozót megkérni, hogy hűtő választáshoz a Topik Összefoglaló elején lévő 6 pontos kérdéssorra igyekezzen minél pontosabb választ adni, hogy érdemben segíteni tudjunk.
A jelenlegi ár-érték arányban legjobbnak tartott hűtőkről az összefoglaló táblázatot árkategóriánkénti besorolásban itt találjátok: > > > Hűtő toplista. < < <
Egyéb, forgalomban még kapható és ajánlott hűtők: Aktív hűtők.
Forgalomban már nem kapható, leginkább használt piacon fellelhető hűtők: Kifutott hűtők.
Jó minőségű, ajánlott zsírok hűtő alá: Hővezető paszták.
A topikhoz nem, vagy csak részben kapcsolódó témák linkjei:
Hogyan javítsam a házam szellőzöttségét? - > Léghűtés topik
Ha nem szellőzik jól, akkor cseréljem? - > Milyen házat vegyek?
Kéne új venti! - > Ventilátorok - Ház, CPU (borda, radiátor), VGA
Csak a hűtő marad? - > Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
Többet szeretnék tudni a hővezető pasztákról! - > Hővezető paszták
Hogyan feszeljem alul a procim? - > Az adott tokozás saját topikja
Hogyan delideljek? - > Tuning kezdőknek
AiO-t tudtok ajánlani? - > Még mindig nem! Kompakt vízhűtés
Kérek mindenkit, hogy a topik szakmaiságát őrizzük meg, így a témába nem vágó hozzászólásokat inkább privátban, vagy az adott téma saját topikjában beszéljük meg.Az emberiség két legnagyobb találmánya az írás és a mikrohullámú sütő.
Hirdetés
- Teszt DeepCool AK400 Digital: hűtés extra kijelzővel
- Teszt DeepCool Assassin IV: egy igazán különleges toronyhűtő
- Teszt Nehézfém: Montech Metal DT24 Base hűtő
- Teszt DeepCool AK500 hűtő: elegancia magas áron
- Teszt Megvan-e 250 watt? Jonsbo HX6250 hűtő tesztje
- Teszt DeepCool AK400 hűtő: elegancia és hatékonyság
- Teszt DeepCool AK620 hűtő: színes LED-ek nélkül is megkívánjuk
- Teszt IceGiant ProSiphon Elite: jéghideg szódával
- Teszt A Zalman CNPS20X trónfosztásra tör a léghűtések piacán
- Teszt Noctua NH-U12A: a hűtők új királya?
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest