-
PROHARDVER!
Ajánláshoz szükséges kérdések (alkatrészeknél pontos megnevezést kérünk)
1.: Mennyit szánsz a hűtőre?
2.: Milyen házba kerül?
3.: Milyen alaplapra lesz?
4.: Processzor és videókártya típusa?
5.: Ramok pontos típusa?
6.: Egyéb igények? (szín, RGB, stb.)
>>> Ajánlott léghűtések és paszták táblázata - 2025 <<<
-
Qru
MODERÁTOR
(rögzített hozzászólás)
Felmerült az igény egy CPU léghűtés kibeszélő topik iránt, ami megnyitásra került.
A jövőben itt csak a konkrét választással/vásárlással kapcsolatos dolgok kerülnek a kibeszélő topikba pedig a minden más (tesztek, vélemények, tapasztalatok).
Új hozzászólás Aktív témák
-
kimi02
őstag
válasz
Picturemaker #16399 üzenetére
Ez igy igaz
, ez a hűtő nem nagy szám.
-
Boxi88
őstag
Helló
Ha én akarok venni, egy x2 amd procit, amibe be lehet kapcsolni a 3ik vagy akár a 4ik magot, és be is van kapcsolva, az azt jelenti hogy nagyobb hőt fog kibocsátani? és ha igen akkor a gyári hűtő már nem is elég hozzá?
-
AMD X2
senior tag
válasz
Tothgera30 #16387 üzenetére
Esetleg ezeket kell megkérdezni , hátha van egy darab a polcukon. Persze az is lehet , hogy csak kínálják és közben nem rendelhető.
-
-
-
Skyhunter
őstag
Core i5-750-esre milyen hűtőt ajánlanátok? "Természetesen" tunningolni is szeretnék,ha csak egy mód van rá,kifacsarnám a 4 Ghz-et a prociból.
A jelenlegi C2D E6420-on egy HyperTX2-es csücsül,esetleg ezt nem lehetne felhasználni?
Ha nem,mit javasoltok? thx -
AMD X2
senior tag
válasz
Tothgera30 #16383 üzenetére
Nem lenne ám szívem a DRÁGASÁGokat bántani!!
-
-
dime27
őstag
válasz
Picturemaker #16379 üzenetére
-
dime27
őstag
Kéttornyosok nagy összehasonlító tesztje!:
-
agemate
addikt
CM Hyper 212 Plus-t hol lehet venni Budapesten? iPonon és Aqua-ban nem találtam.
-
kimi02
őstag
Egy E5300-as procira milyen hűtőt ajánlanátok ami jól is hűt ?
-
Storms
őstag
üdv
Ez a hűtés LINK elég egy Athlon II X4 620-hoz?
-
Henk
veterán
válasz
somasz #16364 üzenetére
Szerintem a 3 gr-os elég kb. 6-8 pasztázáshoz. Vagy még többre is attól függ mennyire vastagon adagolod. Ha nagyon sokat cserélgeted a hűtőt akkor indokolt lehet a nagyobb mert árban jobb. De be szerintem nem szárad, nekem az AS5 már meg van 1-2 éve és a napokban használtam de pont olyan mint újkorában.
-
somasz
addikt
Üdv!
MX2 pasztából érdemes a nagyobbat venni? Hány kenésre elég a kis kiszerelés? Ha sokat áll a polcon, akkor nem szárad be, ha esetleg a nagyobbat veszem? Vszeg a közeljövőben többször is kell pasztáznom -
Henk
veterán
válasz
bulgesz #16362 üzenetére
Szerintem erre az egyik legalkalmasabb a Xigmatek S1283. Ha esetleg hangosnak találnád a ventijét akkor még a cserével együtt is belefér 10k-ba, persze nem biztos, hogy neked is hangos lesz. Nekem az Achilles az E8600-ot 47 fok körül tartotta terhelve, nagyob best/buy és 8k körül van az ára.
-
bulgesz
tag
Helló! e8400-hoz kellene nekem egy halk,de jó minőségű (megfizethető) hűtő! alapon ugye 3Ghz-en megy de úgy max 3,6Ghz-ig tuningolnám! Jelenleg egy gyári 1,6Ghz-es dual core hűtője hűti,de az intel burn test 77 fok!! (alapon minden a biosban!) után megáll a teszt!
milyen hűtőt ajánlotok? (sokszor este is megy a gép,így előny a csendesség!)
-
atenza
senior tag
A 2 magos 545-re tervezett gyári hűtővel prime alatt 75C volt a max, alap 3ghz-en.
később lehet h lesz tuning de bőven elég most így alapon. Ha lenne tuning is akkor mi lenne értelmes megoldás? -
atenza
senior tag
Egy "négymagosított" Phenom 2-re kellene hűtő, kinéztem kettőt, viszont nem tudom melyiket lenne érdemesebb mevenni
Arctic Cooling Freezer 64 Pro
vagy
CM hyper TX3 -
-
Tomi7887
aktív tag
Sziasztok, c2d 6300-ra szeretnék (775) a gyárinál halkabb hűtőt.
Nem vagyok benne nagyon, hogy milyen márka jó, de nem túl drágát keresek, és a lényeg a nagyobb csend. Ne értsetek félre ez se hangos. -
hovika81
tag
Sziasztok, erre procira (AMD Phenom II 955 3.20Ghz) szeretnék hűtőt venni, most még nem lenne tuning,de később már lehet, hogy kell majd, és nem szeretném azért lecserélni! Én erre a kettőre gondoltam mi a véleményetek? Ja és érdemes-e másik hővezető pasztát venni, vagy az is jó amit adnak hozzá gyárilag?
Cooler Master Hyper N520 Universal
Cooler Master Hyper 212 Plus -
-
capulet75
addikt
Melyik a ma kapható legjobb hagyományos cpu hűtés 775-re?
-
AMD X2
senior tag
válasz
Tothgera30 #16344 üzenetére
Mióta beköszöntött náluk is a 45nm-es korszak végre jobbak ezen a téren is a régi daraboknál.
-
válasz
Picturemaker #16343 üzenetére
Az AMD-k sem szégyenkeznek ilyen téren...
-
Henk
veterán
Valami olyasmit írtak, hogy a lamellák között megkeveredik a levegő és nagyon áramlik. Mindenesetre tényleg jól hűtőtt.
Misua: hát, hogy ez a valóságban mit jelent azt nem tudom. Valamilyen progival meg kéne nézned, hogy mekkora fordulaton megy a venti és hány fokos a proci, illetve terhelve mennyire emeli a fordulatot és akkor mennyire melegszik. Mert az jó, hogy csendes lett csak azért hűtsön is rendesen.
-
Misua
senior tag
válasz
Picturemaker #16331 üzenetére
Na most már élvezem a csendet
Beállítottam BIOSban:
CPU SMART FAN TARGET 45
CPU MIN. FAN SPEED % 37,5
CPU FAN PIN SELECT 4 PINSEz így korrect? (tuningolni nem akarok, majd ha a játékok követelnek
)
Köszönöm mindenkinek az eggyütműködést és a megértést!!!!
-
Henk
veterán
Már alapból tartalmazza az 1366-os lefogatót és a lamellák közepében van egy V alakú kivágás amivel állítólag pár fokot javult a teljesítménye. Asszem ennyi.
Cadal: igen az FDB tartalmazza a TR ventit is hozzá. Nekem mondjuk külön jó lenne ha nincs hozzá venti + pénzért mert úgysem használnám.
Misua: 3 óra? Alaposen feltetted azt a tx3-at.
Picturemaker: nem rossz a tx3 csak bele kell kalkulálni az árába egy venti cserét is.
-
Picturemaker
őstag
válasz
bartucc #16332 üzenetére
Ez így igaz. A Rev2-es Freezer jó AMD-re és 775 Intelre is. Viszont AMD-re csak úgy lehet felszerelni, hogy felfelé fújja a levegőt és ezt sokan nem szeretik. Ezért is nem szoktam ajánlani. Részemről a TX3-at viszont nem venném meg (mondom úgy, hogy most TX2-m van, amivel elégedett vagyok, igaz az egyiken már egy PWM-s AC venti figyel
), mert gagyi a ventije.
-
bartucc
addikt
Msi lapom már rég volt, még K9N Neo-F v2. De ott be lehetett állítani hány %-kon menjen a hűtés, és egy küszöböt, amit ha a proci átlép a hűtés felpörög.
Picturemaker: egyetlen hátránya az AC-nek azért van, amit most szenvedek. Váltani akarok a közeljövőben Am3-ra, és a 775-ös Freezer 7 Pro-t is cserélni kell.
-
Picturemaker
őstag
Üdv!
A bios-ban engedélyezni kell a ventiszabályzást.
Ha ezt megteszed, akkor alapon nem lesz hangos, de tuning és terhelés alatt azért majd felhangosodik.
Ezért nem szoktam ajánlani a TX3-at. Nagyon xar venti van rajta. Az AC Freezer 64 Pro, amellett, hogy kicsivel jobban hűt, még teljes fordulaton is halk. -
Misua
senior tag
Sziasztok!
MSI 770-C45 (AMD Athlon II X3 435) -re beszereltem Cooler Master Hyper TX3-at.
A gond - iszonyat haongos, sokkal hangosabb mint a gyári hűtő.
Youtube-n néztem - ott olyan hangos csak ha terhelés alatt van. Én meg nem is tuningoltam (bios alap beállításokon van) . Bekapcsolás után egyből kezd üvölteni (már gondolkozom hogy visszarakom a gyárit).
Légyszi segítsetek mi lehet a megoldás hogy halkabb legyen? (nem vagyok valami profi)
Köszi szépen -
Cadal
őstag
A linken valóban nem a rev C van, de szerintem érdemes lenne felvenni az üzlettel a kapcsolatot, korábban nekem is be tudtak szerezni olyan cuccot, amit nem lehetett kapni. Igaz egy kis időbe beletelt
Az enyém, kintről jött, szerencsémre épp jött haza ismerős, és el tudtam vele intézni a rendelést, és a haza szállítást.
Azért ha úgy van érdemes futni vele egy - két kört.Vagy ahogy nézem van FDB-s Rev C verzió, és ha jól sejtem az azt jelenti, hogy van hozzá gyárilag venti. De lehet hogy tévedek.
-
-
0805
tag
Tudom h sok érte de a szépségért tejelni kell
Szerintem ha jól megnézzük a Noctua új hütöjét akkor nem is annyira vészes az ára....2db ventit amit adnak hozzá csak azok kb érnek vagy 7K-t..és akkor 10K-ért nem drága csak maga a borda...Csak a súlya taszít vissza a vásárlástól
Csinálhatták volna könnyebbre is bár a lefogatója elég stabilnak és biztonságosnak tünik... -
0805
tag
-
0805
tag
Lehet azért csinálják ezt az AMD-s lefogató kihagyását mert köztudott h az AMD-s cucc olcsóbb mint az Intel....A végén ott tartunk majd h minden lefogató típust külön kell megvenni horror árakon...
De ne legyen így
Picturemaker: De nekem Lancool K62-es van és hát látom mi van a házon belül
Lehet megkellene várnom azt a Shine-t...Mikorra érkeznek ezzek a kis hazánkba? -
Picturemaker
őstag
Ja, kinézetben jobbak a többiek, de zárt házban nem látszik.
A Baram új verzióját (Baram Shine) akartam venni, de azt még nem tudják hozni, így lett ez. A házamat le fogom festeni belülről, ezért nincs még beszerelve a hűtő, de arra is kitaláltam egy kis moddolást ami egyszerű és jobban fog kinézni a cuccos. -
Henk
veterán
Nem tudom a sima TRUE-t azért nem merem biztosra mondani, hogy jó amd-re is. Majd jön pár tulaj aztán megmondják a frankót. A Venomous-hoz, hogy lesz e ilyen lefogató az rejtély, néhány gyártó egyszerűen kihagyja az amd-t a támogatott lefogatók közül így + pénzért tudja árulni ezt. Esetleg jönnek a javított változatok és ezzel bővül.
-
0805
tag
válasz
Picturemaker #16316 üzenetére
Tisztába vok vele h jó a Baram is csak az a gáz nem annyira jön be külsöre
De ha semihezz sem kapok AMD-s lefogatót lehet Baramot veszek.... -
Picturemaker
őstag
Üdv!
Én a Baram-ot vettem a 925-ömre. Ha minden jól megy, akkor a héten valamikor fel is kerül rá.
A Frostytech-nél (bár minden tesztoldal eredménye kétséges) AMD-re a második legjobb, 775-ös Intelre a harmadik legjobb hűtőként jelölik meg. [link]De ha 2-3 fokot rá is ver egy Mega, vagy egy TRUE, az nem egy katasztrófa, főleg hogy azok jó másfélszer annyiba kerülnek!
-
0805
tag
Szóval akkor a Thermalright-hoz nem biztos h kapok AMD-s lefogatót??Mert a PC gear-nél nem REV.C van...Tudják ezek hogy kell a pénzt begyüjteni
Öhozzá sem lesz AMD-s lefogató ha jól látom...Vagy lehet gyártanak majd hozzá külön és meglehet venni jó pénzért....Proli is igazán megcsinálhatta volna azt h nem felejti ki az AMD-s dolgokat a csomagjaiból...plusz 3K egy lefogatóért....
-
Henk
veterán
Én a TRUE rev.c-t próbáltam az pár fokkal jobb volt mint a Mega. A sima is közel olyan teljesítményt tudhat. A Black csak annyiban különbözik, hogy fekete. Szerintem jó amd-re a sima is, a rev.c az biztos, hogy tartalmazza azt a lefogatót is. Gyárilag nem jár hozzájuk venti ez valami speciális széria amihez adják ezt a ventit. A simán nem is ilyen venti lefogató jár csak 2 clip. A Baram is közel ilyen teljesítményt nyújt a tesztek alapján, venti ahhoz sem jár.
-
Henk
veterán
válasz
moddingR #16301 üzenetére
Ha a Mugen2-re gondolsz akkor ebben az árkategóriában nem találsz jobbat nála. Persze létezik jobb csak jóval drágább.
XP NINJA: ha nem akarsz drágát akkor egy freezer 7 pro rev.2 is jó lehet. A 212+ persze jobb valamivel és tudsz rá ledes ventit tenni mert gyárilag nem az van rajt. A sima 212-n van ledes venti.
-
XP NINJA
őstag
Ha veszek egy coolermaster hyper 212 plus-t arra tudok rakni ledes ventillátort?
-
Produkció
senior tag
Nekem az lenne a kérdésem hogy egy Athlon 64 3000+ -os Cpuhoz lehet-e kapni passziv hütést!?A hozzászolásokat elöre is köszönöm!
-
XP NINJA
őstag
Hello!
Intel E8400-ra kéne olcsó hűtő, ami jobb mint a gyári, vagy nemérdemes lecserélni, ha nem lesz tuning?
-
moddingR
aktív tag
Az a legjobb vagy van annál jobb is?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topik célja, hogy a fórumozóknak segítséget nyújtson processzor léghűtések kiválasztásához. Kérdezés előtt kérlek töltsétek ki az összefoglalóban szereplő 6 pontos kérdéssort, amivel az ajánlást segíteni tudjátok. Ebben a topikban nem foglalkozunk kompakt vízhűtésekkel (AiO).
- Teszt DeepCool AK400 Digital: hűtés extra kijelzővel
- Teszt DeepCool Assassin IV: egy igazán különleges toronyhűtő
- Teszt DeepCool AK500 hűtő: elegancia magas áron
- Teszt Megvan-e 250 watt? Jonsbo HX6250 hűtő tesztje
- Teszt DeepCool AK400 hűtő: elegancia és hatékonyság
- Teszt DeepCool AK620 hűtő: színes LED-ek nélkül is megkívánjuk
- Teszt A Zalman CNPS20X trónfosztásra tör a léghűtések piacán
- Teszt Noctua NH-U12A: a hűtők új királya?
- Egy szenzor, két zoomkamera: újraírta a Huawei a mobilfotózás történetét
- HDD probléma (nem adatmentés)
- Synology NAS
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- BestBuy topik
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Tarr Kft. kábeltv, internet, telefon
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Kerékpárosok, bringások ide!
- További aktív témák...
- AKCIÓ! Lenovo Thinkpad T14 Gen 3 üzleti notebook - i5 1245U 16GB RAM 512GB SSD Intel Iris XeW11
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RX 9070 XT GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! ASUS B650M R5 7600X 64GB DDR5 1TB SSD RTX 3080Ti 12GB Be Quiet! Pure Base 500FX ASUS 1000W
- Csere-Beszámítás! Asztali számítógép PC Játékra! I5 12400F / RTX 3070 / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- BESZÁMÍTÁS! Gamer számítógép Asus B150M i3 6100 16GB DDR4 240GB SSD GTX 1050 Ti 4GB Sharkoon 500W
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest