- Computex 2025: alulról karcolja a 15 GB/s-ot a Phison SSD-vezérlője
- Computex 2025: az űrben is megállja a helyét a Kingston Fury család
- Computex 2025: három új szerverprocesszort mutatott be az Intel
- Saját vezérlőpultot tervezett a Snadragon X IGP-jéhez a Qualcomm
- Computex 2025: VGA-dömping az Acernél
- ZIDOO médialejátszók
- Házimozi belépő szinten
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Saját vezérlőpultot tervezett a Snadragon X IGP-jéhez a Qualcomm
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Milyen házat vegyek?
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Azonnali fotós kérdések órája
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
-
PROHARDVER!
ÖSSZEFOGLALÓ
Kérdezés előtt kérlek olvass végig!
Új hozzászólás Aktív témák
-
nyunyu
félisten
OTGt nem tudom kipróbálni, mert nincs kábelem hozzá.
BT viszont már az előző Android 5-ös telefonomon is működött mindenféle driver nélkül.Alapból a K375-öm angol kiosztással gépelt, aztán a Beállítások/Rendszerbeállítások/További beállítások/Nyelvek és bevitel/Billentyűzet/Fizikai billentyűzetnél hozzáadtam a magyar nyelvet a Gboardhoz meg a Swiftkeyhez, utána magyar ékezetesen gépel.
-
Mr.Csizmás
titán
-
Hulot
tag
Mobiltelefonhoz szeretnék billentyűzetet, pl. táblázat kitöltésnél. OTG-s kábellel lehet hagyományos billentyűzetet csatlakoztatni? Kell valamilyen androidos program (driver) hozzá?
Vagy bluetoth-os billentyűzet kell? Hogyan lehet magyar ékezetes betűt írni? Nézek egy ilyet .
A kiosztása milyen, pl. angol, német, spanyol legyen? -
dqdb
nagyúr
én szeretném olvasni azt az "esszét" a minőségi plate-ekről, ahol valójában a szép-halk hangok építése kezdődik!
A "szép" hang egyénfüggő, a muted, clack és thock a három dolog, amit keresni szoktak az emberek, az első egyértelműen enyhén tompított hangzást jelent (de nem némát), az utóbbi kettőt nem definiálnám, mert még abban sincsen sokszor egyetértés, hogy mit is jelentenek. Az mindenesetre biztos, hogy a csörgő-zörgő-pengő billentyűzet elkerülésre a cél (nem a clickyé, az más hang), és általában a mélyebb tónusokat szeretik az emberek.A "szép hangok építése" a házzal kezdődik, aminek a kialakítása és anyaga meghatározza a hangkarakterisztikát, és a plate rögzítési módját. A plate rögzítési módjából következik, hogy milyen anyagokból készült plate-et érdemes használni, a rögzítésből és a plate-ből pedig az, hogy adott konfigurációnak milyen típusú/karakterisztikájú kapcsoló áll jól. De ez csak 60% tray mount esetében működik csak úgy, hogy bemész egy webshopba és veszel házat, majd plate-et és végül nyákot, nagyobb méretben és más plate rögzítési típusoknál az ár a magasba ugrik és a beszerzés átvált nehézbe (a gasket mount eléggé el van nagyolva a linken, 3-4 alapjaiban eltérő megoldás létezik rá, a top mount is tovább bontható, valamint vannak olyan újabb megoldások is, amelyek hiányoznak).
-
nyunyu
félisten
Málnás ennél sokkal mélyebb.
Ha jól értem, LED használat nélkül kenhetem
Ez nem ennyire egyszerű.
LED nélküli billzetek (Pl. '95 Cherry G80-1000 PCB, plate nélküli) általában könnyebben hozzáférhetőek, kevesebbet kell forrasztani őket.
LEDeseknél (Ducky One2 White ugye ott van útban +2 vagy +4 láb, amit pluszban ki+be kell forrasztani a kapcsoló kettőjén felül. (és remélni, hogy nem ég el közben a LED)
Viszont utóbbi ~2-3 évben elkezdtek terjedni az SMD LEDes billzetek, ahol a kapcsoló hasa alatt van a LED, így a kapcsoló cserénél nincs útban.
Cserélhető kapcsolós billzetek mind ilyenek. (Redragon, GMMK)és PBT kupak szettel együtt vegyem, gyűrűzzem.
PBTt általában azért szoktuk szeretni, mert annak a textúrája tizen-huszon év után is megvan, míg az ABS használat során valamennyire kopik, idővel kisimul, csúszóssá válik.
(Festékbe mártott+lézerrel levakart világítós kupakok eleve simábbak, és még hamarabb kopik a festék, mint a kupak...)Hmm. Annyiból építek jobbat?
Az biztos.
Az tetszik, ha kemény a gomb, de nyomásra minél magasabban 'visszaütve jelzi az inputot.
Eleinte én is úgy voltam vele, hogy keményebb gomb jobban taktilis, de idővel rájöttem, hogy azzal egyenesen fárasztóbb is, ha órákig kell gépelni.
Plusz a keményebb rugó keményebben rúgja vissza a kupakot, nagyobbat koppan felfele.
Ezen csak a beépített hangtompítós kapcsolók segítenek (Cherry MX Silent Red, Gateron Silent Red/Brown, Outemu Silent Grey/Sky)1. A taktily-t/clicky-t énis imádom, de csak érezni, és minimálisan hallani. Olyat lehet, vagy megoldhatatlan? O-ring és kenőanyagon kívül.
Kapcsoló stemen lévő dudor/hupli nagysága, ami a taktilis visszajelzést adja egyben a hangerőt is növeli.
Alternatív megoldás lehet egy click baros Kailh Boxed White/Blue/Emerald/akármi, ott egy vékony acélrudat pendít meg lenyomáskor, jobban taktilis, mint a huplis megoldás, de fémes hangja van.
Vagy egy Alps rendszerű taktilis kapcsoló, de Alpsokat már 20 éve nem gyártanak, Matias Quiet Click kapcsolói viszont hullanak, mint a legyek. (ráadásul ezekre nem jó az MX ökoszisztéma kupakjai, Alps rendszerűt meg macerás szerezni.)
2. Lehet valahogy 'feszesebbé tenni a switcheket, ezáltal a gombokat? (oldal irányba értve, nem nyomásra.)
Ebben a Gateronok nem állnak jól, nagyobb a balra-jobbra kilengésük, mint a Cherryknek vagy Outemuknak.
Ezen valamelyest segít a switch film, vagy ha lecseréled Outemu Sky széria polikarbonát tetőjére a Gateron puha fedelét. (Sima nagyfülű Outemué NEM jó!)3. Neadjisten nem 2 anyag közül választani kupakok terén, ördögtől való?
Létezik többféle is, pl. fekete Cherry billzeteké POMból van, ami puhább és csúszósabb, mint az ABS.
ABSt a legegyszerűbb gyártani, PBT jóval macerásabb, mert öntés utáni kihűléskor vetemedik.
4. Te milyet használsz?
Még mindig lusta voltam lecserélni a FrankenCherry nagyonfényes, nagyoncsúszós, némileg megsárgult doubleshot ABS kupakszettjét a világosabb, szebb, o-ringezett dyesub PBTre.
(Így még mindig erősen kopácsolok az MX Brownon)
Láttam népeket, akik foam-ot tesznek nagyobb kupakokba, szebb a hangja tényleg. Kevésbé üreges kupakot látott már valaki vagy ez hülyeség és/vagy rocket science?
Nem az.
Vékony kupak sokkal jobban rezonál, mint egy vastagabb.
Leütés hangjánál számít a kupak alá beszorult levegőoszlop hossza (hosszabb oszlop=mélyebb hang), így ugyanazon a billzeten a Cherry profil magasabb hangot produkál, mint egy 2-3mm-mel magasabb OEM kupak.
(Viszont a klasszikus Cherry billzetekben nincs plate, így ott a kupak alá begyűrt levegőoszlopnál +5mm van a plate síkja helyett a PCBig! Tehát a Cherry 1000/3000 hangja mélyebb, mint mondjuk a Ducky One2-é, pláne mert a Cherrynek vastagabb a kupakja.)Plusz ott a plate anyaga, mennyire rezonál (acél nagyon, alu kevésbé, FR4 nem annyira, bronz hangja megint más...)
Szóval ez egy nagyon sokismeretlenes egyenletrendszer, optimális megoldása eléggé zsebbenyúlós. -
Imz
tag
válasz
nyunyu #61293 üzenetére
Továbbra is várom megtisztelő válaszod!
Annyit sikerült kiderítenem, hogy a Gateron Brown-t ne akarjam o gyűrűzni, filcet alá. Videókban látszatra is 'fura lett tőle.
Viszont a [ TKL Gateron/Cherry Brown-al szerelve, PBT kupakokkal ] definíciónak már !=0 db felel meg, így talán (félve kérdezem) lehetnek igényeim is 2021-ben?
n+1 usb
vezeték mellett, n+1 usb-s wifi adapter használatának lehetősége.Ducky/Vermilio/CM550 szépek, ebbe a kinézetbe konkrétan belezúgtam, de én szeretném olvasni azt az "esszét" a minőségi plate-ekről, ahol valójában a szép-halk hangok építése kezdődik!
-
nyunyu
félisten
válasz
Domonkos #61289 üzenetére
És még engem b*szogattak 5-6 éve itt a topikban, hogy miért rinyálok állandóan arról, hogy nem lehet rendes magyar billzetet kapni, amikor ékezetet se használok.
Utána kezdtem el dacból ékezetesen gépelni, kb. 1 hétbe került áthuzalozni az agyamat, hogy ne ékezetmentesítse automatikusan a gépelnivalót.
(15 év US kiosztás után jó 8-9 évig ékezetmentesen használtam a magyart.) -
-
AssAssynn
addikt
Sziasztok!
LG WebOs 5. rendszerű okostévéhez keresek tapipados billentyűzetet. Kettőt néztem ki:
Microsoft All-in-One Media (N9Z)
Logitech K400 Plus HU (920-007157)Úgy látom mindkettő elég régi '14-'15 kiadás. A Microsoft ránézésre lazább elrendezésű, de nem kerestem rá a valós méretükre.
Melyik lehet a jobb? -
ledgeri
nagyúr
Üdv!
Kellene egy minimum, géptől távolabb ülős, esetleg sos szervergépbe "átdugós", jövőben talán még médialejátszót kezelgetni jó, "legolcsóbb ami már jó minőségű", új, vezetékmentes billentyűzet egér kombó.
Erre a problémámra nem tudom hogy külön bill és külön egér, kompatibilis USB vevővel, Bill egér kombó, vagy All-in-one felel meg a legjobban, így a legutolsókról még kérnék egy kis "erre figyelj, az nem számít" kiegészítést. Kiosztás "jó ha magyar", de nem dobnék el miatta egy sokkal jobb ajánlatot. -
Imz
tag
válasz
nyunyu #61275 üzenetére
Köszi a kimerítő választ, bevittél a málnásba. TKL-ig le tudok menni, kell a változatosság.
Apexben az fogott meg hogy állítgathatsz egy paramétert, szoftveresen. Ha akarod ilyen, ha akarod olyan. Még nem vetettem el. Ha jól értem, LED használat nélkül kenhetem, és PBT kupak szettel együtt vegyem, gyűrűzzem. Hmm. Annyiból építek jobbat?
nem tudom, mik a keménységi, taktilitási, kapcsolási pont mélységi preferenciáid.
Az tetszik, ha kemény a gomb, de nyomásra minél magasabban 'visszaütve jelzi az inputot.Kérdeznék még, ha lehet:
1. A taktily-t/clicky-t énis imádom, de csak érezni, és minimálisan hallani. Olyat lehet, vagy megoldhatatlan? O-ring és kenőanyagon kívül.
2. Lehet valahogy 'feszesebbé tenni a switcheket, ezáltal a gombokat? (oldal irányba értve, nem nyomásra.)
3. Neadjisten nem 2 anyag közül választani kupakok terén, ördögtől való?
4. Te milyet használsz?Ha vége a világvégének, jövök egy sörrel!
Láttam népeket, akik foam-ot tesznek nagyobb kupakokba, szebb a hangja tényleg. Kevésbé üreges kupakot látott már valaki vagy ez hülyeség és/vagy rocket science?
-
nyunyu
félisten
válasz
chester91 #61284 üzenetére
Attól függ, mit szeretnél halkítani.
O-ring elsősorban a kupak nekicsapódását a kapcsoló tetejének csökkenti, ez picit kihat a billzet kongására is, de azt nem szünteti meg.(Ducky, V hangját csak felezi az o-ring!)
Azon csak a plate és az elektronika közti rés kitömésével tudsz hatékonyan segíteni. (ez billzet kompletten szétszedős buli!)Magának a kapcsolóknak is van valamennyi hangja, ez a kapcsoló műanyag elemeinek a simaságától és a benne lévő rugótól függ, ezt a reszelést, meg pengést a kenéssel lehet orvosolni, ehhez ki kell tudni venni a kapcsolókat a billzetből, és szétszedni (ez a Redragonnál egyszerű, többinél szopás, csak forrasztópákával lehetséges)
Itt jön képbe az, hogy egy kapcsoló mennyire reszelős: Outemukat szoktam gyalázni érte, de mostanában a Cherrykre is rájár a rúd, Gateronok valamivel simábbak.Plusz ott van a hosszú gombokon alkalmazott stabilizátorok csattogása is, azok kenése/moddolása is szokta igényelni a plate mounted billzet teljes szétszedését. (PCB mountednél nem kell lebontani az egész billzetet, de olyanokat a klasszikus régi Cherry 1000/1800/3000 modelleken kívül nem nagyon látni.)
Szóval a billzet halkítás eléggé sok összetevős téma, az olyan nüanszokról, hogy miből van a plate, meg milyen profilú, vastagságú a kupak most nem állok neki esszét írni.
-
Imz
tag
válasz
Domonkos #61285 üzenetére
Egyrészt, köszi, nagyon valószínű hogy igazad van, bizserget is az agyonmakrózható 60-75%.
Másrészt, az írásod önmaga paródiája, hiszen egy ékezetes betű sincs benne.
(Ne vedd sértésnek, lehet angliából írsz notiról, stb, nemtudhatom, csak fun. Lusta ember vagyok, ha az áéűőúüó kombóval jöhet elő, akkor ott is marad. Es elkezdek enis igy irni, amit nem kene)
-
Domonkos
addikt
>Programozhatóság? Jöhet! Hacsak nem ezalatt azt értjük hogy feleannyi a gomb, ezért kombinációkkal kell alapvető inputot is elvégezni..
>ducky/anna? Tökjó meg minden,ha azt kell beírni hogy "alma a fa alatt?" de írd már be pl egy 60%-os ducky csodán hogy "ps | grep $ír ${ˇ/ó} | `$Ů` " (létező command)
Ha el kell mozditsd a kezed az alap keztartasbol, akkor kb. mar vesztettel is. Kombinaciot vagy akkordot sokkal pontosabban es gyorsabban be lehet utni, mint ki-ki nyulkalva lenyomni egy tavoli billentyut. Es amugy szerintem kb. mindent tavolinak lehet nevezni, ami kivul van a10304060%-os kiosztason. - a flame elkerulese vegettPersze ha tovabbra is az orthodox ligaban szeretnel versenyezni, akkor nem banom; egyebkent csak ellenerveim lennenek
-
chester91
senior tag
válasz
nyunyu #61283 üzenetére
Nem is a fájdalom….amennyire szerencsés vagyok, tuti, hogy a 2 év gariidő alatt elpuszilna, ha szétszedném
így inkább azt nem kockáztatom addig. Utána meg már mindegy….
Tehát ha jól értem, igazából a switch cserével tudom az O ring kérdést is orvosolni, valamint ezzel együtt eleve a switch miatt is halkabb lesz?
-
nyunyu
félisten
válasz
chester91 #61278 üzenetére
Nyilván a filc/foam beépítéséhez fizikailag szét kell szedni a billzetet, ami a gari bukásával jár, ha matricával le van zárva valamelyik csavar a billzet alján.
De ez egy 20k-s billzetnél szerintem kevésbé fáj, mint egy két-háromszor annyiba kerülő Duckynál. (azt pluszban még sokkal bonyolultabb szétszedni!)Hogy a filc vagy a foam a jobb?
Fizikailag itt van az orrom előtt mindkettő, de még egyiket se próbáltam, így nem tudom, hogy melyikkel lenne halkabb a GMMK, amit 2 hónapja lusta vagyok összerakni. (hülye gumibelső szaga azóta sem múlt el)
O-ring: képen látható dustproof Outemu stemre tényleg nem húzható rá, de ha az ember vesz egy marék Gateron Cleart/Brownt/Silent Brownt, hogy azok puhább rugójával+stemjével tuningolja a vékonylábú kapcsolót, úgy már ráhúzható az o-ring.
(Előbb próbáltam ki egy régi Outemu Purple házát egy Gateron Clear rugó+stemmel...)
Ha csak rugót cserélsz ócóért, akkor nem tudod o-ringezni a kapcsolódat.
-
f3rdzs0
senior tag
válasz
nyunyu #61277 üzenetére
nem volt nagyon más
UK elfogyott németből meg csak RGB fémkeretes plusz $20-ért
#61279 aDamker
pedig ISO az, az ISO collectionből vettem (erősen fogyatkoznak)keycapeket sajnos nem tudok én se, ha van valakinek ajánlása én is meghallgatnám(a 75%-os mivolta miatt nem egyszerű feladat, a TKL-re szerintem egyszerűbb szerezni)
-
dugo_
veterán
-
chester91
senior tag
-
aDamker
aktív tag
Sziasztok,
Szeretnék egy végre fasza bill-t ami minden kivánalmamat beteljesíti. Beírtam mit keresek:1.Mekkora összeget szánsz rá? max 30k keycappel együtt
2.Használt szóba jöhet? nem
3.Milyen billentyűzetet használsz most? / Miért cseréled le? -laptophoz kell
4.Mire használnád a billentyűzetet? mindenre is
5.Milyen típusú billentyűzetet keresel? 75% ISO - magyar kiosztásra cserélhető cappel
6.Van konkrét modell ami tetszik? sima egyszerű is jó, majd a keycap színnel szabnám egyedire
7.Milyen kiosztást szeretnél? ISO
8.Milyen méretű billentyűzetet szeretnél? 75%-os méretű
9.Extra igények wireless bluetooth, mert laptophoz kellene, brown switch mecha - de félek ez az árba nem fog beleférniSokat keresgéltem ,de ISO kiosztásut nem nagyon találtam, bennetek bízom
Vmi ilyesmi kinézetű lenne jó: [link] -
nyunyu
félisten
Ez látatlanban elég nehéz eset, készen kaphatót biztos nem tudnék mondani, ami minden paraméterednek megfelelne.
Apex Pro ugyan nem tűnik rossznak, mivel 45cNt írnak rugóra (~MX Red), és állítható a kapcsolási pontja.
Viszont az ára nem igazán szimpatikus, meg a kupakszettjéről sem írnak túl sokat, ezt elnézve egyből hányingerem van a kakaóbevonatos ABStől
Ez egy 20-30k-s billzeten még oké, mert abba az árba más nem fér bele, de egy ~100k-s billzeten legyen már valami normális kupak!
Mivel nem dustproof a kapcsolója, a bottom-outját tudnád hardveresen is korlátozni egy vastag o-ringgel, így 3.5-4mm helyett csak 2-2.5mm-et mozogna fel-le a kupak.
Viszont az átfűzős LED miatt nem lehet nagyon kenni a kapcsolót, hogy finomabban járjon.
Ezt ebben a formában nem merném ajánlani.Mivel kell a numpad, így csak 100% billzet jöhet szóba, az meg darabokból építhetőben elég ritka (GMMK ISO barebone kapható még? Nem a szívem csücske...)
Sok gépeléshez meg gondolom minél puhább, könnyebben lenyomható gombokat szeretnél. (MX (Silent) Red/Gateron Red környéke? Gateron Brown? azoknál is puhább kell?)
Nem tudom, mi a kedvenc leütési mélységed, 2mm? kevesebb?
Taktilis legyen? Ne legyen?Nem tudom, a CK550-et nézted-e már valahol, Gateron Brown elég puha, de taktilis kapcsoló, ezt is tudod hardveresen korlátozni o-ringgel, viszont a 2.5mm körül van az érzékelési pontja, később kapcsol, mint a Cherry Brown!
Ha van időd+türelmed customizálni, akkor szerintem valami cserélhető kapcsolós vonalon lenne érdemes elindulni, akár a GMMK barebonet, akár valamelyik teljes méretű Redragont (Mitra RGB? Vara?) robbantod szét, így viszonylag könnyen lehetne a kapcsolókat a nehed megfelelő keménységűre, kenésűre, taktilitásúra "finomhangolni".
Tennék bele valami hangtompítót a billzet felső része és a PCB közé, hogy ne csörögjön a plate. (modular foam? filc? Gumibelsőt hagyjuk, egyrészt túl macera belefaragni, meg akármit csinálsz vele büdös marad.)
GMMKba bármilyen kapcsoló betehető (max letöröd a PCB mountedek műanyag lábait), Redragonokba csak vékony lábú Outemuk férnek, viszont az Outemuk is tetszőlegesen vegyíthetőek Cherry vagy Gateron alkatrészekkel, így akár az is működőképes ötlet lehet, hogy a billzethez járó kapcsolókba pakolsz Gateron Clear rugót+stemet, és akkor kapsz egy vajpuha lineáris kapcsolót (szóközt hagyd meg Outemu rugósnak!!!)
Nyilván nem árt megkenni, mert az Outemu házak elég reszelősen járnak.
Aztán tennék bele valami hangtompítót a billzet felső része és a PCB közé, hogy ne csörögjön a plate. (modular foam? filc? Gumibelsőt hagyjuk, egyrészt túl macera belefaragni, meg akármit csinálsz vele büdös marad.)
Kupakszettnek, meg mondjuk a Razer doubleshot PBTje ~14k-ért, az biztos nem fog kopni. (Feltéve ha lehet feketét, vagy esetemben fehéret kapni. Pinket hagyjuk)
Vastag o-ring szerintem kelleni fog bele, hogy ~1mm-mel csökkentsd a bottom-out mélységét. (Marad ~3mm)Ezen a szinten a kombinált kapcsolónyitó szerintem már muszáj, Outemut nagyon nehéz nélküle nyitni.
Mittudomén, így egy viszonylag halk billzet kihozható:
- random Redragon billzet ~20k
- előre szabott filc 10$
- 110db Gateron Clear ~30$, Silent Brown ~58$
- egy csomag 5x2 (vastag) o-ring 3-4$?
(- Razer PBT kupakszett opcionálisan 14k)+kenőanyag pár dollár, kapcsolónyitó ~10$
Ez ha jól számolom 35-40k-ból kijön egy vajpuha lineáris, hangtompított ISO billzet, a Redragon gyári mártogatós magyar kupakszettjével (idővel kopni fog!), 55k-ból már Razer PBTvel. (nem magyar, de ISO!)
De ez csak egy ötlet, nem tudom, mik a keménységi, taktilitási, kapcsolási pont mélységi preferenciáid.
(Anno próbáltam a Gateron Cleart, én nagyon nem szerettem a puhaságát+taktilitás teljes hiányát!) -
Imz
tag
Sziasztok, kérlek ne küldjetek el a francba, egy megtört és a billek világában elveszett ember heveredik le mellétek, a méter magasan lángoló switchek fényénél, hogy iránymutatást kérjen tőletek....
#nyunyu Kommentjeidet látva lehet, hogy te vagy az utolsó reményem.
1.Mekkora összeget szánsz rá?
Mindegy, tényleg.
2.Használt szóba jöhet?
Ha nincs más út. De legalább 3 db kell (otthon-munka1-munka2, nemcipelem)3.Milyen billentyűzetet használsz most? / Miért cseréled le?
Megszámoltam, 9db amit napi szinten, pár ezer forintos kacatok.
- A kedvencem az egyik itthoni "Hama Casano" 2880ftért, amit azért választottam mert körömlakklemosóval könnyen lejött a hama felirat, így teljesen fekete... 6. éve használom.4.Mire használnád a billentyűzetet?
programozás/terminálok. 170wpm+, és session-önként 10-200k leütésről van szó.5.Milyen típusú billentyűzetet keresel? (ollós, gumiharangos, mechanikus stb.)
Nem számít. Hülyén hangzik, de így van. (Láttam mechanikusból is olyan low-profile-t, ami szinte gumiharangosan lapos+csendes volt.. Nyomkodtam már számolatlan fajta switchet mx cherry/omni/razer/stb.)6.Van konkrét modell ami tetszik?
Palvin Barbara, de nem vagyok finnyás.
(billből nincs)
7.Milyen kiosztást szeretnél? ISO (magyar, német, angol stb.), ANSI (amerikai), JIS (japán, koreai stb.)
ISO, az "í" egyedül nem feltétel.8. Milyen méretű billentyűzetet szeretnél? (kell-e numpad, fn-sor, kurzorblokk, stb)
kurzorblokk nem
Numpad kell a /*-+ miatt, és ALTGR specek miatt ☺
de túl sok funkciógomb nem létezik.9.Extra igények
Világítás? Tökmindegy, nem nézem.
Csuklótámasz? Inkább ne. De van kisflexem.
Vezetéknélküliség? Nem kell
Programozhatóság? Jöhet! Hacsak nem ezalatt azt értjük hogy feleannyi a gomb, ezért kombinációkkal kell alapvető inputot is elvégezni..
Plusz fájásaim:
ducky/anna? Tökjó meg minden,ha azt kell beírni hogy "alma a fa alatt?" de írd már be pl egy 60%-os ducky csodán hogy "ps | grep $ír ${ˇ/ó} | `$Ů` " (létező command)
SteelSeries Apex Pro? 10x annyit megy az ujjam mint ezen a kacat hama-n, és állítólag elhangosodik idővel.
IBM Model M? Hangos és elfárad a kezem 6-8 óra után.Kopás:
- Soha nem törtem/koptattam el billentyűt. Nem ütöm, és vágok körmöt. A mostani 5+ éves 2880ftos billemről sem kopott még le szinte semmi..Typing:
- Szeretek gyorsan, hatékonyan gépelni, nem [A-Z,0-9], hanem mindent. Ha pl nincs /*# azonnal elérhetően, számomra az szemét. Egy-egy sessionben nem ritka a 200k karakter, nem mindegy hogy azt 6 vagy 10 óra alatt nyomom bele.
- Ha a spec karaktereket kombinációkkal kell elővakarnom, akkor a 6 órából lesz 15. De előbb esne véletlenül baja.. négyszer.- Elírni akkor szoktam amikor rossz gombot nyomok, nem azért mert pihentetem a kezem, meg félig megnyomom a gombot és rájövök hogy mégsem, és stb baromságok.
Ne:
- Kilométereket kell lenyomni minden egyes gombot, kinek van erre ideje/energiája?
- jCTRL+INSERT és jSHIFT + INSERT egy alap copy-paste, mégis képesek elpakolni a gombokat.De nem hiszem el, hogy "normális" bill csak a 2-4000ft-os ársávban van. Felette már csak kamufém-szálcsiszolt-16milliószínű-színesgombos-tapétamintás-sárkánylogós-kijelzős cuccok vannak ugyanazokkal az mx cherry switchekkel szerelve, egészen kb 100k-ig. Ja meg adnak hozzá táskát, meg van rajta telefontartó.... édesf@szom.
Már zombiként járom a showroomokat billeket nyomkodva, éjszakákat youtube tesztekkel és asmr switch tesztekkel töltöm, kérlek, mentsetek meg.
Köszönök bármilyen nemű segítséget előre is, és hogy kiírhattam magamból
-
f3rdzs0
senior tag
válasz
fornettisuti #61268 üzenetére
?
#61267Domonkos
semmiképp nem akarnék újra teljes billentyűzetet, a K4 alig nagyobb mint egy TKL, szóval jónak néz ki. az elmúlt időszakban egész jól ment a számolgatás a numpad nélkül is laptopon, szóval valszeg nem fog hiányozni, csak egy ilyen backup ideaegy extra numpad viszont lehet nem rossz ötlet. azokat olcsóbb saját magamnak is megcsinálni akár, szóval tudnék vele szórakozni és tesztelgetni ha nagyon el akarnék mélyülni a mechanikus billek világában
-
Domonkos
addikt
válasz
f3rdzs0 #61266 üzenetére
Nice!
Viszont en nem ajanlom, hogy nagyobbra valts csak a numpad miatt. En ket jobb lehetoseget is latok:
-Vegyel egy kulon numpadot! Nincs utban, ha nem kell; kenyelmesebb ha sokat kell hasznalnod.
-Probald meg szoftveresen kivaltani! Keress egy olyan billentyut, ami kenyelmes helyen van, de nem sokat hasznalsz (CapsLock) es azt hasznald retegvalto/fn billentyukent. A numpadot (fuggoen attol, hogy mennyire gyakran hasznalod) meg rakd valami 789uiojklm stb. billentyukre. Gyorsabb valtani, nem kell keresgetni es ha jol belejossz, akkor a funkcionalitast is lehet boviteni. Bar elhiszem, hogy staggered kiosztasnal ez nem valami szimpatikus. - En viszont mar nem valtanek vissza... -
f3rdzs0
senior tag
köszönöm szépen a segítségeteket, végül múlt hét csütörtökön este megrendeltem egy Keychron K2-t és ma kézhez is kaptam. meglepően gyors volt ez a szállítás, a legtöbb időt a vámon töltötte 2-3 napig.
egyelőre tetszik, bár Cherry MX Red után ez a Gateron Brown nem akkora megváltás mint gondoltam. anno nem akartam mást csak lineáris switchet mert azt hittem a tactieltól a világból is kimegyek, de az elmúlt pár hétben úgy voltam vele, hogy mégis kipróbálnám.
elsőre kicsit olyan mitnha a switchek/keycapek instabilak lennének, nem tactileok. kíváncsi vagyok hogy hosszútávon meg tudom e szokni, mert annyira nem mondanám, hogy kifejeztten rossz, csak nem jobb
az feltűnt, hogy ez halkabb mint a Cherry MX Red, valszeg azért is mert kevésbé bottomoutolok már kb 5 perc után is.
igazából még az is kérdés, hogy tudok-e numpad nélkül élni, szóval lehet a vége az lesz, ha lesz ISO K4, akkor lehet váltok arra (addigra meg kitalálom, hogy tetszik-e a brown switch vagy sem).
-
válasz
Hzoltan969 #61264 üzenetére
Nincs vele gond, nálam November eleje óta szolgál.
Amit nyunyu írt, az viszont igaz. Ha jót akarsz magadnak, akkor úgy kell bánni vele mint egy hímestojással, mert mechanikailag tényleg gyenge konstrukció. -
Hzoltan969
tag
Nekem tetszik a dizájn, review-k jókat írnak róla (főleg az üzemidőről), egerem is Logi, semmi gondom nincs vele.
Kipróbálom. Ha nem jön be, legfeljebb veszek mást... -
sanya53
aktív tag
válasz
Hzoltan969 #61261 üzenetére
Nekem 910 van, de nem ajánlanám senkineksem voltak bajok a kapcsolókkal.
Egy lenyomásra kétszer írta le a betűt, mondjuk nem törvényszerű, hogy másnak is előjön ez a hiba. Elég macerás kapcsót cserélni benne. Soh nem vennék többé logiteket. -
nyunyu
félisten
válasz
Hzoltan969 #61261 üzenetére
Ahogy elnézem, kétszer rácsapsz a billzetre, aztán vehetsz is rá új kupakokat.
-
DewiL
senior tag
válasz
Hzoltan969 #61259 üzenetére
itt ?
-
Hzoltan969
tag
Sziasztok! Logitech G915 Lightspeed Tactile (US fekete, full) billentyűzetet vennék, de jelen pillanatban sehol nem találok elérhetőt. Valakinek esetleg van infója, hogy honnan lehetne beszerezni?
-
törölt tag
válasz
nyunyu #61252 üzenetére
Sima TKL az mecha, ha nem jönne be a Titan switch. A többi meg külcsíny inkább, mint belbecs. RGB kikapcsolható, az ár meg annyi amennyi. Szerintem sem olcsó, de legalább rendes minőséget kaptam.
Utoljára egy Logitechet vettem, na az kidobott pénz volt. G910 Spectrum volt, ha jól emlékszem. Elajándékoztam. Fillért nem ért, még eladni sem volt pofám. -
-
demmer123
őstag
Corsair k70 RGB Billentyűzetemen egyik ctrl kapcsoló csak pirosan világít bármit is csinálok. Régi, új szoftver se oldotta meg problémát. Próbáltam resetet csinálni az se segíttet. Sajnos már a billentyűzet nem garanciás.
Olvasgattam utána elvileg ez szoftverhiba lesz. Vagy létezik olyan hogy rgb " led" tönkre megy és csak pirosan tud világítani? Valaki esetleg tudja mi a megoldás?
-
nyunyu
félisten
Tökéletes, mindent beletettek, amit nem szeretek a modern gamer billzetekben.
- RGB? pipa
- tanga kupak? pipa
- egyedi, semmivel sem kompatibilis kapcsoló? pipa
- 1.4mm kapcsolási pont a gyorsabb melléütésért? pipa
- 150GBP / 160€ ???????????????????????????????? Almának képzelik magukat? -
törölt tag
Roccat piacra dobta a Vulcan TKL/TKL Pro billzeteket. Beújítotam egy Pro-t, most először érzem úgy, hogy jó lóra tettem.
Nem állítom, hogy ezért a pénzért nem lett volna jobb választás, de az biztos, hogy különleges kis darab. És még jól is néz ki
(x) -
dqdb
nagyúr
válasz
Mclovin #61246 üzenetére
A GK61 hibája, hogy nem QMK/VIA kompatibilis (valami saját szoftverrel konfigurálható), így a custom építés egyik nagy előnyét elveszted vele. Ha már volt valaha forrasztópáka a kezedben, akkor a hotswap inkább korlátozó tényező lesz, mert szűkíti a kínálatot, valamint egyetlen kiosztásra korlátoz.
Mindenesetre ennél olcsóbban nem nagyon fogsz találni semmit, BT nélkül kicsit drágábban van még ez a TKL.
Illetve melyik lube ajánlott és könnyen beszerezhető?
Más jó lineáris kapcsolóhoz és más taktilishez, és mást szokás használni a rugóhoz, valamint teljesen mást a stabilizátorokhoz (ez utóbbi a legfontosabb dolog, ha nem csörgő billentyűzetet akarsz). Ha a könnyen beszerezhető alatt EU-n belülről rendelést értesz, akkor könnyen beszerezhető bármelyik, ha belföldit, akkor bármelyik esélytelen.Érdemes a kapcsoló szétszedéséhez valami tool-t venni?
Határozottan, de ebből nem tudok bevált budget opciót linkelni, csak beváltat (másoknál bevált, így azt rendeltem meg) vagy budgetet (korábban többen is linkelték a topikban).Milyen relatíve halkabb switchet lenne érdemes beépíteni?
Ha a lehető legolcsóbban akarod megúszni, akkor Gateron milky top yellow megkenve (ha fekete alsó résszel nem találod sehol sem, akkor a teljes milky házas változatot érdemes venni. A kapcsolóhoz hasonlóan fontos a stabilizátor halkítása vagy jobb stabilizátor választása.Ezek a keycapek mennyire ütnének meg egy közepes szintet?
Alapszintet ütnek meg. Az XDA szerintem nagyon rossz profil a nagy lapos felületével, könnyű melléütni. A harmadik, Cherry profilos kupakkészlettel az a probléma (azon kívül persze, hogy nincsen egy kép, ahol látod, hogy milyen kupakokat fogsz kapni), hogy északra néz a GK61-en az összes kapcsoló a világítás miatt és ez az elrendezés valamelyik sorban akadni fog Cherry profilos kupakokkal (a kapcsolóházba ütközik a kupak még bottom out előtt). -
Mclovin
senior tag
Sziasztok!
Szeretnék egy custom billentyűzetet relatíve olcsón építeni. Melyik hot-swap alap vállalható? Pl ez? Illetve melyik lube ajánlott és könnyen beszerezhető? Érdemes a kapcsoló szétszedéséhez valami tool-t venni? Milyen relatíve halkabb switchet lenne érdemes beépíteni? Ezek a keycapek mennyire ütnének meg egy közepes szintet? 1 2 3
Köszi a válaszokat és segítséget előre is
-
DewiL
senior tag
válasz
pchuszar #61239 üzenetére
- RGB világítás (csak a betűk világitalnak a körülötte lévő terület nem) - a legtöbb mechanikus billentyűzetnél lesz a gombok körül is fény, mivel magasan ülnek, talán a REDRAGON Vishnu olyan kialakítású, mint a g pro, így kevesebb a fényszennyezés, elvileg a többi pontot is teljesíti, abból amit szeretnél
-
dqdb
nagyúr
válasz
pchuszar #61239 üzenetére
egy-egy gombnál megszűnnek színek lenni
ólommentes forrasztás vs gépelés miatti állandó mechanikus behatás, másik gyártónál is elő fog fordulnimajd gombok kupakjai fáradnak el
ha elfáradás alatt a törést érted, akkor az a gyártó sara, olyat nem illik, ha a kopást, akkor következő bekezdésa kopásokról már nem is beszélek
A kopás világítós kupakoknál mindennapos dolog, a gyártástechnológiába van kódolva. Világítósban csak az nem fog kopni, ahol kihangsúlyozzák, hogy doubleshot kupakot kapsz, ami más gyártástechnológiával készül (azonban ilyet magyar feliratokkal nem fogsz kapni). Nem magyar Ducky, Razer Huntsman Elite/Mini ilyen gyárilag, valamint még Razerhez kapható külön saját kupakkészletük vagy Tai-Hao Shopból kupakkészlet, ha a gyártó nem valami idióta alsó sorral szállította a billentyűzetet puszta kitolásból (a G Pro ilyen, arra nem raksz csak úgy 3rd party kupakot az 5.75u Space miatt).Ez egy igazi szemét, egy igazi csalódás, főleg úgy, hogy szinte minden gépemen Logitech egerek, vagy combo megoldások lógnak...és ha valaki a megbízhatóság mellett a Logitech javára érvelt, no az én voltam...de ez, egy elba.... konstrukció!
Ha valakinek nem vezeték nélküli billentyűzet kell, akkor jelenleg nehéz érvet felhozni a Logitech mellett. Remélhetőleg ez a jövőben megváltozik ... -
DewiL
senior tag
válasz
Mr.Csizmás #61238 üzenetére
Ezek miben jobbak mint egy random Redragon ?
ahogy nézem kapcsoló és anyaghasználat terén nagyon hasonlóak, árban is csak nincs belőle magyar -
pchuszar
csendes tag
Sziasztok!
Mély megrázkódtatás után mondom Logitech G Pro Billentyűzetet senki se akarjon, mert ez egy kalap... Elsőnek egy-egy gombnál megszűnnek színek lenni, majd gombok kupakjai fáradnak el, megkímélt állapot mellett. A kopásokról már nem is beszélek... Ez egy igazi szemét, egy igazi csalódás, főleg úgy, hogy szinte minden gépemen Logitech egerek, vagy combo megoldások lógnak...és ha valaki a megbízhatóság mellett a Logitech javára érvelt, no az én voltam...de ez, egy elba.... konstrukció!
Viszont ha már itt járok és mérgelődök, megkérdem milyen ajánlat lenne az én elvárásaimra:
- RGB világítás (csak a betűk világitalnak a körülötte lévő terület nem)
- Az RGB beállítható, egyénileg konfigurálható legyen
- Birja a gépelést, játékot, napi 6-8 óra használattal
- Oldalsó numpad nem kell rá
- Lehetőség szerint magyar kiosztásLétezik egyáltalán ilyen? (előre is kösz a segítséget)
-
Teasers
tag
válasz
Mr.Csizmás #61234 üzenetére
Köszi! Gondolkodtam kicsit, gyűjtök még és beruházok egy CK550-re. Szeretnék mechanikust, ez tetszik is kinézetre, méretre is rendben van.
Köszi!
-
DewiL
senior tag
válasz
Teasers #61229 üzenetére
mi a legolcsóbb mechanikus, amit érdemes megvenni - szerintem a cooler master ck550 (abból is a v1), de az 30k körül van, szóval bőven a kereteden felül
az általad megjelölt összegig, mindegy mit veszel, kb mind ugyan olyan lesz, mind anyag használatban, mind tudásban (mechanikus nem lesz, talán valami ANSI kiosztású kínai csoda valahonnan, de az meg olyan is lesz)
-
Teasers
tag
Sziasztok. Segítségeteket kérném. Nemtudom, hogy ilyen árkategóriában van e használható, de remélem tudoto ajánlani valamit.
10.000ft
2.Használt szóba jöhet?
igen
3.Milyen billentyűzetet használsz most? / Miért cseréled le?
-
4.Mire használnád a billentyűzetet?
játékra
5.Milyen típusú billentyűzetet keresel? (ollós, gumiharangos, mechanikus stb.)
ha lenne mechanikus, annak örülnék. Még nem volt sosem,mindig csak az itthon talált kinais billentyűim voltak.
6.Van konkrét modell ami tetszik?7.Milyen kiosztást szeretnél? ISO (magyar, német, angol stb.), ANSI (amerikai), JIS (japán, koreai stb.)
magyar legfőkébb, de ha angol az sem baj
8.Milyen méretű billentyűzetet szeretnél? (kell-e numpad, fn-sor, kurzorblokk, stb)
numpad kelleni fog, más plusz nem
9.Extra igények (világítás, csuklótámasz, vezetéknélküliség, ergonomitás, programozhatósás, stb.)
világítás jól jönne, ha vezetek nélküli( amit ebben a kat.ban nem bizok) annak örülök
A keretem rá 10.000f tlenne ugye, ebben mechanikus nembiztos hogy belefér. Szeretném kérni, ha szabad, hogy mi a legolcsóbb mechanikus, amit érdemes megvenni. Ha nincs a keretben, akkor a mechanikus bill nem szükséges.köszi!
megj.: a fenti listát nézegettem, de 2018as frissitésű volt, ezért inkább megkérdezem tőletek, mik a friss ajánlások
-
badacsony
őstag
Sziasztok!
Ebben tudnátok segíteni? -
Kasya
nagyúr
válasz
UnknownZero #61224 üzenetére
Legolcsobb mechának ezt látom: NAY
Ez is a megadott ár felett van, így marad a membrános. -
Dr. Akula
félisten
válasz
UnknownZero #61224 üzenetére
Ezek nem mechanikusak.
-
DewiL
senior tag
Létezik egy HP Omen Spacer TKL Wireless nevű, amiből elvileg van magyar is, keress rá és nézd meg hogy tetszik-e, ezenkívül van még a REDRAGON Vishnu, de a HP-hoz több reményt fűznék minőség tekintetében.
nagyon más opció nincs, mert a magyar + wireless + világítás sajnos olyan mint a fehér holló... és neked ráadásul még TKL is kell
-
UnknownZero
csendes újonc
Sziasztok! Billentyűzetet akarnák vásárolni, körülbelül 10500 Ft értékben max.
Topik kérdései:
Mint leírtam, max egy 10500 Ft.2.Használt szóba jöhet?
Nem, mivel nem magyarban élek, és postával együtt azért borsosabb lenne az ára mint innen Szlovákiából megvenni
Nincsen jelenleg billentyűzetem, csak laptopba beépített. Az hogy az milyen, nem tudom pontosan.
Gaming, programozás. De legfőkébb gaming. Ha lehet legyen mechanikus.
6.Van konkrét modell ami tetszik?
Ezeket néztem: Acer Nitro Keyboard
C-TECH Scorpia V27.Milyen kiosztást szeretnél?
ISO
8.Milyen méretű billentyűzetet szeretnél?
Numpad és Fn sor is legyen rajta.
9.Extra igények
Telepítés nélkül működjön, ha esetleg mégis kell telepíteni akkor ne DVD-vel kelljen. -
bgaborj
csendes tag
Sziasztok!
Jelenlegi Logitech-es, régi (még bőven a Unify korszak előttI) billentyűzet + egér kombómat szeretném lecserélni egy multi-device szettre. Fontos, hogy váltakozva tudjon csatlakozni egy windows-os desktop PC-hez és egy Macbookhoz.
A jelenlegi sok évig jól állta a sarat játékra és munkára (szövegszerkesztés, e-mailezés) is, ezért a Logitechben bíznék, az MK850 szimpatikus, de magyar kiosztású - ahogy látom - nem létezik belőle.
50,000 Ft-ig elmennék árban (még akár kicsit fölé is.) Lényeges, hogy a fenti felhasználásra (játék + MS Office) megbízható, strapabíró, napi 8-10 óra munkára lehetőleg kényelmes, és magyar kiosztású legyen. Hátérvilágítás előny lehet, de nem feltétlenül fontos.
Mi tudnátok ajánlani ezekkel a feltételekkel? Köszönöm a segítséget! -
Semin
őstag
Sziasztok,
kérnék egy kis segítséget az alábbi paraméterek alapján:
Az ár nem korlátozó tényező
2.Használt szóba jöhet?
Nem
ASUS STRIX TACTIC PRO(RED)
Vezetékmentes megoldás és kompaktabb méret kellene.
Játék
5.Milyen típusú billentyűzetet keresel?
Mechanikus
6.Van konkrét modell ami tetszik?
-
7.Milyen kiosztást szeretnél?
Magyar (Fontos, kizáró ok!)
8.Milyen méretű billentyűzetet szeretnél?
Kompakt méret (Num pad nélkül, vagy opcionális)
9.Extra igények
világítás, vezetéknélküliség,Előre is Köszönöm
-
Alexios
veterán
Sziasztok,
Elhatároztam, hogy szeretnék végre egy normális billentyűzetet, amivel hosszabb távon is kényelmesen tudok gépelni. Játékra nem lesz használva, programozóként dolgozok, és ezen kívül más use-case nem is lényeges, viszont fontos szempont hogy post covid akár más emberek mellett is lennék, szóval nem mindegy milyen hangerővel csattog.
Nemrég próbáltam egy Logi G815-öt linear kapcsolóval,el hangerőben is bőven jó volt nekem, de gondoltam megkérdem van-e valami más ami ajánlott.1.Mekkora összeget szánsz rá? - G815 fölé nem mennék már árban szóval max ~60 ezer körül
2.Használt szóba jöhet? - szóba, de akkor azért legyen olcsóbb mint a max keretem
3.Milyen billentyűzetet használsz most? / Miért cseréled le? - valami alap Dell billentyűzet, illetve a laptopom billentyűzete. Kényelem miatt
4.Mire használnád a billentyűzetet? - programozásra, kizárólag, játékra egyáltalán nem
5.Milyen típusú billentyűzetet keresel? (ollós, gumiharangos, mechanikus stb.) - Mechnikust de ha van jobb meggyőzhető vagyok
6.Van konkrét modell ami tetszik? - A G815 tetszik, de nem vagyok elkotelezett az irányába csak mást nem próbáltam
7.Milyen kiosztást szeretnél? ISO (magyar, német, angol stb.), ANSI (amerikai), JIS (japán, koreai stb.) - mindenképp ISO kiosztás, az hogy mi van a billentyűkre nyomva viszont mindegy
8.Milyen méretű billentyűzetet szeretnél? (kell-e numpad, fn-sor, kurzorblokk, stb) - numpad kell, a többi mindegy
9.Extra igények (világítás, csuklótámasz, vezetéknélküliség, ergonomitás, programozhatóság, stb.) - világítást kell, de nem muszáj csili vili rgb-nek lenni, sima fehér háttérvilágítás is jó. Ha alacsonyabb profilú, mint a G815 akkor nem fontos a csuklótámasz, amúgy értékelném de nem létfontosságú. Vezeteknelkuli gondolom nincs ilyen paraméterekkel, ha lenne szeretném, de nagyon alacsony prio. Vezetekesnel USB pass through tetszene, főleg ha egy USB porttal megoldhato lenne, de nem tudom van-e ilyen. -
Jóember
csendes tag
Sziasztok!
Kinéztem egy Sharkoon Skiller SGK4-et, viszont itt Prohardveren már a bejelentésekor temették, ugyanakkor német oldalakon nagyon jó ár/érték arányúnak tartják.
Van esetleg valakinek vele tapasztalata?
Ha tényleg jó vétel, akkor lecsapok rá, ha viszont nettó környezetszennyezés, akkor van hasonló billentyűzet (10e +- 5e Ft, membrános, háttérvilágítással, dedikált funkcióbillentyűkkel), amit ajánlatok helyette?
-
nyunyu
félisten
válasz
copass #61215 üzenetére
Megnéztem a januári alis bevásárlólistámat, már most sikerült elvernem a tavalyi impulzusvásárlásaim összegének negyedét lubing stationre, outemu silent greyre, rugókra, kapcsolónyitóra
Lassan meg kéne alapítanunk az anonim billentyűzetfüggők klubját, ahol terápiás céllal kibeszélhetnénk a GASt (kütyü megszerzési szindróma?), meg azt OCDt.
-
copass
veterán
válasz
Mr.Csizmás #61212 üzenetére
én még nem mertem összeszámolni!
-
nyunyu
félisten
válasz
Mr.Csizmás #61212 üzenetére
Hmm, éves billzetkeretnek nem rossz.
-
demmer123
őstag
Adott egy Corsair k70 RGB ( 1.szériás) azt hiszem 2015 kiadás. Jelenlegi billentyűzetét szeretném lecserélni PBT Double Shot-ra.
Találtam aliexpressen egy szettet viszonylag olcsón. Kérdés hogy ér valamit amit kinéztem? Vagy vegyek eredetit corsair oldalról 50-60$-ért? Gondolom nem ugyanaz a kettő.
Köszi a választ.
-
pilu85
őstag
Hello, Cooler master ck550 re tettem szert, tudnátok segíteni légyszi, hogy hogyan tudom egy színűre beállítani? Köszi.
-
nyunyu
félisten
válasz
Mr.Csizmás #61199 üzenetére
Meg sem merem tippelni a top5-öt, meg hol lehet a bekerülés alsó határa. 500k?
-
steewcv65
őstag
Így van a gyáriban nagyon is jó.Nem azért írtam ,mert nekem éppenséggel ez van.Azért mert megjártam már több mecha billel ezt az utat mire rátaláltam erre.Nagyon jó build-el rendelekezik és hozzá a silent switch ...A kettő együtt azt eredményezte,hogy halkabb ez a billem mint a membrános billentyűzetem(ollos-gumis megoldás).
Szóval ár/érték arányban jelenleg szerintem nincs jobb.37 000ft-ért vettem.Ebben az árban melyik márka ad full kiosztást,silent switch ,és csendes billt?Egyik se ,én valahogy nem találtam rá.Nagyon jó minőséget képvisel anyagok felhasználásban is!Duckyt láttam más és hallottam is red switch-es volt és ez szerintem jobb.Ha nem lett volna viszonyításom nem nyilatkozok, csak mert nekem ez van.De a kolléga biztos nem próbálta még ,sőt nem is látott ilyet az életben,mert akkor nem nyilatkozta volna azt amit.Biztos van jobb és drágább,de 30k környékén kerestek billt, arra próbáltam segíteni . -
DewiL
senior tag
Szerintem külön kell választani a custom és a "gyári" vonalat
Nyilván custom vonalon sokkal-sokkal több a lehetőség és bár a cherry ebben a kategóriában inkább közepes, addig a gyári vonalon jónak számít
-
dqdb
nagyúr
válasz
Mr.Csizmás #61199 üzenetére
Nem biztos, hogy nyerő ötlet kinek nagyobb versenyt rendezni a topikban
steewcv65: annyiban igaza van Csizmásnak, hogy lehet, hogy neked nagyon bejött a vásárlás, de nem biztos, hogy mindenkinek az az ideális billentyűzet.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Kérlek kérdésed előtt olvasd el az Összefoglalót!
Ha kifejezetten egy modellt keresel használd a fórumos keresőt, hátha valakinek már van tapasztalata vele!
10.000Ft alatti billentyűzetekből az összefoglaló szerint érdemes választani!
Tudtad, hogy nem magyar feliratozású billentyűzettel is pont ugyanolyan jól lehet magyar szöveget bevinni, mint akármelyik magyar feliratozásúval? wow
"blue switch has paragraph sense , when you press it ,it have a "kacakaca" sound"
A topikban (terméket, munkát, szolgáltatást) hirdetni tilos!
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A12/Samsung Galaxy A22/Samsung Galaxy A32/Samsung Galaxy A52
- Új monitor állvány - csak össze lett szerelve
- ASUS Radeon RX 7600 Dual OC 8Gb - Aqua gari 26.12.12 ig
- Honor Pad X8 64GB, Wi-Fi, 1 Év Garanciával
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest