Hirdetés
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- LG LCD és LED TV-k
- OLED TV topic
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Androidos fejegységek
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- ASUS notebook topic
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Milyen videókártyát?
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
-
PROHARDVER!
ÖSSZEFOGLALÓ
Kérdezés előtt kérlek olvass végig!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Domonkos
addikt
>Programozhatóság? Jöhet! Hacsak nem ezalatt azt értjük hogy feleannyi a gomb, ezért kombinációkkal kell alapvető inputot is elvégezni..
>ducky/anna? Tökjó meg minden,ha azt kell beírni hogy "alma a fa alatt?" de írd már be pl egy 60%-os ducky csodán hogy "ps | grep $ír ${ˇ/ó} | `$Ů` " (létező command)
Ha el kell mozditsd a kezed az alap keztartasbol, akkor kb. mar vesztettel is. Kombinaciot vagy akkordot sokkal pontosabban es gyorsabban be lehet utni, mint ki-ki nyulkalva lenyomni egy tavoli billentyut. Es amugy szerintem kb. mindent tavolinak lehet nevezni, ami kivul van a10304060%-os kiosztason. - a flame elkerulese vegettPersze ha tovabbra is az orthodox ligaban szeretnel versenyezni, akkor nem banom; egyebkent csak ellenerveim lennenek
-
nyunyu
félisten
Ez látatlanban elég nehéz eset, készen kaphatót biztos nem tudnék mondani, ami minden paraméterednek megfelelne.
Apex Pro ugyan nem tűnik rossznak, mivel 45cNt írnak rugóra (~MX Red), és állítható a kapcsolási pontja.
Viszont az ára nem igazán szimpatikus, meg a kupakszettjéről sem írnak túl sokat, ezt elnézve egyből hányingerem van a kakaóbevonatos ABStől
Ez egy 20-30k-s billzeten még oké, mert abba az árba más nem fér bele, de egy ~100k-s billzeten legyen már valami normális kupak!
Mivel nem dustproof a kapcsolója, a bottom-outját tudnád hardveresen is korlátozni egy vastag o-ringgel, így 3.5-4mm helyett csak 2-2.5mm-et mozogna fel-le a kupak.
Viszont az átfűzős LED miatt nem lehet nagyon kenni a kapcsolót, hogy finomabban járjon.
Ezt ebben a formában nem merném ajánlani.Mivel kell a numpad, így csak 100% billzet jöhet szóba, az meg darabokból építhetőben elég ritka (GMMK ISO barebone kapható még? Nem a szívem csücske...)
Sok gépeléshez meg gondolom minél puhább, könnyebben lenyomható gombokat szeretnél. (MX (Silent) Red/Gateron Red környéke? Gateron Brown? azoknál is puhább kell?)
Nem tudom, mi a kedvenc leütési mélységed, 2mm? kevesebb?
Taktilis legyen? Ne legyen?Nem tudom, a CK550-et nézted-e már valahol, Gateron Brown elég puha, de taktilis kapcsoló, ezt is tudod hardveresen korlátozni o-ringgel, viszont a 2.5mm körül van az érzékelési pontja, később kapcsol, mint a Cherry Brown!
Ha van időd+türelmed customizálni, akkor szerintem valami cserélhető kapcsolós vonalon lenne érdemes elindulni, akár a GMMK barebonet, akár valamelyik teljes méretű Redragont (Mitra RGB? Vara?) robbantod szét, így viszonylag könnyen lehetne a kapcsolókat a nehed megfelelő keménységűre, kenésűre, taktilitásúra "finomhangolni".
Tennék bele valami hangtompítót a billzet felső része és a PCB közé, hogy ne csörögjön a plate. (modular foam? filc? Gumibelsőt hagyjuk, egyrészt túl macera belefaragni, meg akármit csinálsz vele büdös marad.)
GMMKba bármilyen kapcsoló betehető (max letöröd a PCB mountedek műanyag lábait), Redragonokba csak vékony lábú Outemuk férnek, viszont az Outemuk is tetszőlegesen vegyíthetőek Cherry vagy Gateron alkatrészekkel, így akár az is működőképes ötlet lehet, hogy a billzethez járó kapcsolókba pakolsz Gateron Clear rugót+stemet, és akkor kapsz egy vajpuha lineáris kapcsolót (szóközt hagyd meg Outemu rugósnak!!!)
Nyilván nem árt megkenni, mert az Outemu házak elég reszelősen járnak.
Aztán tennék bele valami hangtompítót a billzet felső része és a PCB közé, hogy ne csörögjön a plate. (modular foam? filc? Gumibelsőt hagyjuk, egyrészt túl macera belefaragni, meg akármit csinálsz vele büdös marad.)
Kupakszettnek, meg mondjuk a Razer doubleshot PBTje ~14k-ért, az biztos nem fog kopni. (Feltéve ha lehet feketét, vagy esetemben fehéret kapni. Pinket hagyjuk)
Vastag o-ring szerintem kelleni fog bele, hogy ~1mm-mel csökkentsd a bottom-out mélységét. (Marad ~3mm)Ezen a szinten a kombinált kapcsolónyitó szerintem már muszáj, Outemut nagyon nehéz nélküle nyitni.
Mittudomén, így egy viszonylag halk billzet kihozható:
- random Redragon billzet ~20k
- előre szabott filc 10$
- 110db Gateron Clear ~30$, Silent Brown ~58$
- egy csomag 5x2 (vastag) o-ring 3-4$?
(- Razer PBT kupakszett opcionálisan 14k)+kenőanyag pár dollár, kapcsolónyitó ~10$
Ez ha jól számolom 35-40k-ból kijön egy vajpuha lineáris, hangtompított ISO billzet, a Redragon gyári mártogatós magyar kupakszettjével (idővel kopni fog!), 55k-ból már Razer PBTvel. (nem magyar, de ISO!)
De ez csak egy ötlet, nem tudom, mik a keménységi, taktilitási, kapcsolási pont mélységi preferenciáid.
(Anno próbáltam a Gateron Cleart, én nagyon nem szerettem a puhaságát+taktilitás teljes hiányát!)
Új hozzászólás Aktív témák
Kérlek kérdésed előtt olvasd el az Összefoglalót!
Ha kifejezetten egy modellt keresel használd a fórumos keresőt, hátha valakinek már van tapasztalata vele!
10.000Ft alatti billentyűzetekből az összefoglaló szerint érdemes választani!
Tudtad, hogy nem magyar feliratozású billentyűzettel is pont ugyanolyan jól lehet magyar szöveget bevinni, mint akármelyik magyar feliratozásúval? wow
"blue switch has paragraph sense , when you press it ,it have a "kacakaca" sound"
A topikban (terméket, munkát, szolgáltatást) hirdetni tilos!
- Lenovo ThinkPad L16 Gen 1 - 16" WUXGA IPS - Ultra 5 135U - 16GB - 512GB - Win11 - 2,5 év gari
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RX 7600XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- LG 65" C1 OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready!
- Újra Akcióban!!! Ducky One 2 Mini és SF billentyűzetek a bolti ár töredékéért! Számla+Gari
- Csere-Beszámítás! Asus Rog Strix B550-F Gaming Wi-Fi II Alaplap + Ryzen 7 5800X3D Processzor!
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest