- Láncba köthető DeepCool ventilátor az ARGB fények kedvelőinek
- Hamarosan birtokba vehető az AYANEO legújabb handheld gépe
- Nyáron jön az Acer oktatási rendszerbe szánt, ChromeOS-t futtató tabletje
- Nagy képátlójú, 4K-s QD-OLED monitor jön az Acertől, ami Calman plecsnit kapott
- Karnyújtásnyira van Kína a HBM2 memóriák gyártásától
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- Házimozi haladó szinten
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Apple asztali gépek
- BIOS topic
- Karnyújtásnyira van Kína a HBM2 memóriák gyártásától
- Házimozi belépő szinten
- Milyen videókártyát?
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
-
PROHARDVER!
ÖSSZEFOGLALÓ
Kérdezés előtt kérlek olvass végig!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Imz
tag
válasz Domonkos #61897 üzenetére
Nézd el nekem, bár eszem a szavaid/szavaitokat, nem teljesen értem.
Ha a tiéd eladó lenne, most mennék megvenni, aztán eljátszanék pár hónapot. De ez nem opció, mi áll legközelebb?
Pénz másodlagos, max várok 1-1 hónapot a lépések között. Viszont időm nincs igazán találromra lövögetni. A dactyl meg konkrétan ez. Ha megvan mit akarok pontosan, nyilván csinálok rá időt..
ASETNIOP-ot ne, mikor linkelted ráment az estém, nem tudtam letenni..
Nem biztos hogy értem a végét. Megszokod ezt a splites DIY cuccot, majd valahol eléd raknak egy qwerty-t, akkor nem a layout lesz gáz, hanem hogy minden máshol van, minden.
(abból indulok ki hogy a friss hatvanvalahány %-os billem után volt szerencsém szerver teremben egy százvalamennyi gomboson dolgozni picit, és hát fúj. Ezt felnagyítva érezném ha mégjobban elszakadok.. nem?) -
Domonkos
Ármester
Az epites resze miatt kerdezed? Vagy csak valami alapot szeretnel, hogy kiprobalhasd az otleteket? Esetleg az ergonomian szeretnel vele javitani?
Mik az igenyeid? Mennyit vagy hajlando prototipizalasra forditani? Az ido vagy a penz a szukosebb?
dactyl*-t amugy en sem ajanlom elsonek. Egyszeruen tul koltseges (foleg idoben), hogy az elkeszules utan jojjon ra az ember, hogy egy szoftveres feature miatt nem is teljesen fedi le az igenyeit...
Fun billentyu:
asetniop alatt foleg space, de vagy ~20 masik komboban is benne van. Szovegszerkesztes alatt ez a leader.>egy elémrakott qwerty-n szenvedni fogok. Ezt hogy kerülöd ki?
Atvaltok dvorak-ra.[ Szerkesztve ]
Gender of electrical connectors is defined by the pins.
-
Imz
tag
válasz Domonkos #61892 üzenetére
Ezek nagy része megvan, de sajnos mivel a tiédből nincs eladó példány, mit próbáljak ki szerinted? "Unorthodox keyboard"-ra nem jön elő
A "Fun" gomb-ra mit kötöttél?
Attól kicsit félek, hogyha megszokom, akkor egy elémrakott qwerty-n szenvedni fogok. Ezt hogy kerülöd ki? -
-
Domonkos
Ármester
felejtsd el az eloiteleteidet!
probalj ki egy unorthodox peldanyt!
ne hozz vegleges dontest ~20 oranal kevesebb problagatassal!
jojj ra, hogy a Qwerty, staggered elrendezes, pozitiv doles stb. karos!
jojj ra, hogy mire van igazabol szukseged, es hogy mire nincs!
ne egyszerre probald meg az osszes valtoztatast megejteni!
less el masoktol otleteket!
az otleteket es megvalositasokat ne meroszamok, hanem az elerni kivant cel alapjan iteld meg!
gyakorolj sokat!
???
profitGender of electrical connectors is defined by the pins.
-
nyunyu
félisten
Legfeljebb a fekete gumidómot nevezném alsópolcosnak (~15 éve osztogatták 1-1.5k-ért a Labtec Standard+-t), meg az MX-Board 2-t (F2), vagy a Maxnál nyomtatott tejfölösdobozt (F4)
Extra csillogósra kopott Cherry doubleshot ABS kupak az sosem volt az, alatta látható, nagyonretkes dyesub PBT volt az olcsóbb billzetekre rakott alternatívája (Tiszta tesója éppen nem volt kéznél)
Duckyt meg hagyjuk, doubleshot PBT kupakszettjén kívül nem sok mindent tudok benne szeretni. (~100Hz PWM; csengő acél plate, házilag nem igazán lehet halkítani; egyszeri összerakásra optimalizált műanyag ház, ami minden szétszerelési kísérletnél egyre jobban amortizálódik)Kék sakktáblás hófehér kupakszettemről meg nemrég linkeltem a pancsolási útmutatót
Hello IT! Have you tried turning it off and on again?
-
Chaser
legenda
a redragon csodák vállalhatóak?
membrános/ollós stb tkl billzetet nem találtam ami wireless és gombonként állítható az rgb
de van egy redragon k530 nevű csoda ami mondjuk mechanikus, de nem csak tkl, hanem talán ezt nevezik 60%-osnak
és meglepően baráti az ára, 28-30e ft - viszonyításképp a logi g915 70+e ami kb ugyanez, jó nyilván jobb, de még mindig abs kupakot használ ami ennyi pénzért azért nekem fáj -_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
Imz
tag
Köszönöm srácok!
YMDK Milk és a POM Yelly Sugarcube közel áll ahhoz amire gondoltam.
- Itt egy-egy gomb cseréjénél már 'csak a méret számítana.
- De szépen megvilágítani, hogy ne a ledet lássam, hanem csak a kupak világítson, hát.. jó feladat, ha egyáltalán.Gránit alapon még töri a fejét a kőfaragó, nyomtattam neki cad-es képeket, éshát a mélyedésekkel feladtam neki a leckét, de szerencsére mester is, és a kihívásokat is szereti, nem kergetett el... még Viszont mivel 2 réteg lesz ragasztva, ezért az alsó rétegben könnyebb kimarni amit kell, aztán a felső réteg "csak" egy keret..
-
trafoka
tag
Sziasztok! Elnézést de nem olvastam végig a rengeteg hozzászólást ezért elképzelhető hogy volt már szó erről
Világítós billentyűzetet keresek az alábbi problémára, lehetőleg zöld vagy fehér világítással:
szóval a gondom a jelenlegi billzettel, hogy -nappali fénynél- bár normál üléspozícióban olvasható, ha elfexek és kb. 30 fokos szögben nézem akkor a billentyűkön visszatükröződik a monitor világítása és ez elnyomja billentyűk fényét.
Jó lenne valami állítható fényerejű cucc, vagy akár olyan amit jobban meg lehet dönteni, vagy minden más amit javasoltok Ill. ne legyen mechanikus, max ha nagyon-nagyon halk és puha... elsősorban munkára kell
Köszi a helpet előre is! -
dqdb
nagyúr
összegezve, a pár ezer forintos genuison tartósabb kupakok lehetnek mint egy 50-80k-s húdejómárkán?
Igen. Sőt, a fekete billentyűzetes korszak előttieken is tartósabbak voltak, mint a fekete nem világítós korszakbelieken.Tehát végső sörön soron ha veszel egy világítós ABS kupakos valamit, hozzá még 10 szett ABS kupakot, akkor örökélet+1 nap.
A mártogatós kupakot és a rendes doubleshot ABS kupakot nem kellene keverni. Mindkettő kopik, de teljesen másképpen, az előbbi a technológiából adódóan teszi ezt, az utóbbi az ABS fizikai jellemzői miatt. A kopás mértéke a felhasználó bőrétől függ.Létezik olyan kupak, ami nem feliratos, de átlátszó picit, tehát meg tudom világítani, akár színnel? Színkódokkal is tök jól el lehetne játszani..
Ha nem akarod a szemedet gyilkolni, akkor vagy marha magas frekvenciás PWM-et használj, vagy árammal szabályozd a fényerőt.POM Jelly, OEM profil, vastag kupakok, a POM miatt mélyebb tónusú hang, kopást elvileg jól bírja, most nincsen, de majd lesz belőle valamikor március-április folyamán pár extra, ha megjött az ISO-t is támogató kiegészítő kit hozzá. 109 gombos változatban AliExpressen is elérhető, a szivárványos verzió is (ISO támogatás ezeknél még nincsen, az öntőformák a GB keretében készülnek el).
[ Szerkesztve ]
tAm6DAHNIbRMzSEARWxtZW50ZW0gdmFka5RydIJ6bmkuDQoNClOBc4Ek
-
nyunyu
félisten
Max áttetsző, vagy ugyanaz világosban.
Ki tudja milyen.
[ Szerkesztve ]
-
Imz
tag
Köszi a választ, bocs hogy ezen rugózok, de akkor összegezve, a pár ezer forintos genuison tartósabb kupakok lehetnek mint egy 50-80k-s húdejómárkán? Nyilván itt nem hangokról, gépelési élményről beszélünk, csak erről.
Tehát végső
sörönsoron ha veszel egy világítós ABS kupakos valamit, hozzá még 10 szett ABS kupakot, akkor örökélet+1 nap.A feliratos dolgot kezdem elengedni, túl sok meló és szívás azért, amit végül nem is nézek.. a Das Keyboard Ultimate-ben van bugi etekintetben.
Létezik olyan kupak, ami nem feliratos, de átlátszó picit, tehát meg tudom világítani, akár színnel? Színkódokkal is tök jól el lehetne játszani..
-
dqdb
nagyúr
[link]
Már a VIA mellett is nehéz volt megindokolni a gyártói bloatware-ek szükségességét a billentyűzet konfigurálására, hiszen azok a VIA konfigurálhatóságánál sokkal kevesebbet nyújtanak és állandóan futva zabálják az erőforrásokat, de így, hogy egy open source firmware-hez elég egy böngészőben futó open source megoldás, végképp nehéz indokot találni arra, miért nem tudják ezt értelmesebben megoldani.tAm6DAHNIbRMzSEARWxtZW50ZW0gdmFka5RydIJ6bmkuDQoNClOBc4Ek
-
Thom7
csendes tag
Na asszem megint sikerült lehetetlen kombinációt kitalálnom :S pedig már a kiosztásra is aztmondtam hogy mindegy.
Na de hajnal 4kor kaptam emailt hogy végre in stock a hotswapos Keychron K2, mire felkeltem a 5:30-as ébresztőre el is fogyott tipikus...
Azthiszem megpróbálkozom egy nem Hotswapossal, más alternatívát sajna alig-alig találni vezetékmentesben(max 60%ban).
Azért próbáltam arra rámenni, mert ha nemtetszene a nekem szimpatikusnak tűnő Brown switch(eddig még semelyikkel sincs tapasztalatom), lecserélem valami másra -
Probert75
addikt
Itt is lehet kapni Ducky-t, ráadásul magyar kiosztással. Ez vajon milyen minőség?
-
dqdb
nagyúr
válasz gaben88 #61862 üzenetére
A három EC ... V2 között mi a különbség?
[link]Imz: Egyik sem 'világítós. De mondom ilyen pár ezer forintos genius meg ilyenekről beszélünk, mégsem kopottak... itt meg látom hogy mindenki hónapokról beszél.
Azoknál tartósabb feliratozási módszereket használtak, azért. A másik pedig ahogyan dugo_ is írta: bőrfüggő.tAm6DAHNIbRMzSEARWxtZW50ZW0gdmFka5RydIJ6bmkuDQoNClOBc4Ek
-
Kasya
nagyúr
-
gaben88
őstag
válasz fornettisuti #61838 üzenetére
Ezeknek milyen a háttérvilágítása? Dizájnra nagyon adja! :-) A három EC ... V2 között mi a különbség?
iPhone 13 Mini, PS5, PC, iPad (10th gen.), Switch OLED, Steam Deck, Quest 2, Apple Watch S10 46mm
-
zonusz
aktív tag
válasz fornettisuti #61838 üzenetére
Nagyon köszönöm, hogy felhívtad rá a figyelmemet, már egy Varmilon, VA109M/C Brown kapcsolós Moonlight-on pötyögök. Mindenkinek köszönöm a türelmet, segítséget.
-
Imz
tag
válasz nyunyu #61850 üzenetére
Hülyén hangzó kérdés: Mitől függ igazán, hogy kopik?
Múltkor az irodában megnéztem a nagy öregek billjeit, éshát 3-6 év után sem kopott egyik sem. Pár ezerft-os kommersz darabok.
A saját, 5-6 éves billemnél is csak az ASDW-n látszik valami, de ott kapta a rage-et, oké. De hogy kopik el a többi?
-
dqdb
nagyúr
Jelenleg két vonal van:
1. floating design kilátszó kapcsolókkal, ahol a kilátszó alumínium plate-et prémium alumínium borításként adják el, az ilyen designt, bár lehet halkítani, de a kialakításából eredően nem igazán alkalmas halk billentyűzet építésére
2. hagyományos design acél plate-tel, mert az olcsóbb, mint az alumínium és úgysem látszik. Ha belsőleg jól van összerakva a billentyűzet, akkor meg lehet tényleg halkra építeni, azonban (100%-ban személyes vélemény jön) a nagyon merev acél és a lineáris kapcsoló egy nagyon rossz párosítást ad gépelési élményben. Ha belsőleg rosszul van összerakva, akkor tud pengeni a plateVálassz
-
nyunyu
félisten
-
nyunyu
félisten
60% magyar?
Ducky One 2 Mini, de az inkább 45k környéke, amennyit az ember meg már nem szívesen fizet ki egy gyorsan kopós kupakos egész billzetért sem, nem hogy a 2/3-áért.
Meg a hétvégi hardverajánlóban emlegettek valami bluetoothos Redragon Draconicet Outemu Reddel 28k-ért.
Ez viszont jó kérdés, hogy milyen, mivel eddig még nem láttunk róla magyar kiosztású fényképet.Hello IT! Have you tried turning it off and on again?
-
Genji
őstag
Még egy utolsó kérdés részemről: elvetettem a LP-t végül a tanácsotokra, milyen billentyűt ajánlotok ár/érték arányban ha a keret mondjuk 30K körüli (ha azt mondjátok indokolt max 50K-ra fel tudom tolni)? Cherry red típusú switchet szeretnék, minél halkabb annál jobb és ha lehet magyar kiosztás is marha jó lenne - ahogy néztem ez leszűkíti a vélasztékot, de talán nem lehetetlen. Persze ha egy UK sokkal jobb választás nem a nyelv a döntő. Köszönöm!
a splinter in your mind had called the dark wanting it all to fall apart
-
nyunyu
félisten
válasz mbalint987 #61844 üzenetére
Írj neki egy privit, ők importálták a Tesoro cuccokat anno, hátha van még neki elfekvőben Tesoro csuklótámasz.
Bár erősen kétlem, mivel bő egy éve nem láttam a Tesoro alkatrészes hirdetéseit az aprón.Új Tesoro szállítmányt 2017. szeptemberre ígért a tesoros topikban, azóta se láttuk a boltokban
-
copass
veterán
esetleg vegyél egy kingston hyperx csuklótámaszt. ha rákeresel vettek páran már és elégedettek voltak vele.
"amikor valaki baromságokat beszél, megszületik egy unikornis"
-
Mr.Csizmás
titán
Aliexpressen van rengeteg, barmilyen kivitelben. "wrist rest" a keresoszo.
"Szólítson csak Cirminek." | B&B XI | 3D nyomtatás Bp és környéke |
-
mbalint987
aktív tag
Sziasztok!
Van nekem egy Tesoro Durandal G1N billentyűzetem, ami amúgy rendben működik, de csuklótámasz hiányában a gépelés nem túl kényelmes rajta. A csuklótámasznak megvan a billentyűzeten a kialakítás, de sajnos sehol nem találok hozzá.
Mit javasoltok? Adjam el az egész billentyűzetet és vegyek egy olyat ahol már jár ilyen hozzá, vagy próbáljam meg helyettesíteni valamivel a csuklótámaszt (és itt jön a kérdés ugye hogy mivel)?
„Így száll hát sírba a szabadság... tapsvihar közepette.” /Star Wars Episode III/
-
Crabface
senior tag
válasz nyunyu #61842 üzenetére
"Kérdés, hogy megéri-e, jobb-e minőségre, mint egy hasonlóan kompakt Rapoo, vagy Logitech K380, vagy Ewent billentyűzetnek?"
Nekem van egy ugyanekkora Rapoo vezetéknélküli... mióta mech-re váltottam, főleg mióta 60%-ra, azóta bazári vacaknak tűnik, pedig nagyon nem volt olcsó megoldás anno."If you don't look back when you're walking away from your car, you bought the wrong one."
-
nyunyu
félisten
válasz Champipi #61840 üzenetére
Ebben 3 darab gombelem van, hogy még laposabb lehessen. Csak Bluetooth-on megy.
Kifelejtették az ajtóékből a LiIonos mágiát?
(Ritkán szoktam az alma ár/érték arányát dícsérni, de MS még ezt is alulmúlta. )
Méretek: 284,07 × 110,77 × 9,05 mm
Tömeg: 288 g (elemekkel együtt)
Elem: 4 db CR2032 lítium gombelem (mellékelve és behelyezve)Ja, hogy 2mm alumíniiiiiiiiiiiiiiumot pluszban elspóroltak az almás ékhez képest?
Így már nem csodálkozom, hogy nem fért el az akku.(Mondjuk mínusztechnek se sikerült a 13mm vékony napelemes ajtótámaszába rendes akkut szerkesztenie, szophatsz a 65mAh-s ML2032 akkuval.
Pedig a napelemek helyett simán elfért volna egy akku+USB töltési lehetőség.)Kérdés, hogy megéri-e, jobb-e minőségre, mint egy hasonlóan kompakt Rapoo, vagy Logitech K380, vagy Ewent billentyűzetnek?
Ez a divatcikk nem az ócógagyi kínai billzetek ellen van, hanem az almás megoldást kellett saját képükre faragniuk.
Kisebb és puhább lett, cserébe a kilós ára is csak 75%-a Starkingnek.[ Szerkesztve ]
-
Champipi
aktív tag
Microsoft Designer Compact Keyboard. Ilyet láttatok már?
Mások is gyártanak ilyen kicsi billentyűt 5000-14000 Ft között, de ez mindjárt 30 000 Ft.
Kérdés, hogy megéri-e, jobb-e minőségre, mint egy hasonlóan kompakt Rapoo, vagy Logitech K380, vagy Ewent billentyűzetnek?
Ebben 3 darab gombelem van, hogy még laposabb lehessen. Csak Bluetooth-on megy.
Elvileg van belőle ISO (magyaros) kiosztású is.
Vélemények?
[ Szerkesztve ]
-
nyunyu
félisten
Pláne örvendek a másfél bites szürkeárnyalatnak.
-
fornettisuti
veterán
Új Varmilo család a Pixelnél.
iPhone 13 - Apple Watch Series 7 - Ryzen7 5800X - MSI RTX 3070 - 32GB Kingston HyperX Predator - 34" Iiyama - Redragon Surara Pro - A4Tech X7 - Aspire Huracan - Voopoo Argus Pod
-
TeebyKay
őstag
Sziasztok!
Gumidómos halk billentyűzet háttérvilágítással, milyen opciók vannak?
Jelenleg egy ozone blade-t használok, nekem igazából eddig megfelelt. Extra makró gombok hasznosak ha vannak. Mechanikust próbáltam, elsőre nem tudtam megbarátkozni vele.Üdv,
Tibi -
dqdb
nagyúr
Milyen anyagú plate-et tennél rá?
Ez ízlés függvénye és a kapcsolótól is függ. Plusz a háztól is, gőzöm nincsen, milyen hangú egy gránitból készült ház. Nagy általánosságban a választásom a FR4, CF, PC vagy POM egyikére esik, és a fémet kerülöm.[ Szerkesztve ]
-
nyunyu
félisten
-
dqdb
nagyúr
Ha a Doddle60 alapján rajzolsz valamit, akkor megúszod az egyedi nyákot, mert bármilyen 60%-os tray mounthoz készített nyák jó lesz hozzá: WT60-D, Plain60-C, HS60 (ezek EU-ból is beszerezhető nyugati tervezések) vagy kínai vonalon DZ60, XD60 (ementálinak is dicséretére váló mennyiségű lyukkal, mert feleslegesen sok layoutot támogatnak).
Plate is kell, abból nem lesz egyszerű nem "anyaghiányosat" találni (DZ60 és XD60 számára készített túl univerzális darab), de nem lehetetlen (vagy gyártatni kell). A következő kérdés az anyag, mert az alap alumínium mellett sárgaréz, CF, FR4, POM és PC is elérhető.
A nyákot és plate-et előbb vedd meg, mert 1-2 milliméteres eltérés akadhat méretben (a csavarok helye fix), nehogy meglepetés legyen a vége.
-
dqdb
nagyúr
Clicky vonalon egyszerű: Kailh BOX Jade/Navy/White ízléstől függően, a clickbar minden más megoldásnál jobb, a kék Cherrynél pedig főleg.
Lineáris vonalon a milky top Gateron olcsóbban jobb, mint a Cherry Red/Black, ráadásul a sokak számára túl könnyű piros és túl nehéz fekete között ott van a középutat képviselő sárga. Ha a minél simábban járó kapcsoló a cél (a Cherry kapcsolói hírhedten a reszelősen járnak), akkor bármelyik JWK/Durock lineáris vagy ezek átszínezése, vagy az optikai vagy Hall-effektusra épülő kapcsolók is simán járnak. Ha a thock hang a fontos, akkor Gateron Ink, Novelkeys Cream vagy vintage Cherry MX Black, ami 15-20 évnyi használattól szépen simára kopott.
Halkított lineáris vonalon halkított JWK/Durock vagy ezek átszínezése.
Taktilis vonalon a kérdés a taktilitás mértéke és típusa.
Ha gyenge taktilitás kell, akkor a Cherry MX
SandBrown szerintem nem rossz, de egy Gateron Brown olcsóbban jobb nála. Még felsorolhatnék egy rakás kapcsolót, de ez az egyetlen terület, ahol a Cherry szerintem tényleg alternatíva.Ha erős taktilitás kell vagy speciális formájú taktilis hupli, akkor bővebb kifejtés nélkül: Kailh Box Royal, Zealio, Halo True, NK Blueberry, Holy Panda variánsok. Ebbe a kategóriába tartozik a Cherry MX Clear, ami a Cherry legjobb kapcsolója, mégis alig kerül billentyűzetbe.
Halkított taktilis vonalon a Cherry nem kínál semmit. Gyenge taktilitás esetében Aliaz, erős esetében Zilent, Kailh BOX Silent Brown.
-
nyunyu
félisten
Definiáld kérlek, mit értesz alacsony profilú billzeten, mert ezek között van pár lépcső:
Sajnos a ma kapható mechák többsége a baloldali, ~41mm magas Cherry 3000-nél is magasabb, eleve vastagabb a billzet alja, plusz rájön még kb. 3mm, amivel magasabb az OEM kupak. *
(Régebben mintha valaki mérte volna vagy a Tesoro Durandalt, vagy a CM CK550-et, azok 44-45mm körül voltak?)Jobb oldali ollós Stream 3 összesen ~19, ha nincs kihajtva a lába, de az viszonylag kemény billzet, én meg nem szeretek az asztalon kopácsolni.
11mm magas mágikus ajtóék szerintem még rosszabb ebből a szempontból: kemény is, hangos is.
(Egyik kollégám nagyon nem tudott a numpados alu ajtóéken touchtypeolni, durvább hangja volt, mint a K120-aknak )Mostanában kapható gumidómok kb. 25mm vastagok az asztaltól az Esc kupak tetejéig.
(Frissebb szerzemény L K270: ~23mm)
MX lópofival szerelt billzetek 29-30mm magasak.
(CM SK530 29.8mm, vajon még tart az akciójuk, hogy utólag ingyen adnak hozzá értelmesebb formájú kupakot? Mondjuk azzal magasabb lenne.)Jéé, Kailh Choc alapokra lehet 23mm vastag billzetet is építeni?
Így már végképp nem értem, mi haszna van az MX lópofinak, azon kívül, hogy eggyel több, semmivel sem kompatibilis kapcsolófajta, amire egyedi kupakszettet kell gyártatni, mert a meglévő MX ökoszisztémájú kupakok lenyomáskor fennakadnának a plateen.
*: Hmm, Ducky OEM kupakprofilja ellenére 2mm-mel alacsonyabb, mint a 3000
Ha nem pengene annyira élesen az acél plateje, meg a reszelős MX Brownjai, akár még f*sza billzet is lehetne.
Közben nézem, hogy a nemszeretem billzet a Cherry profilhoz hasonló kupakjaival alig 33mm vastag, de az sem sokkal halkabb, mint a Ducky. (Plusz a szokásos fenntartásaim a márkával kapcsolatban.)[ Szerkesztve ]
-
dqdb
nagyúr
60%-osnál nagyobb nem jön ki belőle, mert ahhoz 284-286 mm széles nyák tartozik. Így is szűkös lehet, mert oldalanként 1-2 mm ráhagyással 10-14 mm marad a két oldalfalnak, azaz 5-7 mm-es falvastagság jön ki, ami nem tudom, hogy gránitból mennyire kivitelezhető.
Ha valakinek lenne esetleg rajza egy standard házhoz, kérem ne tartsa magában.
Egyetlen standardnak nevezhető ház létezik 60%-os méretben (meg úgy egyáltalán), az pedig a Pok3r alapján megrajzolt tray mount ház. Itt van egy open source tray mount 60%-os nyák a rögzítési pontokkal együtt, eköré rajzolj valamit, vagy itt van egy low profile 3D nyomtatható ház.Vagy itt van ez a ház+nyák projekt, gummy worm mount unified USB-C daughterboarddal. Ennél jó kérdés, hogy daughterboard miatt apró részleteket ki lehet-e vágni gránitból megfelelően.
Geekhacken érdemes körülnézni, többet terveztek gránitból/márványból házat (és csuklótámaszt), hogy ők hogyan oldották meg.
-
Imz
tag
60% és 68% mehetne, én is arra lövök. Hosszába nyilván nem toldanám. Persze van nála alapanyag, de ez ingyen van, csak munkaköltség .
Az alapra kerül egy kivágott keret, ez ragasztva. Nyilván menetet nem lehet(?) vágni bele, így valami ügyes dübelezési megoldást kell keresnem. Rögzítéstechnikából valaki?
A rétegrendeket is csak most tanulgatom, de béna vagyok, mit javasoltok?
7: Csak a faragó munkáját kell fizetni, a többi free.
Mr. Csizmás: felírtam, majd pm.Csak valami rajz kéne amit ért egy kőfaragó. mégsem küldhetem át CAD-ben.
-
nyunyu
félisten
válasz Mr.Csizmás #61821 üzenetére
75% már nem jönne ki belőle
-
Imz
tag
Mentettem bontásból 30x30x2 fekete gránit lapokat. Kőfaragó azt mondta 2-t összeragaszt, és ki tudja marni nekem ház alapnak, 10k körül lenne. Ha mást is érdekel, jelezze, anyagköltség nincs, de posta se, BP környéke.
Ha valakinek lenne esetleg rajza egy standard házhoz, kérem ne tartsa magában. Több méret is lehetséges, de csak 30cm szélesig.
-
Imz
tag
Nekem is dqdb/nyunyu/Domonkos nyitotta fel a szememet, hogy a saját, sok év alatt berögzült megszokás alapján menni tovább eléggé nyeh. Megújulásra való képesség, ázsiában ennek kultusza van.
Én is low-profile-ról jövök, megérte. Próbálj ki valami újat. Pl nekem nagyon bejött hogy minimális lenyomásra ment az input. Inverse-typo-m van tőle. Néha bizonytalanul nyomom a gombot, amit eddig újranyomtam. már nem kell.
De el kell fogadni, hogy ha bemész egy boltba, és leemeled a 100k-sat, az attól még sz@r.
-
Genji
őstag
Első lépésként maradnék a készen kapható megoldásnál, aztán valószínűleg beszippant engem is ez a "hobbi".
Jól értem, hogy javaslatod szerint maradjak inkább a normál méretű switchnél? Teljesen laikusként kicsit tartok a szokatlannak tűnő magas profiltol. A kompatibilitás nekem nem probléma, a kérdés számomra: mik a különbségek - minőség/feature/pontosság/stb - terén, melyiket válasszam kezdőként. Köszi a türelmet és a választ.
-
dqdb
nagyúr
Az összes low profile kapcsoló erőteljes kompromisszumnak nevezhető, legyen az Kailh, Cherry, TTC vagy ezek sajátmárkás átnevezése. A Cherry MX low profile elnevezés
átverésnek is tekinthetőcsak egy marketinges próbálkozás egy új modell felfuttatására, mert kompatibilitás terén köze nincsen a Cherry MX-hez, a Cherry LP találóbb lenne.Ha a teljes kapcsolópiacot nézzük, akkor a Cherry legfeljebb középkategóriás gyártónak nevezhető csak, ha a készen kapható billentyűzetek részhalmazát, akkor ott a legjobbak egyike.
[ Szerkesztve ]
-
Enton
addikt
Magyar ha, iso, kb nincs is, leginkább us ansi, vagy uk/de iso esetleg ha akad, de magyar low profil kupak meg végkép egy nem létező valami.
Keychron k1 tkl - gateron [link] ami rendelhető is.
Illetve itt egy reddit-es lista még, google doc-ban:
Sok sikert a szemezgetéshez.
"just because they are spelled the same doesn’t mean they are the same" And "just because they are not spelled the same doesn’t mean they are not the same" Mert gyakorlatilag megszámolhatatlan mennyiségű papucsállatka használ gazdatestként internetezésre humanoidokat és ez követhetetlen."
-
Genji
őstag
Hosszas kutatómunka után megszületett a választás: tudnátok ajánlani Cherry red low profile billentyűzetet? Ami fontos lenne, hogy elérhető legyen magyarul és ha lehet inkább minit szeretnék (numerikus nem kell). Köszönöm ha ajánlatok pár lehetőséget.
-
finest
addikt
Sziasztok! Használ valaki Hama Illuminated2 billentyűzetet? Van rajta egy csomó multimédiás gomb, a bal felső a 'home' - nyitólap, mellette van egy 'X gomb, ami látszólag nem csinál semmit, majd a 'levelezés' gomb, ami a levelező progit nyitja meg. De mire lehet jó az X?
“Don’t shoot, I’m Globish.”
-
nyunyu
félisten
Nézem a HAt, érdekes árak vannak.
4+ éves alu ajtóékek az egykori bolti árukon felül?
Ennyire klasszikusnak számítana?Hello IT! Have you tried turning it off and on again?
-
CsMarc
tag
Sziasztok!
A Logitech K270 wireless billentyűzetemet szeretném egy komolyabbra cserélni. A wireless technológiánál megmaradnék, valamint a márkánál is, hacsak nem tudtok egy másik sokkal jobb modellt ajánlani. A magyar kiosztás sem lenne hátrányos valamint, ha tudna világítani az is szuper lenne, de ez nem feltétel, mert tudom hogy ilyen billentyűzet nem sok van a piacon.
Köszi szépen a segítséget előre is!
[ Szerkesztve ]
-
dqdb
nagyúr
válasz nyunyu #61807 üzenetére
Az a korábbi alumínium IKKI68 volt, ez a ma indult fröccsöntött PC házas IKKI68 Aurora.
Kaysa: tapasztalata szerint nehezen biztosítható az egyforma minőség
Enyhe bs-szagot érzek a levegőben Ha forged CF plate-ről van szó, akkor azt hagyd ki, szövött CF plate-et pedig lehet egyedileg is gyártatni (IKKI68 vendorként az is elképzelhető, hogy eleve kapható lesz itt).[ Szerkesztve ]
-
Kasya
nagyúr
A hang volt a fő problémám, ahogy nyunyu is írja.
#61802nyunyu
Alapból aluval szállítják, én PC és FR4-et kértem hozzá.
Adnak szilikon padot a PCB és plate közé is, gondoltam az elég lehet.3rd party user Discordon már gyűjti az igényekeg GB-re, hogy CF-et is készítsenek, de a bilentyűzet tervezője nem vállalta, mert tapasztalata szerint nehezen biztosítható az egyforma minőség.
Az Ikki68 egy korábbi GB volt, az fémházas .
Most az Ikki68 Aurora megy, az műanyag. Én írtam hiányosan[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Kérlek kérdésed előtt olvasd el az Összefoglalót!
Ha kifejezetten egy modellt keresel használd a fórumos keresőt, hátha valakinek már van tapasztalata vele!
10.000Ft alatti billentyűzetekből az összefoglaló szerint érdemes választani!
Tudtad, hogy nem magyar feliratozású billentyűzettel is pont ugyanolyan jól lehet magyar szöveget bevinni, mint akármelyik magyar feliratozásúval? wow
"blue switch has paragraph sense , when you press it ,it have a "kacakaca" sound"
A topikban (terméket, munkát, szolgáltatást) hirdetni tilos!
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest