- Mostantól Tajvanon kívülre is viheti 2 nm-es node-ját a TSMC
- Scuf Envision Pro kontroller teszt
- Új cégtől származó rendszerchipról árulkodik a Lenovo friss platformkódja
- Hamarosan kapható lesz az Enermax Intel és AMD HEDT platformokhoz szánt AIO-ja
- 8 GHz felett ketyeg a G.Skill CSO-DIMM DDR5 memóriája
- ASUS ROG Ally
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Milyen TV-t vegyek?
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Milyen processzort vegyek?
- Házimozi belépő szinten
- Milyen CPU léghűtést vegyek?
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
-
PROHARDVER!
ÖSSZEFOGLALÓ
Kérdezés előtt kérlek olvass végig!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Celtis
veterán
Sziasztok,
Korábban kaptam itt tippet, hogy ha magam akarom az egér-billentyűzet párost összeválogatni, akkor vegyek unifying-os Logitech eszközöket. Ez meg is felelene.
Sajnos a kinézett K270-es billentyűzetből nincs magyar. Abban kérem a segítséget, hogy a választható kiosztások közül melyik az, ahol legalább a billentyűk elhelyezkedése megfelel a magyar kiosztásnak és át tudom matricázni.
Az US international gondolom annak, de nem vagyok benne biztos. -
nyunyu
félisten
Ezekből az irodába szánt billzetektől nem kell sokat várni, szinte kivétel nélkül mindegyik 2KRO a WASD környékén, így max gépelni tudsz rajtuk, játszani nem nagyon.
Tegnap előástam egy ősrégi Compaqot az archívumomból, kb. MX Brown keménység, taktilitás, DE halk.
Ami nem tetszik benne az a csapnivaló billentyűmátrix, illetve a minden sorban azonos kupakprofil, emiatt nem érzem, hogy éppen melyik sorban van a kezem, nem különülnek el annyira a gombok rajta, mint a mechákon jellemző kupakprofilokon.Amin meglepődtem: kiló fölötti a súlya, kb. annyi, mint a Ducky One 2!
Kérdés, hogy ez a nagyjából 95-97-ben gyártott new old stock Silitek idővel hogyan öregedne, mivel járt már nálam egy szintén Silitek gyártmányú Lenovo Preferred Pro, de az erősen leharcolt állapotban csapnivaló volt, össze-vissza jártak és csörögtek a gombjai.
Mondjuk azt jó 5-10 évvel később gyártották, kérdés, addigra mit ócósítottak a gumidómokon, meg a felhasznált műanyagokon.Preferred Pro II viszont már nem Silitek, hanem jó eséllyel még olcsóbb Chicony gyártmány.
[ Szerkesztve ]
Hello IT! Have you tried turning it off and on again?
-
quailstorm
nagyúr
Preferred az teljesen jó irodába/programozni, ha nem vagy egy rakéta gépíró. Bár nekem korábbi modellem van.
Cherry-t végül megrendeltem, úgyhogy majd elmondom milyen. Itthon úgyis csak két teljesen elkoptatott HP volt USB-s, nem NKRO-s. (tehát ami megy a DeX-szel, dokkolókkal)
[ Szerkesztve ]
-
nyunyu
félisten
válasz gardener #60294 üzenetére
Nem sok ilyesmi domborított billzet szaladgált a piacon (MS Ergo széria, MS Curve 2000/3000, MS Sculpt Ergonomic/Comfort/Mobile, L Wave/Cordless Wave/K350, L Cordless Desktop Pro/Comfort/Comfort Laser), még annál is kevesebb magyar ISO kiosztással (MS Curve 2000, MS Sculpt Ergonomic?, L Wave/Cordless Wave)
Ja, meg ott volt még a Jujitsu hajtogatható Cherry G80-5000 utánzata is, de ahogy nézem a KBPC-E-t már eltüntették a weblapjukról.
[ Szerkesztve ]
-
gardener
senior tag
Logitech K350 billentyűzet elődjét használom.
K350-et nem is találok már a Logitech oldalán.
Fontos lenne, hogy 102gombos magyar bill. legyen, eronómikus, multimédiás.
Tudtok valami megoldást-alternatívát? köszi.
(Vezetékes simán lehet) -
Wohme
tag
Sziasztok!
Irodai pötyögős munkára keresek barátnőmnek egy kompromisszumos magyar kiosztásos billentyűzetet, ami 10 ezer Ft környékéről kijön.
Ebben az árkategóriában visszaolvasva a következő kettő került számításba:
-Cherry Stream 3.0 - 9 ezer Ft körül
-Lenovo Preferred Pro II - HA-n 4 ezer Ft, kiskerben 13 ezer Ft körülA Cherry lett volna a befutó, ha a HA-s Lenovo vonzó ára nem került volna a képbe.
Ár-értékben a fentiek alapján melyiket ajánlanátok inkább?
-
Benhill
senior tag
Erről a billentyűzetről vélemény? Nem nagyon volt gigabyte billentyűről szó itt már rákerestem.
[https://www.arukereso.hu/billentyuzet-c3111/gigabyte/aorus-k7-p386693635/]
Leírás szerint programozható minden gomb, na most én arra vagyok kíváncsi, hogy a volume makró billentyűket át tudom-e rakni máshova...?!
Tetszetős így ahogy van és kinéz, mx red kapcsolók. 24k-t megér?
-
magyarmark
csendes tag
Sziasztok!
Billentyűzetet szeretnék venni:
1. 20-30ezer forintos kategóriát céloztam meg.
2. Használt is szóba jöhet, ha nincs semmi baja.
3. Egy olcsó 1500 forintosat használok, azért cserélném, mert ezek a kis gumik a gombok alatt folyton elhasználódnak, és nem megbízhatóak fps játékokhoz (pl cs:go)
4. Játékhoz használnám főleg, de minden egyéb írást igénylő dologhoz is.
5. Mechanikus billentyűzetet keresek, red kapcsolókkal. (még nem próbáltam egyet sem, de játékhoz ezt ajánlják, és azt sem szeretném, hogy hangos legyen.)
6. Nincs konkrét modell, ami tetszene.
7. Magyar kiosztást szeretnék.
8. Mindegy a méret, numpad és fn jöhet, de nem kritérium.
9. Extra igény: nem szeretném, hogy világítson, vagy legyen kikapcsolható. Vezetékest preferálom.Köszönöm előre is!
Ui.: Ha nincs ilyen árban a fenti kritériumokkal, akkor hajlandó vagyok engedni árban, esetleg kiosztásban, ha nincs magyar.
-
dbocskai
tag
Sziasztok!
Billentyűzetet keresek home office bővítésre
1.Mekkora összeget szánsz rá?
Mechanikusért <30k egyéb minél olcsóbban
2.Használt szóba jöhet?
Nem
3.Milyen billentyűzetet használsz most? / Miért cseréled le?
dedikált laptop
4.Mire használnád a billentyűzetet?
Home office
5.Milyen típusú billentyűzetet keresel? (ollós, gumiharangos, mechanikus stb.)
Nincs preferencia
6.Van konkrét modell ami tetszik?
-
7.Milyen kiosztást szeretnél? ISO (magyar, német, angol stb.), ANSI (amerikai), JIS (japán, koreai stb.)
ISO, magyar lenne ideális, habár 10 éve angol, francia, német billentyűzeteken írok, így itt talán tudok kompromisszumot kötni.
8.Milyen méretű billentyűzetet szeretnél? (kell-e numpad, fn-sor, kurzorblokk, stb)
TKL, sose értettem mire való a num pad
9.Extra igények (világítás, csuklótámasz, vezetéknélküliség, ergonomitás, programozhatóság, stb.)
Vezetéknélküli nem lenne rossz -
Marvinyo
aktív tag
Sziasztok!
Genius Slimstar 335-ösöm utódját keresem, tudja azt amit ez, vagyis:
ISO (felirat UK vagy HU), Numpad, multimédia gombok, makrózható gombok, lehetőleg vezetékes (is), és minél olcsóbb.
Utánanéztem én is, de makrógombokat csak a 30+ ezreseken látok, ez pedig fontos lenne nekem.
Valakinek van ötlete? -
gordonfreemN
addikt
Igazán nincs mit!
Még azt elfelejtettem leírni ( Cherry DW8000 ), hogy teljesértékű magyar kiosztású és nagyméretű az enter is. Csak néhány médiagomb van rajta, de nekem mondjuk pont elég. Nincs Caps Lock és numpad visszajelzés. Nincs a hátulján támasz a billnek, de ez megint csak nálam egy forintot le nem von az értékéből.
A Többihez képest a vezetéknélküli rész ennek a legjobb (de mint lejjebb írtam, még ennek is kevés volt a technológiája a rapoo-hoz képest, meglehet az meg 5G-s... nem ugyanaz)
Most már kerek a sztori.[ Szerkesztve ]
¯\_(ツ)_/¯ ▁ ▂ ▃ ▅ ▆ ▇ Üdv, Andris.
-
nyunyu
félisten
Tud vki ajánlani egy membrán TKL (80%) billentyűzetet? Létezik ilyen?
Nem nagyon.Ahhoz legközelebb talán a Genius LuxeMate 100 van, de az 75% elrendezésű.
Feltéve, ha még nem futott ki a boltokból.Hello IT! Have you tried turning it off and on again?
-
moma
őstag
-
copass
veterán
válasz Khaosz55 #60276 üzenetére
ennyiért teljesen jó, annyi hogy érdemes nagy egérpadot venni alá vagy 2 réteget.
ha így is zavar akkor lehet modolni, switchet cserélhetőek benne. ezért szét lehet kapni az egészet forrasztás nélkül és ki lehet bélelni szivacssal."amikor valaki baromságokat beszél, megszületik egy unikornis"
-
fLeSs
nagyúr
Tud vki ajánlani egy membrán TKL (80%) billentyűzetet? Létezik ilyen?
"Consider if you change your perspective about life, you have changed your experience of life."
-
Khaosz55
addikt
válasz fornettisuti #60277 üzenetére
Igen kb az lett volna. Ennyit szánnak rá nyilván nem ajánlhatom a CK530-at és a ducky one-t.
Majdnem vettek 20-ért egy membrános (átverős mechanikusat) Asus-t, merthogy 28-ről van leértékelve.[ Szerkesztve ]
-
-
Khaosz55
addikt
Sziasztok,
haverom fiának kellene Magyar mechanikus billentyűzet 20 000 Ft környékén. Világítson, és lehetőleg TKL legyen. Kapcsoló red vagy brown.
Mit tudtok ajánlani ?
Ebben az ársávban ezt találtam.
REDRAGON Kumara 2 RGB Red Magyar -
gordonfreemN
addikt
Üdv.
Csak nem nyugodtam bele és rendeltem még egy utolsó próbát. Kérdeztem az aqua-sokat, gond-e ha ezt is visszaküldöm, azt írták nem gond.
Tehát: [link] róla van szó. Cherry DW8000. 10ezer azaz tízezer ft alatti összegből megvan.
Első körben amivel eddig gondom volt, az az érzékelés, a rapoo szintjét nem sikerült az előzőeknek megközelíteni. Sajnos helyzetből adódóan én a vevő és az adó közt ülök, rosszabb esetben még feleségem is és az ő laptop képernyője is útban van. Igen, nem túl ideális, már csak a két vízzel teli test is remekül csillapítja a rádióhullámokat.
Na de eddig nem is éreztem motivációt arra, hogy ezen változtassak.A cherry ezem változtatott. Annyira megtetszett, hogy egy USB hosszabbítóval a falon lévő TV hátuljára rögzítettem az usb-stick-et és ennyi elég volt, frankón működik.
Ajánlom mindenkinek ezt a típust. Elvileg ollós szerkezet, szépen jár, röviden, halkan, kb mint egy laptop. Az egere kicsit fura elsőre, nehéz, de egyébként passzol és kezdem megszokni azaz tetszik.Köszi, hogy elolvastál.
¯\_(ツ)_/¯ ▁ ▂ ▃ ▅ ▆ ▇ Üdv, Andris.
-
Zizi123
senior tag
válasz konci79 #60272 üzenetére
Edigital-on a Redragon Kumara2 billentyuzet leiras csak nekem tunik ugy, mintha DVD jatekos stilusban lenne forditva?
"60% Tenkeyless mechanikus billentyűzet porálló testre szabott kapcsolókkal (Cherry MX Blue-val egyenlő). Nagyobb válaszidővel és strapabírással hosszabb élettartamra tervezve. A mechanikus billentyűzet közepes ellenállást, éles gomblenyomási hangot és precíz taktilis visszajelzést kínál a legjobb gépelési és gaming teljesítmény érdekében. A kapcsolók a legnagyobb minőséggel rendelkeznek, 50 millió gyombnyomásra teszteltek."
-
konci79
őstag
Sziasztok. Rendeltem egy Redragon Kumara2-t, elvileg brown , nem Blue. Átvételnél hogyan tudom megnézni, hogy melyik típusú? Edigital, bolti átvétellel kértem, ha nem jönne be.
Ekkora billentyűzet kellene, de nehezen adok ki ennyit is érte, nem találtam olcsóbban ajánlottat. Elvagyok egy kb 2000 ft-os Trust-el is, de kicsi a hely... -
G**@**B**!
tag
válasz Dency01 #60259 üzenetére
Sharpkeys nevű program registry-ben írja át. Régebben volt hozzá szerencsém, amikor nem magyar kiosztású billentyűzetem volt. Hosszú í-t tettem a win gombra. Bármit meglehet változtatni. Újraindítás szükséges.
[ Szerkesztve ]
4K ULTRA beállításokon játtszom, egy GTX 1080 Titaniumot kérnék. Tessék, kettő lett maradhat?
-
dqdb
nagyúr
válasz quailstorm #60268 üzenetére
Imperator nem NKRO, de 2 eszközként jelenik meg eszközkezelőben.
A két eszköz alapján valószínűsíthető, hogy több mint 6KRO-t támogat, és ez lesz a probléma. USB-n szabványosan csak 6KRO megy át, felette azzal lehet trükközni, hogy több eszköznek látszódik a billentyűzet, aztán ezt a szoftveres oldal vagy támogatja, vagy nem (régebbi BIOS-okban szokott probléma lenni például).Termékoldalnak sajnos már nyoma sincsen, az Imperator Próra találtam több helyen olyan hírt, hogy 17 NKRO támogatása van, ami valószínűleg 17KRO akar lenni.
tAm6DAHNIbRMzSEARWxtZW50ZW0gdmFka5RydIJ6bmkuDQoNClOBc4Ek
-
dqdb
nagyúr
válasz quailstorm #60266 üzenetére
Az 1000 Hz helyett én inkább az NKRO-ra tippelnék, mint problémaforrásra és annak nem megfelelő támogatására a telefon oldalán. Ha át lehet kapcsolni a billentyűzetet 6KRO módba, akkor próbáld meg úgy.
-
quailstorm
nagyúr
Meg ha már itt vagyok, akkor lenne egy hülye kérdésem.
Hobbiból használtam, próbálgatok ilyen mobiltelefon type-c dokkos állomást. Meg van egy USB switch-em (K(V-nem)M-switch). A telefonok nem detektálják az 1000Hz-es gaming keyboardokat, akkor se, ha külső tápellátás van. G102-es egér viszont megy. Emiatt van a billentyűzettartóban egy HP SK-2880, mert az meg megy a telefonokkal.
Mi okozhatja ezt a gondot? Nyilván kényelmesebb lenne ugyanazzal az egér billentyű gombóval használni a bedokkolt telefont, mint a 2 PC-t.
[ Szerkesztve ]
-
quailstorm
nagyúr
Fordítva van már fenn a space, és van alatta O-ring is.
Majd csinálok fotókat szerintem jövő héten, aztán feltöltöm. Most el van dobozolva a Durandal, mivel elsőre nem vált be.
-
nyunyu
félisten
válasz quailstorm #60258 üzenetére
De talán a legnagyobb bajom inkább az, hogy magas, és hosszú az aktuálás útja
Ezen könnyen+olcsón lehet segíteni megfelelően adagolt o-ringgel.
Előző képem Cherry kupak+1.5mm vékony o-ring kombó van, így 4mm helyett csak 2.5-2.6mm-ig lehet lenyomni a gombokat.
Ducky magasabb kupakját a 2mm-es o-ring ~3mm billentyűútra limitálja.Hello IT! Have you tried turning it off and on again?
-
quailstorm
nagyúr
válasz nyunyu #60261 üzenetére
Costar-nak costar rendszerű a Tesoro. Plusz még van alatta egy O-ring is, az se segít a stabilitásnak. Tesoro meg alapból szereti elhagyni bármelyik kupakot, de egyelőre ez volt a legdrágább, amit használtam. Ezen kívül csak egy Alps klón KPT van AT-XT kapcsolóval. Többim mind membrános.
Laptopokból kiindulva gondolom, hogy egy ollós is megfelelne nekem (legalábbis a játéknak). A programozós occó billentyűzetem az Lenovo Preferred.
[ Szerkesztve ]
-
dqdb
nagyúr
Akkor a Durandalon tényleg pocsék a stabilizátor, mert nem kellene billegnie. Próbáld meg, hogy izomból lenyomod a Space a két szélén és középen is, hátha a stabilizátor két oldal nincsen benne teljesen a stemben és az utolsó tizedmilliméter hiányzik, hogy stabilabb legyen. Vagy ha a fehér műanyag könnyen kicsúszik a kupakból, akkor némi papírt tegyél a lyuk tetejére, és úgy nyomd be a fehér pöcköt, hogy stabilabban tartson és álljon.
A mechanikusoknál a stabilizált billentyűket mindig 3 ponton támasztják alá: általában középen a kapcsoló és a két szélén a két stabilizátor (olyan előfordul, hogy a kupak alján háromnál több hely van kialakítva, de az a kompatibilitásról szól off-center vagy rövidebb drótos megoldásokkal).
Costar típusú stabilizátor nincsen a közelemben és egy ideje nem is használtam (a papíros trükköt kellett használnom, azonban nem rémlik olyan szintű billegés, hogy feltűnt volna, de te teljesen más módon használnád, szóval az emlékem nem releváns). Most gyorsan megnyomkodtam két 7u hosszú Space-es billentyűzetet is (majdnem 2 cm-rel hosszabb a Space ezeken, az egyiken a Durandalnál magasabb kupakok vannak), azokon nulla billegés van (bár ez sem releváns neked), szóval elérhető az, amit szeretnél.
Esetleg még azt nézd meg, hogy a Space-t megfordítva teszed fel, ekkor hüvelykujjal jobban kézre áll, hátha úgy stabilabb lenyomáskor.
De talán a legnagyobb bajom inkább az, hogy magas, és hosszú az aktuálás útja.
Ahogyan előbb is írtam: Razerből optikai kapcsolós változat, mint a Huntsman TE vagy Mini. 1 mm-en kapcsol és a stabilizátorokat emlékeim szerint dicsérték is tesztekben. De gépelésre/általános használatra nem lesz túl jó a rövid út miatt.[ Szerkesztve ]
-
nyunyu
félisten
Nem lehet, hogy ez a Costar rendszerű stabok hülyesége?
~30 éves eredeti, molesztálatlan * PCB mounted Cherry stab még mindig teszi a dolgát:
Csak középen van egy MX Black rugós kapcsoló, két végét a stab két szára tartja.
Puha rugó nálam nem szokott működni a szóköz kapcsolójában.
Gateron Clear állandóan lenyomva marad, Gateron Brownnak is gondjai vannak az ilyen hosszú+nehéz kupakok visszarúgásával.
Outemu V2.2 nagy taktilis buckája is gondot okozott a 68grammos rugójának, sokkal stabilabban+gyorsabban rúg vissza az MX Black rugóval. (persze emiatt hangosabb lett felengedéskor)*: Ráférne már egy band-aid mod+zsírzás
-
Dency01
aktív tag
Sziasztok. CM master Ck550-esen sajnos hiányzik a volume mute/unmute funkció ami nekem nagyon fájó pont. Kérdésem hogy ezt hogyan lehetne kivitelezni valahogy beállítani billentyű kombinációra? Próbáltam a nircmd-vel , parancsikont létrehoztam hozzárendeltem a gyorsbillentyűt, windowsban remekül működik. De nekem pont az lenne a lényeg hogy játékon belül azonnal némítani tudjam a hangot, ott persze meg nem működik. Valakinek vmi ötlet?
Annyi pénzem sincs hogy gyalog hazamenjek.
-
quailstorm
nagyúr
Membránosnál láttam eddig olyat, hogy akár 3 "kapcsoló" és +2 stabilizátor-lyuk volt a space alatt. Természetesen nekem mindegy, csak működjön. Durandal viszont billeg.
Igen, a drót a helyén van és mindkét végén a műanyag is meg van, nem törött, nem hiányzik.
Persze lehet, hogy amit én 3 kapcsolónak gondolok, az is csak egy, de akkor is sokkal több helyen stabilizálnak a membránosaim, mint a Durandal, és ez érződik is.
De talán a legnagyobb bajom inkább az, hogy magas, és hosszú az aktuálás útja.
[ Szerkesztve ]
-
dqdb
nagyúr
válasz quailstorm #60256 üzenetére
Extra rövid gombúttal rendelkező vezetékes billentyűzetet tud mostanit valaki?
Optikai kapcsolós Razerek, 1 mm-nél kapcsolnak.POS termináloktól és pár ortolineáristól eltekintve, ahol előfordulhat, hogy a 2u méretű billentyűk alá 2 kapcsoló kerül, a billentyűzeteknél mindenhol stabilizátorra oldják meg a 2u és hosszabb billentyűk billegését, ahogyan a Durandal esetében is. Ez a Durandalon Costar rendszerű, rendesen visszatetted a kupak aljában lévő műanyag elemekbe a drót két végét?
Több kapcsoló egy billentyű alá két ok miatt sem működne:
1. ahány kapcsoló, annyiszor nehezebb lenne lenyomni a billentyűt
2. nem megfelelő szögben kapná a kapcsolók egy része felülről a nyomást, így az optimálisnál jobban, feszülne, súrlódnatAm6DAHNIbRMzSEARWxtZW50ZW0gdmFka5RydIJ6bmkuDQoNClOBc4Ek
-
quailstorm
nagyúr
Hello!
Extra rövid gombúttal rendelkező vezetékes billentyűzetet tud mostanit valaki?
2016. vége óta egy Genius Imperator-t használok, ami billentyűzetnek pocsék, arra a játékra, amire nekem fontos, ott viszont előrelépést jelentett és javított az eredményeimen. Lényege a jó space, az 1000Hz és a 2mm gombút.
A probléma az, hogy elég sokat kell clickspamelni, space gombot 3-6x lenyomni 033-066ms alatt, közben még S és nyilak is mennek. Van nekem egy Tesoro Durandal-om, Red kapcsolós, de annak a space gombja alatt 1 gomb van, nem túl stabil, nem használom emiatt inkább.Ja és igen, ami probléma. Magyar ISO kiosztás. Nem véletlen van a Tesoro-m sem.
Imperator mostanra kopott ki, kikeményedett, space nyikorog, ez így elég rossz már. Érdemes-e kipróbálni valami ollósat? Azoknál kicsi a gombút.
Vagy keressek valami több alátámasztásos Space-el rendelkező red vagy clear kapcsolósat inkább?
[ Szerkesztve ]
-
Rick3D
senior tag
Ráakadtam Varmilo premium customisation oldalra.
Megtudná valaki mondani , hogy mi a különbség :
Miya69-Pro(wired) vs Miya69-RGB(wired) , az egyik egy színű a másik meg rgb ?
Miya69-C(Wired&Dual-OS with EC switch) , wired és wireless valamint mac&windows matricával és ec switchekkel ? -
Zizi123
senior tag
Szerintem ezt nem nekem akartad valaszolni, de ertem.
Azert nem valoszinu, hogy a telefonok valaha is megkozelitik azt a teljesitmenyt, amit 1 gamerPC, vagy konzol tud. Nyilvan nem is ez a feladata.Viszont nem teljesen elkepzelhetetlen az otleted, ugyanis mar most is meg lehet oldani a komolyabb jatekok futtatasat telefonon szerintem pl a Google Stadia-val. Igy mar csak tenyleg a monitor es billentyuzet hianyzik.
-
chopin42
addikt
válasz Chrassidis #60248 üzenetére
Kb összefoglalom: 20k-ért gumidómost venni, bűn, mert ugyanolyan szar, mint ami 5k. Vagy 3. Vagy 10. Mindegy, itt nyunyu kifejtette.
Mechanikusból olyan, ami mindenki kívánságát kielégíti, pedig nincs, ha nem épít az ember, az is le van írva. Köszönhető az általad felsorolt 3szarkeverő balfaszgyártónak.
Iso van, teljes van, 20k kevés, de ez 26 körül már lefedi a használható, jó billentyűzetet átlag felhasználónak. Világít is. Kapcsolóból a kék "clicky" és hangosan kattog, de gépelni nagyon jó, a barna nem kattog de taktilis, a piros pedig nem kattog és nem taktilis, hanem egyenes mint a gumidóm, de végig egyforma, végén nem keményedik, és kb. félúton kapcsol (többé kevésbé mindegyik kapcsoló). Hangosabbak mint egy új gumidóm, de fél éáv múlva a barna és a piros sokkal halkabb lesz, szóval hosszabb távon nyerő.
Membrán után én pirosat használok, és soha többé membrán.[ Szerkesztve ]
Szakmai kérdések csak a fórumban...
-
moma
őstag
válasz Zizi123 #60243 üzenetére
Nekem azaz érzésem, hogy az lehet a szitu, hogy a nem gamer kereslet viszonylag kicsi (pláne iso szinten). A gamer réteg meg elkölt több pénzt, mert az egy verseny szitu és nyerni akar. Ez csak egy sejtés, de talán ez alakíthatja a piacot ilyenné. Hogy van egy drágább szint, a többi meg mostoha gyerek. Aki nem gamer, azok közül aki nem gépel sokat, azt nem nagyon érdekli a billentyűzet kérdés és eleve egy jelentős réteg laptopozik (meg eleve a telefonok miatt is visszaesett a pc használat). Szerintem talán az lehetne változás, ha a telefonok teljesítménye akkora lenne, hogy nincs szükség pc-re, hanem csak egy képernyőre a telefon mellé és pluszban egy billentyűzetre. Ekkor várható lenne kereslet emelkedés, ami normálisabb kínálatot adna. Amúgy ez nem egy irreális jövőkét. Ha megtörténik, hogy a telefonokat elkezdik képernyőkre kötni, akkor az egy jó időpont lehet billentyűzet gyártó részvényeket venni (ez kicsit elszállt lett )
we all deserve a bit of luck.
-
Chrassidis
csendes tag
Sziasztok,
Segítséget szeretnék kérni billentyűzet vásárlással kapcsolatban:
20 000 HUF környéke
2.Használt szóba jöhet?
Nem
3.Milyen billentyűzetet használsz most? / Miért cseréled le?
Genius Slimstar 220
Nagyjából 7 éves, szeretnék egy újat.
4.Mire használnád a billentyűzetet?
Home office, játék
5.Milyen típusú billentyűzetet keresel? (ollós, gumiharangos, mechanikus stb.)
Gumiharangos
6.Van konkrét modell ami tetszik?
Van 3 is...
Razer Cynosa Chroma
Corsair K55 RGB
Logitech Prodigy G213
7.Milyen kiosztást szeretnél? ISO (magyar, német, angol stb.), ANSI (amerikai), JIS (japán, koreai stb.)
ISO, magyar, vagy angol
8.Milyen méretű billentyűzetet szeretnél? (kell-e numpad, fn-sor, kurzorblokk, stb)
Teljes méretű, numpad-ot is szeretnék
9.Extra igények (világítás, csuklótámasz, vezetéknélküliség, ergonomitás, programozhatóság, stb.)
Vezetékest, világítást szeretnék bele.
Csuklótámasz nem kötelező, pár programozható gomb sosem jöhet rosszul, de nem feltétel.
Segítségeteket előre is köszönöm! -
F34R
nagyúr
Nagyon jol megcsinaltak ezt az orthopi-t. [link]
-
nyunyu
félisten
válasz chopin42 #60245 üzenetére
Gamer billentyűzet hájpot emlékeim szerint a Razer kezdte, aztán jött a Corsair.
Logitechék viszonylag későn kapcsolódtak be az áruljunk egyre drágábban billzetet versenybe.Mostanra meg eljutottunk odáig, hogy már alig kapni RGB mentes billzetet értelmes áron
-
-
Zizi123
senior tag
válasz nyunyu #60234 üzenetére
"Naaaa, azért a V messze nincs egy súlycsoportban a komolyan vehető billzetgyártókkal (Filco, Leopold, Ducky...)"
Hat nem tudom, de igy 2 ev aktiv forum olvasas utan az van bennem, hogy ha valaki kesz billentyuzetet szeretne, es nem szeretne DIY-t csinalni, akkor vegyen Varmilot, vagy Leopoldot.
Konkretan par hettel ezelott meg az is elhangzott, hogy a Ducky sokkal gyengebb minoseg mint a Varmilo, nem 1 kategoria, es ez nem csak a magyar ABS kupakos Ducky-ra, hanem az eredeti PBT-sre is igaz...A Filco teljesen ismeretlen szamomra. (Mondjuk igy ranezesre akar Genius is lehetne )
Kozben visszaolvastam a "Filco" milyen hozzaszolasokban van benne, es mindenhol egyertelmuen a Varmiloval, es a Leopold-al van 1 kategoriaban, sehol nem volt ilyen, hogy ha a Varmilonal is jobbat szeretnel, akkor vegyel Filco-t...Igazabol mindegy is. Mivel a multkor megegtem a Varmiloval, es igazabol a 40e-os ertekhatarban amit felvetettem nem tudtatok gepelesre jobb billentyuezetet ajanlani, mint a Varmilo, igy marad ez.
Gondoltam ha 60%-osat nezek, akkor olcsobb lesz, mivel megiscsak joval kevesebb anyag van benne (kisebb haz, kevesebb switch, kevesebb kupak, stb...), de nem jott be, mert ugy nez ki, hogy akinek ilyen billentyuzet kell, az vagy koder es jol keres, vagy valami inyenc, igy barmennyit lehet erte kerni, mert meg fogjak venni. Soooot ha 2x annyit kerunk, akkor annal inkabb megveszik, mert minnel dragabb annal jobb....Tisztara olyan erzese van az embernek a billentyuzet piacot elnezve, mint a telefonpiacon (is) az Apple muvel... Nem tudnak annyi penzt kerni a cuccokert, amennnyit nem fizetnek ki az emberek erte. Szerintem Cupertino-ban mar csapkodjak a terduket, es ugy rohognek azon, hogy barmennyire is felviszik az eppen aktualis uj telefonjaik arat, annal jobban viszi a nep...
Vissza a billentyuzetekhez:
(A Filco ahogy elnezem csak Cherry Mx-el arulja a billentyuezeteket, abban pedig a brown az egyik legjobb gepelesre (es vegyes hasznalatra), igy az sem lenne alternativa.) -
IO.sys
őstag
Most, hogy ezen túl vagytok Cerberus leváltására keresek dedikált médiavezérlős, háttérvilágításos, full méretű, normális billt. Keveset gépelek, de ez a szar ez hangos még ahhoz is. Kupak, kapcsoló mindegy.
凸_(ツ)_/¯ // -Valamit kiírt a gép!... -Az a dolga!...
-
copass
veterán
válasz Dr. Akula #60226 üzenetére
keycapet bármikor cserélheted (idő éspénz kérdése), dedikált médiavezérlőgombokat (pl.Redragon K596 VISHNU) viszont nem tudsz rátenni utólag.
van aki nem szereti az FNkombókat, köztük vagyok én is.
annyira sok kombót használok napközben, hogy nem akarok még ennek a pár funkciót is fejben tartani!:D
ezért csináltam külön macropadot, mert nekem az kényelmesebb!"amikor valaki baromságokat beszél, megszületik egy unikornis"
-
Varoz
addikt
válasz Dr. Akula #60238 üzenetére
Sajnálom, hogy el kell szomorítsalak. Ebből is látszik az elvakultságod.
De itt a képi bizonyíték. Bár nem tökéletesen tiszta, de hát ez használati eszköz, ez van.hTC Quietly Brilliant // „Nem értek egyet azzal, hogy a szerénység fontos erény. A logikus elme mindent olyannak kell hogy lásson, amilyen. És ha lebecsüli magát, éppúgy eltér az igazságtól, mintha eltúlozta volna.” (OO=[][]=OO)
-
Varoz
addikt
válasz nyunyu #60236 üzenetére
"Tudom, néha túlzásba visszük, hogy mennyivel jobb, hogy nem kopik a PBT textúrája, meg mennyivel szárazabb érzés, ha izzad az ujjbegyed. "
Van ez így. De pont nem te vagy akinek szólt amit írtam. Megvan a magad kis dolga, ezzel önmagában semmi gond nincs. Bár szerintem 20 év múlva is azt fogom olvasni, hogy nem értél a végére.hTC Quietly Brilliant // „Nem értek egyet azzal, hogy a szerénység fontos erény. A logikus elme mindent olyannak kell hogy lásson, amilyen. És ha lebecsüli magát, éppúgy eltér az igazságtól, mintha eltúlozta volna.” (OO=[][]=OO)
-
nyunyu
félisten
Balról jobbra:
- modern világítós doubleshot PBT ('19 Ducky One 2)
- oldschool dyesub PBT ('92 Cherry G81-3000SAD)
- oldschool doubleshot ABS ('93 Cherry G81-3043HAX)
- oldschool doubleshot ABS ('91 Cherry G80-1029HBD)Tudom, néha túlzásba visszük, hogy mennyivel jobb, hogy nem kopik a PBT textúrája, meg mennyivel szárazabb érzés, ha izzad az ujjbegyed.
Na, akkor kupakcsere.
[ Szerkesztve ]
-
moma
őstag
Figy. Kábé abban a stílusban írsz, mint egy főnök aki számok kéri a beosztottakat és értékeli a munkájukat. Kis szerepzavarban leledzel.
És az az ajánlás ami szintén ne felel meg az elvárásaidnak, a maga módján hasznos valami volt, mert az illető nem talált neki megfelelő paraméterű billentyűzetet és ez az volt és egy márkás darab. És ezzel valamivel előrébb van. És ezzel többet tettem mit te itt a beírt rengeteg karaktereddel, miközben embereknek segíteni nincs időd. Shut up and hack.
-
nyunyu
félisten
válasz Zizi123 #60221 üzenetére
egyik legbrandebb kesz billentyuzet gyarto
Naaaa, azért a V messze nincs egy súlycsoportban a komolyan vehető billzetgyártókkal (Filco, Leopold, Ducky...)
Kínaiaknak szerencséjük volt, hogy a Leopold hozzájuk vitte 5-6 éve az FC750 gyártását, aztán utána az így ellesett know-how-ból tarolták le először a kínai piacot a VA88 nevű klónjukkal, aztán próbáltak betörni 3-4 éve az európai piacra is.
Kb. úgy ahogy a Martfűi Cipőgyár a nyolcvanas években ellátta a szocialista piacot a Tisza Cipőnek nevezett Adidas klónokkal...Hello IT! Have you tried turning it off and on again?
-
Varoz
addikt
válasz nyunyu #60231 üzenetére
Na ez pl. valamennyire korrekt. De mi van azzal aki pont ezt keresi? Kapja a fikát, mert nektek nem tetszik a gamer. Hát bocs, van akinek meg igen.
Ezt a kupak allergiát sem értem. Tökre elhiszem, hogy PBT milyen jó, ellenben pont nem érdekel, mert az 5 éves ABS kupak még csak meg sem kopott és nem sorjás, nem zeng bong. Biztos én vagyok varázsló, vak és süket.
Szóval de, vannak jó billentyűzetek. De legalább te bevallod, hogy nem ismered mindet, ellenben azzal aki csak fikáz és csak az övé az über, más nem létezik.hTC Quietly Brilliant // „Nem értek egyet azzal, hogy a szerénység fontos erény. A logikus elme mindent olyannak kell hogy lásson, amilyen. És ha lebecsüli magát, éppúgy eltér az igazságtól, mintha eltúlozta volna.” (OO=[][]=OO)
-
nyunyu
félisten
Próbálunk elvonatkoztatni a saját preferenciáinktól, de észre kell venni a billentyűzetgyártók a sima gumidóm kategóriában (ami mindig is a fillérbaszásról szólt) az utóbbi 5-10 évben turbó fokozatba kapcsoltak az egyszerhasználatos, fél év múlva kidobod irodai billzetek gyártásával.
Így mire valamelyik konkrét billentyűzetre összegyűlne annyi tapasztalat, hogy ajánlani merjük, addigra már végetért a felgyorsult termékciklus miatt a pályafutása, és nem lehet kapni.
Plusz ott van az, hogy Y2K körül a brandPC gyártók elkezdték nyomni a sódert, hogy a fekete gép+periféria mennyivel stílusosabb, mint a nyolcvanas, kilencvenes évekre jellemző bézs doboz, ezzel sikerült előállítaniuk egy olyan problémát, hogy este, sötétben nehezen olvashatóak a billentyűzetek felirata, vakon gépelni nem tudok nagy örömére.
Aztán az így keletkező, nevezzük piaci résnek, valaki nagyokos úgy találta megoldani ~10 éve, hogy nekiállt LEDeket tenni a billentyűzetbe, hogy világítsanak a feliratok.
De ezzel még több műszaki problémát okozott, mint amennyit megoldott:
- USB tápellátás vs LEDek fogyasztása, fényerővezérlés kérdése -> PWM
- Feliratok átvilágíthatósága -> vékonyabb, könnyebben törő kupakok
- Gazdaságos gyárthatóság -> lézerrel levakart festék, ami idővel kopik
(Világítás kompatibilis doubleshot PBT viszonylag új találmány, alig 2-3 éve sikerült megoldani, de drágasága miatt csak a nagyobb világnyelvekre van ilyen kínálat.)Aztán a marketingesek rájöttek, hogy ezen plusz fícsörért sokkal több pénzt lehet kérni, így boldog-boldogtalan nekiállt világítós, "premium" billzeteket gyártani.
Aztán jött következő orbitális fejlesztésként az RGB, vagyis a programozható színű világítás, ami mára sajnos már elengedhetetlen kelléke az összes gamernek titulált billentyűpótléknak.
Közben sima billzetet már nem is nagyon gyártanak, mert azokon nem lenne akkora hasznuk a gyártóknak...
Meg a fentebb felsorolt műszaki problémák megoldása helyett inkább az RGB implementálásával foglalkoznak, és csak a $$$-t számolják, amit az agyonmarketingelt világításhájp eredményezett.Megyek és kihajítom a világítós One 2-t, ideje elővenni a már nem emlékszem hány billzetből összelegózott FrankenCherrymet, mert az nem csörög-zörög össze-vissza.
De előtte lecserélem a simára kopott ABS kupakszettjét a szürke 1000-emen állomásozó PBTre, mert az nem csúszik+nem tükrözi a szemembe a monitor fényét.Elegem van a manapság készen kapható vackokból.
-
Dr. Akula
félisten
Te most mit vársz tőlünk, hogy Redragont és hasonlókat ajánljunk 5000-ért? Ha megvan már a döntésed, minek kérdezel? Netán sejted hogy nem jó döntés, de ha netán páran bólogatnának rá, akkor nem éreznéd magad annyira átverve? Ha a totalcaron kérsz autóvásárlási tippet, biztos hogy a "mi autónk"-at fogják neked ajánlani, csak azért mert neked arra futja? Ha 10k-ból meg lehetne venni azt amit máshol 100k-ért, vajon ki venné a 100k-sat? Valószínűleg te is azért nem kaptál választ, mert 5 ezerért akartál Ferrarit.
"Majd válaszolok ha sikerül a szövegértelmezés és rájössz mit írtam le."
Nem magyarul írtad? Talán valami titkos kódot kéne felfedezni benne? Magyarul értelmezve te csak picsogtál hogy nem lehet megkapni a minőségetolcsójánosban. Hát nem, máshol se, nem csak billentyűzetben. Szabolcsi parasztház árából próbáltál már Rózsadombi villát venni? Sikerült?
[ Szerkesztve ]
-
Varoz
addikt
válasz Domonkos #60227 üzenetére
Fogalmam sincs, hogy jó-e. Na ez oszt ajánlás.
"De az is megvan ugye, hogy amiket en ajanlgatok, azok meg mindig messze vannak azoktol, amiket amugy szivesen hasznalok?"
Persze, tudom, hogy elvetemültebb vagy, mint nyunyu. Ettől még továbbra is áll, hogy elborult sznob útvonalon járva ajánlgattok vagy megy a minden mindegy alapon. Kettő között valami? Minek. Van egy ajánló ami ér is valamit, de szerintem 3 éve volt frissítve utoljára és ennyi.
Ehhez őszintén tudok gratulálni.
De nekem aztán mindegy, de ott a jó példa Zizi123, bevittétek az erdőbe és vége van. Pedig szeretne és költene is.
De éljetek ebben a burokban tovább és higgyétek azt mekkora segítség. Nem az.
Sikerül érteni a kritikát vagy nem, rajtatok áll.
Dr. AkulaMajd válaszolok ha sikerül a szövegértelmezés és rájössz mit írtam le.
[ Szerkesztve ]
hTC Quietly Brilliant // „Nem értek egyet azzal, hogy a szerénység fontos erény. A logikus elme mindent olyannak kell hogy lásson, amilyen. És ha lebecsüli magát, éppúgy eltér az igazságtól, mintha eltúlozta volna.” (OO=[][]=OO)
-
DewiL
senior tag
Bolti cuccokból tényleg egyik kutya másik eb, kb mindegy melyiket veszed, csak az ízlésedtől, igényedtől függ, szinte mindig csak az az 2-3 féle kapcsolóval van szerelve és a többi meg műanyag vagy jobb esetben valami fém vagy a kettő kombója, nagy különbségek nem lesznek
nekem pl az egyik (félig)épített billentyűzetem nem volt több mint egy drágább Corsair, de jobban megfelel az igényeimnek
- Keychron K8 ISO hotswap 89$
- 100db durock dolpin kapcsoló 100$ (ez elég drágának számít kapcsoló / $ áron)
- neoprén szivacs kb 20-30$
- plusz a befektetett munka mivel megkentem a kapcsolókat
(mondjuk a kupakokat a CK550-ről raktam át, a magyar szett még plusz lenne)
szóval összesen olyan 200-220$-ból ki lehet hozni[ Szerkesztve ]
"I am the beginning... the end. The one who is many. I am the Borg."
-
Domonkos
Ármester
>Vágod, hogy neked ajánlott, meg másnak ajánlott az két különböző fogalom?
De az is megvan ugye, hogy amiket en ajanlgatok, azok meg mindig messze vannak azoktol, amiket amugy szivesen hasznalok?>Amúgy semmi személyes, de miért nem nyittok egy sznob topikot és itt meg menne a reális ajánlás, nem az elszállt sznobizmus?
[link]>Ki ne találd már, hogy az 5k-s Haman felül csak 70k-s Varmilo van!
Latom, tenyleg nem koveted a topikot.Gender of electrical connectors is defined by the pins.
-
Dr. Akula
félisten
"Majd ajánlasz egy semmilyen billt, 70 ezerért, amit nem is lehet kapni. Megalol"
Szerinted mitől lesz "valamilyen" egy billentyűzet? Az RGB LED-ektől? "Gémer" dizájntól? Neked mit jelent a billentyűzet, beviteli eszközt, vagy csak egy csicsás karácsonyfát? Az a "semmilyen" billentyűzet amit épp lefikázol épp "csak" a lényeget tudja: minőségi. Vastag PBT kupakok, vastag ház (majd ha már szétvertél párat, rájössz miért jó ha nem törik minden ütésnél ), minőségi kapcsolók (igen, van jobb is, de nem ennyiért, nem készre szerelve), lecsatlakoztatható (és pótolható!) kábel.
Volt 2 Corsair Platinum K95-öm, ugyanennyibe kerültek, a minőség helyett a csicsa került rajtuk ennyibe, kár hogy nem előbb találtam erre a topikra, akkor még nem tudtam... nem, nem azt hogy békaemberekkel fogok beszélgetni, hanem hogy az árukereső kínálatán kívül is létezik élet a billentyűzetek piacán.
#60202copass: Kérdés milyen áron. Ér annyit hogy PBT helyett ABS legyen? Vagy hogy több helyet foglaljon az asztalon? ezen is van 4 felesleges gomb a numpad felett, ha mindenképp dedikált kell, ezeket is át lehet definiálni mádiabiszbaszra (amúgy meg 1 gombbal több csak, Fn+(F10-F12)).
-
moma
őstag
Szerintem a lényeg az, hogy bármikor jöhet valaki aki abban a szellemben ad tanácsokat ahogy arról te írsz. Nem azt kéne szerintem kifogásolni, hogy aki ad itt sokaknak az miért úgy teszi. Legalábbis én amikor kapok valamit akkor örülök neki. Mert tudom, hogy ilyenkor többet tesz a másik, mint ami elvárható. És pl én itt a topikban sokat kaptam. És az én dolgom, hogy mit kezdek vele. De a default helyzet az, hogy egyedül van az ember a problémájával és nagy dolog ha valaki bármit is tesz.
Szóval szerintem arra amit írsz nem az a megoldás, hogy aki már így is sokat tesz annak mondani, hogy mit hogy tegyen még. Hanem az lenne a megoldás, hogy aki szerint máshogy jó az csinálja másképp. De azt, hogy nincs ilyen, aki a kedvedre van itt azt nem annak kéne címezni, aki aktív és segít a maga módján, ahogy szerinte jó. Legalábbis én ezt így látom.
És fura, hogy így látod a PH fórumot, hogy ilyen sznob valami. Mert szerintem rohadt nagy érték képződik itt. Óriási mennyiségű tudás kerül megosztásra, ami erősebbé tesz egy csomó embert, ami meg úgy általában a magyar közösséget. Szerintem nem sok ehhez fogható dolog van a magyar neten most.
[ Szerkesztve ]
-
DewiL
senior tag
Ez jó kérdés, de talán a legvalószínűbb ok, hogy túl kicsi piac vagyunk, én írtam a Logitechnek hogy most miért és lesz-e, de kitérő választ adtak, szóval nem számítok semmi változásra, pedig a K800 nagyon bejött, de már az sincs magyar kiosztással
[ Szerkesztve ]
-
Varoz
addikt
válasz Zizi123 #60221 üzenetére
"Viszont mar tobbszor nekiindultam keresni valamit, de mindig elvettetek a kedvem, hogy 100eFt alatt nem is alljak neki 1 jo billentyuezt megepitesenek, es meg akkor is nagyon kerdeses a vegeredmeny ha ennyit raszanok...
En sajna nem engedhetem meg, es egyebkent is minden porcikam tiltakozik azellen, hogy 1 kezzel rajzolt billentyuzet nyakert 130eFt-ot kiadjak... Ugyanaz a helyzet a kupakkeszletekkel, hogy nem hiszem, hogy a 100-150-200$-os szettek csak a jok, vagy annyival jobbak, amennyivel dragabbak. Igen, tuti jok, tuti jobbak, tuti jobb anyagbol vannak, de nem 3-5x annyiert. En valoszinuleg nem ereznem a kulonbseget a 60$-os, es a 150$ kozott."
Pontosan erről beszélek! Még az is feladja aki szánna rá, mert jön a sznob és leszólja és csak a csilliárdba kerülő a jó. Ez a hozzáállás nem való ide és köze sincs a valósághoz![ Szerkesztve ]
hTC Quietly Brilliant // „Nem értek egyet azzal, hogy a szerénység fontos erény. A logikus elme mindent olyannak kell hogy lásson, amilyen. És ha lebecsüli magát, éppúgy eltér az igazságtól, mintha eltúlozta volna.” (OO=[][]=OO)
-
Zizi123
senior tag
"Hülye kérdés: miért nem nyúlod le a Varmilóról a kupakokat?"
Mert akkor lesz 2 kozepszeru billentyuzetem.
Igy van 1 egesz jo minosugu, kenyelmes, de pengos, es 1 jo ar / teljesitmenyu masik.A gyereket koteleztem a 10 ujjas gepiras megtanulasara, es teny, hogy a Varmiloval 20%-30%-al gyorsabban gepel, mint a Hyperx Alloy Elite Red Swith-el, vagy a CK550 Gateron brown-al.
Ezert szerettem volna neki valami tenyleg jot venni amivel megtovabb tudna gyorsulni (jelen pillanatban 280 leutes / perc korul jar 3,5 honap alatt), de nem megy a jatek rovasara, mert hat azt is nagyon szereti csinalni. Igy az ergonomikus billentyuzeteket teljesen ki is zartam.
Viszont mar tobbszor nekiindultam keresni valamit, de mindig elvettetek a kedvem, hogy 100eFt alatt nem is alljak neki 1 jo billentyuezt megepitesenek, es meg akkor is nagyon kerdeses a vegeredmeny ha ennyit raszanok...
En sajna nem engedhetem meg, es egyebkent is minden porcikam tiltakozik azellen, hogy 1 kezzel rajzolt billentyuzet nyakert 130eFt-ot kiadjak... Ugyanaz a helyzet a kupakkeszletekkel, hogy nem hiszem, hogy a 100-150-200$-os szettek csak a jok, vagy annyival jobbak, amennyivel dragabbak. Igen, tuti jok, tuti jobbak, tuti jobb anyagbol vannak, de nem 3-5x annyiert. En valoszinuleg nem ereznem a kulonbseget a 60$-os, es a 150$ kozott.
Gyanitom, hogy a kulonbozo zsirokkal, es szilikon cuccokkal is ugyanez a helyzet.
Abban igaza van itt par embernek, hogy ebben a billentyuzet epitesben rengeteg sznobsag van. Ez rohadtul nem merheto dolog, tehat ha dragabb billentyuzetet veszek, akkor tuti jobb is lesz. Nem, nagyon nem igy van. Pont ugyanugy melle lehet nyulni, mert nem lesz kenyelmes, nem all kezre, nem tetszik a hangja stb....
En nagyon szivesen elolvasom azokat a posztokat is, akik ilyen kategoriaju billentyuzet alkatreszekrol tudnak tapasztbol beszelni, mert ez is 1 informacio forras, csak kicsit fenntartassal kezelem a konkluziot, mert hat messzirol jott ember azt mond, amit akar, es pedig soha nem fogom megtudni, hogy tenyleg igy van-e.Foleg azutan az incidens utan, hogy az egyik legbrandebb kesz billentyuzet gyarto ceg termekenek megvasaroltam, 1 kisebb vagyonert, nem volt jo, es az votl a gyarto hozzaallasa, hogy ocsem ez ilyen, jo lesz az neked....
-
Varoz
addikt
Corsair, de végül más megoldás lett a limitált budget miatt.
Szerk: A G.Skill pl. általam került be az ajánlott listába, így visszakanyarodva az előző hsz-emhez, hogy segítettem én anno, amikor volt időm és jártam erre.
Amúgy ez a techsznobizmus egy általános jelenség a Prohardver fórumon. Főleg rétegtermékeknél jellemző.[ Szerkesztve ]
-
DewiL
senior tag
válasz HagymásBabPW #60214 üzenetére
Esetleg a Cooler Master CK550 (brown, magyar) - nem a v2 - jó választás lehet (világítást ki lehet kapcsolni)
-
DewiL
senior tag
A probléma az hogy a magyar kiosztással rendelkező billentyűzetek nagyon kis mennyiségben vannak jelen a piacon és talán azt is mondhatjuk hogy egyre jobban zsugorodik a számuk.
Én pl az elmúlt kb 20 éveben csak logitech billentyűzetet használtam, de legutóbb amikor cserélni akartam már nem volt elérhető magyarul.
Ezen felül a legtöbben azt gondolják, hogy ez a periféria az az 5000 forintos kategória és a 10-20 ezer már sok, én sem akartam elhinni, amikor néhány hónapja nézelődni kezdtem, hogy van 60-70-80 ezerért is és az sem jó/tud mindent. (végül építettem magamnak)Ehhez aztán hozzájön az igények azon halmaza, amik nem metszik egymást, szóval a legtöbb kérdésre az lenne a válasz hogy nincs ilyen vagy hogy nézz meg egy random webshopot és ami neked testszik azt vedd meg, ha nem jön be küld vissza.
Ahogy te is írtad mindenkinek más-más a fontos, mert úgy kényelmes neki vagy csak tetszik ezért vagy azért, de végeredményben valahol kompromisszumot kell kötni.
Pl amit te kerestél G.Skill KM780RGB elég sok extrával rendelkezik, kb egyedülálló a piacon... ha találtál helyette valami, szerintem sokan szívesen olvasnánk itt róla, hogy mi az és mik a tapasztalatok vele
-
Varoz
addikt
válasz Domonkos #60213 üzenetére
Vágod, hogy neked ajánlott, meg másnak ajánlott az két különböző fogalom?
Az, hogy ABS kupak sem egyenlő azzal, hogy okádék. Hogy csak egy példával éljek. Nem csak a minimalista, PBT kupakos 100 ezer forintos bill a minőségi és ezt itt páran valahogy nem látják be.
Nektek csak a Ferrari az autó, minden más csak Trabant a szemetekben. Ez itt a gond jelen esetben. De nekem mindegy, megoldottam magam a problémámat, mert választ itt talán jövőre kaptam volna.Amúgy semmi személyes, de miért nem nyittok egy sznob topikot és itt meg menne a reális ajánlás, nem az elszállt sznobizmus? Ki ne találd már, hogy az 5k-s Haman felül csak 70k-s Varmilo van!
moma
Tele a piac ilyen billentyűzetekkel, semmi egetverő extra igénye nem volt. Talán a magyar kiosztás ami erős hátrány. De egyik se jó szerintük. Kiemelem, szerintük. Mert amúgy vannak jók, csak nem feltétlen Ferrari szintű, hanem mondjuk Lexus, Audi stb.
Azért nem segítek, mert nem nagyon járok ide. Egy időben aktív tag voltam, akkor segédkeztem. Most csak piackutatni jöttem, hogy ismerősömnek mit ajánljak. De a topik nulla segítséggel szolgál.[ Szerkesztve ]
-
nyunyu
félisten
Ez a Razer kupakszett jobb, mint a Ducky világítós PBTje?
Mondjuk az utóbbit nem nagyon találni ISO kiosztással, már a német disztribútoruknál sem látni vagy 2 hónapja.
Most csak a nem világítós Skyline és Horizonokat lehet kapni.Hello IT! Have you tried turning it off and on again?
-
moma
őstag
válasz Domonkos #60208 üzenetére
Domonkos: szerintem az is lehet teljesen jó válasz. Mert úgy jön ide az ember, hogy eszébe nem jut, hogy nem létezik amit szeretne. Mert más területeken eléggé az van, hogy kitalálja az ember, hogy mi kell és lesz egy csomó annak megfelelő eszköz és akkor csak választania kell, ár meg külalak meg egyéb extra részletek szerint. Szóval az egy fontos és szükséges info, hogy itt nem ez van. Másrészt meg innen lehet oda továbblépni, hogy ha nem létezik, amit szeretne, akkor milyen kompromisszumot érdemes megkötnie. Ami amúgy el is hangzik itt válaszokban. De itt jön be az, hogy mihez kell a kompromisszum, mik az igények. De először meg kell érteni, hogy muszáj a kompromisszum, ami elsőre ahogy látom mindenkit mellbe csap kicsit. Tök meglepő, hogy pont billentyűzetnél van ez, elsőre mindenki azt tippeli, hogy ez egy egyszerű menet lesz.
Varoz: Én úgy látom, hogy ha nem is tudnak rámutatni valamire, ami a tuti, azért nagyon sok segítséget kap itt az ember. És annak meg, hogy nehéz megfelelőt ajánlani azaz oka, hogy tényleg elég nehéz a helyzet, ha van bármi spec igénye az embernek. Meg az is benne van, hogy tök jó szándékúan ki akarnak védeni olyan dolgokat neki, amit nem lát előre. Szóval ezért megy ez a dolog, hogy milyet használjon, mert az a gondolat, hogy hosszú távon védendő az egészség (ami kérdés, hogy tényleg mindenkinél bejön e, aki mondjuk nem gépel annyit vagy semmi panasza nincs, de a szándék ez). Másrészt meg, ha te tudsz jobb ajánlatokat akkor miért nem egyszerűen megválaszolod a kérdéseket és miért a többieknek írod, hogy ők mit miért hogy?
-
HagymásBabPW
csendes tag
Redragon billentyűzetekről tapasztalat?
Mindenképpen Brown kapcsolós kéne, merugye a Blue hangos a barátomnak.
Ráadásul totál "fénytelen", tehát semmiféle billentyűzetvilágításra nem tart igényt, ez érthető is, konkrétan semmit nem lát, én se sokat, de ő abszolút vak, így nem akarna olyan fícsörért pénzt kiadni (pontosabban mi ne adjuk ki a pénzt merugye karácsonyi ajándék lesz neki. )
Amit tuti nem fog kihasználni.Mivel többen dobjuk össze az árát, így akár 30-35 ezer is lehetne max összeg.
Szóval:
- Brown kapcsoló
- ISO 101, lehetőleg magyar, de ugye tudjuk, hogy egyébként bármi jó, ami ISO.
- Multimédás gombok nem kellenek
- mindenképpen madzagos
- ár max 35k.Akár még drágább is jöhetne, csak ahogy elnéztem a kínálatot, szinte már mindegyik bill "karácsonyfafíling" a magasabb ársávban...
Előre is köszönöm a jótanácsokat.
-
Domonkos
Ármester
Letezik es ajanlott. Vagod, hogy ez a ketto kulonbozo fogalom?
De kerlek most se erts felre, en nem azt mondom, hogy amit szeretne az nem jo feature (meg ha felesleges is); de a mai kinalatban nincs egyetlen jo, ajanlhato kivitelezesuk sem.
[ Szerkesztve ]
Gender of electrical connectors is defined by the pins.
-
Varoz
addikt
válasz Domonkos #60208 üzenetére
Az, hogy neked, mint fanatikusnak a piac 99%-a nem ajánlott, ettől még létezik a kritériumoknak megfelelő bill. Csak távolabb is kéne látni annál ameddig ti láttok.
A topik továbbra is a billentyűzet építgetős fanatikusok játszótere ahogy nézem. Nem értem miért nem lehet elvonatkoztatni a saját egyéni preferenciátoktól. Jogosan írt a fórumtárs, hogy talán nem kéne másra erőltetni mindenáron azt ami csak adott embernek a mániája, de létezik más is.hTC Quietly Brilliant // „Nem értek egyet azzal, hogy a szerénység fontos erény. A logikus elme mindent olyannak kell hogy lásson, amilyen. És ha lebecsüli magát, éppúgy eltér az igazságtól, mintha eltúlozta volna.” (OO=[][]=OO)
-
dqdb
nagyúr
válasz Zizi123 #60209 üzenetére
Ha ragaszkodsz a háttérvilágításhoz, akkor ez a maximum, amit el lehet érni. Nem éri el a Varmilo és a jobb dyesub PBT kupakok vastagságát, de a tejfölös dobozoknál azért sokkal vastagabb, valamint nem festett a felülete (szóval nagy előrelépés lesz).
Német helyett én inkább a UK változatra neveznék be, az Y és Z ugyan fel lesznek cserélve, de nem lesz tele német feliratos módosítóval a billentyűzet.
Hülye kérdés: miért nem nyúlod le a Varmilóról a kupakokat?
[ Szerkesztve ]
-
moma
őstag
Nah, megvettem a Qisant 69 gomb, német PBT gombok, Gateron Brown. És akkor reménykedem, hogy tetszeni is fog
-
Joe123
senior tag
Sziasztok,
Egy barátnémnak keresnék billentyűzetet az alábbi paraméterekkel:
20K2.Használt szóba jöhet?
Nem.3.Milyen billentyűzetet használsz most? / Miért cseréled le?
Valami régi Hama van neki. (Gondolom membrános és felkeményedett, ezért cserélne.)4.Mire használnád a billentyűzetet?
Gépelés.5.Milyen típusú billentyűzetet keresel? (ollós, gumiharangos, mechanikus stb.)
Notebook-szerűt, olyat aminek annyira pihepuhák a gombjai amennyire csak lehet és rövid úton járnak.6.Van konkrét modell ami tetszik?
Próbált Cherry Stream 3-at, de még azt is túl keménynek találta, illetve Cherry Strait-et is, az már közelebb van az elképzeléshez, de még annál is puhábbat szeretne.7.Milyen kiosztást szeretnél? ISO (magyar, német, angol stb.), ANSI (amerikai), JIS (japán, koreai stb.)
Magyar kiosztásút.8.Milyen méretű billentyűzetet szeretnél? (kell-e numpad, fn-sor, kurzorblokk, stb)
Numpad, kurzorblokk kell, a billentyűk lehetőleg minél kisebbek legyenek.
Lehetőleg vezetékes kellene, de ha csak wirelessben van megfelelő, az sem nagy gond. Ha van világítás, az jó, de nem elsődleges, programozható gombok nem szempont.Előre is köszi, ha tudtok tippeket adni miket lenne érdemes kipróbálni.
-
dqdb
nagyúr
válasz maestro_ha #60203 üzenetére
Ha a cél egy jobb minőségű, világítós, magyar kupakkészlet, akkor olyan nincsen.
Ha a cél egy hasonló minőségű, világítós, magyar kupakkészlet, akkor ott van a Glorious kupakkészlete.
Ha a cél egy jobb minőségű, magyar, de nem világítós kupakkészlet, akkor ott van a KPrepublic készlete.
Ha a cél egy jobb minőségű, világítós kupakkészlet, akkor Razer PBT kupakkészlete vagy irány a Tai-Hao boltja.
Ha a cél egy jobb minőségű, de nem világítós kupakkészlet, akkor ott a pénztárca mélysége a kérdés, amit aztán az óhajtott profillal és színekkel lehet árnyalni.
[ Szerkesztve ]
-
-
nyunyu
félisten
Egy éve még tiszta volt, hogy vagy veszel viszonylag ócóért nagyjából jót, aztán azt tuningolod, amennyire tudod, vagy mélyebben zsebbenyúlósan veszel olyat, amit nem kell tuningolni.
Idén viszont az utóbbi, drágáért eleve jót opció nagyon megdőlt a pengő rugós Cherrykkel szerelt Ducky és V szériák miatt.
Közben tegnap méricskéltem a Duckyt, úgy tűnik, hogy kikapcsolt világítás mellett is aktív a PWM, 1.7V-t mérek a LEDek lábai között mindkét irányba
Fél numpadomnak viszont elmászott a negatív lába 0.3V-tal a többi LEDhez képest, így viszont már megvan a fehér LED nyitófeszültsége, és minimális fényerőn hunyorog
Hogy lehetett ennyire balfasz világítás vezérlést tervezni???Hello IT! Have you tried turning it off and on again?
Új hozzászólás Aktív témák
Kérlek kérdésed előtt olvasd el az Összefoglalót!
Ha kifejezetten egy modellt keresel használd a fórumos keresőt, hátha valakinek már van tapasztalata vele!
10.000Ft alatti billentyűzetekből az összefoglaló szerint érdemes választani!
Tudtad, hogy nem magyar feliratozású billentyűzettel is pont ugyanolyan jól lehet magyar szöveget bevinni, mint akármelyik magyar feliratozásúval? wow
"blue switch has paragraph sense , when you press it ,it have a "kacakaca" sound"
A topikban (terméket, munkát, szolgáltatást) hirdetni tilos!
- World of Tanks - MMO
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- PlayStation 5
- Nintendo Switch 2, vagy amit akartok (találgatós topik most még)
- ASUS ROG Ally
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- További aktív témák...