- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Milyen egeret válasszak?
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Házimozi belépő szinten
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- OLED TV topic
- Projektor topic
- Hamarosan kapható lesz az Enermax Intel és AMD HEDT platformokhoz szánt AIO-ja
- AI a játékokban és azon túl
-
PROHARDVER!
ÖSSZEFOGLALÓ
Kérdezés előtt kérlek olvass végig!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
válasz Crabface #94968 üzenetére
Korábban sem látta más az alacsony profilt a topikban? Ez valami népbetegség lehet akkor.
Ettől még a legelső márkaként említett Keychronnak egy rakás ilyen modellje van. Csak 13 a 25 LP-ből, ami megfelelhet.
[ Szerkesztve ]
SKILLNUDGE - it kinda ownz you.▐ My Quake Live/DOOM PoVs(YT): http://tinyurl.com/oe5zwa2▐ 3 x Q8 | HTX Ace | Icemat 2.0▐ 3dfx / Glide & SGI 4EVER▐Golden '80s-'90s▐▐▐▐▐▐▐▐ SZÁNKÓVAL A GERINCEDBEN NEM VIDÁM A KARÁCSONY.
-
Molydeus
őstag
válasz Crabface #94968 üzenetére
A Nuphy LP-kből úgy rémlik, nincs ISO verzió.
A Lofree-ből a Flow84 rugalmas felfüggesztésű, ami ritkaság LP-ben, de tudtommal ebből sincs ISO.
Ha belefér, akkor ez a másik gasket mount, ráadásul silent switch-es és ebből van ISO: [link]Ha ez drága, akkor maradnak a páratlan számú Keychron K3, K7, K9 Pro vagy MAX veziói.
M.
[ Szerkesztve ]
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
válasz Crabface #94946 üzenetére
Keychron, Akko, Varmilo.
Több $$$-ért Geonworks, QwertyKeys, TGR.
A legegyszerűbb hatosfogat.
A legjobb ár/érték arányú pedig itthonról egy MSRP feléért (vagy kevesebbért) árult, boltos Keychron Q2 vagy Q8, és Aliról veszel hozzá tetszőleges lineáris kapcsolót és egy Shenpo/JCS/XMI, esetleg DaYe vagy Aifei kupakszettet.
[ Szerkesztve ]
SKILLNUDGE - it kinda ownz you.▐ My Quake Live/DOOM PoVs(YT): http://tinyurl.com/oe5zwa2▐ 3 x Q8 | HTX Ace | Icemat 2.0▐ 3dfx / Glide & SGI 4EVER▐Golden '80s-'90s▐▐▐▐▐▐▐▐ SZÁNKÓVAL A GERINCEDBEN NEM VIDÁM A KARÁCSONY.
-
ATI
senior tag
válasz Crabface #80772 üzenetére
Keychron oldalán érdemes nézegetni.
75%-os billek:
- Keychron K2 (normál profile-os, régebbi model, műanyag házas bill)
- Keychron K2 Pro (normál profile-os, régebbi model ráncfelvarrott változata, műanyag házas bill)
- Keychron Q1 Pro (normál profile-os, fém házas bill)
- Keychron K3 Pro (low profile-os)65%-osak:
- Keychron K6 Pro (normál profile-os, régebbi model ráncfelvarrott változata, műanyag házas bill)
- Keychron K7 (low profile-os)Ezekből van ISO, van még sok más is, hosszú a lista.
-
Molydeus
őstag
válasz Crabface #80772 üzenetére
Keychron ANSI TKL low-profile mechák:
[link] vagy trükkös kiosztással (nav cluster helyett egy "numpad") [link]Náluk egyelőre nincs ISO TKL, de 75%-osból igen, ha esetleg az is megfelel:
[link] vagy esetleg egy nem programozható verzió: [link] (a gyártónál most egyik ISO sem elérhető)
Ezekhez van akár magyar feliratos kupak készlet is, a sima K3-at kérheted eleve magyar felirattal.
A magyar kupak festett lézerezett fényesedő majd kopó ABS (de létezik egyáltalán, ami nagy szó): [link]
A K3 Pro-nál kombinálni kell a magyar alfákat és a gyári többit (pl. a magyarból a Space nem lesz jó a Prohoz, csak a sajátja).M.
-
copass
veterán
válasz Crabface #63571 üzenetére
fontos a jó csuklómagasság. beépített csuklótámaszok sok esetben túl alacsonyak, ezért a csuklód visszahajlik.
ezért fontos hogy milyen magasan van a kupak teteje.
pl. cherry stream 3, ami egy slim cucc 1,5 cm az átlag magasság.
hamám xdas keycappal már 3,5 cm, xd60 oem keycap fa házzal már 4 cm.
xd60-on, már megérzi a csuklóm ha 1 napig azt használom...ott már kell egy törcsi a csuklótámasz alá még.[ Szerkesztve ]
"amikor valaki baromságokat beszél, megszületik egy unikornis"
-
-
senior tag
-
Tibro5
senior tag
válasz Crabface #61711 üzenetére
Nem írtam körül rendesen, egy decathlonos teflon tartalmú spray-ről van szó ami bicikli lánc kenésére van kitalálva eredetileg.
Én is úgy gondoltam hogy kupakba kinyomok egy keveset és ecsettel felviszem a kenőanyagot a kapcsolóház aljára meg a stemre, rugóra.
Csak félek tőle hogy esetleg ragadóssá válik, kiváncsi voltam hogy használ -e valaki hasonlót és mi a tapasztalat vele. Láttam hogy @nyunyu próbálkozott hasonlóval, de nem tudom milyen eredményességgel.
Ezek a "divatos" kenőanyagok (Krytox GPL 205g0, 105, Tribosys 3204...) bazi drágák és nehéz őket beszerezni, kizárt, hogy nincs olcsóbb, itthon is könnyen beszerezhető alternatíva. -
Probert75
addikt
válasz Crabface #61676 üzenetére
Nekem is Asus alaplapom van. Ha ez így van, akkor nem értem miért nem írják rá? Vagy miért nem kék az USB-je, hogy tudja az ember hová kell dugni?
Na mindegy, dugdosgatom, tesztelgetem.
Mindenkinek köszönöm a segítséget, tanácsokat!U.I.: Még mindig nem tudom mi az a btw?
[ Szerkesztve ]
https://hardverapro.hu/apro/corsair_ironclaw_rgb_vezetekes_gamer_eger_elado_uj/friss.html
-
RAMyMamy
tag
-
copass
veterán
-
Csandi
őstag
válasz Crabface #61361 üzenetére
Ugyan nem tőlem kérdezted de a családban van olyan egér, húgomnak vettem. Nagyon jó egér, mondom úgy, hogy FPS-ekben versenyeztem elég sokat, néha még most is szoktam. Egy hátránya nyilván, hogy az elem miatt nehéz, 90+ gamm, de a válaszidejéről nézhetsz teszteket, a modern wirelessek még gyorsabbak is mint a wired-ök. Ha valaki wireless egeret szeretne, és nem tud vagy nem akar 40+ vagy 60+ t fizetni, akkor mindig ezt a darabot ajánlom, ahogy azt is mindig ajánlom, hogy wireless-et akarjanak az emberek. CS-ben meg Valorant-ban annyira nem számít mert főleg csak vízszintesen nézelődik az ember, de bármi másban pl. Apex, Destiny, Warzone stb. ahol sokat kell fölfele is nézni meg hirtelen mögéd tudnak kerülni ég és föld a wireless szabadsága.
[ Szerkesztve ]
-
nyunyu
félisten
válasz Crabface #61329 üzenetére
Preferred Prohoz gyárilag adtak teljes csuklótámaszt, csak az övé nincs rátéve.
[ Szerkesztve ]
Hello IT! Have you tried turning it off and on again?
-
pilu85
őstag
válasz Crabface #61208 üzenetére
a szoftvert nem engedi letölteni,valami sávszélesség mizériát ír. viszont az "fn" plusz Esc billentyűvel szerencsére megtaláltam, hogy csak 1 színben pompázzon.. köszi.
"A jó hír: ha fel tudod ismerni egy illúzióról, hogy illúzió, akkor szertefoszlik. "Az illúzió felismerése annak végét is jelenti. Életben maradása attól függ, hogy összetéveszted-e a valósággal."
-
Archttila
veterán
válasz Crabface #60959 üzenetére
Még valami!
Bármelyik magyar kupakkészletet ráműthetem, illetve akkor a Hot-Swappable ISO-t kell rendelnem ugye?DarkByte
Fogalmam nincs, de egészen jók a visszajelzések, és (szerintem) az ára sem vészes.
A minap láttam egy gamer youtubert aki valami vezetékes ms adatokat mért (lehet fizetett volt, fogalmam nincs)[ Szerkesztve ]
Passionate about minimalistic software, the Linux philosophy, and having fun. SFF and AV enthusiast, APU retro gamer.
-
nyunyu
félisten
válasz Crabface #60962 üzenetére
Magyar billzetet keres Red jellegű kapcsolóval.
Olyan meg nem nagyon szokott lenni, mert legtöbb billzetből csak Brownt és/vagy Bluet hoznak magyar kupakszettel.
Lásd CK350: csak Brown, CK550: Blue/Brown, Redragonok nagy része Blue/Brown, talán csak a TKL Kumarából láttam valahol Outemu Redes magyart.Vagy régebben voltak az Asus Strix billzetei MX Reddel, de az meg nem 30k.
-
Archttila
veterán
válasz Crabface #60959 üzenetére
Akkor lényegében mindegy melyik ISO-t rendelem, köszi!
Közben találtam ilyen jóságot Wayland támogatássalKöszi a linket!
Passionate about minimalistic software, the Linux philosophy, and having fun. SFF and AV enthusiast, APU retro gamer.
-
gaben88
őstag
válasz Crabface #60917 üzenetére
Shine 7-hez van RGB sw. V1.32-nel tart. Hivatalos oldalrol toltheto. De a Prohardveres tesztben is lathato/olvashato rola.
(A fenti hsz-emhez tartozik meg, hogy termeszetesen MX Silent Red kapcsolos a billenyzuzet!)
[ Szerkesztve ]
iPhone 13 Mini, PS5, PC, iPad (10th gen.), Switch OLED, Steam Deck, Quest 2
-
copass
veterán
válasz Crabface #60872 üzenetére
jól megcsapkodva is teljesen jó, xdas keycappal meg álom. úgy hogy nyitott, mert a tetejét még nem volt rajta ekkor.
oring-et én is próbáltam, agyonvágta az egészet számomra akármelyik vastagságot próbáltam.[ Szerkesztve ]
-
nyunyu
félisten
-
nyunyu
félisten
válasz Crabface #58039 üzenetére
MXB2-3-ra visszatérve: szerintem Cherry profilú gombokkal sokkal kényelmesebben használható, mint a gyári ultralaposakkal.
Egyedüli probléma az 1.5U után letört Caps kupak, mivel annak 0.75U-nál van a kapcsoló helye, se a rendes Cherry lépcsővel, se a teli Caps kupakokkal nem kompatibilis.
Jobb híján egy 1.5U Ctrl/Alt kupakot használtam a Caps helyén:[ Szerkesztve ]
-
-
copass
veterán
-
copass
veterán
válasz Crabface #54547 üzenetére
szét kell kapni és megnézni hogy ha a switch a két lábát összezárod, akkor érzékeli-e hogy le van nyomva. ha igen akkor forrasztással megoldható egy csere. babra meló, de megéri.
ha nem reagál akkor a nyák tört meg, de az is javítható ha nem ic közelében tört meg.[ Szerkesztve ]
-
dqdb
nagyúr
válasz Crabface #53978 üzenetére
Azt most GMK-nak hívják
Bár ott sem szép világ jön, már megvannak az öntőformák ehhez a rettenethez, valószínűleg az új készletek egy része ezzel fog jönni majd alapértelmezetten, ahogyan KAT vonalon is ezt erőltetik többen.
És feljebb is természetesen GMK-ra gondoltam, amikor QMK-t írtam a kupakokkal kapcsolatban.
nyunyu: az ePBT* állítólag rengeteget javult minőségben az elmúlt 2-3 évben azzal, hogy meglett a rutin, a Keyreative pedig eleve erős belépőként jelent meg. Az Infinikey kérdéses, hamarosan kiderül, hogy ők milyen szintre kerülnek.
* idén várható az első doubleshot kupakkészletük is, de az ABS lesz. Ezzel a cégnévvel
[ Szerkesztve ]
tAm6DAHNIbRMzSEARWxtZW50ZW0gdmFka5RydIJ6bmkuDQoNClOBc4Ek
-
dqdb
nagyúr
válasz Crabface #53965 üzenetére
Ha nem lennék lusta feltenni, akkor tökéletesen álló kapcsolók mellett hibás kupakkészlettel tudnék egész soros hullámzást fotózni, ott nem sikerült a fröccsöntés, és elcsavarodott a stem. Visszaküldés nélkül visszakaptam a teljes árát, elég volt lefotózni ...
-
-
dqdb
nagyúr
válasz Crabface #53901 üzenetére
Az ollós is kiesett, mert ami magyar és kereten belül van, azon nincsen világítás, "csak" világos kupakok (Cherry Stream 3.0), amin van világítás (MX Keys például), az nem magyar és kereten felül van.
A gumidómos pedig eléggé lutri, mert aki itt aktívan írogat, annak általában az aktuális kínálattal már egyáltalán nincsen tapasztalata, és ahogyan írtad, sosem tudni, hogy milyen rosszul öregszik adott darab.
Én sem tudok semmi értelmessel szolgálni. Pár hónapja még ajánlottam volna a minőségi problémát megemlítve a Cougar 200K és Vantar páros egyikét, de azok eltűntek a piacról utód nélkül.
-
Thony.80
tag
válasz Crabface #53901 üzenetére
Na, ezt jó tudni, köszi. Beleakadtam ilyen "félmachanikus"-ba: https://www.konzolokszervize.hu/pc/kiegeszitok/spirit-of-gamer-pro-k5-billentyuzet, ezek mennyire lehetnek tartósak?
Egyetlen bajom vele, hogy RGB és nem állítható (nekem sima "fehér" megvilágítás lenne a legjobb) -
dqdb
nagyúr
válasz Crabface #53809 üzenetére
Deskthorityn és eBayen nézegess árakat hasonló billentyűzetekhez, és hirdetni is ezen a két helyen érdemes. Az előbbinél szakértő közönség van, így az eladási árak valósabbak lesznek, mint az eBay-re valós kép nélkül vagy hiénaszerű árazással feldobott daraboknál.
-
Ringman
nagyúr
válasz Crabface #50957 üzenetére
wooting one, ha a legsimábban járó kapcsolókat szeretnéd. egy baj van vele, a mártogatós kupak.
állítható kapcsolási pont, egyszerűen cserélhető benne a rugó, ha puhább/keményebb kellene
[ Szerkesztve ]
Eladó használt nyergek: SQLab 611 Ergowave CrMo 14 cm: 30e | Ergon SR comp men road S/M 22e | Pro Turnix Perf. AF 275x132 mm 25e || Használt Cane Creek eeSilk 27.2 x 350mm Road 20 mm 63e
-
dqdb
nagyúr
válasz Crabface #50344 üzenetére
Ha kiforrasztasz helyettem 60 kapcsolót, akkor tiéd a nyákról az összes stabilizátor, bár ez eléggé rossz deal lenne neked az időigényt nézve A Space-nél kiugrott a drót a helyéről, lenyomva beragad, ezért bonthatom szét az egészet (vagy 1-2 évig pihentetem a szekrényben, hátha magától megjavul, hint: nem).
-
dqdb
nagyúr
válasz Crabface #50341 üzenetére
Azt azért hozzátenném, hogy az AliExpressen a KPrepublic-tól május 23-án este rendeltem, június 4-én a kezemben volt egy zacskó stabilizátor (és egy plate), és a többi csomagom is hasonló időt futott az elmúlt 2-3 hétben.
-
-
-
-
-
nyunyu
félisten
válasz Crabface #49018 üzenetére
Mi a különbség az mx black és a vintage verzió között?
Vintage MX Blackek finomabban jártak, mint a későbbiek, egyáltalán nem reszeltek.
Egyes vélemények szerint a '16-17 után gyártott retooled Blackek majdnem olyan jók, mint az eredetiek.
De csak majdnem.Hogy mi változott az jó kérdés, egyesek a stemek anyagára tippelnek, régebben talán csúszósabb anyagból volt, mint most.
Mások szerint az öntőformák degradálódtak egyre jobban.Kapcsoló teteje is folyamatosan változott, Cherry logó stílusa, elhelyezkedése sem egységes.
Valamelyik Chryosan videóban mutatott vagy 8 féle MX Black házat, ő sem tudja melyik-melyik.Illetve hogy lehet megállapítani, hogy melyik van egy billentyűzetben?
Ökölszabályként a '92 előtt gyártott billzeteket szokták mondani.
Tehát MX 3000-ben biztosan nem fogsz találni olyat.
MX 1000-ben is csak a régi, nagy elektronikásokban. ('92-től az MX 3000-be tervezett kisebb elektronikát használták!)Hello IT! Have you tried turning it off and on again?
-
dqdb
nagyúr
Háromféle változatot szokás megkülönböztetni: a régenmindenjobbvolt vintage, a későbbi reszelősebben járó darabok a 90-es évektől (a közepe rémlik) kezdve pár évvel ezelőttig (a pár szót majd más pontosítja), és a gyártószerszámok cseréje utáni legutolsó pár év, ami ismét simábban jár.
[ Szerkesztve ]
-
Ringman
nagyúr
Vintage az emlékeim szerint 50g-s, és nem reszel. Azt hiszem a ranyomott cherry felirat is más rajta.
Eladó használt nyergek: SQLab 611 Ergowave CrMo 14 cm: 30e | Ergon SR comp men road S/M 22e | Pro Turnix Perf. AF 275x132 mm 25e || Használt Cane Creek eeSilk 27.2 x 350mm Road 20 mm 63e
-
dqdb
nagyúr
válasz Crabface #48603 üzenetére
Ez nem edzettségről szól, hanem az ízületekről, amiket nehéz edzeni. Elvileg a minél könnyebb a jobb, mert kíméli az ízületeket (azért a túl könnyű sem jó, mert az már a használhatóság rovására megy, hogy attól lenyomódik egy billentyű, hogy csúnyán nézel rá). Ezzel szemben egyesek az extrém nehezet szeretik, mert nekik az a kényelmes, hiába mond ez ellent a biológiának. Nos, nekik kell valamilyen black vagy Kailh Box Heavy kapcsolót ajánlani.
-
dqdb
nagyúr
-
-
dqdb
nagyúr
válasz Crabface #48596 üzenetére
A black tudja mindazokat a hátrányokat, amelyeket a reddel szemben fel szokás hozni (linearitás mellékhatásai), és nem tudja azt az előnyt, amit a red mellett fel szokás hozni (könnyű lenyomni).
A black inkább ipari felhasználásra megy, ott megvan a helye. Van egy olyan érzésem, hogy eléggé alacsony mennyiség kerül mostanában belőle a PC billentyűzetek piacára, és a Cherry nem is igazán erőlködik, hogy kielégítse a keresletet ezen switch iránt, hanem eladja a másik piacára.
-
Ringman
nagyúr
válasz Crabface #48539 üzenetére
csak a gumidómos tövig kell nyomni mindent után első nekifutásra az is hangos sokaknak, amíg nem megy a touchtype.
a világítás+magyar+tartósból meg ugye max kettőt lehet választani.
-
válasz Crabface #47869 üzenetére
Ok, akkor tisztázzunk valamit: a felhasználók durván 80-90%-a nem tudja elkülöníteni a feliratozást a kiosztástól.
Már a német feliratuzású ISO billentyűzetem is problémás volt másoknak, mert magyarra volt állítva a kiosztás az OS-en, miközben az OS feliratai meg angolul voltak.
ÉN meg tudom különböztetni, de a felhasználók döntő többségét össze fogja zavarni... olyanokat is, akik nem nem az r=1 kategóriába tartoznak.
Ezt azért figyelembe kéne venni ajánláskor... és igen, tudom, gyártók sem könnyítik meg a helyzetet azzal, hogy gyakorlatilag nincs egy normális alap kategória 10 ezer forint körül nem világítós, de elfogadható minőségű magyar mechanikus billentyűzetekből, mert az ilyet nehezebb marketingelni, mint a csillámpóni világjtású szarokat. Amik iránt egyébként mesterségesen generálták az igényt a gyártók.Tünde kiosztást legalább lehetett kapni, a vogonért viszont szerintem kérvényt kéne írnod, nyilván három példányban, majd elhagyni, megtalálni, újra elhagyni, újra megtalálni, három hónap alá tőzeg alá temetni, és aztán talán lenne belőle egy memo.
(#47878) nyunyu
És ki vitte el a magyar feliratozású Model M-et?Üdv, pengwin
-
-
Ispy
veterán
válasz Crabface #47869 üzenetére
Sokan meg azt nem értik, hogy nem csak egy ember fogja használni a billt, azt meg úgy nem lehet az összes családtagtól elvárni, hogy kenje-vágja fejben a magyar karakterek helyét ISO/ANSI, ja meg a spec karaktereket is.
Azt értem, hogy a mecha piac ilyen kis indur-pindur, hogy nem éri meg magyar kupakokat csinálni, de azért ne kelljen már ezt a helyzetet szeretni.
"Debugging is like being the detective in a crime movie where you're also the murderer."
-
-
regener
veterán
válasz Crabface #46671 üzenetére
Kedves topiklakók, elég elfogult lettem mióta megvan a Cougar 200K és azon filózok hogy vegyek-e ugyanilyet vagy inkább nézzek valami újat. A formalitás:
1.Mekkora összeget szánsz rá?
10 környékén, de akár 15-20 ha megéri valami
2.Használt szóba jöhet?
Nem
3.Milyen billentyűzetet használsz most? / Miért cseréled le?
Cougar 200K, elkezdtek letörni a gombot tartó pöckök, így néhány kupak lejön ha kicsit oldalra mozgatva érek hozzá.
4.Mire használnád a billentyűzetet?
Játék, kevesebb gépelés
5.Milyen típusú billentyűzetet keresel? (ollós, gumiharangos, mechanikus stb.)
Ez az ollós varázs megfogott, csendes és kényelmes használni, mechát nem használtam még de az árban elég nagy ugrás lenne
6.Van konkrét modell ami tetszik?
Nincs még alternatíva
7.Milyen kiosztást szeretnél? ISO (magyar, német, angol stb.), ANSI (amerikai), JIS (japán, koreai stb.)
Magyar ISO
8.Milyen méretű billentyűzetet szeretnél? (kell-e numpad, fn-sor, kurzorblokk, stb)
Numpad kell
9.Extra igények (világítás, csuklótámasz, vezetéknélküliség, ergonomitás, programozhatóság, stb.)
Állítható fényerejű világítás, nem kell csillió színUI: Nem válasz akart lenni, ollós keresés után mellényomtam ezekszerint
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Kérlek kérdésed előtt olvasd el az Összefoglalót!
Ha kifejezetten egy modellt keresel használd a fórumos keresőt, hátha valakinek már van tapasztalata vele!
10.000Ft alatti billentyűzetekből az összefoglaló szerint érdemes választani!
Tudtad, hogy nem magyar feliratozású billentyűzettel is pont ugyanolyan jól lehet magyar szöveget bevinni, mint akármelyik magyar feliratozásúval? wow
"blue switch has paragraph sense , when you press it ,it have a "kacakaca" sound"
A topikban (terméket, munkát, szolgáltatást) hirdetni tilos!
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- BestBuy topik
- Milyen egeret válasszak?
- Budapest és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Házimozi belépő szinten
- Óra topik
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- További aktív témák...