Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
Hangsúlyozom, sosem volt csúcskategóriás telefonom, de ami telefonokkal ezidáig használtam a panoráma funkciót, azok még ha jobbakat is csináltak, mint a TZ70, azért nyomába sem érnek annak, amit RAW szerkesztéssel + összeillesztéssel össze lehet hozni. Épp nemrég szedtem össze néhány éves képeket, volt köztük jópár mobilos panoráma kép, majdnem mindegyikkel volt valami, pl. kiégett részek, feltűnő geometriai, expozíciós hibák, és persze ami a legfontosabb: a mobiltelefon szoftvere nem feltétlenül azt csinálta, amit én szerettem volna, és erre semmiféle ráhatásom nincs.
A RAW-k összefűzése leginkább az torzítások miatt lenne necces kérdés, hogy hogyan csinálja a kamera. Affinity-vel lehet közvetlenül RAW-kat is összefűzni, csak az elég fura dolgokat eredményez, mivel nagy látószögön a barell distortion-ös képek így közel nincsenek egy vonalban, a széleken nincsenek megfelelő illesztési pontok. Nyilván AI meg tudná oldani, de akkor az már ugyanaz, mint ha lens correction-t csináltál volna előtte, és úgy rakod össze, csak annak már semmi köze a RAW-hoz, illetve a szempontjaid sem kerülnek figyelembe vételre, hogy pl. a sarkok hol legyenek.
Új hozzászólás Aktív témák
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 5060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Beszámítás! MSI G27C4 E3 27 180Hz FHD VA 1ms gamer monitor garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! MacBook Pro 13 M1 8GB RAM 512GB SSD notebook garanciával hibátlan működéssel
- Apple iPhone 13 / 128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia / Akku: 88%
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest