Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• grigo

őstag

válasz jaanoo89 #95363 üzenetére

"Ha azt reméled, hogy az Olympus tulajok tömegesen elrohannak Sanyizni, óriásit tévedsz."

Azért ne felejtsük el, hogy sok még a sznob így is. Van canon apsc ismerősöm, igazából hatalmas mellénnyel nézte le a kis e-m10-emet, hogy komolytalan szar. Fura arca volt amikor két héttel később előcsíptam a FF Sony-t, hogy hát ez nem olympus. Hát mondom nem, ellenben mostanában elég sokszor veszem magamhoz a minimál olympust (mert ugye asszony, gyerek, kutya, kutyacuccok, gyerekcuccok, babakocsi stb...nem hiányzik egy hátizsáknyi cucc). Igazából onnantól vett komolyan, hogy nem olympus volt nálam. Nyilván nem én vagyok a hülye (remélem) de sok ember így működik, sokan átmennek presztízsből ha tudnak. (és ez nem baj, csak adják el a cuccukat nekem nyomott áron :) )

Bevallom a rossz hír előtti napon gondolkodtam azon, hogy eladom az egész sony felszerelést és veszek helyette valami mft rendszert. Persze a hírek után gyorsan "megjött az eszem", de ettől függetlenül folyamatosan nézem az e-m5 hirdetéseket. Szóval van olyan is aki úgymond visszaváltana.

Amúgy rengeteg YT videót nézem meg az eladás híre után, volt egy angol akcentusos srác talán ha jól emlékszem, nagyon tetszett amit mondott. Az Olympus nagyon elszúrta önmaga pozicionálását. Én is azt gondolom, hogy egy fotósnak meg kell érnie az mft renszerre és tudni kell mit akar különben csalódás lesz. Viszont amikor valaki belevág a fotózásba tényleg alig vesznek szerintem mft-t. Mert azt látják, hogy milyen kicsi, de az alap kitek a többi rendszernél sem túl nagyok, úgy gondolják belefér, aztán amikor lépdesnek előre a fejlődésben a többi rendszer nő, de az mft marad elfogadható. Viszont azt látják, hogy a csúcs gépek drágák, azaz ugyanannyiba kerülnek mint az apsc és a ff rendszerek, akkor meg miért legyen kisebb szenzor.

Szerintem ott lehetett volna ezt jobban csinálni, hogy nem kellett volna ennyi termékcsaládot tolni amikor rájöttek, hogy gond van és nem jók a számok. Dobni kellett volna a pen és m10 kategóriákat, meghagyni az m5 és m1-et és a kompaktokat. Van a top, meg van az elfogadható ár. Na de mindegy, a lényeg, hogy a rendszer választásnál tényleg csak a nagyon tudatosak választottak mft-t, mert nem jön ki a rendszer előnye amikor valaki elkezdi ezt az egészet.

Remélem lesz továbblépés, mert én még most szeretnék mélyebben belevágni ebbe az egészbe. Időben kapcsoltam :D

Új hozzászólás Aktív témák