Hirdetés
- Milyen házat vegyek?
- Házimozi belépő szinten
- Milyen egeret válasszak?
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Sok hűhó négyszázért: AMD Ryzen 7 9850X3D
- Milyen TV-t vegyek?
- Ami Kínában OnePlus Pad Pro, az errefelé mégis csak Pad 2 lett
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Dobozcserére kárhoztatja asztali csúcs-CPU-ját az Intel
- TCL LCD és LED TV-k
Új hozzászólás Aktív témák
-
FEDman
addikt
Azért ezt ne vedd készpénznek, én is csak a sötétben tapogatózom, hogy miért is lett ez ilyen.
A shutter shock jelenség létezik, ez nem is kérdés! Viszont eddig még sose találkoztam olyan esettel ahol ez ekkora problémát jelentene.
Megnéztem a korábbi tesztjeiket, itt a Lumix 45-200 az öregecske G1-en. Azon túl, hogy nem ez a legacélosabb Pana obi én nem látok semmi a fentihez hasonló mértékű berázást.
Vagy itt van a régi Lumix 14-140/4-5,6 GH1 vázon tesztelve. Itt is inkább az obi gyengeségeit látom, de nincs durva mértékű berázás.Erre persze lehet mondani, hogy a GX1 nagyobbat üt, mint a többi Pana váz, viszont itt a Lumix 12-35/2,8 tesztje szintén GX1 vázon és nyoma sincs berázásnak. No persze ennek nincs nagy tele vége, de a 14-140 II tesztben se csak tele végén lettek totál berázva a képek.
Nem biztos hogy igazam van, de emiatt én arra gyanakszom, hogy ennek a példánynak (vagy az összesnek?) bizonyos szempontból hibásan működik a stabija. Értem ezalatt, hogy kikapcsolt állapotban nem rögzülnek az érintett lencsék, szabadon lebegnek és ezeket ilyenkor a zár egyszerűen berázza.
Ha így van és ráadásul ez nem egyedi eset akkor lehet ennél az obinál érdemesebb minden helyzetben bekapcsolva hagyni a stabit.
De mondom, ez is csak egy találgatás a részemről. A legvalószínűbb, hogy csak az adott példány volt a hibás.Egy viszont biztos, máshonnan is informálódva már kiderült, hogy ez az obi a 10x zoomok között optikailag egy kiemelkedően jól sikerült darab, sokkal jobb annál, mint amit ez a teszt mutat.
Ezen kívül ha másra nem is, de arra mindenképpen jó volt ez a teszt, hogy rávilágítson a GM1 új zárszerkezetében azért van fantázia.

Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen házat vegyek?
- Házimozi belépő szinten
- Milyen routert?
- Milyen egeret válasszak?
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Skoda topik (Favorit és visszafelé)
- Hosszabb bemutatón a Star Trek: Voyager - Across the Unknown
- Videó stream letöltése
- Milyen hagyományos (nem okos-) telefont vegyek?
- Konzolokról KULTURÁLT módon
- További aktív témák...
- Használt iPhone 13 felvásárlás gyors, korrekt, biztonságos
- LG UltraGear Gaming Monitorok : FRISS -30%
- 15,6" Dell Latitude laptopok: E5550, E5570, 5590, 5500, 5501, 5510, 5520 / SZÁMLA + GARANCIA
- BESZÁMÍTÁS! 2TB Sandisk Extreme Portable V2 külső SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- Xiaomi Redmi Pad 8,7 64GB, Wi-ti, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Central PC számítógép és laptop szerviz - Pécs
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest