Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • haarmaan

    tag

    válasz Tulku #26779 üzenetére

    Amit bátran állítok: beltérben a nex-eket alázza becsülettel

    Eddig ezt én is így gondoltam, Pont ezért nagyon gondolkodtam egy cserén (Nex 6-ról) egy kisseb kompaktra. Megnéztem és letöltöttem rengeteg LX7-el és RX100-al készült 1080p-s sample videót.

    Nex 6 (16-50 kit obi) vs RX100 videó beltérben és rossz fényviszonyok közt:
    Az RX100-at a múlthéten volt alkalmam kipróbálni. Beltérben és rossz fényviszonyok közt nagylátóm (28mm) világosabb videók készíthetők vele, de zajosabbak a videók mint a Nex 6-nál. Ráadásul a videót cropolja tehát a nagylátó kezdő értéke 28mm helyet 33mm környékén van. Ha már egy kicsit is zoomolsz akkor sokkal zajosabb videót készít a Nex 6 hoz képest.

    Az Lx7-et még nem volt alkalmam kipróbálni, viszont leszedtem rengeteg 1080p-s sample videót. Az alábbi videókat letöltve és megnézve azért egy kicsit elbizonytalanodtam, bár nem tudni hogy milyen beállításokkal készültek a videók.

    LX7:
    [link]
    [link]

    NEX 6:
    [link]
    [link]

    De azt kell hogy mondjam hogy ez sem olyan rossz főleg ha azt vesszük hogy egy fele olyan árú gépről beszélünk mint a Nex 6. Viszont ami nagyon tetszik az LX7-ben hogy az ND szűrőnek hála nagyon szép mosot hátterű videókat lehet vele készíteni.

    Ettől függetlenül nem mondtam le még valamelyik csúcs kompaktról, de most már látom hogy nem cserélem le a Nex 6-ot valamelyikre. Valószínűleg veszek egy LX7-et a nex mellé, egy mindenhova magammal viszem gépnek. A bátyámnak tegnap jött meg egy LX7 Hong-Kong-ból, szerencséje volt mert átjött a vámon, úgyhogy 89ezerbe megállt neki az LX7, innen rendelte:

    [link]

    A jövő héten remélem el tudom tőle kérni egy pár napra kipróbálásra.

Új hozzászólás Aktív témák