-
PROHARDVER!
Mibe tegyem a megtakarításaimat? Összefoglaló!
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz
Hi!King #92399 üzenetére
Nem akarok nagyon belemenni ebbe, mert nem itt a helye, úgyhogy röviden:
A SUV azért jó mert kényelmes. A magas építés miatt magasabban van az ülőlap, messzebb van a lábad a földtől, kényelmesebb az üléspozíció. Ha ehhez még SUVos ballonosabb kerekek és komfortos futómű is társul, akkor nagyon jó utazóautó. Pluszban meg optikailag is jobban néz ki mint például egy egyterű.Ennyi az egész. Nekem is SUVom van egy ideje, marad is. Pedig elég sokféle autót próbáltam már.
-
Hi!King
őstag
válasz
Uyuarasy #92394 üzenetére
Ugyanannak a kategóriának a SUV változata a vastagabb karosszéria és a formatervezés miatt jellemzően kisebb belterű ugyanakkora külső esetében. Sok esetben az olcsóbb kombi is nagyobb belül, mint a SUV. Csak a fejekben kialakult a sztereotípia, hogy nagy beltér, nagy csomagtér kell, akkor SUV, pedig egyáltaaln nem evidens.
-
Vesa
veterán
válasz
Yellow73_a #92392 üzenetére
P€MÁP-ba nem tenném, mivel annak a kondícióit is megváltoztathatják, aztán egyik reggel arra ébred a kolléga, hogy vagy csak extrém bukóval veheti ki, vagy ki sem veheti lejáratig, csak a kamatokat kapja meg évente. Itt már sajnos bármi belefér. Mivel vésztartalék, amihez ugye vész esetén hozzá kéne tudni férni, ez a rizikó szerintem nem igazán elfogadható.
-
törölt tag
válasz
PredatorZoli #92391 üzenetére
Igaz.
Valóban lehet ez is az is... majd utólag megszakértjük
(mint az igazi szakértők)
450 még a legnagyobb krízis idején sem volt, rövidtávon nem várom. Ha sokat javul a forint akkor 7essel kezdődhet 8-ashelyett... ez reálisabb rövidtávon. 380-400 közötti tartományban mozog. Mostanában sokat javult.
-
-Skylake-
addikt
válasz
Stylewars_kp #92373 üzenetére
erdemes elolvasni. kiderul belole, hogy egy nagy auto nehez. mit szeretnel hany olyan szemelyautot linkeljek ide, ami evTIZEDEK ota uton van es 2 tonna es nem SUV es nem elektromos ?
-
Uyuarasy
tag
válasz
Yellow73_a #92366 üzenetére
Jol johet neha a magasabb csomagter (bar nekunk csaladi nyaralasokra, barmilyen bevasarlasra is eleg volt eddig egy 4 ajtos Mazda6), a mindennapokban hasznos alapterulet viszont gyakran alig nagyobb a normalis meretu valtozatnal. Ismerosok tobb gyerekkel is el vannak kombival, persze vannak aki epitkezes es/vagy igazi terepre jaras miatt vettek igazi terepjarot.
Csak a korrektseg jegyeben: az en autom is eleg indokolatlan lenne csak a varosba, igaz fel tonnaval kevesebb vagyok egy SUV-nal, hasznalom a start-stop-ot es a kisebb legellenallas miatt ugyanazzal a motorral legalabb egy literrel kevesebbet fogyaszt.
#92367-Skylake-
Nem tudom hogy ezt nekem cimezted-e vagy en bloc az osszes embernek akik szerint rossz iranyba tart az autoipar, de szerintem az "anti-fanboyism" a legkisebb szazalekban van jelen. Az eredeti hsz. (#92346Hi!King) allitasa eleg sokszor ala lett tamasztva az elmult evekben. -
KMT
addikt
válasz
Totál off, de ha már suv, eszembe jutott egy friss czikk. [link]
-
Yellow73_a
tag
válasz
gaston63 #92386 üzenetére
1-2 M valószínűleg nem fog kelleni hirtelen promptra, maximum pár százezer. Ennyit meghagynék Revoluton. A többit annak függvényében, hogy milyen vészre gondoltál, valószínűleg P€MÁPba tenném, ha szinte biztos, hogy nem lesz rá szükséged, csak tényleg vész esetén. Ha kell, azonnal ki tudod utalni onnan is valahová, az átutalás ideje határozza meg, hogy mennyire hamar fogsz hozzáférni, várhatóan 1-2 munkanapon belül. Nagyjából pont ezt csinálom az eurómmal én is.
-
-
törölt tag
Euró árfolyam hétfőn volt 395-396 is. Hátha megy feljebb ugye...
Azóta csak esik. Az utóbbi pár hétben hétfőnként volt "lokális csúcs" ez lehet azért mert hétvégén nem lehet kereskedni, és ilyenkor rázudul a piacra? Vagy ez teljesen véletlen mintázat, semmi köze ehhez?395-396hoz képest 10 fonttal van minimum lejjebb...
Érdemes várni euró váltással, van valami közelgő esemény ami hatással lehet? -
gaston63
tag
Ha mondjuk képeznék némi vésztartalékot valutában(1-2 millió Ft), amit Revoluton váltanék át, akkor azt hol lenne érdemes tartani, hogy "azonnal" hozzá férjek ha szükséges? A párnacihán kívül gondoltam, valahogy nem szeretek "sok" kp-t itthon tartani.
-
stephan0s_
csendes tag
válasz
mgoogyi #92296 üzenetére
Köszi a frissítést! Igazából ennyire gondoltam, hogy a PMÁP (2027/K, 2030/I), a BMÁP 2025/N, ill. DKJ ajánlott csak, a többi felejtős. Vannak 0,1 százalékos lekötött betéti kamatok is, azokat is nehéz befektetésnek tekinteni, ahogyan írjátok is.
Az 5. heti értékesítési adatokon látszik is, kb. ez a trend, tarol a PMÁP (DKJ-ket nem tüntetik fel):
Lakossági állampapír Bruttó értékesített mennyiség (mrd Ft)
Egyéves Magyar Állampapír (1MÁP) 9,9
Magyar Állampapír Plusz (MÁP Plusz) 0,1
Prémium Magyar Állampapír (PMÁP) 137,6
Bónusz Magyar Állampapír (BMÁP) 14,8
nyomdai Magyar Állampapír Plusz (nyomdai MÁP Plusz) 0,0
Kincstári Takarékjegy (KTJ) 13,3 -
PredatorZoli
Topikgazda
válasz
time_drainer #92381 üzenetére
Külön van kedvezmény a meglevő és külön az új ügyfeleknek. A két esetben jelenleg egyaránt március 31 a végdátum. Utána olyan lesz mint a kutya vacsorája, vagy lesz vagy nem.
Üzletkötő nem kell. -
Pfiucska
aktív tag
válasz
time_drainer #92381 üzenetére
Nem olvastam vissza, de ha van az Erstenel folyoszamlad akkor online intezheto az ertekpapirszamla nyitas
-
time_drainer
csendes tag
válasz
PredatorZoli #92380 üzenetére
Köszi a választ!
Újraolvastam most a kedvezményt a díjjegyzékben nekem a megfogalmazásból az jön le, hogy hónaponként nézik, illetve a határidő is számlanyitásra vonatkozik. De persze simán lehet, hogy neked van igazad, az is fura lenne, ha egy "rendszeres befektetést" lehetne nem rendszeresen csinálni. Ha jól értem, lesz a regisztrációnak olyan pontja, amikor be kell menni személyesen, majd akkor rákérdezek erre.
Számlanyitásra két linket is találtam a honlapon:
https://www.ersteinvestment.hu/hu/netbroker_szamlanyitas.html
https://www.ersteinvestment.hu/hu/erste_szamlanyitas_online_es_uzletkotovel.html (itt a baloldalival szemeztem)
Különböző űrlapokra is visznek. Gondolom az első lehet a jó, mert ott konkrétan említve van a 0,35%. Vagy lehet végül ugyanoda futnak ki. -
PredatorZoli
Topikgazda
válasz
time_drainer #92379 üzenetére
A legtöbb dolgot, etf-et stb-t frankfurti tőzsdén veszed, szóval a 7 eur a legrelevánsabb.
Szerintem ha megszakad a futuros lánc, akkor onnantól végleg elbukod a kedvezményt, nem csak 1 hónapra.
Illetve oké hogy majd később indítanád el, de nem biztos, hogy amikor el szeretnéd indítani, akkor majd ez az akció még meglesz. Most van ilyen, de nem biztos hogy később is lesz. Jelenleg ez márciusig szól, adig kell elindítani hogy 2 évre megkapd. Meglátjuk lesz-e hosszabítás.a 0,35-höz a honlapon, az ersteinvestmenten kell regisztrálni számlanyitás menüben.
-
time_drainer
csendes tag
válasz
tomazin #92359 üzenetére
Én is nemsokára tervezek egy hasonlót, akkor terveztem pont egy ilyen kérdéssort feltenni, de akkor rácsatlazokok a tiedre.
Teszek pár kiegészítést, ami félig kérdés is, hogy jól értettem-e meg a dolgokat, mert még én sem csináltam semmit, csak olvasgattam.
Az első évben a TBSZ-nek még nincsen fix díja, mert gyűjtőév.
Meg lehet tenni, hogy nem minden hónapban utal az ember Future-re, persze ilyenkor az adott hónapban megjelennek a költségek.
A fentiek miatt és mivel én fokozatosan tervezgetek belepakolni, nem egy nagyobb kezdőösszeggel (azaz az állományi díjam nem lesz eleinte magas), én nem is tervezek az elején Future-rel foglalkozni, mivel csak 350 + párszáz forint lenne amit spórolnék, nagyságrendileg ennyi lenne a Future költsége is plusz macera. Aztán jövőre majd már lehet, hogy megéri.Xetra-nál Bécsre látom én a 9 EUR minimum díjat, a Xetra Frankfurtra 7 EUR, ebből nekem nem világos melyik játszik.
Illetve nehogy már az első lépésnél elhasaljak
: jól értem, a többiek által emlegetett online előregisztráció ami a 0,35%-os díjhoz kell az pont az, amit linkeltél?
-
válasz
Köszi, ezt nem ismertem, de nagyon jó cikk!
-
Paxker315
addikt
válasz
PredatorZoli #92363 üzenetére
ez amúgy az értékpapírszla-ra és tbsz-re vonatkozik? Folyószámlára nem? Mert, ilyen havi 250 ft körül szokott lenni egy terhelés "számlavezetési díj" miatt, pedig havonta megy a 20k futurebe. (hogy könyvelés után eladjam, és vegyek belőle mást..)
-
Peetey91
senior tag
válasz
Ex-Randomosként érdemes ezt év végéig halasztani, ha jól emlékszem? Nincs időkorlát, a Randomos kedvezmény lejártával is ráérünk?
-
tomazin
veterán
válasz
Elobb kerdeztem,mint barmit csinaltam volna
Igen, ahogy kerestem hol lehet regisztralni ott lattam a 0.35-t, de ezt jo tudni.
Nincs erste folyoszla meg nem is akarok, de ezt jo tudni amit irtal.
Koszonom!Maxximeggy: keress ra a topicban, h erste future investment es be van linkelve, meg le van irva mit kell keresni. El amugy a dolog.
-
Eleba
csendes tag
válasz
maxximeggy #92361 üzenetére
PredatorZoli megválaszolta.
Ezek szerint nincs már az az értékpapírszámla nyitási promóció, vagy rosszul értelmeztem?
-
j0k3r!
őstag
válasz
PredatorZoli #92132 üzenetére
-
peetie1
aktív tag
válasz
tomazin #92359 üzenetére
Ha a Georgebol nyitottad a számlát de nem regisztráltál előtte hívd fel az erste investmentet. Mondd el hogy így jártál át tud e tenni az online csomagba. Nekem mázlim volt és atraktak. Ha nem sikerül akkor meg be kell menned s fiókba, zárni a számlát és újra megnyitni mostmar regisztrációval, és utána a Georgebol. Nagyon sok pénz lesz az a 0.1% majd meglatod, eladasnal vétel nel is...
-
-Skylake-
addikt
válasz
Yellow73_a #92366 üzenetére
mostmar biztos, a SUV az un noccs. azt se erti senki, az ellen sem tud senki semmilyen ertelmes ervet felhozni, a SUV-t sem erti ezekszerint senki es arra sem tud senki semmilyen komolyanveheto ervet felhozni, hogy miert rosszabb az x5 mint az 530. csak meg ne lasson senki egy anyukat a SUV-ban a noccsos iphone-al mert eljon a veg.
-
Yellow73_a
tag
válasz
Uyuarasy #92365 üzenetére
Én látok egy másik - elvi - előnyt. Ugyanazt az utastár- és csomagtartó űrtartalmat kisebb "alapterülettel" lehet elérni, rövidebb, magasabb autókat gyártva, ergo kevesebb helyet foglalnak. De sajnos a valóságban ez már nem, mert bazi nagy SUV-ket gyártanak, amikre aztán tényleg semmi szükség. Anyuka rója a várost egy, jó esetben két gyerekkel X5-ökben meg XC90-ekben.
-
-
PredatorZoli
Topikgazda
válasz
maxximeggy #92361 üzenetére
A díjjegyzékben precízen benne van. Semmit nem kell fizetni ami számlavezetési díj jellegű.
-
PredatorZoli
Topikgazda
válasz
tomazin #92359 üzenetére
Jobb lett volna, ha online előregisztrációval nyitod a számlát, mert akkor csak 0,35 lenne a vételi díj, nem 0,45, amit így viszont életed végéig belockoltál magadnak feleslegesen (talán ha megszünteted a számlát és újranyitod jól akkor még megjavítható). Amúgy jól írod.
Bár én a save eladásából származó huf-ot is arra használnám hogy vwce-t vegyek rajta az euróból történő vásárlással egy ütemben. (ugye vételkor lehet vegyesen forintal és euroval is fizetni és akkor a forintot egyből átváltja eurora.
De azt is meglehet hogy a save-t a normál számlára veszed, majd eladás után kiutalod és revon váltod eurora, de ez csak akkor éri meg ha van erste folyószámlád is, mert akkor a kivétel ingyenes. -
sonar
addikt
válasz
Uyuarasy #92355 üzenetére
Mondtam, hogy csak olaj a tűzre.
Számomra már az egész felvetés is ambivalens. Egy tőzsdén jelenlevő profitot termelő cég sosem lesz környezetbarát. Azzal, hogy autót adnak el, tökmindegy, hogy elektromos, dizel vagy benya az sosem lesz környezetbarát.
Részemről ez a vonal lezárva. Ez már messze ment a topic eredeti cimétől. -
tomazin
veterán
Akkor egy kicsit témaba vágnék
Megnyitom az ersteinvestmentnél a számlám.
Megnyitom a tbsz-t ezen belül.
Indítok egy Erste Future Befektetési Program nevű csodát (jól gondolom, hogy csak terelgetnek a georgehoz(amivel folyószámlát kéne nyitnom), de ilyen nem kell?), ahol megveszem minden hónapban 20kért pl a Save fantázianevű csodát, majd ahogy megvette el is adom és abból ami megmarad a 20kból veszek valamit (mit? mintha pmápot írtatok volna).
Ezen felül pedig butalom az eurót, átvezetem tbszre és megveszem a jó kis gyogyiknak való VWCE-t.
Ekkor nekem nem kell kifizetnem 2évig a TBSZ havi 350/db-ot, a havi 0,01% államányi díjat, plusz az üres értékpapírszámláért a havi 350-et.
Amit ki kell fizetnem a VWCE megvásárlásakor a 0,45% megbízási díjat, ami 9eur, mert xetra.Van még valami amit nem vettem számításba?
-
Uyuarasy
tag
Lesz meg Blikk vagy Nyugati Feny lapszemle is?
Ha erdekel az eredeti tanulmany - az amerikai kutyak-macskak taplalkozasi szokasairol - itt el lehet olvasni, ezek a forrasmegjeloles nelkuli velemenycikkek flame-generalason kivul masra nem igazan jok...
-
Hi!King
őstag
Ez már tényleg messzire visz, de nem csak sztereotípia, tényleg sok ilyen embert ismerek, akik kiköltöznek valamely város agglomerációjába, két nagy SUV-ot és két nagy kutyát tartanak, meg egy 300 méteres házat, aztán hangosan előadják a zöldet, mikor ilyen-olyan tanusítványú élelmiszert vagy házi termesztésű gyümölcsöt esznek, és napelemet szereltek fel a házra, miközben egy panelban lakó, egy daran régi autós háztartás ökológiai lábnyomának tíz-hússzorosát produkálják...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- XBOX 20th Anniversary Limited Edition controller
- új, bontatlan, iPhone 14 gyárilag kártya-független, apple világgaranciával
- új, bontatlan, iPhone 16 gyárilag kártya-független, apple világgaranciával
- AMD 7600 BOX 2027.10.27. HUN GAR
- Magyar garis Apple MacBook Pro 16 M4 Max 48 Gb/16 CPU/40 GPU/16 Neural
- Xiaomi Redmi Note 11 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! Gigabyte B450M R7 2700 16GB DDR4 512GB SSD RX 6600 8GB GDDR6 CM MasterBox 5 Lite 600W
- Samsung Galaxy A53 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 15 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- LG 27GR95QE - 27" OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest