- Comptex 2025: Házak, tápok és kézikonzolok az Antec standján
- Computex 2025: Profi SSD-k, hűtők és más kiegészítők az Adata standján
- Computex 2025: Monitortól a tápegységig mindent megnéztük az ASRocknál
- Elkészült a zamatos hardverbifsztek
- Vezeték nélküli, láncba kapcsolható ventilátorok jöttek a Lian Litől
-
PROHARDVER!
Mibe tegyem a megtakarításaimat? Összefoglaló!
Új hozzászólás Aktív témák
-
golfvariant
aktív tag
Tudom ez a támogatás is csak felfele hajtja majd az ingatlanárakat, gazdaságnak sem jó. Ha már adják és egy házaspár tényleg gyereket szeretne (nem csak a támogatás miatt) akkor érdemes lehet kihasználni... Persze sokan ingatlanvásárlásra költik majd, de ezért a jelenlegi ingatlanárak mellett érthető.
Ha viszont nem költöd el és befekteted, akkor 3 alternatívát látok:
1) Természetes úton megfogan a gyerek, mindenki a befektetés termeli a milliókat
2. Lombik program, amit úgy is megpróbálnának - hiszen támogatástól függetlenül gyereket szeretnének -, aminek sikeressége két esélyes, de ezt az összeget amúgy is kifizették volna... Ha sikeres, akkor Matisz nagypapa után szabadon "E öröm, e bódottá".
3. Ha sem természetes úton, sem lombikkal nem születik meg a baba, de tudják orvosilag igazolni az terméketlenséget, akkor vissza kell fizetniük az állami támogatást és bukják a lombik árát is. Viszont ha csak gazdasági oldalról nézzük, még mindig ez a legolcsóbb megoldás, ha megszületik a gyerek az csak viszi a pénz... Hosszabb távon a gyermekvállalással úgy is rosszabbul járna pénzügyileg, mint a babaváró hitel tőke és állami támogatás visszafizetésével!Egyébként én sem vagyok oda ezekért a gyermekvállalási támogatásokért. Gazdaság és nyugdíjrendszer fentarthatósága miatt jó, ha növekszik a népesség, de szerintem a jelenlegi globális népesség növekedés sem tartható hosszabb távon. Valaminek úgy is gátat kell szabnia a növekedésnek (jó esetben törvényi születéskorlátozás, rosszabb esetben termékenységi ráta felgyorsuló lassulása, legrosszabb esetben világháborúnak álcázott népírtás a föld hosszabb távú fentarthatósága miatt)
Direkt nem beszéltem a 3 éves törlesztés felfüggesztéséről, a tőke 30-100%-os elengedéséről, mert a pozitív oldalát mindenki ismeri. Egyébként ennél azért érdemes 20 éves távra eladósodni, mert 10 év múlva a 45 ezres törlesztő az inflációnak köszönhetően a sokkal kevesebb %-t fogja elvinni mint most. Igen az állam és az adófizetők buknak rajta, de itt inkább az a kérdés?
Ki veszíthet nagyobbat rajta, aki igénybe veszi, vagy aki nem? Mit nyerek azzal ha nem próbálom?
Új hozzászólás Aktív témák
- Úgy tűnik, végleg kiszervezte telefongyártását a Sony
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Szeged és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Trollok komolyan
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Windows 11
- Kompakt vízhűtés
- Vallás
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- További aktív témák...
- 14") ACER SWIFT 5 (970 gramm!)Érintős 14,1"FullHD IPS,8.gen.core i5,Vil.bill,16GBRAM,512GB SSD
- Acer 15,6",core i3,IntelHD+GT 940MX VGA,8-16GB RAM,SSD,szép állapot,W11
- Fujitsu 15,6"FullHD IPS,i5 8265u(8x3,9Ghz)Vil.bill,4G LTE,8-32GB RAM,nVmeSSD,
- Acer 17,3" GAMER core i7 (8X3,8Ghz)GTX 1060 6GB 192bit VGA,16-32GB,SSD+1TBHDD,Nagyon szép állapotú
- AKCIÓ!HP Elitebook Folio(20mm!) 14,1"core i5,világító bill.,6-16GB RAM,120-480GB SSD,jó akku,Új töl
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! HP EliteBook 850 G2 - i5-5GEN I 8GB I 256GB SSD I 15,6" FULL HD I Cam I W10 I Gari!
- Telefon felvásárlás!! Honor Magic6 Lite, Honor Magic6 Pro, Honor Magic7 Lite, Honor Magic7 Pro
- AKCIÓ! Microsoft XBOX Series S 512GB játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
- LG 55C3 - 55" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest