Hirdetés
- Computex 2025: számítógépházak a Formula portfóliójából
- Programajánló: közeleg az idei Bacsis-tuning Retró Számítógép kiállítás
- Computex 2025: az Akko klaviatúráira nem mondható, hogy unalmasak
- Computex 2025: szinte mindenre gondol a Team Group
- ATX 3.1-es tápokkal gyarapodott az MSI MAG termékcsaládja
-
PROHARDVER!
Mibe tegyem a megtakarításaimat? Összefoglaló!
Új hozzászólás Aktív témák
-
nort_on
senior tag
válasz
tomazin #116953 üzenetére
Miért ne? Mi írtunk, 5 perc, ingyen van, adó-, illetékmentes és NAV felé bejelentési kötelezettség sincs ilyen viszonylatban. Viszont ha bárki kérdezi, hogy honnan van, akkor tudod igazolni. Nekem pl Revolut kérdezte. Persze itt nem 10-20 ezer forintra gondolok, oda tényleg felesleges.
-
axioma
veterán
válasz
zakoshun #116948 üzenetére
Mar csak meghatalmazottak kozott megy online, amugy mak kirendeltsegen. Es legutobb az elfogadas csak webkincstaron jelent meg, mobilon nem. Inditani mintha ott inditottam volna.
Azonositora figyelj, az ugyfelazon nem mindig ua [1 szamjegy elteres] mint a szmlae, amit kernek. -
zakoshun
csendes tag
Próbáltam keresni de nem találtam meg a megoldást. Apám szeretne állampapírban lévő pénzt felszabadítani, mi a technikai módja annak, hogy nekem áttranszferálja? Mobilkincstáron nem látok semmi olyan opciót, hogy hogy lehetne magánszemélynek átadni.
-
SzGee
aktív tag
Ha esetleg valaki opciózik IBIE-n, volt már olyanja, hogy a havi commisionje pozitív lett? Ugye opicióknál van rebate, és nálam most jelenleg +500 Ft a commision. Kérdés, hogy ilyenkor hó végén vajon 2000-ret vonnak le a TBSZ díjra, vagy 2500-at?
Remélem csak a 2000-et -
törölt tag
válasz
nort_on #116917 üzenetére
Köszi, megkérdeztem a supportot is és tényleg így van, egy gonddal kevesebb.
Mivel keresövel nem jött elö a TBSZ transzfer IBKR IBCE kulcsszavakra ezért bedobom a választ:
Köszönjük, hogy az Interactive Brokers Ügyfélszolgálatához fordult.
Tájékoztatjuk, hogy az Ön TBSZ számlájái még az IBKR Central Europe (Magyarország) alatt került megnyitásra, így a számlák megnyitását és a transzfert az IBKR riportálta a NAV részére.További kérdések esetén kérem tekintse meg a Gyakran Ismételt Kérdések (GYIK) oldalunkat a lenti linkre kattintva, illetve amennyiben nem találja a keresett információt, lépjen kapcsolatba velünk
https://www.interactivebrokers.com/en/index.php?f=46352
Üdvözlettel
Balázs
IBKR Client Services -
aujjobba
addikt
válasz
360xbox360 #116941 üzenetére
AVDH (Azonosításra Visszavezetett Dokumentum Hitelesítés)
Ugyfelkapun elerheto, nezzetek ra, en ezzel hitelesitek minden doksit amit hivatalos szerveknek kuldok.
-
RoBos
senior tag
válasz
Paxker315 #116935 üzenetére
Én ennek a továbbfejlesztett verzióját használtam és el is fogadta a NAV, mert a visszaküldött levelükben jelezték, h tudomásul vették a bejelentést és befogadták.
Ez egy űrlapként kitölthető verzió, majd mikor kitöltöttem a végén Acrobatba levédtem jelszóval a pdfet, h utólag ne lehessen benne átírni az adatokat (még véletlenül se ha belekattintanának). Mellécsatoltam az IBKR-es activity statement-tet is és működött, elfogadták. -
sss
őstag
válasz
PredatorZoli #116938 üzenetére
Meglett.
Azért kell még majd idő, hogy jobban megismerkedjek az oldallal. -
sss
őstag
válasz
stingy2 #116934 üzenetére
Igen, a 25k átvezetése TBSZ-re megvolt.
Paxker315: ez megvan köszönöm, de kiszámoló subredditen ezt (is) írták:
"Hogy ne kelljen töltögetni a formot egy Custom Activity statementet kértem le a TBSZ-ről ami az "Account Informationt" és a "Combined Deposits/Withdrawals" mezőket tartalmazza, így látszik a befizetés összege és dátuma a számlaszám mellett."
Viszont ezt a reportot TBSZ-re nem tudtam szűrni csak a "sima" (nem TBSZ) accountra ami nem tudom, hogy gond lehet-e.
-
Paxker315
addikt
Bejelentéshez én ezt a pdf-t használtam:
Maga a bejelentés pedig:E-papíron:
Témacsoport: Adóügy (NAV)
Ügytípus: Kérelem (Adóügy)
Címzett: NAV xxx Vármegyei Adó- és Vámigazgatósága
Előzmény iktatószáma: 1111111111 (10 db szám, bármi)
Tárgy: Külföldi szolgáltatónál nyitott TBSZ bejelentéseTisztelt Nemzeti Adó- és Vámhivatal!
A mellékelt dokumentum alapján bejelentem a Interactive Brokers Ireland Limited (székhely: North Wall Quay 91/92, North Dock One, Írország) szolgáltatónál xxxxxxx azonosító alatt vezetett értékpapírszámlámat.
Kérem a fenti bejelentésem elfogadásának visszaigazolását.
Én a telóval szkennelt kitöltött dokcsit csatoltam, 2 héten belül megvolt a "jóváhagyásuk".
-
.mf
veterán
válasz
vnorbi #116929 üzenetére
A Revo is ezt írja (gondolom a Pf is onnan vette), ők csak a 15%-ot vonják le.
Amikor megláttam a hírt, tökre megörültem; de amint a feltételeket végigolvastam és kiderült, hogy csak HUF, csalódtam - akkor a likvid EUR marad továbbra is Wise-nál, még ha az sokkal kisebb kamatot is fizet. -
sss
őstag
Mozgattam át pénz IB-n TBSZ-re. Próbáltam itt keresni a topikban viszont ez a NAV felé reportolás része nem teljesen világos, pontosan milyen dokumentumokat kell csatolni az emailhez?
1, nyilatkozat a TBSZ számla megnyitásáról a szükséges adatokkal kitöltve
és/vagy
2, deposit/withdrawals report - ezzel viszont nem tudok csak a TBSZ számlára szűrniIlletve ha mindent 5+1 évig TBSZ-en tartok akkor van-e bármi egyéb jelentenivaló NAV felé?
-
vnorbi
aktív tag
válasz
atee_13 #116927 üzenetére
A huncutság az "akár 4.75%"-ban van.
Ehhez Ultra csomagra kell előfizetni, havi 16550 forintért. Ez kb azt jelenti, hogy ha 5,7 millió forintot tartasz benn, akkor már nullán vagy (vagyis nem, mert elvesztetted 5,7 millió forint havi kamatát, ami máshol (Lightyear, Cetelem) ingyen 5%).
A Standard csomagra meg adnak 1,25%-ot (mínusz kamatadó, mínusz szocho).
@Ra3:
Szerintem ezek a nettó számok nem jók. A portfolio.hu is ezt írja, de ez csak a 15%-os kamatadót vonja le, a 13%-os szochot nem.
-
Ra3
őstag
válasz
atee_13 #116927 üzenetére
Az a huncutság hogy a 4.75 az ultrához jár, de az sztem nem hogy intézi neked az állam által kiszabott forrásadót
Standard csomag: 1,25% – nettó kamat: 1,06%
Plus csomag: 1,25% – nettó kamat: 1,06%
Premium csomag: 3,25% – nettó kamat: 2,76%
Metal csomag: 4,25% – nettó kamat: 3,61%
Ultra csomag: 4,75% – nettó kamat: 4,03% -
atee_13
őstag
Most küldte a revolut:
Gyarapítsd a pénzedet
Élvezd, ahogy a megtakarításaid gyarapodnak – akár 4.75%‑os¹ éves EBKM-mel. Nyiss számlát most!Szeretnéd gyarapítani a pénzedet anélkül, hogy egy izzadságcseppet is ejtenél? Érd el a pénzügyi céljaidat az azonnali hozzáférést biztosító Megtakarításokkal!
Hozz létre Megtakarítási Számlát, tegyél szert kedvező kamatra akár 4.75%-os¹ éves EBKM mellett, és közben élvezd a rengeteg számlafunkciót és a biztos védelmet!Kitűnő napi kamatot fizetünk
Fogd a pénzed munkára az akár 4.75%-os éves EBKM‑mel, a kamatot pedig naponta írjuk jóvá a számládon. Nem kell többé a kamatfizetésre várnod!Vigyázunk a megtakarításaidra
Minden tevékenységünk középpontjában a biztonság áll. Engedéllyel rendelkező bankként betétbiztosításunkkal védjük a pénzedet, így efelől teljesen nyugodt lehetsz.// Jah itt lesz a huncutság:
¹ Minden megtakarítási ráta bruttó értékben van feltüntetve. Az adót az adótörvények szerint vonjuk le. -
julius666
addikt
válasz
geleati #116920 üzenetére
De. Viszont a díjak alapját az Erste szemét módon számolja. Én például febr indítottam a transzfert, március második felében ment át minden, az áprilisban fizetendő díjat viszont a márc eleji állapot alapján számolják, amikor még minden TBSZ, értékpapírom szerintük náluk volt, hiába kértem én már jóval előtte, ne így legyen... Szóval +1 hónappal még megsarcolnak.
Futures: akinek működött annak segít ezen a problémán, én úgy utaltam ahogy kell, csak szarul könyvelték egyszerűen csak megjött a pénz.
Nekem az volt az utolsó csepp a döntéshez, hogy vigyek mindent tőlük. F*szom fog ezzel pepecselni havonta meg aztán hívogatni őket ha elcseszik, ennél drágább az én órabérem. -
törölt tag
Koszi a valaszokat!
IBCE-s vagyok, eddig azt hittem a transzfert akkor is le kell jelenteni, de mivel nem kaptam sablont sem, ezert nort_on-nak igaza lehet. Lehet futok egy kort a supporttal, hogy most megis mi van.
julius666: ERSTE Future ketyeg ugyhogy nem annyira surgos a normal szamlat megszuntetnem, de ho vege elott mindenkeppen megteszem. -
Paxker315
addikt
hát ez a pszichés oldal. Az ehavi ETF pénzt még ápr2-án "elköltöttem", aztán a hét eddigi árfolyam-alakulása miatt tegnap este már bántam, hogy miért nem vártam.
De legalább a szokásos mintázat megmaradt: ha veszek, jó pár napig még megy lefelé az ár.
-
julius666
addikt
válasz
#79563158 #116914 üzenetére
IB-n megfelelő időintervallumra lekérdezett activity statementben külön feltűnteti az IB a transzferált értékpapírokat, összegeket a beérkezés időpontja szerinti HUF értékben (TBSZ számla esetén). Ha nem küldtél be máshogy pénzt (ez nyilván csak a 2024-es TBSZ-nél lehetne releváns), akkor nem kell semmit agyalni, a statementen feltűntetett értéket beírod, a statementet (pdf) mellékeled és kész.
A 30 nap a transzfer lezárultától ketyeg (az Erstétől legalábbis ezt a tájékoztatást kaptam amikor rúgdaltam őket, de így is logikus)
Fontos: erste számlát minél előbb mond fel. Én átcsúsztam a lemonddással áprilisra (lusta voltam, úgy voltam megvárom még a NAV válaszát). Ugyanis a szemét erste a hónap elejének állapotát veszi díjaknál, engem jól leszopattak az összes TBSZ-em, teljes állományom díjával, hiába nem volt már ott náluk semmin...
(Külön vicc, hogy valamiért a márciusi díjakat nekem visszatérítették, azt gondoltam a folyamatban lévő transzfer miatt, de az áprilisit nem. Az ügyintézőnél a visszatérítés meg valamiért nem volt a táblázatban, full hülyének nézett amikor reklamáltam...
)
-
törölt tag
Végül két hónap tortúra után csak átment az ERSTE-IBCE transzfer. Két adagban érkezett meg minden, elöször a papírok, aztán a pénz. Aki hasonlóan szerencsés volt az a NAV fele mit jelentett, a teljes transzfert vagy csak az elsö adagot?
Igazából így is úgy is bele tudnak kötni a dátumba vagy az összegbe, úgyhogy arra hajlok, hogy inkább a teljes összeget írom be azzal a dátummal amikor minden megérkezett, de elötte a biztonság kedvéért kikérném a véleményeteket.
-
Pá
addikt
Portfolio rendrakás / bővítés ügyében kéne iránymutatás.
Ez a jelenlegi helyzet. (Most már másképp raknám össze, de korábban ötletszerűen vásárolgattam, ami épp tetszett. A nagyon szutyok szektor ETF-eket már kiraktam, ezek maradtak)
VWCE - 34.6% - All World
IWDA - 6.0% - World
IWQU - 13.1% - World Quality
JPGL - 14.5% - Global MultiFactor
IEVL - 10.6% - Europe Value
DTLA - 9.0% - USD bond long
Citadella - 12.2% - Zsiday alapKérdések
1. Van, amit nagyon cserélnétek ezek közül, költségek ellenére is?2. Idén egy további ~30%-ot tervezek betolni ezeken felül kb 2-3 lépésben. Szóval jön mondjuk 3x +10%-os csomag. Mibe tegyem azt?
Őszintén nem nagyon látom át, hogy mire vagyok túlsúlyos jelenleg, vagy mivel érdemes kiegyensúlyozni a fentit.
Ahogy látom a small cap value pl népszerű mostanság, de ha most azt erősíteném, akkor megint csak ötletszerűen vásárolnék, ahogy eddig.Emergingtől kicsit tartok, de meggyőzhető vagyok. Valami momentum esetleg?
Ezeken kívül MÁK-nál van pár évnyi tartalékom félretéve, szóval ezeket tartanám 10-20 évre legalább (kivéve DTLA-t). Volatilitásra nem vagyok érzékeny.
-
Emod
kezdő
válasz
somegi #116910 üzenetére
Illetve van saját topikja is.
-
eldoble
aktív tag
válasz
Oppenheimer #116906 üzenetére
és Fehérsólyom
Köszi mind kettőtöknek. Itt tudunk regisztrálni [link] ?
-
Oppenheimer
nagyúr
válasz
Fehérsólyom #116905 üzenetére
Igazad van, megfeledkeztem a LY létezéséről, nekem annyira a hatókörömön kívül esik.
-
Fehérsólyom
aktív tag
válasz
Oppenheimer #116900 üzenetére
Költség oldalról sokkal jobban jár a Lightyear TBSZ-el.
Illetve 19 éves. Nyilván használ telefont (vagy csak azt). Az Erste erre nem alkalmas. Lightyear vs Erste UI közül egyértelműen az előbbi a győztes.Nyilván ott a kontra, hogy az LY fiatal cég, de ennél az összegnél biztosítva van.
Véleményem szerint az LY alkalmasabb a tanulásra. Onnan könnyebb lesz majd a lépés az IB-re is.
-
Oppenheimer
nagyúr
válasz
eldoble #116902 üzenetére
Mindegy hol van a folyoszamlaja, attol meg tud nyitni mashol broker szamlat.
Nem kell hozza Erste folyoszamla. Itt tudtok regisztralni. -
eldoble
aktív tag
válasz
Oppenheimer #116900 üzenetére
Köszi, az infókat. A CIB-nél van folyószámlája akkor az most pont szerencsétlen. Folyószámla kell az Ersténél a TBSZ-hez?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ÚJ !! MacBook Pro 14.2" INCH (M4 PRO - 2024) 14C / 20C / 24 GB / 1 TB / 100% AKKU - Magyar
- Crucial Ballistix Sport LT 32GB (2x16GB) DDR4 3200MHz
- Kingston NV3 1TB (SNV3S/1000G)
- Lenovo Thinkpad P15v Workstation Laptop -50% i7-10750H 6Magos 16/512 Intel UHD Graphics FHD IPS
- PS5 Slim Digital Edition 17hó Garancia
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE H77-DS3H H77 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Google Pixel 9 Pro 5G 128GB 16GB mobiltelefon garanciával hibátlan működéssel
- Csere-Beszámítás! Asus Számítógép PC Játékra! R5 1600X / GTX 1080 8GB / 32GB DDR4 / 256SSD + 2TB HDD
- AKCIÓ! Intel Core i5 4690K 4 mag 4 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Apple Ipad Pro 2 gen2 10,5" 2K retina A1709 64GB
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest