- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Milyen házat vegyek?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Hobby elektronika
- Fujifilm X
- Computex 2025: mindenkinek elérhető AI szuperszámítógépeket vizionál az NVIDIA
-
PROHARDVER!
Kérdezés előtt az alábbi kérdéseket válaszold meg:
1.: Mennyit szánnál rá?
● Pl: "30.000Ft alatt kellene megoldani."
2.: Milyen gépre kötnéd?
● Pl: "Lásd az adatlapomon."
● Pl: "i7 11700, Asus TUF RTX 3070 OC, MSI B560M Mortar, 1db M.2 SSD."
(esetleg a ház típusával kiegészítve, a megfelelő kábelhosszúságok miatt)
+1: Van extra igényed a táppal kapcsolatban?
● Pl: Moduláris csatlakozók, félpasszív működés, halk, stb…
● Pl: "Tuningolni tervezek." (írd le mit és mennyire tuningolnál)
Ajánlott Tápegységek 2023: [link] (a teljesség igénye nélkül)
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
PainKiller13 #73299 üzenetére
Mert mibaja a BQ-nak?
-
válasz
PainKiller13 #73296 üzenetére
Bőven
-
PainKiller13
őstag
E8400 + HD7750-et + 1HDD jól gondolom, hogy elvisz egy SS300TFX? (ugye minden az alaplapról kap tápot, semminek sincs külön csak a HDD-nek)
-
-
vendingo
veterán
Ismerős szeretne új gépet összerakni.
Teljesen alap gép lenne fm2 lap, alap 4 mag proci, vga egyelőre nem lenne, de a későbbiekbe is csak valami egyszerű lesz beszerezve.
Milyen tápot ajánlanátok? Szerintem 400w-nál nagyobb nem kellene neki, de ti vagytok a szakik.
Keret max.:7-10k -
válasz
Ditoo0225 #73250 üzenetére
Köszi a választ,de itt nem hiszem,hogy az alaplap lenne a gond,olvastam többeket külföldi fórumokról és ott is volt nem egy ember akinek volt ilyen gondja a corsair axi tápokkal. Kicserélték nekik és megoldódott a probléma.
Szóval, lehet nem vennék még egyszer corsair-t mert ez eléggé lehangoló,hogy egy 50+ ezres táp így megfárad másfél év után.
Erről mi a véleményetek: Toughpower DPS G 650W
Köszi!
-
-
hollosi
csendes tag
Hali na az volna a bajom hogy most 4870 es kártya van a gépben 1 db pci 6 pines van bedugva neki meg 1 másik 6 pines gondolom 12 v molexböl van az már vagy mi na a 150 w azt igy kapja meg a fsp zen 400w venti nélküli tápbol de én lecserélném 1 gtx 660 as kártyára már megvetem és azon csak 1db 6pines csati van pci expresz megy bele gondolom majd azt kell beledugnom de az elátja majd elegendö áramal a gtx 660 ast ? amikor a 4870 esetében két db 6 pinesböl kapta az áramot ! gondolom 2x75 w
-
-
aram01
nagyúr
fiúk
ez alsó tápos házban megállná a helyét? [link]nagyobb házat kéne vennem
-
szacsee
nagyúr
Nézd meg a házadba ezzel az adatokkal elér-e ahova kell:
ATX connector (550mm) 20+4 pin
4+4 pin EPS12V/ATX12V connector (550mm)
8 pin EPS12V (550mm)
6+2 pin PCIe (590mm)
6 pin PCIe (590mm)
SATA (430mm+100mm+100mm)
SATA (520mm+100mm+100mm)
5.25" Drive (430mm+100mm+100mm)
5.25" Drive (520mm+100mm+100mm)
Single 5.25" to dual 3.5" Drive adapter (150mm) -
n.gab
aktív tag
Igen. Nekem ilyen van egy Sharkoon Tauronba.
Elér minden minden hova. -
ló úr
őstag
Sziasztok. Neki elég hosszúak a kábelei alsó tápos házba? "SEASONIC S12 II 520W"
-
p3rzs4
csendes tag
Sziasztok!
Új konfigot állítok össze, és ehhez néztem fsp raider 550w s tápot, elég rá szerintetek? jó az fsp? büdzsé miatt nem tudok xfx 550-est és alternatívot keresek
a kiszemelt konfig:
amd Fx 6300
deepcool gammaxx
asus r9 270x
corsair 2x4gb -
Tálydi
senior tag
válasz
Potzee #73276 üzenetére
Ma is tanultam valamit a tápokról!
Rákerestem a seasonic ss650ht kábelkiosztására, de csak 2x6pines vga csatis dokumentációkat találtam.
Még néhány napig várok a táp vásárlással, addig is nézelődöm, remélem bizalommal írhatok még majd kérdéseimmel.Szerk. chieftec 550, 3x18a 12v érdemes volna megvenni?
-
válasz
hollosi #73269 üzenetére
Nem értem a kérdést.
Melyiken mi van? Ha eddig 2 volt akkor 1-et bedugni már nem nagy művelet.
Ha meg csak 1 PCIe csatid van de 2db kéne akkor meg molex-PCIe átalakító.
Fogyasztásilag semmi változás nem fog történni, a két kártya hasonló adatokkal bír. A 4870-es meg semmi szükség 500-as Chieftec-re, egy 400-as táp is simán elegendő hozzá, nem fog semmi leégni
-
-
Potzee
addikt
válasz
Tálydi #73273 üzenetére
Ez csak egy nagy fogyasztású VGA ill. CF/SLI rendszer esetében számít...
Osztott ágas tápok esetében előfordulhat, hogy a nagy fogyasztású VGA kártyát kiszolgáló 12V-os ág - a többfelé osztott teljesítménynek köszönhetően - nem tud elég kraftot adni a kártyának és lekapcsol a rendszer, hiába, hogy a másik három még félig sincs terhelve. Ebben az esetben mókolni kell egy kicsit a 12V-os ágakkal, hogy kettő szolgálja a VGA kártya, egy pedig a többi periféria energiaellátását. Osztott ágas tápok esetében egy ág mindig csak a CPU -t hajtja, a többivel lehet kombinálni.
Egybe hagyott 12V-os ágú tápok esetében ilyen nem fordul elő, ott minden fogyasztó egy ágról eszik. CF/SLI illetve nagy fogyasztású VGA kártyák és brutál tuningok esetén célszerű ilyen tápokat nézegetni...(#73275) ló úr
Az Enermax sajnos csak nevében az, valójában CWT belsőre épül. Az Integra pedig ATNG beles...a CWT beles táp a neve miatt így túlárazott, a Fractal pedig gyenge belsőre épül. -
ló úr
őstag
Sziasztok. Erről a 2 tápról szeretnék tudakolózni. Jófajták e avagy sem!?
FRACTAL DESIGN Integra M 450W
ENERMAX Revolution XT 430WEgész baráti áron vannak ahhoz képest, h modulárisak
-
Potzee
addikt
válasz
Tálydi #73267 üzenetére
Tévhit, hogy a táp teljesítményének csak a felét volna szabad kihasználni...
A tápok a legjobb hatásfokukat kb.40-75%-os terhelés mellett érik el...tehát ezért nem érdemes túllöni a célon a táp vásárlásakor viszont az sem egészséges, ha folyamatosan koppon járatjuk.
A Te leendő konfigod max. fogyasztása 380W körül alakulna laboratóriumi körülmények között (LinX, Furmark, stb. futtatása alatt, ami azért nem mindig fordul elő) Egy játék általi full terhelés szerintem max. 330-350W környékén megállítja a fogyasztást, szoval neked egy 500-550W körüli táp lenne az ideális.
A Sharkoon silent storm 660 valóban FSP belsőre épül viszont 4x 12V-os ággal bír...valószínű, hogy egyetlen 12V-os ág full terhelés mellett nem bírja el a VGA kártyát, de két ág támogatásával már könnyedén elviszi a konfigot. Ez is vállalható darab, csakúgy mint a Seasonic.
AZ SS 650HT -nek is jó a kábelezése, bár nem moduláris:
Connectors:
Main Power (24/20P) x 1
ATX12V (8P/4P) x 1
ATX12V (8P) x 1
PCI Express(8P/6P) x 2
PCI Express(6P) x 2
Peripherals: SATA, HDD, FDD
A Sharkoon még nem kapta meg a Bronze plecsnit, de a Seasonic már 80+Bronze htaásfokú, és - ha jól sejtem - ez is csak a dokumentációkban szerepel osztott 12V-os ágakkal, valójában ennél is egybe hagyták.
Ha nem számít nagyon a modularitás, akkor én a Seasonic-ot venném. -
hollosi
csendes tag
válasz
hollosi #73269 üzenetére
pedig a fsp zen 400 as táp elvileg 400w nem ad le többet de a 4870 vga rol találtam egy tesztet amiből ezt kikoptam
A HD 4870 tápellátása itt is megér egy misét, ugyanis nem egy, hanem mindjárt 2x 6pin +12v igénye van. Aki nem rendelkezik legalább 500W-os Chieftec táppal, inkább ne is próbálkozzon a vga használatával. (Vagy a tápot égeti le, vagy saját magát, mikor visszaviszi gariba a vga-t, mert nem ad képet.)
-
hollosi
csendes tag
Segítséget kérnék fsp zen 400 táp témában gond nélkül viszi a 4870 es vga-t ami 150 w fogyasztásal bír és most cseréltem 1 gtx 660 ra csak épen 1db pci express 6pinest tudok beledugni de a 4870 en 2 db van használva igy hogy fogja elvinni a táp?
-
hazai68
csendes tag
Aqprox 500 wattos tápegységhez mit szóltok? Approx-nak is hívják.
Aqprox APP500PS-ről van szó konkrétan.
Kb. 6.000 Ft újonnan, 12 cm-es piros színű ventillátor van benne, meglepően csendes.
Először nem néztem sokba, de kezdem megszeretni - igaz, hogy nincs nálam különösebben terhelve.
Ami különösen tetszik benne: nem tartalmaz színváltó ledet, ezért nem világít a képembe kék színnel (amit kifejezetten utáltam az előző tápegységeimnél. (Corsair GS 700, Thermaltake 600W) -
Tálydi
senior tag
válasz
Potzee #73266 üzenetére
Fsp hexa: felső tápos a ház, ez nem probléma 400-410w elegendőnek tűnik, ha csak nem igaz: a táp teljesítményének felét szabad kihasználni terhelt állapotban. Ez nem tudom mennyire igaz, ha igy van akkor kevésnek tűnik.
CM rs600: cwt belső, nekem ez nem sokat mond, soha nem hallottam óla, gondolom okkal.
Corsair: Nem tudom hogy 1-2év számít-e(?)
Seasonic: pontos név ss-650ht
Most még képbe került egy sharkoon silent storm 660, moduláris táp, ez is elég erősnek tűnik, a mostani elromlott tápom is sharkoon, elvileg fsp beles, a silent stormról még nincs infóm, hamarosan utánaolvasok. Ez 2k rel lenne drágább a seasonicnál, de a 8pines vga csati és a moduláris kábelezés miatt megérné, kérdés minőségben rendben van-e?
-
Potzee
addikt
válasz
Tálydi #73253 üzenetére
FSP hexa 500 - Nem régóta futó modell, 2x 12V-os ágak max.teljesítménye 400-410W körül
A kábelei egy alsó tápos házban rövidek lehetnek...inkább a Hexa+ változat a javasolt.
CM rs600 m4 (erről olvastam jót, rosszat) - CWT belső...a másik három szerintem jobb.
Corsair vx450 - Megbízható egy ágas Seasonic elektronika 400W körüli teljesítménnyel, de már nem mai darab.
Seasonic SS650 - Elvileg osztott ágas, de a gyakorlat néha mást mutat...SS 650 XX ? Pontos típuskód jó lenne...szintén régebbi holmi, de én ezt venném -
ilba
tag
válasz
Lacielvtárs #73262 üzenetére
Ennek az ábrának nyilván nincs köze a biztonsághoz, sokkal inkább a környezetvédelemhez, a pénztárcához, és érintőlegesen a venti hangjához.
Amúgy egy jóféle, kifejezetten halk, 550-650W-os tápot keresek. Erről ritkán esik szó mostanában, ezért ajánlást sem látok sokat. A keret max. 30K, de a 25K sem fájna.
-
dudu5130
őstag
válasz
Lacielvtárs #73262 üzenetére
A prociból mindenképp vissza kell vennem, azzal nem lesz gond. Húzom a fogam. NVidia kártyából meg a hasonló kaliber sokkal drágább.
-
-
dudu5130
őstag
válasz
Lacielvtárs #73259 üzenetére
Igen. De most nincs keret egy VGA-ra és egy új tápra is. Kártyából meg időt állóbbat szeretnék venni és lenne egy jó bizniszem is rá.
-
Lacielvtárs
nagyúr
válasz
dudu5130 #73258 üzenetére
Ha jól tudom az a táp CWT belsős...
nem biztos hogy érdemes lenne azzal a táppal hajtani hosszú távon
lehet érdemes lenne cserélni egy kicsivel nagyobbra vagy valami "komolyabb" minőségűre.
az r9 280 70W-al többet eszik mint a jelenlegid
de gondolom ezt te is tudod...
a proci és a vga együtt majd 300 W
én cserélném a tápot
de majd úgyis jönnek kollégák aki megmondják a frankótszerk: ahogy nézed a konfigodban nincs más nagyétkű HW, nem is tudom, én cserélném, de hátha valaki jobbat mondd vagy biztosabbat.
-
dudu5130
őstag
Üdv!
VGA-t szeretnék cserélni, de gondban vagyok. Adott egy Corsair VS450es táp és van egy FX 6300-am ami 4,3ra pöckölve 1,332 V-on pörög. A jelenlegi 7850em cserélném egy Sapp R9 280as karira. Szerintetek egészségesen vinné őket a táp?
-
zsizsef
senior tag
Adatlapomon szereplő konfigban cserélném a vga-t egy asus r9 270X Top-ra (kb 180W a TDP-je ha jól tudom).
A jelenlegi Enermax Pro 82+ 385W elég neki? -
szacsee
nagyúr
válasz
Taifa Díaz #73252 üzenetére
Matekkal pedig kijön az.
290X és 290X CF közt fogyiban 300W a difi, húzva +50-60W is megvan. Ebből ha levonod a táp hatásfokát, akkor is eléri a 300W-ot ha húzva van.
Ehhez még hozzájön egy rángatott i5/i7, ami 120-140W-ot simán bekajál húzva terhelve.
360+140=500W a 12V-os ágon... persze ezt átlagos felhasználó nem éri el, így 12V-os ágon jó ha minimum 400-450W-ot tud a táp, de nem árt rászámolni a biztonság kedvéért.
Lehetőleg SR táp legyen, mert többágasnál lehet gubanc.
Többiek majd írnak okosabbat, ha majd a szakik is betérnek, de szerintem kb reális amit írtam.Jut eszembe ugyanezzel kapcsolatban. 290X+ i5 OC konfigot elbír egy 520-as Seasonic Evo?
Haver anno 7970-hez vette a tápot, de váltana feljebb AMD vonalon.... tápcserét mennyire erőltesse? -
Tálydi
senior tag
válasz
Potzee #73113 üzenetére
Nézegettem még tápokat, végül leszűkítettem a kört:
FSP hexa 500
CM rs600 m4 (erről olvastam jót, rosszat)
Corsair vx450
Seasonic SS650Mindegyik tápot használtan venném, kb ugyan abban az árban. Emlékeztetőül a konfig amibe kellene: i7-860+gtx460+2hdd (később 1155 I7 + gtx580)
-
GiGaBiTeX
csendes tag
Sziasztok!
Új VGA-t tervezek venni, de nem tudom, hogy elég lesz e hozzá a mostani tápom.
A táp: FSP Aurum S500 Gold (500 W).
a gép jelenlegi adatai:
FM2-es ATX-es alaplap
CPU: AMD A10 5800k (100W TDP)
RAM: 2x2GB + 2x4GB DDR3
VGA: Sapphire R7 260X (115 W TDP)Egyéb cuccok:
6xHázventi (ebből 2 ledes)
1xPCI-e 1x-es kártya (wifi)
2xHDD, 1xODD, 2xSSD
illetve a szokásos: billentyűzet, egér néha pendrive, külsö hdd is csatlakoztatva van illetve telefont is a gépről töltöm.A VGA amit kinéztem az R9 290 4GB lenne, aminek 250W-os a TDP-je (a tápon van 2x6+2 pines csatlakozó szóval elvileg rátudom kötni).
Később lehet, hogy cserélem a procit i5 4690k-ra cserélni amihez új alaplap is kell majd ennek úgye alacsonyabb is a TDP-je (bár mivel az IGP-t nem használom az A10 sem 100W-os).
Kalkulátorokkal 554 W-ot számoltam, de nem tudom ez mennyire hiteles.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● A minél pontosabb válasz érdekében olvasd el a Téma összefoglalót!
● Hirdetni csak a Hardveraprón szabad!
● Garanciális kérdések: Tápegység garancia GYIK!
- Hír Újabb, 12VHPWR csatolóval szerelt ASUS tápegységek kopogtatnak az ajtón
- Hír Megvan az első leégett NVIDIA tápadapter
- Hír ATX 3.0 szabványú az ASUS Loki tápegysége
- Hír Eléggé kompakt lett az MSI ATX 3.0-s tápbestiája
- Hír Megújultak a Corsair HXi szériás tápegységei
- Hír Hivatalosan is bemutatta az ATX 3.0-t és az ATX12VO 2.0-t az Intel
- Hír Szinte minden kiderült a VGA-k új tápkonnektoráról
- BESZÁMÍTÁS! AOC 24P1 24 FHD 60Hz 5ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- Azonnali készpénzes Microsoft XBOX Series S és Series X felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- BESZÁMÍTÁS! Nintendo Switch 32GB V2 játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RTX 4060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Azonnali készpénzes Microsoft XBOX Series S és Series X felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest