- Fujifilm X
- Intel Core i3 / i5 / i7 / i9 10xxx "Comet Lake" és i3 / i5 / i7 / i9 11xxx "Rocket Lake" (LGA1200)
- AMD Ryzen 7 / 5 / 3 1***(X) "Summit Ridge" (AM4)
- Steam Deck
- Milyen TV-t vegyek?
- Projektor topic
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- Házimozi projektorok, kiegészítőik és kialakítások haladóknak
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
-
PROHARDVER!
Kérdezés előtt az alábbi kérdéseket válaszold meg:
1.: Mennyit szánnál rá?
● Pl: "30.000Ft alatt kellene megoldani."
2.: Milyen gépre kötnéd?
● Pl: "Lásd az adatlapomon."
● Pl: "i7 11700, Asus TUF RTX 3070 OC, MSI B560M Mortar, 1db M.2 SSD."
(esetleg a ház típusával kiegészítve, a megfelelő kábelhosszúságok miatt)
+1: Van extra igényed a táppal kapcsolatban?
● Pl: Moduláris csatlakozók, félpasszív működés, halk, stb…
● Pl: "Tuningolni tervezek." (írd le mit és mennyire tuningolnál)
Ajánlott Tápegységek 2023: [link] (a teljesség igénye nélkül)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Szuri90
csendes tag
Sziasztok!
Új, játékra való számítógépet tervezek építeni a következő elemekkel:
Asus Z97 Pro-Gamer
i5-4690k
Palit Jetstream GTX 970 [link]
2x4Gb CRUCIAL 8GB Ballistix Sport DDR3 1600MHz CL9
Noctua NH D14 v. Mugen Scythe Max v. Be Quiet! Dark Rock Pro 3
Fractal Design R4
FSP Raider 550 [link]Most jön a valószínűleg teljesen amatőr kérdés:
A videókártyának 2*6 tűs csatlakozóra van szüksége.
Ezen a tápon 2*6+2-es csatlakozó van. Ezek kompatibilisek a kártyával vagy nem? A 2*6+2-es csatlakozóból lehetséges csak a 2*6-osat összekapcsolni a kártyával?Előre is köszönöm a választ!
-
SoundX
tag
válasz BlackmMmDog #74796 üzenetére
Kettő maradt:
XFX ProSeries 550W (P1-550S-XXB9)
FSP Raider 550
Melyiket válasszam?"Sose higgy az interneten lévő idézeteknek, sokszor átverés." (Petőfi Sándor)
-
reni1987
újonc
Sziasztok!
Szeretném segítségeteket kérni van egy pcm alaplap asus m5a97 r2.0 videó kártya Sapphire Radeon HD6670 512Mb Gddr5 hyper Memory 2.8gb az alaplap most kapott egy Amd FX 6300 as proci,meg 8gb ramot és az a gondom magától kikapcsol a gép és csak ártalmatlanítás után lehet bekapcsolni én táp ra gyanakszom hogy kevés mert egy kb 7 éves 400W os neve nincs táp van benne.Milyen tápot ajánlotok hozzá? kb olyan 15 ezer ft körül.Fsp be és chieftech be gondolkodok.[ Szerkesztve ]
-
-
SoundX
tag
válasz BlackmMmDog #74788 üzenetére
Ha rakok bele még egy 7770et elég a XFX Pro 450W?
"Sose higgy az interneten lévő idézeteknek, sokszor átverés." (Petőfi Sándor)
-
Ferink
tag
válasz Balathruin #74791 üzenetére
Oké köszönöm a tippet, erre már gondoltam én is.
-
Balathruin
veterán
válasz Ferink #74789 üzenetére
Kapcsold be csak a tápot és akkor hallod a hangját (jumperelni kell). Ennyi cucc közül simán lehet más is.
-
Ferink
tag
válasz Balathruin #74782 üzenetére
Elvileg nem.
A képen látható 4 ventilátor megy még. Mind azonos korú kb.1,5 éves. Rendszeresen pár havonta kitakarítom a lapátokat rajtuk ecsettel, magában a házban sincs számottevő por.
A ledes hátsó szellőztető nem hangos, CM. A cpu hűtő szintén CM, T2 blizzard.
Az első nagy szellőztető a ház tartozéka, gigabyte.A vga még a régi a képen, ott most egy 1 éves GTX 650 van.
Az is lehet simán összeadódnak a dolgok.
[ Szerkesztve ]
-
BlackmMmDog
aktív tag
válasz SoundX #74780 üzenetére
[Raider 550] elég lesz tuninggal is
74786
ki nézet tápok közül talán ezek:
Chieftec CTG-600-80P
Thermaltake Berlin 630W W0393RE
De Raider sokkal jobb(#74779) Sur1G
XFX Pro 450W elég lesz -
SoundX
tag
Sziasztok.
Ezek közül melyiket vegyem?Hasonló árban vannak(kb 15000)és a teljesítményük is hasonló.De melyik a jobb?
Chieftec GPS-650A8 Garancia: 24 hónap
Chieftec CTG-600-80P Garancia: 24 hónap
FSP Hyper 600 Garancia: 36 hónap
Thermaltake Berlin 630W W0393RE Garancia: 36 hónap
Xilence SPS-XP630R5 Garancia: 24 hónap
Cooler Master RS600-ACABB1-EU Garancia2 év
Sharkoon - 600W WPM v2 Garancia1 év
Vagy mást?"Sose higgy az interneten lévő idézeteknek, sokszor átverés." (Petőfi Sándor)
-
MMIX
addikt
Be Quiet! Straight Power E9 400W 5 év garancia.
Be Quiet! Straight Power E10 400W 5 év garancia. +2-3 ezres. (ez az újabb, jobb)Ebben a boltban, más boltokban 2-3 év.
Tételezzük fel, hogy lesz a bolt 5 év múlva. A gyári gar. 5 év a Straight Power E9 és E10-nek is.
[ Szerkesztve ]
-
r4z
nagyúr
Sziasztok!
A Be Quiet! Straight Power E9 400W és a Corsair CS450M között vacillálok. Szerintetek melyik lenne a jobb vétel ugyanannyiért? A teljesítménybeli különbség nem érdekel, mert a 400W se lenne kihasználva 75%-ig se, ellenben a hűtés, a halk működés és a tartósság nagyon fontos a számomra. A nem-moduláris felépítéssel is együtt tudok élni.
[ Szerkesztve ]
Into the void, into the emptiness, into the place beyond form
-
Ferink
tag
Sziasztok!
Tud valaki olyan netes adatbázisról ahol a különböző tápok hangszintjei vannak összesítve db-ben?
Váltani szeretnék, de a csendes ventilátor lenne nagyon fontos. A webshopok kommentjei nagyon szubjektív véleményeket tartalmaznak. Ami az egyik ember számára hangos, az a másik számára hangtalan.
Én csak ahhoz tudok viszonyítani, hogy anno a codegen házhoz adott 350W-os tápot cseréltem le a mostani Hexa 400-asra. Utóbbit hang szempontjából nagyon dicsérték, de én nem tapasztaltam különbséget. A hangja azonos maradt a codegenével.
Előre is köszönöm.
-
SoundX
tag
Sziasztok,kis segítséget szeretnék kérni.Sajnos a régi tápom kimúlt.A gépem:Intel i5 4670k 2x4gb ddr3 RAM Sapphere HD7770 Ghz Edition, 4x7200rpm merevlemez +1x SSD Corsair H70+ 4db 14 cm ventillátor.Ha lehet nem túl drága,de jó minőségű tápot szeretnék venni.De szerintem ezzel mindenki így van.Én ezekre gondoltamhieftec GPS-650A8 650W vagy FSP 600W Hyper 600 .Melyik a jobb választás?Vagy valami jobb ötlet?
[ Szerkesztve ]
"Sose higgy az interneten lévő idézeteknek, sokszor átverés." (Petőfi Sándor)
-
Sur1G
aktív tag
Üdv!
Lassan megadja magát a tápom így minél gyorsabban szeretném orvosolni a problémát. A konfig a következő:
GIGABYTE GA-B85M-D3H LGA1150
INTEL Core i5-4570 3200MHz 6MB LGA1150 Box
Asus R9270X-DC2T-2GD5
500 GB HDD
120GB Samsung SSD
2x4 GB ramEddig (5-7 éve nem is emlékszem már rá) egy Gigabyte SuperB 460W táp teljesített szolgálatot, teljesítménye elég bár szerintem éppen határon van (gondolom a ténylegesen leadott teljesítménye is romlik a használat során), havonta egyszer terhelés alatt újraindul a gép (bár az is lehet nem ettől van).
Szeretném, ha az új táp 5-7 évet kihúzna. Ebbe benne van szerintem egy generációnyi számítógép újítás. Ezért dilemmázok az általatok többször említett XFX Pro 450W táppal kapcsolatban, hogy elég-e a teljesítménye? Vagy esetleg érdemesebb most nagyobb teljesítményűt venni? 15-18k fölé nem nagyon szeretnék menni árban. Ahogy néztem nagyobb teljesítményű FPS-ben van.
Mit ajánlotok?
Köszi
-
Potzee
addikt
válasz BlackmMmDog #74775 üzenetére
Nekem sem a szívem csücske...jelenleg 4 tápom van, de egyik sem CWT belsős, nem is Corsair, de ami jó, azt nem kell bántani...
PICO PSU - passzív hűtés - 0dB
-
GergoHD
tag
Most utánanéztem és mint látom az összes xfx seasonic belsővel van. Akkor közülük bármelyiket nézhetem?
őt találtam számomra megfelelőnek (szerintetek?) .
Illetve az hogy bronz vagy gold meg hogy 80+ vagy 90+ az magát a termék minőségét nem jellemzi csak azt hogy milyen a hatásfoka, mennyire költséghatékony a villanyszámlára nézve. -
Potzee
addikt
válasz BlackmMmDog #74767 üzenetére
Ez így ebben a formában nem igaz...
A Corsair tápok közt van sokféle... jó és kevésbé megbízható is...sőt a CWT belsők is különböző minőségűek, de az RM széria pont, hogy a jobbak közé tartozik!(#74763) ZSZS-CMSC
Van igazság tartalma a dolognak de egy kicsit nagyképűre sikeredett ez a hozzászólásod...[ Szerkesztve ]
-
BlackmMmDog
aktív tag
válasz GergoHD #74769 üzenetére
Corsairból AX Széria( kicsit drága)
Seasonicból
Moduláris
[g series]
[m12 II 620w]
Nem Moduláris
[s12 II 620w](#74768) guzmics
kinézet tápok közül nem vennék, pro 450w sokkal jobb és 5év garancia is mellette szól -
Beeerka
aktív tag
válasz GergoHD #74769 üzenetére
Corsair helyett XFX Neked tetsző modell, vagy esetleg egy moduláris SeaSonic M12II 620w 27 pénzért.
Esetleg még, igaz nem 650 hanem 550w, viszont gold, 5 év gari, és nálam tökéletesen csendben van. XFX XTR 550[ Szerkesztve ]
-
htc07
addikt
Sziasztok! Voltam itt nemrég kérdezősködni (i3 4160, Giga B85HD3 lappal), GTX750-hez ajánlottátok a 400-as hexa+ tápot. Annyit változott a helyzet, hogy mostmár beleférne a költségvetésbe egy Giga GTX760 OC is. Ehhez is elég lenne a 400-as táp szerintetek? Ahogy nézegettem, a proci még megbirkózik vele simán.
[ Szerkesztve ]
-
torma1981
veterán
Sziasztok.
25k-ig milyen tápot ajánlatok?
4670K
970 GTX
2 HDD+1 SSD
A leglényegesebb hogy lehet akkor szinte passzív legyen. Nagyon csendes működéssel.
Persze mellette megbízható is.
Ja és ha lehet moduláris legyen.[ Szerkesztve ]
-
GergoHD
tag
Igen ezt hallottam csak nem tudtam hogy mit is jelent.
Melyik corsair széria a legjobb ebben a 30E-ig árkategóriában? -
guzmics
csendes tag
Köszi!
Ezeket néztem még ki:
- Zalman ZM500-LE
- Cooler Master Elite Power (RS500-PSAPJ3-IT)
- Chieftech iArena GPA-500S8
- Chieftech iArena GPA-500B8Ezekről mi a véleményed?
-
GergoHD
tag
Helló
Tegnap tönkrement a Chieftec CTG-500-80P tápom (nagy durranás majd sötétség).
Szóval szeretnék valami megbízhatóbb jobb tápot venni max 35e forintig.
Előre gondolkodva egy 650W-os tápot vennék mivel a jövőben szeretném cserélni alaplapomat és processzoromat is.
A Corsair RM650 -es tápot néztem ki. Mert eredetileg teljesen fekete kábelekkel adják illetve moduláris.
Napi 5-8 óra használatra. (a gép alkotó elemeit nem sorolnám fel mert az eddigi 500W-os tápom is eddig sikeresen hajtotta a konfigot lassan 3 éve.
Valami vélemény? Mennyire megbízhatóak a corsair tápok? -
storm4
aktív tag
válasz tomazin #74762 üzenetére
Üdv!
Én egy ilyet használok az adatlapomon lévő konfighoz és még nem láttam, hogy elindult volna a ventije, bár ezzel túllövűnk a célon.
[link]Bocsássunk meg ellenségeinknek,de nevüket soha ne felejtsük el! A sebek a múltra emlékeztetnek,de nem kell meghatározniuk a jövőt.
-
guzmics
csendes tag
Sziasztok,
Olyan kérdésem lenne, hogy az alábbi konfighoz milyen tápot ajánlotok? Nyílván minél olcsóbb legyen!
Alaplap: gigabyte ep35c-ds3R
Proci: Intel Q6600
VGA: gigabyte gtx470 soc
1db vinyó, 1db DVD író
Előre is köszi a segítséget! -
tomazin
veterán
Sziasztok!
Tápot keresek kb. 20-30w-ot fogyasztó htpc-hez. Normál atx méret (idegenkedek a panel/picopsu megoldástól) 24órás üzemidővel lenne használva és együtt fogunk vele aludni (ergo nagyon halk kellene).
előre is köszi a tippeket
-
MMIX
addikt
-
TechnicR
tag
Sziasztok!
Egy NAS/microserver építésébe kezdtem, ASROCK Q1900-ITX rendszerre, egyelőre csak 2db WD Red, maximum pedig 6 HDD-t tennék/tehetek majd bele (BitFenix Prodigy ház).
Érdeklődnék, hogy milyen tápegységet ajánlotok? Fontos lenne a megbízhatóság, mivel 24/7 menne, a csendesség és a takarékosság is. Az alaplap, proci 10 W-ot eszik, a HDD-k 4-5W-ot darabonként. A házban menne 1 vagy 2 venti, tehát összességében bőven 80-100W alatt lennék.
Néztem még spéci NAS építésére kialakított házat EZT, de félek a PSU minőségétől (meg kicsit drágának is tartom) és ha esetleg meghalna benne a PSU nem is tudom cserélni.
Melyik típust ajánljátok?
[ Szerkesztve ]
-
surami
tag
Sziasztok!
Elég speciális problémával állok szemben, itt leírtam már a configot és gondolatmenetet, milyen megoldások jöhetnének szóba a tápegységek terén?
-
pityeszka
őstag
Egy katona mindig parancsokat követ, de egy harcos csak a szívét követi. >>>Steam ID: p1tyeszka<<<
-
zolee06
tag
válasz Grave_444 #74755 üzenetére
A gépet most szeretném át fejleszteni ! A konfiguráció alaplap+proci 2 éves már lassan !Ezt szeretném eladni bár nem tudom most mit lehet ezért kérni / alaplap+proci / Mostani táp 550W teljesítményű ! Ez hajtott egy GIGABYTE GF GTX650 OC 1GB 128bit kártyát amit eladtam ! Szeretnék egy erősebb jobb kártyát venni 60E körül azért kérdezem a tápot hogy mekkora kellhet ! Mire számíthatok! Most nézegetem az alaplapokat meg a procikat is!
I7-4770 CPU 3.40Ghz 2*8-2*4gb Ram Geforce GTX970 Epic: Zotyius
-
zolee06
tag
Sziasztok!
Táp vásárlása előtt állok illetve van egy 550w tápom azt cserélném !
Processzor :
CPU típusa QuadCore AMD A10-5700, 3700 MHz (37 x 100)Alaplap neve MSI FM2-A55M-E33 (MS-7721) (1 PCI, 1 PCI-E x1, 1 PCI-E x16, 2 DDR3 DIMM, Audio, Video, Gigabit LAN)
23collos monitor,1 winyó /1TB/
Videó kártya még függőben, valószínűleg olyan 500w fogyasztású lenne, kérdésem az lenne mekkora tápot kell vegyek hozzá hogy jó legyen az a rendszernek?
650w-700w-750w ??
I7-4770 CPU 3.40Ghz 2*8-2*4gb Ram Geforce GTX970 Epic: Zotyius
-
Zeze94
tag
Sziasztok!
tudom, nem épp táp vásárlásról kérdezek(remélem nem az lesz a vége ), de szerintem itt tudtok a legnagyobb valószínűséggel segíteni nekem. tervezek ezt-azt újítani a gépemen, az lenne a kérdésem, hogy a jelenlegi Corsair HX520W-os tápom elbírná-e még ezt továbbra is. A tervezett konfig a következő:
Intel Core2Quad Q6600(erre vennék valami jobb procihűtőt és overclockolnám)
MSI N560GTX-Ti Hawk
Asus Xonar D2 hangkártya
Sweex USB 3.0 bővítőkártya(PCI-e 1x-es)
1db 750GB-s vinyó
80as LEDes, 120as, és 240es venti a házon
Asus P5QL alaplapKöszi előre is!
-
G@ß!
őstag
Sziasztok!
Sajnos tönkrement a tápegység a barátom számítógépében, és ezért most egy újat kell vennie.
Ezúton kérném a tanácsotokat a tápegység méretét illetően.
A következő cuccok vannak a gépben:
intel 3770k
amd 7950
1db ssd
1db 3Tb winyó
1db winyó
A következő táp volt benne, mely nem bírta a konfigot (havi 1szer újraindult terhelés alatt a gép), majd végül megadta magát: FSP aurum 600 gold-
Előtte corsair 450w-os volt benne, az mindig újraindult terhelés alatt...
Válaszokat előre is köszi.
Seasonic-ot néztem egyelőre. -
Potzee
addikt
-
n-tek
aktív tag
válasz BlackmMmDog #74741 üzenetére
Köszönöm a választ.
Gondolom a jövőbeli esetleges módosítás, bővítés miatt jobb lenne a 400as, így akkor az lesz.
Escape is Just the Begining
-
n-tek
aktív tag
Sziasztok!
Egy minőségi, halk tápot keresek a következőhöz:
gigabyte z77-d3h
i5-3470
Hyperx 8 gb
gtx 650
1 ssd és 2 hddKöszönöm.
Escape is Just the Begining
-
turit
tag
Sziasztok
Eljött az ideje hogy lecseréljem a tápomat. Vettem egy 3. hdd-t és kiderült hogy csak 2 sata tápkábel van
Amúgy is ha meglököm a gépet , vagy csak úgy random, furcsa hangja van a ventilátorjának , ami pár perc után elhalkul.A lényeg. Később I7-re és erősebb videókártyára (gtx 980) akarom cserélni , az i3-asom és asus hd 7850 -es kártyámat. Olyan tápot vennék akkor ami később is bírja.
650W gondolom elég.
FSP Raider 650-asnak tényleg hangos a ventije? Több helyen is olvastam hogy panaszkodnak rá.
vagy XFX Pro 650W?
vagy valami más?Felső tápos a gépem valami noname fekete De gépházat is cserélnék később, egy ZALMAN ZM-Z9 Plus -ra, ami ugye alsótápos
Előre is köszönöm a segítséget.
-
Sky D.
tag
válasz Sky D. #74737 üzenetére
Hát beszoptma
Azt írjá hogy Pro és széri TS
NA mind egy ... Kell egy táp, már nem variálok
A TS-nek a soroztszáma P1-650S-NLB9
a Pro nak P1-650S-NLH9Ez van ...
[ Szerkesztve ]
Írj Privát üzenetet ha megkérhetlek!!! All I have in this world is my balls and my word and I don't break them for no one. Do you understand?
-
Sky D.
tag
válasz 04ahgy #74732 üzenetére
hello
a végén erre esett a választásom: XFX PRO650W
Írj Privát üzenetet ha megkérhetlek!!! All I have in this world is my balls and my word and I don't break them for no one. Do you understand?
-
-
dgyoele
csendes tag
Üdv mindenkinek!
Megfelel a meglévő tápom??? (FSP he 500)
Szeretnék egy videókártyát beújítani most az ünnepekre ki is néztem egyet.
a konfig a következő(ami megvan):fx 8320
8g ram
hdd 7200 rpm
asus m5 a97 r2.0
fsp he 500ehhez jönne még a kari ami:
Asus R9 280X 3GB DDR5 R9280X-DC2-3GD5
fogyasztásnak 300 wattot írnak nem tudom, hogy elég-e az 500-as FSP
-
04ahgy
nagyúr
válasz Sky D. #74730 üzenetére
Én nem igazodok ki a hozzászólásaid hektikusságán és a tanácstalanságodon. Napok óta ezt csinálod. HSZ-t gyűjtesz?
Fogalmazz meg kritériumokat, ár, modularitás, watt, hatásfok, csatlakozók minimális száma, javasolunk egy tápot, azt megveszed, és felejtsük el ezt a topikot, mert már átláthatatlan az utóbbi pár nap, részben miattad.
HGyu
7855.94MHz CPU-Z valid \ Pulchra tibi facies, oculorum acies, capillorum series; o quam clara species! Rosa rubicundior, lilio candidior, omnibus formosior; semper in te glorior!
-
Málni
csendes tag
Melyiket ajánlanátok? Pár ezer Ft a különbség, viszont 3 év gari van mindegyikre...
Zalman ZM500-GLX 500W
FSP Hyper 500W
Thermaltake Hamburg 530W -
Sky D.
tag
válasz Potzee #74728 üzenetére
Itt é®telmesen ábrákkal szökebiztosna le vna rajzolva és írva mien kábelekkel rendelkezik a G700
Ilyet se a Seasonic nál se a XFX néø nem találtam
Csak egy táblázatot ami lehet így is és úgy is érteni ...
miszerint egy kábel vna azon van a 6 és a 6+2 (8) pines dugó
vagy egy egy külön külön ...
nekem egyik eset sem jó a USA féle megoldásban mert mind a két VGAm nak 2-2 csatlakozóra van szüksége az egyiknak 2 6 os a másiknak 2 db 8 as ra ... Y akár mennyire istenítik az XFX -et nem mindenre gondolt a csúcsteljesítményü tápnál.. bosszant mert már azt hittem ök lesznek a befutók...Írj Privát üzenetet ha megkérhetlek!!! All I have in this world is my balls and my word and I don't break them for no one. Do you understand?
-
Sky D.
tag
válasz Potzee #74728 üzenetére
Hsjlok a Seasonic 620 as felé, de valamit nem értek .
1 db 6pin és egy db 8 pines VGA csatlakozója van .
Emellet va még 2 darab 8 pines táp csatlakozó...
A PCIe csatlakozók mennyisége karcsú a EKVG nek 2 8 pines kll ez a fö oka hogy tápot is váltok..
forrás :az XFX e téren se jobb.van ahol 2/2 irnak a 6 osra és a 8 asra van ahol csak egyet egyet ...
igy a cooler master foh gyözni. ahol 2/2 es a PCIe csatlakozók száma..de holnap még felhívom a hardwerkert a pontosítás véget..
-
Potzee
addikt
válasz Sky D. #74722 üzenetére
A Seasonic S12 II 620W a legjobb választás!
I
nter-Tech Combat Power 750W- hulladékok
Xilence Performance A Series 730WCooler Master G600 / G700 - jóféle Enhance belsővel, egybe hagyott 12V-os ággal, ezek is jók!
Enermax EIN650AWT - ez is jó cucc volt hajdanában, de ha jól tévedek ezt már egy ideje nem forgalmazzák...
Cooler Master G650M - jobbfajta CWT belsőPICO PSU - passzív hűtés - 0dB
-
Sky D.
tag
hello.
A tápnak nem fog semmi rosszat tenni , ha a házból szívja ki a meleg levegöt... viszont ha a procin meg szeretnét tartani a hütést , akkor a két venti légáramlata össze fog akadni ami gyorsabb csapágykopást fog erdményezni hosszú távon. ez fél év egy év folyamatos üzemmódban
550-nek elégnek kellene lennieÍrj Privát üzenetet ha megkérhetlek!!! All I have in this world is my balls and my word and I don't break them for no one. Do you understand?
-
Sky D.
tag
válasz Potzee #74716 üzenetére
Elnézést hogy elhalmozlak, találtma még két tápaegységet:
Inter-Tech Combat Power 750W
Xilence Performance A Series 730W
Cooler Master G700
Sharkoon WPM700
Super Flower SF700A-14A
Aerocool VP-650 650W
Enermax EIN650AWT
Cooler Master G650M
Cooler Master G600
Cooler Master B600 ver.2
FSP Group 85 Plus Everest 600WEzekk közzül valamelyiket javasolnátok?
A gépem már félig kitakarítva, s már csak a új csendes tápra vár
A segítséget elörre is kößzönöm..
-
mmat3
tag
Sziasztok!
Egy Chieftec Ctg 550-80p Elvinne egy R9 290-et egy haswell i5-tel? A kettéosztott 12v-os ág miatt aggódom. És a miniITX házban kétféleképpen tudom elhelyezni a tápot: kívülről szívja be a levegőt, vagy processzortól szívja el a levegőt, ezzel segítve a hűtést. Melyik lenne a jobb választás? Mennyire tenne rosszat a tápnak ha belülről szívná be a levegőt? -
Sky D.
tag
válasz Potzee #74714 üzenetére
annó ez az "500 as 16-18e ft körül mozgot egy hasonló kaliberűt szeretnék csak valamivel nagyobbat, hogy haszükséges jövöben a 460 gtx-et a 680 as mellé tudjam tenni PhysX számotásra.
Tudom egyenlöre olyan, mint légyre ágyúval... de a lehetöség felcsigáz...
GPS ott a pont
De igen ezért fordultam én is a forumtársakhoz segítségért, egy megbíható jó árban felkvö PSU kiválasztásához.[ Szerkesztve ]
-
Potzee
addikt
válasz Balathruin #74715 üzenetére
Egy a lényeg...üzletben már nem kapsz a jóféle GPS-ből...csak a Navigon-t
-
Potzee
addikt
válasz Balathruin #74712 üzenetére
Font pordítva!
Az " AA-101A" jelzésűek DELTA belsővel rendelkeznek, ezek a jó, megbízható modellek, de már nem kaphatóak.
Az " A8" jelzésűek épülnek egy gyengébb minőségű CWT belsőre, ezek még futó modellek.PICO PSU - passzív hűtés - 0dB
-
dgyoele
csendes tag
Üdv mindenkinek!
Szeretnék egy videókártyát beújítani most az ünnepekre ki is néztem egyet.
a konfig a következő(ami megvan):fx 8320
8g ram
hdd 7200 rpm
asus m5 a97 r2.0
fsp he 500ehhez jönne még a kari ami:
Asus R9 280X 3GB DDR5 R9280X-DC2-3GD5
fogyasztásnak 300 wattot írnak nem tudom, hogy elég-e az 500-as FSP
ha tudtok valami jobb karit ár/teljesítmény arányban akkor várom az ajánlatokat
-
Sky D.
tag
válasz Potzee #74709 üzenetére
Igazad van a csak a VGA eszik 350W-ot, miatt keveslem a 450W-os XFX tápot.
De emellett ott a HDD a raid kártya a vízhűtő pumpa ami 30 W maxon, a proci 95 W, alaplap, mi véleményem szerint megeszi közel a másik 200 W-ot full terhelés alatt.A jelenlegi "Chieftec GPS 500 AB A"-es tápomnak ami van már vagy 6 éves, ki a gyártója?
Menyire megbízható vagy inkább ne használjam tovább?[ Szerkesztve ]
-
Potzee
addikt
-
Sky D.
tag
válasz BlackmMmDog #74707 üzenetére
köszönöm válaszod .
Ha a kettö közzül választhatnál akkor,
EVGA 600B 600w vagy az általad említett XFX Pro 450W?Válaszod előre is köszönöm.
[ Szerkesztve ]
-
Sky D.
tag
válasz hcs0924 #74705 üzenetére
Valaki tudna segíteni ajánlani tápot az én gondomra,
A keret úgy 15000e ft.
és nem nem vagyok biztos a méretében sem
a HDDk és a raid úgy 60-100W-ot eszik összesen. HÜTÉS max 50w-ot a proci alaplap max 200-210 Watt
A VGA max 350w toppra túlhúzva..Az az sacc per kábé 650 watt túlhajtás esetén. Under tuning(irodai munka/film nézés) esetén max 200 wattot eszik a kicsike...
Mekkora tápot javasoltok?
Választ elöre is köszönöm.
-
hcs0924
tag
Sziasztok!
A következőben kérnem a segítségeteket :
Van egy Corsair VS450 tapom, jelenleg a következőt hajtja:
Msi a78g41 pc mate
AMD a10 6800K
8gb HyperX 1600
Seagate 1 tb sshdEgy R9 270X -est szeretnek bele rakni. A tapegyseg el fogja bírni a fejlesztést?
Köszönöm előre is!
Never blame anyone in your life. Good people give you happiness. Bad people give you expirience. Worst people give you a lesson. & Best people give you memories.
-
MMIX
addikt
CHIEFTEC GDP-650C van az itt, mint újdonság.
Ár/érték még komolytalan. 25 650 Ft.Na tessék, mégiscsak negatívkodtam egyet én is.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● A minél pontosabb válasz érdekében olvasd el a Téma összefoglalót!
● Hirdetni csak a Hardveraprón szabad!
● Garanciális kérdések: Tápegység garancia GYIK!
- Hír Újabb, 12VHPWR csatolóval szerelt ASUS tápegységek kopogtatnak az ajtón
- Hír Megvan az első leégett NVIDIA tápadapter
- Hír ATX 3.0 szabványú az ASUS Loki tápegysége
- Hír Eléggé kompakt lett az MSI ATX 3.0-s tápbestiája
- Hír Megújultak a Corsair HXi szériás tápegységei
- Hír Hivatalosan is bemutatta az ATX 3.0-t és az ATX12VO 2.0-t az Intel
- Hír Szinte minden kiderült a VGA-k új tápkonnektoráról
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- JavaScript topic
- Fujifilm X
- PlayStation 5
- Intel Core i3 / i5 / i7 / i9 10xxx "Comet Lake" és i3 / i5 / i7 / i9 11xxx "Rocket Lake" (LGA1200)
- Digitális Állampolgárság Program DÁP
- Asszociációs játék. :)
- Elemlámpa, zseblámpa
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- Szólánc.
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest