- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Atomenergiával dübörögnek tovább az Amazon adatközpontok, SMR-ek is jöhetnek
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- Az NVIDIA ipari AI-felhőt épít a németeknek, együtt az OpenAI és a Google
- Két új Ryzen közül választhatnak a kézikonzolok
-
PROHARDVER!
Kérdezés előtt az alábbi kérdéseket válaszold meg:
1.: Mennyit szánnál rá?
● Pl: "30.000Ft alatt kellene megoldani."
2.: Milyen gépre kötnéd?
● Pl: "Lásd az adatlapomon."
● Pl: "i7 11700, Asus TUF RTX 3070 OC, MSI B560M Mortar, 1db M.2 SSD."
(esetleg a ház típusával kiegészítve, a megfelelő kábelhosszúságok miatt)
+1: Van extra igényed a táppal kapcsolatban?
● Pl: Moduláris csatlakozók, félpasszív működés, halk, stb…
● Pl: "Tuningolni tervezek." (írd le mit és mennyire tuningolnál)
Ajánlott Tápegységek 2023: [link] (a teljesség igénye nélkül)
Új hozzászólás Aktív témák
-
mcs
veterán
Sziasztok!
Vettem egy FSP Hexa+ 400 tápot, mert a közeljövőben tervezek venni egy alsótápos házat is, és oda az eddigi Hexa 400 kábelei nagyon rövidek. Az új jövevényt alaposan ellátták minden széppel és jóval, kábelekben nincs hiány (még túl sok is
), de az 5 voltos ágon kicsit sokallom az 5,184-5,208 produkciót. Tudom, hogy 5,25 a max megengedett érték, de ha nálam ennyire magas, az okozhat valamiféle kárt?
-
sss
őstag
Hali,
Egy újabb 350W-os fsp táp elég lenne ehhez a konfighoz: g3220, hd7770, hdd+ssd, 1-2 venit.
Ahogy nézem a cpu meg a vga összesen fogyaszt 135W körül, szóval gondolom igen, de azért inkább kérdezek. -
-
NoOne1976
őstag
Ha az alábbi kettő közül kellene választani, melyiket vennétek?
BE QUIET! System Power 7 400W
FSP HEXA+ 400W -
-
aram01
nagyúr
uraim egy gyors kérdés
az adatlapomon lévő konfigomhoz, annyi változtatással hogy r9 270 helyet 280 lenne benn, megfelelő lenne ez a táp? [link] ha igen miért? ha nem miért nem? köszi szépen előre is -
Sebaj Fóbiás
aktív tag
Sziasztok!
Van egy régi, anno póker gépben szolgálatot teljesítő kompakt kis gépem asszem 386-os vagy max 486-os procival, nem emlékszem pontosan, rég foglalkoztam vele. Egy darab molex-en táplálkozik, ehhez kellene nekem valami méretben minimális táp, amit hozzárakva nem kellene mindig egy pc-ből kihúzni egy kábelt, hogy kapjon áramot. Ahogy elnéztem a pico psu cuccokat gyanítom valami hasonló megoldás jó lehetne, egy fölös laptop tápom pont lenne is, csak 10e forintot nem nagyon érne meg, akkor már inkább vennék egy minimál fsp-t. De persze megfúrni a fém házat és egy kicsi kerek tápcsatit belerakni százszor csinosabb és praktikusabb lenne. Lehet olcsóbban is találni ilyen pico cuccokat, vagy ne nagyon reménykedjek? Vagy csak a képen amit láttam csak a belső elektronika volt rajta de ezek mindig külső táppal együtt járnak, és esetleg lehetne csak a belső 12V->12V&5V részt is beszerezni egy meglévő laptop táphoz?
Üdv,
Fób -
leonel
aktív tag
válasz
Lacielvtárs #73183 üzenetére
Gondolkodom az Rm tápon is -bár annyira nem meggyőző a belseje...
BeQuiet tápot sajnos nem tudok jó áron szerezni - így az kilőve.
Mennyire sípolnak mostanság az AX760-ak?
Esetleg érdemes 760i-ben gondolkodni, hogy kizárható legyen? Sokat zenélek filmezek - nem szeretném ha a néma vízhűtéses gépben pont a passzív táp ciceregne.
(opcionálisan:A CM V700 mennyire csendes?)Köszi.
-
asvald
senior tag
válasz
Potzee #73185 üzenetére
esetleg xbox classic tápegység? Valahol mintha láttam ilyen fajta megoldást
na ez már elég és minőség
-
mima1017
tag
-
leonel
aktív tag
Sziasztok
Ha a kettő közül kellene választani melyik az ajánlottabb?
Fontos a csend: legyen szó akár ventiről akár tápáramköri cicergésről.Corsair AX760
Evga Supernova G2 750 Gold
?Köszönöm!
-
xLt`
tag
Sziasztok!
Az lenne a kérdésem, hogy ezt a konfigot elbírná-e ehhez tartozó táp?
Konfig: g3220+GIGABYTE GA-H81N-D2H3+Kingston HyperX (2x2GB) DDR3 1600MHz+1hdd. -
válasz
PainKiller13 #73176 üzenetére
Legszallitas, motorero, inditoaram.
Kellenek a ventiadatok is. De ehhez van egy masik topic is, Tapventi azt hiszem
-
PainKiller13
őstag
Sziasztok.
Apám gépében egy BQT P4 400w S1.3 táp üzemel hibátlanul, amiben 2 db 8 cm-es venti van, amik már eléggé ciceregnek, mikor szétszedtem kiporoltam, viszont a venti nemakart szétjönni, tehát azt nem tudtam bezsírozni, így annak megmaradt a hangja.
Az érdekelne hogy érdemes e feszegetni, esetleg kicserélni, vagy inkább nézzek használtan egy másik tápot? (nem nagy akarnék most vagyonokat rááldozni)
-
asvald
senior tag
válasz
Graphics #73173 üzenetére
akkor olyan rossz nem lehet ..Viszont nem vagyok nagy tuningolós max procit teszem 4,4ghz-re amit röhögve bírna , vga-t meg fölösleges tuningolnom (mondjuk procit is szerintem) szóval ha azon múlik nem lenne nekem a 4 osztott ág olyan nagy hátrány ,csak legyen megbízható és ne füstölje el az alkatrészeim
-
-
topaz45
tag
Sziasztok!
A segítségeteket kérném.
Van egy ilyen tápom ENERMAX FNA II 535 Watt.
Ami nem indul el normál alaplapban.
De ha rövidre zárom(zöld-fekete) akkor megy.
Ha rárakom szerver alaplapra akkor is megy.
Mi lehet ennek az oka?
Mert hagyományos normál atx alaplapban szeretném használni.
Köszi -
-
asvald
senior tag
válasz
Graphics #73162 üzenetére
Értem ,de mindennel nem mehetek el a csillagok közé , nyilván jobban tetszene nekem is egy 750-es fsp raider vagy "HONDA CRM" szériás táp ,de erre van keret jelenleg .
még van 2 lehetőségem : Cooler Master Silent Pro M600 vagy a Corsair VS650
Egyszerűen túlárazottak a tápok PH -n Én a CM SP 800 gold, modut 2,7hó garral 18k ért adtam el (bolt 48k volt)
-
válasz
asvald #73159 üzenetére
Ha ilyen motyó van, akkor tápra is szánj kicsit többet.
CWT belső, alsókategória.
Én egy Seasonic SS400-ET-vel indítok, vagy inkább XFX Pro 450, minőség, nem a mennyiség a lényeg.Áthúzva, ahhoz a konfighoz erősebb táp kell, a Raider 550, amit ajánlottak. hokit ne tegyél bele.
Fentebb a kollega 25 ezres tápot néz, gyengébb konfigjához, azéé' érzed a nyomást@HREH: Elég jó választás
@NoOne1976: Halknak halk, ha halkabb kell, Seasonic SS400-ET - 5 év gari, annyi idő alatt ki se fog zajosodni.
-
asvald
senior tag
Heló!
Érdeklődnék, hogy esetleg bevállalható a Zalman ZM600-LX táp,van róla valami infó ?Mert nagyon tetszetős az ára + single 12 voltos ág ...
-
NoOne1976
őstag
Azt látom, hogy egyértelműen az FSP Hexa+ 400W-os tápot ajánljátok a 10-12ezres kategóriában. Annyiban még nyugtassatok meg, hogy a táp halk, a ventije csendes. Akinek van, mi a tapasztalata?
-
HREH
senior tag
25k-ból ugye jó választás egy Seasonic S12G 550W táp?
i5-4460, 280X, és 3 HDD mellé kéne, van jobb táp 25k magasságában? -
-
Carlos26
csendes tag
Egy 7990 3GB, Intel i5 4400,8gb ram, 1tb winyó, Samsung dvd író! Milyen tápot vegyek hozzá?
-
Sokimm
senior tag
válasz
jim bcs #73126 üzenetére
Köszönöm a tippeket, de csak az fsp-ről találtam infót, hogy 25dba alatt teljesít. Milyen hangosak ezek a tápok? Oké, okos fordulatszám kezelés az van, de minimum-maximum hangerő adatot nem találtam...
Mert a mostani tápomba a venti gyári adat szerint ~40dba, amihez tudok viszonyítani. A mostanim nem fordulatszám szabályzós, hanem pörög folyton, de vajon melyik a leghalkabb "aktív" táp? Tudom-tudom, a terheléstől függ... Mondjuk azt, hogy maximum hangkibocsátást vizsgálunk, és állandóan "maxon hajtom".Bocsánat az értetlenkedésem miatt.
-
nrbx
tag
-
hun-man
tag
Sziasztok!
Most szeretném az új tápomat beépíteni és az a kérdésem, hogy a tápszálak végén több azonos csatlakozó van, na ezekből teljesen mindegy megyik csatlakozom a megfelelő lyukba? -
PainKiller13
őstag
Most nagyon fent vannak a Tápegység árak, akárcsak a RAM, bármelyikkel jól jársz, akármelyiket veszed, elég a konfighoz a 350es is, nem tudom honnan veszed, de ha árban nemsok különbség van akkor az SS400 inkább.
GTX 750 helyett esetleg egy használt 660, persze olyan ami legalább 2 év garis, 35 körül már lehet kapni.
-
DR|FTK|NG
veterán
-
nrbx
tag
hello, erre esetleg? koszonom.
-
sys25
aktív tag
Sziasztok!
A véleményeteket szeretném kérni erről a moduláris tápról: Cooler Master Real Power RS-520-ASAA-A1
Lehetőleg kicsit bővebben kifejtett véleményeket kérnék!
Előre is köszi! -
mima1017
tag
Sziasztok,
Van egy lehetőségem elég jó áron venni Cooler Master B600W típusú tápegységet, mi a véleményetek erről?
A konfigom:
AsRock M3N78D-FX alaplap
Phenom II X4 965 BE
Gigabyte HD7850 2GB OC
4x1 GB Kingstone DDR3 1333MhzKöszi előre is.
-
aviator
tag
válasz
Lacielvtárs #73130 üzenetére
Szuper, köszönöm szépen a segítséget.
-
Lacielvtárs
nagyúr
válasz
Potzee #73129 üzenetére
+1
az edigitalban most ingyenes házhoz szállítás van ha jól tudom...
itt beazonosítunk neked egy jó tápot és megrendeled
majd megjön és beüzemelned
amúgy az edigitálnak elég szegényes a táp felhozatala...
inkább javaslom az ipon.hu-.t és ha pick pack pontra kéred akkor igaz két nap alatt jön meg, de fele annyi a posta költség... -
Potzee
addikt
válasz
aviator #73125 üzenetére
Nem tudok spec. táp üzletről...a komolyabb PC üzletek, számtech.boltok tartanak vagy rendelésre beszereznek minőségi tápokat is, de neten is megrendelheted.
(a teljesség igénye és az üzletek értékelése nélkül...ipon, pcx, pcland, 220volt, merlinhardver, edigital, a4team, ebolt, bluechip, stb...néhol még ingyenes szállítást is kifoghatsz...) -
jim bcs
nagyúr
válasz
NoOne1976 #73123 üzenetére
(#73123) NoOne1976
ebben az árásvban ne a modularitás legyen az első számú tényező, a felsoroltakból bármelyik jobb lesz(#73124) Sokimm
a használt tápokat én kerülném kivéve ha nem valamilyen jobb ajánlott darab, de nyílván egy új táp lenne az igazi ezzel pont ne spórolj, erősen keretfüggő minden, olcsón a fentebb soroltakból bármelyik megteszi
SEASONIC SS-400ET 400W
SEASONIC S12 II 430W
FSP Hexa+ 400W -
Sokimm
senior tag
-
NoOne1976
őstag
válasz
jim bcs #73122 üzenetére
Az FSP Hexa+ 400W-ot látom, hogy ketten is ajánlottátok, és az ára is barátságos.
EZt a tápot összehasonlítva a Corsair CX-430M-el, melyik a nyerő? Tudom, hogy utóbbi moduláris, de az számomra se rossz, hogy csak annyi kábel lóg ott, ami feltétlenül kell. Viszont ha hangosabb, kevésbé megbízható, akkor nem érdekelnek a kábelek.
-
misja
csendes tag
Sziasztok!
Mi a különbség eközött a két táp között?
FSP Hexa+ 500
FSP Hyper 500
Árban szinte megegyeznek, elvileg a kábelei nem egyformák. Van még vmi számottevő különbség?Ehhez a konfighoz kellene: i5-4690, msi B85M gaming, 2x4 gb 1600 mhz mem., gtx650ti boost 2gb, 1 ssd.
Ha tudtok jobb tápot ezektől, szívesen olvasom!Max 20ezret tudok rászánni.
A válaszokat előre is köszönöm! -
NoOne1976
őstag
Segítsetek nekem, mert régóta nem követem a változásokat.
Jelenleg egy Hypro 430W-os táp van a gépemben. (Jó pár éve megvan, meg nem is túl márkás...) A gép elég hangos, így elgondolkodtam, hogy le kellene cserélni.
Az alaplap AsRock970 Extreme4, a proci AMD FX-4100. A videókártya egy régi passzív hűtéses AsusEAH3650. A gépben van még 3 vinyó, és egy ssd. (Gyakorlatilag csak netezek.)
Mit lenne érdemes vennem, ami olcsó és halk?
-
tornas
őstag
válasz
Potzee #73113 üzenetére
A félév garis tápok náluk viszonylag jó állapotban vannak, némelyik szinte újszerű vagy alig használt. Ezek vélhetően külföldről jönnek be. A 15 napos garis tápokat nagyrészt az "utca emberétől" veszik gombokért. Meg is látszik rajtuk (néha elég jól szaglanak és "ragadnak": füstölő, bagó, áporodott dohszag, stb.-stb.), de kilehet fogni ekkor is egy jófélét.
-
Sokimm
senior tag
Sziasztok!
Most vettem egy Gigabyte 420W GE-C420A-C2-t, de a hanga éjszaka pont zavaró. Mire cserélhetném le, 80+os besorolásos, passzív-ban gondolkodva? Felőlem lehet használt is...
A teljesítménye tökéletesen sok szerintem.
(konfigom: g3440, 2x4gb 1600 ram, 5400 500GB 2.5 laptop hdd, integrált vga) -
llac21
csendes tag
Sziasztok!
Egy Seasonic M12II 520W Evo Bronze elbírna egy GTX 780-at?
Jelenlegi konfigom: i5 4670K,HD6850,8GB RAM,2 HDD,4 házventi a fent említett táppal. -
tálusz
tag
Sziasztok!
Az 5 éves CM Real Power M520-as tápom lassan szeretném nyugdíjba küldeni.
Ezt még 15k környékén vettem, kérdésem annyi ilyen árban kapni már újonnan fél moduláris tápot?Előre is kösz!
-
Bloodaxe
aktív tag
Sziasztok. Érdeklődnék egy táp felől. Ebbe a házba tervezek a10 7700k-t, vga nélkül. A hozzá tartozó táp elbírná a konfigot?http://ipon.hu/webshop/product/inter_tech_sy_m_201_desktop_300w/679261
Előre is köszi. Mobilról írok, sajna csak így tudok linkelni. -
SPeti1984
senior tag
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● A minél pontosabb válasz érdekében olvasd el a Téma összefoglalót!
● Hirdetni csak a Hardveraprón szabad!
● Garanciális kérdések: Tápegység garancia GYIK!
- Hír Újabb, 12VHPWR csatolóval szerelt ASUS tápegységek kopogtatnak az ajtón
- Hír Megvan az első leégett NVIDIA tápadapter
- Hír ATX 3.0 szabványú az ASUS Loki tápegysége
- Hír Eléggé kompakt lett az MSI ATX 3.0-s tápbestiája
- Hír Megújultak a Corsair HXi szériás tápegységei
- Hír Hivatalosan is bemutatta az ATX 3.0-t és az ATX12VO 2.0-t az Intel
- Hír Szinte minden kiderült a VGA-k új tápkonnektoráról
- Le Mans Ultimate
- CURVE - "All your cards in one." Minden bankkártyád egyben.
- Allegro vélemények - tapasztalatok
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- DOOM - The Dark Ages
- Milyen autót vegyek?
- Megérkezett Európába a Moto G55 5G és Moto G35 5G
- Proxmox VE
- Milyen videókártyát?
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- További aktív témák...
- AKCIÓ! GIGABYTE B360 i5 9600K 16GB DDR4 512GB SSD RX 7600 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- Apple iPhone 12 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Napi 700 ft tól elvihető RÉSZLETRE BANKMENTES HP 840 G11 Ultra 5
- Bomba ár! Dell Latitude E7270 - i7-6GEN I 8GB I 256GB SSD I 12,5" FHD I HDMI I CAM I W10 I Gari!
- BESZÁMÍTÁS! Microsoft XBOX Series S 512GB játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged