- Fujifilm X
- Intel Core i3 / i5 / i7 / i9 10xxx "Comet Lake" és i3 / i5 / i7 / i9 11xxx "Rocket Lake" (LGA1200)
- AMD Ryzen 7 / 5 / 3 1***(X) "Summit Ridge" (AM4)
- Steam Deck
- Milyen TV-t vegyek?
- Projektor topic
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- Házimozi projektorok, kiegészítőik és kialakítások haladóknak
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
-
PROHARDVER!
Kérdezés előtt az alábbi kérdéseket válaszold meg:
1.: Mennyit szánnál rá?
● Pl: "30.000Ft alatt kellene megoldani."
2.: Milyen gépre kötnéd?
● Pl: "Lásd az adatlapomon."
● Pl: "i7 11700, Asus TUF RTX 3070 OC, MSI B560M Mortar, 1db M.2 SSD."
(esetleg a ház típusával kiegészítve, a megfelelő kábelhosszúságok miatt)
+1: Van extra igényed a táppal kapcsolatban?
● Pl: Moduláris csatlakozók, félpasszív működés, halk, stb…
● Pl: "Tuningolni tervezek." (írd le mit és mennyire tuningolnál)
Ajánlott Tápegységek 2023: [link] (a teljesség igénye nélkül)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Balathruin
veterán
válasz pappkarcsi #73399 üzenetére
csak tfx
Az mitől gond? Attól még megoldható a beszerelése. -
pappkarcsi
senior tag
válasz Silentfrog #73393 üzenetére
Nekem is hasonló lenne a problémám.
7 év után egy rövid zárlat miatt a 400PNR-es FSP megadta magát. E helyére kellene egy táp a G530+1 HDD-s netezős gépbe. Bekapcsolva, monitorral és hifivel 100 W-ot vesz fel a falból, így tényleg nincs nagyra szükségem. Nem akarnék nagyon sokat költeni, de a 4090Ft-os M-Techet az Edigitálból nem akarom megvenni.. A linkelt használt 300ais seasonic szuper lenne, csak tfxEzekből mond valakinek valamelyik valamit? Az első nekem jo is lenne, sata-t megoldom.
Regisztrált: 2007 - 104 pozitív értékelése van és nincs negatív értékelése
-
Grózi
veterán
A hozzáértők véleményére lennék kíváncsi,hogy az EVGA SuperNOVA G1 650W-t érdemes megvenni?
4790K+R9 290 kombóhoz kéne.Ha valaki birtokol ilyet megoszthatná a tapasztalatait(főleg hang ügyben)Szakmai kérdéseket fórumon tedd fel légyszíves,ne privátban!!!!Így másnak is hasznos lehet. 475+3 pozitív 0 negatív
-
DR|FTK|NG
veterán
válasz Silentfrog #73395 üzenetére
Ha elég a 280w is: FSP280-50EPA - 4 900Ft
-
Balathruin
veterán
válasz Silentfrog #73395 üzenetére
Ha elég a gépbe és nem gond a más méret: [link]
-
DR|FTK|NG
veterán
válasz Silentfrog #73393 üzenetére
Kifejezetten rossz választás. Min FSP 350-60APN/Hexa+ 400(~8-10k) kell bele.
-
Silentfrog
veterán
Végig néztem az ajánlott,nem ajánlott tápok listáját de nem találtam benne a COOLER MASTER Thermal Master 500W-os tápot.
Egy netezős "nagymama" gépébe lenne,mert a mostani vacak megadta magát.
A keret minimális,és ezen a 7000 forint környékén csak vackokat adnak.
Szerintetek jó választás lehet 2év garival? -
-
Derek V.
tag
válasz BomiBoogie #73390 üzenetére
Ez esetben regisztrálni kell a gyártó oldalán?Vételárral kapcsolatos észrevétel?
-
Derek V.
tag
Üdvözletem!
Vásárlással kapcsolatos kérdésem lenne a tisztelt fórumozókhoz.
1 hónapos Corsair RM 550 2 év garival megér 23 ezret?
Válaszokat előre is köszönöm! -
Jamboo529
senior tag
válasz BomiBoogie #73385 üzenetére
Köszi mindkettőtöknek!
Keresek akkor más használt tápot. -
Jamboo529
senior tag
válasz BomiBoogie #73382 üzenetére
Gigabyte G41MT alapap + E8400 + 4gb ram
2 ide winyó
ház + prociventik
1 optikai meghajtó
+1 vid kari valami közepes.[ Szerkesztve ]
-
Jamboo529
senior tag
Üdv!
Mit tudtok az N power 500 tápegységről? Ajánlott, tiltott, vagy egyéb kategória? Használtan megéri adni érte egy 1000-est?
-
intuicio
aktív tag
válasz BomiBoogie #73377 üzenetére
Ezzel nem lesz instabill a gép? Teszem azt a házba még tennék be 3db ventit
-
intuicio
aktív tag
válasz PainKiller13 #73373 üzenetére
Táp volt a kérdés, de köszi az észrevételt.
A rendszer egy OCZ Agility 4 128GB-ra megy rá. Adattárolásra kell.. Az eddigi WD tapasztalataim nagyon pozitívak.5 percen belül tudod szerkeszteni az előző hozzászólásod, kérlek, tedd ezt meg a jövőben!
[ Módosította: BomiBoogie ]
-
intuicio
aktív tag
Sziasztok!
Új gép konfigba vágtam a fejszémet. Rendelés előtt álok. Ezért szeretném kikérni a véleményeteket, hogy milyen tápot vegyek:Alap: GIGABYTE GA-Z97X-Gaming 3
CPU: INTEL Core i5-4690K 3.50GHz 1150 BOX
Mem: CORSAIR 16GB Vengeance Pro DDR3 1866MHz CL9 KIT
VGA: ASUS STRIX-GTX970-DC2OC-4GD5 GTX970 4GB GDDR5 OC
HDD: WD AV 2TB 7200rpm 64MB SATA3 WD20EURX
DVD: SAMSUNG SH-224DB/BEBE fekete OEM
Ház: CORSAIR Carbide Series SPEC-01
Táp: CORSAIR ??????
CPU: COOLERMASTER Hyper 212 EVOAlsó tápos legyen!
[ Szerkesztve ]
-
MMIX
addikt
válasz Potzee #73366 üzenetére
Tudok még ilyet. (a mókusos is régi már)
A jegesmedve nem más, mint egy krokodil, cuki fehér szőrmekabátban. (talán valamelyik filmben volt)
-------------------------------------Egy kis on is legyen, EVGA Seasonic belsős táp tényleg lesz.
Van egy egyszerűbb 400W-os EVGA táp is.
EVGA 400W (100-N1-0400-L1)
Hatásfok 75% Typical PDF. Valószínűleg HEC gyártmány. Ez még "gonosz, Ödönke" kapcsolós. (Fábry)[ Szerkesztve ]
-
Graphics
Jómunkásember
válasz Devsey #73353 üzenetére
Igazából mindkettő ugyanaz szinte, minősítésben keresendő a különbség, az S-t vedd ha olyan van, de lényegi eltérés nemigen van.
@Szityak: Raider 550 jó választás, esetleg még hasonló árban XFX vagy Seasonic ha akad. Elegendő is.
@tdemeter: írj nekik és cseréltesd, nem azért vna több gari ,mert ez a minőséget kérdőjelezné, így adja a bolt. Több gari sose árt.
Adams15: Seasonic S12II-520, habár ez 3 év garis
-
MMIX
addikt
válasz Graphics #73359 üzenetére
Nem TS450-et kapott? Olvastam azt is, de most nem keresem elő.
HongHua? Ezt meg honnan lehet tudni? Persze lehet. Nem lényeg, a sok kínai névtelenhez képest a Yate Loon és a HongHua is minőség. (szerintem). Az ADDA meg olyan, mint a mókus vs. patkány. ( a mókusnak jóbb a reklámja)Adams15:
Nem válasz. Nem neked írtam.[ Szerkesztve ]
-
Adams15
aktív tag
És az XFX TS 430 tuti, hogy elég ehhez?
-
Graphics
Jómunkásember
Már volt aki TS430-ast kapott a Pro 450 helyett. Ejh, ha 1 nappal hamarabb teszik fel. Pont az ára miatt jobb lett volna. Habár a venti itt már azt hiszem HongHua
szerk.: Fogós, egy időben én írtam vakvilágba TS450-et ajánlásként, akkor meg nem is nagyon volt
[ Szerkesztve ]
-
MMIX
addikt
Félmoduláris ATX PS/3 (PS3) méretű táp.
Xigmatek Maverick S. TechPowerUp.com
--------------------------------------------------Beszerezhető az XFX TS430 [link]
[ Szerkesztve ]
-
Adams15
aktív tag
Sziasztok!
Korábban írtam már, hogy az alábbi konfighoz az XFX TS 550W bronze jó táp-e. Sajnos nem nagyon tudok most rendelni olyan helyről, ahol 5 év gari járna hozzá (elvileg iponban 1-2 hét múlva lesz).
Van olyan táp ami hasonló árban u.ilyen jó/esetleg jobb?A konfig:
SAMSUNG SH-224DB/BEBE fekete OEM
WD Black 1TB 7200rpm 64MB SATA3 WD1003FZEX
INTEL 120GB 520 SATA3 2,5" SSDSC2CW120A310
INTEL Core i7-4790 3.60GHz 1150 BOX
Alpenföhn Brocken Eco
ASUS H97M-PLUS
ZALMAN ZM-Z9 U3 fekete
XFX TS Series 550W Bronze
Valamelyik GTX970 kártya
CORSAIR 8GB Vengeance LP DDR3 1600MHz CL9 KIT CML8GX3M2A1600C9WElőre is köszönöm!
-
-
tamasd8
csendes tag
Sziasztok,
most rendeltem meg az új konfigomat, csak elnéztem a tápot, véletlenül FSP Aurum S500 helyett S600-ra kattintottam... Nem is zavart elsőre, csak az tűnt fel, hogy a 600-asra 36 hó gari van, az 500-asra pedig 60. Van különbség köztük? Persze. +100W, de azon kívül Tehát az 500-as jobb minőségű? Miért van +2 év a kisebbre?
Talán még gyorsan ki tudja cserélni a PCX, ha rájuk írok. Vagy szerintetek hagyjam?Köszi előre is!
[ Szerkesztve ]
If in doubt, flat out. Rejtett számot NEM veszek fel!
-
Szityak
tag
üdv mindenkinek
Most raktam össze egy configot és egy chieftec 750ctg-t néztem bele ami valószinűleg sok hozzá de későbbi bővítés miatt gondoltam erre. Ajánlották páran a Fsp raider 550-t. Nektek mi a véleményetek? Mit raknátok ebbe a pcbe?
Zalman z11
Fx 8350
8 gb crosair 1866mhz cl9
r9 280
+ssd meg hddjöhet bármilyen más ötlet is, köszönöm
Ryzen 7 5800x, ASUS ROG STRIX b550F Gaming, 2x16 gb G.SKILL, Sapphire 5700xt
-
Devsey
tag
Sziasztok!
melyik a jobb?
FSP Raider 550
vagy
FSP Raider S 550
több webshopban mind a 2 megtalálható egyszerre -
P.Dude
őstag
válasz Balathruin #73346 üzenetére
A ventilátor működik, de újrapasztázás után sincs semmi változás. Ugyanúgy d1601-es hiba
Zoll
-
P.Dude
őstag
-
P.Dude
őstag
-
Süvi
őstag
Sziasztok!
A következő összeállításhoz szeretnék kérni segítséged táp választásban:
i5-4440
Geforce 750 TI OC
1 db hdd
1db ssdfsp hexa+ 400W tápot néztem, de valahol azt olvastam, hogy rövidek egy kábelek egy alsótápos házba.
(CM Silencio 550)Tudnátok ajánlani hasonló minőségűt, aminél nincs kábelhossz probléma?
Köszönöm
-
P.Dude
őstag
-
P.Dude
őstag
válasz Balathruin #73340 üzenetére
mobo: Pegatron Iapel GS
cpu: Core 2 Quad q9550s 2.83 ghz
memory: 2GB DDR2 667 Mhz
gpu: Asus HD 4890 1gb GDDR5
Jelenleg egy seasonic ss 650 ht tápom van, de a kártya hátoldalán egy vörös fény világít, ami nem tudom, hogy mire vonatkozik
Zoll
-
P.Dude
őstag
Amd Asus hd 4890-hez milyen tápot tudtok ajánlani?
Zoll
-
-
aram01
nagyúr
-
Graphics
Jómunkásember
válasz LLKobe #73334 üzenetére
Teljesen felesleges az 500-as
Seasonic SS350-ET
Be Quiet! L8-350 -
LLKobe
veterán
válasz Lacielvtárs #73331 üzenetére
Tudom, nekem az van. De apróba most nincs olyan mint kéne, boltba meg 20+K, az most a haveromnak nem fér bele.
Through the darkness of future past, the magician longs to see one chance out between two worlds... Fire walk with me!
-
-
LLKobe
veterán
Üdv Uraim!
Kérlek segítsetek: ajánljatok nekem egy 500W-os, jó minőségű, HALK tápot, amely viszonylag könnyen beszerezhető, max 15k-s keretig.
A hangsúly a halk címszón van, kisgyerek miatt fontos lenne. Be quiet tápok tudom hogy frankók ebből a szempontból, de az most nem fér bele a keretbe.
Előre is köszönöm mindenkinek a segítséget!
Through the darkness of future past, the magician longs to see one chance out between two worlds... Fire walk with me!
-
őstag
Üdv!
Egy leendő i5 - HD7970 konfigba egy 550w-os seasonic táp jó választás lenne?
-
olivera88
veterán
A Chieftec CTG 500 elbírna egy GT 730 as videokártyát Intel E 3400 és két HDD meg három ház cooler mellett?
LG Velvet 5G Android 11 - Windows 10 Pro x64 & Debian 11 Bullseye - WoWS unsinkable_sam_
-
törölt tag
válasz Graphics #73314 üzenetére
tx3 szerű cm hűtés van a procin, egyáltalán nem melegszik játék alatt (prime alatt érte el a 60-65 fokot), a vga-n dual-x hűtés, ami szintén elég jó egy ilyen alacsony fogyasztású kártyán, és a vga bios 60 fok körül próbálja tartani. mivel garanciális még a kártya és a hőfok sem indokolta, ezért még nem pasztáztam újra. de a lényeg, hogy az előző vga-val nem volt ilyen probléma, és a szoba hőfoka is csökkent az új kártya óta.
jól kiszúrtál magaddal, mert tőled akartam tápot venni -
xAcidx
tag
válasz BomiBoogie #73319 üzenetére
Ilyen árban (18k) esetleg van jobb alternatíva?
-
xAcidx
tag
válasz BomiBoogie #73317 üzenetére
SLI nélkül elég lesz a táp? Illetve a 750D egy szép nagy ház. A táp kábelei elég hosszúak?
-
xAcidx
tag
Sziasztok!
Most építenék egy gépet. A konfig:
Lap: MSI Z97 Gaming 7
CPU: I7 4790k
Ház: Corsair Obsidian 750D
Hűtő: Corsair Hydro H110
Táp: FSP Raider 550
RAM: Corsair Vengeance 8GB DDR3 1600 CL9
VGA: MSI Gaming GTX 970
HDD: Toshiba 1TB
SSD: ?Az 550-es FSP jó választás lenne? Illetve, ha a kártyából SLI lesz, akkor a tápot cserélni kellene?
-
P.Dude
őstag
Sziasztok!
Egy Pegatron Ipael GS-el kompatibilis egy corsair tx 650-es tápegység?
Csk azért kérdem, mert az alaplapon találtam egy pci-e power connectort és a tápegységen nem találom
Zoll
-
Khaosz55
addikt
Beépítettem az 520-as seasonic platinum fanless. Körítés-csomagolás pazar, viszont a Fractal design R4-es házban a kábelek éppen hogy elég hosszúak voltak. MB kábel pont hogy elért hátulról bújtatva. A DVD-hez a csatlakozó felülre épphogy elégséges. Szóval lehetett volna még pár centit rakni a kábelokra.
-
Cthulhu Dawn
őstag
Na, ezúttal a gépházba (Silverstone rv05) is beszerelve tudok nyilatkozni az EVGA G1 650W-ról:
Hangos, még mindig. Igen, minden kétséget kizáróan a tápnak van hangja tekintve, hogy minden ventilátort lehúztam, a vga-n se pörögnek (Asus 0 db teknolodzsi ftw), de direkt ezért a hdd-t is lehúztam, szóval csak az ssd megy. Én nem vagyok érzékeny a gép hangjára, de ez most kiverte a biztosítékot, főleg, hogy egy 14 cm-es ventilátoról van szó. Nem motorhang, de olyan, mintha állandóan maxon pörögne benne a ventilátor. Én mindenesetre megbántam, hogy ezt választottam, most gondolkodom az eladásán ."There are no bad ideas, only great ideas that go horribly wrong" - Jack Donaghy
-
Balathruin
veterán
válasz Graphics #73279 üzenetére
4870-hez még a 300-as TFX Seasonic is elég. Furmark is megy simán, csak felpörög a venti, hogy ne melegedjen túl. Mellé Prime 95 is mehet, hogy a másik ágra is legyen terhelés.
-
Graphics
Jómunkásember
válasz PainKiller13 #73308 üzenetére
Ha meg végképp ámen rá, akkor veszel egy olyan TFX Seasonic-ot, és kész
-
Graphics
Jómunkásember
válasz PainKiller13 #73306 üzenetére
Elképzelhető.
Egy misét megér, mielőtt feláldozod
-
Graphics
Jómunkásember
válasz PainKiller13 #73304 üzenetére
Tudod mi ciripel benne?
Ha FSP belsős, márpedig az, akkor pl az FSP HHN szériákba tettek oldalra egy műanyag-lapocskát, ami kib.szott mód tudott rezonálni.
Ha meg elektronikai cicergés, akkor az egyik tekercs lakkozása pattogott le. EZ már macerásabb
-
törölt tag
válasz Graphics #73302 üzenetére
köszi a választ és a tippet, akkor megpróbálom első körben levett oldallappal, illetve előtúrom a fogyasztásmérőt. 2x18 amperes ágai vannak a tápnak 21 amperes közös korláttal. kb mekkora értéket írhat ki maximum a fogyasztásmérő, aminél még nem kellene a tápra gondolni hibaforrásként?
amúgy a gép fogyasztói:
atx z68 lap
i5-2400 @3600mhz, -0,15V alulfesz
2x4 giga ram 1333
hd 7850 alap
128gb ssd
200gb notivinyómivel viszonylag keveset fogyasztó alkatrészek vannak a gépben, így nem gondoltam melegedésre. a táp egy csavarral van rögzítve, "L" alakban tud mozogni a levegő alatt/mellette. felsőtápos házban a táp ventije lefelé néz.
idáig a vga megnövekedett fogyasztására gondoltam (gtx650ti->hd7850), bár mindegyik egy tápcsatlakozós.
köszi a tippet még egyszer, akkor megyek tesztelgetni. -
törölt tag
válasz PainKiller13 #73296 üzenetére
ilyen tápot használok egy alulfeszelve húzott i5-2400 + hd7850-nel, de ide már sajnos kevés. előtte a gtx650ti-t vitte gond nélkül, de a hd7850-el már csak levett órajellel megy rendesen. remélem nem vga para, de másik táp híján nem tudtam tesztelni.
Duliee:
350-es seasonic gond nélkül vinné a gépem?
nem véletlenül szegeztem feléd a kérdést[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● A minél pontosabb válasz érdekében olvasd el a Téma összefoglalót!
● Hirdetni csak a Hardveraprón szabad!
● Garanciális kérdések: Tápegység garancia GYIK!
- Hír Újabb, 12VHPWR csatolóval szerelt ASUS tápegységek kopogtatnak az ajtón
- Hír Megvan az első leégett NVIDIA tápadapter
- Hír ATX 3.0 szabványú az ASUS Loki tápegysége
- Hír Eléggé kompakt lett az MSI ATX 3.0-s tápbestiája
- Hír Megújultak a Corsair HXi szériás tápegységei
- Hír Hivatalosan is bemutatta az ATX 3.0-t és az ATX12VO 2.0-t az Intel
- Hír Szinte minden kiderült a VGA-k új tápkonnektoráról
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- iPhone topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- JavaScript topic
- Fujifilm X
- PlayStation 5
- Intel Core i3 / i5 / i7 / i9 10xxx "Comet Lake" és i3 / i5 / i7 / i9 11xxx "Rocket Lake" (LGA1200)
- Digitális Állampolgárság Program DÁP
- Asszociációs játék. :)
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest