- Ma fejezi be karrierjét a Windows 7
- Apple asztali gépek
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Fujifilm X
- Intel Core i3 / i5 / i7 / i9 10xxx "Comet Lake" és i3 / i5 / i7 / i9 11xxx "Rocket Lake" (LGA1200)
- AMD Ryzen 7 / 5 / 3 1***(X) "Summit Ridge" (AM4)
- Steam Deck
- Milyen TV-t vegyek?
- Projektor topic
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
-
PROHARDVER!
Kérdezés előtt az alábbi kérdéseket válaszold meg:
1.: Mennyit szánnál rá?
● Pl: "30.000Ft alatt kellene megoldani."
2.: Milyen gépre kötnéd?
● Pl: "Lásd az adatlapomon."
● Pl: "i7 11700, Asus TUF RTX 3070 OC, MSI B560M Mortar, 1db M.2 SSD."
(esetleg a ház típusával kiegészítve, a megfelelő kábelhosszúságok miatt)
+1: Van extra igényed a táppal kapcsolatban?
● Pl: Moduláris csatlakozók, félpasszív működés, halk, stb…
● Pl: "Tuningolni tervezek." (írd le mit és mennyire tuningolnál)
Ajánlott Tápegységek 2023: [link] (a teljesség igénye nélkül)
Új hozzászólás Aktív témák
-
halhatatlan
aktív tag
üdv mindenkinek!
lenne egy S.O.S kérdésem!
Létezik hogy táp miatt nem kapcsol be a lap+proci+ram?
asus p7h55 -m pro+i5 750+2x2gb ddr3egyszerűen nem indul el a sharkoon 480w tápommal, 12 volton leadja a 18A,mindkét ágon! azért nem értem mert , a másik kunfiggal meg megy, abban viszont van még plusszban egy 150wattos vga is és indul vele.
a másik cucc: asus m2n68-am se2+3gb ram+hd 6870+amd athlon64 x2 95watt+2db vinyó stb..
arra gondoltam,hogy nem támogatja a lapot, mivel az inteles lapon nem 4pines a kis 12volt hanem 8pin van.
sőt találtam egy olyan érintkezőt ami üres a táp szélesebbik csatiján a lapon viszont megvan!
köszi a segitséget előre is! -
Televan74
nagyúr
Egy FSP Aurum S Gold 600W alkalmas a Seasonic G650 tápom leváltására?
Mindenbe beleugatok!!!
-
törölt tag
Sziasztok!
Ismerősöm most akar összerakni egy gépet amihez már van pár alkatrésze. A konfighoz milyen tápot/tápokat tudnátok ajánlani maximum 13-14 ezer forintig?
Ami van:
MSI H81M-E33
GTX460 768MB GDDR5Ami lesz:
Valamilyen Core i3
8GB RAM
2x750GB HDD
1 optikai meghajtóVálaszotokat előre is köszönöm!
[ Szerkesztve ]
-
sunesz94
csendes tag
Sziasztok!
Nektek mi a véleményetek erről a tápról? LC Power LC600H-12 600W tápegység
Megvettem de nem bírja el szerintem a konfigomat ( Athlon x4 750k, Asus R9 270x) de a kis 400-as fsp eddig elbírta.Tisztelettel, Best Regards.: Dávid Ádám
-
jumbo71
tag
Szasztok.
Nekem tudna valaki... erre
-
MMIX
addikt
Chieftec SFX-350BS
Silverstone ST30SF
be quiet! SFX Power 2 -
Balathruin
veterán
válasz Glaz-dozfhut #75288 üzenetére
-
gaben88
őstag
i7 4790, GTX 970, 1db M.2-es SSD és egy 1TB-s HDD mellé jó választás egy ilyen táp 3 ventis házba?
SEASONIC M12II Evo 520W (fél moduláris verzió)Vagy tudtok jobban ebben az árban?
iPhone 13 Mini, PS5, PC, iPad (10th gen.), Switch OLED, Steam Deck, Quest 2
-
DoRe
újonc
Sziasztok!
SFX tápegységben melyek az ajánlottak?
-
Sky D.
tag
NA megjött a tápaegység , és egy csep hanja sincs böngészés és ntezés köæben ...
LEtesztelelt mkésöbb jaték köben ..Szintre csak a vincseszterek kattogását és radiátor 680/fs os 20cm as venti hanját lehet hallani ....
[ Szerkesztve ]
Írj Privát üzenetet ha megkérhetlek!!! All I have in this world is my balls and my word and I don't break them for no one. Do you understand?
-
eldarin
tag
válasz torma1981 #75275 üzenetére
Aham a 970 mellé, mert most ahogy beraktam a gépbe olyan szinten elkezdett coil whineolni a chieftec tápom (tudom hogy amúgy is gagyi táp, akkor erre volt keret), hogy brutál és kéne vennem valami mást amivel jó lenne. Csak nem tudom, hogy ez az RM széria jó-e vagy esetleg FSP Aurum vagy vmi Seasonic lenne-e jobb.
-
eldarin
tag
Sziasztok!
Új tápot tervezek vásárolni 30-35 ezer között. Elsőre egy Corsair RM 550 tápra esett a választásom, esetleg aki ért a tápokhoz tud ajánlani ebben a kategóriában más alternatívákat, ami jobb lehetne? Nem kell nagyobb mint 550W csak hátha van, ami jobb minőségű nem értek a tápokhoz sajna :S
-
Potzee
addikt
Néhány alternatíva az apróról:
Antec HCG 520
Enermax Pro82+ 525Újonnan:
LEC-től
THERMALTAKE HAMBURG 530W (W0392RE) (TR2-530AH2NSW) (Sirtec belsős) - 12.5k
XFX 450W TS Series Full Wired 80+ BRONZE (P1-450S-X2B9) - 14.5k
vagy
XFX 550W TS Series Full Wired 80+ BRONZE (P1-550S-XXB9) - 16.9kPICO PSU - passzív hűtés - 0dB
-
Emu
őstag
FSP Hexa+ 500 vagy Hyper 500 vagy drágábban FSP Raider 550?
Árban így emelkednek, ha délelőtt megrendelem ezek ideérnek jövőhét hétfőn még.[ Szerkesztve ]
-
petyus_
senior tag
Sziasztok!
Tesóm gépében elszállt a táp, úgyhogy kéne vennem egy újat. Én CTG-400-ra gondoltam, egy i5-2320+gtx560 van a gépben, jó lesz hozzá? Esetleg kisebb/nagyobb/másik típus? -
Potzee
addikt
Felejtős...HEC belsővel van.
Hardverapróról: OCZ Silencer MKIII
Moduláris, egy ágas Seasonic belsőPICO PSU - passzív hűtés - 0dB
-
Emu
őstag
Karácsonyra kellene tápot vennem, de valahogy nem akar összejönni itt hardveraprón...egy működésképtelen gép viszont nem jó karácsonyi ajándék, ezért kérem segítsetek. Max. keret 20e Ft.
Konfig:
i5-2400
HD7950
CM N200 házLegkésőbb keddig futárral ide kellene érnie, mini torony miatt elsősorban moduláris kellene, vagy ha tudtok olyan normál tápot aminek kezelhető a kábelmennyisége az is érdekes lehet. Most hirtelen ezt néztem ki BE QUIET! Pure Power L8
-
dre75
tag
FSP Aurum S GOLD 700w megéri 17ért?
2 év garival? -
csiben1
tag
Sziasztok!
Tudnátok ajánlani egy 300-350W-os tápot, ami minőségi és leginkább nagyon nagyon halk?
Előre is köszi!You can walk straight through hell with a smile
-
Dtomka
veterán
válasz Dtomka #75258 üzenetére
a megoldás:
Lehet, hogy rendszerhiba történik, ezért újraindul. Ez kikapcsolható, hátha keletkezik valamilyen információ.
Számítógép->tulajdonság->speciális rendszerbeállítások->indítás és helyreeállítás->rendszerhiba->automatikus újraindulás (pipa kiszed), valamint esemény bejegyzése log-ba (pipa be) -
Dtomka
veterán
Sziasztok!
A gép windows leállítás után nem kapcsol ki ! Tápcsere megtörtént FSP HEXA 400+, viszont a probléma még mindig fennáll. Mi lehet a probléma?
AMD athlon 2400+ windows7Köszönöm
[ Szerkesztve ]
-
bodorg
csendes tag
Sziasztok!
Asus M5A99FX, AMD FX 6350, SAPPHIRE R9 270X 4GB GDDR5 Boost OC, 4 GB Kingston HyperX, 2x1 TB winchester mellé milyen tápot ajánlotok?
FSP Hyper 600 vagy FSP Raider 550? Esetleg valami más? 15-18k HUF-ból jó lenne ha kijönne.
Köszönettel:
bodorg -
jumbo71
tag
Szasztok.
Úgy fest hogy behall a jó kis "öreg"[8 éves] Hiper HPU-4M530-PU tápom./Elkezdett felugrálni egy kis ablak,hogy a 12V ág kicsit többet ad le...De még 13V alatt./
Mit ajánlotok helyette 15ezer környékén?
konfigom:
Processzor: i5 3470 3.7GHz +Cooler Master Hyper TX3
Memória: Kingmax 2X4 Gb 1648MHz
Videókártya: Asus 7870 V2 2GB kicsit húzva 1100/5000
Alaplap: Asus P8H77-M PRO
Merevlemez: Samsung 120GB ssd, SataII Samsung 320 GB 7200rpm 16MB +500GB Samsung
Optikai meghajtó: ASUS DRW-24B5ST
Ház: SHARKOON REX3 Value Fekete .A házban 2 gyári ledes venti..Előre is köszike
-
Ribi
nagyúr
válasz Teko001 #75252 üzenetére
Régen volt a jól ismert FSP ZEN 300-as pl aminek egész nagy terhelés kellett (talán 50-100W), hogy bekapcsoljon.
Most is néha vannak értékek ami kell hogy bekapcsoljon, de kb. ha gépre van kötve és nem csak az asztalon próbálod gép nélkül beindítani, akkor indul. Már én sem tudom hol olvastam és milyen tápról, de hogy azért nem indult el az asztalon, mert a -12-es ágára is kellett kb. 0.1A terhelés. -
dre75
tag
Sziasztok!
Tudnátok segíteni hogy milyen tápot vegyek ehhez a géphez?i5 2500T
2x4GB DDR3 1333
2db 3'5HDD
1db 60-as SSD
7870 2GB Black Edition (Tahiti LE)15körül néznék maximum!
Köszi a segítséget
-
Sky D.
tag
válasz pc-csiga1 #75212 üzenetére
Na a tápot a bolt kipróbálták.
A bolt szerint csak a légmozgást lehetett észrevenni, hangja szinte semmi
Azt hiszem meg leszek elégedve a Be Quiet ! E9 CM 680w -os tápegységgel ....
Moduláris és Ultra Halk ...[ Szerkesztve ]
Írj Privát üzenetet ha megkérhetlek!!! All I have in this world is my balls and my word and I don't break them for no one. Do you understand?
-
Teko001
őstag
válasz Lacielvtárs #75251 üzenetére
Én egyszer mintha olvastam volna valami olyasmit, hogy azért van egy minimum érték is a tápoknál, amit mindenképp lead, és az alá nem tud menni. Persze ehhez kellően nagynak kell lennie, és kellően kicsinek a fogyasztás. Aztán lehet hülyeséget írtak a cikkben
-
válasz pappkarcsi #75249 üzenetére
elvileg ilyen nem lehet, szerintem
"Egy perc hosszúságát az határozza meg hogy a budi ajtó melyik oldalán állsz." ¯\_(ツ)_/¯
-
Con Troll
senior tag
Sziasztok!
Haveromnak valami gond van a gépével, nem látja a VGA-t. Több helyről azt mondták neki, hogy valószínűleg táp hiba, nem ad le elég feszültséget, de azért saját tápjával együtt próbálja ki egy másik gépben a VGA-t. A "másik gép" az enyém lesz.
Ha tényleg a táppal van gond, és berakjuk az én gépembe, tehet benne valami kárt?
Az én gépem:
ASROCK B75 Pro3 | CORSAIR 8GB XMS3 DDR3 1333MHz CL9 | SAPPHIRE HD7870 2GB GDDR5 GHZ EDITION | SEAGATE 500GB Barracuda | INTEL Core i7-3770K 3.5GHz | CHIEFTEC CTG-500-80P 500W | SAMSUNG 840 EVO 120GB SSD
Az övé:
Asus P8H61-M LX2//Intel Core i5 2400 @ 3.10 gHz//Kingston 8192MB DDR3 //Sapphire r9 270x 2GB GDDR5 OC dual X with boost // Western Digital 1500GB HDD//CHIEFTEC CTG-500-80P 500WNem teljesen ide illik a kérdésem, de jobb topikot nem találtam. Eléggé tartok ettől a keresztpróbától, úgyhogy muszáj volt hozzáértők véleményét is kikérnem. Köszönöm a segítségeteket!
-
pappkarcsi
senior tag
Sziasztok!
Van olyan, hogy azért nem kapcsol be egy asztali gép mert túl nagy táp van benne? Ugye, hogy nincs?Regisztrált: 2007 - 104 pozitív értékelése van és nincs negatív értékelése
-
Grózi
veterán
válasz brandarchi #75239 üzenetére
Elvinni elvinné,csak az a kérdés hogy amikor ez a noname csoda feladja a harcot,akkor mennyit visz magával a konfigból.
Szakmai kérdéseket fórumon tedd fel légyszíves,ne privátban!!!!Így másnak is hasznos lehet. 475+3 pozitív 0 negatív
-
Syoke
csendes tag
Sziasztok ez jó?
Chiefttec 650 w ctg-650-80p
Köszi előre is ....heal
-
brandarchi
tag
Lehet hülye kérdés de ha a mostani konfigot jól bírja a tápom akkor ha kicserélem a vidi kártyát és netén nem lesz annak már elég a táp akkor érheti károsodás az új vidikarit? mennyi az esélye?
Galaxy Alpha
-
eldarin
tag
Sziasztok!
A mostani tápom, ami egy elég gagyi Chieftec 750W-os nem is tudom már milyen táp, elkezdett elég durván coil whine hangokat kiadni terhelés alatt, úgyhogy ideje lecserélnem valami normálisra.
MSI Z77 Mpower
Intel I5 3570k @4,5 ghz
8GB Kingston HyperX predator ram
Gigabyte GTX G1 970
1 SSD + 1 HDD + Corsair H100iEléggé megvagyok elégedve a Corsair termékeimmel (Air 540 ház+ minden ventilátor+ vízhűtés), szóval egy Corsair RM 550W 80+gold tápra gondoltam, csak nem tudom, hogy elég-e az 550W, szvsz elég lenne, ezért szeretném megkérdezni, hogy jól sejtem-e, vagy szükségem van a 650W-os változatra.
-
DoRe
újonc
Sziasztok!
Thermaltake SL-8220SFX tápegység helyett kellene valamilyen sfx tápegység, ami megbízható, elég a 200W.
FSP200 50GSV-5K 85+ [link] ezt találtam, de fogalmam sincs, hogy ez milyen.
Segítsen aki tud! -
brandarchi
tag
válasz fsb1000 #75238 üzenetére
Sziasztok.
Van egy ózsdigépem és szeretném kicsit frissíteni. Nem akarok sok pénzt bele fektetni csak minimálisat...
Proci: Intel core 2 duo E4400 2.0GHz
Ram: 4gb
Van 2db 180Gbos merevlemez valamint dvd-rw
és van egy vacak vidikártya amit ki szeretnék cserélni erre: Sapphire AMD Radeon R7 240, 1024MB, GDDR5, 128bit, HDMI, DVI, VGA
nos az lenne a kérdésem h ez a táp megbírná-e? : PWPS-450WYS-AU01A
itt nézhetitek meg a tápot: [link]
[ Szerkesztve ]
Galaxy Alpha
-
fsb1000
nagyúr
válasz Potzee #75237 üzenetére
Sajnos csak ennyi infó van a Hamburgról: [link]
Azért (is) jobb mint a 430W-os párja mert 2db VGA tápcsatija van és nem kell molex meg adapter hozzá.
.
Ha nincs ráírva, hogy "TR2-530AH2NSW" akkor át sem vegyem?
Keresőből kiderül, hogy egy fórumtárs már járt ezzel így, és nem írta mi lett a story vége. -
Potzee
addikt
válasz fsb1000 #75235 üzenetére
A Thermaltake Hamburg 530W W0392RE (TR2-530AH2NSW) is okés, de nagyon figyelj a pontos típusra...a korábbi sorozat HEC beles volt.
Tehát Hamburg W0392RE (TR2-530AH2NSW)Előtúrom a CTG-re vonatkozó beszélgetést is...
Igazából a Tt Hamburg és a Chieftec CTG is Sirtec belsőre épül.
PICO PSU - passzív hűtés - 0dB
-
fsb1000
nagyúr
válasz Potzee #75234 üzenetére
Köszönöm! Nagyon hasznos volt és tényleg jó az ára a Thermaltake-nek.
A következő lépcső az XFX pro 450W lenne, de az nem mindenhol kapható, pcx-ben sajna nem,
.
A CTG 450-80P-t nem merem megrendelni... egyetlen googli képen sem látszik monorailnak az adatlapja alapján.
De utána olvasok mit írtatok. Az ára nem rossz.Szerk:
Az 530W-os Thermaltake Hamburg nem ajánlott? 38A-t tud és alig drágább a 430W-osnál.
Köszi![ Szerkesztve ]
-
Potzee
addikt
válasz fsb1000 #75233 üzenetére
Thermaltake München 430W W0391RE (TR2-430AH2NSW) !!!
Sirtec belsős
A hivatalos infókkal ellentétben a Chieftec CTG 450-80P is egyágas. Pár hete taglaltuk a témát itt MMIX kollégával.PICO PSU - passzív hűtés - 0dB
-
fsb1000
nagyúr
Melyik az a legkisebb/legolcsóbb táp amely 1 ágon adja le a 12V-ot? (monorail)
i5-4460 Haswell + GTx660 pároshoz kéne, úgyhogy akár 24-26A is elég lenne.
Alsótápos ház, de elég 35-40cm kábel. -
Sky D.
tag
válasz pc-csiga1 #75212 üzenetére
Szia. Meg nem kaptam meg.. elméletileg penteken adjak fel,nes szombaton vagy hetfon kapom meg a tapot, de mar felvittek az arat 8000 ft vel.... Szerencsere en meg a regi aron kapom meg..... A 32 helyett mar 40e a boltjukban.. De ultra hal tapegysegek, es modularis...... Örülök is meg nem is.... Orulok hogy sikerult.. Nem mert annyi kell ra varni....
-
senior tag
Sziasztok!
A következő rendszerhez szeretnék javaslatot kérni:
CPU: FX-8350 (húzás nélkül)
Alaplap: gigabyte_ga_970a_ud3p
8GB DDR3 1600MHz
2 SATA HDD (500 GB + 1 TB)
VGA: ATI R9 290 => ez fog most beköltözni egy HD7850-es helyére, ezért a kérdés.A jelenlegi tápom egy 470W-os Thermaltake.
Köszönöm a segítséget
Pixel 7 + Xiaomi Mi Pad 5 + ASUS ROG STRIX GL502VS
-
Ribi
nagyúr
válasz stylee125 #75224 üzenetére
Elvileg elég, de 2 kari már 300W körül eszik. + proci + minden más már 400W+. Kis tuningot is bírna, de valszeg ott már kezdene igen behangosodni. 500on nincs is elég PCI-E drót, szóval elosztózni kellene.
600-ason már van elég drót, szerintem inkább azt válaszd. De el kell vinnie az 500-nak is. -
stylee125
újonc
Sziasztok,
Segítséget kérnék, összeállítottam egy új configot és azt szeretném kérdezni, hogy ez a táp(FSP Aurum Gold 500W) kiszolgálná-e. Továbbá, ha a későbbiekben beszereznék még egy VGA-t.
Intel Core i7 4790K
ASUS Z87-A Alaplap
ASUS STRIX GTX970 4GB GDDR5 OC
DDR3 Corsair Vengeance Low Profile Black 8GB 1600MHz 2Db
1 HDD 1 TB
1 SSD 120 GBElőre köszönöm a segítséget
-
Redneck
nagyúr
Üdv!
Tegnap kérdeztem az FSP Raider 550-et és egyikőtök ajánlotta az XFX Pro 450W tápot. Alsó tápos házba menne, a 3 rugó nem feltétlenül probléma. Melyiknek jobb a minősége és a kábelei?
Play Hard GO pr0! - A bugfix, a hiba véglegesítése a programban.
-
Potzee
addikt
válasz Simon04 #75218 üzenetére
Melyik Elite Power 400W?
J3-ra (FSP) vagy I3-ra (Solytech) végződik a típus megjelölés?
Igazából egyik sem acélos, két 12V-os ág, amelyek max.teljesítménye alig több, mint 270W.
A J3 végződésű FSP belsős cucc valószínű, hogy nem fog hazavágni semmit, ha egyszer elhalálozna, a Solytech-re nem tenném le a nagyesküt.PICO PSU - passzív hűtés - 0dB
-
Simon04
csendes tag
Van egy Cooler Master Elite Power 400W tápom, és ezzel kapcsolatban van valakinek tapasztalata, hogy ha elhalálozik a táp akkor csak a táp megy tönkre, vagy visz mást is?
Elvileg van benne többszörös védelem (OVP túlfeszültség-védelem / OCP túláramvédelem/ OPP túlterhelés elleni védelem / SCP zárlatvédelem) , csak ez mennyire hatékony? pl. OTP túlmelegedés elleni védelem az nincs
-
dethroner
veterán
Sziasztok!
Légyszi, erre írjatok valamit. Remény van hogy beválik?A hét vezért feltámasztják majd ha legközelebb is győznek. DNS-üket lombikban őrzik, és Tóth Gabi szüli meg őket!
-
Potzee
addikt
válasz Teko001 #75208 üzenetére
Seasonic S12II 520W
vagy ennek a moduláris változata, M12II EVO 520 esetleg FSP Aurum S Gold 500WPICO PSU - passzív hűtés - 0dB
-
Teko001
őstag
Sziasztok!
Ehhez a konfighoz szerintetek mekkora táp kell, hogy maximumon futtatva se legyen gond?
INTEL Core i7-4790 3.60GHz 1150 BOX
Kingston HyperX 16GB FURY DDR3 1600MHz CL10 KIT HX316C10FBK2/16
GIGABYTE GV-N970G1 GAMING-4GD GTX970 4GB GDDR5 OC PCIE
ASUS H97-PRO
1 SSD, és 1 HDD valamint 1 ODD
Esetleg tudtok is ajánlani, hogy melyiket érdemes megvenni? Árban olyan 25ezer környéke lenne a maximum. -
Potzee
addikt
A konfigod full-ra terhelve közel 400W-ot eszik. Kb. ennyit tud a CTG-500-as is, de két 12V-os ágon...a proci eszik az egyik ágról, a VGA és a perifériák a másikról. A proci nem használja ki 100%-ban a neki szánt "keretet" de a másik ágon kevés a teljesítmény ha koppon járatod a gépet. Netezni és kisebb terhelés alatt OK a helyzet, de egy Furmark alatt szerintem elhasal a konfig.
Próbáld ki, nem lesz baja a konfignak, ha nem bírja az osztott ág, akkor egyszerűen lekapcsol.[ Szerkesztve ]
PICO PSU - passzív hűtés - 0dB
-
123sylaar
aktív tag
Hali szakik!
Errőr mi a véleményetek. Nagyon olcsón hozzá tudnék jutni.
[ Szerkesztve ]
Az áram alatt lévő alkatrész ugyanúgy néz ki, mint amelyik nincs áram alatt. Csak más a fogása...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● A minél pontosabb válasz érdekében olvasd el a Téma összefoglalót!
● Hirdetni csak a Hardveraprón szabad!
● Garanciális kérdések: Tápegység garancia GYIK!
- Hír Újabb, 12VHPWR csatolóval szerelt ASUS tápegységek kopogtatnak az ajtón
- Hír Megvan az első leégett NVIDIA tápadapter
- Hír ATX 3.0 szabványú az ASUS Loki tápegysége
- Hír Eléggé kompakt lett az MSI ATX 3.0-s tápbestiája
- Hír Megújultak a Corsair HXi szériás tápegységei
- Hír Hivatalosan is bemutatta az ATX 3.0-t és az ATX12VO 2.0-t az Intel
- Hír Szinte minden kiderült a VGA-k új tápkonnektoráról
- Kamionok, fuvarozás, logisztika topik
- Ma fejezi be karrierjét a Windows 7
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Autós topik
- iPhone topik