- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Atomenergiával dübörögnek tovább az Amazon adatközpontok, SMR-ek is jöhetnek
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- Az NVIDIA ipari AI-felhőt épít a németeknek, együtt az OpenAI és a Google
- Két új Ryzen közül választhatnak a kézikonzolok
-
PROHARDVER!
Kérdezés előtt az alábbi kérdéseket válaszold meg:
1.: Mennyit szánnál rá?
● Pl: "30.000Ft alatt kellene megoldani."
2.: Milyen gépre kötnéd?
● Pl: "Lásd az adatlapomon."
● Pl: "i7 11700, Asus TUF RTX 3070 OC, MSI B560M Mortar, 1db M.2 SSD."
(esetleg a ház típusával kiegészítve, a megfelelő kábelhosszúságok miatt)
+1: Van extra igényed a táppal kapcsolatban?
● Pl: Moduláris csatlakozók, félpasszív működés, halk, stb…
● Pl: "Tuningolni tervezek." (írd le mit és mennyire tuningolnál)
Ajánlott Tápegységek 2023: [link] (a teljesség igénye nélkül)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ciccuka
veterán
válasz
aram01 #72999 üzenetére
Például ilyenekre gondoltam: Fortron FSP400-60APN
-
Ciccuka
veterán
Ennél most van jobb vétel?
FSP Hexa+ 400W
-
janimilan
csendes tag
Sziasztok!
A hozzáértőket kérdezem melyik tápegységet érdemesebb megvenni.
Cooler Master 500W Thunder RS500
vagy
Az adatlapomon szereplő konfighoz menne mert a régi elhalálozott.
-
Nyálgép
csendes tag
Sziasztok!
5-6 éve kaptam egy pc-t és eddig semmit nem cseréltem le benne. Most kezdőként le szeretném cserélni a tápját.
Jelenleg ez van a gépben: Fortron ATX-400PNF (link: http://www.techup.at/images/FSP400PNF.pdf)
Az lenne a kérésem, hogy tudna-e valaki közületek ajánlani egy olyan új típust, ami halk és a specifikációi megfelelnek a réginek. A legfontosabb az, hogy minden csatlakozója ugyanolyan legyen, hogy menjen a többi alkatrészhez!
Előre is köszönöm a válaszokat!
-
speed471
aktív tag
https://www.pcx.hu/termek/fsp-500w-aurum-s-500-gold-tapegyseg-18360
https://www.pcx.hu/termek/cooler-master-550w-g550m-rs550-amaab1-eu-tapegyseg-96795
Szasztok!
i5 760 fix 4 mag proci, 6gb ddr3 memo, asus gti 770 vga, jelenleg 5db sata vinyo.
Ehez a konfighoz melyik minőségű tápot javasoljátok?
cooler mastert és fsp-t nézegettem.
Ami a bánatom hogy 20 000ft környékén nem találtam fsp ből modulárisat...Előre köszönöm a segítséget!
-
Wikoo
aktív tag
Üdv
Ismerősömnek keresek egy megbízható tápot. 15k alatt kéne.
Phenom II x6 ( tuning nélkül ), hd7950, 8gb ram, 2hdd. -
Williams
aktív tag
Sziasztok!
Tápajánlást szeretnék kérni. Nagy vonalakban ez lenne a tervezett konfig:
Haswell I5, H97, 2x4Gb, 1xHDD, 2xSSD, 1xODD, VGA legjobb esetben is csak középkategória alja (nem lesz játék).
Olcsó legyen, halk, viszont árához képest "örök" darab. Amíg nem válik hulladékká az egész gép, addig ez a táp maradna bennt...
Tartalék nem baj ha marad a tápban, nem kell kicentizni a határait.Köszönöm!
-
válasz
gelsizoltan #72978 üzenetére
Teljesen felesleges a 600W
FSP Raider 550
XFX Pro 450/550
XFX TS 550Seasonic tápok, FSP-k
-
DR|FTK|NG
veterán
válasz
gelsizoltan #72978 üzenetére
Milyen 1 GPU-s rendszernek kell 600w?
XFX Pro 450, XFX Pro 550, XFX TS 450, XFX TS 550
FSP Raider 450, FSP Raider 550 -
-
StSanya
senior tag
válasz
gelsizoltan #72975 üzenetére
Nem tudom hol vennéd, ez most jó áron van: ASROCK Z97 Extreme3
Rendes nagy házad lesz, belefér az ATX méretű lap...
-
Sundesz
addikt
Sziasztok!
Átépíteném a gamer PC-m egy kis Sharkoon CA-M házba. Nézegettem tápokat és nem lenne hátrány egy moduláris, két típus merült fel: Corsair CX430M, illetbe a Sharkoon WPM v2 500W. Harmadik eshetőségnek szóba jön a Chieftec CTG-450W-os táp, mert olyat nagy megelégedéssel használok a másik gépben, igaz fix kábeles.
A kérdésem az, hogy a fent említett 2 moduláris táp közül melyik a jobb, illetve vannak-e olyan jók és halkak (ez is kiemelten fontos), mint a Chieftec CTG-450?
Köszi, üdv!
-
gelsizoltan
csendes tag
válasz
Balathruin #72972 üzenetére
ASRock - Z97M PRO4 jobb? Ajánlj valamit, én sajnos nem vágom a témát!
-
jim bcs
nagyúr
válasz
Balathruin #72972 üzenetére
na erre én is kíváncsi vagyok
-
Balathruin
veterán
válasz
gelsizoltan #72970 üzenetére
K végű proci és H-s lap? Ennek így mi értelme van?
-
gelsizoltan
csendes tag
milyen tápot ajánlanátok ehhez a confighoz?
Intel Core i7-4790K 4.0GHz
Cooler Master Hyper 212 EVO 82.9 CFM
ASRock H97M PRO4 Micro ATX LGA1150
Corsair Vengeance 16GB (2 x 8GB) DDR3-1600
Samsung 840 EVO 250GB 2.5" Solid State Drive
Gigabyte GeForce GTX 760 2GB WINDFORCE
Cooler Master Silencio 551előre is köszi!
-
-
Robika2
csendes tag
Sziasztok valaki tud mondani valamit erről a tápról? Antec High Current Game 750w m megbizható stb mien belsős?
-
-
StSanya
senior tag
Jaja, ez már csak így megy. Nálad is ha a TDP-t számolod, 270 - 280 W csak a VGA + CPU, s erre még rájön az alaplap, HDD stb. Mehetett a táp 80 - 85 %-os terhelésen, ilyenkor megjöhet a hangja is, meg ugye a melegedés is, s persze a hatásfoka sem a legjobb már...
Ismerősnél volt szerintem ugyanilyen fekete Hipro (a két ágas 12V és 384W-ból gondolom), öt évet ment, a végén Athlon II X2 és HD7770-el, kissé melegedett az is, bár csendben volt. Viszont látványosan halt meg: Bekapcsolásnál levágta a biztosítékot, durranás, csillagszórás, füstfelhő...
De mindent megóvott maga körül.
-
stargazer
senior tag
oké, és azt meg lehet valahogy állapítani hogy a jelenlegi tápom mennyire van kiterhelve (van-e benne tartalék és ha igen, mennyi)?
-
vhw
addikt
válasz
StSanya #72959 üzenetére
GTX275 + G3220 megyegetett egy 400-as Hiproval (~384 W kombinált a két 12V ágon), de elég hallható elektromos búgó hangot adott ki a táp. (fagyás, kékhalál egyéb kellemetlenség nem volt - bár "szépen" melegedett. (kb 1 hónapig ment így, ekkor cseréltem le)
Most egy Hexa+ 500-al már magabiztosabban megy.
-
StSanya
senior tag
válasz
stargazer #72958 üzenetére
Ezek a tesztek általában mind a teljes gép fogyasztását nézik egy, a konnektorba dugott egyszerű fogyasztásmérővel (s nem a táp megfelelő ágaira akasztott spéci mérővel).
Gyors infó pl. hwcompare.com/ vagy gpuboss.com/ de erre a wiki is jó, hogy megnézzük a TDP-t a táblázatban: GeForce 400 series illetve GeForce 700 series
Ha ugyanis tudjuk a TDP-t, akkor azt (és a CPU-ét) alapul véve szépen lehet a tápot tervezni.
Alapkérdésre visszatérve: Én a 230W TDP-s VGA-hoz a 450W-os tápot csöppet kevésnek érzem. De majd a szakik jól megmondják. Elindulni mondjuk elindulna vele.
Szerk: A techpowerup.com-ot nézd...
-
stargazer
senior tag
válasz
StSanya #72955 üzenetére
Nincs egyértelmű adat, minden oldal mást mond, meg egyszer ezt mérik egyszer azt (ugyanaz az oldal, egyszer teljes rendszer fogyasztást ad meg, máskor a socketnél) de pl.
GTX 460 (terhelésen):
bit-tech: 270W
tomshardware: 268W
Anandtech: ~290W
guru3d: 307-325W
techpowerup: 155-181W
trustedreviews: 245W (mondjuk itt mondják egyértelműen hogy ez teljes rendszer fogyasztás, nem csak a VGA)GTX 770 (terhelésen):
bit-tech: 330W (ez is teljes rendszer fogyasztás)
tomshardware: 246W
anandtech: 383W (ez is teljes rendszer fogyasztás)
guru3d: 197W
techpowerup: 214W
trustedreviews: 432W (nem említik de valszeg ez is teljes rendszerre vonatkozik) -
vhw
addikt
válasz
Balathruin #72954 üzenetére
Ez egy ilyen must have darab?
(akár még használtan is?)
-
stargazer
senior tag
sziasztok,
szerintetek mi az igazság?
Eddig GTX 460 volt (+Phenom II x4 965), amihez szintén az van írva hogy minimum 450-es (van ahol 500-at írnak) táp kell hozzá, de a 80+-os FSP400 is simán vitte.
Akarunk egy GTX 770-et, amihez állítólag megintcsak nagyobb táp kéne, de most megnéztem a fogyasztásokat, és nagyon úgy néz ki nekem, hogy a 460-as még többet fogyaszt mint a 770. Akkor elvileg (szerintem) nem is biztos hogy cserélni kellene a tápot.
Szerintetek?Köszi,
üdv
s -
Khaosz55
addikt
Akkor jó esetben 10 évet elmegy.
Ahogy nézem a jövő fejlesztései arról szólnak, hogy minden kevesebbet fogyaszt. Arra gondollok hogy a régi GTX275-öt és tuningolt I5-750-et egy 350-es vagy 400-as táppal lazán hajtottam évekig akkor az 520W egy videokártyás rendszert el kell hogy vigyen még 5-6 évig. A GTX275 kb 2x annyit evett mint a mostani 660TI.
-
BiOszi
tag
ANTEC EA-450 Platinum
Erről valami vélemény?
-
Visormail
addikt
válasz
PainKiller13 #72946 üzenetére
Értem, köszi.
-
Visormail
addikt
Hello Pont fél éves FSP350-60APN elkezdett kotyogni, fura nem hangos, de zörgő hangot ad. Gondolom ez nem normális ennyi idő után még poros lakásban sem, vagy más is tapasztalt ilyesmit?
-
-
Zsohi
őstag
válasz
Khaosz55 #72931 üzenetére
A Seasonic fanless tápjai: 400, 460,
520.Személy szerint én a Corsair RM szériájával nem szimpatizálok, ily módon nem is fogom senkinek se ajánlani. A feljebb említett fanless tápegységek közül a jelenlegi gépedhez az egyik 400-ast tudom ajánlani. A jövőre is gondolva, pedig az 520-as Seasonic-ot mondanám inkább. Az 520-as Seasonic-ot már több mint egy év használom teljes megelégedettséggel egy hasonló házban, mint amilyen a tied. Kuriózum tápegységek között
-
p3rzs4
csendes tag
válasz
Lacielvtárs #72933 üzenetére
köszi
-
válasz
FoLey-v #72938 üzenetére
Az összefoglaló már nem ma készült. De hol találtál olyan részt, hogy ez ajánlott ?
A régi AcBel tápok voltak ajánlhatóak, ez amit linkeltél egy újkori, már nem épp minőségi belsővel, kamu adatokkal...
Az FSP-t semmi pénzért nem cserélném el rá. az FSP szerinetm még erősebb is.
-
-
FoLey-v
addikt
Sziasztok!
Kezembe került egy Cooler Master RS-500-ASAA 500W-os táp mennyire megbízható és érdemes lenne lecserélni FSP350-60APN tápomat erre(ha működik a CM)?
-
Lacielvtárs
nagyúr
válasz
p3rzs4 #72932 üzenetére
én igy úgy gondolom, hogy annak a tápnak elégnek kell lennie...
max egy gold minősítésű amiben lehet gondolkodni, azoknak ha jól jobb a hatásfokaszerk: utána néztem a 85 % szerintem elég lesz oda
-
p3rzs4
csendes tag
Sziasztok!
Xfx TS 550 bronze-ot vennék ilyen konfigra:
i5 4690k + deepcool gammaxx
asrock fatal1ty z97 killer
8gb ram
gtx 970Én úgy gondolom elég lesz rá, de inkább rákérdezek: elég ez a táp?
-
Khaosz55
addikt
Hali,
halk gépet építek (amennyire tudok) ezért szeretnék zero fan-os tápot.Corsair RM550-et vagy 650-et néztem ki. 40%-ig nem indul el a táp ventilátora.
Jelenlegi config:
4590
2 vinyó
1 ssd
bequiet shadow rock 2 borda (ez passzívba megy)
2 db 14cm-es ház venti 400-as fordulaton
GTX660TI PE.
Fractal desing r4 házA halkság IDE-ben érdekel. Mennyit fogyaszthat ez a config IDE-ben és maxon?
Azt szeretném, hogy ne érjem el a 40% határt ha csak netezek.
RM 550 - 40% = 220 W
RM 650 - 40% = 260W -
Zadia
senior tag
Ez mellett döntöttem.
Remélem jó választás.
-
MMIX
addikt
Seasonic to introduce new FDB fans
A Seasonic G, és S12G is folyadékcsapágyas ventilátoros lesz és a M12II és S12II is.The very first fully modular TFX power supply
to be launched at the end of November 2014
Dobozos TFX.Refined elegance with silence redefined
Snow Silent 1050 -
UNEX
csendes tag
Sziasztok!
Szeretném a véleményetek kikérni, milyen tápegységre lenne szükségem?
Processzor: i5 2500k 3.3Ghz
Videokártya: GTX 970 ( 8 és 6 pines csatis )
Memóra: 8GB DDR3 1600mhz
SSD és HDD is lenne a gépben.A gépház alsó tápegység kialakítású (Thermaltake V3 Black Edition).
FSP Raider 550 nézegettem, szükségem lenne jobbra ? Előre is köszönöm a válaszokat! -
hun-man
tag
Köszönöm mindenkinek!
Csak először fura volt, hogy régen egy gyengébb géphez 565w kellett, most meg egy i5 höz és hd7770 hez elég a 400. A processzornak nem is kell nagy táp? Mondjuk régen lehet, hogy azért kellett, mert kukába való a hkc.
-
hun-man
tag
Sziasztok!
Szeretnék új tápot 13 000 Ft értékben.
Pár hónap után újítok a configomon. A tápot természetesen nem cserélem.
Jelenlegi config:
Gigabyte ep41 ud3l
sapphire hd7770 1gb
intel dual core 3,0 GHz
4giga ramÚjítás utáni configom, ehhez lenne jó választani a tápot:
asus h97m pro
sapphire hd7770 1gb
intel i5 4670
8 giga 1600 ramJelenleg egy HKC 565W-os van, amire mindenki azt mondda hogy kukába való.
Előre is köszönöm!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● A minél pontosabb válasz érdekében olvasd el a Téma összefoglalót!
● Hirdetni csak a Hardveraprón szabad!
● Garanciális kérdések: Tápegység garancia GYIK!
- Hír Újabb, 12VHPWR csatolóval szerelt ASUS tápegységek kopogtatnak az ajtón
- Hír Megvan az első leégett NVIDIA tápadapter
- Hír ATX 3.0 szabványú az ASUS Loki tápegysége
- Hír Eléggé kompakt lett az MSI ATX 3.0-s tápbestiája
- Hír Megújultak a Corsair HXi szériás tápegységei
- Hír Hivatalosan is bemutatta az ATX 3.0-t és az ATX12VO 2.0-t az Intel
- Hír Szinte minden kiderült a VGA-k új tápkonnektoráról
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 13400F 32/64GB RAM RX 7700 XT 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- LG 34GS95UE - 34" Ívelt OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / 1300 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
- Samsung Odyssey G6 S27BG650EU - 27" QHD 2K 240Hz Ivelt - Gaming monitor - 1,5 év Gyári garancia
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S23/Samsung Galaxy S23+/Samsung Galaxy S23 Ultra
- Azonnali készpénzes Microsoft XBOX Series S és Series X felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged