- Apple asztali gépek
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Fujifilm X
- Intel Core i3 / i5 / i7 / i9 10xxx "Comet Lake" és i3 / i5 / i7 / i9 11xxx "Rocket Lake" (LGA1200)
- AMD Ryzen 7 / 5 / 3 1***(X) "Summit Ridge" (AM4)
- Steam Deck
- Milyen TV-t vegyek?
- Projektor topic
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
-
PROHARDVER!
Kérdezés előtt az alábbi kérdéseket válaszold meg:
1.: Mennyit szánnál rá?
● Pl: "30.000Ft alatt kellene megoldani."
2.: Milyen gépre kötnéd?
● Pl: "Lásd az adatlapomon."
● Pl: "i7 11700, Asus TUF RTX 3070 OC, MSI B560M Mortar, 1db M.2 SSD."
(esetleg a ház típusával kiegészítve, a megfelelő kábelhosszúságok miatt)
+1: Van extra igényed a táppal kapcsolatban?
● Pl: Moduláris csatlakozók, félpasszív működés, halk, stb…
● Pl: "Tuningolni tervezek." (írd le mit és mennyire tuningolnál)
Ajánlott Tápegységek 2023: [link] (a teljesség igénye nélkül)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Balathruin
veterán
Mennyi a keret?
Ha moduláris kell, akkor Seasonic M12 II Evo 620W, de közel 30000 Ft.[ Szerkesztve ]
-
GRaul
őstag
sziasztok,
Jelenleg egy Evga Nex650G tapom van.
Viszont egy baj van vele, h szamomra hangos
Tudnatok ajanlani helyette valami mas hasonloan megbizhato tapot ami csendes es esetleg a kesobbikeben ha vasarolnek meg1 kartyat akkor az SLI rendszert is kiszolgalna. ket 980rol lenne szoPhanteks Házak Topicja ---> http://prohardver.hu/tema/phanteks_hazak_topicja/hsz_1-50.html <----
-
Grózi
veterán
Mi a legolcsóbb 2db 6 pin pci-e csatival rendelkező ajánlható táp?
Thermaltake Hamburg 530W?Szakmai kérdéseket fórumon tedd fel légyszíves,ne privátban!!!!Így másnak is hasznos lehet. 475+3 pozitív 0 negatív
-
Balathruin
veterán
válasz szszmate04 #75794 üzenetére
Ajtótámasznak elég az a tápegység.
Semmiképpen sem használnám, legalja minőség, tönkreteheti az egész számítógépet! (még talán a házat is, ha leég ) -
szszmate04
csendes tag
Hello mindenki! azt szeretném kérdezni hogy ehez a videókártyához Asus AMD Radeon R7 250 videokártya, 1024MB, GDDR5, 128bit elég e egy codegen 300w táp egység ?
-
hun-man
tag
válasz Balathruin #75764 üzenetére
És a thermaltake smart se 630w-ja jó lenne vagy az nem annyira minőségi?
-
LLKobe
veterán
válasz Balathruin #75784 üzenetére
Sajnos szűkös a keret, ez nem nagyon fog beleférni... Linkelek párat az apróról, megmondanátok ebből melyik a legjobb választás?:
Nekem az első lenne a legjobb arról mi a vélemény? Előre is köszi
Through the darkness of future past, the magician longs to see one chance out between two worlds... Fire walk with me!
-
Potzee
addikt
Minőségi tápegységekben gazdag boldog Újévet kívánok minden fórumtársnak!
PICO PSU - passzív hűtés - 0dB
-
ironman44
csendes tag
Elöször is Boldog ujévet mindenkinek.Mi a véleményetek a gigabyte superb570w rol jo választás lenne egy i5 4440 meg egy r9 270x mellé?
Nem értek hozzá ezért sokat kérdezek,de tanulni sosem késö
-
Byga007
aktív tag
Boldog új évet kívánok minden forumozónak
Megoldódott a kártya problémám Végül is az msi-nek van egy live update nevü programja és azzal frissítettem a biost és így már hajlandó működni a kártya felraktam a 14.12 es catalist-et és kicsit rángattam a procin 3.2 helyett 3.7 en megy alapfeszültség alatt és egész korrekt. a Fogyasztásmérőmön idáig 348 wattot mértem maximumot tehát bőven benne vagyok a keretben
Köszönöm mindenkinek aki segíteni próbált nekem
És Még egyszer mindenkinek B.U.É.K.
Napok óta órák esnek ki az életemből és ezen már a napi másfél üveg vodka sem segít
-
BullKoxa
őstag
az XFX , pl : TS és XTR 650W-s tápokban minőségi venti van?? Mert olvastam egy két XFX tápról( itt ), hogy a ventije hangos .
[ Szerkesztve ]
-
LLKobe
veterán
válasz Balathruin #75782 üzenetére
Ez esetleg?:
XFX 550W TS Series Full Wired 80+ BRONZE (P1-550S-XXB9)
Through the darkness of future past, the magician longs to see one chance out between two worlds... Fire walk with me!
-
IstvánLászló
senior tag
Mindenkinek boldog új évet kívánok.
Privátot ne írjál csak ha fontos, válaszolok biztosan. Köszönöm mindenkinek türelmét idejét segítségét.
-
LLKobe
veterán
ŐŐőő biztos elég lesz az 530W-os thermaltake táp? Most vettem meg az MSI 7970 Ghz Edition Lightning kártyát, és ezen 2db 8 tűs csati van Húzva nem lesz....
-
Potzee
addikt
válasz Balathruin #75777 üzenetére
Köszi.
Nem szoktam párhuzamosan olvasni a "Milyen videókártyát?" topic-ot a tápossal...Így, amiket ott leírnak, azok itt nem mindig egyértelmüek...[ Szerkesztve ]
-
Potzee
addikt
válasz Balathruin #75775 üzenetére
Melyik másik topic-ban? Nem olvasok minden topic-ot...
-
Potzee
addikt
válasz Byga007 #75770 üzenetére
Azzal a VX450-es táppal van valami gond...indulni kellene neki.
Ha nem bírja a teljes terhelést, az OK, de illene elindulnia...(#75771) arnyekxxx
Nagyon gyorsan kifelé azzal az m-tech-kel!
Simán elég egy FSP 350 60APN vagy egy HEXA 400+ ill. Chieftec CTG 400/450-80P[ Szerkesztve ]
-
arnyekxxx
veterán
Öregecskedő gépemnek kellene valami új feleség
eredetileg ez volt benne: GIGABYTE SUPERB 460W de eccercsak eldurrant (nem vitt magával semmit) most valami mtech van benne mer azonnal kellett és csak ez volt kéznél.
Szóval ennek a vénségnek mit lenne érdemes adni?
GIGABYTE GA-P35-S3G
Xeon E5440 2,8GHz néha 3,4-re húzva
Radeon HD4650
3db HDD
6G ram -
Potzee
addikt
válasz Byga007 #75766 üzenetére
Hát, igen...a konfigod full terhelésen megeszi a 400W-ot, a VX 450 pedig bármennyire is jó táp, de a 12V-os ágon "csak" 396W-ot ad.
Az általad megjelölt mindkét táp a legjobbak közül való, belsőre ugyanaz. egybe hagyott 12V-os ág, golyóscsapágyas ADDA venti.
szerintem a +5 ezerért megéri az 5 év gari és a modularitás.PICO PSU - passzív hűtés - 0dB
-
Byga007
aktív tag
Sziasztok adódott egy olyan dolog hogy valószínűleg új tápot kell vennem mert a mostani nem birja el az új videókártyát
Szerintetek ez jó táp ? [link]
vagy ez ? [link]
A konfig amit nem bir el a mostani vx 450 em
Amd Phenom II X4 955 BE
MSI 990xa-gd55
Gigabyte R9 280 oc 3 GB
500 Gb Seagate Barracuda 7200.12
Kingston Hyper-X 1600Mhz 8 GB ddr3 Cl9
Corsair Vx450[ Szerkesztve ]
Napok óta órák esnek ki az életemből és ezen már a napi másfél üveg vodka sem segít
-
Potzee
addikt
válasz Smithy87 #75706 üzenetére
Az alaplapodon a 12V EPS csatlakozó valóban 8 pin-es de tudod használni olyan táppal is, amin 4 pin-es 12V-os EPS kábel van.
A 8 pin-es csati akkor szükséges, ha valami nagyon - nagyon fogyasztó procit akarsz tuningolni és fesz.emelésre is szükség van.
A Chieftec GPA-450S (iArena széria) nem a legjobb, egy alsó kategóriás CWT belsőre épül, de egy dedikált VGA nélkül üzemelő konfighoz elegendő. Ha megteheted, akkor lecserélheted egy jobb minőségű tápra pl. Chieftec CTG 450 vagy 500-80P (Sirtec belső), XFX Pro 450, SEASONIC SS-500ET, FSP Raider 550W főleg ha tervben van egy VGA kártya beszerzése is.PICO PSU - passzív hűtés - 0dB
-
hun-man
tag
Sziasztok!
Melyik tápot ajánlanátok 17 000 Ft alatt az alábbi konfoghoz.
i5 4690
8gb 1600mhz ram
1 db wd blue hdd
dvd olvasó
h97m plus alaplap
és egy r9 280x vga-hoz?Alsótápas házba kellene, hosszú kábelek mudularitás előny.
(Egyébként csak vga csere lesz és gondolom a hexa+ 400 nem lenne elég)
-
MMIX
addikt
The 2014 el-cheapo (olcsó gagyi) Power Supply Roundup
(www.hardwareinsights.com)Tsunami K P4-500W
Honli ATX 680
Powercase PHKPOW550120MM
Aywun A1-3000
A-Power P4-A680
Auriga Power MPT-301
Numan AT-580H
Ultraview 750W
Thermal Master TM-420-PMSRSzilveszteri petárdapótlék videó linkje külön. BÚÉK!
-
hszilard666
veterán
válasz Balathruin #75759 üzenetére
Köszönöm!
Keresek Apple Watch S1 S2 S3 Silver Steel 42 MM es eszközt.
-
Balathruin
veterán
válasz hszilard666 #75757 üzenetére
[link]
Nekem van egy ilyen, de feleslegben volt egy gépben, onnan vettem ki. -
hszilard666
veterán
Üdv!
lenne még 1 problémám:
A tápnak nincs meg az összes moduláris kábele (Költözés YOLO) Hiányoznak a molexek. Pcie van, és sata is.
Nem tudok satából, esetleg vga tápból molexet varázsolni? Esetleg valahonnan az alaplapról?[ Szerkesztve ]
-
LLKobe
veterán
Üdv!
Esetleg erről a tápról van valami véleményetek? Ajánlott, nem ajánlott? Egy húzott FX6300-as proci, és egy 7970 GHZ edition alá kéne.
-
-
-
04ahgy
nagyúr
válasz varmi2 #75749 üzenetére
Ne javasolj hosszabbítót, ami a kontakthiba potenciális lehetőségét hordozza magában! Főleg akkor, ha előrelátóan tud vásárolni olyan tápot is, aminek a vezetékei elegendően hosszúak az alsó tápos házakhoz is.
HGyu
7855.94MHz CPU-Z valid \ Pulchra tibi facies, oculorum acies, capillorum series; o quam clara species! Rosa rubicundior, lilio candidior, omnibus formosior; semper in te glorior!
-
varmi2
nagyúr
válasz zolee06 #75748 üzenetére
Nincs olyan, hogy felső táp, meg alsó táp. Vedd meg az általad kinézett tápot. És ha a házcsere után véletlenül, nem elég hosszú a kábel, akkor tudsz venni hosszabbítót. De ha már új tápot veszel, vegyél minőségit.
Klaustrofóbia- Félelem a zárt helyektől, például, ha zárva van a KOCSMA!
-
zolee06
tag
válasz Balathruin #75744 üzenetére
Az ok de én most új tápegységet akarok venni a régi atx házba amely felső tápos! A házat kb.2 hónap múlva lecserélném alsó táposra ! Azért kérdezem hogy jó lehet-e ??? Van külön felső táp meg alsó táp azért kérdezem hogy bárhová rakhatom-e őket majd????
I7-4770 CPU 3.40Ghz 2*8-2*4gb Ram Geforce GTX970 Epic: Zotyius
-
BullKoxa
őstag
egy olyan kérdésem lenne hogy az XFX tápok pl TS 650W, vagy XTR 650W Vagy netán ha vissza kapom a Corsair GS700W tápom akkor ezek belemennek ebbe a házba ( Silverstone Raven 3 ) mert azt írják hogy 180mm hosszú megy bele max.
-
Grave_444
nagyúr
válasz Balathruin #75737 üzenetére
Ez akkor jónak tűnik.
[link]
Pcx-en még a régi kép van, onnan nem rendelem meg. -
zolee06
tag
válasz Balathruin #75742 üzenetére
Ezt nem tudom azért kérdezem ??!!
-
zolee06
tag
Az alsó tápos házba más fajta tápegység kell mint a fölsőbe ?
Van nekem egy fölső tápos házam amiben ki akarom cserélni a tápegységet,videó kártya váltás miatt ! ! Egyenlőre kicserélném a tápegységet de, tervezem hogy pár hónap múlva házat cserélek alsó táposra ! Jó lesz az oda is vagy inkább várjak a cserével ?Lehet hülyeséget kérdezek , nem értek hozzá !
-
Grave_444
nagyúr
válasz norbert1998 #75739 üzenetére
Tudom hogy jobb, de azt a 6ezer Ft-ot inkább másra költöm, mondjuk R9 290 árához teszem hozzá.
-
Grave_444
nagyúr
válasz Balathruin #75737 üzenetére
Hmm. Akkor lehet az lesz raider helyett.
-
Balathruin
veterán
válasz doki026 #75735 üzenetére
Seasonic S12 II 520W
FSP Raider 550Grave444: Igen, ha épület van rajta, nem zászló.
A táp burkolatán nem a német zászló, hanem a város grafikája látható.[ Szerkesztve ]
-
Grave_444
nagyúr
válasz norbert1998 #75730 üzenetére
TT 530W Hamburg is jó?
-
doki026
tag
válasz Balathruin #75734 üzenetére
i7 2600k
8gb ram
1 hdd+1ssd
7950 vga
3db venti
2db dvd rom -
doki026
tag
válasz Balathruin #75732 üzenetére
értem
akkor tudnátok ajánlani valamit max 20k ig -
doki026
tag
válasz norbert1998 #75730 üzenetére
akkor ezek szerint a Cooler Master Real Power M620 sem jó tápegység?
-
doki026
tag
sziasztok
szerintetek ez a táp használható valamire? [link]
-
hszilard666
veterán
válasz Balathruin #75724 üzenetére
Allright! Nem aggódom többet, megjön a második vga letesztelem, ha kigyulladt írok!
-
Balathruin
veterán
válasz hszilard666 #75723 üzenetére
Elege lett a porosodásból, azt akarja, hogy használd.
Lehet megmurdelt a kapcsoló...#75725: oké
Sajnos nem lesz jó karácsonyi tűznek, de ha 1 éven át táplálod, akkor majd jó lesz jövőre.[ Szerkesztve ]
-
hszilard666
veterán
válasz Potzee #75721 üzenetére
Tedd a kezed a képernyőre és küldöm a táp energiát!
Van vele egy kis problem:
Nem működik a hátulján a kapcsoló. Bedugtam, bekaocs, rövidre zártam a zöldet és egy feketét, pörög sazépen a venti de a hátsó on/off kapcsolóval nem tudom kikapcsolni. Megmukkant a táp, vagy csak megmukkant a kapcsoló?Keresek Apple Watch S1 S2 S3 Silver Steel 42 MM es eszközt.
-
Potzee
addikt
válasz hszilard666 #75720 üzenetére
...tedd a monitorhoz a tápot és megvizsgálom...PICO PSU - passzív hűtés - 0dB
-
Potzee
addikt
válasz hszilard666 #75717 üzenetére
A Silent Pro M 1000W (RS-1000-AMBA-J3) -ben FSP belső van.
A Silent Pro M2 és a Silent Pro Gold 1000W-os példányai Enhance elektronikára épülnek, mindkettő OK!PICO PSU - passzív hűtés - 0dB
-
napoleon2323
tag
Sziasztok!
Milyen minőségi tápegységet ajánlanátok a következő konfigk-hoz (olyan 10.000 Ft körül)?
Ilyesmi megfelelő lenne [link] ?
Intel Core 2 Duo E8400 processzor
Asus P5KPL-VM alaplap
4096 MB (DDR2-800 DDR2 SDRAM) memória
Asus GTX 550 Ti videokártya
WDC WD2500KS-00MJB0 winchester
HL-DT-ST DVDRAM GSA-H42N DVD meghajtóMost ideiglenesen egy Gigabyte Superb 460W van, de terhelés alatt elkezd hullámozni a kép (korábban egy másik, kisebb teljesítményű videokártya volt benne). :/
Köszönöm előre is a válaszotokat!
[ Szerkesztve ]
With every conflict I grow stronger!
-
hszilard666
veterán
válasz Balathruin #75716 üzenetére
Hirtelen ezt a linket találtam csak.
[link]Keresek Apple Watch S1 S2 S3 Silver Steel 42 MM es eszközt.
-
Balathruin
veterán
válasz hszilard666 #75715 üzenetére
Ebből a silent pro-ból van több is. Pontosan melyikről lenne szó?
Ha ebben rossza a belső, akkor a CM-nél sok ész van. -
hszilard666
veterán
Sziasztok Uraim!
Lenne egy kérdésem: Szerintetek rábízhatok egy rev1 es cooler master silent pro 1000w os elég régi tápra egy 780ti slit? Ha történetesen menet közben megmurdel, akkor viheti magával az egész gépet? Van rá esély hogy megmurdel vagy stabilak a cm tápok?
Válaszaitokat előre is köszönöm, boldog újévet![ Szerkesztve ]
-
Potzee
addikt
válasz balagedebr #75709 üzenetére
Felső tápos házban a sima HEXA kábelei is elérnek mindenhová.
A hosszabb kábelezésű HEXA+ jó alsó és felső tápos házba is.PICO PSU - passzív hűtés - 0dB
-
balagedebr
tag
válasz Potzee #75701 üzenetére
Köszi az infót!
Most néztem, hogy a kinézett háznak van egy másik változata Modecom Mini Trend, amin fent van a táp helye, lehet akkor azzal nem olyan kockázatos a Hexa+.
Meg belegondolva, a gépház egy irodában a földön lesz, lehet jobb lenne neki, ha nem közvetlenül a földről szívná a levegőt a kosz miatt. -
proof88
addikt
Hello,
pár év után az FSP 350PNR elkezdett hangoskodni, kiderült hogy a venti hozzáér forgás közben az alatta lévő rácshoz! Tehát olyan, mintha 1-2 mm-t ereszkedett volna a venti, és ezért ér hozzá a rácshoz. Ez bizonyos venti típusnál normális elhasználódási jelenség? A venti cserés vagy javítható?
-
Cold5
senior tag
Sziasztok,
Tápot keresnék ehhez:
Cooler Master Elite 110
i5 4460
Asrock B85M-ITX
SSD 250GB
8GB 1600Mhz
Be Quiet SHADOW WINGS 120mm PWM142mm max a mérete. Esetleg még egy modulárist is ajánlhatnátok!
A legfontosabb a csendesség! Gondolom egy 400-450W elég lesz, még ha esetleg, raknék bele később egy videókarit is (nem játékra!)
Az előző gépembe ez volt: Be Quiet! Straight Power E9 400W, szóval tényleg a csendet szeretem...
[ Szerkesztve ]
kérnék 8 bacardit, 4be, 2 kólával...
-
Smithy87
senior tag
Sziasztok!
Van egy Chieftec 450W OEM *(GPA-450S) tápom. Nincs vele bajom a kérdés annyi lenne, hogy 20K alatt lenne értelme lecserélni? Az egyetlen dolog, hogy a Gigabyte GA-B85M-H3D lapon olyan mintha az ATX ágon a 8 helyett csak egy 4 érintkezős ág lenne. De ezt most csak így emlékezetből lehet benéztem. Talán az úgy kevés lesz az i5 4570-nek. -
Potzee
addikt
válasz BullKoxa #75704 üzenetére
Nem
A Delta egy nagyon jó OEM gyártó. Megbízható és minőségi cuccokat gyárt. Ez egy régi táp, de ha a kondik nem púposak, nincsenek kiszáradva, akkor nyugodtan használhatod. Ha esetleg a kora miatt tönkre menne, akkor sem fog magával vinni semmit.PICO PSU - passzív hűtés - 0dB
-
Potzee
addikt
-
norbert1998
nagyúr
válasz balagedebr #75700 üzenetére
ha a házba a táp alulról, kintről szív, akkor jó bele
-
Potzee
addikt
válasz balagedebr #75700 üzenetére
A sima HEXA-nak rövidek a kábelei és nem érnek fel egy alsó tápos házban az alaplapig.
Leginkább a 12V EPS kábel a 4/6/8 pin-es csatlakozóig.PICO PSU - passzív hűtés - 0dB
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● A minél pontosabb válasz érdekében olvasd el a Téma összefoglalót!
● Hirdetni csak a Hardveraprón szabad!
● Garanciális kérdések: Tápegység garancia GYIK!
- Hír Újabb, 12VHPWR csatolóval szerelt ASUS tápegységek kopogtatnak az ajtón
- Hír Megvan az első leégett NVIDIA tápadapter
- Hír ATX 3.0 szabványú az ASUS Loki tápegysége
- Hír Eléggé kompakt lett az MSI ATX 3.0-s tápbestiája
- Hír Megújultak a Corsair HXi szériás tápegységei
- Hír Hivatalosan is bemutatta az ATX 3.0-t és az ATX12VO 2.0-t az Intel
- Hír Szinte minden kiderült a VGA-k új tápkonnektoráról
- Apple asztali gépek
- Klímaváltozás, természetszennyezés
- Ninebot Max G30E II elektromos rollerrel Hajdúszoboszlóról Berettyóújfaluba
- Szólánc.
- Asszociációs játék. :)