- A konkurens hardvereken is működőképessé tette az XeSS 2-t az Intel
- Rengeteg monitor kapott G-Sync Compatible hitelesítést az új GeForce driverben
- Kinyitja a pénztárcáját az Apple, hogy behozza a nagy lemaradását
- Kína bekérette az NVIDIA-t, de szerintük nincs hátsó kapu a chipekben
- Dedikált NPU-t tervezne az AMD?
- Bluetooth hangszórók
- A konkurens hardvereken is működőképessé tette az XeSS 2-t az Intel
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- Apple MacBook
- Milyen CPU léghűtést vegyek?
- Azonnali fotós kérdések órája
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- RAM topik
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
Kérdezés előtt az alábbi kérdéseket válaszold meg:
1.: Mennyit szánnál rá?
● Pl: "30.000Ft alatt kellene megoldani."
2.: Milyen gépre kötnéd?
● Pl: "Lásd az adatlapomon."
● Pl: "i7 11700, Asus TUF RTX 3070 OC, MSI B560M Mortar, 1db M.2 SSD."
(esetleg a ház típusával kiegészítve, a megfelelő kábelhosszúságok miatt)
+1: Van extra igényed a táppal kapcsolatban?
● Pl: Moduláris csatlakozók, félpasszív működés, halk, stb…
● Pl: "Tuningolni tervezek." (írd le mit és mennyire tuningolnál)
Ajánlott Tápegységek 2023: [link] (a teljesség igénye nélkül)
Új hozzászólás Aktív témák
-
jim bcs
nagyúr
válasz
Potzee #70272 üzenetére
(#70272) Potzee
azt szerintem úgy elírták mint a huzat, nem létezik(#70273) Donqatto
XFX TS 550W Bronz(#70278) ViZion
Fsp Hexa+ 400W(#70282) Pompi
valahol lényegtelen úgyse lesz vele gond, regisztrálás után úgyis 10év azt meg kötelező meglépni(#70283) rostiron
igen eljött az ideje, ha a keret engedi akkor XFX TS 550W Bronz olcsóbban Fsp Hexa+ 500W(#70286) Viperator
ipon, aqua elektromax, mobilx, pcx, merlinhardver, hardverker(#70287) szyLord
XFX XTR 550W Gold(#70293) Rica
a V700 nem rossz de ebben az árban én EVGA-t vennék(#70296) beroch
XFX XTR 550W Gold vagy EVGA SuperNOVA G1 650W(#70298) [moderálva]
Te miről zagyválsz???? Ne beszélj marhaságokat!!![ Módosította: lezso6 ]
-
Rica
senior tag
válasz
rayoliviero #70295 üzenetére
Nem beszelve az arrol. A 650-es nagyjabol a 2/3-a. Nezek par tesztet.
beroch: en jo minoseget, 500-550 wattosat vennek. Mennyi a kereted?
-
beroch
tag
üdv
az lenne a kérdésem hogy ehhez a konfighoz hány w-os táp szükséges ?
-alaplap: asus maximus VII ragner
-proci: intel core i5 4690k
-ram: hyperx beast 2x4gb 1866mhz cl9
-vga: asus r9 280 3gb
-hdd: WD 1TB
-ház: Corsair Carbide 300R -
Rica
senior tag
válasz
jim bcs #70242 üzenetére
rudi cikke vegleg meggyozott, CM V700 lesz.
-
BigStake
csendes tag
Sziasztok
Egy chieftec GPS-400AA-101A tápegység elég egy ilyen konfignak ?
Gigabyte GA-F2A88X-D3H
AMD A8-6600K
2x4GB 1600 Mhz ram
Köszi a segítséget -
szyLord
csendes tag
Hali
Par hete mar olvasgatok és össze állt egy gép.
Van amiben nem vagyok biztos meg, abban szeretnek segítséget kerni.
Lec kollégától szeretnem rendelni a cuccokat.
Keret 250 max. amire használnám az Fifa 15 es F1 meg remélem GTA 5
Tuning nem lesz, monitor DELL U2312HM és remélem pár évig nem kell bele nyúlniTáp: XFX 550W Pro-Series Full Wired
Ez megfelel ehez a konfighoz?Alaplap: ASRock H97 FATAL1TY PERFORMANCE vagy
ASUS H97-PLUSProci: INTEL CORE i5 4690 3.50@3.90GHz 6MB BOX vagy
INTEL CORE i7 4770 3.40@3.90GHz 8MB OEMVideo: SAPPHIRE R9 280X 3GB GDDR5 DUAL-X OC (UEFI)
SSD: KINGSTON HyperX 3K 120GB SATA3 SSD
HDD: WD BLUE 1TB 64MB 7200RPM SATA3
Ram: CORSAIR Vengeance LP 8GB [2x4GB] 1866MHz DDR3 KIT BLUE vagy
CORSAIR Vengeance LP 16GB [2x8GB] 1600MHz DDR3 KIT BLACK vagy
KINGSTON HyperX Blu 8GB [2x4GB] 1600MHz DDR3 KITHűtő: ARCTIC COOLING Freezer Xtreme Rev. 2
Ház: ZALMAN ZM-Z9 U3 fekete vagy
SHARKOON T28 Fekete - PirosDVD író: SAMSUNG 24x DVD±RW ÍRÓ SATA OEM FEKETE
Kell valamin változtatni vagy valami gond vele?
-
Potzee
addikt
Gyenge kondik, (a bemeneti oldalon 85 fokra hitelesített) 12V-os ágak valós a max. teljesítménye 400W körül van, ugyanaz a Yate Loon D12SH-12 venti van benne, mint nagyon sok más tápban (pl. FSP)...én nem ezt vettem volna, de ha nem terhed nagyon akkor egy átlagos konfigot kiszolgál.
-
bluyoo
nagyúr
Én nem vásárolnám 1évvel. Alapból 10év járna rá.
Viszont csak 5évvel találtam.
Bár a gyártó oldala szerint EVGA SuperNOVA 650 G1 Power Supply regisztráció után megkapod a 10évet.
"This product comes with a 10 year limited warranty with registration within 30 days of purchase.
EVGA offers several warranty solutions for our customers to choose from. Please refer to the suffix of the part number and our Warranty Terms for details."
Mókás hogy az egyetlen hivatalos magyar kisker [link] alapból 1évvel árulja.
Szerintem írj egy levelet az üzletnek ....
Szerk.: Na mire megírtam ....(#70283) rostiron
Én az egy éves tápomat cseréltem egy komolyabbra. Nem bántam meg. -
rostiron
őstag
Sziasztok.
A mostani gépembe egy kb. 7 éves Chieftec GPS-550AB-A táp van.
Tökéletesen, teszi a dolgát. Semmi gond nincs vele, még teljes terhelés alatt sem.Szerintetek érdemes venni, egy "modernebbet " vagy amíg megy használjam ???
-
Pompi
nagyúr
válasz
jim bcs #70268 üzenetére
Köszi! Ez az EVGA szimpinek tűnik, az 1 év garit keveslem kicsit, de ettől még lehet befutó, kicsit még nézelődöm, de ez tetszik elsőre.
Szerk: mondjuk most nézem, hogy az iPon ad 1 évet, de pl. CHS-nél 10 év gari van rá... egyre szimpibb
Szerk2: ehh, most nézem, hogy iPon-nál is meg lehet a 10 év, csak regisztrálni kell amúgy is agaranciához. Na ez jó, azt hiszem, hogy meg is vagyunk. -
Potzee
addikt
válasz
ViZion #70278 üzenetére
GIGABYTE GE-C420A-C2
Ez is egy két ágas FSP belsőre épül...(talán GHN vagy HNN) -
Potzee
addikt
válasz
Donqatto #70277 üzenetére
Figyelemmel a 20k keretre, ezek közül választanék:
XFX TS Series 550W
FSP Raider S 550
80+Silver, 5 év gari -
ViZion
félisten
Sziasztok!
iponról melyik a legolcsóbb, vállalható táp egy kis intel G3420 konfighoz, VGA nélkül?
FSP FSP350-60APN 85+ 350W-t szoktam, de valami ócóbb kellene, viszont nagyon gyatrát nem vennék. Mit ajánlotok? Köszönöm.Potzee: köszönöm a gyorsaságát Uram!
-
Potzee
addikt
-
Balathruin
veterán
Tényleg, egy FM2-es gépet meg lehetne hajtani picoPSU-val?
-
Donqatto
csendes tag
Hali,
kellene vennem egy tápot, mert ami most van elég picsahangos és már néha újraindul a gép is...eddig (3 évig) nem volt baj, bár zúgni zúgott.
Szóval a ház amibe kell az egy Cooler Master elite 335 Black
Alaplap:Gigabyte Ga-P55M-UD2
Proci: I5 750
VGA: Ati Radeon 5850
Ram: G.Skill 2x2gb DDR3
Mostani Táphieftec GPS-450A
+ Samsung CD/DVD író olvasóés ezt néztem ki:
Cooler Master Elite Power 500W P/White RS500-PSAPJ3-IT tápegységElőre is köszönöm mindenkinek aki segít, mert nem tudom, hogy a coller master milyen táp és azt sem, hogy elég halk e...A pénz jelen esetben másodlagos, de 20 fölé ne nagyon menjünk azért
KÖSZÖNÖM!!
-
Potzee
addikt
Ki árulja a GPS 500 A8-at 6 év garival?
Mennyiért vetted? 12K?
Ugyanennyi az FSP Hexa+ 400 illetve Lec-nél 13k az XFX Pro 450W -
TA68
őstag
Azért nem olyan rossz a Chieftec GPS500A8 táp. Én most vettem egyet 6 év garival. Olyan halk, hogy alig hallani terhelés alatt is és melegedést sem tapasztaltam. Capxon kondik vannak benne, ami az FSP tápokban is gyakran előfordul (télapót ne várjon az ember ennyi pénzért
)
-
Üdv, tudnátok ajánlani tápegységet 17. 000 forint körül? Lényeg hogy 500-600w-os legyen.Az sem árt ha jól néz ki és moduláris. köszi
-
Pompi
nagyúr
Sziasztok!
Kérdéssel fordulnék a tisztelt nagyérdemű segítőkész fórumozókhoz.
Jelenleg egy FSP ZEN 400W van a gépemben, aminek a magja egy i7-2600k proci, egy ssd, egy hdd, és egy odd van a gépben még meg pár venti, a vga eddig egy Radeon 6950 volt, ezt eddig tökéletesen vitte a kis 400-as táp zaj nélkül (ofkorsz, hisz nincs benne venti ugye).
Most viszont a 6950 helyére bekerült egy R9 280X, és első körben úgy tűnt, hogy még ezt is elviszi a kis zen, Unigine benchmarkokat futtatam, meg Diablo 3-mal játszadozom gond nélkül, viszont a Windows 7 Experience Index számításánál eldobja magát a gép látványosan elfogy a kraft, csatt kikapcsol, majd újraindul. Gondolom kevés neki mégiscsak a Zen 400 wattja.
Tehát a kérdés adott, szeretném a lehetőségekhez képest a legcsöndesebb 550-650W körüli tápot beszerezni, gondolom most az 550W is elég lenne, de a 650W talán előremutatónbb lenne és talán biztosabban viszi el ezt a konfigot (?), de mondjuk ha azt mondjátok elég hozzá az 550-es, akkor nem ragaszkodom a 650-hez, ha ugyanannyiért az 550-es mondjuk csendesebb. Olyan bruttó 25-30e körül húznám meg az elméletbeli határt. Mi az amit ennyiért most érdemes megvenni és csendes lesz?
Próbáltam visszaolvasni és okosodni, de elég sok minden szóba jöhet, gondoltam felteszem a kérdést biztos ami biztos
Köszi előre is!
-
Hadr0n
csendes tag
Szerintetek egy Antec NEO he 500 elég lenne egy i 7 920 hoz és egy Asus GTX 560 TI hez ?
-
khes
tag
EVGA Supernova 750W G1 80+ Gold tápegységgel van valakinek tapasztalata?
-
Potzee
addikt
válasz
MinionFlasH #70257 üzenetére
Nem a táp fogyaszt hanem a konfig...azért nem jó nagyon túlméretezni a tápot mert nem fog jó hatásfokkal dolgozni. A táp 40-70% terhelés alatt nyújtja a legjobb teljesítményt a legjobb hatásfokkal. Tehát, ha a konfigod max. fogyasztása 350-380W akkor egy 500W-os táptól felesleges nagyobbat beletenni. Neked abban az esetben indokolt a 800W-os táp, ha a konfigod valójában ful terhelés alatt megeszi a 600-650W-ot. (pl.SLI/CF ill.tuning esetében)
-
pcgamer01
senior tag
válasz
MinionFlasH #70257 üzenetére
Ha jól tudom akkor(a tápok) mindkettő annyit vesz fel a konektorból amennyit kell,szerintem nem fogyaszt többet a 800-as a 650esnél.(persze 800W-nál többet vesz fel)
Akkor nemjó -
MinionFlasH
senior tag
Srácok valaki nem tudja a választ a #70248-re?
Fontos lenne mert csak akkor venném meg ha nem igényel több energiát!
-
Topanka
aktív tag
válasz
jim bcs #70253 üzenetére
Említettem neked is, hogy nem az első gépem ez, de mindig nagy gépeket raktam össze, és sose volt ilyen jellegű probléma, nem is gondoltam rá, hogy lehet. Így, még ha saját káromon is, de megtanultam, azért írtam le, hogy más ne járjon így. Lehet, hogy az 1. hozzászólásban a szabvány dolgokat is említeni kellene, más ne a saját kárán tanulja meg, mindig nem tudsz Te sem figyelne erre. Ráadásul a gyári adatok is pontatlanok egy kicsit. Tisztességes a bolt, símán kicseréli, de meg kell várni míg megérkezik nekik, és ők feladják a másikat. Plussz a szállítási költségek, ezért tudtam volna áron alul oaadni másnak, ha lett volna igény rá. Elnézve ezt a XFX XTR Series 550W tápot, ha tudja azt ami rajta van, meg amit írnak róla, hát baromi jó táp lehet.
-
-
Topanka
aktív tag
válasz
Viperator #70250 üzenetére
Erre szerintem " jim bcs" kolléga a XFX XTR Series 550W tápot ajánlaná, kiváló táp, de 170 mm hosszú (gyári táblázatában 160mm-t jelöl), plussz amit a csatik igényelnek. Ebben a pillanatban értem haza a postáról (most adtam fel az eladónak), mivel ilyet rendeltem, de nekem nem fér el a házban, és lecserélem emiatt egy 140 mm-es hosszúságúra. Ha egy kicsit hamarabb tisztásódott volna kell e ilyen, áron alul megkaphattad volna, én meg fölös időhúzástól szabadultam volna meg.
A hosszt mindenképp nézd meg, mivel az ATX PS2 szabványméret csak a 140 mm minimumot írja elő, hosszabb lehet. -
MinionFlasH
senior tag
Egy Corsair GS 800W táp többet fogyaszt mint pl.: egy FSP Aurum 650w ?
Ugyanaz a konfig az FSP is bőven kiszolgálná!
Válaszokat köszönöm!
-szerk-
rossz a példám, Tehát Corsair GS 800W vs. Corsair GS 650W
-
Hadr0n
csendes tag
Sziasztok
Szerintetek egy antec neo he 500 elég lenne egy i 7 920 hoz és egy asus gtx 560 ti hez ?
-
Szép napot, Urak!
Gép fejlesztés előtt állok, megtartom a házat, a tápegységet, a merevlemezeket, stb. Csak proci, alaplap , memória és VGA lesz cserélve.
A tápegység: Corsair VX450
Leendő alkatrészek: í7 4790, 97-es alaplap, DDR3 és GTX 760 VGA.
A kérdés: elég lesz a tápellátás a fenti konfig szerint?
Előre is köszönöm a választ!
Üdv
-
-
Topanka
aktív tag
válasz
Topanka #70220 üzenetére
Nos figyelembe véve "(#70223) MMIX válasza Topanka (#70222) üzenetére"írását, két táp lett kinézve a SilverStone GD06 házba:
1. COOLERMASTER V550 [link] 140 mm hosszal,
2. SEASONIC S12G 550W [link] szintén 140 mm hosszal.
Mindkét táp 86 mm magas. A kábelköteg mindkettőnél közép magosan, vagyis 43 mm középpont magasságban jön ki. A GD06 ház táp helyén így a táp felső 33 mm-es szakaszán 10 mm helyem marad, ami csak a V550-nél lenne probléma a moduláris csatik miatt, illetve ventivel lefele szerelve ennél sem jelenthet gondot.
A kérdésem az, hogy merre nézzen a ventillátor?
Melyik tápot vegyem?
A V550 tényleg a Seasonic Platinum Fanless KM3-as belével szerelt? -
törölt tag
Hmmm... de - Seasonic moduláris táp ilyesmi teljesítményen is kapható ennyiért...
És 2000 Ft-t számolunk házhoz szállításra?http://www.argep.hu/trend/SEAS/SEASONIC-M12-II-750W.html - na jó, kicsit drágább, de vannak helyek, ahol olcsóbb - pl. van a PH!-en néhány kisebb, tagok által üzemeltetett -20% bolt is
-
Rica
senior tag
Sziasztok! Csak hogy biztosra menjek. A Cooler Master V700-asnal ugye nem talalok jobbat a kategoriajaban, hazhoz szallitva 38 ezer forintert? Koszi szepen.
-
Joe.36
addikt
válasz
OtrodonTIME #70232 üzenetére
Igen hangos , nekem is volt de lecseréltem.
-
Potzee
addikt
válasz
OtrodonTIME #70232 üzenetére
Ugyan már, 12ezerért 600W-os táp?
Csak a nevében 600W...marketing értékek...valójában a két 12V-os ágán alig bír többet 400W-tól és a ventije is hangos...(#70233) khes
Enhance-et cserélni Adyson-ra...
nyilván a magasabb profit érdekében...amúgy Corsair módra... -
OtrodonTIME
csendes tag
Sziasztok!
Egy 550-600W-os tápot szeretnék venni. Szerintetek a Cooler Master Elite Power 600W RS600-ACABM-WB milyen választás lenne?
[link]A válaszokat előre is köszönöm.
-
vittorio7
őstag
válasz
speedydb23 #70230 üzenetére
Igen. [link]
De csak természetes személy állhat el a vásárlástól, aki cég nevére veszi a cuccot az nem.
-
speedydb23
senior tag
-
Topanka
aktív tag
válasz
Topanka #70220 üzenetére
Megmértem, hogy a házban a 190 mm hossz a táp alsó szélétől 53 mm magasságig él, utána szűkül le a két Hot swap miatt 150 mm-re.
Mivel a moduláris változatoknál eléggé beteríti a hátlapját a csatik, azért gondolok rá, hogy a 140 mm hossznál ez akadály lehet. Nem tudom, ezért is kellene a segítségetek. -
Potzee
addikt
válasz
Topanka #70220 üzenetére
Ha neten rendelted a webshopból akkor a termék átvételétől számított 14 napon belül elállhatsz a vásárlástól.
Jelzed nekik, hogy mégsem felel meg a megrendelt termék, saját költségeden - haladéktalanul, de legkésőbb az elállás közlésétől számított 14 napon belül - visszaküldöd az üzletbe, ők pedig - haladéktalanul, de legkésőbb az elállás közlésétől számított 14 napon belül - visszautalják a termék vételárát.
Aztán jól körbejárod a témát és megrendeled a már minden paramétereknek megfelelő tápot. -
Topanka
aktív tag
Sziasztok!
Segítsetek, mert még gondolkodni se tudok, úgy pánikba estem!
Az új gépemhez szépen jönnek meg a hardverek, mind utánvétes kiszállítással.
Ma megjött az utolsó, a PC ház ami egy SilverStone GD06.
Megkezdeném az összerakást, mire atáp berakásánál már kiderült, hogy túl nagy. Sík ideg lettem, hogy lehettem ilyen hü..., hogy erre nem figyeltem!
Idáig nagy gépeket raktam össze, és nem volt érdekes ez a dolog a méret.
A tápom egy XFX XTR Series 550W ami hosszában nem fér el, mert igaz, hogy ATX szabványos a táp helye a házban, de PSU/2 méretes fér el benne max.
IPON-tól vettem, ha felhívom őket lehet velük tárgyalni egy csere ügyben?
Egy SEASONIC S12G 550W-et néztem ki helyette, remélem ez jó méretben? Árban mindenesetre hasonló. 140mm hosszúnak írja az XFX 170 hossza helyett. A táp felsőfelinél 150 mm a helyem, míg alsó felénél 190mm. Gondolom a kábelek elvezetése miatt. De a moduláris nem biztos, hogy jó!
Mit javasoltok? -
törölt tag
Szünetmentes tápok közül max. 5 percre való (többre nem kell), melyik ajánlott leginkább?
-
AeSDé Team
őstag
válasz
vittorio7 #70217 üzenetére
Fogalmam sincs mi az oka, én egyáltalán nem értek a tápok szereléséhez, így egyszerűbbnek tartottam hogy visszaküldöm és keresek egy másik hasonló erejű tápot használtan. Egyéb probléma nem volt vele, viszont ezzel nehezen tudtunk volna együtt élni mert nálunk szinte egész nap megy a rádió.
-
vittorio7
őstag
válasz
AeSDé Team #70214 üzenetére
Ez érdekes
-
OctoCore
tag
Sziasztok, tápot keresek akár használtan. Milyet ajánlotok a következő konfighoz? :
- FX 6300
- Sapphire R7 260X 2GD5 OC
- 2 hdd
Előre is köszönök minden segítséget. Ui.: Nem húznám egyiket sem.Üdv.
OctoCore -
vittorio7
őstag
válasz
AeSDé Team #70212 üzenetére
Csak ha üzleteltek, akkor azt privátban tegyétek a topicban nem szabályos.
A tápod ami kipurcant, milyen gyártmányú/típusú volt? Ha nagyon tuningolsz és nyomod a furmárkot, akkor mehet a 600W feletti táp. Nem árt egy kis tartalék.
-
zsoika
addikt
válasz
AeSDé Team #70206 üzenetére
Szia! Vagy ha keresztfiamnak nem kell a Zalman 750w táp amiről fentebb írtunk átengedhetem neked, beszélhetek vele?!
-
vittorio7
őstag
válasz
AeSDé Team #70206 üzenetére
Olyan minőségi táp kell ami egyágas, 12V nincs kettéosztva.
pl.:
FSP Raider 550W
XFX TS 550W
Seasonic S12 II 520W / M12 520WMinimum ezek de, akár mehet a fentiek erősebb hatszázas változata is. Vagy vannak jófajta Gold és Platinum tápok is.
A topic elején ott a téma összefoglaló. Ott is sok infó van az ajánlott, és a veszélyes tápokra vonatkozóan is.
-
Magany
tag
Sziasztok. valakinek van ezzel a táppal tapasztalata? Modecom Step 500w, megbízható jó táp ez? Előre is köszi a válaszokat.
-
zsoika
addikt
válasz
tornas #70191 üzenetére
Igen olvastam róla tesztet! Tudom hogy jó táp, de az életkorából eredő avulást nem tudtam miként hat a tápra.
Keresztfiam gépe: q8300 (95w,nincs tuning)+6790 OC(kb150w)+aproság=kb300w
A kérdés csak az hogy szükségem van-e ekkora teljesítményre, 6éves, garancia nélküli tápra egy ilyen "régi" konfighoz nem jönnék ki jobban és olcsóbban egy új HEXA+ 400 al (kettébontott 12V ága miatt nem annyira preferálom) vagy TT München 430W természetesen Sirtec belsőssre gondoltam?
Áruk 12eFt postával vatta újonnan garival.
Estleges gépfejlesztés a közeljövőben csak annyi lehetséges hogy az én 6950 2GB videókarimat megkapja ha rászánom magam a cerére. -
AeSDé Team
őstag
válasz
vittorio7 #70205 üzenetére
Akkor a processzor megy vissza 3,7Ghz-re, erősen alulfeszelve. A HD7970-et is visszavettem 1Ghz-re, így már beleférhet a 408W-os keretbe?
Itt egy 130W-os Intel processzorral tesztelték ezt a VGA-t és a teljes rendszer nem fogyasztott többet 410W-nál.Megpróbálok mielőbb keríteni neki egy másik tápot, nagyjából milyen kategóriában gondolkozhatok? Nézelődtem hardveraprón, elég sok táp van, sok olyan márkával amit nem is ismerek. Melyek az ajánlottak?
-
vittorio7
őstag
válasz
AeSDé Team #70204 üzenetére
Már azt hittem, hogy ezt a tápot vennéd hozzá.
Hááát a furmárkot és tuningot kapásból hanyagolnám, és annyira nem erőltetném vele a játékot sem. Én ehhez a géphez biztos erősebb tápot tennék.
-
AeSDé Team
őstag
válasz
vittorio7 #70203 üzenetére
Az FSP HEXA az én régi tápom, ezt a konfigot pedig használtan vettem egy 600W-os táppal amit hiba miatt vissza kellett küldenem. Azért kérdeztem meg mert kipróbáltam a gépet ezzel a táppal, és látszólag visz mindent, a kábelei is elég hosszúak az új házhoz, így megspórolhattam volna egy tápot.
Pár hetet azért kibír vele, amíg sikerül egy új tápot szereznem? Addig visszavehetnék mindent alap órajelre, nehogy túlterheljem. -
vittorio7
őstag
válasz
AeSDé Team #70201 üzenetére
Hexa 500 az 408 W -ot tud, két ágas 18-18A.
Hogy jött össze ez az összeállítás? 150K-s VGA, 80 ezres i7, 50 ezres lap és 13 ezres táp? -
bluyoo
nagyúr
válasz
#75128832 #70200 üzenetére
Igen aki nem akar tuningolni annak egy mai szorzózáras I5 bőven elég lehet.
"amiben nyilvánvalóan nincs keresnivalója egy szorzózármentesnek" Nem is lenne ezzel gond. Viszont a kérdező ezzel korántsem biztos hogy tisztában van.Mindenesetre leírta hogy tuningolni akar és ROG lapot ..
(#70201) AeSDé Team
Az FSP Raider 550 nem fér bele a keretedbe? -
AeSDé Team
őstag
Sziasztok! Ugye egy FSP HEXA 500-as tápra rábízhatom ezt a konfigot?
-Intel i7 3770K (OC 4,3Ghz)
-Asus 7970 Matrix (1,15 Ghz)
-Asus P8Z77-V Pro alaplap
-2db 500Gb-os merevlemez,
-2x4Gb G.Skill 1600Mhz RAMHosszú távon mennyire életképes a dolog? Végleges megoldásnak is elmegy, vagy csak ideiglenesen használjam és minél hamarabb szerezzek be egy erősebb tápot? Jobban örülnék ha erre nem lenne szükség. Elméletileg VGA és a processzor max. TDP-jét összeadva bőven 500W alatt maradok, és tesztek alapján sem ehet többet 450-500W-nál.
Új hozzászólás Aktív témák
● A minél pontosabb válasz érdekében olvasd el a Téma összefoglalót!
● Hirdetni csak a Hardveraprón szabad!
● Garanciális kérdések: Tápegység garancia GYIK!
- Hír Újabb, 12VHPWR csatolóval szerelt ASUS tápegységek kopogtatnak az ajtón
- Hír Megvan az első leégett NVIDIA tápadapter
- Hír ATX 3.0 szabványú az ASUS Loki tápegysége
- Hír Eléggé kompakt lett az MSI ATX 3.0-s tápbestiája
- Hír Megújultak a Corsair HXi szériás tápegységei
- Hír Hivatalosan is bemutatta az ATX 3.0-t és az ATX12VO 2.0-t az Intel
- Hír Szinte minden kiderült a VGA-k új tápkonnektoráról
- ASUS ROG STRIX 850W 80 PLUS Gold
- ASUS ROG STRIX 1000W Aura moduláris táp eladó /Garanciás/
- ATX tápegységek (Dell, Chieftec, Delta, HKC, Codegen, CoolerMaster, 235W-600W) + RETRO
- Csere-Beszámítás! Asus Rog Strix Thor Platinum II 1200W 80+Platinum Prémium tápegység!
- Gigabyte 850W 80+ Gold P850GM Full Modular - Számla & Garancia
- HP EliteBook 830 G5 16GB 512GB 13.3" FHD IPS
- LG 27GP850P-B - 27" NANO IPS - 2560x1440 - 180Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - AMD FreeSync - HDR 400
- LG 32SQ700S-W - 32" VA Smart - 3840x2160 4K UHD - 62Hz 5ms - WebOS - Wifi + BT - USB-C - Hangszórók
- Jo Nesbo: LEOPÁRD (nem olvasott)
- Lenovo Thinkcentre M920t Tower/ M720s SFF / i5-8-9. gen/ WIN10-11/számla, garancia
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest