- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Atomenergiával dübörögnek tovább az Amazon adatközpontok, SMR-ek is jöhetnek
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- Az NVIDIA ipari AI-felhőt épít a németeknek, együtt az OpenAI és a Google
- Két új Ryzen közül választhatnak a kézikonzolok
-
PROHARDVER!
Kérdezés előtt az alábbi kérdéseket válaszold meg:
1.: Mennyit szánnál rá?
● Pl: "30.000Ft alatt kellene megoldani."
2.: Milyen gépre kötnéd?
● Pl: "Lásd az adatlapomon."
● Pl: "i7 11700, Asus TUF RTX 3070 OC, MSI B560M Mortar, 1db M.2 SSD."
(esetleg a ház típusával kiegészítve, a megfelelő kábelhosszúságok miatt)
+1: Van extra igényed a táppal kapcsolatban?
● Pl: Moduláris csatlakozók, félpasszív működés, halk, stb…
● Pl: "Tuningolni tervezek." (írd le mit és mennyire tuningolnál)
Ajánlott Tápegységek 2023: [link] (a teljesség igénye nélkül)
Új hozzászólás Aktív témák
-
bluyoo
nagyúr
válasz
#75128832 #70198 üzenetére
Már kettő!
Mindenesetre nekem mindegy ki mit vesz. Nem is próbáltalak semmiről lebeszélni.
A tuning CPU egyértelműen erősebb, drágább, többet eszik, és egy 20K-val drágább deszka általában több szolgáltatást nyújt.
De ez egy fórum, mindenkinek megvan a saját véleménye, tapasztalata. Az a kérdezőn múlik kire hallgat, ha hallgat egyáltalán valakire.
Sajna vannak nem annyira szerencsés hozzászólások, mint pont az előbb, amikor szorzózármentes CPU alá ajánlnak tuningképtelen deszkát!
De ezét vannak a külön szaktopikok, ahol hasonlók elég ritkán fordulnak elő. -
törölt tag
válasz
bluyoo #70192 üzenetére
Jó kérdés, hogy mire célzol, de 20e Ft mínusz a fölös alaplapon, és 15+ az X-en (persze attól függ, melyiken). Ezzel 5e spórolást látok egy CPU hűtőre, de te tudod, Szakértő
Persze, tuningoljon csak, mondjuk nem tudom, minek, a CPU bőven elég a VGA-hoz, a következőjéhez meg már úgyis lassú lesz (no meg 3 év múlva az i7 4470 lesz annyi, mint most egy lassúbb i3-as), és mert úgy a szóhasználatából és értelmességéből ítélve pont képes is rá (gyikről jövök - ott megtanulja az ember, hogy kinek mi kell, neki pl. egy sima gamer rendszer, mindenféle tuning nélkül...)
De jó, én nem szóltam, csak majd jussak eszébe, amikor próbálja húzni a prociját, és meglepődik, hogy mennyivel kevesebb az fps-e, mint amire számított.
-
bluyoo
nagyúr
válasz
beroch #70194 üzenetére
Pl. a Seasonic G Series 550 belefér a 30K-ba, és ugyancsak jó kis táp (a 650-es változata kb. +7K).
Seasonic G Series 550 review.
Viszont a "gamer érzéshez"mára nem kötelező a tuning. Pl. hogy Asus-on belül említsek ott a H97-PRO GAMER.
-
tornas
őstag
válasz
zsoika #70172 üzenetére
Ez a Zalman ZM750-HP tápegység kiváló minőségű FSP belsővel bír. Hőcsöves szekunderköri hűtése is van. félmoduláris is és 851,5 W-ig (túl)terhelhető. Szóval 14k-ért szinte újonnan megéri.
Ami pedig a tartós állást illeti: számottevő (gyakorlatilag semmi) kár nem éri a tápot, főleg a dobozában és szobahőmérsékleten. A tápok tárolási hőfoka (storage temp) egyébként -20 Celsius-foktól 50 Celsius fokig is terjedhet, gyártói ajánlástól függően. Az elektrolit kondik döntik el leginkább, mert néhány "rosszabb" minőségű kondi -10 fok alatt már szétfagyhat.
Itt egy teszt is róla, ahol még a 12 V-os ágak kiosztását is megtalálhatod. [link]
-
tornas
őstag
válasz
rocketry23 #70186 üzenetére
Meglehetősen öreg táp már, 10+ éves is lehet. De ha nincs baja, akkor még használható (konfigtól függően) amíg még bírja. Legtöbbször kondibaj függesztheti fel a tevékenységét. Nem öngyilkos merénylő kategória...
-
rocketry23
tag
Üdv!
High Power HPC-300-202 PFC tápról mi a véleményetek?
A neten azt írják a High Power tápok Sirtec belsősök. Akkor most ez még használható kategória vagy felejtős? (nyiván régi gépbe lenne)
-
beroch
tag
üdv
új gépet rakok össze és a kérdésem a következő
ehhez a konfighoz milyen tápot vegyek?alaplap: asus maximus VII ranger
proci: intel core i5 4690k
proci hűtőt még nem tom
ram: hyperx beast 2x4gb 1866mgz cl9
vga: Asus R9 280 3GB
ház: azt sem tudom még -
Gyuri27
félisten
válasz
gyarmatinic #70180 üzenetére
Ez a cucc akkor eszik teljes terhelésen 350W-t ha egy betonkeverőt is rákötsz.
-
Gyuri27
félisten
válasz
gyarmatinic #70175 üzenetére
Milyen konfig az?
Nekem PII 965, 5770, 2 hdd, odd, 2 ddr2, ventik és nem is lehet hallani a hangját.
Arra vigyázz, nehogy sima hexa legyen a dologból. -
Potzee
addikt
válasz
gyarmatinic #70175 üzenetére
A HEXA 400+ -nak igen, 384W a max. teljesítménye.
A konfigod full terhelésen eszik cca.350W-ot? Lehet, hogy nem kellene kicentizni... -
Potzee
addikt
válasz
gyarmatinic #70171 üzenetére
A GPS 500A8 egy alaó kategóriás CWT beles táp két 12V-os ággal (24-21A) a valós max.teljesítménye 400W körül van...a HEXA 400 is csak 340W körül...
Én egy XFX Pro 450W-t vennék ebben az árban Lec fórumtárstól (13k) -
zsoika
addikt
válasz
tornas #70163 üzenetére
Köszönöm a válaszod!
Azonnali cserét sürgetek! Mit szólnál (és a többi fórumtárstól is kérdezem) egy Zalman ZM750-HP táphoz? Most van egy havernek eladó kb 6-7 éves de alig használta csak dobozában áll a polcán 14eFt. Kicsit erősnek tűnik egy átlagos konfighoz és a kondik állapota felől is aggódom. Nem árt a tápnak az állás?
-
gyarmatinic
tag
válasz
rayoliviero #70169 üzenetére
Ha van Hexa+ 400 megveszem ha nincs marad a GPS-500A8
-
törölt tag
válasz
Grave_444 #70168 üzenetére
Igazából a CF-et majd csak a kártya jelentős gyengülésénél tervezem, ami még 2-3 évig biztosan nem várható. Amikor is pedig procicsere is várható egy Broadwellre.
És persze lehet, hogy akkor a CF egy új szabvány miatt már nem lesz jelentős, hisz az egész cserére szorul, akkor pedig a tápegység is felesleges... nos, ebben is kérném tanácsotokat... -
rayoliviero
veterán
válasz
gyarmatinic #70166 üzenetére
De akkor minek kérdezel rá, hogy jó-e a táp, ha Te magadban már eldöntötted és azt veszed, akárki akármit mond?
-
Grave_444
nagyúr
válasz
#75128832 #70167 üzenetére
Seasonic M12 II 750W. Drágábban G 750W vagy X 750W.
Viszont 2 kártyához kevés lesz a proci, oda K-s I5 vagy I7 kéne.
-
törölt tag
Egy ilyen konfighoz milyen táp kéne, ha a második videokártya csak 2-3 év múlva jön bele (kis elhasználódást rászámolva
)
Intel i5-4460;
ASUS H97-PRO;
WD EZEX 7200rpm HDD;
2 db CF-be kötött R9 280;
vmilyen SSD, 120GB;
(RAM: 2x4 GB 1600MHz Kingston CL9)Két kikötés: Seasonic legyen és moduláris
-
pcgamer01
senior tag
válasz
gyarmatinic #70161 üzenetére
Akkor ragaszkodsz még a Gps-hez?
-
uttovendi
csendes tag
Sziasztok!
Abban szeretném a segítségeteket kérni, hogy a gépembe mekkora/milyen táp kéne? A setup: AMD fx 8120, asus r9 280x, egy 64gb-os Samsung ssd és egy 500 gb-os winchester, az alaplap pedig egy asrock 970 pro.
Előre is köszönöm a segítséget! -
tornas
őstag
válasz
zsoika #70124 üzenetére
Ótvar minőség... ez egy 300W-os Linkworld belső. Ha jól tudom, akkor 400W-tól 600W-ig ugyanazt a fing gyenge 300W-os belet rakják be. Ráadásul eléggé veszélyes is, mert a primer kondiknál és a PFC tekercs melletti nagy sárga X kondin nincs kisütő ellenállás. Így ha kihúzod a konnektorból és utána hirtelen hozzáérsz a dugvillához, akkor megvághat az áram is. Szereléskor is...
-
gyarmatinic
tag
Amúgy a GPS-500A8 már CWT beles az 500A még Deltás volt 408W-t tud leadni, a HEXA+ 400 384-et...Árban kb ugyanannyik 11-12ezer Mátészalkán
-
lacag7
újonc
-
pcgamer01
senior tag
válasz
gyarmatinic #70151 üzenetére
Inkább ez:Hexa+500W
3év garival -
jim bcs
nagyúr
válasz
gyarmatinic #70149 üzenetére
(#70149) gyarmatinic
tömören röviden: játékos gépbe kalap sz@rt se ér, amit ajánlottunk azt vedd tehát Fsp Hexa+ 400/500W ha nem magadra vess(#70152) lacag7
szívesen elmagyarázom de csak PV-ba ez már nem ide tartozik, tyííí (#70155) akkor azt azonnal meg kellene venni főleg hogy még garis is, vga nélkül egy 350W-os is elég még sok is, az X400 mellé mehet 1 jobb vga is
-
lacag7
újonc
válasz
jim bcs #70146 üzenetére
jim bcs
Nagyon bocsi
Én zenész vagyok és csak egy picit értek a számítástechnikához, de azért szeretném megtanulni. Rengeteget olvasok miatta, de a mai villámgyors fejlődést nem könnyű követni. Ezt eddig nem tudtam, hogy nem fér össze a kettő, nekem igy adták el egyben. Nagy fáradtság lenne ha elmondanád bővebben?
Köszi -
pcgamer01
senior tag
válasz
gyarmatinic #70149 üzenetére
Az hogy régi széria és annyiért már jobbat is kaphatsz
-
SPeti1984
senior tag
Sziasztok!
Iskolai gépbe kellene vennem egy tápot mert a régi elfüstölt (Gigabyte superb 460). A keret szállítással együtt max 10 ezer. Mit ajánlanátok?
A gép egy Core 2 Duo E8400 CPU, Ati 4830HD VGA, 2 sata kb ennyi. Magyarán VGA-nak kell táp ami fontosabbnak tűnik.
Én ezeket találtam ebben az árban:
FSP FSP460-60HCN
Chieftec iARENA GPA-450S8 -
jim bcs
nagyúr
válasz
norba69 #70143 üzenetére
(#70143) norba69
Ha mindenképpen Seasonic kell azt megértem hiszen én is seasonic párti vagyok és igen a SEASONIC Platinum Series 860 bőségesen elegendő. Ezt már szeretem, ha kell a 2 komoly vga akkor megy alá egy normális táp is(#70144) lacag7
sima proci Z-s lapba na ne már minek, sima proci H-s lap_K-s proci Z-s lap -
jim bcs
nagyúr
válasz
lacag7 #70133 üzenetére
(#70133) lacag7
alaplap és proci nem jó így a lap legyen H97-es és elég az matx, a procira mehet egy Deepcool Gammax S40, ha halk tápot akarsz olcsón akkor XFX TS 550W Bronz, a szigetelt ház hűtés szempontjából a legrosszabb tehát legyen CM N200(#70135) gyarmatinic
hát nem vagy okos
(#70139) norba69
NEM -
norba69
senior tag
Jelenleg van:
Seasonic G-series 650 táp
I7 4770k proc
GA-Z97X-UD5H deszka
MSI R9 290 gaming videó
Corsair Vengeance 2X4 Gb 1600 Mhz cl 9
Intel 120 GB ssd
2 db 2 TB wincheszter
Néhány ventillátor.Elbírna a táp még egy R9 290-et?
Vettem egy UHD monitort, és egy videókártya igencsak kevés.
-
Balathruin
veterán
válasz
gyarmatinic #70137 üzenetére
Annyiért van jobb is.
-
gyarmatinic
tag
válasz
Balathruin #70136 üzenetére
Miért is? Elég jó véleményeket olvastam róla
-
Balathruin
veterán
válasz
gyarmatinic #70135 üzenetére
Azt inkább ne.
-
gyarmatinic
tag
Nos a legközelebbi városban találtam GPS-500A8-at 11ezerért 2év garival
Holnap valószínűleg megveszem
-
Lonsi
tag
Sziasztok!
A közelmúltban vásároltam egy brazos konfigot, amit szeretnék 24/7 üzemmódban futtatni. A konfigban van egy FSP 400-as táp, de biztos ami fix alapon arra gondoltam lecserélem egy újra. Esetleg tudnátok tippet adni, hogy 200-400W között 12-es halk ventivel mit lenne érdemes venni a konfighoz?
Köszönöm! -
lacag7
újonc
Sziasztok!
Laca vagyok és egy nagyon csendes, profi minőségű tápot szeretnék a gépembe amit studiozáshoz építek. Szeretném optimálisan kihasználni, nem akarok "tartalék wattokat". Ez mind áramfogyasztás miatt, mind a gép hatásfoka miatt( úgy tudom akkor a legjobb, ha 40-80 százalékon dolgozik). Nem lesz felhúzva a gép. Nincs szükségem komoly videokártyára, tehát lehet egy alap vagy közepes erősségűvel számolni. Bár úgy tudom ebbe az alaplapba van integrálva, és ha az is jó szívem szerint nem vennék, max ha két monitorral használom később. Külső hangkártyám vagy audio interfészem lesz hozzá. Tényleg a csend a lényeg és persze ne gátolja a gép teljesítményét a gyenge táp. Sajnos a programok amiket használok majd rajta eléggé terhelik majd ezért a hűtés is fontos.
Alaplap Asus Z87-K
Proci i5-4460
2x8Gb valószínűleg dual channel ram, később lehet még plusz 2, de szerintem nem szükséges
1 kb 100Gb SDD
külső 1TB Seagate HDDm van,
de lehet építenék is be egy 200-500Gb körüli 7200 Seagatet vagy WesterntBocsánat ha túl sokat írtam, szeretném, ha tiszta lenne. Kérlek segítsetek kiválasztani a tápot. Coller Master Silenten gondolkozom, de nem tudom milyen teljesítménye legyen. Természetesen más gyártó is megfelel, az ár is befolyásol. Bár ha csak a drága jó, akkor nincs mit tenni. Valaki ismeri az Alpine Silent tápokat? Nem találtam a "nem ajánlott"-k között.
Szóval hány wattot igényel ez a gép és melyik a jó márka?
Köszönöm a segítséget mindenkinek!
Laca -
Gyuri27
félisten
válasz
gyarmatinic #70129 üzenetére
Engem nem zavar.
A táp korrekt, halk, olcsó. -
.wantííd
tag
Sziasztok! Az Xfx 450-nek mi az az újabb szériás vga(rx..) amit még elvinne a mostani konfigommal?(profilom)
-
jim bcs
nagyúr
válasz
gyarmatinic #70126 üzenetére
Fsp Hexa+ 400w
-
gyarmatinic
tag
Sziasztok!
ASUS P5B
Pentium D915 (E8400 lesz)
6GB DDR2 RAM (8GB lesz)
HD 4350 (HD 4850 lesz)
Most egy DEER DR-8400BTXem van. Ezt szeretném minél hamarabb lecserélni
Chieftec GPS-400A8ra gondoltam szerintetek? -
zolee0307
őstag
válasz
Surprise #70112 üzenetére
Arra az xfx-re gondoltam. Az 12 V-on 408 W-ot tud.
A super flower is az, csak ott pronak írják, de az a hx. Tényleg nincs hangja, terhelés alatt sem hallom az enyémet. Viszont a super flowerből szerintem a 350 W-os verzió is elég lenne (12 V-on 348 W-ot tud), ahogy nézem a konfigodat (azért erre kérdezz rá). A 450-es esetén (448 W-ot tud 12V-on) viszont tudsz majd fejleszteni is később esetleg.
-
Potzee
addikt
válasz
anderledani #70120 üzenetére
Ha egybe lennének a 12V-os ágak, akkor igen (akár XFX Pro 450 is) de a CTG 500-ban ketté van bontva (20-20A)...szerintem a VGA kártyát kiszolgáló 12V-os ág teljes terhelésnél (game, furmark, stb.) elhasal.
-
anderledani
őstag
Ezt a konfigurációt elbírja egy Chieftec ctg-500-80pb?
Asrock 970 Pro3 alaplap
Amd Fx-6100 processzor
2 hdd 1 ssd
Amd Radeon HD7970 gpu -
Potzee
addikt
válasz
rayoliviero #70117 üzenetére
Igen
A teszt konfigomban van, ritkán használom, havonta 2-3 alkalommal.
Nem egy zajos jószág.
A kábelek harisnyázása engem egy siklóra emlékeztet -
Surprise
csendes tag
válasz
bluyoo #70071 üzenetére
Igen az kerekebb valóban, viszont az angol árak mégsem úgy mennek mint gondoltam és itt kint nekem az a konfig, átszámolva nem 250re jönne ki hanem 300ra
ami nagyon érdekes szóval teljesen elvetettem az a tervet, jó lesz ez is. később ha úgy van költök még rá.
egy másik ajánlatból a 2 lehetőset tudtam levonni/megtalálni ami még belefér ha jobb.?
kettővel előbb linkeltem őket. -
xigris
őstag
Sziasztok!
Tápot keresnék egy shuttle x sn45g házikóhoz ha lehet nem 20k-ért.
Am1 konfighoz ssd+hdd+odd lenne benne -
Surprise
csendes tag
válasz
zolee0307 #70067 üzenetére
Sokkal többet nem mert komplett gépet kell vennem monitorral billentyűzettel még egy dvd íróm sincs
viszont ha kicsit drágább és halkabb akkor mehet a dolog
Közeben, amit írtál ezt találtam rá:
XFX Core v2 450W - erre gondoltál te is? mert ez ugyanannyiban van itt kint mint a hexa.
[link]
vagy a másik ami neked is van csak 450es, mármint ha ez van neked.?
SuperFlower Golden Green PRO 450W
[link]
ez még belefér ha neked tényleg nincs hangja, terhelés alatt sem vagy nemtudom hogy működik ez
A többi már drágább, annyival nem léphetem túl a keretet.A cpu hűtést akkor biztos megtartom
-
tornas
őstag
válasz
Potzee #70108 üzenetére
Néhány LED meghajtására talán még elég lehet. Olvasólámpát róla működtetni még elmegy sejtelmes háttérfény gyanánt PH olvasás közben.
Ja, és kimeneti fojtótekercsek sincsenek benne. Ez is nagyban hozzájárulhat a kimeneti feszek zajosságához. Szóval abszolut használhatatlan förmedvény. Okostojás Vér Pistáknak kiváló ajándék lenne Jézuskától belépőszintű 4GB-os VGA-val sárkányházban.
-
tornas
őstag
válasz
Potzee #70095 üzenetére
Nézted belsejéről a képeket?
Hiányos EMI szűrő, a varisztor meg sehol...
Az egész kacat, jó ha ki tud fingani magából 200 W-ot (leégés nélkül), persze jó "zajosan" (pocsék PWM kör miatt). A főtrafó mérete mint a Vargáné-féle szutyokban. A tranyók mérete sem valami eget verő. Na, meg ez a passzív PFC is... de legalább nem egy betonkocka és ez még félhidas is (ma már a FORWARD a "divat"). Az a 80+ címke is hamisítvány. Ráadásul valamely 80+ -os táp riportjából kiemelték a táblázatokat és akkor ettől már 80+-os is lett. Szerintem, jó ha megüti az 50 %-ot a hatásfoka félterhelésen (mármint 100 W-on). Soványan van elkózva és azok a stab.tekercsek is picsányiak... A kettősdiódák is kicsik és van belőle 3 db, ami jó ha 16 A-rt tud feszenként.
Gyönyörű... mondhatom... és mindezt 105 dolcsiért + "posta"...
-
vittorio7
őstag
válasz
Balathruin #70103 üzenetére
Ez elég karcsú infó. Mindegy. És mennyiért vette az akinek a gépében van?
-
kisvonti
csendes tag
Erre valaki? http://m.prohardver.hu/tema/melyik_tapegyseget_vegyem_mielott_kerdezel_olvasd/hsz_70075-70075.html
-
vittorio7
őstag
válasz
Balathruin #70100 üzenetére
Szuper. És mi a pontos típusa ennek a tápnak? Red Wing SPS-XP450.(12)R3 ? vagy Eco SPS-XP450.(12)G?
(#70099) Potzee
Megvárom, hátha erősödik a forint,és 7K-ért is megkaphatom, az a szerencseszámom.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● A minél pontosabb válasz érdekében olvasd el a Téma összefoglalót!
● Hirdetni csak a Hardveraprón szabad!
● Garanciális kérdések: Tápegység garancia GYIK!
- Hír Újabb, 12VHPWR csatolóval szerelt ASUS tápegységek kopogtatnak az ajtón
- Hír Megvan az első leégett NVIDIA tápadapter
- Hír ATX 3.0 szabványú az ASUS Loki tápegysége
- Hír Eléggé kompakt lett az MSI ATX 3.0-s tápbestiája
- Hír Megújultak a Corsair HXi szériás tápegységei
- Hír Hivatalosan is bemutatta az ATX 3.0-t és az ATX12VO 2.0-t az Intel
- Hír Szinte minden kiderült a VGA-k új tápkonnektoráról
- Realme C30 32GB, Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Eladó ÚJ, BONTATLAN Samsung Galaxy A05s 4/64GB ezüst / 12 hónap jótállással!
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- BESZÁMÍTÁS! Asus H110M-K i7 6700 16GB DDR4 480GB SSD GTX 1660Ti 6GB Rampage SHIVA FSP 550W
- Egyedi ékszerdobozka
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest