-
PROHARDVER!
Kérdezés előtt az alábbi kérdéseket válaszold meg:
1.: Mennyit szánnál rá?
● Pl: "30.000Ft alatt kellene megoldani."
2.: Milyen gépre kötnéd?
● Pl: "Lásd az adatlapomon."
● Pl: "i7 11700, Asus TUF RTX 3070 OC, MSI B560M Mortar, 1db M.2 SSD."
(esetleg a ház típusával kiegészítve, a megfelelő kábelhosszúságok miatt)
+1: Van extra igényed a táppal kapcsolatban?
● Pl: Moduláris csatlakozók, félpasszív működés, halk, stb…
● Pl: "Tuningolni tervezek." (írd le mit és mennyire tuningolnál)
Ajánlott Tápegységek 2023: [link] (a teljesség igénye nélkül)
Új hozzászólás Aktív témák
-
vzsryl
nagyúr
válasz flash- #11948 üzenetére
-Seasonic tápok
-Seasonic belesek, pl Corsair-ből némelyik típus stb...
-FSP Aurum CM (Ez már erősen hajaz minőségben, de csak a CM.)
-Némelyik Enhance, CWT beles táp, pl Cooler Master Silent Pro-k és Gold-ok, Corsair-ből pár típus stb...Milyen géphez kellene?
(#11950) Bloodaxe: Hali!
Igen.
[ Szerkesztve ]
megprobaltam alairni, de a tollam nem fogja a monitort:/𝔹𝕒𝕔𝕜 𝕋𝕠 𝕃𝕚𝕗𝕖
-
peti_s
addikt
válasz flash- #13017 üzenetére
Senki nem mondta h rossz, főleg úgy h 22 A-re terhelhetők az ágak, ( összesen a 3 db ág 33 A-ra ) Mondjuk értelmét nem látom ennek, h 3 részre van bontva, de biztonságvédelmi szempontból jó. ( Arra szerintem elég lett volna két részre bontani. )
Látom más sem alszik ilyenkor.
[ Szerkesztve ]
-
vzsryl
nagyúr
válasz flash- #13192 üzenetére
Szia!
Teljesen jól van bekötve minden csatlakozó. Én csak annyi kivetni valót látok benne, hogy szebben is elrendezhetted volna, mert így elég nagy a kábeldzsungel.
(#13194) Dyno: Nézd meg a képet. Úgy csinálta, ahogy írod. A 6+2pines félrelógó 2pinese ne zavarjon meg.
[ Szerkesztve ]
-
Dyno
veterán
válasz flash- #13192 üzenetére
A tápodon van két VGA csati azokat használd és kész.A másik emg a gtx460 nem eszik annyit hogy a 22A elfoggyon arról az ágról, de eleve két ágról erednek ha minden igaz a vga csatik, de 264W-t nem fog megenni egy gtx460.... tehát nem bonyolisd túl kösd rá ami a tápodon van és kész.
-
Petzval
senior tag
válasz flash- #15508 üzenetére
A 12V ami szignifikánsan ellátja a gépet onnan kapja a processzor a tápáramot és a perifériák különösen a videokártya pláne ha játékoknál erősebben igénybe van véve.Emeli a fogyasztást a tunning is nem kis mértékben.Egy ágat is szét lehet ágaztatni, nem szükségszerű a több ág csak az össz teljesítmény szükségletet lássa el.És ne a határon legyen a leadott teljesítmény egy 20% többlet ajánlott.
-
balpis
őstag
válasz flash- #15514 üzenetére
"mégis hogy lehet kiválasztani a megfelelőt?"
Legegyszerűbb, ha megírod ide, hogy milyen konfighoz keresel tápot, milyen extra feltételeid vanak (pl. moduláris, szín, stb.), mennyi a max., amit rá tudsz szánni. Ezután kapsz majd 2-3 ajánlatotnotebookba (lenovo T400-ban volt, de sok másba is jó) SATA-I HDD caddy eladó
-
balpis
őstag
válasz flash- #15523 üzenetére
konkrét esettől függ. VGA típusa, tuning mértéke, módja...
De alapvetően ha nagyon erős tuning kell, két VGA-val, akkor vagy egy erős egy ágas tápot keresnék - itt nem lehet belefutni abba, hogy egy adott ág túlterhelődik, míg a többin nincs terhelés -, vagy egy 3-4 ágas rendszeret, ahol remélhetően a VGA 6-8 pines csatik külön ágon vannak az alaplapi csatlakozóktól....[ Szerkesztve ]
notebookba (lenovo T400-ban volt, de sok másba is jó) SATA-I HDD caddy eladó
-
mrbig25
őstag
válasz flash- #18275 üzenetére
Szia!
Bőven jó. Én ugyanolyan procit hajtok egy Radeon 6850-es VGA-val egy 300W-os sfx méretű FSP táppal.
Ugyanolyan áron viszont jobban járnál -szerintem- egy FSP350-60APN táppal. 12cm-es venti, jobb hatásfok....
-
Jim-Y
veterán
válasz flash- #18733 üzenetére
Enermax tápot csakis azért nem ajánlunk sokat, mert horrorisztikus ára van, pedig a legjobb tápok közé tartoznak, ez nem vita tárgya. De érted, nagyjából a legkisebb tápuk is 30K körül kezdődik, ezt nagyon kevesen engedhetik meg maguknak
Egy konfig esetén a vga és a proci a fő fogyasztó, ezek a 12V-os kötegről kérnek áramot épp ezért szoktuk a tápokat a 12V-os águk "teljesítménye" alapján rangsorolni. Vannak tápok amik több ágra osztják a 12V-os köteket ilyenkor van 12V_1, 12V_2 vagy valami hasonló. Ha az ágak teljesítménye külön-külön 18A alatt marad, akkor a táp megkaphatja az ATX(? ebben nem vagyok biztos) plecsnit. Ha egyben hagyják (pl a Corsair tápok esetén) akkor nincs plecsni, viszont nem lehet olyan, hogy valamelyik alkatrész (cpu,vga) limitbe ütközik.
Példa:
X táp:
12V_1, 12V_2
18A,18A
itt ha pl van egy proci aminek elég a 18A = 216W, de a vga többet is ehet mint 216W, akkor bizony a vga-nak nem lesz elég a táp.Y táp:
12V
36A (=432W)
akkor itt a cpu, és a vga is egy kötegről kapja a naftát, így ha a proci csak 95W-ot eszik, akkor a vga-nak maradna 432-95W, így ez az egyben hagyott ágas táp már megbírkózna a konfiggal.Szélsőséges példa, de talán érthető üdv
-
Jim-Y
veterán
válasz flash- #18736 üzenetére
Pl jön egy felhasználó, hogy ilyen géphez keres tápot
i7-2600K
GTX570most ki kell keresni, hogy mennyit fogyasztanak ezek, a procit kikeresed intel oldalon, a tápra például techpowerupon, így
cpu: "i7-2600K tdp" -> első találat -> Max TDP 95W, persze ez csak egy távpont, tuninggal, vagy játék alatt fogyaszthat többet is,de számoljunk ezzel...vga: "site:techpowerup.com gtx570 power consumption" -> második találat, megnézed a Card Power Consumption - Maximum diagramot, és leolvasod, hogy 298W. Persze itt is eltérhetnek az eredmények, ahány konfig, ahány mérés, annyi eredmény, de távpontnak ez is jó lesz.
Ebből a két adatból, már körvonalazódik, hogy mekkora táp kell, olyan kell ami az összesített 12V-os ágon képes leadni ~400W-ot. most vagy úgy, hogy a 12V egyben van, vagy úgy, hogy az egyik ág 25A-es...
pl: XFX Core Series PRO 550W 12V-os ága egyben 44A-el terhelhető, vagy szétbontott ágasra Enermax Pro82+ II 525W
12V1@25A
12V2@25A
12V3@25A 40A@480W -
04ahgy
nagyúr
válasz flash- #27704 üzenetére
Melyik GS széria, és melyik TX szériához szeretnéd hasonlítani? GS van kettő, TX meg három. Az hat lehetséges kombináció.
Amúgy Ivy-hez és egy GPU-s ma kapható bármelyik VGA-hoz mindegyik család és széria legkisebb tagja is elég, minőségük megfelelő.
HGyu
7855.94MHz CPU-Z valid \ Pulchra tibi facies, oculorum acies, capillorum series; o quam clara species! Rosa rubicundior, lilio candidior, omnibus formosior; semper in te glorior!
-
vzsryl
nagyúr
válasz flash- #27707 üzenetére
A ma kapható TX és GS-ek között a TX V2-k minőségben jobbak az összes többinél (Seasonic bél), de a moduláris TX-kben is tudomásom szerint egy fokkal jobb CWT bél van a GS-nél, de ebben majd kijavítanak, ha tévednék.
(#27708) puttonyos: Cooler Master GX450 vagy Corsair CX500v2.
-
vzsryl
nagyúr
válasz flash- #27780 üzenetére
Szia!
Valószínűleg gyári hibás darabot fogtál ki. Megeshet az Enermax-al is, de ahhoz rendkívül balszerencsésnek kell lenni, hogy ilyet szerezzen valaki.
Egyébként az erősebb táp nem véd jobban. A védelem ugyanaz, csak pl a túláram védelme később kapcsol be, mivel többet bír. De amúgy ugyanaz.(#27781) Qru: Véleményem szerint a táp időben le kellett volna kapcsoljon, hogy ne éghessen le az alaplappal együtt. Tehát én főleg táphibára gyanakszom.
[ Szerkesztve ]
-
pcsabat
őstag
válasz flash- #33904 üzenetére
kellene lennie egy 20 vagy 24 pin-es ATX kábelnek, egy 4 vagy 8 pines kábelnek ami a processzor táp kiegészítő kábele, meg van a 6 pin-es az meg a vga-jé. Mit hova dugtál be ezekből? Mert ha füstöl valami (meg ha dobozban lévő alaplapot tesztelsz az már régen rossz). Sztem hagyd míg nem sérülsz meg vagy felgyújtasz valamit. Az az M-tech táp meg valószínűleg egyébként is minden védelem híján van és veszélyes is. Sztem sikerült valami rövidre zárnod vele és a védelem nélküli táp nem kapcsolt le.
[ Szerkesztve ]
-
Ribi
nagyúr
válasz flash- #33904 üzenetére
Szerintem itt az ideje valaki hozzáértővel megnézetni.
Haver is lehet, de értsen hozzá, ne csak olyan legyen aki már látott belülről gépet.
Ha valami füstölt akkor meg kell keresni melyik alkatrész döglött meg és miért. Addig ne kapcsold be mert tényleg kigyullad valami. -
04ahgy
nagyúr
válasz flash- #35423 üzenetére
Az FSP350-60APN legyen, csak megér +250Ft-ot, hogy normálisan leadja a ráírt teljesítményt és rendben vannak a védelmei?
HGyu
7855.94MHz CPU-Z valid \ Pulchra tibi facies, oculorum acies, capillorum series; o quam clara species! Rosa rubicundior, lilio candidior, omnibus formosior; semper in te glorior!
-
Graphics
Jómunkásember
válasz flash- #40293 üzenetére
Ez nagy badarság. A jelenlegi kártyádnak esetleg ajánlásként teszik, hogy 500W-os táp legyen mellette.
De egy GTX 460OC nem eszik csak kb 150-170W körül, ehhez hozzáveheted a proci plszuban ,tehát az Enermax Pro 425 elég bőven / nekem is ilyenem van tegnap óta
A teljesítmény nem nőne, ha kevés lenne a táp, akkor egyértelműen jelezné a gép
Persze ha még is cserélni akarod ,szólj megveszem@muszty: szerintem ne tedd be a gépbe, elég rizikósnak néz ki a dolog, a neten sincs infó, ez valami átcímkézett gagyi táp.
[ Szerkesztve ]
Eladó HP Prodesk ( i3-6100T/8GB/128GB)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● A minél pontosabb válasz érdekében olvasd el a Téma összefoglalót!
● Hirdetni csak a Hardveraprón szabad!
● Garanciális kérdések: Tápegység garancia GYIK!
- Hír Újabb, 12VHPWR csatolóval szerelt ASUS tápegységek kopogtatnak az ajtón
- Hír Megvan az első leégett NVIDIA tápadapter
- Hír ATX 3.0 szabványú az ASUS Loki tápegysége
- Hír Eléggé kompakt lett az MSI ATX 3.0-s tápbestiája
- Hír Megújultak a Corsair HXi szériás tápegységei
- Hír Hivatalosan is bemutatta az ATX 3.0-t és az ATX12VO 2.0-t az Intel
- Hír Szinte minden kiderült a VGA-k új tápkonnektoráról
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest