- Kinyitja a pénztárcáját az Apple, hogy behozza a nagy lemaradását
- Kína bekérette az NVIDIA-t, de szerintük nincs hátsó kapu a chipekben
- Dedikált NPU-t tervezne az AMD?
- És akkor egy fejlesztőstúdió rájött, hogy vissza is élhetne a felskálázással
- 4 billió dollárt ér a Microsoft, 500 milliárd dollárral lőttek ki az AI-cégek
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
Kérdezés előtt az alábbi kérdéseket válaszold meg:
1.: Mennyit szánnál rá?
● Pl: "30.000Ft alatt kellene megoldani."
2.: Milyen gépre kötnéd?
● Pl: "Lásd az adatlapomon."
● Pl: "i7 11700, Asus TUF RTX 3070 OC, MSI B560M Mortar, 1db M.2 SSD."
(esetleg a ház típusával kiegészítve, a megfelelő kábelhosszúságok miatt)
+1: Van extra igényed a táppal kapcsolatban?
● Pl: Moduláris csatlakozók, félpasszív működés, halk, stb…
● Pl: "Tuningolni tervezek." (írd le mit és mennyire tuningolnál)
Ajánlott Tápegységek 2023: [link] (a teljesség igénye nélkül)
Új hozzászólás Aktív témák
-
mr_ricsi
veterán
-
mr_ricsi
veterán
válasz
Petzval #14358 üzenetére
"Miért kell ilyen hamis látszatot kelteni hogy ha egy stabilizált 5V 20mV-al tér el akkor az a táp szuperjóságát bizonyítja?"
Szokásod szerint ezt sem értetted meg! Ez a 20 mV ingadozás az a "cakkozás", ami az oszcilloszkóp képén az elvileg teljesen vízszintes vonalban van.
A "feszstabilitás" jelöli a névlegestől eltérést."A 12V megengedhető eltérése meg 5%!!!"
A 6 tápból 3 bukott meg ezen. (Szerintem inkább 4, mert az a 3-5 mp-enként szabályozgató táp sem tudja tartani, amikor a procinak és a VGA-nak 0,02 mp alatt 50-100W-okat esik vagy nő a fogyasztása.)"Hát még ha tudná a lódító hogy a világ legmárkásabb alkatrészeinek gyártási toleranciája mennyi?"
Lehet, hogy most egy döbbenetes infót osztok meg veled: 10%-os tűrésű alkatrészekből is lehet 1% pontosságú készüléket építeni! -
peti_s
addikt
válasz
Petzval #14397 üzenetére
Bocsi, de én a Codegen "márkanév" irányába semmi együttérzést nem tudok mutatni, azért 83000 Ft mégis csak nem kis pénz. Én azt vallom hogy egy olcsóbb jobb minőségű táp is bőven jó lehet mindenkinek, mellesleg, újra nálam van a fogyasztásmérő, holnap megnézem hogy a Deer-nek, vagy a Chieftec-nek jobb-e a hatásfoka.
-
Telda
addikt
Az 500W-os Aurum moduláris? Mert sehol nem találok egy normális képet róla.
-
vzsryl
nagyúr
A TR2 szintjét hozza az Aurum is, de hatásfokban 2 szinttel feljebb van.
(#14387) Gerisz: Igen, az ára miatt. Egyébként csúcs-kategóriás táp, de mivel a Corsair az AX szériában ugyanezt a belet nyújtja olcsóbban, ezért az ajánlottabb. Amúgy a Seasonic jobb a Silverstone-ban található Enhance-nál.
-
Petzval
senior tag
Te nem olvastad pár héttel ezelötti hozzászólásomat? Hozott a beszerző egy FSP tápot ami úgye a normálisabbak közül való, az ajánlottak között van. És indításnál 90wattos terhelésnél mit mérek? 13,2V-ot! Ami a megengedett 5%-on bia túl van.Aki saját maga cseréli gépe egységét hibát is akar keresni annak ajánlatos legalább multiméterrel rendelkezni.
-
Gerisz
addikt
Van ez a táp ajánló táblázat. A Seasonic X-660 ugye csak az ára miatt csak ajánlott?
Teljesen moduláris tápot szeretnék amin 4 VGA csatlakozó van.
Még a Silverstone Strider Gold tápokat néztem, ezt a modderek nagyon szeretik harisnyázni, én is azt fogom tenni. A Silverstone-t hol lehet "normális" áron beszerezni?
Más táp is szóba jöhet ha megfelel a feltételeknek. -
vzsryl
nagyúr
Vagy FSP Aurum 500W.
(#14383) KING1000: Akkor ott más baj van.
Nem illeszkedik jól a VGA, vagy rosszul kötötted rá a monitort, vagy rossz a VGA. Ha nem lenne elég neki a táp, akkor pirossal kiírná a gép bekapcsolása után, hogy nem elegendő a power, vagy el sem indulna a VGA ventilátora.
-
C0d3r
addikt
Értem, akkor 600-as Chieftec CTG és moduláris 550-es A-Data van a megadott árkategóriában, amit érdemes megvenni.
(#14381) Petzval: Szvsz ne kelljen semmit méricskélni, hanem normális tápegységet kell vásárolni, ami képes leadni a ráírt teljesítményt stabilan.
-
Petzval
senior tag
válasz
KING1000 #14377 üzenetére
Hát igen ha nincs elég áram akkor nem lehet mást csinálni.Ha rövidzár lenne akkor a táp kikapcsol és csak ki be kapcsolással lehet üzem alá helyezni.Ha a bedugott táp nem is indítja el a VGA kártyát ott akkora feszültségesés lépett fel ami a működéshez kevés.Ilyenkor mérni kellene a 12V viselkedését.
-
C0d3r
addikt
válasz
KING1000 #14366 üzenetére
Minőségi 400-as elbírja, Super Case nem tűnik annak. Ezek közül bátran válogathatsz, teljesség igénye nélkül néhány darab, különböző árkategóriából:
5-6.000 Ft között Chicony Hipro 430 W
10.000-ig FSP Hexa 400 W, Chieftec CTG-400-80PB
12-ért pedig CoolerMaster GX450 egyik best buy -
C0d3r
addikt
CoolerMaster GX450, jó vétel.
-
hatter
tag
Kis tápegységem egy alsó kialakítású házikóban kábel hosszúságban szenved, ha valaki tud ilyet, köszönöm!
-
KING1000
tag
Sziasztok!
Ötleteket szeretnék, hogy ehhez a konfighoz milyen tápegységet vegyek:
Ati HD4850, C2D E8400, 2*1 GB RAM, 500 GB Samsung HDD, 1db DVD író
Jelenleg egy 400W-os Super Case tápom van, ami cseszik elindítani a 4850-es karimat...
Hány wattos, és milyen márkájú tápot ajánlanátok? Köszönöm! -
Telda
addikt
Estét!
Nos úgy fest a helyzet hogy az FSP Everest tápom nem tudják javítani, sem cserélni, ezért azt írtak hogy vásároljam le az árát ami anno 14500Ft volt.
Mi tudtok ajánlani helyette?
Jó lenne ha az ára 15 körül maradna, de a nagyon max az a 20e Ft, mert szeretném ha a következő fejlesztésnél nem kellene tápot venni.
Korábban a Tt TR2 500W néztem ki magamnak, de az most levették az oldalról.
Innen lehet válogatni: http://www.pcx.hu/tapellatasKöszi!
-
TROG AIR
aktív tag
Sziasztok...."közepes" erősségű konfighoz tennétek ilyet?
-
Petzval
senior tag
" feszültségek ingadozása nagyon jó, a 12V alig látható, az 5V is 20mV-on belül van."
Hát még ha tudná a lódító hogy a világ legmárkásabb alkatrészeinek gyártási toleranciája mennyi? A legjobb 7805-ösé pld.
A 12V megengedhető eltérése meg 5%!!!
Azért beépítettem egy pár ezer alkatrészt és ellenőríztem az értékeit.
Miért kell ilyen hamis látszatot kelteni hogy ha egy stabilizált 5V 20mV-al tér el akkor az a táp szuperjóságát bizonyítja? -
mr_ricsi
veterán
válasz
butafej #14350 üzenetére
"Akkor az a Hipro sem olyan jó?
Mert nekem most olcsón kéne egy jó, megbízható táp!"
Azt vettem észre eddig, hogy a pecsétek fogynak a gyártás utáni teszt matricákról, és ennek meg is van a következménye, mert feltűnően sok Chicony áll meg a vásárlás utáni pár napban. A gépet egyik esetben sem károsította, szerencsére.
-
mr_ricsi
veterán
Tápajánló:
Miért vegyünk Codegen tápot?
[link] -
nismoka
addikt
Sziasztok! i5-2500, 8GB Ram, 2db HDD, Saphirre HD6870, ezeket elbír egy Enermax Liberty 400W normálisan? Köszi!
-
vzsryl
nagyúr
válasz
butafej #14350 üzenetére
A 430-as tudomásunk szerint rendben van. De ha biztosra akarsz menni, akkor FSP. Az FSP-kben csak saját gyártmányú bél van, ami jő minőséget biztosít, védelmekkel ellátva. Persze előfordulhatnak itt is gyári hibásak, de sokkal kevesebb esélyed van az FSP-vel befürödni, mint egy gagyi táppal.
-
Petzval
senior tag
válasz
moha21 #14347 üzenetére
Azért az egy kicsit túl van dimenzionálva hogy egy nem szupermárkás alkatrész nem is képes működni.Vagy legalábbis olyan rossz adatokkal szolgál mindegyik hogy életveszélyes.Pont a múlt héten szedtem szét egy tápot ami tényleg rossz hűtésű volt rossz értékeket szolgáltatott bár működőképes volt.Belekukkantottam egy másikba több mint 90%-ban azonos belső volt olyan tért el hogy a Graetzben 3A-es diódák helyett 6A-esek találhatók, de fínoman működik a táp.
-
butafej
csendes tag
Sziasztok!
A helyzet az lenne, hogy van egy kb. 5 éves 400W-os Codegen tápom [(300xx, 2.03(P4)], és most fognak 1-2nap múlva megérkezni az új konfigomhoz az alkatrészek (core i3-2100, 4Gb Kingston ram, és egy Asrock h61m u3s3 lap+ most üzemel a gépben egy sapphire hd 5830), és az volna a kérdésem, hogy használjam tovább a Codegen tápom, vagy vegyek egy újat? És ha igen, akkor egy Hipro 430W-os jó lenne (ez lenne az: http://www.pcx.hu/termek/hipro-430w-atx-dobozos-tapegyseg-60928)? Eddig semmi probléma nem volt vele, pl. az áramszünetek elleni védelme is jó lehet, mert már sokat kibírt!
Próbáltam mindent leírni, lehet sok lett!
-
C0d3r
addikt
válasz
Razermazer #14343 üzenetére
648 W-ot tud leadni a 12 V-os ágon, egész konfig max. terhelés alatt enne kb. 500-550 W-ot. Vagyis megbirkózik vele.
-
Razermazer
őstag
Sziasztok
Kérdésem lenne mégpedig Seasonic x660-as táp egy 3,6-on járatott i7- 870-et és két gtx 285-sli-ben elbírna, vagy már nagyon határeset lenne még ennek a kitűnő tápnak is. Ime a specifikációk
-
MMIX
addikt
válasz
vzsryl #14341 üzenetére
"mivel Hipro beles"
-Honnan tudod, hogy Hipro? Mert szerintem nem az, és nem is Sirtec. A transzformátoron lévő ERL miatt gondolom ezt. Én csak azt tudom mi nem lehet. A Hipro ráírná, hogy Hipro és a Sirtec meg nem írná rá, hogy ERL.Én ERL feliratot a nem túl jó hírű gyártmányokban láttam. Keveset látni a képeken.
"kimeríti a best buy fogalmát"
-gondoltam szólok, nehogy kiderüljön valami utólag.
Valamilyen vásárolt belső lehet. Ki tudja miféle. -
vzsryl
nagyúr
válasz
sonaj0203 #14320 üzenetére
Szia!
Nagyon szépen köszönöm!
Még ha szabad érdeklődnöm, akkor konkrétan a csatlakozók számára lennék kíváncsi.
1db 24pin
1db 8pin
2db 6pin
?db molex
?db sata
És a 8pines kábelének a hossza lenne fontos. Elég ha nagyjából megtippeled (majd úgy tüntetem fel).
Egyébként nagyon korrekt tápnak tűnik. 2db 6pines, és 12V-on 400W leadására képes. Ennyi pénzért teljes mértékben kimeríti a best buy fogalmát, mivel Hipro beles. -
TROG AIR
aktív tag
válasz
masterful87 #14337 üzenetére
nekem alsótápos thermaltake v3- házam van...
abban elér a : FSP FSP400-60APN -kábele kényelmesen.... -
yakuza.tora
addikt
válasz
Giovanny #14336 üzenetére
A Bull fogyasztásáról még nincs biztos adat, ráadásul nem csak egy teljesítmény kategória lesz. Ettől függetlenül nagy valószínűséggel simán fogja vinni. Komoly előny, hogy egybeszabott a 12V-os ága. (Ugyan a HX széria, de azért bőven mutatja, hogy mennyi tartalék van ebben a tápban!)
-
Giovanny
őstag
(#14322) Tudna valaki segíteni?
-
MMIX
addikt
válasz
masterful87 #14334 üzenetére
FSP FSP400-60APN
FSP Hexa 400W
Már ezek sem valószínű, csak ha valamilyen alacsonyabb alsó tápos házhoz kellenének.CHIEFTEC iArena 400W GPA-400S8
Ez meg még rövidebb.
Vagy veszel hosszabbítót, vagy Chieftec CTG 500, vagy Cooler Master GX450, Corsair CX430 V2. -
masterful87
senior tag
Hali!
Alsó tápos házba melyik táp kábele ér fel ezek közül?
CHIEFTEC iArena 400W GPA-400S8
FSP FSP400-60APN
FSP Hexa 400W -
Gabesz144
senior tag
Sziasztok!
Unokatesóm egy új konfig összeállításán dolgozik jelenleg és két táp van amit kiszemelt magának. Az egyik az FSP Aurum 600W a másik pedig egy Cooler Master Silent Pro gold 600-as táp.
Amik eddig biztos hogy meglesznek a géphez.
Asus P67 Sabertooth alaplap
i7-2600K proci
G-Skill Sniper 2x4 giga ram
Asus GTX 570 DCUII VGA
2db 1Tb samsung HDD
DVD-író
Már csak a tápon agyal hogy melyik legyen. Mindegyik 80+gold változat de a CM-re 5 év gari van míg az Aurumra elvileg csak 2 év.
Én a CM Silent Pro Gold 600-at mondtam neki megér +5000 pénzt a CM táp szerintetek? -
TROG AIR
aktív tag
Sziasztok. Az alábbi konfighoz elég Ez a Tápegység?...előre is köszi...
Konfig: Amd Phenom II x6 1055T,asus xonar ds-hangkártya,ECS A880GM A3 alaplap,
4gb kingmax 1333mhz ddr3,sapphire hd5570 1gb ddr5,sony ad-sata dv-író,wd 1tb vinyó.thx: 14326) Jim-Y válasza TROG AIR (#14325) üzenetére...
-
pisti0315
tag
-
Giovanny
őstag
Sziasztok,szeretnék megkérdezni hogy a Bulldozernek +gtx 570 elég egy Corsair TX 650W táp? Cpu tuning is lesz
-
mr_ricsi
veterán
válasz
Petzval #14318 üzenetére
Az egy 250W-os Codegen kapcsolási rajz, ahol várom, hogy megírd a túlterhelésvédő NTK pozíciószámát. (De szerintem hiába várom, mert ha konkrét szakmai kérdést kapsz, akkor vagy elengeded a füled mellett, vagy mellébeszélsz.)
A ventilátorszabályzó pedig nem hibás. A rajzolt kapcsolás képes egy 12V-os ventilátor fordulatszámának hőmérsékletfüggő szabályozására.
-
sonaj0203
aktív tag
válasz
vzsryl #14311 üzenetére
Szia írom az adatokat amiket kértél:
A táp Chicony Hipro 450W OEM, az Ipon computer kft.-től lett véve bruttó 6387ft volt.
címkéjéről, táp belsőről, kábelekről, csatlakozókról stb. itt a kép
[link]
[link]
[link]
GTX 465 vga-ba két 6-os
ide kellet volna a 4 pin, de a 8 pines se rossz
Kb. 40cm a harisnyás ág
Ezek még nincsenek használatban
[link]
[link]
odd csati
az odd csati nem használt ága
ez pedig a 500gb 7200rpm samsung-ba dugott ág ill. 1 ami nincs használva
táp belülről már ami látszik
[link]
[link]
[link]
Kívülről az egész gép
[link]Zajszintje csendes
, de igazából nem sok táphoz tudom hasonlítani
az előző egy LC POWER LC 5550-es táp volt, szerintem egyforma halk, de lehet a hipro egy kicsit talán csöndesebb.
Remélem minden kért infót megadtam és hasznát veszed -
Zohan
senior tag
hi all
ez mennyire mgbizható táp: Cougar CMX 1200W ?? -
vzsryl
nagyúr
válasz
jasonx0708 #14314 üzenetére
Már írtam: GX450.
-
jasonx0708
csendes tag
válasz
jasonx0708 #14313 üzenetére
10-16000 forintot szannek ra erre mondd a legjobb valasztast kerlek!
mindent figyelembe veve! -
vzsryl
nagyúr
válasz
sonaj0203 #14308 üzenetére
Akkor ez a táp nagyon jól fel van szerelve csatlakozókkal.
Ha nem túl nagy kérés, akkor tudnál szolgálni róla még néhány információval?
Pl:
-hol vetted és mennyiért? (ez lehet publikus, nem dorgálnak meg érte a moderátorok)
-címkéjéről tudnál egy jó minőségű fotót készíteni? (ha nem, akkor az ágak kiosztását leírnád?)
-milyen hosszúak a kábelei? (a CPU csati és esetleg a 24pines csati kábelének a hossza lényeges)
-milyen a zajszintje? (ha tudod, akkor más táphoz is hasonlíthatod a hangját)
-esetleg egy kép magáról a tápról is jól jönne (szín, kábelharisnyák, és ha elég lyukacsos, akkor talán 1-2 kondijai is látszódhat a képen)Ezekre az infókra azért lenne szükségem, mert előfordulhat, hogy bekerül a Tápajánló táblázatba.
Előre is köszönöm a segítséget!
(#14310) jasonx0708: Mindkettő 5 év garis és 80+ Bronze-os, szóval csak a D3 - E3 típusszám végből lehet rájönni melyik melyik, vagy ha felnyitnád, akkor az Enhance belet nagyon könnyű felismerni a kis zöld kábelgyűrűről.
Melyik webshop-ból/üzletből rendelnél/vásárolnál? Talán tudunk jobbat javasolni. Amúgy a GX450 jobb a CX500-nál. Jobb minőségű, erősebb, magasabb a hatásfoka és több garancia van rá. -
mr_ricsi
veterán
válasz
Petzval #14302 üzenetére
"Amúgy én kíváncsi volnék a ventillátor tranzisztoros termisztoros egysége a rajzon hogyan megy 5volttal?"
Sehogy, mert 17V-tal megy."mert ezek a tranzisztorok 5volton nem nyitnak ki!"
Még 1 V-on is kinyitnak."A 12voltos ventillátor meg meg se mozdul"
A venti 12V-os tápfeszen van.És ez csak egy egyszerű, kéttranzisztoros kapcsolás...
-
-
vzsryl
nagyúr
válasz
jasonx0708 #14296 üzenetére
Üdv!
GX-ekről:
Veszélyes GX-ek (Seventeam béllel):
-RS-550-ACAA-E3
-RS-650-ACAA-E3
-RS-750-ACAA-E3
Megbízható GX-ek (Enhance béllel):
-RS-400-ACAA-D3
-RS-450-ACAA-D3
-RS-550-ACAA-D3
-RS-650-ACAA-D3
-RS-750-ACAA-D3E szerint válassz. A gépedhez bőven elég a GX450-es, ami biztosan jó, és nincs belőle veszélyes, Seventeam beles revízió.
Új hozzászólás Aktív témák
● A minél pontosabb válasz érdekében olvasd el a Téma összefoglalót!
● Hirdetni csak a Hardveraprón szabad!
● Garanciális kérdések: Tápegység garancia GYIK!
- Hír Újabb, 12VHPWR csatolóval szerelt ASUS tápegységek kopogtatnak az ajtón
- Hír Megvan az első leégett NVIDIA tápadapter
- Hír ATX 3.0 szabványú az ASUS Loki tápegysége
- Hír Eléggé kompakt lett az MSI ATX 3.0-s tápbestiája
- Hír Megújultak a Corsair HXi szériás tápegységei
- Hír Hivatalosan is bemutatta az ATX 3.0-t és az ATX12VO 2.0-t az Intel
- Hír Szinte minden kiderült a VGA-k új tápkonnektoráról
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Számtech boltosok memoárjai, azaz amikor kiborulunk...
- Kerékpársportok
- A Redmi 15 5G-t power bankként is lehet majd használni
- Végre bemutatkozott a Google Pixel 4a
- iPhone topik
- Gyúrósok ide!
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Steam Deck
- Nyomtató topik
- További aktív témák...
- Új és régi konzolok Okosítása/Softmodoloása, és Szoftveres szintű javítása - RÉSZLETEK A LEÍRÁSBAN
- LG 45GS95QE - 45" Ívelt OLED / 2K WQHD / 240Hz 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- Samsung Galaxy S23 128GB Kártyafüggetlen 1 év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Asus B360M i7 9700 16GB DDR4 512GB SSD RX 6650 XT 8GB ZALMAN N4 600W
- Új, Garanciális (1-3ÉV) Gamer PC-Számítógép, néve szóló számlával! I5 14400F / RTX 5060 / 32GB DDR5
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest