- Kinyitja a pénztárcáját az Apple, hogy behozza a nagy lemaradását
- Kína bekérette az NVIDIA-t, de szerintük nincs hátsó kapu a chipekben
- Dedikált NPU-t tervezne az AMD?
- És akkor egy fejlesztőstúdió rájött, hogy vissza is élhetne a felskálázással
- 4 billió dollárt ér a Microsoft, 500 milliárd dollárral lőttek ki az AI-cégek
- Hobby elektronika
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Dedikált NPU-t tervezne az AMD?
- Milyen Android TV boxot vegyek?
- Azonnali fotós kérdések órája
- Vezetékmentes és kompakt gaming klaviatúra a Cherry Xtrfy védjegyével
- RAM topik
- Milyen videókártyát?
- Milyen notebookot vegyek?
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
Kérdezés előtt az alábbi kérdéseket válaszold meg:
1.: Mennyit szánnál rá?
● Pl: "30.000Ft alatt kellene megoldani."
2.: Milyen gépre kötnéd?
● Pl: "Lásd az adatlapomon."
● Pl: "i7 11700, Asus TUF RTX 3070 OC, MSI B560M Mortar, 1db M.2 SSD."
(esetleg a ház típusával kiegészítve, a megfelelő kábelhosszúságok miatt)
+1: Van extra igényed a táppal kapcsolatban?
● Pl: Moduláris csatlakozók, félpasszív működés, halk, stb…
● Pl: "Tuningolni tervezek." (írd le mit és mennyire tuningolnál)
Ajánlott Tápegységek 2023: [link] (a teljesség igénye nélkül)
Új hozzászólás Aktív témák
-
tahepa
senior tag
Mélyen tisztelt Guruk!
Adva lenne egy rendszer:
alaplap: Asrock M3A 940 atx
cpu: Amd Phenom II x4 b55@x4 BE 975 3600mhz
ram: 4gb kingmax ddr3 1333mhz 2×2gb dual chanel
vga: ati hd 5770 dx11 1GB GDDR5
hdd: samsung 500gb eco green sata 2 16mb cache
dvd: samsung dvdrwSzépen mutat a3.6mhz a leírásban csak sajna 3200 körül (Dirt3)megáll a tudomány gondolom a táp csekélyke hozzá (M-Tech 420w KOB AP4420XA).
Tudnátok ajánlani valamit ? (Sajna Rockefeller nem volt a felmenőim között...)
Előre is köszönök minden építő jellegű javaslatot.
( Tudom a Google a barátom és Wikike a barátnőm...) -
Jim-Y
veterán
Hát én akkor már inkább XFX Core Edition PRO 450W-ot, vagy CM GX450-et vennék, a konfigodnak bőven elég, és mindkettő olyan erős mint a CX500, az előbbi seasonic beles, harisnyázott, és el van látva rendesen kábellel is
Annyiba kerülnek mint a CX500, vagy olcsóbbak is picivel.
-
3800+
őstag
Sziasztok!
Olyan kérdésem lenne, hogy kinéztem magamnak ezt a tápot: Corsair Builder Series CX500 v2 500W
Jelenleg egy 350W-os enermax duruzsol már nagyon régóta a gépemben, de most vettem csak észre, hogy az ENERMAX teljesíménye: 3.3V/32A, 5V/32A, 12V/26A
Az corsairnak meg 3.3V/25A, 5V/20A, 12V/34ANa most ettől függetlenül, stabilabban vinné a konfigom? Ha rosszak az adatok akkor javítsatok ki!
-
vzsryl
nagyúr
Hali!
A GX450 felettiek egyelőre nem ajánlottak. GX-ekről:
Veszélyes GX-ek (Seventeam béllel):
-RS-550-ACAA-E3
-RS-650-ACAA-E3
-RS-750-ACAA-E3
Megbízható GX-ek (Enhance béllel):
-RS-400-ACAA-D3
-RS-450-ACAA-D3
-RS-550-ACAA-D3
-RS-650-ACAA-D3
-RS-750-ACAA-D3
A D3-as 550, 650 és 750-et még nem kapni Magyarországon.(#12771): Igen, bőven elég lenne a TX850.
(#12782) sazabi: De, elég a BS II a VGA-nak. Papíron csiszre tudja, továbbá FSP 400-60GLN bél van benne, ami pl a Gigabyte SuperB460W-ban. Ez a bél már elég régi, és sok év tapasztalata, hogy simán elbírja a hasonló fogyasztású VGA-kat, pl: HD4870.
-
sazabi
aktív tag
Hi all
Ehhez a konfighoz milyen tápot(ocso de megbízható
) ajánlanátok?
Proci AMD X4 630 TDP: 95W
Sapphire extreme HD5830 TDP 175 Watts.
Alaplap Gigabyte 760GM-E51
+vinyó
+dvdrw
+sok usb szarFSP Bluestorm II úgy tűnik hogy kevés ehhez. Fagy terhelés alatt.
-
moha21
veterán
válasz
Petzval #12762 üzenetére
Nem, mert van más védelem ami gyorsan lekapcsolja.
(#12760) peti_s : Leggyakoribb esetben, ha valamelyik félvezető tönkremegy, akkor olvad ki a biztosíték. Ha a biztosíték kiolvad akkor 99,99% hogy nem elég cserélni csak azt valami baj van a tápon belül.
(#12764) peti_s : 240-250 majdnem mindegy, igazából az utóbbival szoktam találkozni én is mindenben, de igazából mindegy, mert nem a feszültséggel van a probléma, hanem az árammal.
-
Zohan
senior tag
hali all
mi az általános véleményetek egy Cooler Master GX- 750w -ről?
használjam nyugodtan vagy inkább nézzek mást?
(még nincs meg vásárolni szándékozom a közel jövőben.. és 5870 vagy 6870 CFet fog majd hajtani valszeg..)illetve milyen tápot ajánlotok még ami moduláris és nincs az egekben az ára..??
-
peti_s
addikt
válasz
14adam #12763 üzenetére
A biztosíték nem 250 V-nál olvad ki? Legalábbis, én eddig még a távirányítós autókban is 250 V-ra hitelesített biztosítékokat találtam.
No, itt van előttem egy régi Volcano fantázianévre hallgató táp PCB lapja. Azt írja, hogy 250 V , 6,3 A !!! A 350 Wattos Codegen névre hallgató PSU-nak nevezett vmi pedig 250 V , 5 A-t ír.
Oké, teljesen érthető, nekem is lámpa kellett most...
-
14adam
addikt
válasz
Petzval #12762 üzenetére
az én tápomra az van írva,hogy 200-240V 3A.ez azt jelöli ahol a biztosíték eldurran. laza 720wattig van egy 200wattos tápnál méretezve
Ezt sose fogom megérteni,hogy miért tesznek bele ekkora biztosítékot
Peti_s elnéztem egy számot,sötét volt
230 helyett 240 van ráírva.
-
peti_s
addikt
válasz
Petzval #12758 üzenetére
Érdekességből itthon kipróbáltam több tápot is. Különböző típusokat, különböző márkáktól. Egytől egyig lekapcsoltak rövidzárlat hatására, mégpedig úgy, hogy az olvadóbiztosíték nem károsodott semmit sem. Úgyhogy érdekelne mikor tud az tönkremenni.
szerk: Tennél fel képeket a belsőről?
Nem találtam eddig sajnos még képeket róla, és nagyon érdekelne, szerintem többünket is.
-
14adam
addikt
válasz
Petzval #12758 üzenetére
A biztosíték csak a bemenő áram miatt van
(#12757) bajaki: [link]. Tehát jó lesz hozzá
Más belső más terhelhetőség más csatlakozó,mindegyiknek megvan az előnye. Mivel mostanába már nem nagyon követem a tápok fejlődését ezért a Kolegák majd megválaszolják a két táp beli különbséget -
bajaki
őstag
-
-
DemonDani
addikt
válasz
vzsryl #12734 üzenetére
Elosztóm van annyi, hogy dunát tudok vele rekeszteni
A Chieftec-nek van valami újdonsága, legalábbis én még eddig nem láttam.
a GPA-S8 széira GPA-400S8 olcsóbb, mint az FSP400-60APN valamivel ugyan gyengébb 82% az FSP és 80% a Chieftec, de ez eléggé elhanyagolható.Ez a Hexa 400 nagyon sexy, de nem túl elérhető típus, ez is valami újdonság?
-
oropher
csendes tag
Hali!
Van egy VX450-es tápom, és azt szeretném tudni mennyire tudnám húzni a procim. a konfigom: Phenom II 945, HD5850, egy vinyó és egy dvd író meg persze a ventik.
-
vzsryl
nagyúr
válasz
Zotya984 #12739 üzenetére
Üdv!
A Tápajánló táblázatba raktam tesztekről linkeket.
(#12740) lizRRR: A sima TX650 az volt, de a V2-es sokkal hangosabb, ami a kategóriájában ma már nem üti az elfogadható szintet. Keress rá a topicban, vagy a Corsair-es topicban. Többen is panaszkodtak a hangjára, de külföldön is ezt írták róla.
(#12742) verybigboy: Konkrét példákat írj. Csak akkor tudunk érdemben segíteni. Keretet is írd le.
(#12743) orichalcos: Egy jó minőségű 500W-os is elég lenne, ami 12V-on erős. A TX650 15k-ért szintén jó vétel.
-
oriic
HÁZIGAZDA
Srácok erre valaki esetleg?
-
verybigboy
senior tag
Használt (kb. 2 éves) tápot van-e értelme megvenni (még van rajta garancia) vagy inkább újat érdemes vásárolni, ugyanazért a pénzmagért?! (nyilván használtan ugyanazon pénzkeretből jobb minőséget tudnék beszerezni, viszont az nem gyári új) Mi lehet a buktató használt táp vásárlása esetén (garanciális időn belüli írónál)?
Köszönöm!
-
Insolent
aktív tag
válasz
vzsryl #12687 üzenetére
Köszi szépen azt hiszem a Be Quiet-nél maradok, 550 vagy 600 lesz a kettő közt minimális az árkülönbség. Enermax már kicsit drága nekem
Köszi mindent(#12690) D1Rect : nem kell a 6000es széria, ha lesz is CF a második VGA még nem kap vizesblokkot, van egy AC twin turbo pro-m elfekvőben.
Amúgy meg filózom hogy veszek egy nagyobb radit, vagy még egy 360ast -
AssAssynn
addikt
14adam ; vzsryl: Köszönöm szépen a választ!
-
MMIX
addikt
OCZ újdonságáról minőségi és egyben első teszt. www.jonnyguru.com
OCZ ZS 550W
Sirtec/HighPower, 100% japán kondik, 80+Bronz, független szabályozott kimenetes (három tekercs)
Ugyanitt: www.jonnyguru.com
be-quiet Straight Power E8-400W
DC-DC szabályozott kimenetes FSP, 80+Bronz, nagyon halk -
Roliiii
aktív tag
FSP Hexa 500W-os táp tökéletesen bevált! Igaz, hogy a gép többi részénél hangosabb és gari miatt nem igazán cserélhetem ki ultra halkra mint a gépben lévő többit, de még igy is nagyon halk és nagyon erős kis táp. Best Buy 10670Ft-ért
-
Csontoshun
tag
köszi az infókat. ugy látszik jobb táp után kell néznem
-
Zotya984
senior tag
üdv
egy olyan tápot keresek amin 1x6pin + 1x8pin VGA csatik vannak. Ezeken a VGA 480W energiát emésztene fel hosszú távol. (4870x2) -
lizRRR
őstag
válasz
Csontoshun #12725 üzenetére
Hát nem éppen a meg bízhatóságáról híres
-
Jim-Y
veterán
válasz
Jobb kerülni őket...
-
MMIX
addikt
válasz
Mercury név elkopott, most M-tech a neve.
-
Csontoshun
tag
még 1 gyors kérdés.. M-tech tápokról kéne néhány infó :/
-
DemonDani
addikt
ehhez mit ajánlanátok?
HD6870
2 db DDR2es ram
AMD LE1620
1 vinyo 1 dvd meghajtóÉn egy FSP 400APN-re gondoltam, annak nem lehet gond hogy 2db 6pines kell róla a vganak, gondolom...
-
AssAssynn
addikt
válasz
vzsryl #12718 üzenetére
Értem.
Köszönöm szépen a választ!
Egy kérdésem volna még a GX450-hez kapcsolódóan:
Ugye a GTX 460-ba 2db 6pines PCI-E tápcsatlakozó kell. S ugye ezen a tápon csak egy van. A másikat nyilván úgy kell leképezni, hogy 2db molex-ből alakítjuk át az 1db 6pinest.
Ezen a tápon meg egy kábelen (szálon) van 3db molex csatlakozó és ennyi. Szóval ebből a háromból elfoglalna kettőt az átalakító, plusz a vízhűtésem pumpája az áramot egy molex csatlakozón keresztül kapja. Így már el lesz foglalva mindhárom molex csatlakozó, amelyek mind egy kábelen vannak kivezetve. Tudom, hogy a tápegységnek egy 12V-os ága van, de nem lesz ez sok neki?
(kép) -
vzsryl
nagyúr
válasz
fixer92 #12710 üzenetére
Nem tudom. Az ilyen hibajelenségeket "szemét" hibának szoktam nevezni, mert kideríteni az okát és garanciáztatni nem igazán lehet.
Előfordulhat a feszültségtüske is, de fogalmam sincs. Ehhez hasonló hibákat nekem az alaplap okozott anno.(#12712) Mad6: Nekem nem jeleníti meg a weboldalt, hanem hibát ír ki, de utána néztem a háznak. Úgy tűnik, hogy SFX tápokat fogad. Ezt ajánlom:
Be Quiet SFX Power 300W ~11k(#12713) MMIX: Ezek vagy fake infók, vagy ma már nem érvényesek.
Pl a 430W-oson sincs PCIE csatlakozó, és már a 350W-oson se. Tapasztalatok alapján írom ezt. Íme egy vélemény a 350W-osról: [link]
430W-osról a topicban találsz egy tulajdonostól véleményt.(#12714) AssAssynn: A CPU 50%-os tuningja manapság teljesen normális. A VGA már komolyabb falat. Így is elég a GX450, de már javallott lehet az XFX Core Edition 550W.
-
oriic
HÁZIGAZDA
Újra kérnék egy ajánlatot, mert nagyon úgy tűnik hogy gond van tápommal.(legalábbis remélem hogy azzal van gond.)
Gépem:
Core i7-860
Gigabyte h55-d2h
2x2gb ddr3 1666mhz
Thermaltake V3 Black Edition ház
Zotac Geforce GTX465
Chieftech GPS-450AProci-vga is tuningolva lesz. Lenne rá kb 15ezer ft-om, és elsősorban használt piacról szeretnék venni egy tápot.
i7 topicjában Corsair TX650W tápot ajánlottak ami újonnan 21ezer,akkor valszeg olyan 15ezer környékén lesz használtan. Milyen más táp jöhet még szóba nekem?
-
fixer92
aktív tag
válasz
Petzval #12715 üzenetére
Nem
Egér és bill is leállt.
De egér először. Az USB-s. Az optika sem világított az alján.
Aztán a bill csak num lock ra reagált, majd később arra sem. Ez ps/2.
Csak a reset segített. Akkor leállt 5 mp múlva magától bekapcsolt, azóta nincs gond.Csak érdekelne, hogy mi lehetett ez, vagy mi okozhatta...
-
AssAssynn
addikt
JoceeHunt: Értem, s köszönöm, hogy elmondtad a tapasztalatodat.
peti_s: Még nem derült ki, hogy hol vette, de azért egyáltalán nem biztos, hogy ott.
Az "idle"-s dolgot valóban rosszul fogalmaztam, a gyártó által megadott TDP-re gondoltam. Bocsánat.vzsryl: A CPU 50%-os tuningját, s a VGA 30%-os tuningját jelenti, ha így gondoltad. Plusz még, mint mondtam, be lenne téve a 8600Gt is melléjük.
A Hexa-n már túltettem magamat. (: Mint mondtam, hiszek neked, csak az elején meglepett.
Egy kérdésem van még, hogy ha azt kérném, hogy erősebb tápot ajánlj, akkor mit ajánlanál? -
MMIX
addikt
válasz
vzsryl #12708 üzenetére
"Erről a Hipro-ról nincs információm." (visszább már szerepelt egy párszor, teszt is van)
HIPRO HP-D4302RWR2
Fő hálózati tápegység-csatlakozó 24 tűs, 1 db.
12 V hálózati csatlakozó, 1 db.
PCI Express hálózati tápegység-csatlakozó 6 tűs, 1 db.
Perifériás tápcsatlakozó, 3 db.
SATA tápcsatlakozó, 3 db.
Floppy meghajtó tápcsatlakozó, 1 db.HIPRO HP-D4802PWB2
12 V hálózati csatlakozó, 1 db.
PCI Express hálózati tápegység-csatlakozó 6 tűs, 1 db.
SATA tápcsatlakozó, 3 db.
Floppy meghajtó tápcsatlakozó, 1 db.HIPRO HP-D6301AW
12 V hálózati csatlakozó, 3 db.
PCI Express hálózati tápegység-csatlakozó 6 +2 tűs, két darab.
SATA tápcsatlakozó, 6 db.;
Floppy meghajtó tápcsatlakozó, 1 db. -
Mad6
tag
Urak milyen micro tápot tudtok ajánlani EBBE a cuccosba ami nem egy rossz minőség?
-
vzsryl
nagyúr
válasz
Csontoshun #12691 üzenetére
Szia!
Vannak sokkal jobb vételek.
-FSP Hexa 400W
-Chieftec CTG-500-80PB
-Cooler Master GX450(#12693) csibor: Az FSP-n nagyon kevés a csatlakozó. Erről a Hipro-ról nincs információm.
(#12694) mgeris: Rendben. Nyugodtan használhatod. Ha nem lenne elég, akkor a védelme lekapcsolna, vagy a táp elszállna, de a gépet megvédi elvileg.
(#12695) fixer92: Nekem az alaplap is gyanús.
(#12696) Mad6: Nem jó a link.
(#12705) AssAssynn: A szénné tuningolás nálad mit jelent? Mert nálam folyékony nitrogén és 6Ghz-es CPU órajel, illetve legalább 20-30%-os VGA tuning.
A GX450 erősebb és minden tekintetben jobb az FSP Hexa 500W-nál. Nem értem miért meglepő ez, hisz drágább is, tehát ha nem értesz hozzá, akkor már csak emiatt sejtened kellene. Egyébként ezen az oldalon minden lényeges infót megtalálsz a Hexa-ról és a GX-ről is. Hasonlítsd össze őket.(#12706) JoceeHunt: Ami ráadásul 12V-on 4A@48W-al gyengébb is a GX450-nél.
-
peti_s
addikt
válasz
AssAssynn #12705 üzenetére
Ha Iponnál vette, akkor nagyon egyszerűen tudod ellenőrizni. Azokat a fogyasztásokat amiket írtál, semmilyen esetben sem "idle" módban fogyasztja az az alkatrész, ugyanis az "idle" mód azt jelenti hogy terhelés nélküli állapot. Erre a "szénné húzom" szövegre inkább nem térek ki. Összegzésül általában tápot nem szokás használtan venni, de pont ennek ellenére rengeteg minőségi használt táp van itt PH!-n is. Ha valóban le tudtad ellenőrizni a garanciáját hogy megvan, és normális áron van nem lehet olyan rossz vétel, de ahogy korábban a kolléga neked ajánlotta, elég a 450-s CM ( normális tuning mellett ) .
-
AssAssynn
addikt
Nem akarok pofátlan lenni, de örülnék neki, ha választ kapnék a kérdéseimre. (:
(#12669) -
Gergő0908
csendes tag
Erről mi a véleményetek? CORSAIR Professional Series HX650W
Nem akarom kétségbe vonni a tanácsotokat,de erre 7év garancia van.Az azért jelent valamit...
Lehet hogy egy kicsit nagy,de az nem baj nem?
Új hozzászólás Aktív témák
● A minél pontosabb válasz érdekében olvasd el a Téma összefoglalót!
● Hirdetni csak a Hardveraprón szabad!
● Garanciális kérdések: Tápegység garancia GYIK!
- Hír Újabb, 12VHPWR csatolóval szerelt ASUS tápegységek kopogtatnak az ajtón
- Hír Megvan az első leégett NVIDIA tápadapter
- Hír ATX 3.0 szabványú az ASUS Loki tápegysége
- Hír Eléggé kompakt lett az MSI ATX 3.0-s tápbestiája
- Hír Megújultak a Corsair HXi szériás tápegységei
- Hír Hivatalosan is bemutatta az ATX 3.0-t és az ATX12VO 2.0-t az Intel
- Hír Szinte minden kiderült a VGA-k új tápkonnektoráról
- ASZTALI GÉP / ALKATRÉSZ beárazás
- Garmin Venu X1 - vékony, virtuóz, váltságíjas
- MÁV topic
- Kerékpárosok, bringások ide!
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Motoros topic
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Hobby elektronika
- Kinyitja a pénztárcáját az Apple, hogy behozza a nagy lemaradását
- Xbox Series X|S
- További aktív témák...
- Garanciális ASUS ROG STRIX 1000W Aura 80 PLUS Gold
- Chieftec smart bronze SFX-250VS SFX és SFX-350BS-L 85+-os -ultrasilent tápegységek eladók!
- ASUS ROG STRIX 850W 80 PLUS Gold
- ASUS ROG STRIX 1000W Aura moduláris táp eladó /Garanciás/
- 0 perces COOLER MASTER 650W MWE V2 minőségi tápegység! GAR/SZÁMLA (Te nevedre)! 12V: 54A! ÁRON ALUL!
- AKCIÓ! GIGABYTE AORUS ELITE Z790 i7 14700K 64GB DDR5 1TB SSD 7900 XTX 24GB be quiet! SB 802 1000W
- LG 27GR93U-B - 27" IPS - UHD 4K - 144Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDR 400
- LG 48C4 - 48" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - A9 Gen7 CPU
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L13 G3 - i5-1245U I 16GB I 256SSD I 13,3" FHD Touch I NBD Gari!
- Bomba ár! HP ZBook 15 G3 - i7-6820HQ I 16GB I 256GB SSD I Nvidia VGA I 15,6" FHD I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest